- Xiaomi 17T Pro – korábban érkezik a siker?
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Elstartolt az Android 17
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telepakolják az iPhone 18-at memóriával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
27772 - 27701
27772 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
San398
őstag
-
totron
addikt
Az se rossz, mikor gólya száll el az ember feje felett, csőrében egy még tekergő siklóval. Behh.
-
H-Zol
őstag
Igen a monília durva , nekem is több fám ment már ki miatta , az idén tavasszal is kiment egy idős kajszín fám , igaz ő több sebből vérzett , vírusos is volt és a monília is egyre jobban eluralkodott rajta !
-
btraven
őstag
-
Emunem
őstag
-
Essejó
veterán
-
Dorian
félisten
-
H-Zol
őstag
Fekete rigó nállunk is volt több költés az idén , a második költés elég hamar ki száltak , öten vagy hatan voltak és volt közöttük egy lemaradott de őt is felnevelték , két kutya melett , egyszerűen a kutyák nem foglalkoznak velük , de a szomszédok macskája az már erdekelné őket
-
Essejó
veterán
-
6030D
addikt
Nálunk a héten megszaporodtak a búbosbankák, jópofa jószágok. De a legszebb akkor is a zöld küllő, de az ritkán jön. Gólyáknak az étkezési - lakhatási útvonalán vagyunk, ők is jönnek naponta többször.

Meg vannak pici fekete-fehérek, kb vörösbegy méret, a fűben rohangál, de még nem sikerült kiguglizni mi.
-
v-man
őstag
-
soldi3r
veterán
Ma láttam, hogy a cimusz nem csak megfogta, de már fürtöt is hoz(na).
-
soldi3r
veterán
Szerintem is ez egy szürke fekete rigó, azaz lány.
Az enyémek is ilyenek, ismernek, tudják hogy nem bántjuk őket így nem félnek, sőt ha csinálok valamit azonnal jönnek oda nézni mit csinálok, locsolok e, akármi és jönnek enni. 😅A múltkor azt hittem valami beteg vadgalamb fekszik a fűben, mert nem mozdult, később odafeküdt a párja is, akkor már ketten feküdtek, majd otthagyta.
Később kiderült, hogy a meglocsolt vizes fűben wellnessezett, kutya baja nem volt. 😅
Szeretik a vizet. Nálam van kinn 2 helyen a legnagyobb virágcserépnek az alátétje. 10 liter víz fér bele. Meleg időben naponta 2-3 alkalommal tölthetem meg, mert kipancsolják.
-
modflow
veterán
Szerintem is ez egy szürke fekete rigó, azaz lány.
Az enyémek is ilyenek, ismernek, tudják hogy nem bántjuk őket így nem félnek, sőt ha csinálok valamit azonnal jönnek oda nézni mit csinálok, locsolok e, akármi és jönnek enni. 😅A múltkor azt hittem valami beteg vadgalamb fekszik a fűben, mert nem mozdult, később odafeküdt a párja is, akkor már ketten feküdtek, majd otthagyta.
Később kiderült, hogy a meglocsolt vizes fűben wellnessezett, kutya baja nem volt. 😅
-
H-Zol
őstag
Az asszony szerint Seregély
, én is rigót mondtam , ha ránagyitasz a képre látszik , hogy most nőnek a farktollai , minden esetre kicsi , egy hét alatt sokat fejlődött ! Egyik oldalt eszem az epret ő akkor átugrik a fa másik oldalára , de nem zavartatja magát különösebben !
De van itt kis cinkétöl elkezdve a kerti vörös farkú , veréb , vadgalamb , fakopács , sün , varanygyos béke is , kész állatkert vagyunk ! -
Dorian
félisten
-
H-Zol
őstag
Lekaptam a kis seregéjt az eperfán
a farka pont nem látszik , de kicsike , körülbelül egy hete vettem észre és azóta figyelem , ott lakik az eperfán
, ide oda ugrál a fán , de nem fél annyira , hogy elrepüljön amikor mi is eprezünk ! -
Chris0321
veterán
Eperfa lehullott gyümölcsének feltakarítására van valami ötlet? Vagy állandóan frissen lehullva kell szedegetni? Mert ugye egy idő múlva lekvár állagú lesz. Meg van ami be is penészedik (mint a lekváron).
