- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
tylerddd #137702 üzenetére
Nekem egy pihentetett számom van a fiókban, nincs készülékben. Rácsörgök, erre bemondja: ezen a számon előfizető nem kapcsolható. A feltöltés és az adategyeztetés oké. Yettel fiók szerint a szám aktív.
Rácsörgök megint, erre bemondja, hogy a szám jelenleg nem elérhető.
yettelnék lehet valami hiba. -
4Grider
félisten
válasz
tylerddd #137702 üzenetére
Nem jól rögzített a telefonjában a telefonszám/írta be a telefonszámot, ha tényleg ezt mondta be.
Ha pedig mégis azt mondta be, hogy pillanatnyilag nem kapcsolható, akkor pedig a hívott félnél gondolnék VoLTE vagy VoWiFi problémára. Sajnos mind a három szolgáltatónál időnként előfordul, legsűrűbben a Yettelnél. -
AnonymusX
őstag
válasz
tylerddd #134966 üzenetére
Simple honlapján ezt írják:
"Képernyőtörés esetén a biztosító szervizpartnerén keresztül gondoskodik a sérült képernyő cseréjéről. A szervizpartner futárszolgálat segítségével a szállítási címen (mely kizárólag Magyarországi cím lehet) felveszi, és a szervizbe szállítja a sérült mobiltelefont, ahol a szervizpartner elvégzi a képernyő cseréjét, majd szintén futárszolgálattal visszajuttatja a megjavított készüléket a tulajdonosának."
A Simple a saját szervizpartneréhez viszi javítani, ami szerintem egyúttal azt is jelenti, hogy onnantól a 3 év gyári garanciának lőttek. Ugyanis a gyári szerviz nem fog olyan készüléket javítani, amit egy gyártó által nem jóváhagyott szerviz már szétkapott. De ez csak az én értelmezésem, a biztosítóval kéne tisztázni.
-
tomy86
addikt
válasz
tylerddd #133503 üzenetére
A telefon természetesen független, csak van benne pár szolgáltató app. Első bekapcsoláskor már ajánlgatta a Telekom alkalmazásait (még SIM sem volt benne). Ezekből gyári visszaállítás után is maradt pár. Szoftver adataiból is látszik. Az enyém: EUX/-/EUX/TMH. Egyébként, ha jól tudom (ez abszolút nem biztos), hogy ha Odinnal telepítesz másik firmwaret, akkor nem ugrik a knox és marad a garancia. De ennek még nem néztem utána.
-
MadMancs
veterán
válasz
tylerddd #133507 üzenetére
Így van.
De ahogy skroy is írta, igazából nincs jelentősége. Már nem úgy kell elképzelni mint tizen X éve hogy teljesen át volt szabva, stb. Max 1-2 szolgáltatói app van plusszban. Ugyanúgy TMH szoftveres telefonok is kártyafüggetlenek döntő többségében jópár éve. Talán iPhone kivétel amik függők szoktak lenni, de lehet már az se. Illetve a Telekom márkáju telók valószínűleg kívül belül telekomosok (nem tudok róluk semmit).Pl itt a saját telóm.
Csak ez a 2 féle érhető el magyar régióra. -
törölt tag
válasz
tylerddd #130571 üzenetére
Dehát az egész multisimnek pont ez a lényege
Azzal tudnál játszani, ha tudod a mellékkártya számát, és azt hívni, nem a főszámot.
De a mellékszámot tudtommal nem mondják meg neked, amikor kapod, és belföldön nem, csak akkor jelenik meg, ha roamingban indítasz hívást róla. -
MadMancs
veterán
válasz
tylerddd #129649 üzenetére
Ne állíts valótlant.
Nem véletlen van 2 felé multisim 2 féle árral.
Van a tablet/laptop ba való valóban sávszél limit nélkül 2990Ft, és van az okosóra multisim 1/1mbps limittel 0-999Ft ért.
