Hirdetés
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hazai akkumulátorrekordra pályázik a OnePlus 15R
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kinder
senior tag
Neue Klasséban lesz AI? ( hangasszisztens turbo -ra gondolok )
-
CharlieDrop
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Én meg Sunshine live-ot

-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Szerintem ezek közül 40k euro felett semmi ne legyen a kijelzőn, ha fix, ha nem.

De amúgy igen, közel van a nagyon jóhoz az ix3.
-
Tiédetis
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
csatornát váltani ott szoktam, erre is jó a HUD, látom melyiket válasszam.
Kinek mi jön be. Alapvetően zenei ízlésem 60%-t lefedi a retro, minden más esetben szeretem a halk autó csendjét -
tasiadam
veterán
válasz
Tiédetis
üzenetére
En azert szeretem, mert megszokom a helyet, ellenben az edgeben van beepitett adblocker telefonon, igy nem lattam evek ota brusszel reklamot. Viszont a gond az, hogy ahogy oregszik, torik el a gomb, es az osszes kaphato gomb nagyon nem meretazonos es emiatt nem is igaxan funkcional gombkent. Megveszed, berakod, akad, nem jo
-
Tiédetis
senior tag
Olvasom a fizikai gombokról a diskurzust. Én pl. kedvelem a fizikai gombokat.
Egy példa, a rádió. Sokat szól a rádió, Retro ezen belül is. (spoty izé nekem köszi de nem)
Egy dolgot viszont rühellek, ez pedi a társadalmicélúbrüsszel és a hírek. Sikerült olyan gyorsan némítani a fizikai gombbal, hogy mire kimondja: társa.. már néma is. Szóval megértem, akinek fontosak ezek. -
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Dehogy. Ezerszer leírtam már, arra kell, amire logikus:
Index, ablaktörlő, hangerő (utas is elérje + kormányon is legyen), klíma (hőmérséklet, ablak párátlanítás nekem elég), ablakok, ülésállítgatás, ülésfűtés - szellőztetés, zene váltás (ideális esetben kormányról is meg egy, amit az utas is el tud érni), illetve a vészvillogónak legyen könnyen, kb vakon, hirtelen telibe vágható, nagy, fizikai gombja központi helyen, nem eldugva. Ja meg persze a duda.
Ezen felül a kormányon ne ilyen spórolós gagyi kapacitív gombok legyenek, hanem simák.
Jah, meg normális kilincsek kívül-belül.Minden más mehet a kijelzőről, annak ott a logikus helye szvsz.
Ennyi lenne a hatalmas elvárás. Bő 50 éve ezt a szintet meg tudja ugrani az autóipar, nevetséges, hogy most védjük őket, hogy jajj az nehéz meg drága meg stb.
Az van, hogy ennek a nagy részét azért tudják a kocsik ma is (kivéve pl a 7-es bmw, amiben sikerült a biztonság jegyében úgy megoldani a vészvillogót is, hogy minden tesztelő még simán, stresszmentes, mindenre van idő jellegű, egy helyben álló helyzetben se tudja rendesen ki-be kapcsolgatni - hogy ezt hogy engedhették ki az útra egy ekkora biztonsági hibával, az jó kérdés).
-
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Azokra én is csak akkor szoktam nyomogatni, ha dugó vagy lámpa vagy ilyesmi van, különben nettó életveszély. Vagy ha van utas, akkor nyomja az, de még az is néha mellé nyom.
-
brumi1024
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Mondjuk érdekes módon pont az F10 tűnt el, kvázi elfeledett generációként.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Így van, igazából nem lehet mindig mindenkinek megfelelni és annyira nem is kell.
Bár azért mikor az e60-at váltotta az F10, azért az elég odab*ósz lett na
Én úgy vélem, hogy értik a dizájnerek a dolgukat a BMW-nél és simán lehet, hogy csak előttünk járnak, mint mindig. -
FIREBLADE78
addikt
Amikor waze jelentés van és meg kell erősíteni,hogy ott van e vagy sem,hát... mindig félig meddig találom el az adott szót pedig nincsen kátyú. Ha netán célt keresel,az konkrétan életveszélyes. Eleve messze van tőled, ezért sem veszélytelen a nagy kijelző. Most fejből nem tudom,hogy a gyári navi bal szélén van e,de az nem mutat fontos információkat. Nem használom
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Neked lehet. Én gyűlölöm. Zenét váltani is utálok az érintőkijelzőn, pedig annak is jó nagy gombja van, aztán az esetek felében mégis az van, hogy zene váltás helyett előtérbe rakom a hülye Spotify-t, aztán a térkép megy le kicsibe. Aztán meg lehet arra figyelni, hogy a kijelzőt taperoljam, hogy egyrészt megcsináljam rajta amit akartam, másrészt utána visszacsináljak mindent úgy, hogy jó legyen.
Érdekes módon a fizikai gombokkal soha nincs ilyen problémám, bármilyen útviszonyok/körülmények között is 100%-osan tudom használni, vakon, egyetlen pillantás nélkül, a tekintetem végig az úton tartva. iDrive tekerő szintén ilyen. Zseniális cucc, reflexből lehet, mocsok gyorsan használni. Nagyon sajnálom, hogy ki lett dobva, az egy nagyon kiforrott, ergonomikus, könnyen tanulható, fizikai visszajelzést adó, kocsi árának megfelelő cucc volt.Tegyük hozzá az angol forgalom (különösen a londoni) sokkal, de nagyon sokkal kaotikusabb, mint a magyar, szóval sokkal nagyobb rizikó a kijelzőt bámulni az út helyett. Lehet ezért is ekkora a különbség a tapasztataink meg a véleményünk között.
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Egy fizikai gomb vakon is kitapintható és tudod mikor nyomtad be. Egy tapis kijelző ami ráadásul nem rezeg vissza az vakon elég nehezen kezelhető.
-
kardkovacsi
senior tag
Szerintem ne hasonlítsuk az Android autóhoz. A dolog nagyon egyszerű ha megnézed van egy kis kiálló rész nagy kijelző alatt (i4-nél, de újnál is lehetséges). Oda feltámasztod az kezed és egy újjal állítod a klímát és nem mozog akkor se ha kátyúvadászaton vagy

