Hirdetés
- Akciófigyelő: Jelentős kedvezményekkel veheted meg a Xiaomi 17-eket
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- MWC 2026: Kezünkben a minden tekintetben európai okostelefon
- MWC 2026 exkluzív: Bemutatom a Pininfarina mobilt
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MWC 2026: Ha itthon is kapható lesz, a Z Fold becsukhat
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Zoéban nem ültem, de a Spring méretileg, minőségileg is elég rossz autó. Limon flottában a 10-15ezret futottak már mindenféle rendellenes hangot hallattak.
-
válasz
vzsryl
üzenetére
Testkabel esetleg? A Modusban pl a hatso toalto radar a bal hatso ajto mogott talalhato, ott volt nekem a kabelkoteg testkabele. Esetleg Lagunanal is ott lehet? Nem fog hibat dobni, mert pl a modusnal is kulon van az egyseg es nincsen bekotve a kozponti szamitogepbe. Csak aramot ad a kapcsolo.
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Az alábbi képen látható kipufogó rögzítésnek mi a cikkszáma? Köszi!
-
vzsryl
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Mert nyikorog.
(Amúgy tényleg, pedig szétnyomtam WD40-nel mindent is.)
Kb. félúton van, és mozgott kicsit a verda közepe. A kontaktot helyre is rakta arra az időre, szóval ne szójjá' be!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Sirus86
üzenetére
Dacia Spring-el szemeztem eredetileg. Viszont árban ugyan annyi egy Zoe, az meg azért szebb tőle. Meg a Spring még annyira új, hogy nem lehet tudni, mikor csapágyasodik, mennyibe fájhat csináltatni, vagy mennyire macera csinálni, az akku mennyire degradálódik idővel stb…
Szóval a Spring is játékban van ha azt nézem, de ha van lehetőség akkor egy Zoe 41kWh-t vennék inkább.
-
vzsryl
nagyúr
Laguna 3 kombi.
kontakt hibás a tolatólámpa. Tegnap “vakon” kellett tolatnom. Kicsit megrángattam a bal hátsó ajtót nyitott állapotában, és azóta világít. De volt rá példa pár hete, hogy szintén nem világított.
Mivel mindkét oldalon van tolatólámpa, ezért kizárt, hogy egyszerre szórakozna mindkét izzó.
Hol keressem a hibát? -
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Ha mar EV, ott van a Dacia Spring, meg a Kangoo is (itt rettenetesen olcson lehet kapni kint Nemetben). Azt nem nezed meg?
Egyebkent most nemetben tudnek venni pl eletromos Twingot ujonnan 20000 euroert, olyan 8 millio forintban megallna. Ebbol meg 6000 le tud jonni, es fel ev ingyen toltes (ha lenne a kozelben) ha a nejem nevere vennem meg. Ha tudnam tolteni, maris nem lenne ertelme a Modusnak. De nincsen toltesi lehetoseg, igy marad a benzin. -
tycon
tag
Mivel nincs fb-m, nincs a közelben Laguna 2 1.9 dCi 2006 tulaj, vagy szerelő? A nejem lomtalanít, adnék néhány dolgot hozzá. Hűtőventillátor, 544008810-INA - Szíjtárcsa, főtengely (kauferesek, számlásak), vezérműszíj, hosszbordás szíj. Újak, a venti nem, de működik.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Mind a kettő csapágyasodik. Akár mikor, van akinek 50k kilométeresen lett csapágyas a Zoe, volt akinek 100k után. Az R a Renault motor, a Q a Continental. A Q motor nem javítható, már nincs hozzá alkatrész sem nagyon azt írták a Zoe csoportban, az R motor teljesen javítható, egy csapágyazás "csak" 400k (szerintem ez rohadt drága így is, de mind1...) valamint az R motor beéri kisebb töltési feszkóval is, csak hosszú távon nem szereti. Egyfázisos töltést megint nem szereti a Zoe mert akkor egy ellenállást terhelsz folyamatosan, hamar tönkremegy. 3x16-os töltővel ajánlott használni (az ugye 11kW), de sokan az egyéb fogyasztók miatt 3x10 vagy 3x13A-val töltik, ami teljesen jó neki. 3x10 alatt, tehát 3x8A-val nem érdemes tölteni mert ott az akku hűtő ventillátorok nem kapcsolnak be, így bár az akku papíron hosszabb élettartamot érne meg mert nem kap olyan nagy ampert egyszerre, de a hűtés elmaradása miatt pont az ellenkezője lesz, rövidül az akku élettartam.