Megint találok nyest(?) ürüléket a kertben, látszik hogy ezt eszi. AI azt mondta szedjem össze a lehullott gyümölcsöt.Nem foglalkozok vele, a foxink rendet tart a portán. Ha fel akarod szedni, akkor én naponta csinálnám. Egyébként miért nem teszel ki egy kamerát és nézed meg, hogy mi járkál éjszaka?
-
Essejó
veterán
Eperfa lehullott gyümölcsének feltakarítására van valami ötlet? Vagy állandóan frissen lehullva kell szedegetni? Mert ugye egy idő múlva lekvár állagú lesz. Meg van ami be is penészedik (mint a lekváron).
Megint találok nyest(?) ürüléket a kertben, látszik hogy ezt eszi. AI azt mondta szedjem össze a lehullott gyümölcsöt. -
H-Zol
őstag
Megint találok nyest(?) ürüléket a kertben, látszik hogy ezt eszi. AI azt mondta szedjem össze a lehullott gyümölcsöt.Nállam nincsen nyest , lehull a fa alá ( ameddig bírjuk esszük a fáról ) és lessz belőle tápanyag , visszajut a földbe , ja és lakik rajta egy kicsi seregély fióka
, ide oda röpköd.rajta de még nincs farka és sárgás a szája széle -
6030D
addikt
Megint találok nyest(?) ürüléket a kertben, látszik hogy ezt eszi. AI azt mondta szedjem össze a lehullott gyümölcsöt.Háló
-
btraven
őstag
Megint találok nyest(?) ürüléket a kertben, látszik hogy ezt eszi. AI azt mondta szedjem össze a lehullott gyümölcsöt. -
H-Zol
őstag
Nyáron is jó a körte ( enni , gyümölcslé, befőtt , és a többi megy a pálinkába
) Bosch Kobakom van termő is ( elég későn fordul termőre , most is van egy 4 éves és az idén se termett ) , Conferece helyett nekem a Fetél Apát [link] jobban bejött !
Megint volt 3 mm eső délután , és holnapra is ígérnek még egy kicsit , csak nagyon hidegek vannak éjszaka , biztos elszabadulnak a gombás betegségek ! -
soldi3r
veterán
Inkább körte és őszibarack lesz régi Román fajta , a szilvák rezisztensek lesznek és egy Cacanska Rodna amit kostoltam már és egy nagyon finom ( édes ) szilva , itt van ez a körte [link] ( ezt a nyári köreték kilályának nevezik ) , vagy ez a macska fejű
körte [link] , ez a két körte nagyon jól porozzák egy mást , de itt van a Kirgiz egy régi orosz fajta [link] , egyik leghosszabban tárolható körte hűvös helyen mint például a pince !
Google szépen lefordítja az oldalt !A Cacanska klónok elég fogékonyak a vírusra, cserébe kb mindegyik finom.
Nyári körte nekem értelmezhetetlen, az alma és a körte nálam téli gyümölcs
Azokból pedig a Bosc Kobak és a Conference a bevállt. -
H-Zol
őstag
Sokszor mondtam már, kajsziból és szilvából a "Régi immunos Román fajtákat" felejtsd el. Az újabbakból a Sirene és a Sulmona ami jó lehet, nekem az elsőből van 2, de ezek valószínüleg nem toleránsak. A Farbalytól (júl. vége) jóval későbbi az azonos családból származó Farlis és a Farclo (aug. közepe), már ha ez a lényeg, de a virágzás idejét az érési idő nem befolyásolja. Az 2 héten belül lezajlik mindegyiknél. A vírus rezisztenciája megkérdőjelezhető, van akinek már megkapta. Ha pedig inkább ez lenne a lényeg, akkor esetleg nézd meg ezt.
Inkább körte és őszibarack lesz régi Román fajta , a szilvák rezisztensek lesznek és egy Cacanska Rodna amit kostoltam már és egy nagyon finom ( édes ) szilva , itt van ez a körte [link] ( ezt a nyári köreték kilályának nevezik ) , vagy ez a macska fejű
körte [link] , ez a két körte nagyon jól porozzák egy mást , de itt van a Kirgiz egy régi orosz fajta [link] , egyik leghosszabban tárolható körte hűvös helyen mint például a pince !
Google szépen lefordítja az oldalt ! -
H-Zol
őstag
Nekünk megint csak annyi jutott , hogy tuléljék a tavaszi vetések , és most nézem , hogy a jövőhét vége felé már 37-8 fokokat mutat ( durva ez a nagy hőingadozás , ez is stresszeli a novényeket ) !