Adatkeretet meg az adott tarifacsomag határozza meg. Bár lakosságihoz azt hiszem csak korlátlanhoz lehet kérni, Üzletinél mindegyikhez. -
bksgbr
tag
válasz
tylerddd #127934 üzenetére
Hát igen, jól
átb@sztaátverte őket az az üzletkötő, gondolom kap valami jutalékot az eladott telefonok után, ezért érdeke. Szóval a 2G GSM egyelőre még marad, tehát a régi nyomóbombos készülékek használhatók telefonálásra, csak akkor kellene telefont cserélni, ha valakinek max 3G-t tudó készüléke van és internetezésre is használja.
Az ilyeneket büntetni kellene (mármint az ilyen átverős alakokak/szolgáltatókat). Sajnos az idős, hozzá nem értő embereket könnyű átverni/rábeszélni olyanra, amire nem feltétlenül van szüksége. -
-
válasz
tylerddd #125981 üzenetére
Szerintem a MultiSIM lényege az lenne, hogy bárhol tudjak többféle eszközzel internetezni. A legtöbb embernek nincsen LTE modemet tartalmazó üzleti laptopja, ezért vagy mobiltelefonról osztja meg a mobilinternetet, vagy vesz mobil routert. Most nekem nem laptopban van a MultiSIM, hanem TP-Link M7650 mobil routerben. Sajnos nem volt megfelelő tudású Fujitsu laptop, ezért az LTE modem nélküli Fujitsu LifeBook U7411 laptopot kellett megvennem. Az LTE modem hiányát pedig úgy oldottam meg, hogy vettem mobil routert. Mondjuk az Apple rendszerében nem találtam meg a mobilhálózaton keresztüli rendszer frissítést és ezért mindig meg kellett a rendszerfrissítésnél osztanom a mobiltelefonomról a mobilinternetet, de most ez a probléma megoldódott a laptopvétel és a mobil router vétel által*1*. Amúgy 2015. év nyár óta csak mobilinternetet használok és eddig nem szólt érte a Telekom. Mondjuk én általában kb. 150 GB adatot fogyasztok havonta, ha mondjuk havonta 150 TB adatot fogyasztanék, akkor lehet, hogy szólna a Telekom.
*1*Nem vettem volna mobil routert, ha a laptopomban lenne LTE vagy 5G modem. -
válasz
tylerddd #125952 üzenetére
Szerintem mindenféle olyan eszközbe mehet, amibe bele tudsz tenni SIM kártyát. MultiSIM kártyáimat használtam már laptopban és mobil routerben, de egyik sem volt a Telekomnak probléma, mondjuk én általában kb. 150 GB adatot fogyasztok havonta. Most az új laptopom megvétele miatt lehet, hogy elmentem akár 500 GB adatforgalomig, de hosszú távon marad a régi fogyasztásom, majd, ha lesznek 4K kijelzős eszközeim, akkor lehet a 150 GB adatforgalom jóval magasabb lesz. Jelenleg a FULL HD kijelzős eszközeimmel van a kb. 150 GB adatfogyasztás.
Telekom szerint lehet munkára is használni (idézet):
• A szabadban neteznél? Nem kell telefonodat is magaddal vinned, ha kiülnél a szabadba tanulni vagy dolgozni. MultiSIM-mel előfizetésed tableteden vagy laptopodon is veled lehet.
Forrás: Telekom -
Kaba
veterán
válasz
tylerddd #124711 üzenetére
A bekötési díj az a telepítés díja.
A javaslatom,hogy kössél 1 éves szerződést az otthonira.Az első hónapban kapsz kedvezményt és a telepítési díjat a 2x5100 Ft-ot sem kell kifizetned.A bekötést követően van egy 14 napos ellási lehetőség is.
Amennyiben bármikor felmondanád a hűséget az egy év letelte előtt kötbérként csak az első hónapban kapott kedvezményt és a telepítési díjat kell kifizetned.Amennyiben hűség nélkül kötsz szerződést csak rosszul jársz,mivel feleslegesen fizetsz 10200Ft-ot. -
Kaba
veterán
válasz
tylerddd #124694 üzenetére
Az általad összeállított kedvezményes Magenta1-es csomagot megkapod amennyiben megvan a minimum 2 otthoni+mobilelőfizetés.