Mellesleg ha ott egy rendes gomb lenne miért is nem tudnál mellényomni? Szóval én tényleg nem értem mitől lesz egy gomb nyomásbiztos ha fizikai és mitől ha egy kijelző kell egy pontra rányomni. -
Neoteric
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Én még az elejével is kibékülök, viszont a belseje nagyon gagyi lett.. szerencsére LCI majd orvosolni fog sok problémát.
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Lehet arra jobbak az utak. Én itt az android autón is állandóan félrenyomok, ha mozog a kocsi. Gyűlölöm. Rendesen rá kell koncentrálni az út helyett.
-
kardkovacsi
senior tag
"Én azt nem fogom soha megérteni, amikor ezt a fajta üzleti gyakorlatot védi valaki olyan, " - szimplán az van, hogy ezt használom 1,5 éve és egyszer nem volt vele problémám. Mellesleg az egész akkor működne tökéletesen, ha beraknának az alsó sávba egy 6 vagy 8 gombos sávot, amire bármit rá lehetne konfigurálni.
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Szar úton nagyon nem mindegy, hogy odanyúlok és tekerek rajta egyet, vagy odanyúlok de hopp, kátyú, a hőmérséklet megváltoztatása helyett mostantól éppen délnyugat-kínai dialektusban esti mesét mesél 20 percig. Mellesleg az android autó és vele a navigáció eltűnt a picsába, reméljük nem pont kanyar jött volna hehe kacsintás kacsintás. Nem gond, vigasztal, hogy a 70.000 eurós autón spórolt legalább 35 centet a gyártó. Igaz, hogy ergonómia szempontjából zokni, biztonság szempontjából meg életveszélyes a cucc, de, baszki... 35 cent az 35 cent, ne vicceljünk már.
Én azt nem fogom soha megérteni, amikor ezt a fajta üzleti gyakorlatot védi valaki olyan, aki nem komolyan (kb többségi) részvényes a cégben.
¯\_(ツ)_/¯ -
FIREBLADE78
addikt
Amúgy klíma állítás tényleg életveszélyes menet közben.
-
brumi1024
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Én a mostani X3-at gondolom annak, pláne az iX3 mellett.
-
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nyilván voltak melléfogások is. Meg olyanok amikről azt gondoltam hogy melléfogás, aztán mégis jól ment a piacon. Lásd első X3, ami szerintem ritka ronda egy bakancs
-
CharlieDrop
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Mondjuk az első e65 kicsit erős volt. De LCI sokat javított rajta.
-
envagyok
veterán
Sziasztok
Bmw 320D 2007 163ps (azt hiszem M47?) kocsira normális leírás van esetleg valahol, hogy kell levegőszűrőt cserélni?Illetve a motortakaró burkolat alatti szivacsot lehet kapni külön felragaszthatót? Vagy mit érdemes tenni vele, ha szétfoszlott?
Köszönöm
-
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Én is belenéztem Thomas videójába, később végignézem majd. Ahhoz képest, h egy nagy krumpli, nekem tetszik az autó. Szerintem oké minden oldalról, hátulról a legszebb. Sőt, a beltér is tetszik. Bár nyilván látni kell élőben is.
Én az X2 hátuljával nem tudok megbékélni, azt nem tudja megszokni a szemem. De az M3/M4 veséket sem értettem eleinte, most meg már imádom. Ez van.
Szerk.: Bár a sima négyes veséit továbbra sem kedvelem.
-
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ezt a jajongást újra és újra eljátszuk
.
E60, első X6, iX, az új M3/M4 a nagy vesékkel... -
CharlieDrop
veterán
Én éppen nézem az Autogefühl videóját az iX3-ról. Nekem tetszik, így "élőben" sokkal szebb, a kormánykerék is rendben van, sőt az egész konzisztens.
Rondaságról annyit, hogy anno az e60-at is mindenki köpködte, aztán meg milyen szép lett később

-
Tiédetis
senior tag
"- Az auto segge valami iszonyatosan ronda. Nem is ertem ezt hogy gondoltak, kb mint valami cyber-cylon-saska valami gagyi 70-es evekbeli Z kategorias sci-fi sorozatbol."
Nem kell olyan messzire menni. Amikor én megláttam, az első gondolatam az volt, hogy lemásolták és picit átrajzolták az e-3008-as hátsó lámpáit.
Nem tetszett az sem.
De nézd a jó oldalát neki, legalább az embléma nem világítós (erősítsétek meg hogy ugye NEM?) -
brumi1024
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Hogy a kijelzőről kell kezelni a klímát, az nem tudom milyen, a gyakorlatban dől el.
Ahogy láttam a videókban az a felület nagyon hasonló az iDrive 8.5-ben lévőhöz. Szerintem túl van lihegve ez a kijelzőről klímavezérlés dolog. Igen, a 8 pláne az iX-nél a sok menüpont (felületfűtés) miatt túl volt bonyolítva, de 4-esnél iDrive 7-ről 8.5-re váltva egyáltalán nem zavart a gombok elvesztése. Automata a klíma, ráadásul jól van megcsinálva, a néhanapján előforduló olvasztáson kívül nem igazán kell állítani semmit. Olvasztást meg 1.5 év alatt talán 2x használtam, villanynál úgy is érdemes előfűteni, az meg megold mindent.
-
-MarhaRépa-
junior tag
Érdekes hogy mennyire különbözik az egyes emberek ízlése. Nekem például pont a fara tetszik, szerintem zseniális. Sokkal jobban tetszik mint az eleje. A kormány is tetszik a függőleges küllővel, a gombokat meg ki kell próbálni, az dönti el hogy jók vagy nem, nekem nincs elvi bajom a kapacitív gombokkal.
Kilincsmegoldás nekem sem tetszik. Értem én hogy így monolitikus a dizájn, de szerintem jó lett volna az iX kilincs is. A bennégés annyira nem izgat, ha belülről egyszerűen vésznyitható az ajtó, akkor nem gond, a Teslában sem a külső kilincs a probléma. Szerintem feleslegesen drága és plusz hibalehetőség.
Hogy a kijelzőről kell kezelni a klímát, az nem tudom milyen, a gyakorlatban dől el. Az ülésszellőztetés hiánya az annyira nem izgat, de elfogadom hogy valaki elvárja ebben a kategóriában. Mondjuk ha én lettem volna a projektvezető, akkor a motoros kilincset ülésszellőztetésre cseréltem volna
-
chess001
aktív tag
Teslánál is van a Sexy knob&button, azokkal tudsz bármit vezérelni, itt is biztos lesz aftermarket megoldás.
A bennégős kilincs is egy ablaktörő eszközzel kiváltható, ha tényleg ilyen esetre fel akarsz készülni.
A kormány az összes változatban ocsmány, azzal nem tudom mit lehetne kezdeni, gondolom egy régebbi normálissal már nem megy a retrofit...
Nekem az aksikémiával is van gondom, NMC bár a BMW-nél nem öregszik rosszul, de LPF azért megnyugtatóbb lenne.
Ha tetszenének a SUV-ok és egyárban lenne a Xiaomi-Zeekerrel nagyon vakarnám a fejem... -
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Szerintem sem, viszont azert nem kene a gyereket kiboritani a vizzel.
Alapvetoen nekem nagyon hianyzik a jozan paraszti esz a modern auto dizajnbol. Vagy legalabb egy minimalis torekves az ergonomiara.Nekem amugy tetszik ez a szelvedo alatti kijelzo otlet, szerintem baromi jo cucc.
iX3 amugy nekem bejon alapvetoen, reszemrol csak par kritika van miutan megneztem par tesztet rola:
- Az auto segge valami iszonyatosan ronda. Nem is ertem ezt hogy gondoltak, kb mint valami cyber-cylon-saska valami gagyi 70-es evekbeli Z kategorias sci-fi sorozatbol.
- Az a kormany, te jo eg. Hat az valami undorito. De legalabb opcionalisan van relative normalis. Az se szep, de legalabb nem erzek minden pillantast alattomos tamadasnak a retinam ellen.
- A kormanyon a hulye kapacitiv gombokert jar a tepett, csimbokos seggszorbol fonott faszkorbaccsal a BDSM szeretet mindenknek, aki ezt igy egy buta otletnel tovabbengedte az elso meetingen, ahol felhozta valami marha (akit szinten beutalnek az elobb emlitett gyogykezelesre - szigoruan a kozjo erdekeben).
- Az, hogy az ulesek n darab funkcioja csak a kijelzorol allithato, egyenesen szanalmas. Konkretan nincsenek ra szavak, amivel le tudnam irni megfeleloen, mekkora baromsagnak tartom.
- Az, hogy a kilincsek olyan jofajta bennegos megoldasok ugy, hogy kozben egy rohadt nagy bomban ulsz, amit konkretan lehetetlen eloltani ha egyszer megindul, az szamomra abszolut kizaro tenyezo. Utaskent se szivesen ulok ilyen autoba, nemhogy meg penzt is adjak erte.
- Az, hogy a klimat, ulesfutest, alapveto kenyelmi funkciokat a kijelzorol kell kezelni, az tovabbra is kritikan aluli, paraszt, vasarlot gusztustalanul hulyenek nezos, pofanrohogos sporolas. Egy ilyen aru kocsinal megbocsajthatatlan, ha meg egy foschtalitschka skoda is kepes ezt a szintet megugrani.
- Az, hogy (egyelore?) nincs ulesszelloztetes az gaz, de elvileg az kesobb lesz, elso szeriabol meg amugy se veszunk semmibol, ez szvsz alap, szoval ezt csak ilyen emlites szintjen, vegszonak raktam ide.Ennyi a kritika. Szerintem ez az akku meg ez a hatotav mar gyakorlatilag kompromisszummentes, ha tudsz otthon tolteni. A tesztek alapjan a hajtaslanc, a szoftver, a fogyasztas, a futomu, a kormanyzas, az nvh, meg ugy mint kozlekedesi targy, zsenialis a cucc. Az araval is teljesen ki vagyok bekulve, szerintem az, amit ad, ennyiert, az nagyon jo. Igy jobban belegondolva szerintem ez az elso olyan komolyan veheto elektromos auto tehat nem varosi rohangalos, mint pl a Renault 5 - ami szerintem szinten zsenialis lett, plane ar-ertek aranyban, csak egyetlen autonak nem az igazi, aminel ezt gondolom.
Nagyon tetszik, hogy az europai/nyugati markak kezdenek magukra talalni, es tobb kategoriaban megmutatjak, hogy tudnak ok tenyleg jobbak lenni a kinai fosoknal, meg ar-ertek aranyban is. Leginkabb a Renault 5 meg a BMW iX3 az, ami ezt megmutatja most.
Szoval bar meg nem vennem a fentebbi hibai miatt, de az irany tetszik, vegre latok fenyt az alagut vegen az europai autogyartasnak.

-
Chris0321
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Rosszak az előírások.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Abszolút egyetértek.
-
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem, nem vennék meg. Muszáj haladni a korral.
-
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Asszony rosszul van ezektől a minimalista belterektől, nekem se tetszik annyira, de én még elviselem. Az i5 még szerinte rendben van, de pl. ez az új iX3 már kívülről se tetszik neki, a beltere is hajjaj, az iX se tetszik neki. A G30-ér persze odáig van meg vissza. És most legyen okos az ember...
Bele lehet tenni az i5 technikáját a G30-ba?
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Szerintem ugyanúgy megvennék,ha előző szériákhoz hasonló beltér lenne. Eddig is megvették.
-
Chris0321
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Ha lenne pénzem akkor inkább egy új e46-ot vennék normális korrúzió védelemmel, 6-os váltó és nagy 6 hengeres blokk, mint ezeket az új vackokat.
-
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Én láttam ezt a kijelzőt élőben, szerintem nagyon jó. Nemigen van a piacon ilyesmi.
A képernyő meg manapság egyszerűen kötelező.
Nem árulhatsz E46-ot 2026-ban, mert nem veszik meg. -
brumi1024
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Pont attol BMW amit a hajtaslanccal muveltek, kijelzoktol fuggetlenul. Nem a beltertol BMW a BMW.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Kinek mi. Teslás beltér plusz egy haszontalan végig futó mini kijelző. Gratulálok. Tényleg előtte van.
Bmw legyen bmw. Ne kínai autó -
brumi1024
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Igen, ez már az első tesztekből/first drive-okból egyértelmű.
-
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ez az autó fényévekkel az i4 előtt van gyakorlatilag mindenben. Szerintem teljesen jók az anyagok benne, nekem legalábbis megfelel. Függőleges küllős kormány is tetszik.
Hajtáslánc, szoftver meg ég és föld. -
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
chess001
üzenetére
Az Ascarira csak azért vitték őket, mert ott egyszerűbben lehet demonstrálni néhány menetdinamikai tulajdonságot. De egyáltalán nem azért, mert lenne az autónak bármiféle versenypályás konnekciója.
De én nem szeretnék kombit, SUVot szeretnék. Mert kényelmesebb, levegősebb, jobb belőle a kilátás, jobb benne utazni, egyszerűen jobb használni.
Persze lehet majd egyszer veszek másmilyet, pláne ha majd tényleg csak ketten leszünk megint. De a jelenleg élethelyzetünkben nekünk ez a legjobb megoldás. -
Richard
őstag
Hi!
Használ itt valaki Parking Assistant Professionalt? Miért van az, hogy nálam az Útvonal Rögzítése “jelenleg nem elérhető”?!
A visszatolatási segéd hibátlanul működik, de manővereket nem tudok elmenteni mert inaktív az a rész. -
chess001
aktív tag
És az Ascarin (is) demozták őket, majd nézd meg a bmwblogon.
@-MarhaRépa- A Toyota RAV4, nem? De ugyanez kombiban kevesebbet fogyasztana, meg jobban nézne ki, csak nincs...
@ Tiédetis
Szerintem minnél sterilebb, annál kevésbé szeretné az ember kihasználni. Gyorsnak mindegyik már elég gyors lenne, de valahogy elvész az inger... -
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Elvileg ha minden igaz, 2027-től Kínában be tervezik tiltani ezeket a hülye kilincseket (pont a biztonsági problémák miatt), szóval hála égnek megszabadulunk ettől a baromságtól is. Eleve azért lett, mert Kínában annyira szerették, hogy e nélkül kb lehetetlen volt ott kocsit eladni, szóval vicces, hogy nagyrészt miattuk jött a baromság, és miattuk is leszünk végre túl rajta.

