Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- iPhone topik
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem itt már volt 73le verzió.
Az euro5.
Más a füstgáz visszavezetése.
Ha gyűrűzni kell mert ott megy el akkor gtk.
Ha a turbós verzió akkor meg első körben a turbót kell megnézni.
De szerintem ez a sima szívó. -
salieri.
őstag
Sziasztok!
Adott egy D4F 1.2 16V EURO V. motor, mely fogyasztja az olajat. Mennyire rúghat ennek a kijavítása tól- ig kb. ?
-
FRENK1988
veterán
Sziasztok
Erősítem az itteni jelenlétem még egy vasp*ncival
Renault Espace Sport Edition 2007 2.0dci@175Le
-
belaazallat
addikt
-
hunym
tag
Kis story time:
Ma étteremből hazafelé menet, ahogy indultam volna, egy srác megállt a parkolóban mellettem, és megdicsérte az autómat (Laguna 3 2008, M4R) egy 202x-es Talismanból..
Meséltem neki, hogy a Talisman lesz majd nekünk is az utód, én is megdicsértem az övét. Kölcsönösen a legjobbakat kívántuk egymásnak, aztán mindenki ment a dolgára..
Esetleg nincs itt hardveraprón az illető?
Jó érzés látni, hogy a mai napig egy normális, összetartó közösség a Renault-osoké.

-
KRoli92
tag
válasz
rob210
üzenetére
Köszönöm , végül megtaláltam , és ez volt a hiba. Nem volt koszos , de befújtam a csatlakozókat kontakt sprayel, meg a jeladót is kiszedtem, áttöröltem rongyal, utána egyből indult. Csak nem tudom, hogy a jeladóval volt a gond, vagy a vezetéke, és mivel azokat is megmozgattam, ezért indult az autó. Pár hete rakták helyre a vezérlést , egy kicsit el volt rakva, lehet ott elmozdult valami , és most jött ki ? Vagy a jeladó kezd tönkre menni ? Hétfőn veszek egyet mindenképp, hogy legyen kéznél ha ismét nem indulna az autó, úgy tudom nem olyan drága. Milyen márka ajánlott ? Most Valeo van benne, és előző tulaj 2022 ,2023 ,2024-ben is cseréltette a főtengely jeladót munkalap alapján,mindig Valeo , gondolom akkor ez nem a legjobb márka , trafóban tudom, hogy nem valami jó a Valeo.. Köszönöm

-
KRoli92
tag
Sziasztok!
Tegnap jelentkezett először, hogy az autó viszonylag meleg motornál nem akart indulni , csak tekert, de végül beindult. Utána többször próbáltam, minden alkalommal egyből indult. Viszont ma már egyáltalán nem indul, csak teker. A fordulatszám mérő sem mozdul meg. Renault Megane 1.4 2004 az autó. Fhp jeladó lenne ? Ezt merre találom ? Köszönöm
-
Dancii
tag
Ebben a videóban szerintetek minek lehet ez a csörömpölő hangja? (never mind the rozsdás kerék, csak ott tudtam jól elkapni a hangot, de valahonnan a motortérből jön a vezetőoldal felől)
Hidegen (többnyire reggelente mikor már legalább fél napot nem mentem vele) hallani csak, és úgy kb. 10 perc múlva mikor már kicsit bemelegszik akkor abbahagyja.
[link]
Az okoskerék nem így csörög nem? Meg az a túloldalon van.. -
rob210
Topikgazda
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Igen és igen.
Sedannal az szokott lenni. -
sesomaru1989
aktív tag
#Rob210
Jol gondolom, hogy ebbe a kormány kapcsolóba nincs benne a tempomat? Ez csak 4 vezetékes, a tempomatosba meg 5 van ha jól emlékszem.

Illetve nálam a csomagtér ázás a hátsó lámpák tömítési gondja miatt lehet?
Köszi előre is.
-
Ttookm
újonc
Sziaztok, valószínűleg tényleg hengerfej lesz a gond, és már folyamatban van a probléma felkeresése + megoldása. Egy dolog viszont nem áll össze a fejemben.
Visszanéztem a szerviztörténetet: 2025.11.09-én volt egy nagyobb szerviz, amikor lánccsere történt (csörgött) + a következők:
Chladič EGR → EGR hűtő
Tesnenie → tömítés
EGR VENTIL TESNENIE → EGR szelep tömítés
EGR TUBE GASKET → EGR cső tömítés
TUBE ASSY-WATER → hűtővíz cső egység
TIMING CHAIN SE → vezérműlánc készlet
TESNENIE OLEJ → olaj tömítés
BOLT-PULLEY, CRA → szíjtárcsa rögzítő csavar
COVER-FRONT → első fedél (motorfedél rész)
GASKET FLUID → tömítőpaszta
SKRUTKA → csavar
NISSAN 5W-30 DPF/C4 → motorolaj (5W-30)
SEAL - OLEJ, ODTOK → olaj leeresztő tömítés
Olejový filter → olajszűrő
Spona → bilincs ((fordítva ChatGPT-vel)). Már ekkor is fogyott a hűtővíz, ezért CO₂ tesztet is végeztek. Ha jól tudom, ez azt ellenőrzi, hogy jut-e kipufogógáz a hűtőfolyadékba, ami hengerfej- vagy tömítés hibára utal ((de ha nem kérlek javítsatok ki)).
Ezután viszont az autó továbbra is fogyasztotta a vizet és az olajat, ezért 2026.03.08-án ismét szervizbe került, ahol turbót cseréltek.
A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen CO₂ teszt, illetve egy ekkora beavatkozás (lánccsere) során nem kellett volna észrevenniük, ha hengerfejes az autó? És ha nem az, akkor mennyi esélye van, hogy esetleg lenne egy kis repedés valahol, ami nem vehető észre? Nem látom lehetségesnek, ugyanis szemmel láthatóan sokat evett. -
Dancii
tag
Ez a beázás eszembe juttatta, hogy nekem meg a csomagtérajtóm ázik be.. de csak maga az ajtó.. a csomagtérben meg a pótkeréknél sosincs víz, de ha egy nagyobb eső után felnyitom az ajtót konkrétan folyik ki a zárból a víz, már egyszer ezért a zárszerkezetet ki kellett cserélnem mert totál berozsdásodott, csodálom hogy nem lett semmi komolyabb elektronikus baja (még).
De agyam nincs hozzá hol ázhat be, semmi sérülést nem látok rajta felül.. hacsak nem a üveg mellett valahol?
Alul el van válva a műanyag, mert az idióta kereskedő akitől vettem konkrétan 2db kb. 50es önmetsző csavarral tette fel a rendszámtábla tartót és a csavar nem jött ki a túloladlon hanem eltolta magától a műanyagot, felszabva azt.. de nem hiszem hogy ott menne be a víz, mármint.. felfelé azért csak nem kúszik el a zárig, nem?
-
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Kormány átvezető lehet elsősorban.
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Meghülyült a tempomatom az 1.6 M2-be.
Bekapcsolom a sebessegtartast majd ha csökkenteném a sebesseget vagy kikapcsolnám a sebességtartást, dob egy fault hiba üzenetet, szerviz lampa felvillan és jön egy csippanás. Ez kb 1ms perc alat történik. Ezek után kikapcsolt allapotba marad, újból be lehet kapcsolni megy minden tovább.
Nem tudom se sebessegehez se semmihez se kotni, mert van h nem csinalja...
Találkozott vki mar ilyen hibával?
2.kerdes a csomagter hol a tökömbe tud beazni, hogy 4 5 centi viz van a potkeréknél?
Köszi előre is.

-
-
Dancii
tag
válasz
forceberg
üzenetére
Az a baj, hogy az olajcserét nem így írja

Nekem legalábbis. Emlékszem mikor megvettem a kocsit akkor 10.000 volt a Service számláló a műszerfalon, aztán egyszer valahogy 30 lett, lehet valamit elállítottam.
A lényeg hogy az olajcserét nem tudom hogy nézi, de kb. olyan 4-5 ezrenként megjelenik a villáskulcs meg a Change Oil Soon felirat. És addig ott van amíg a nem resetelem a szervízintervallumot a bajuszkapcsoló lefelé gomb folyamatos nyomva tartásával.
Erre voltam kiváncsi, hogy ezzek lehet-e valamit kezdeni.Köszi tycon, lehetett volna ennyi eszem nekem is, hogy hátha a chatgpt tudja

Magyar a Clip amúgy, szóval majd megnézem mit tudok belőle kihozni.
-
tycon
tag
válasz
Dancii
üzenetére
Igen, át lehet írni. De nem pontosan úgy ahogy az ember gondolja. Leírja, hogy valami szorzóval kell a beírtat szorozni. Nekem magyar volt minden, és értettem. Átírtam 10 ezerre.
Renault CLIP – Szerviz / olajcsere intervallum átírásának menete
A Renault CLIP-ben az olajcsere-intervallum módosítása a UCH vagy Kombiműszer (dashboard) modulon keresztül történik, típustól függően. A lépések általában így néznek ki:
Csatlakozz a CLIP diagnosztikai interfésszel.
Válaszd ki a járművet (VIN alapján automatikusan felismeri).
A legtöbb Renault-nál az intervallum itt található:
Kombiműszer (TDB / IPC / Tableau de bord)
vagy UCH (Body Control Module)
A CLIP menüben: "Karbantartás" → "Karbantartási paraméterek" / "Maintenance parameters"
3. Olajcsere-intervallum módosítása
A menüben általában ezek a mezők állíthatók:
Olajcsere periódus (km) – pl. 20 000 km
Időintervallum (nap) – pl. 365 nap
Szervizszámláló nullázása – ha friss olajcsere történt
A CLIP engedi:
új érték beírását,
majd "Validate" / "Érvényesítés" gombbal menteni. 4. Szervizlámpa törlése
A módosítás után külön menüpontban: "Reset oil change counter" / "RAZ vidange"
Ez törli a műszerfalon a kulcs / szerviz jelzést.
Fontos megjegyzések
Egyes újabb Renault modellek (pl. 2015+ dCi) a motorvezérlőben is tárolnak olajminőségi adatot → ott is nullázni kell.
Ha a CLIP nem engedi átírni, akkor a jármű típusa fix, nem módosítható intervallumot használ (pl. bizonyos 1.2 TCe motorok).
Ha megmondod a pontos Renault típust és évjáratot, akár lépésről lépésre megmondom, melyik menüben találod.
Scenic2 1.6 benzin
Rendben, akkor nézzük kifejezetten a Scénic II 1.6 benzines (K4M motor) modellre, mert ennél a generációnál a CLIP-ben a menüstruktúra elég következetes.
🔧 Scénic II (2003–2009) 1.6 benzines – Olajcsere intervallum átírás CLIP-ben
A Scénic II-nél az olajcsere-intervallum NEM a motorvezérlőben van, hanem a kombiműszerben (TDB / Tableau de bord) tárolódik. A CLIP-ben ezt a modulon belül lehet átírni.
1. Lépj be a CLIP-be → Járműazonosítás
Csatlakozás OBD-n keresztül
Automatikus VIN felismerés
Válaszd ki: Scénic II → Benzin → K4M
2. Modul kiválasztása
Menü: "Kombiműszer" / "Tableau de bord" / "TDB"
Ez a Scénic II-nél a szervizintervallum tárolásának helye.
3. Programozási menü
A TDB modulban keresd:
➡️ "Karbantartási paraméterek" ➡️ vagy "Maintenance parameters" ➡️ vagy "Configuration" → "Customer options"
A Scénic II-nél általában a következő mezők jelennek meg:
Vidange interval (km) – olajcsere intervallum
Time before service (days) – időintervallum
Remaining distance before service – hátralévő km
Remaining time before service – hátralévő nap
Reset oil change counter – nullázás
4. Intervallum átírása
A CLIP engedi:
km intervallum átírását (pl. 20 000 → 15 000)
nap intervallum átírását (pl. 365 → 300)
szervizszámláló nullázását
Miután beírtad az új értékeket:
➡️ "Validate" / "Érvényesítés" ➡️ majd "Write configuration" / "Értékek beírása"
5. Szervizlámpa törlése
A TDB modulban külön menüpont:
"RAZ vidange" / "Reset oil change"
Ez törli a műszerfalon a kulcs / SERVICE jelzést.
📝 Fontos Scénic II sajátosságok
A 1.6 benzinesnél nincs olajminőség-számítás, mint a dCi-knél → csak a TDB-ben kell átírni.
Ha a CLIP nem engedi az átírást, akkor a jármű "fixed interval" módra van állítva → ezt is a TDB-ben lehet átállítani "flexible" módra.
Ha szeretnéd, megmondom pontosan melyik menüpontban találod, ha leírod, hogy a CLIP melyik verzióját használod (V159–V213 között nagy a különbség). -
Dancii
tag
válasz
rob210
üzenetére
Értem, nos ha majd eljutok a cseréig kiderül
Főként azért vettem őket mert nagyon gányul néztek ki, meg kettő már szorult is, szóval vettem egy egész garnitúrát mechanikával együtt.
A gomb eddig a legkevésbé se érdekelt mert eleve rossz volt az összes, de a szabadkezes nyitást eddig használtam, viszont ahogy néztem a gombokat kicserélni se olyan nagy művészet, lehet ha elkap az ihlet megcsinálom azokat is, Allegron van cseregomb occsón, valahogy csak ki tudok hozni 8 szettből 4 teljesen működőt
-
Dancii
tag
Köszi, akitől vettem meg azt mondta, hogy az egyik a jobbos a másik meg a balos xD
Közben szétszedtem, és a 2 pólusúban csak a gomb van bekötve, a 4 pólusúban meg van egy másik ilyen hosszúkás alkatrész, mint valami tekercs / antenna?
Az AI azt mondta rá, hogy az kell a szabadkezes funkciókhoz.. de akkor mire való az az érzékelő ami az ajtóban van.. (vagyis a kilincsmechanikában) -
Egy gyári félbőr üléshuzatot mennyire macerás visszarakni levétel után?
Van némi hiba, aminek a javításához lehúznám.
-
Dancii
tag
Vettem bontott kilincseket a kocsihoz (egy egész szettet kértem), és kettőn be van kötve mind a 4 vezeték / láb a csatiján, kettőn viszont csak kettő.
Mi a különbség?
-
válasz
Ttookm
üzenetére
Tegnap este ránéztem, nálam teljesen tiszta volt. Kb. 5°C lehet a határ, ami alatt termelődik nálam ott némi trutyi, amit a 20-25km-es utak nem dolgoznak ki rendesen.
Ha fogy a fagyálló is és melegebb időben is dzsuvásodik a beöntő, akkor az szerintem továbbra is hengerfej, reméljük, hogy nem repedés probléma. -
Dancii
tag
Van itt Clip szaki?
A szervízintervallumot át lehet állítani valami kisebbre mint 30k?
Illetve hogy milyen gyakran figyelmeztessen, hogy hamarosan olajat kell cserélni? (Scenic2 1.6 benzin) -
vzsryl
nagyúr
válasz
orosziem
üzenetére
Magyarországon lett először forgalomba hozva (L-es rendszám), szóval a futást tudod csekkolni JSZP-n. A többit élőben kell megnézni. A 2.0 DCI bőven elmegy fél millió km felett is. Így képekről oké, de amúgy kb. semmit se ér a véleményünk. Maga a konstrukció jó, tehát normálisan karbantartva erősen ajánlott az L3 2.0DCI.
-
orosziem
csendes tag
Tisztet Szakértők!
Szerintetek ezzel érdemes foglalkozni?
https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/renault/laguna/renault_laguna_2.0_dci_privilege_dupladigitklimanavigacioalufelnixenon_fenyszoro2db_gyarikulcs-22908109
-
Ttookm
újonc
Sziasztok! Tegnap kb. 130 km-t mentem az autóval (valamint meglett rajta a 104 000km). Vegyes használat volt: odafelé gyorsabban (kb. 120–130 km/h), hazafelé pedig 90–105 km/h tempóval. Ma reggel megnéztem az olajat és a hűtővizet, és ez lett az eredmény:

-
kisgyerek85
senior tag
Horvátország Vrbnik település.
-
Nagya21
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Hali!
Ez evidens, hogy a pergő rozsdát lekaparjuk, irja is a használatija.
Üdv Nagya -
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AliExpress tapasztalatok
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hisense LCD és LED TV-k
- ASUS routerek
- Milyen routert?
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- További aktív témák...
- Jura F50 classic V2 automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Tavaszi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Playstation VR2 3 hónap garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B250 i5 7500 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1060 6GB FSP CMT240 Chieftec 400W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga L13 G1 - i5-10G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4599, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest