Hirdetés
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ismét az alsó polcot bővíti a Tecno
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szebe
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
Használtra +1
Tavasszal vettem használtan 200 alatt MTB-t, állítólag német kölcsönzős téma volt. 1x12 SX Eagle, hidrós tárcsa, levegős teló. Egyáltalán nem volt lelakva. -
belaazallat
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Én használtan keresnék egy jobban felszereltet. Bár méret miatt elég sokáig tartana.
Váltó és hajtás alkatrészek jobb minősége, hosszabb távon való használat esetén jobb lenne. A súly miatti nagyobb terhelésnek kitett alkatrészek tovább bírják. Szereléssel, karbantartással nem lesz gond gondolom.
Vagy max te is el játszod azt, amit én, átépíted a bringát, jobb kerék szett, jobb váltás, hajtás, jobb teleszkóp.
-
-
rob210
Topikgazda
Ez nem pont az amit keresek, de kis átalakítással lehetne akár jó is.
Vállalható ez, ha keskenyebb köpennyel szerelem? -
-
Alusky
senior tag
Az van, csak az eleje nyitott. Tervben volt, hogy autó magasságig deszkázom a ajtónyílásra meg veszek teraszponyvát, mert kéménykijárat már van, kis vaskályha is van, de az árak miatt inkább úgy vagyok vele inkább nem szerelek télen és akkor nem kell befedni az elejét vagyonokért. Nem volt műszakis autóm télre nem foglalkozom vele cserébe nyáron szellős és nincs 60 fok bent, csak mivel a franc se nézegeti állandóan a forgalmikat mindig túlléptem több hónapokkal a lejárati időt és belementek a télbe a kocsik.
És ez meg pont nem ment át a műszakin, a többi igen.Majd tavasszal, ennek is lejárt már szeptember végén akkor még ugye meleg volt és meg lehetett volna csinálni
, december közepén vittem el mert akkor vettem észre, elővizsgán megbukott a hátsó lengéscsillapítókkal úgyhogy fizetni se kellett karácsonyi ajándéknak, mondták csináljam meg.
Meg felírtak egy csomó apróságot amik önmagukban nem bukó, de nálam annyi van, hogy úgy már igen.
-
Alusky
senior tag
Hát én pont azt csinálom.
Nem ment át a műszakin, mondtam nekik jó akkor majd tavasszal, ha nem feketednek le már az ujjaim akkor megcsinálom és elhozom megint. Jó, szóljak nekik és adnak útvonalengedélyt. Dehogy kell mondom, használni fogom a kocsit ugyanúgy ahogy eddig is, minek kérjek arra a 15 Km-re hozzájuk, ha megy előtte ezret tavaszig.
Három oldalról van csak felfalazva a műhely, az elején dél fele nyitott úgyhogy nem lehet benne télen dolgozni.
-
tycon
tag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Csak nem gondolod, hogy majd a fényes laza meleg nyárban kell autót javítani?
-
tycon
tag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Előtét ellenálláson a csati. Káhás, sült. Lagunánál megrugdostam, elindult. Szénné van égve.
-
belaazallat
addikt
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Nekem rendben működik a szabályzó, csak olyan, mintha valami beleérne a lapátokba.
Az, hogy meg se mozdul bizonyos fokozaton, az ha jól tévedek, akkor előtét ellenállás lesz. -
válasz
belaazallat
üzenetére
Igaz enyém facelift előtti, de a ventire sajnos nekem is rá kell majd néznem, nem rég elkezdte azt, hogy abszolút meg se mozdul egy fokozaton sem, majd gondol egyet és elkezd működni.
Plusz tegnap menetközben éreztem valami égés szagot is.
Ugyan nekem nem kerreg, de 3-4-es fokozaton olyan mint ha rezonálna vagy nem is tudom.Utóbbi időben sajna előjön rajta egy-egy hiba de ettől függetlenül továbbra is teszi a dolgát.
-
szebe
addikt
-
Alusky
senior tag
Állítólag a DCI-nek nem kéne elindulnia 5 fok alatt.
Hát ez mindkettő elindult eddig a múltkori -13 és most a -14-ben is, simán egy izzítással két tekeréssel. És nem füstöl és nincs egyenetlen traktorhangja. -
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Esetleg benzin adalekot hasznalni (Nem spuri, hanem mondjuk liqui moly) , foberlom 4-s Golfjaban, az en G. Modusban Es Kangooban is hasznalom a nemet telek alatt. Mostansag volt -18 -11 kombo, semmi gondunk sem volt, holott a Kangoo es a Golf is heteket allt.