-
soldi3r
veterán
6 darab tél elején ültetett ( valószínű a faiskolában kiszáritották a gyökereit ) gyümölcsfám ( mind körte ) nem fogta meg , egy 20 + éves kajszín fám is kiszáradt tavasszal , van még három vírusos idős kajszín fám amik túlkotődnek , vagy elfagytak , most rengeteg van rajtuk , de szilva nagyságú, és három nyári ( csörgő almának hívják heileg ) alma , egy két fa ameikek sehová nem mennek , úgyhogy ma újra gondoltam és ezeket nyár végén kivàgom és új telepitések lesznek ( de a múltkor már írtam ) !
Régi immunos Román fajtákat veszek és pár újfajtát is , de azok is elkenàloak , őszibarack , szilva , alma , kajszi egyik leg kesejebbi ami létezik [link] , és sok fajta körte , holnap pontosan felmérem a terepet , de ahogy saccolom 25 fát biztosan tudok ültetni !Sokszor mondtam már, kajsziból és szilvából a "Régi immunos Román fajtákat" felejtsd el. Az újabbakból a Sirene és a Sulmona ami jó lehet, nekem az elsőből van 2, de ezek valószínüleg nem toleránsak. A Farbalytól (júl. vége) jóval későbbi az azonos családból származó Farlis és a Farclo (aug. közepe), már ha ez a lényeg, de a virágzás idejét az érési idő nem befolyásolja. Az 2 héten belül lezajlik mindegyiknél. A vírus rezisztenciája megkérdőjelezhető, van akinek már megkapta. Ha pedig inkább ez lenne a lényeg, akkor esetleg nézd meg ezt.
-
ncc1701
veterán
Meg is látszik , azóta alig szólt itt valaki , valamit
Gyerekek itt a Dél Alföldön tegnap és tegnapelőtt leesett 18mm nem sok , de itt már kritikus volt a helyzet , és még Vasárnapra is mutat valamit !
Tegnap helyi szinten megálapították az őszi vetéseknél az aszály kárt
Búza 70%
Árpa 40%
Repce 40%
Borsó 70%
Nekünk most csak búza és árpa van , de ilyen gyalázatos buzáink még soha nem voltak , de két faluval arrébb ( gyengébb homokosabb földek ) már az eső előtt vágták árpat 1000 és 800 kiló között adott hektáronkét , a hozzá nem értők kedvéért anyit írok , hogy ez alig fedezi a kombájnoztatás árát , és akkor még rájön a haszonbér , talajmunka , vetőmag , gyomirtó, egy gombaölő, vetés , beszállítás , a mutrágyát ( aki adott neki ) azt már ne is említsük
!A héten osztrák alpokban nyaralunk, kedd óta pár órás megszakításokkal, de esik az eső. Q sok leesett.
-
H-Zol
őstag
6 darab tél elején ültetett ( valószínű a faiskolában kiszáritották a gyökereit ) gyümölcsfám ( mind körte ) nem fogta meg , egy 20 + éves kajszín fám is kiszáradt tavasszal , van még három vírusos idős kajszín fám amik túlkotődnek , vagy elfagytak , most rengeteg van rajtuk , de szilva nagyságú, és három nyári ( csörgő almának hívják heileg ) alma , egy két fa ameikek sehová nem mennek , úgyhogy ma újra gondoltam és ezeket nyár végén kivàgom és új telepitések lesznek ( de a múltkor már írtam ) !
Régi immunos Román fajtákat veszek és pár újfajtát is , de azok is elkenàloak , őszibarack , szilva , alma , kajszi egyik leg kesejebbi ami létezik [link] , és sok fajta körte , holnap pontosan felmérem a terepet , de ahogy saccolom 25 fát biztosan tudok ültetni ! -
H-Zol
őstag
Meg is látszik , azóta alig szólt itt valaki , valamit
Gyerekek itt a Dél Alföldön tegnap és tegnapelőtt leesett 18mm nem sok , de itt már kritikus volt a helyzet , és még Vasárnapra is mutat valamit !