E mellett ha minden igaz az ncap be fogja vezetni, hogy azok a kocsik, ahol legalább a minimális fizikai gombok nincsenek meg, nem kaphatnak 5 csillagos biztonsági értékelést, szóval valószínűleg minimum a klíma újra fizikai gombos/tekerős lesz. Nameg nem lesz még egy akkora marhaság, mint a model3 index szitu.
Szóval pár évet még ki kell bírni és újra lesznek ép ésszel is megvehető kocsik.
Ha kinden igaz, nem sokkal utána meg jön végre a szilárd elektrolitos akkuk ideje.2030 után ezek alapján nagyon fasza kocsik lesznek itt, addig kell kihúzni valahogy.

-
FIREBLADE78
addikt
Hatalmas visszalépés ix3 az i4-hez képest,kivéve a hajtás,akksi dolgot. Mind kívül,belül. Mi az a filc szőnyeg az ajtónál és műszerfalon? Ez nem kia. No fabetét stb. Még a zongoralakk és szebb,mint az a kopott farmer valami. Kormány? Inkább hagyjuk. Kilincs? Köszi nem akarok bentégni a kocsiban. Nagyon remélem hogy i3 nem ilyen lesz
-
Tiédetis
senior tag
válasz
chess001
üzenetére
Érdekes gondolatmenet.
Ahogy erősebbek lettek az autóim az évtizedek alatt, úgy éreztem feleslegesnek ezt kihasználni vagy mutogatni másoknak.
Emlékszem, hogy egy mára letagadott rokonszerű lény vagy huszonx évvel ezelőtt egy szar nissan micraval jártunk - mai meghatározás szerint kereskedelmi manager- dolgozni, és mindenkit is megakart előzni, 40cm-re ment mögötte, visszaváltott rettenetesbe szétpörgette a motort, és sokszor a védőangyalok emeltek ki minket a manőverből.Ma is vannak ilyenek. Minap reggel mikor látszott hogy a pára lecsapódott és fagyott. 90-nel mentem, kanyargós út volt, de neki tédéi golfáramlata van, nehogy mögöttem. kilőtt elment és rögtön beszitált a hátulja, utána érdekes tudott 80-90-nel menni.
-
válasz
chess001
üzenetére
A dugót pont nem érdekli mekkora és milyen erős kocsival ülsz benne. Aston Martinokat is látok dugóban araszolni bőven. Ha városban laksz, dugózni fogsz és pont.
Autópályán menni terepjáróval: még jó, hogy ez nem az.

Köze nincs hozzá, ez egy SUV. Sima közúti kocsi, aszfaltra való.Ha szerinted az 500 lovas kocsit közúton is taposni kell, akkor nagyon remélem, hogy nem olyannal fogsz szembemenni amikor éppen felkened magad valahova, akit ismerek.

Semmi értelme közúton: első dolog, amivel teljesen egyetértek. Még egy ilyen dögnél is baromság 250 paci felett minden közúton szvsz. Versenypályára meg nem való. Szóval ilyen szempontból teljesen értelmetlen az egész szerintem is, de ez van. Tesla elkezdte ezt az egyenes vonalban teperünk faszságot, muszáj mindenkinek ugyan akkora baromságot csinálni, különben nem veszik meg.
Koncepció: szerintem maga a SUV kategória mint olyan eleve egy orbitális faszság úgy minden szempontból, szóval jah, ebben is egyetértek.
A fogyasztáson meg azért megy a rugózás, mert... mi máson menne? Elektromos, tehát halkabb, kényelmesebb, ugrékonyabb, a hatótávot kivéve minden szempontból jobb, mint egy belső égésű. Csak jussunk már el addig, hogy hatótávban is versenyképes. Részemről amint ez megtörténik (meg pár apróság, pl visszajön pár fizikai gomb, lesz úléshűtés), szerintem rohanok venni egyet. Legyen meg az 1000km wltp és szerintem megveszem életem első kocsiját szalonból kb azonnal.
-
brumi1024
veterán
válasz
chess001
üzenetére
De a koncepció eleve egy önellentmondás és akkor itt a fogyasztáson megy a rugózás, mintha valamilyen racionalítás lenne benne...
Meg mindig a belsoegesu motorokhoz hasonlitod a villanymotort, holott abszolut semmi koze a kettonek egymashoz. Egyaltalan nem biztos, hogy a gyengebb motor hatekonyabb, sot, rengeteg szempontot kell figyelembe venni. Nincs valto, egy fokozattal kell megoldani a lassu gurulast es az autopalyatempot is, erosebb motor rekuperaciokor is nagyobb teljesitmenyt tud, egy erosebb motor alacsonyabb reszterhelesen lehet hatekonyabb, mint a gyengebb, stb.
Extrem peldanak ott a Dacia Spring. 45 loero, de a fogyasztasabol egy Model 3-mal is el lehet jarni.
-
chess001
aktív tag
Dugóban állni 2,2 tonnás 500 lóerős kocsi.
Autópályán menni terepjáróval.
'Az 500 lovas kocsi értelme közúton' se az...
Ezekkel nem értek egyet.
Semmi értelme közúton, de tényleg a villanynál nem sok választás van, megkapod és kész.
De a koncepció eleve egy önellentmondás és akkor itt a fogyasztáson megy a rugózás, mintha valamilyen racionalítás lenne benne... Techdemonak, meg a szomszédnak vagánykodni biztos jó... -
Arra jó az 500LE, hogy:
- Megijesszen még téged is egy padlógáz, oké ez az elsó pár hétben fog előfordulni, míg megszokod az autót, de csak óvatosan, simán bele lehet szállni a többi autósba.
- A többi közlekedő nem is számít rá, hogy egy ekkora böhöm kocka egyszer csak "teleportál", mert úgy megindul.
- Miután megszoktad, kvázi minden helyzethez lesz elegendő kraft az autóban, akár Te okozod magadnak (cinkes előzés), akár más kever necces helyzetbe.
- Az első csekk után úgyis visszaveszel a tempóból
Szerintem is kicsit sok az 500LE, sőt, de ez van. Az iX-et nézve, nekem kellene a nagyobb hatótáv, azaz a nagyobb akksi, ehhez meg jön az erősebb motor...
-
válasz
chess001
üzenetére
Nem, mert továbbra is hülyeség. Közúton nem tudod nyomni neki, ha nem vezetsz teljesen agyhalott közveszélyes módon. Városban a dugóban hogy nyomod neki? Pályán hogy nyomod neki? Egyszer, 5mp-ig tudod nyomni neki, aztán belövöd a tempomatot az utazósebességre és mész a megengedett maximummal és kész. Főúton is egy max 2-3mp-es előzés az, amíg tudod nyomni neki, utána utazol.
Az 500 lovas kocsi értelme közúton se az, hogy úgy vezess mint egy vadbarom, hanem az, hogy hamar, könnyen, lazán elérd a kívánt utazótempót, aztán menjél és kész. Persze lehet binárisan vezetni, headbangeltetni az utasokat, csak minek. Én úgy szeretem a kocsimat, hogy nem lögybölöm benne a hányást folyamatosan, de kinek mi.
Mi az a fenti gondolatmenetben, amivel nem értesz egyet?
-
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Én ezt még benzines/dízel kocsinál se csinálom szívesen. 200km alatti hatótávnál teletankolom azt is.
-
chess001
aktív tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Azért jó eséllyel lesz majd itt is 2-3 változat nemsokára. Amúgy az ICE-nál ugyanígy nem értem az elsőkerekes BMW vásárlót... Akkor vegyen Mini-t az jól néz ki legalább

-
chess001
aktív tag
-
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
chess001
üzenetére
Azért van neki ilyen erős autója, mert megteheti, és nem is nagyon tud gyengébbet venni. Bemegy a szalonba, látja hogy ez milyen jól néz ki, mérete pont jó, kényelmes, aztán a konfigurátorban beixelgeti azt, ami kifutja neki a büdzséből. Villanyautónál különösen úgy van, hogy egy csomó ember (szerintem a vásárlók 90%-a) nem akar ilyen erős autót, de egyszerűen ezt kapja a csomagban, mert nincs más. Jelenleg ha iX3-at akarsz venni, akkor csak ez az 50es van. Nyilván lesz majd gyengébb is, de az is sokkal erősebb lesz, mint amire egy átlagos sofőrnek szüksége van.
Azt a logikát, ami érvényes volt a belsőégésű járműveknél, nem lehet használni a villanyautóknál.
-
chess001
aktív tag
-
-MarhaRépa-
junior tag
Szerintem az első etap mehet nyugodtan 100% -> 10% között, és így szerintem az én vezetési stílusomban 500 kilométert el lehet menni autópályán is.
A mi jellemző etapunk 570 kilométer, Münchenből Győr mellé. Szerintem kedvező körülmények között az is benne van töltés nélkül. Persze szembeszélben, esőben, két fokban nem, de akkor tölt az ember 10 percet valahol az Ionity-n, aztán ennyi. -
válasz
chess001
üzenetére
Te tovabbra is veretesrol meg versenypalyazasrol beszelsz, a mindenki mas meg kozlekedesrol. Versenypalyan a benzinesek se tudnak 800km-t menni.
Amugy en ugy szamolok a dologgal, hogy:
~20kWh palyas fogyasztasnal:
- Elso etap 100->20% -> 86kW -> ~430km
- Utana 20-80->60% -> ~330km
- Ha full 100-0-t nezunk (nem tul realis szvsz), akkor meg ~540km jon ki.~18kWh mellett ugyanez ~480, illetve ~360km, illetve 600km hatotav jon ki.
800 meg 1000km-ek szerintem sem realisak 108kWh akkuval.
800km-es hatotavhoz 13.5kWh fogyasztas kene, az max varosban lesz meg sztem normalisan hasznalva, de meg ott is nehezen hiszem el.Tehat elsore 400, utana kb 300km-enkent kell 20p erejeig megallni egy hosszu turanal. Ez mar szvsz teljesen vallalhato, sajat tapasztalat az, hogy ennyire megallunk a dizel 5-osben is.
Varosi fogyasztas nem erdekel, mert ha nem tudod otthon tolteni, meg mindig faszsag elektromos kocsit venni, ha meg tudod, akkor ki nem szarja le, akkor 100km is boven eleg 20-80 kozott, ez meg tippre ~15kWh varosit fog hozni klimaval-zenevel, ami ~430km-re eleg. Tehat meg az ingazok 90%-nak is boven eleg pentekente feldugni tolteni, akar siman AC-ba oszt kesz.
De ismet, en a normalis felhasznalast nezem, nem azt, amikor mindenkivel versenyezni akarok minden piros lampanal mint valami vadbarom. Versenypalyat meg plane nem nezek, nem egy 2 tonna feletti bohom SUV tankkal kell ilyesmiben gondolkodni, mar az otlet is baromsag szvsz.