-
rob210
Topikgazda
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Fűtött garázs. 🤣
De igen ilyen hidegben érdemes lehet 1 tanknyi 100ast rátolni. -
Nagya21
addikt
válasz
Nagya21
üzenetére
Hali! Nekem volt sanyi stepway 0.9Tce (3.5év), Logan mcv Stepway 0.9 Tce(1.5év), és most Logan Mcv 1.0 Tce Lpg van immár 5.5 éve. A 0.9Tce, és a 1.0 Tce nem utódai egymásnak, teljesen külőn verziók, mindkettő jó megbizható motor. A 3 seriától van részecskeszűrő, 2-östömegü nincs. Rohadásról nemtudok, pisti a finneknél 11 éves logan Mcv- se látott rohadást(youtubon te is látod) Már több mint 100k km mentem velük, a kötelezőkőn cseréken kívül semmi mást nem kért. Ha az enyémre vagy kiváncsi akkor a youtube erőmérő dacia, és az enyémet tesztelik. Többször voltam velük görögországba, nekem megfelelöek voltak az ülések, de ez nagyon egyéni preferencia.
Nekem csak start stopp van és ki van kapcsolva állandóra, más vezetéstámogatásom nincs, az esp, és más 3 bötüs jól dolgozik benne.
Üdv Nagya -
rob210
Topikgazda
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Magas a páratartalom az etanol megköti és már kész is baj.
-
Sziasztok!
Kezd körvonalazódni, hogy Sandero Stepway lesz az autóm, és Valószínűleg a mostani autót el is adom, így nem feltétlenül kell fillérekből kihozni, de így sem szállhatok el.
Vagyis a 2. és 3. gen is szóbajön.Van pár kérdésem a 3. generációsról:
1.) Olvastam, hogy ezekben (1.0 Tce @ 90/91 ló) már van kettőstömegű, meg részecskeszűrő is. Vannak ezekkel ismert problémák, vagy még túl fiatal a típus ehhez?
2.) Tudtommal az 1.0 TCE a 0.9 tce utódja. Mennyire bonyolították túl? Mire számíthatok vajon megbízhatóság terén?
3.) Mivel friss évjáratokról beszélünk, így gondolom van kötekezően mindenféle vezetéstámogató rendszer.
Mennyire könnyű ezeket kikapcsolni? Minden indításkor ki kell itt is?4.) Egy Peugeot 308-hoz vagy Astráhaz képest mennyire kényelmetlen pl. az ülés?
+1: mennyire hajlamos rohandni a 2. és 3. gen?
Egyelőre ennyi kérdés jut eszembe, de ha van tippetek, hogy mit kell átgondolnom, ha a 2. vagy 3. generációs Sandero között dönteni tudjak, nyitott vagyok minden infóra.
Köszi előre is!
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Elképzelhető, hogy ebbe a hidegbe megdermed az üzemanyag?
Ma indulaskor nehezen indult az auto, és fura hangja volt mikor benzinpumpa ment.
Az etalon ez vagy ahol tankoltam vizezik az üzemanyagot szerintetek?
-
BullHurley
csendes újonc
válasz
MasterMark
üzenetére
bocsi, 1,4 benzines és kormányszervó nincs
-
norbert1998
nagyúr
Ez most hogy jött ide?
Egyébként cseszheted, hogy az újakba van DPF/PPF. Eleve mire a használatban lévő autók FELÉBEN lesz legalább ilyen, az még innen nézve is legalább 10 év, addig meg ott szórakozik a hülyegyerek a csipszes tádéval a vácin... Meg ugye hány autóból ütik ki a DPF-et? Szerintem 15 éves kor (ami még mindig a magyar átlag autó-életkor alatt van) kb minden harmadikból.
-
tycon
tag
Az összes új ? (20 éve?) személyautó katalizátoros, részecskeszűrős. A repülők nem. Villanyautók. Tiszta lett a levegő?
-
rob210
Topikgazda
válasz
BullHurley
üzenetére
Az amit te servónak gondolsz, az a service felirat rövidítése!
Magyarán kiírja szegény autó, hogy vigyél már el valakihez, aki tudja is mit csinál rajtam.
Diaggal kell kezdeni, főleg, ha más hiba is van.
Amit így most nem tudunk.
De a thalia egy igazi hálás igavonó, fillérekből fenntartható. -
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Vagy esetleg nem otthon bütykölni, főleg , ha nem is ért hozzá.
Kicserél, feltanít megy.
Ez a menete 20 perces meló.
-
norbert1998
nagyúr
-
Nagya21
addikt
válasz
BullHurley
üzenetére
Haliy
Téged véleményez, hogy egy elhanyagolt autót lefostelepezel......
Esetleg az autó gazdáját lehet ily alantas jelzővel illetni.
Ha az autó megkapja azokat a dolgokat amit kér, + a megfelelő karbantartást, akkor az egy jó autó.
Nekem meg ez a véleményem.(egy jól müködő hálás Thália gazdájakéét irtam ezt)
Üdv Nagya -
MasterMark
titán
válasz
BullHurley
üzenetére
Hát ez konkrétan tényleg bármi lehet, főleg hogy az se derül ki milyen motor, stb.

Tippre valahol falsot szív amúgy. Szervóból melyik nincs? Fékszervó vagy kormányszervó? A fékszervó vákummal működik szóval ha ha túl sok falsot szív akkor az is elmehet. Kormányszervó tök külön rendszer, az egy másik probléma.
-
BullHurley
csendes újonc
van egy fostelep thaliam. nincs alapjárat és szervo, lefullad.
alapjárati motort kicseréltem haverral, azzal meg felnyomja 3000 körülre az alapjáratot. hol lehet a baj?(gondolom ezer helyen, bocs de nem vagyok nagy autószerelő fajta
) -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Diesel autó nem való a városba, minél korszerűbb ez annál inkább igaz.
"pörgetni kell" magyarán utazni vele.
2000-3000 közötti tartományban jó a dieselnek.
Akkor nem zabál, nem forogja szét magát, és nem is kokszosodik le hamar.
-
diablo1984
veterán
válasz
rob210
üzenetére
A többi gyár dízel dpf szűrőihez képest. Vagy ugyanaz a technológia mint a többi, nem hal hamarabb egyik szondája sem?
Itt is a regenerálás ha 3x nem megy végbe, akkor bedobja hibára és szervíz?
Konszernes dízelem volt eur 5ös, ott 10km város után már mehettem ki részecskeszűrőt regenerálni, igaz azzal gyorsan végzett. -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Mármint minél bírja jobban?
Az üzemanyag meg üzemanyag, én ezekben a prémium legendákban nem hiszek.
-
rob210
Topikgazda
Kérlek az avensises storykat oszd meg a toyotás topikban.
Nincs baj azzal, ha valaki ír mást is mint renaultal kapcsolatos dolgot.
De neked lassan minden 2 posztodban ott van, hogy már anensist hajtasz.
Ehhez szívből gratulálunk, jó autó, de ez meg renault topik

Vagy legalább tedd offba légyszíves.
-
tycon
tag
A Bontópláza egyrészt-másrészt. Rendeltem Avensishez tároló rekeszt, mert a zsanér össze van törve, mert hülye aki tervezte, nem lehet felnyitni. Küldtek. Ugyanolyan töröttet. A visszaküldés simán ment. Visszacsomagoltam, kinyomtattam a postai csomagpapírt, amit küldtek, ingyen visszaküldtem, visszautalták. Mondtam, szar, törött nekem is van.
-
Alusky
senior tag
Kényelmes az ESP, nem kell annyit foglalkozni vele mennyire légy résen. Én szeretem, tegnap reggel még a régi kocsival mentem, mert szutykot kellett hordani, de már délután mikor volt annyi letaposott hó kezdett idegesítő lenni a mechanikus fékerőelosztó butasága és korlátoltsága, hogy állandóan megy ki a hátulja, elől meg még nincs annyi fékerő ami lehetne. Meg elindulásoknál, hogy nincs teljesítmény visszavétel csak ordít pörgő kerékkel, nem fékez rá, semmit se csinál, akkor is ha éppen hozzáértél a pedálhoz a kocsi meg csúszik hátra. Ekkor jön az hogy lendületből mész mindenhol kényszerből, de annak is megvan a kockázata. El lehet vele jutni mindenhova akinek minimális érzéke van a vezetéshez, nem kell ehhez 30 év osztrákoknál vezetés, de már a francnak se hiányzik ez a gépészkedés, feleannyit se kell görcsölni a téli útviszonyokkal, ha fiatalabb autóban ülsz, csak mész és elvégzed a dolgod. Én meg főleg hegyen lakom, nem mindig engedhetem meg azt luxust, hogy megálljak, ha menni kell akkor menni kell.
Estére át is ültem a másik autóba, bár nem sok kedvem volt hozzá, mert újra vakarhattam ablakot és melegíthettem át az utasteret, a másik meg ugye meleg volt már, de mondom én nem szarakodok már a mechanikus szerkezettel sötétedés után és folyamatosan esett a hó is, megyek inkább a másikkal. Egy megváltás tényleg.
-
vzsryl
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Hardcore café
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Battlefield 6
- Mobil flották
- Horgász topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Dell XPS 13 9300 i7-1065G7 8GB 1000GB FHD+ 500nit! 1 év garancia
- Dell XPS 13 9300 i7-1065G7 8GB 512GB FHD+ 500nit! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De lehet majd gondolok egyet aztán ránézek ilyen időben is (garázs mondjuk van).
Találtam közben pár hasznos videót ahol be van mutatva mi is pontosan a gond illetve hogyan is kell orvosolni. Nem nagyon örülök neki, de hát ez van.
Ugyan nekem nem kerreg, de 3-4-es fokozaton olyan mint ha rezonálna vagy nem is tudom.

)
mycso