Tegnap helyi szinten megálapították az őszi vetéseknél az aszály kárt
Búza 70%
Árpa 40%
Repce 40%
Borsó 70%
Nekünk most csak búza és árpa van , de ilyen gyalázatos buzáink még soha nem voltak , de két faluval arrébb ( gyengébb homokosabb földek ) már az eső előtt vágták árpat 1000 és 800 kiló között adott hektáronkét , a hozzá nem értők kedvéért anyit írok , hogy ez alig fedezi a kombájnoztatás árát , és akkor még rájön a haszonbér , talajmunka , vetőmag , gyomirtó, egy gombaölő, vetés , beszállítás , a mutrágyát ( aki adott neki ) azt már ne is említsük
! -
H-Zol
őstag
Egészen magukhoz tértek a juharfáim ettől az időtől meg a locsolástól. Bár ezt orgona levelein is láttam hogy nagy melegben megfonnyadnak, aztán esőtől újra duzzadnak.
Rózsáról elszáradt virágot meg csak akkor kell levágni ha akarom hogy új virágot hozzon? Akkor lehet azért volt hogy múltkor ősszel levágtam, aztán még decemberben is virágzott?
Nállunk több futórózsa van ( a párom rendezi őket
) , és ilyenkor elvirágzás után visszavágja , és újból virágzásnak indulnak a nyár folyamán ! -
btraven
őstag
Egészen magukhoz tértek a juharfáim ettől az időtől meg a locsolástól. Bár ezt orgona levelein is láttam hogy nagy melegben megfonnyadnak, aztán esőtől újra duzzadnak.
Rózsáról elszáradt virágot meg csak akkor kell levágni ha akarom hogy új virágot hozzon? Akkor lehet azért volt hogy múltkor ősszel levágtam, aztán még decemberben is virágzott?
-
lugosi
MODERÁTOR
Srácok, töröltem egy szálat mert kezdett személyeskedésbe fordulni, légyszi ne hozzátok vissza.
-
6030D
addikt
Jó hozzá a 2 Ah és a 4 Ah akku is, töltőből mindegy, csak 20V legyen.
De most az egy damilos nyíró van, sokat ne várj tőle, a dupla damilos is csak trimmelésre jó.Most nézem, hogy az egy damilos csak hétfőtől lesz.
-
btraven
őstag
Akkus fűszegélynyíró Lidl-ben csak annyi van írva nincs hozzá akku se töltő. Külön lehet venni 20V 4Ah meg 20V 2Ah akksit is. Most melyik a jó hozzá? Töltőnél meg van 4.5A töltőáram meg 12A is. Melyik a jó?
-
Dorian
félisten
A meténg úgy működik, hogy vízszintes indákat (ezeken is van levél) terjeszt a talajszinten és az alatt is. Majd azokból legyökerezik és hajt. Nyilván egy mulcs nem lesz neki akadály, hogy legyökerezzen / kibújjon a földből, de egy kartonpapír viszont igen.
Igen, kb az a 20 centi a hatótávja. Onnatól viszont ha nem tud gyökeret ereszteni nem tud tovább terjedni. -
Espla
aktív tag
"A körömvirág igen sokoldalú kerti növény, gyógyászati felhasználása is széles körben ismert. Ha ültetése mellett döntünk, különösen fontos, hogy megbízható, jó minőségű vetőmag kerüljön a talajba. Tesztünk során ezeknek a vidám virágoknak a vetőmagjait vizsgáltuk. Az eredmények nemcsak a termesztőknek, hanem minden természetkedvelőnek hasznos útmutatót adnak."
https://szupermenta.hu/napfeny-a-szirmokban-koromviragok-nyomaban/
-
6030D
addikt
-
soldi3r
veterán
Nálunk is rengeteg volt 2 éve, tavaly már jóval kevesebb. Mondjuk közben lett egy befogadott macskám, akiből egyszercsak lett még mellé másik 4.
Viszont vigyázz a vakondra vagy esetleg a földikutyára. -
birno
addikt
Az lett berakva az ultetogodorbe, meg lesz is kb. 3 havonta egy kis adag marhatragya adagolva nekik.
-
Dorian
félisten
A meténg úgy terjed meg sűrűsödik, hogy a talaj alatt visz indákat és a tőtől kicsit távolabb bújnak ki az új hajtások. A kartonnal ez nem működik
-
6030D
addikt
Sziasztok!
A kerítés és az idős mályvabokrok között kb. 50 cm van és a bokrok alatti fű/gyom vágása egyre nehezebb, erre próbálok valamilyen megoldást találni. Többnyire árnyékos és száraz terület. (Legtöbb helyen a bokrok felett fa is van.) Az egyik lehetőség a gyomtakaró fólia lerakása és rá mulcsot tenni. (Ez elég költséges és melós lenne) A másik lehetőség amit látok, hogy valamilyen laposan terülő növénnyel (gólyaorr pl? ) beültetni a köztes részt. Tudnátok növénytípust vagy más lehetőséget ajánlani?
Köszönöm!
Ha tudsz szerezni ágdarálékot, meg kartondobozt, akkor ingyen megvan a takarás.
Növénynek pl kis meténg, az örökzöld is, azt is érdemes kartonnal takart földbe ültetni, hogy ne nőjön ki a gaz, amíg be nem teríti a területet. -
Teki1986
tag
Sziasztok!
A kerítés és az idős mályvabokrok között kb. 50 cm van és a bokrok alatti fű/gyom vágása egyre nehezebb, erre próbálok valamilyen megoldást találni. Többnyire árnyékos és száraz terület. (Legtöbb helyen a bokrok felett fa is van.) Az egyik lehetőség a gyomtakaró fólia lerakása és rá mulcsot tenni. (Ez elég költséges és melós lenne) A másik lehetőség amit látok, hogy valamilyen laposan terülő növénnyel (gólyaorr pl? ) beültetni a köztes részt. Tudnátok növénytípust vagy más lehetőséget ajánlani?
Köszönöm!
-
6030D
addikt
Gondolom, hogy veletlen se dogoljon ki, ahhoz azert eleg draga mulatsag volt.
Ugyanugy mint a viragoknak, gondolom a leylandinak is jot tesz ha kap tapot, foleg a beultetes elso eveben, amig nem mennek melyre a gyokerei.En csak azt probalom kovetni, amit a kertesz csavo mondott: 5 liter viz/leylandi, amiben kb. fel/1 kanalnyi tap van feloldva.
Nekem is overkillnek tunik ez a modszer laikuskent, de mivel nem ertek hozza es nem akarom, hogy kihaljon, igy kovettem.
Mult heten egy 130l-es hordoba oldottam fel a tapot es azt locsolgattam vegig, ugy hogy kb. 1l/leylandi egy korben, mivel tobbet ugyse tud felvenni a talaj egyszerre es annyiszor mentem korbe amig el nem fogyott a viz.
Gondolom ezen most fogod a fejed.
Megy ugye mivel mar megvettem a Venturi injektort meg a cuccokat hozza, igy mar dijazanm ha mukodne, hogy ne penz kidobas legyen, akarmilyen surun is lesz tapozva.
Vannak érdekes elképzelésű kertészek. A szomszédnak az egyik talajcserét ajánlott, mert ebben nem fog kinőni a fű. 2,5M volt az árajánlat rá. Nyilván nem fogadta el, keresett mást, és lett füve a jelenlegi földbe.
Én marhatrágya granulátumot tettem az ültetőgödrökbe. -
birno
addikt
Minek neki a táp? Van hiánytünete? Szerintem a csepegtetőrendszerrel is többet tettél, mint amit általában szoktak a leylandival, mégis nőnek szépen.
Az meg hogy hetente kell tápozni, nettó hülyeség. Ha nagyon tápozni akarod, akkor locsold be a tövüket a táppal havonta egyszer. 40 bokor, 4 kanna tápoldat, 10 perc. Szerintem.
Gondolom, hogy veletlen se dogoljon ki, ahhoz azert eleg draga mulatsag volt.
Ugyanugy mint a viragoknak, gondolom a leylandinak is jot tesz ha kap tapot, foleg a beultetes elso eveben, amig nem mennek melyre a gyokerei.En csak azt probalom kovetni, amit a kertesz csavo mondott: 5 liter viz/leylandi, amiben kb. fel/1 kanalnyi tap van feloldva.
Nekem is overkillnek tunik ez a modszer laikuskent, de mivel nem ertek hozza es nem akarom, hogy kihaljon, igy kovettem.
Mult heten egy 130l-es hordoba oldottam fel a tapot es azt locsolgattam vegig, ugy hogy kb. 1l/leylandi egy korben, mivel tobbet ugyse tud felvenni a talaj egyszerre es annyiszor mentem korbe amig el nem fogyott a viz.
Gondolom ezen most fogod a fejed.
Megy ugye mivel mar megvettem a Venturi injektort meg a cuccokat hozza, igy mar dijazanm ha mukodne, hogy ne penz kidobas legyen, akarmilyen surun is lesz tapozva.
