- Babszem kamerarendszer kerül az iPhone 18 Pro előlapjára
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
100183 - 100101
100183 - 100101 100100 - 100001 100000 - 99901 99900 - 99801 99800 - 99701 99700 - 99601 99600 - 99501 99500 - 99401 99400 - 99301 99300 - 99201 99200 - 99101 99100 - 99001 99000 - 98901 98900 - 98801 98800 - 98701 98700 - 98601 98600 - 98501 98500 - 98401 98400 - 98301 98300 - 98201 98200 - 98101 98100 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-24 19:17 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
2ozzmexy
senior tag
Igazából nem rossz ötlet ez sem, küldj egy privát üzenetet és megbeszéljük, a modul főleg ha bontatlan akkor érdekelne.
Most éppen a szerelőknél áll, elhagytam a féltengely gumiharang bilincsét.
De ha már ott jártak akkor kicseréltettem velük a kormányösszekötőt is (szakadt volt annak is a gumija). Remélem más már nem jön elő rajta, mert novemberig van műszakija, utána megy a bontóba ha rakoncátlankodik, eladni nem fogom, mert én nem vállalok rá szavatosságot az sicher.
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Én 175km-ről vittem fel Robhoz az 1.2 TCe motoros 2009-es Cliot. Nem kicsit van elszúrva a hengerfej szerelése, vezérlés se biztos, hogy jelen van. Mindezt egy "aranykezű" egyénnek köszönhető. Gondoltam Rob előtt teszek egy próbát a helyi szakszervízben. Olyat mondtak, amitől inkább felvittem Rob-hoz.
Rob azonnal kiszurt pár "érdekességet" az autón, legtöbb csak apróság, de fel kell újítani a hengerfejet szakszerűen. Még így is megéri felújításra is elvinnem majd hozzá, mert helybe hiába van nagyhírű gépműhely, 1 hetes minimum időtartam, amíg elkészül, de inkább 2-3 hetet mondanak. Rob szerint ha nagyon nagy probléma van, akkor is 1 hét alatt kész van. Nekem ez megéri, ha többe is kerül, de ez csak bontáskor fog úgy is kiderülni. -
norbert1998
nagyúr
Vezérlést kéne cserélni a kocsin. Km alapján még vően nem, de év alapján igen. Majdnem elgondolkodtam rajta, hogy megcsinálom, de elengedtem. Ez nem egy 1.5 dCi, hogy a fűben kicserélem egy 4 ezer forintos rögzítőszett segítségével
F4RT 780 180 tCe. Ez a Mégane-ba szerelve elég mulatságos meló lehet. Szívesen vinném Robihoz, de 200+ km a távolság közöttünk. Van annyira komplex ez a dolog, hogy a megye legjobb szerelőjét keressem meg okvetlen, vagy elég egy korrekt hírű is?
Gondolom szíj, feszítő, vízpumpa, accessory szíj, és még okoskerék is, valamint víz, ami esedékes lehet, kb 4-6 óra rezsidíjjal számolva, igaz? -
salieri.
őstag
-
kenguru99
senior tag
-
rob210
Topikgazda
Szia.
Ez full szar ez a lista, már bocs a nyers megnyilvánulásért
.
A beru jó lenne , csak ez turbó benzin ide az utp13 kell, amit te néztél az a szívó 75le be való.
Az skf szíjak köztudottan fos alkatrészek, messzire kerüld!
A fékből a bosch betét kemény nyikorogni fog. A trw meg úgy szar ahogy van se tárcsa se betét nem jó.
Vegyél Hart prémiumot azt a lengyelek gyártják, sokkal jobb minőség, nem vicc!
Fekete arany a doboza, ne a piros hartot!!!Vezérlésből én gyárit, vagy daycot rakok, nem véletlen.
Vízpumpából csak és kizárólag grafot, vagy a japánokhoz aisint.
-
t.imi
addikt
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Végre én is boldog tulaja lettem egy 2011/01. havi Grand modusnak 1.2 TCE 16V 74kw turbó benzines autónak, szerviz alkatrészeket szeretnék hozzá rendelni Lengyelországból. Összeszedtem a listát ,mely itt található. Tudnátok segíteni, hogy minden alkatrész jó lesz - e hozzá, vagy szükséges valamit másikra cserélni, köszönöm szépen!

-
albiosz
őstag
Ha csak a képek kedvéért bontotta le (kéder gumik stb.), akkor ok. Köszi az infokat.
-
MasterMark
titán
-
albiosz
őstag
Nem az enyém, ez egy eladó autó. Lehet félreérhetően fogalmaztam, de engem műszaki szempontból érdekel, hogy van-e valami probléma a képek alapján. Az eredete bizonyára rendben van.
-
MasterMark
titán
-
albiosz
őstag
Lehet, hogy a vizsgálathoz le kellett bontani és csak alapos a vizsgáztató? Vagy ez így képek alapján problémás?
MasterMark: az megvan, hogy ez a célja a vizsgának, de ránéztem egy másik Capturra, annál nem ilyen részletesek a képek.
-
MasterMark
titán
-
rob210
Topikgazda
-
albiosz
őstag
-
Gergello
addikt
-
tycon
tag
-
Sirus86
aktív tag
Pl. Fel kell rakni racing bazarra ingyen termekre, es el fogjak vinni pikk-pakk a dologokat, vagy akar itt is lehetne egy listat irni termekszammal, es szerintem itt is evliszik a forumtagok. Kis energia igenyu dolog a szek kozeleben, csak par foto kell csinalni, es a pacemaker is birni fogja

-
2ozzmexy
senior tag
-
2ozzmexy
senior tag
-
tycon
tag
-
rob210
Topikgazda
-
2ozzmexy
senior tag
Van a PCB-n egy omron relé, az szokott bekakilni, nem drága a csere, nem is bonyolult, inkább a hozzáférés a szívás.
Ha van fölösleges és megválnál tőle akkor írj PM és kitalálunk valamit, nem szeretek már így 40 felett legózni, de jó ha van kéznél donor.
A többi alkatrész nem tudom mennyire passzolna az én 2.0T benzinesemhez.Megtaláltam a biztosítékját, a motortérben van csak arról mennek a mosók és az ablaktörlők is.
a bal felső sarokban a 60A-s kék az, legszélen csak ha azt kitépem akkor se ablakmosó se ablaktörlő, se xenonmosó...
-
tycon
tag
Nem tudom mennyiben más, nekem van egy automata kézifékegységem bontott, ami hátul van doboz, amiből kijön a két kötél. Egy új motor is van benne. Most akarom kidobni, ingyér, mert már nincs Laguna 2 1.9 dCi 2006-os-om. Meg egy első vízhűtőre ventillátorom. Meg mág egy smás, akár új ékszíjtárcsa+szíjak. Sajnálok újat kidobni.
Megnéztem, olyan mint a videón.
Én bizony aláfeküdtem, kiszereltem. Nekem a panelja érintkezőhibás télen, télen nem oldott. A többi része jó.Valamelyik IC lába lement fiúkutyába és gondolom felemelte hidegben. -
2ozzmexy
senior tag
Ami a könyöktámaszban van sárga kar? Azon túl vagyok, de rángatja így is... diagom nincs hozzá hogy kikapcsoljam vagy északi üzemmódba rakjam, szóval picit meg vagyok lőve. Tudom mit és hogyan kell kicserelni, csak nem tudom alkatrész és emelő/akna nélkül. Plusz nincs is most kapacitásom foglalkozni vele, a szerelők meghallják és rámcsapják a telefont vagy olyan árat mondanak hogy a bicska kinyílik a zsebemben. Meg fogom javítani, van nálam mindig ék, ha P-ben a retesz nem tartaná vagy annyira meredek helyen állok meg akkor kiékelem, gyakorlatilag nincs szükségem nyár végéig a kézifékre csak az autót nem tudom erről meggyőzni és kegyetlen hangja van már...
-
rob210
Topikgazda
-
albiosz
őstag
Köszi, ezt már kiveséztük korábban. Én nagyon keveset megyek, ezért érdemi előnye nekem nincs és a választék is szegenyes Captur/Sandero vonalon.
1.0 esetén az LPG nelküli sem közvetlen befecs Rob korábbi visszajelzése szerint.
2020-2022 közötti Sanderot (nem stepway) használ(t) valaki hosszabb távon? Beleülve meglehetősen kellemesnek tűnik, de ez ugye csak gyors próba. Érdekelne, hogy mennyire csendes (pályán is), hogyan öregszik stb. Az újabbak valamiért mind 5-ös valtót kaptak, ezért néznék picit régebbit.
-
2ozzmexy
senior tag
Sziasztok! 2005 Laguna II FL grand tour, EPB hiba van, kézifék kötél elszakadva, de továbbra is rángatja automatán, segítsen valaki pls melyik a biztosítékja mert nem találom!
Egyre hangosabb és ha ez kinyírja magát akkor nem tudom honnan szerezzek másik modult, légyszi segítsetek megtalálni, ha fotót tudtok küldeni melyik az akkor megkeresem. Meg fogom javítani csak nem most azonnal, de ha addigra kinyirja magát akkor megy a bontóba, pedig a többi része még élni akarna.
-
Nagya21
addikt
HAli!
Naszóva Hogyasszongya!!
Ami hátrány: az az, hogy 10 évente cserélni kell az LPG tartályt, és műszaki előtt egy úgynevezett gázbiztonsági szemlét kell csinálni. A tartály 70-90k, a szemle 5-10K. Dupla sor befecskendező (1 benzin, 1 gáz szett)
Gázszűrőket kell cserélni 20-30k km (folyékony-gáznemü) cca 5k allegró rulez.
Ami előny: nincs közvetlen befecskendezés(még, az újabb 1.2 már közvetlen benzinnel), nincs akkora koksz lerakódás, tisztább üzem(motorolaj tisztább, tovább bírja) nyomatékosabb motor, gazdaságos üzemeltetés (dizel ár alatt van a km költség) cca olyan 7-800huf/100km a megtakarítás.
100-as benzint szabad csak tankolni, kb 0,8l/100km amit benzinből fogyaszt(átlag) mert indításkor minden esetben benzinnel indul, 7-8l gázfogyasztás nekem (Logan Mcv 1,0Tce)
Üdv Nagya -
forceberg
veterán
Az üzemanyag jelentős rész adó.
Előbb-utóbb az elektromos autók is kapnak a nyakukba egy szép kis adócsomagot.
Az nem járható út(szó szerint), hogy csak használják az utat, de nem járulnak hozzá a karbantartásukhoz. (+ha végre nem lopja majd el a qrmány a rávalót)A napelemes visszatáplálás szintén zenész... a mostani átvett ár valóban nem épp korrekt, de az sem korrekt, hogy x-y telepíthet visszatáplálásos napelemet, z már nem, mert megtelt a hálózat.
Előbb-utóbb remélem az ország a kulturált valóban közös teherviselés felé megy el...
-
szebe
addikt
Ahogy azonban már a villanymozdonyok is egyre inkább kiszorítják a Diesel meghajtásúakat, úgy a jövő szerintem a villanymeghajtásé, de optimálisan nem nehéz akkumulátor csomagokkal.
Azért ott kicsit más a helyzet. Egyrészről a dízel is csak csekély esetben felel a tényleges hajtásért, többségében generátorként üzemel, és a hajtás elektromos.
Másrészt "egyszerűbb" elektromosan menni felsővezetékről, mint akksiról.E-autózáshoz fejben kéne átállnia a lakosságnak. A többség még mindig azt várja, hogy 1000km-t menjen el 5 perc töltéssel, akkor is, ha a júzer az életében nem járta ki a belsőégésűben se 1 hétvége alatt se a tankot. Nyilván nem való mindenkinek, mert vannak olyan munkakörök, ahol inkább átok, mint áldás.
Az én felhasználásomra tök jó lenne, csak árban még nem tartanak ott, hogy meg tudjam engedni. -
rob210
Topikgazda
Ok így egyet értünk, nekem elsőre nem ez jött le.
-
rob210
Topikgazda
-
CriticalHit
addikt
Azt írtam, hogy a "elektromotor egyszerű felépítésű", ami viszont tény hiszen a jelenleg legelterjedtebb állandó mágneses szinkronmotor villanymotorban van 4-6 alkatrész ahol "olcsó karbantartás (lényegében nem igényli)" [link] . Viszont egyelőre sajnos valóban túl drága. Szemben az olcsóbb tekercselt forgórészű szinkronmotorokkal ahol azonban a
csúszógyűrű időszakonkénti ellenőrzést és kopás esetén karbantartást igényel.Jó úton jár a Toyota a 2026-os teljesen elektromos C-HR + [link] , ahol az akkucsomagra 10 év/600 000km garanciát vállal.
Az elektromos autózás még a fejlődés útján van, ami belsőégésűek esetén is évtizedeket jelentett. Ahogy azonban már a villanymozdonyok is egyre inkább kiszorítják a Diesel meghajtásúakat, úgy a jövő szerintem a villanymeghajtásé, de optimálisan nem nehéz akkumulátor csomagokkal.
A napelemmel töltés kifizetőségét pedig az állam tette tönkre, miután megszüntette a piaci áron történő visszatáplálás lehetőségét.
Teljesen igazad van, hogy "Mérlegelni kell és az alapján dönteni, kinek mi kell és mi térül meg".
-
albiosz
őstag
-
rob210
Topikgazda
Soha ne állítottam az ellenkezőjét, de az, hogy egyszerű elektromos autó, ez na szóval ILYEN NINCS!!! Az elektromos autók semmivel sem egyszerűbbek, csak máshogy drágák.
Persze nem kell olajat cserélni, cserébe a klímájuk rohadt érzékeny, vagy a hőszivattyús rendszer jelen esetben tök mindegy, gyenge pontja az összesnek.
Illetve drága a beszerzési ára, akinek nincs napeleme annak tölteni se olyan feneolcsó.
Meg van egy csomó korlátja. (pl. csomagtartó, tervezni kell egy hosszabb utat)
Tehát nem azt mondom, hogy senki ne vegyen elektromosat, sajnos , ha tetszik , ha nem ebbe az irányba megyünk. De azt mondani, hogy olcsón fenntartható elektromos autó, ez kamu és aki mást mond annak nem volt még elektromos autója.
Vagy céges volt, vagy 3 évig használta, mert kb. addig nincs velük semmi galiba.
De ez meg igaz egy belsőégésűre is.
Az egyik így drága a másik úgy , az egyiknek ilyen hibái vannak, a másiknak olyan.
Mérlegelni kell és az alapján dönteni, kinek mi kell és mi térül meg.
-
gabor9991
addikt
Zambelly már nem garanciában csinálja ennyiért.
Klímakompesszor javítás a belsőégésűnél is szükséges amikor elhasználódott ez egyértelmű, egy normális minőségű kompresszor körülbelül 100 ezer de inkább kevesebb, viszont egy 2.5 milliós Zoe esetében azért nem biztos hogy szeretném az elektromos kompresszort és az invertert is javíttatni az autó értékének a feléért.
Nálam itt van a napelem szaldóval még 5 évig, de akárhogy számoltam, még egy 2.5 milliós Zoe sem éri meg nekem, hiába lenne ingyenes az üzemanyag. -
CriticalHit
addikt
-
szebe
addikt
Koreai e-gmp-ben az ICCU hullik (egyelőre garit terjesztik ki, de jobb lenne egy módosított egység, csak hát pénz...), első gen etron-ok úgy ahogy voltak kuka (lásd kapcsolódó topik), zoénak is vannak bajai ahogy itt is írták korábban. Teslánál attól fáznék inkább, hogy 1(?) hivatalos szerviz van az országban, időponthoz sok sikert amíg garis.
Mindennek megvan a maga "kis" baja, kérdés hogy ki mivel hajlandó együttélni.Új Renaultkra leszek kíváncsi (4/5/Twingo), teszteken odavannak értük, dizájnt tényleg eltalálták, aztán meglátjuk hosszútávon hogy sikerült.
-
kisgyerek85
senior tag
-
gabor9991
addikt
Másfélmillió forintos kár amit a szimering hibája okoz a model3-nál amikor befolyik a hűtőfolyadék a villamymotorba az is olcsó móka.
Vagy a legegyszerűbb Zoe klímakompesszor javítás 7-800ezerért? ugyanott inverter javítás 5-600ezerért?
És mennyi ilyen van...
Persze a kettőstömegű meg a porlasztó az már ismert hiba ma autóknál attól lehet félni
Kollégámnak van egy leafje az éves szerviz 29ezer forint volt márkaszervizben mert kérte a hajtóműolaj cseréjét ami nem volt benne a tervezetben, eddig nála nagyobb hiba nélkül fut az a kocsi. -
rob210
Topikgazda
Egyszerű egy elektromos autó?
Ezt ne kérlek!
Kib@sz@tt bonyolult egy elektromos autó.
Most szenvedte meg az egyik ismerősöm a leafet igen rendesen.
Valami rágcsáló elrágot egy szutyok kis vezetéket, de az okos egyszerű autó azonnal letiltott és a szerelőig se volt hajlandó elmenni, arra hivatkozva, hogy elektromos hiba van az autóban. Mint kiderült az ablaktörlő motor vezetéke lett zárlatos. Na ilyen pl. Egy nagyon bonyolult belső égésűnél nincs. Illetve az , hogy be van kábelezve a főkorbácsba és 290ezer a cseréje és nem javítható, csak komplett csere, az azért nem vicces!
-
CriticalHit
addikt
Vigyázok rá én is, nem használom rövid üzemre, hiszen az a Diesel halála és időben fel is váltom, hogy kerüljen a gyengébb verziókhoz tervezett hajtókarcsapágyak túlterhelését. Leállítani is csak a kuplung kinyomása mellet szoktam a kettőstömegű lendkerék óvása érdekében. Ha veszek a Clio helyett valamit, akkor már csak villanyt, ahol semmi ilyen gond nincs, hiszen elektromotor egyszerű felépítésű, kevés alkatrészből áll mégis hatékony, szemben a belsőégésűvel. Talán eljön az idő amikor már az akkucsomagok végre könnyebbek lesznek és megbízhatóbbak.
-
forceberg
veterán
A sok év kevés km sem feltétlenül jó az autónak.
Évi 4e km alatti futás meg anyataxi üzemet sugall a vevőjelölteknek.
A 106LE-s verzió meg elvileg a legproblémásabb 1.5-ös.
Hozzáteszem, én nem tartanék tőle, de egy hajtókarcsapágy cserével kezdenék.
Nekem a M2 82LE-s verziója 2017 óta nálam alig megy, de hidegben ha lehet nincs is beindítva 1-2 km-es utakra. -
Ttookm
újonc
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha egy autó hosszabb ideig hengerfejes volt az okozhat-e más alkatrészekben is kárt?
Az autót még mindig nem vállalta el senki javításra. Ha végre meg lesz csinálva, és már sok minden ki van cserélve körülötte, például turbó, vezérműlánc, EGR-hűtő stb., akkor szerintetek érdemes lenne eladni, amíg jó, vagy inkább megtartani?
Az is érdekelne, hogy az, hogy a víz folyamatosan bejutott az égéstérbe, bánthatta-e a hengerfalat vagy a dugattyút?
Köszi előre is a válaszokat! -
CriticalHit
addikt
-
belaazallat
addikt
Szerintem korrekt a kereskedő, valamint hogy már hirdetted egy ideje, de nem volt komoly vevő, így érdemes lennne eladni neki.
A kevés kilóméter meg kezd inkább hátrány lenni, mint előny. Ha nem a futott km miatt, de a kor miatt egyre több alkatrész lesz csereérett. -
vzsryl
nagyúr
Jól látom, hogy még bejáratós a motor? Nagykorú, de csak 68k km van benne? Ha ez tényleg valós, akkor szerintem többet ér a verda.
-
kenguru99
senior tag
Sziasztok!
A modern benzin motorokhoz beépített részecskeszűrőkkel mi a tapasztalat? 1.33 Tce került képbe egy ismerősnél. De sok pár km-es városi használat lenne. Bírják ezt? Az ügye tudható, hogy a dízelek nem.
-
CriticalHit
addikt
Az eladó vagyok, mert már évi 5000 km-t sem teszek bele.
Fent volt két helyen is a hirdetés de egy évig csak két érdeklődő volt. Mindkettő nepper.
Mindenképpen előny számomra, hogy azonnal kifizeti.
Azt mondta, hogy 1.3/1.4M -ért akarja majd eladni.Sirus86
"siman!"
Ami azt jelenti, hogy balek vagyok, ha odaadom 1,1M-ért?Érdekes lenne elvinni másik kereskedőkhöz is és összevetni az ajánlatokat de Pápán ezt az egyetlen egyet tartják tisztességesnek.
-
belaazallat
addikt
Szia! Jól értem, hogy eladó lennél? Beszámítani szeretnéd, vagy csak eladni?
Ha nem jól értem és vennéd ezt a kocsit, jó vétel.
Ha el szeretnéd adni, akkor sem vészes ár, mert ugye kereskedőnek kell, hogy haszna legyen, mert különben nem érné meg neki. Kérdés mennyit ér meg neked, hogy hamar kapjál érte pénzt, mennyire sürgős az eladás. -
Sirus86
aktív tag
Ha nem rohad es tenyleg muszakilag rendben van, siman! Itt Nemetben mar ennyiert nem kapsz normalis allapotu kisautot. A Modusom volt 4200 Euro 73t km-rel, vacak klimaval es vezerles csere kellett neki, plusz uj gumik elozo evben. Azota egyre dragabb minden.
-
CriticalHit
addikt
Szerintetek elfogadjam a kereskedő 1.1M-os ajánlatát?
Renault Clio III, 2008.06. Diesel, 1461 78KW (104,6hp) K9KT764D046108. Hat sebességes váltó, automata klíma, elektromos ablakemelők elöl. Garázsban tárolt, márkaszervízben/szakszervízben végrehajtott számlákkal és Általános ellenőrzési listával igazolt rendszeres karbantartás. Ellenőrizhető 68 785 km futásteljesítmény. Kiválóan működő de nem kozmetikai hibamentes. Az első tulajdonos újrafényeztette a jobb első ajtót, miután garázsba beálláskor sikerült meghúznia. Műszaki vizsga érvényessége 2028.04.29. R16 gyári könnyűfém keréktárcsák. A gumik 60% -sak de a 10 éves koruk miatt cseréjük ajánlott. Téli gumi szett acélfelnin. 2022. októberi vezérlés csere Gates készlettel. Munkafolyamat fényképezve. A feltárt fékhiba kijavítva az első féktárcsák és fékbetétek cseréjével.
-
Sirus86
aktív tag
Nagyon koszonom Robi! Igen, negyes henger es egyes gyujtaskiamradast ir. 276 ezer kilometernel jar mar a picike, es elvileg a szelepek meg lettek nezve. Ereje megvan, nem fustol keken, benzin adalekot is kap, olaj is tiszta. Csak ezekre panaszkodik hidegen. Lehet meglatogatnalak majd , ha meg van kapacitasod
-
rob210
Topikgazda
Több dolog okozhatja, fellazult rosszab esetben kiszakadt himbatengely leszorító.
Vagy koksz a szelepeken és korai vagy késői gyújtás. (a koksz részecske leszakad beesik és korábban vagy később begyullad, amikor semmi keresnivalója időzítés szerint az égéstérben gyújtásnak.) Illetve lehet simán hengerfej probléma is, a K-s motorok hajlamosak a pakolás átégetésére, akkor pedig bármire képesek. élő adatban égéskimaradást kell keresni a 4 hengerre diagramon kivetítve.
-
belaazallat
addikt
Mielőtt szakszervíz, tegyél egy próbát a The_Zone csoportban is. Vályi István szlovákiai, illetve lehet a csoportban több szlovákiai magyar is, hátha lesz szerelő.
Nem tudom mennyire van távol tőled: Sadovská 2856/1, 075 01 Trebišov, Szlovákia
Ez egy Q szervíz. Pistáék támógatója az Intercars, azok által minősített szervizeket nevezik Q szervíznek. -
Sirus86
aktív tag
K7M motornal mi a jelensege annak,ha a kopgas szenzor hibat dob? Ingadozo alapjarat, gyenge teljesitmeny lehet? Auto nem fustol, gyertyak, trafok, szelephezag (elvileg), injektorok voltak nezve. De a diag mindig arra panaszkodik. Rendelek addig is egy masikat, de hatha valaki tud "tuneteket " irni. Koszonom!
-
Ttookm
újonc
Nissan X-Trail 1.6 dCi. Az autó nem romlott el, viszont fogyasztja a hűtőfolyadékot (volt már róla szó itt). Itt a környéken nem vállalják a javítást, szóval lehet, hogy megint márkaszerviz lesz, ha nem találok mást azért is írtam ide megint

-
belaazallat
addikt
Üdv!
Pontosan milyen autóról lenne szó? Illetve Szlovákiában élsz, vagy csak ott robbantál le?
Mindenképp referenciával keressél szerelőt, akár vidéki szervizes, akár szakszerviz. Szakszervizek sem állnak a helyzet magaslatán, 2009-es Clio III-at 1,2Tce motorral akartam vinni szelephézag állításra a helyi "Szakszervizbe", válaszuk az volt, hogy nem kell, mert hidrotőkés...
Mindenképp közelben keresnék valamit, ha nem lenne jó, hamar vissza tudjam vinni. -
Ttookm
újonc
Sziasztok!
Valaki esetleg tudna ajánlani megbízható autószervízt Kelet-Szlovákiában vagy Északkelet-Magyarországon (Sátoraljaújhely környéke, de lehet kicsit messzebb is), ahol vállalnak hengerfej cserét?
Vagy maradjak a márka szervíznél.
-
MasterMark
titán
-
mycso
Topikgazda
Sima bt illesztő nem ment, cd tár emulátor az megy.
-
MasterMark
titán
-
mycso
Topikgazda
Szia, milyen évjárat az autód? Küldj egy képet a gyári fejegységről.
#100117MasterMark:
hát ez az oldal nem a legtutibb, mármint ez a kiválasztós része. Az én fejemhez is adja a sima bt modult, de valójában ezek nem működnek vele. -
MasterMark
titán
A cd dolog nem nehézkes, a CD-tár emulátor a gyári rádió CD-tár dugójára megy rá, és úgy csinál mintha egy CD-tár lenne az autóban, de valójában pl usb-ről vagy bluetooth-ról játssza a zenéket.
Csak be kell dugni és ennyi.
Itt kiválasztod milyen rádiód van: [link]
Megveszed amelyik kell, csak bt, vagy usb-s, stb. Bedugod és kész. Pl. ez: [link]Kormány gombokról is menni fog a számváltás, stb.
szerk.: Ha esetleg Update List rádiód akkor bele lehet dugni csak jack-et is a hátuljába ezt: [link] De a CD-tár emulátorral jobban jársz.
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok. Ez a cd dolog elvileg nehézkes is. Pliszos lemezt fogad el elvileg, amit nagyon nem is lehet kapni. Ezt így el is vetem. Az Aux kábelt simán be lehet dugni a gyári fejegység hátuljába?
-
szebe
addikt
-
zeon.hu
nagyúr
-
MasterMark
titán
-
forceberg
veterán
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Renault Megane 2 , szeretnék saját válogatott zenéket hallgatni a kocsiban, de csak + s lemezt fogadna el ha lehetne kapni. Van rá lehetőség hogy esetleg pendrive-t vagy usb-c dolgot tudjak rákötni a gyári fejegységhez?
-
albiosz
őstag
-
rob210
Topikgazda
-
albiosz
őstag
Köszi az infokat. Általában 2 gyerekkel gurulok, szóval abszolút normális közlekedés a cél.
Esetleg Bp/Pest megyében dolgozó helyszínre kijövő átvizsgáló szakembert tudsz javasolni, aki otthon van Renaultban?#100107Nagya21 anno már egyeztettünk, emlékszem a jó tapasztalatodra. Cliot szerettem volna venni, csillió excolás stb. érhető el, de élőben nekünk nagyon kicsinek bizonyult. Most már vennünk kell valamit lassan, mert eladtam az 1-es fókát.
-
Nagya21
addikt
-
rob210
Topikgazda
A capture a clio padlólemezére készül!
Ráadásul egy magasított kivitel, tehát nagyobb a légellenállása.
Amúgy amire nem elég a 101le arra ott a V6
Egyszóval, szerintem értelmes közlekedésre bőven jó, még forgalmi akadály se leszel, viszont nem úgy megy mint egy 140-200lovas nagyobb motor.
Nekem pl. a clio3 grand 103le és ez is tud meglepetéseket okozni a sok értelmiséginek az utakon.
Én simán venném, ha cserélem a cliot én is azt a motort néztem ki magamnak, hogy az talán nem ipari hulladék. -
albiosz
őstag
Sziasztok!
Capturban (2020 utáni) mennyire karcsú az 1.0 TCE (esetleg LPG-vel)? Tetszik, hogy nem közvetlen befecskendezéses, ezért nézném inkább ezt, mint az 1.3-at.
Sajnos a Clio kicsinek bizonyult élőben.

-
CriticalHit
addikt
-
Gergello
addikt
Ahogy az előbb leírtam, a 2 ugyanaz a termék.
A kereskedő árrése különbözik, emiatt tér el az ár. Az egyik kereskedő megelégszik 25% árréssel a másik rárakott sokkal többet. Nálunk még olcsóbb a kupak, 2029 Ft, de csak min. összesen 10.000 ft-tól tudunk rendelés felvenni, ezért nem is promótálom itt magunkat.
Jó minőség a bgs még dél-amerikába is exportál, európa legnagyobb célszerszám forgalmazója/márkája, de nem gyártó, úgy gyártat mindenfele. (Nem is kell egy bgs kulcsot egy facom/usag kulccsal összehasonlítani, mert minek) 15 év alatt volt kb. 2-3 jogos minőségi kifogás rá (jogtalanból volt több azért
), pedig több 100 mft értében forgalmaztuk már a termékeit. -
CriticalHit
addikt
-
rob210
Topikgazda
A BGS egy német cég a gyártást viszont ők is kiadták.
Eleve van a technik meg a diy az két külön kategória.
Illetve van gyártónként is eltérés. (Magyar Kínai Lengyel)
Az ár ezt tükrözi.
Új hozzászólás Aktív témák
-
100183 - 100101
100183 - 100101 100100 - 100001 100000 - 99901 99900 - 99801 99800 - 99701 99700 - 99601 99600 - 99501 99500 - 99401 99400 - 99301 99300 - 99201 99200 - 99101 99100 - 99001 99000 - 98901 98900 - 98801 98800 - 98701 98700 - 98601 98600 - 98501 98500 - 98401 98400 - 98301 98300 - 98201 98200 - 98101 98100 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- VGA kibeszélő offtopik
- Babszem kamerarendszer kerül az iPhone 18 Pro előlapjára
- A Bungie hosszú távra tervez: a Marathon története éveken át formálódik majd
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- További aktív témák...
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- Garmin edge explore
- Saeco Royal Digital Plus I Irodai igásló I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Honda HRG 466 s önjáró fűnyíró
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Honor Magic 8 Pro 512GB Black - Karcmentes állapot - 2029.02.26 garancia
- AKCIÓ! HP Elitebook 8 G1i 14 FHD notebook - Ultra 5 235U 16GB DDR5 256GB SSD Intel IGP W11
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - ÚJ - Captiva 16" Notebook! Ryzen 9955HX / RTX 5090 / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A gólyaláb alkatrészei megfelelőek?
.

Én szerintem az ilyenek miatt bruttó bolti áron nézem már többszáz eft sz.rt kidobáltam inkább

a bal felső sarokban a 60A-s kék az, legszélen csak ha azt kitépem akkor se ablakmosó se ablaktörlő, se xenonmosó...