Amennyiben készüléket szeretnél vásárolni,akkor köthetsz 2 évet a mobilra és az otthonit kötheted hűség nélkül is,ha időközben lemondod az otthonit,akkor megszűnik a Magenta1 és a bekötési díjat is ki kell fizetned az otthonira. -
4Grider
félisten
válasz
tylerddd #121557 üzenetére
Ilyenkor nincs bontás, a felépült kapcsolaton csak a net megy el (nincs válasz). Az elbontás/újraépítés ilyenkor pont segít a problémán.
A router csak azért oka, mert azzal általában nem mozogsz és folyamatosan megy rajta egy helyben a net, így esély sincs arra, hogy megszakadjon a net és esetleg új ip-t kapj.
A tényleges ok az, hogy a nat-olt mobilnet esetén az egy ip cím mögött ülő előfizetők esetén elfogyhatnak a kérések teljesítésére rendelkezésre álló portok. Azért feltételes időben, mert ez az egy brancsban lévő előfizetők használati aktivitásától és módjától függ. Pl. 20, egy ip mögött lévő előfizető torrentezéssel (ahol másodpercenként több tucat új kérés fogalmazódhat meg) ezt az állapotot egy-két óra alatt elérheti, ha tehát a tevékenységüket folyamatosan egy helyben végzik (jellemzően router mögül, mert a telefonok ilyesmitől hosszabb távon lehidalnak). Ugyanakkor 200 csak böngészést végző vagy videostreamet néző előfizető ezt nehezen fogja elérni (max. ha sok felé osztja tovább a netjét és így a nyitott portok sokszorozódnak). Szóval a jelenség elsősorban a saját és szomszédaid netes aktivitásától függ, és itt a routernek ott van szerepe, hogy az aktívabb mobilnet-használók általában routert használnak. -
válasz
tylerddd #120693 üzenetére
Igen, flottából kilépéskor is ezt csináltuk családon belül, előbb feltöltőssé kértük üzletben, majd otthon (vagy akár mobilon böngészőből) adategyeztetéssel saját névre ingyen. Legutóbb pedig mikor Magenta1 készült az én nevemre, akkor csináltam a dominósnak egy adategyeztetést az én adataimmal, hogy az is magentán belülre kerüljön.
-
balinlin
senior tag
válasz
tylerddd #120693 üzenetére
Nem kell
Telenoros példa:
Én is átvettem öreganyám prepaid kártyáját, mert így egyszerűbb az ügyintézés.
Adategyeztetzkor a saját adataimat adtam meg, ment mint a karikacsspás.
A szolgáltató ilyenkor azt nézi, hogy a központi nyilvántartással egyező adatokat adsz-e meg, nem azt, hogy be tudod e tippelni az egy éve megadott adatokat. -
balinlin
senior tag
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
tylerddd #120030 üzenetére
Meg tudom erősíteni, amit Tompika777 [link] írt. A Telekomnál elsősorban számlázási okokból úgy van beállítva a mobilinternet kapcsolat, hogy 24 óránként legalább 1x bont. Ez független attól, hogy routerben, telefonban vagy bármilyen más eszközben használod a SIM kártyádat. Normál web böngészésnél ez szerencsés esetben alig észrevehető, de nagy file-ok ftp-jénél, VPN kapcsolat használatnál okozhat problémákat.
-
balinlin
senior tag
válasz
tylerddd #120024 üzenetére
csak a 3990-es ár tévesztett meg
Nekem is van Hello Data Start, nekem működik rendesen, de több ismerősöm panaszkodott, hogy neki nagyon lassú lett az elmúlt időben. Lehet direkt le akarnak terelni róla. (SIM csere sem segített és az én telefonomban is lassú volt.)