-
6030D
addikt
Sziasztok,
Eloljaroban, nem ertek kulonosebben a kerteszkedeshez, meg a szerelgeteshez.
Van egy mar kiepitett csepegteto rendszer egy sor leylandihoz, amikbol remenyeim szerint majd sovenykerites lesz.
A beultetest, csepegteto kiepitest szakember csinalta, csak a vegen mondta, hogy ezeket hetente kell majd tapozni. 40db farol leven szo, ez eleg maceras manualisan.
Emlitette, hogy venturi injektorral meg lehet oldani, de hogy az draga.Volt egy olyan erzesem, hogy mar csak leakar huzni, ezert utananeztem kicsit es videok alapjan kelloen egyszerunek tunt a telepitese.
Megvettem elvileg mindent, bypassal osszeraktam, de nem szivja fel a tapot, akkor sem ha a bypass csap maxra ki van nyitva.
Mikor nyitva van a bypass csap es a venturi injektor fele megy a viz, egy pillanatra mintha elkezdene felszivni a tapot, de igazabol csak a vekony atlatszo csobe szivja be, utana mar nem megy tovabb a csepegteto csobe, viszont a csapviz meg atmegy ilyenkor is, tehat csepeg rendesen.AI baratom annyit elmondott es tunetek alapjan igaza lehet, hogy elveszik a nyomaskulonbseg, ezert nem tudja felszivni a tapot, valszeg ezert van, hogy nyitasnal megindul, de amint telitodik a rendszer lecsokken a nyomas es megall a szivas.
Kicsi is a hely, igy a venturi rendszer elott es utan is L-es idom van, ami elvileg szinten nem jo, mert lassitja az aramlast.
Igy nez ki most: [kép] [kép]A csaptol balra van 2 leylandi, jobbra tole pedig a tobbi, tehat balra el kell vinni eloszor kis ivben, reszben azert maceras, plusz a 2 baloldali leylandi mellett mar rogton viragos kert van, meg a haz oldala, szoval eleg kicsi is a hely.
Mit lehetne ezzel kezdeni ilyen korulmenyek kozott, hogy megis menjen a tapozas?
Minek neki a táp? Van hiánytünete? Szerintem a csepegtetőrendszerrel is többet tettél, mint amit általában szoktak a leylandival, mégis nőnek szépen.
Az meg hogy hetente kell tápozni, nettó hülyeség. Ha nagyon tápozni akarod, akkor locsold be a tövüket a táppal havonta egyszer. 40 bokor, 4 kanna tápoldat, 10 perc. Szerintem.
-
birno
addikt
Sziasztok,
Eloljaroban, nem ertek kulonosebben a kerteszkedeshez, meg a szerelgeteshez.
Van egy mar kiepitett csepegteto rendszer egy sor leylandihoz, amikbol remenyeim szerint majd sovenykerites lesz.
A beultetest, csepegteto kiepitest szakember csinalta, csak a vegen mondta, hogy ezeket hetente kell majd tapozni. 40db farol leven szo, ez eleg maceras manualisan.
Emlitette, hogy venturi injektorral meg lehet oldani, de hogy az draga.Volt egy olyan erzesem, hogy mar csak leakar huzni, ezert utananeztem kicsit es videok alapjan kelloen egyszerunek tunt a telepitese.
Megvettem elvileg mindent, bypassal osszeraktam, de nem szivja fel a tapot, akkor sem ha a bypass csap maxra ki van nyitva.
Mikor nyitva van a bypass csap es a venturi injektor fele megy a viz, egy pillanatra mintha elkezdene felszivni a tapot, de igazabol csak a vekony atlatszo csobe szivja be, utana mar nem megy tovabb a csepegteto csobe, viszont a csapviz meg atmegy ilyenkor is, tehat csepeg rendesen.AI baratom annyit elmondott es tunetek alapjan igaza lehet, hogy elveszik a nyomaskulonbseg, ezert nem tudja felszivni a tapot, valszeg ezert van, hogy nyitasnal megindul, de amint telitodik a rendszer lecsokken a nyomas es megall a szivas.
Kicsi is a hely, igy a venturi rendszer elott es utan is L-es idom van, ami elvileg szinten nem jo, mert lassitja az aramlast.
Igy nez ki most: [kép] [kép]A csaptol balra van 2 leylandi, jobbra tole pedig a tobbi, tehat balra el kell vinni eloszor kis ivben, reszben azert maceras, plusz a 2 baloldali leylandi mellett mar rogton viragos kert van, meg a haz oldala, szoval eleg kicsi is a hely.
Mit lehetne ezzel kezdeni ilyen korulmenyek kozott, hogy megis menjen a tapozas?
-
Emunem
őstag
Üdv a topiklakóknak, még nem jártam erre. Segítséget keresek, a kertben randalírozó állattal/állatokkal kapcsolatban. Nem mondanám hogy garázdálkodik, mert kárt eddig nem vettünk észre, de nagyon fura. Tavaly kezdődött, amikor lyukakat vettünk észre és azt, hogy sok helyen a felszín alatt kicsivev járatok mennek - amikor rálépünk, érezhetően süppedős a talaj. A vakondot ismerjük, nem bánjuk ha van, nem bántjuk, de ez nem az. Bár nem annak gondoltuk, azért a komposztálónk megléte (bár tizenéve megvan és nem voilt semmi ilyesmi eddig) és a szomszédos kert állapota miatt elsőre a legegyszerűbbként hívtuk az illetékeseket, akik raktak ki patkánycsapdákat. Ezekből fogyott a csali, de nem szűntek meg a tünetek, bár csökkentek tavyl összel. Idén tavasszal sokasodni kezdtek, most már rengeteg heelyen kis lyukak, illetve felszín alatti járatok vannak.
Ha valakinek lenne ötlete a fentiek, az alábbi képek, vagy a video alapján, hálás lennék.
[kép]
[kép]
[link]Ez vakond... A videón látszik, hogy erös túrással halad. Ne öld meg (ha lehet), ásd ki, vidd el 3-4km-re.
Nálunk is igy haladt, mert kemény a föld. Szomszédnál mélyen volt, (40 cm mélyen talajcsere volt 6 éve, de vakondháló kimaradt
jó sok pénzt dobtak ki az abalakon) csak túrások voltak, nálam felszini járatok is, a füvet is a felszinen kaparászta, aztán egyszer a felszínen próbált kereket oldani, miközben asszonnyal konstatáltuk, hogy mia fene túrta szét a kert hátsó részét, hát egy vödörrel elkaptam. Evittük szép erdös helyre, ott kb 1 perc alatt eltünt a puha erdei talajban. A gyerekek elötte megtömték a vödröt pár gilisztával, mire kiértünk, elfogytak. 
-
Balázs Z.
aktív tag
Üdv a topiklakóknak, még nem jártam erre. Segítséget keresek, a kertben randalírozó állattal/állatokkal kapcsolatban. Nem mondanám hogy garázdálkodik, mert kárt eddig nem vettünk észre, de nagyon fura. Tavaly kezdődött, amikor lyukakat vettünk észre és azt, hogy sok helyen a felszín alatt kicsivev járatok mennek - amikor rálépünk, érezhetően süppedős a talaj. A vakondot ismerjük, nem bánjuk ha van, nem bántjuk, de ez nem az. Bár nem annak gondoltuk, azért a komposztálónk megléte (bár tizenéve megvan és nem voilt semmi ilyesmi eddig) és a szomszédos kert állapota miatt elsőre a legegyszerűbbként hívtuk az illetékeseket, akik raktak ki patkánycsapdákat. Ezekből fogyott a csali, de nem szűntek meg a tünetek, bár csökkentek tavyl összel. Idén tavasszal sokasodni kezdtek, most már rengeteg heelyen kis lyukak, illetve felszín alatti járatok vannak.
Ha valakinek lenne ötlete a fentiek, az alábbi képek, vagy a video alapján, hálás lennék.
[kép]
[kép]
[link]Ez alapján mezei egér vagy mezei pocok lehet.
"A mezei egér (Mus agrarius) fű- és gabonafélék kalászait fogyasztja, de rovarokkal is táplálkozik. A zárt térbe behúzódva a házi egérrel megegyező táplálékot fogyaszt. Nem alszik téli álmot. Éjjel-nappal aktív állat. Ha a talaj puha, „szivacsos", akkor valószínű, hogy ott mezei egér van jelen. Nyitott árokjáratok is előfordulnak.
A mezei pocok (Microtus arvalis) leggyakrabban mezőgazdaságilag megművelt területeken él. Ősszel az őszi növények között, szalmakazlak alatt sok pockot lehet találni. Télen behúzódhat a házakba, istállókba is. Szivacsos föld, szabadon futó járatok jellemzik. Összekeverhető a mezei egér kártételével." -
Chris0321
veterán
A csapda élve fogja meg, legalább látod micsoda. Ha pedig olyan, akkor egy ismerőst megkérsz, hogy intézkedjen az ügyben.
-
tom120514
őstag
Vegyél ilyet, én nem is tudom már hány patkányt fogtam vele és még macskát is. Természetesen az utóbbit elengedtem. Azóta mióta ezeket használom, mert van egy kisebb is, drasztikusan lecsökkent nálunk a patkányok száma. Sajnos mellettünk egy elhanyagolt épület van, így van utánpótlás bőven.
Bazz, állatot ölni szemtől szemben, közelről nem menne, még patkányt sem
Mondjuk messziről lelőni patkányt talán, de akkor is oda kéne menni, hát nem egy valóra vált álom lenne nekem... -
tom120514
őstag
Nem szívesen ölném meg, ha nem patkány, de lehet az lesz. Azt nem mondtam, tavaly karbiddal próbáltam elüldözni őket, akármik is ezek. Javult a helyzet, de nem. lett végleges megoldás.
-
Chris0321
veterán
Vegyél ilyet, én nem is tudom már hány patkányt fogtam vele és még macskát is. Természetesen az utóbbit elengedtem. Azóta mióta ezeket használom, mert van egy kisebb is, drasztikusan lecsökkent nálunk a patkányok száma. Sajnos mellettünk egy elhanyagolt épület van, így van utánpótlás bőven.
-
tom120514
őstag
Hello.
Miért nem ástad ki? Akkor láttad volna, hogy néz ki és rá tudtál volna keresni. Mert a videón nem igazán látszódott belőle semmi, ennyiből akár patkány is lehet. Az élvefogó az mekkora, rácsos az oldala? A kis patkányok nálam sokszor lecsapták a csapdát, de kibújtak a rácson át.Sajnos nem voltam ott, barátnőm csinálta a videót
ha latom egyszer, kiszedem, ásó elő van készítve 
Amit hoztak az önkori emberei, nem csapda, csak etető - rosszul fogalmaztam, nem csali hanem méreg van benne, direkt patkányoknak.
-
soldi3r
veterán
[kép]
[kép]
[link]Meg kell fogni. Szerintem pocok lesz. Akkor arra sajnos csak az Arvalin lesz a megoldás.
-
Chris0321
veterán
[kép]
[kép]
[link]Hello.
Miért nem ástad ki? Akkor láttad volna, hogy néz ki és rá tudtál volna keresni. Mert a videón nem igazán látszódott belőle semmi, ennyiből akár patkány is lehet. Az élvefogó az mekkora, rácsos az oldala? A kis patkányok nálam sokszor lecsapták a csapdát, de kibújtak a rácson át. -
tom120514
őstag
[kép]
[kép]
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
27772 - 27701
27772 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 35 millió forintos géppel értelmezné újra a PC-t az NVIDIA az ASUS jóvoltából
- Formula-1
- Xiaomi 17T Pro – korábban érkezik a siker?
- Fogyjunk le!
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Házimozi belépő szinten
- Gumi és felni topik
- Robotporszívók
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- További aktív témák...
- -75% Dell XPS 13 (9320) i7-1260P 16GB Ram/1TB SSD FHD+ Gari
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36 GB RAM, 512GB SSD, Space Black - 27% ÁFA (0485AB)
- ASUS Zenbook 14 OLED UM3406HA Ryzen 7 8840HS 16GB DDR5 1TB SSD OLED Garancia
- ÚJ! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 64GB RAM 1TB SSD RTX 5070 8GB 16" QHD+++ OLED 3év Prémium GAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

a farka pont nem látszik , de kicsike , körülbelül egy hete vettem észre és azóta figyelem , ott lakik az eperfán
!

jó sok pénzt dobtak ki az abalakon) csak túrások voltak, nálam felszini járatok is, a füvet is a felszinen kaparászta, aztán egyszer a felszínen próbált kereket oldani, miközben asszonnyal konstatáltuk, hogy mia fene túrta szét a kert hátsó részét, hát egy vödörrel elkaptam. Evittük szép erdös helyre, ott kb 1 perc alatt eltünt a puha erdei talajban. A gyerekek elötte megtömték a vödröt pár gilisztával, mire kiértünk, elfogytak.
Mondjuk messziről lelőni patkányt talán, de akkor is oda kéne menni, hát nem egy valóra vált álom lenne nekem...