- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- iPhone topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Beköltöztette az AI-t az iOS az Apple Musicba
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
chuck91
tag
Sziasztok!
2014-es Megane 1.5dci 110le, 370000km, Pár napja észrevettem hogy gázelvétel után és kis gázadásnál nagyon halk bugó hangot ad a váltó.Javítható vagy megéri cserélni egy kevés kilométeres bontottra?Váltó olaj csere után se változott a hang.
-
vzsryl
nagyúr
Halmozzuk az élvezeteket.
Torokból brutális kipufogó hangja lett a Lagunának (mk3, M4R, 2.0 szívó benzin). Továbbá benzinszag is jön az utastérbe, meg értelemszerűen kifúj a motortérbe, tűzfal felé. Tavaly a hengerfejezésnél cserélték a kúpos tömítést. Tippre megint ott van a baj. Az egyik rugós csavar beleszakadt, amit sima apa-anya csavarral pótoltak.
Előfordulhat, hogy most az lazult ki?
Jövő csütörtökre kaptam időpontot. (Másik szerelőhöz, nem kókler.) Addig minden nap kell a kocsi, mert azzal ingázok munkába, kb 350km összesen. Azonkívül, hogy a megye leghangosabb autója az enyém, lehet más baj ebből? -
t.imi
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Igazán nincs mit!
BGS az más, ahogy Rob is írja. Márka nem jutott eszembe. Enyém nincs 1mm vastag, annyit is ért, valami bili acél. -
tycon
tag
https://www.alza.hu/barkacs/olajszuro-kulcsok/18856790.htm?evt=ac&pos=3
A linknél befagy. Biztos a ublock. -
rob210
Topikgazda
válasz
CriticalHit
üzenetére
Pedig ennél a tányérosnál nincs jobb.
Pont ez a bgs van nekem is, iparinak nevezhető felhasználásra.
-
válasz
CriticalHit
üzenetére
Olyan régi, hogy fogalmam sincs milyen gyártmány, de szerintem a linkelt Yato is megteszi.
-
válasz
CriticalHit
üzenetére
Szerintem ez a körmös a legjobb, önzáró.
Nekem ilyen van [link]
A recés hengeres szár jól rászorítja önmagát. -
t.imi
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ilyet vettem, mert ez [csak a forma miatt] 3. használat után lepörgött. Yato szorít mint a jó @na és befér M3-nál a szűkös helyre is.
-
CriticalHit
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
-
troll81
addikt
Sziasztok.
Ball első ABS gyűrű el köszönt.
A probléma van 44 és 38 fogas...is írja hozzá
-
Csak erdekesseg keppen: K7m motornal gyujtas jelado 630-690 Ohm kozott dolgozott, es random gyujtashibat dobott ki hidegen. Uj elosztora cserelve ez 900 Ohm korul volt hidegen. Azota nincsen hiba. Amugy a regivel az auto siman ment, csak hidegen "dadogott". Csere ota nincsen baj.
-
belaazallat
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Legyünk "optimisták", félreértették a 2009-es gyártási évet!
-
CriticalHit
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
"Renault szakszervíz"
-
rob210
Topikgazda
válasz
belaazallat
üzenetére
Bocs 🤣🤣🤣
Szerintem állítós 🤣🤣🤣 -
válasz
belaazallat
üzenetére
Ilyen erovel erdemes elvinni akar Robihoz is (ha bevallaja persze), es otthagyni nala. Es gondolj bele ez "csak" egy 2009-es. Kepzeld el mint mulvenek az ujabb autokkal....
-
belaazallat
addikt
Kaposvár Car, helyi Renault szakszervíz, 2009-es 1,2TCe Clio szelephézagállításra először azt válaszolja, hogy hidrotőkés, nek kell állítani, majd hogy gépműhelyben kell valamit beköszörültetni....
A másikat már fel se merem hívni....
-
KRoli92
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Renault Megane II 1.4 2004 autónál a rövidtávú üzemanyag korrekció nagyon magas OBD II készülék élő adatait nézve. Van hogy -40% körüli és van hogy +70%. A hosszú távú üzemanyag korrekció meg 15% - 30% körüli. De volt a napokban 40% felett is. Imap érték alapjáraton kb 43kpa. Volt szerelőnél , füstöléses diagnosztikával valamilyen cső nem volt a helyén és a vezérműház dugó készletet kellett cserélni.De ott elméletileg nem is szívhat falsot, csak az olaj folyhat. A map szenzor kábelkötegelővel van oda rögzítve , valószínű az utolsó szerelő oldotta meg így, mert előtte nem láttam kábelkötegelőt ott. Fél éve van nálam az autó. A napokban cseréltem gyertyákat(Denso) és trafókat is(Beru). Rángat az autó, az ülésben érezni és az autó eleje is szemmel láthatóan rángat. , Szerintem map szenzorral lesz gond, vagy AC pumpa, de bízom benne hogy csak a map szenzor rögzítésénél szív falsot. Múltkor vettem különböző O gyűrűket mert ami rajta volt az nagyon laza volt, valamelyik túl vastag volt, nem ment be egyáltalán olajozva sem, a vékonyabbal bement de sajnos nem teljesen szoros, oldalra tudom mozgatni és fel is tudom húzni kicsit , valószínűleg nem tömít rendesen. Ahová be dugom a map szenzort , ott kellene lenni valami rögzítő fülnek ? Mert nem látom a helyét , hogy letört volna. Vagy maga a helye, ahová a map szenzor bemegy, az szokott kikopni az évek alatt ? Van erre valami házi megoldás , amivel meg tudom oldani hogy megfelelően tömítsen? Vastagabb O gyűrűvel nem ment be sehogy sem , csak a gyűrű sérült meg. Köszönöm

-
draco31
veterán
Hello!
Havernak egy Lodgy van az alap fejegységgel.
Rakott már valaki bele okosabb fejegységet? Annyit láttam, hogy a keretet biztosan cserélni kell hozzá, ami ott a közép részen van. -
troll81
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
Folyamatosan keresem hogy valaki bele dugta el 2003 Twingoba
. elnézést kérek a ballfaszaagom miatt keresek rá hogy ki mihez használja.. -
belaazallat
addikt
-
troll81
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
Twingo 1 működik?
ABS vezérlőt olvassa törli? -
Nagya21
addikt
Aliexpress, 60$ volt az olvasó(20600huf), elméletileg lengyelországból jön, remélem jövő héten itt is lesz, persze hogy megírom milyen.....
Üdv Nagya -
troll81
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
150-60€ AliExpress a Clip.
Még ma nem értem oda hogy pont kerüljön a projekt végére de hajlok arra hogy veszek egyet
-
troll81
addikt
Nekem csak a Twingoval van bajom.
Minden más autót meg oldok itthon.
A bajom hogy megveszi az ember 1x használja majd polcra megy a Kínai cuccok bejönnek.
Ha 3x4 elmegyek ki olvasni akkor se jön az ára még vissza.
Még csak ez az egy autó okoz fejfájást.
-
tycon
tag
válasz
troll81
üzenetére
20 éve vettem. Vagy több. Kínai. Rá kellett tenni az akkutöltőt, ha olyan hibát kellett törölni, ami megkövetelte a motor leállítását. De gumiszelepeket átírtam, szoftveresen regeneráltam részecskeszűrőt vele. Látott mindent. Akkor még nem volt ilyen szoftver hajkurászás. És pörögtek a torrentek. Igaz én nem használtam iparra. Udvari beszállító. Az én udvaromban működött csak. Fel nem tudom fogni, hogy miért nem lehet egy 5-10 számítógépes autóban akár benne a diag szoftver. Félnek, hogy megjavítja a tulaj az autót, megdöglik a javítópiac? Régen ki tudtam cserélni a megszakítót a Lada elosztóba. Az út szélén. És mentem tovább. Hogy lehet egy mérnöknek olyan részecskeszűrőt tervezni, amelyik az óvodába menő autóban nem takarítja ki magát? Érdekes, a hűtővíz gyorsított felmelegítésére van patron a Lagúnában. Ide is kéne olyasmi. Intézze maga az üzemi hőmérsékletét, ne függjön a használat módjától. Hogy megmondja az autó, hogy közlekedjek!
-
troll81
addikt
A probléma hogy mindig oda lyukas ki az ember hogy vagy vesz normális diagot vagy mokol valamint.
Ma újra neki futok az alinak át nézem és valószínűleg kell rendeljek...nem akartam még egy diagnosztikai eszközt...de a Twingo úgy néz ki megköveteli.
A Clipet hol rendelted amit eladták milyenek a tapasztalatok vele? -
salieri.
őstag
Sziasztok,modus szélvédő esőszenzoros, a gumi repedezik szét körbe,ez problémát jelent beázás szempontból?Hogy cserélhető?
-
rob210
Topikgazda
-
troll81
addikt
Sziasztok.
Hozzá értők ez mekkora szopó roller? [link] -
tycon
tag
válasz
vzsryl
üzenetére
5 467 681 Ft
Ez kiesett a látóteremből eddig. 1 elég belőle? Annyiért megveszem a másik teherautót. -
salieri.
őstag
válasz
Tibko8
üzenetére
1.0 TCE ,sok Dacia van ilyen motorral Romániában 4-500K km van bennük.
Nekem Logan 3 van ilyen benzin/gáz comboval. Landirenzo a gázszett. Jelenleg nem csak a landirendzo a beszállító, hanem raknak bele lengyel gázszettet is . 2 gázszűrő van benne, amit érdemes 40 ezrenként cserélni. -
vzsryl
nagyúr
-
tycon
tag
Voltam szervízvezető. Hogy milyen szerszámot vegyünk? Teherautót is javítottunk. IM Központi garázs. Belzer, Gedore, Facom, Béta. Ja és a múlt. Mivel lehet lecsavarni a 2.5 méteres hosszabbítóval a ZIL betonszállító billencs rugóköteg összefogóját? Meg a buszok kerékanyáját? A CCCP kulcsokkal.
-
Dyno
veterán
válasz
abteam2008
üzenetére
Két rögzítési pont van a kerékjáratoknál megvan vágva a kárpit ott van alatta, a széleken közvetlen az ülések mögött oda kell a hevedert rögzíteni.
#99829Tibko8: 400K 0.9tce-ben? Mi a tapasztalat vele? Olajat eszi már? Turbó gyári még? Mennyi időnként van az olaj cserélve? Erről írj már bővebben azért ez nem mindennapi.
-
t.imi
addikt
válasz
Nagya21
üzenetére
Szia!
A dobozban lévővel. Az Cr-Va... Vettem egy hármas szettet is mellé, az CR-MO. Ma azzal kipróbálom, úgy is légteleníteni kell.vzsryl #99822 azaz, szép zöld. Fogalmam sincs mennyi az annyi, de 1/6-a a nyomaték a beállítottnak. Az meg lófütty.
Kerékcsavaroknál azért jól esett használni, de ennyi nem ér ilyen teljesítmény mellett.
Nagya21 tanácsát kipróbálom ma, hátha csoda történik.Lehet megnézem a feketét vagy egy másik gyártóét. Mondjuk arra az évi 2-3 alkalomra nem fektetnék be nagy összeget.
-
Tibko8
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Köszönöm a válaszokat
0,9 TCe motorral van tapasztalat 400k km futás felett jár és még nem volt semmi meghibásodása igaz az egy Logan MCV-ben van de működik hibátlanul egyedül a tágulási tartályt kellett cserélni. Azért gondolta hogy 1.0 tce is strapabíró lehet de állítólag az más motor család úgy mond.
Esetleg a Dacia Lodgy néz még 1.3 TCe motorral gondolom azok strapabíróbbak -
norbert1998
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
Sőt, jó a kínai Drillpro brushless is az otthoni jobbágy számára, mint nekem.
Egy 9 ezer forintos Drillpro brushless furokalapaccsal szét szedtem az egész lakást. Ez PS-nél is minimum 25, MW-nél meg 80 pénz lett volna.De tény, ha minden nap, egész nap használod, akkor a PS fekete is könnyen lehet kevés, de amúgy sokan használják azt is ám vállalkozás szinten. Pl. a One-os csávó is úgy kötötte be a netet, hogy fekete PS 12V ütvefúrót használt. Jó, tény, ő max napi 5-10 lyukat fúr, mellé 5 év garancia van.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Tibko8
üzenetére
Hát 300k km felett a turbós benzines biztos nem lesz olyan megbízható, mint egy 20+ éve csiszolgatott 1.5 dci konstrukció. 1.0 tCe számára a 300k+ futás messze messze az átlag fölötti mérték, senki nem tudhatja, mi történik ott, mi kotlik meg. Ellenben dci-bol nagyon sok van félmillió felett, aminek ismerni már az ilyen futás utáni nyugjeit.
-
Tibko8
senior tag
Sziasztok Sógor szeretne Dacia Dustert (2021)venni 1.0 TCE motoros. Mit lehet tudni róla 2020 utáni évjáratú 1.0 TCE Daciakról?. Mennyire problémásak 300k km felett? Sokat menne vele évi 60k város autópálya vegyes. Dízelből kiszeretett maradna egy megbízható benzines mellett.
-
vzsryl
nagyúr
Az a zöld gép lesz, így leírás alapján. Ütve-csavarozóból csak a feketéket szabad.
A picike, kefementes gépecske papíron azt hiszem 200-at tud, de láttam már olyan tesztet, ahol 320Nm-t is kipréselt magából. A nagyfiú meg tényleg nehézsúlyú. 1-es fokozaton is néhány ms alatt letekeri az autó kerékcsavarjait. Meghúzni tilos vele! -
abteam2008
tag
Sziasztok! Megane MK3-ban (ferdehátú, 2009-es évjárat) van lehetőség az isofixes gyerekülés top tether hevederjét rögzíteni a hátsó üléstámla mögött? Én nem találtam.
Köszi a segítséget! -
válasz
norbert1998
üzenetére

-
t.imi
addikt
Kis szösszenet a hátsó féknyerg cseréről. Egy fékcső nem árt, legalábbis nálam. Úgy be van oxidálódva az anya, hogy a csövet tekertem anyával együtt a lengőkarnál és nyeregnél is.
A Lucas -Girling koppra TRW betét. Boltos is kért segítséget, ez meglepte.
[kép] [kép] [kép]Nagy kar fájás közepette vettem egy akciós Parkside 100-400Nm akkus gépet, hát, jó ha max 55Nm-t tud 300-ra állítva. Ülve simán utánahúztam 45cm erőkarral a 2x2mp-ig "300-ra" húzott csavaroknak.
-
válasz
norbert1998
üzenetére
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Sirus86
üzenetére
Igen, a törésbiztonság fontos. A listámon lévő autók mindegyike 5 csillagos töréstesztet kapott. Ez alól az egyetlen kivétel a Clio2, ami az ára miatt maradt bent a sorban.
Illetve még kakukktojás a g1-es C4, ami ugyan 5 csillagot kapott, de meghorpadt az A oszlop az NCAP videóján, ami annyira nem szimpatikus tulajdonság, 5 csillag ide vagy oda. Összesen 11 típus van a lehetőségek között, ebből a Clio és a Mégane szerepel két generációból is, tehát 13 modell, ha úgy vesszük.
27 modell összesen, ebből a Renault magában 8
-
norbert1998
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
Az Excel szépen kiszámolja nekem, hogy a jellemző ár, a várható futás és fogyasztás alapján mennyi lesz a végösszeg 5 év múlva, karbantartási költségek nélkül
Mondjuk mivel ez barátnő autója, előny a benzinesnél, hogy abba nehéz dízelt tankolni, míg fordítva elég könnyű elrontani
Köszi a segítséget
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Nekem a 103le 2012es grandtour van.
Annak ha csak országúton megyek vele azaz 90es tempo , akkor 5.4 a 100as átlaga.
Ha pályázok azaz 110-130-140 M0,M5,M51 en járok akkor 6.7 a vegyes, ebben városi cammogás is van.
Horvátország Oda vissza Omis - Érd 1460km átlaga meg az ottani autókázás 6.7liter ez 4 felnőtt nagy tetőbox.
Szóval 7 liter alatti fogyasztással számolj bőven.
De aki 5literes fogyasztásokat akar az dieselt használjon!
-
belaazallat
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Nekem az április tökéletes lenne.
Kiolvasás: összes hengerben "miss fire"
#99798 norbert1998
Kaposvár Sopron 100-110 6 liter. Ismerős elvitte Kaposvár Nagykanizsa. 80-as tempóval 5,6l. Kaposvár Budapest Pályán 6,5 pesti dugóban felment 6,7-re.
Városba nem tudom, mit csinál párom, de eszik annyit a Clio, mint a 1400kg-os 1,6 Benzin volvo V40-em
Kiegészítő adat én 140kg vagyok. -
Nagya21
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
HAli!
Tavaly görögország 110-es tempó, tetőcsomagtartó, fullra rakva 4személy(hazafelé +1 8 hónapos) 8,5l gáz, végig klímázva.
Ha helybetopi magyar közút, város akkor 6,5-7l, ha autópálya 110(néha 130) akkor 7-7,5l gáz. 2-4 személlyel. A klima 2-4dl gázfogyastást jelent.
Ehhez hozzá kell adni kb 0,8l/100km benzinfogyit.
1,0Tce benzin gáz Logan Mcv.
Üdv Nagya -
válasz
norbert1998
üzenetére
A volt szomszed asszonyomnak volt egy sima 1.2 szivo Modusa. Azzal 5.5 ala siman le lehet menni 90-es tempo alatt, es szerintem kenyelmesebb, mint a Clio. De ha nagyon sporolni akarsz, es Renault vonal, akkor gazosat, ami Nagyanak van
Vagy Clio/Twingo/Modus gazositva?
(kollegamnak Svedben Kia Ceed plug-in hibridje van. Akkuval ugye olyan 40-60 km-t megy el, ures akkuval 4.6 literes fogyasztasa volt 110-es sztradan, telen, telepakolva, mikor vele mentem. De ugye az mas arkategoria, meg draga is karbantartas szempontbol )
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Asus Rog G513 elfelejtett bios jelszó
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Philips LCD és LED TV-k
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- E-roller topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- AKCIÓ! GIGABYTE RTX 5080 WindforceOC SFF 16GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- 27% - GAMING PC! i5-12400F / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760 / 650w! BeszámítOK
- Szuper áron eladó Honor MagicBook 16 Series /Ryzen5-5600H/16GB/512 SSD/FHD/IPS/144Hz
- Apple Watch Series 10 46mm GPS+Cellular Titanium, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szerintem állítós 🤣🤣🤣

Köszi a segítséget!
Vagy Clio/Twingo/Modus gazositva?
mycso