Dióhéjban ennyit tudtam meg.
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Keress rá facebook csoportban, ott valahol láttam, hogy mi azR és Q szériás között a difi, (az egyik csapágyasra megy könnyen), már nem rémlik pontosan, hogy melyik, a mérete miatt kiesett nekem a lehetséges majdani villanysasok közül.
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Nem rég kérdezősködtem EV témába, azóta megváltozott a véleményem a Zoe-ról, most már egész tetszik.

41kWh-s Zoe-t nézegetek, mit lehet ezekről tudni? Mi a különbség az R meg a Q típus között, melyik a jobb, stb...? Illetve milyen típushibák vannak amikre érdemes figyelni? Akku degradáció mennyire gyors náluk? Annyi infót megtudtam, hogy három fázissal szabad tölteni, mert egy fázisú töltéssel a BMS elvileg szétmegy, kérdés az, hogy ha ritkán, havi 1x maximum, tölteném kicsit egy fázissal azzal mennyire lenne problémás?
Jelenleg kettő van kinézve, de még 1-1.5 hónap múlva lenne esedékes a vétel, szóval lehet már meg sincs a kinézett kettő autó, de azért belinkelem nektek, hátha. R90 41kWh Intens és R90 41kWh Life
-
szebe
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Jo de az egy fake RS, belefér
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rob210
Topikgazda
válasz
Bazsesz
üzenetére
Nem szoktam ilyet írni, de ne haragudj, ha nem értesz valamihez , vagy fogalmad sincs hogy miről beszélsz, akkor vagy nézz utána, vagy ne írd le a baromságot, amiből azonnal kiderül, hogy nem értesz hozzá.
Ezen nincs mit ragozni, ez nem fedi a valóságot amit leírsz!!!
Mutass már rá légyszíves a szíjra ezen a képen, mert ez az említett 75 le clio 3 olajpumpa és kenési rendszere , egy aprócska lánccal. 
Ez nem puratech motor vagy ecoboost.
A renault nem ment bele ebbe a tervezési anomáliába, hogy olajba futassa a szíjat!
A szerelődet, meg nyugodtan küld el továbbképzésre.
-
Bazsesz
őstag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Szia!
Csak idézni tudom #99659 vzsryl hozzászólását, valamint a saját tapasztalataimat (van két 1.5 DCI ribim), valamint a szerelőm állásfoglalását (van vagy 30 darab bontandó megane 1.5 DCI a telephelyén, neki meg van 4-6 patika 1.5 DCI-je).
"Céges kocsi volt eladásig, ott betartották a 30e olajperiódust."
Ott a baj, hogy 30e-kénti spórolós cégé volt, és tartották a 30e km-t. Nem volt gazdája előzőleg. Nekem a Dokker céges (igaz saját cég), meg a Megane is saját. 10-eként Elf olaj, Renault gyári szűrő. 20e-ként gázolajszűrő csere. 50-ként váltóolaj csere (kb. 20000 forint az olaj, meg 15000 a csere, viszont a Megane-omba a váltó-kuplung csere nagyon fájt anyagilag, mert nem tudtam ezt).
Tipikus hibája 2 van:
1., hajtókarcsapágy (megelőzhető, ha 10e-ként cseréled az olajat MINŐSÉGIRE),
2., olajpumpa szíj (A DCI konstrukcióknál 90%-ban az olajpumpa szíja az olajteknőben fut, olajban. Ez egy idő után megeszi. Ezeknél minden vezérlésnél KÖTELEZŐ cserélni (talán minden 100e-nél?), mert egyszer ha elhasal, akkor létrejön az 1-es pont (hajtókar csapágyas lesz). Ugyanekkor dobjatok bele egy új hajtókarcsapágy szettet (lehet, hogy hirtelen húzós, de olcsóbb, mint egy 1,5 millás generál - volt benne tapasztalatom volt cégemnél).Balázs
-
rob210
Topikgazda
válasz
kisgyerek85
üzenetére
HA 4 es clio az azt jelenti , hogy 2012 utáni, ahol már a módosított csapágyakat kapták.
HA csak nem elengedte az olajat és úgy jártatok vele, vagy bármi más olajzási gondja van akkor én furcsálom ezt a csapágy dolgot.
Ettől még lehet csapágyas, de ritka. -
vzsryl
nagyúr
válasz
kisgyerek85
üzenetére
“Céges kocsi volt eladásig, ott betartották a 30e olajperiódust.”
Akkor az “gatya”.
-
kisgyerek85
senior tag
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Személyesen ott voltam nála. Le is lett parkolva az autó.
Feleségem hívott, hogy megállt az autóval,mert iszonyat rossz hangja lett. Hívtam a szerelőmet,hogy mehetek e hozzá,mert baj van. Mire odaértem a feleségem már ott volt (6km-t ment vészvillogóval lassan) mondta a szerelő,hogy motorból jön a hang, ezzel ő nem tud foglalkozni nem az ő asztala. Kérdeztem tőle,hogy valakit tud e ajánlani. Falun belül átmentünk a másik szerelőhöz, akiről kiderült,hogy ismerem régről. -
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Az autó múltjáról mit lehet tudni? Felhasználás, olajcserék, stb.?
#99655 norbert1998 : Azok a hangok is megmondták!
-
norbert1998
nagyúr
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Szóval a telefonban elmondtad neki, hogy az autó olyan
Kkhrrrrrrrrkhrrrrkakakakakakakhrrrrrbzzzzzddddzszszszs
Hangot ad?
-
válasz
kisgyerek85
üzenetére
... sok szerelő mondott már mégtöbb marhaságot. Persze még lehet igaza.
Hangfelvétel van róla? Alapjárat, néha megtúráztatva. -
kisgyerek85
senior tag
294e km-nél 99% (szerelő mondta, jövő héten tud foglalkozni vele) hajtókar csapágyas lett a 4es 1,5dci cliom
Egyik pillanatról a másikra traktor hangja lett a motornak. -
vzsryl
nagyúr
válasz
vzsryl
üzenetére
Meglett a megoldás.
Láncfűrésznek a láncreszelőjével fent tartottam az egyiket, és az alá befért a 2. pollenszűrő.A következő “DIY” megoldás a motorháztető bowden “javítása” volt. Hiába húztam fel, nem kattant ki. Fel kellett tépnem a géptetőt. A bowden vagy megnyúlt vagy valami távtartó kieshetett. (Inkább az elsőre tippelek.)
Na, oda egy 6.3-as jack dugóból egy műanyag csődarabocskát bevágtunk hosszába, majd ráhúztam a bowdenre. Tökéletesen működik.
-
Bazsesz
őstag
Sziasztok!
Köszönöm az infókat, válaszolok mindenkinek is.
#99642 szebe:
Köszönöm ezt a fajta infót is. Dokkernél nem térnék el a 15"-ös felniből, abból próbálok szerezni egy gyári 15"-os Dacia alufelnit (Anyámék Sanderoján az van). Ott marad a 15", erősített XL-es gumikkal. Alap felszerelés kb. 500 kg. erre jön még az anyag. Viszont a Megane-on gondolkodok a 17" nyáriban, mert amint veszek még egy dokkert, a Megane végre tényleg csak hétvégi autó lesz (jelenleg most szervezem át szervizes autónak).#99643 mycso:
Nagyon szigorú autószerelőm, és egyben vizsgabiztosom van hála istennek, így megállapodtunk a 17"-ban, mert az van gyáriban is. Színben tudunk eltérni, ami mattfekete lesz.#99644 rob210:
A Tiéd lesz a leghosszabb
Őszinte leszek, Miskolcon rohangál egy ugyanilyen "extrém kék metál" Megane, aminél színre van fújva a díszléc, és nagyon nem tetszik, mert olyan egyhangónak tűnik nekem. Viszont ez a szürke se tetszik igazán, cserébe van "pár" négyzetméter matt fekete, valamint matt fehér fóliám (a Dokkert tavasszal húzzuk telibe matt fehérrel, háttul az "ablakok" helyén matt fekete lesz, és kerül rá a céges megjelenés matt rikító zölddel). Ezért ha könnyen leszedhető, akkor matt fekete fólia, ha kevésbé megoldható, akkor valami festék). Felni szintén matt fekete lenne. Feketék az ablakok, így adja nagyon magát - szerintem - hogy matt feketék legyenek a díszlecek.
Tetőcsomagtartó nem kérdés, hogy festve lesz, mert fóliázni rémálom, viszint színben matt grafitszürke lenne.
Műszaki tartalomban nem vagyok hajlandó "okosságot" bevinni a történetbe. "Alkalmazottam" van (nem szeretem ezt a szót, mert kollégaként tekintek rá), ezért vállalhatatlanul sok pénzt költök arra, hogy minden rendben legyen. Szerencsére a szerelőm ebben partner,.
#99645 kcsa
Köszönöm, pont erre voltam kíváncsi, de látom nem és semmit, amire gondoltam. Köszönöm!Balázs
-
troll81
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Az ABS lámpa jön megy .
Egy ellenállás értéketet keresek a jeladóhoz ami alapján ki lehet zárni
-
troll81
addikt
Sziasztok Renault Twingo c06 2003 58ps ABS jeladó hoz valaki tud e ellenállás értéket?
Nincs tárolt hiba ,de van ABS lámpa
imádom
-
rob210
Topikgazda
válasz
Bazsesz
üzenetére
A betétek nem lesznek szépek feketén, azt az alapfelszereltség kapta gyárilag.
Tetőcsomagtartónál alapozó, műanyag festék és lakk. Itt a lakk a legfontosabb, mert különben mattulni és sérülni fog.
A felni kérdésbe nem szállok be, ami az ajtó élében van matrica olyan mehet fel. Fontos, hogy csak az, műszakin már nézik és kivágnak, magyarán, ha 18"ast raksz akkor legyen egy szett lemezfelnid valami gumival a vizsgákra.
-
-
Bazsesz
őstag
Sziasztok!
Ma sikeresen körbefóliázták a Ribim B oszloptól hátrafelé a legsötétebb fóliával (őszinte leszek, mikor átküldték a képet, nem tetszett, de élőben csodálatos).
Jönnek tavasszal még a csinosítgatások, és ebben kérnék segítséget (ha tudtok).
-Tetőcsomagtartó és társai festése oda vannak. Szeretném grafit szürkére festeni (jelenleg fekete). Mivel kerül rá tetőcsomagtartó néha, kell a festék.
-Oldalsó díszlecek az ajtókon, meg a lökhárítókon, ami szürke, azt feketére szeretném varázsolni. Le lehet szedni őket valami családbarát módon, hogy dobjak rá egy mattfekete fóliát, vagy inkább fessem azt is? Létezik valami gumi jellegő festék, az megfelelne? Mi a pontos neve?Nyári gumi új lesz, alufelnivel. 17"-ban gondolkodok, van esetleg valakinek képe, hogy e Megane 2 hogy néz ki 17-es felnivel? Ki milyet venne rá?
Másik téma: Dokkerben szét van ülve az ülés. Arra gondoltam, hogy veszek a Megane-ba egy új belsőt, a két első oldalit meg berakom a Dokkerbe. Van ezzel valakinek tapasztalata, hogy simán bemegy, vagy faragni kell?
Balázs
-
vzsryl
nagyúr
A héten cserélem az olajat és szűrőket az L3 M4R-en.
A pollenszűrő cserére van valami best practice valakinek?
Ez ugye olyan, hogy a lyukon 1 db szűrő fér be, aztán fel kell tolni, és alá betolni a másikat. De a gravitáció ellenünk dolgozni, és folyton visszaesik a felső. Már 3x cseréltem rajta, de mindig rengeteg időt elcseszek rá, és közben sok francia úriember édesanyja csuklik. -
mckay
aktív tag
Sziasztok,
kinéztem egy 2021-es Dacia-t, németből - kérem segítsetek egy kérdésben!Barátomnak is hasonló van, ő itthon vette újonnan, de azt meséli, hogy a navigáció csak akkor megy a képernyőn, ha USB-vel van rádugva a telefon.
Ugyanakkor a gugli szerint úgy is mennie kéne, ha vezeték nélkül van csatlakoztatva a teló.
Igaz, mondja a gugli, az kell, hogy a MediaNav felszereltséggel legyen vásárolva.Namost egy képen én honnan láthatom, hogy MediaNav?
Vagy milyen más fícsörből lehetne tudni? Pl. ha van a tolatókamerának képe, akkor az a Dacia úgy lett vásárolva, hogy MediaNav?
Nagyon köszi előre is!
-
Dyno
veterán
válasz
salieri.
üzenetére
Szerintem a lökős nincs a helyén, ha megnézed oldalt lóg is, de valahogy szerintem az egész eleje nincs a helyén, baloldalon a sárvédő motorháztető találkozásánál jóval nagyobb a rés mint a jobboldalon.
Jó mondjuk ez nem feltétlenül jelenti azt hogy szarrá volt törve az eleje, nekem is lóg a kombimon, meg csálé az egész korábbi több toltatási sérülésből adódóan, lökhárító tartókat kellene cserélni mert valamelyik törött meg hiányos, lehet itt is ez van, de nyílván megkell nézni, ha komoly a szándék, de nekem olyan elhasznált autónal tűnik, amit Mycso linkelt sokkal szebb, arról nem beszélve, hogy 2.0tce az mindig többet fog érni(mondjuk az összes szellőző rostélyról hiányzik az állító pöcök), szerintem ehhez képest drága a fehér amit linkeltél. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Off autónál volt ilyen szélvédőcsere után, egy szerelő évekkel később fejtette meg hogy miért eszi a balos lapátot folyamatosan… beleakadhattak szélvédőcserénél és precíziósan visszafeszegették kézzel. Szakemberek letakarják az utasteret, kimaszkolják körben ragasztás előtt és leveszik az ablaktörlők karját. Meg kell nézni hogy abban az állásban hogyan áll a kar, nem könnyű de ha jókor veszed le a gyújtást akkor meg tudod nézni mi a bibi

-
hokari
csendes tag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Én a temu-ról rendeltem az ősszel, azóta csend van.
-
mycso
Topikgazda
válasz
salieri.
üzenetére
A motorháztető furán áll rajta (lámpák felett óriási rés), amúgy összességében szép, megvan a gyári szélterelő, gyári alu is, lehet tényleg vigyáztak rá.
Illetve mégegy dolog: 140 ezernél a váltógomb, ülés állapota, hát...bár szétlehet nyúzni, de akkor üti a fenti "vigyáztak rá" gondolatmenetemet.
Egy biztos, hogy megkell nézni élőben, ha tetszik, mert a kép önmagában kevés.
-
salieri.
őstag
-
rob210
Topikgazda
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Szia.
Magán a pálcán kell forgatni egy fogóval.
Teszel egy erős kartont, vagy rongyot a szélvédőre, nehogy betörje, ha kicsúszna a kezedből. Leveszed a lapátot és a lapos részen elkezdesz csavarni egy kicsit. Lapát vissza próba. Addig állítod míg jó nem lesz. -
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Nedvesen jobban csúszik, tehát túllendülhet. Nem emlékszem, hogy ezeknek a mechanikájában van-e ütköző. Ha fogaskoszorús a rögzítés, én eggyel balra raknám próbából.
-
szebe
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Nekem is ugye múltkor kikapcsolt TC/ESP mellett csinálta ezt a hóban, én arra tudok tippelni, hogy olyan adatokat kap a kerekek felől(?), amivel nem tud mit kezdeni, ezért inkább kilövi a tempomatot
-
-
szebe
addikt
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Gondolom “belever” az A oszlopba.
Ha lehet állítani a kar végállását, akkor az lesz a megoldás. -
válasz
forceberg
üzenetére
Igen, amikor fent van és fordul vissza akkor csattan egyet a Bosch..
A gyári Renault lapát meg olyan, mintha túl erősen nyomná a szélvédőhöz. És az az érdekes, mikor szárazon járatom a Renault lapáttal, akkor hibátlan. Ahogy nedvességet kap borzasztóan hangos és látszik hogy ez a bal oldali kar sokkal jobban nyomódik az üveghez mint a kisebbik. -
válasz
tothjozsi96
üzenetére
A fenti állásnál? Meddig megy ki a kar, lehet nem jó pozícióba lett visszarakva, ha jól emlékszem nem egyféleképpen lehet feltenni.
Esetleg még olyan lehet, hogy a gumi nem fordul át.
Lagunán és kintebb hajlítottam a kart, túl erősen szorította rá a gumit...
Illetve a kar ferdén is állhat, azaz nem merőlegesen a szélvédőre. -
Kedves Renault topiktársak..
Az a nagy helyzet van, megint beleszaladtam egy hihetetlen nyűgbe..
Megane 3, 1.6 benya 100le. Van az első ablaktörlőlapát.. Aminek van a bal oldali karja, az a nagyobbik. Na most vettem már rá Bosch-ból a legdrágábbat, kis idő után elkezdett csattogni. Utána vettem rá talán Valeo-t, az is ugyanezt csinálta. Utána vettem rá még egy Bosch-t, ugyanúgy kattan akkor mikor a lapát visszafordul. Most Renault szakszervízből vettem rá gyári Renault lapátot, és az még sz@rabb. És csak a nagyobbik lapát. Egyik ismerősöm ott dolgozik a Nyitrai-ban, és kérdeztem tőle hogy akkor mit lehet ezzel kezdeni.. Egyértelmű hogy nem az ablaktörlő lapáttal van a baj, hanem vagy a karral, vagy nem tudom mivel... Az autóba lett cseréltetve szélvédő de nem tudom hogy előtte is fenn állt-e ez a hiba.. Pilkington üveg van benne egyébként!Szóval aki találkozott ilyesmivel, tudna segíteni a hasznos véleményével?
Köszönöm! -
norbert1998
nagyúr
A pénteki havazásban csúszkálódás során megint kiakadta a tempomat. Az egyik piroslámpánál tudtam hibát törölni, utána persze jó lett, de ez felettébb idegesítő.

És most, ellentétben az előző havazással, nem ökörködésből csúszkáltam, hanem mert a főutakon, 4 sávos városi utakon és az M86-on is térdig érő hó volt
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Csak a kupé tükre más, ott is a fekete háromszög más csak, ami az ablak tövében van, az a két tenyérnyi buci cucc. Nekem is törött volt a jobb oldali tükör. Sokáig alulról facsavarral volt rögzítve. A burkolat simán kipattintható emlékeim szerint, de a módja már nem tiszta.
-
Nos 274 ezer kilometernel megadta a Kangoo jobb kerekcspagya vagy feltengelye magat. 2009 vegi, 1.6 8v alany. Milyen markat javasoltok belole megvetlre? Bug szerencsetlen, mint a veszedelem es nejem tegnap a trutyis idoben lenyomott meg vele 200+ km-t igy.
-
Mezga Aladár
veterán
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
A kipufogó dob mögötti nagy fekete dobozt vegyem le konzollal együtt és a belsejében össze lesz kötve a két bowden? Az utcán ez fincsi lesz... megvárom az új nyerget és azzal együtt, talán akkor kevésbé fog frusztrálni. Feltanulja utána magától vagy diagnosztika kell majd hozzá?
-
2ozzmexy
senior tag
Sziasztok! Ismét gáz van a laguna 2-vel:
Jobb hátsó féknyereg gumiharang gatter, be van rohadva, ebből nyereg csere lesz, most működésre bírtam és úgy ahogy meg már ahogy visszaenged és nem melegszik, ezért kapott új TRW betéteket hátra.
Gondoltam milyen ügyes vagyok, szépen megcsináltam, minden a helyén, nézzük meg a kéziféket, hát nem, a jobb hátsó kiakadt a helyéről és behúzta a bowdent a külső burkolatig, most meg se moccan hogy vissza tudjam akasztani, cserébe EPB hiba van.
A vészkioldót meghúztam a könyöktámaszban, de a bowden meg se moccan, a bal oldali még a helyén van, mit csináljak!?
(Nem fogom felgyújtani, ezt ne is ajánljátok... bár igény lenne rá lassan...
) -
rob210
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Tükör ugyan az, csak a csere segít.
Bár látni kéne mi , hogy tört el.foceberg: én már nem sz@rozok elégszer szóltam, az ilyeneket törlöm.
(jópár volt már) -
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
#99600tycon
Megelőzöm Robot, ez nem a totoya topik.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-------------------------------------------------------------------Motoros / nem motoros?
Ahogy nézem, ugyanaz a tükör, mint a Lagunákon. Nekem a L3-on a bal tükröt vitték el hátulról a mellém érő. Ajtóba építő egységgel együtt kellett venni. Bontottat vegyél, ha van, akkor színazonosat. Nekem az utángyárottban a hőmérőt is át kellett méreteznem, szerencsére ezt az elektronikai tudásom lehetővé tette. Ez neked elvileg nem gond, mert a balban lehet nálad is a hőmérő. Ami még gond volt az utángyártottal, hogy x sebesség felett kicsit remegett(tehát gyengébb), a fekete része elég gyorsan fakult, de a fűtés is kisebb területen melígítette. Tehát egy alkatrész 4 helyen tért el a gyáritól, abszurd!
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciófigyelő: Jelentős kedvezményekkel veheted meg a Xiaomi 17-eket
- Az eddigi legolcsóbb, 3D V-Cache-t használó CPU-ját hozta forgalomba az AMD
- Lakásfelújítás támogatási program (2021)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Energiaital topic
- NVIDIA® driverek topikja
- BestBuy topik
- Windows 11
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN 8500G/7600/8700G/7800X3D processzor 3 év 27% áfa
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- Dell Latitude 7410 Core i5-10310u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- PANASONIC Toughbook CF-53,i5-3340M,4GB RAM,500GB HDD,DVD,WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(Amúgy tényleg, pedig szétnyomtam WD40-nel mindent is.)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

1.6 dci
Mutass már rá légyszíves a szíjra ezen a képen, mert ez az említett 75 le clio 3 olajpumpa és kenési rendszere , egy aprócska lánccal. 

Látod a csonk tövét?