-
chess001
aktív tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Igen, azért is nem érdemes ebbe belemenni, hogy mennyi a fogyasztás, mert mindenkinek más. Más a stílusa, más az útvonal. Ha lehet neki nyomni és úgy is elmegy 400 kmt az szerintem tök jó érték. Nagy az aksi, jó a fogyasztás-ár, szerintem nagyon rendben van a kocsi amúgy...
-
chess001
aktív tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Na, ez érdekes én pont ott mást vettem ki: előtte voltak tényleg alacsonyabb értékek-alacsonyabb sebességnél, ergo, bőven 25 felett fogyasztott ezen az etapon:

-
chess001
aktív tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Nincs a hosszászólásomban semmilyen ítélet. Annyi volt anno is az állításom, hogy normálisan használva nem fog 800 km-t tudni.
-
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
chess001
üzenetére
Nem sok cikket olvastam el eddig, és videókat majd este nézek, de két idézet:
HVG Autó:
"az alábbi kijelzőkép tanúsága szerint a menetpróba egyik 100 kilométer feletti szakaszát 13,6 kWh-s átlagfogyasztással sikerült abszolválni, úgy, hogy a magasabb fekvésű 10 Celsius fokos területeken 22 fokra belőtt klímával haladtunk a nem a legszerényebb gördülési ellenállású 21 colos kerekekkel szerelt tesztautóval""I started the day with nearly 700 kilometers of indicated range. After aggressive mountain driving, multiple regen tests, a highway stint, and track time at Ascari, the battery dropped to 82 percent and still showed 669 kilometers remaining. Later, after heavier driving, the car read just over 500 kilometers at 56 percent. Even under hard use, the iX3 returned consumption numbers in the low-18 kWh/100 km range (3.3 miles per kWh).
That efficiency is extraordinary for a heavy EV SUV and speaks to how well the sixth-generation battery system and motors are integrated."
Mondom, nézzük szépen végig a teszteket, aztán várjuk meg a tartós teszteket, amikor majd a vahu meg Handrás rendes hatótáv tesztet csinál.
Utána hozzuk meg az ítéletet. -
chess001
aktív tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Miért a végén van egy osztás, vagy szorzás? Teljesen rendben van ez az érték-65-ös volt az átlagsebesség annál az értéknél. A pályázós résznél látszik, hogy még lelkesebben fogyasztja az áramot, az is normális, csak bosszantó amikor kb. úgy van előadva, hogy termeli menet közben. Amúgy igazából nem érdekel a termék, csak azért örülök neki, hogy így a való életben bejön, amire józan ésszel számítani lehet.
-
chess001
aktív tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Már látni is a csúnya 25-ös fogyasztásokat, amiket mi halandó emberek mondtunk a papíron elférő 10-15 helyett... Nem is értem hogyan lehet?!
-
-
Tiédetis
senior tag
Tegnap eltűnt a mybmw appból az útjaim rész. Próbáltam a frissítést ahogy leírta, de nem hozta vissza. Valakinek hasonló eset?
-
Kinder
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Beülsz, adsz gyújtást ( azaz csak megnyomod az indítógombot, de a fékpedált nem.
Megint megnyomod, azaz leállítod.
Az ablaktörlő kart lefelé nyomod ( egyes típusokban felfelé ) 5-6 másodpercig.
Ekkor egy egészet, meg egy felet töröl az ablaktörlőlapát, és megáll függőlegesen.
Cserélhetsz gumit.
Utána egy gyújtás rá / le, és kész.Szerintem érdemes kicsit bevizezni a szélvédőt előtte, hogy ne szárazon menjen, bár mivel lecseréled a gumit, lehet, nem érdekes annyira.
-
Tiédetis
senior tag
Ablaktörlőim kuka állapotban vannak, ti milyet ajánlotok?
-
chess001
aktív tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
M2 CS meg a Track Pack érdekesebb...
-
-MarhaRépa-
junior tag
BMW Gyár Debrecen, működés közben.
-
Tiédetis
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
innen jött válasz
my-experience-cs@bmwgroup.comde ide írtam: ugyfelszolgalat@bmw.hu
-
Tiédetis
senior tag
válasz
Tiédetis
üzenetére
"Az illetékes kollégák visszajelzése alapján tisztelettel tájékoztatjuk, hogy bejelentése továbbításra került a térkép-adat szolgáltató részére további kivizsgálás és megoldás céljából.
Várhatóan a következő térképverzió frissítéssel kijavításra kerül, addig is szíves türelmét kérjük"
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
bulikavagyok
üzenetére
I4-et adom cserébe. Ok?
-
tasiadam
veterán
A kemény vízcső és néhány sima vízcső cserével később eljutottam oda az E39-el, hogy nincs se víz, se olajfolyás. Sehol. Igaz 3 hét volt, pár délután, de végül sikerült. Azt meg már csak hab a tortán, hogy egy hosszabb tortúra után sikerült a légzsák hibát is orvosolni.
Már csak annyi maradt, hogy belül kiszépítsem, vízpumpa + termosztát + görgők cseréje. A görgők közül 1 volt cserélve nemrég, úgyhogy ezt majd akkor, ha valamelyik másik kotlik meg, vagy szíj. Jövőre jön a kasztnizás. Lassan eljutok oda, hogy minden is megvan csinálva, meg ráköltöttem egy másik, újabb autó árát. Mondjuk az biztos, hogy egy hybrid toyotát már vehettem volna belőle. Csak az elmúlt hónap költése volt 300e+ ft. -
MCs88
aktív tag
Mától 10 napig -20% van a Connected Drive Store-ban, így csak 9600Ft 1 évre a Traffic Camera Info
-
válasz
Newlachka
üzenetére
Mind a két autómra Tőle vettem a nyergeket, nem is tudtam, hogy diffivel is foglalkozik.

Még a webshopjukat is átböngésztem tegnap.
Ráadásul Erdőkertesi vagyok/voltam és oda költöznek.
Köszi a tippet!
chess001, szintén!

Most vissza kaptam a kocsit. Kicsit hangos a diffi, de elméletileg nem esik szét.
-
válasz
gergobox
üzenetére
Nekem közel sem biztos, h M5 lesz a következő, de szinte biztos, h a következő két autóm egyike lesz. Ez nagyban függ a jövőbeli élethelyzetemtől. Őszintén szólva még azt sem döntöttem el, h mi legyen az M4-gyel; eredetileg úgy terveztem, h jövő tavasszal eladom (addig garis), de olyan nagy a szerelem, h nálam maradhat még egy szezont. Még mindig újszerű, csak 15k km van benne.
-
Sziasztok. 99-es E46 320Ci-m alól kirohadt a difi. A szerviz ahol most van nem nagyon tud a helyzettel mit kezdeni, mert nincs bontott, az átalakításra meg nem vállalkoznak.
Pest megyéban tudok valakit aki felujítaná a diffit, vagy átalakítaná az autót? -
gergobox
tag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Köszi mindenkinek!
Bicolor 826M-mel rendeltem, a téli ugyanúgy 826M lesz, de a full fekete. A belső fekete merino bőr, karbon dísztőelemekkel. Nekem is valszeg M5 lesz a következő, főleg ha lenne a jövőben CS az F90 mintájára. Utcai, megfizethető autók között (911-től lefele
) jelenleg az egyik legpotensebb platform a G8x, ez meg is látszik a laptiming-os köridőkön is. -
válasz
gergobox
üzenetére
Szuper gratula!
Sok balesetmentest vele! Legjobb szín jelenleg!
Én egy M5 Touringgal kacérkodom, azt is ebben a színben venném. Vagy bármelyik M-es BMW-t... 
A felni milyen színű? Az enyémen bicolor van, de feketével még jobb lenne az összkép. Főleg, h a tető is fekete. És a belső szín? Jöhetne még pár kép!

Pont tegnap került fel a laptiminges videó az "enyémről". Nagyon jót mentek vele!

Mi van CSÍRA? Nincs PÉNZED TETŐRE? / Opel Frontera 2025 vs. BMW M4 Comp. (Laptiming Ep.403.)
-
gergobox
tag
7 hónap várakozás után végre én is BMW tulaj lehetek. Sajnos a hétvégi időjárás nem kedvezett az autózáshoz, de reméljük még lesz pár nap idén, amikor lehet egy jót autózni😁
-
MCs88
aktív tag
Én gyári navi hívő vagyok, de tegnap este meginogtam. 9.kerületből irány haza Szegedre, este fél12, kiírta, hogy 240km és 2,5óra... hát igen, mert M6oson akart vinni, aztan Dunaföldvárnál meg vissza és M5. Gyáli úton már kiegyeztünk az M5el, de ceglédi kihajtón le akart vinni és utána Kecskemét környékén vissza, ezt is ignoráltam nyílván, a vége pedig a képen látható hurok volt az M44 építkezésnél, úgy, hogy pont ez a kihajtó van terelőtáblákkal lezárva
[kép] -
Tiédetis
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ma levideóztam nekik a térkép tévedést. de beszéltem egy fórumtással, aki kiskőrösi, ő is észrevette, ez egy évekkel ezelőtti település határa volt ami azóta változott, de nem mai történet..
Here-t régen is annyia tartottam mint a neve magyarulViszont ma elmentem a temetőbe rendbe tenni a szülők sírhelyét és rohadtul hideg víz volt, fázott a kezem, na majd mondom bekapcsolom a kormányfűtést.. jah fene figyelte hogy nincs az iX3-ban... Vagy rohadtul máshol van mint szokott
Új hozzászólás Aktív témák
- AM 5 procik! Kèszleten! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bmw legyen bmw. Ne kínai autó