Mikrós szintén ismerős... -
törölt tag
válasz
tylerddd #119977 üzenetére
Otthoni netre semmiképpen nem való a telekom vagy Vodafone mobilnet, mindegyik natolt és routerben időnként akadozni, megállni fog az adatforgalom (újraindításig), akár böngészés közben is. Van, hogy óránként is akad, ha sokan használják éppen. Mindent kipróbáltam, egyedül a Telenor hipernet home csomagok (nem natolt), ahol nem tapasztaltam az akadásokat és tényleg ki tudja váltani a vezetékes netet. 150 giga nappal + 150 éjszaka és a Morvai adatforgalma korlátlanul ingyen van benne, nem fogyasztja a keretet. Nézd meg szerintem, mert tényleg jól működik (legalábbis felém Siófok és Budaörs), illetve teszteld le a sebességet.
-
-
m1lan
őstag
válasz
tylerddd #119977 üzenetére
Szerintem nem kellene újra kikérned a kártyákat. MultiSimet lehet igényelni kisebb csomaghoz is, csak akkor nem díjmentes, hanem havidíjat fizetsz érte. Mivel a Gigaerős Net+-hoz te kéred (és nem kötelezően kapod) a két kártyát, így véleményem szerint a csomagváltás után megmaradnak, csak 990 ft/db áron számlázódni fognak, amíg nem váltasz újra Gigaerős Net+-ra. Arra viszont készülj, hogy csomagot egy hónapban csak egyszer lehet szankció nélkül váltani, tehát ha Gigaerős Net+ csomaggal indítod a hónapot, aztán váltasz 4GB-ra hűségvállalással, majd ugyanebben a hónapban visszaváltasz Gigaerős Net+-ra, akkor a második váltásra aktiválási díjat fognak kiszámlázni.
-
4Grider
félisten
válasz
tylerddd #119854 üzenetére
Amit belinkeltem a multisim oldalának alján lévő gyakran ismételt kérdések.
Az én logikámnak az megfelel, hogy látom a multisim oldalán, hogy az előfizetésemhez 0 Ft/hó/sim egy db multisim. Majd ezután felmerül bennem a kérdés, hogy ugyan már, mennyi ilyen multisim-et tudok kihozni. És elolvasom a gyakran ismételt kérdéseknél, ahol azt írják, hogy 2 db-ot tudok kihozni az előfizetésemre. Nincs több kérdésem. -
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
tylerddd #119763 üzenetére
Véleményem szerint is értelmetlen a 100GB-os csomag. Bár, a részletekben írja,hogy
Ez a díjcsomag promóciós jelleggel érhető el 2021. január 31-ig, és csak Mobil XS csomaggal együtt választhatod. Mobil XS+100GB 8.580FT, a Mobil S+Korlátlan Net meg 11.190FT, 2610Ft a difi. Kérdés, hogy a +2610FT megéri-e a részlegesen elérhető 5G-t. Sok helyen csak 4G érhető el, azon belül még kevesebb helyen a 4G+.Aki nem torrentezik mobilneten, annak lényegében egy 100GB-os csomag is felérhet egy korlátlan mennyiséggel.
-
Kaba
veterán
válasz
tylerddd #118944 üzenetére
A Telekom készülékkedvezmény alapján a szolgáltatásaid után járó kedvezményeket összevonhatod,amit egy vagy több készülékre is felhasználhatsz.Akár fél évente kedvezményes készülékhez juthatsz,újabb hűség vállalásával.Kamatmentes részletre is vásárolhatsz 22 hónapos futamidővel.
#118943# Cranberries A kívánságodnak megfelelően megjelent a cyber November akció a Telekom honlapján.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Ford topik
- Filmvilág
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- További aktív témák...
- Dell Latitude E6540 Erőmű akár Játékra is.15"6 FHD,I7 4800MQ,HD8790,16GBram,500GB sshd,gyári töltö
- HP ELITEBOOK 855 G8 Ryzen 3 5400U 16gb ram 256ssd FHD IPS Gari
- HP ELITEBOOK 850 G8 i5 1145G7/16GB ram 256ssd/FHD
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest