- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Mobil flották
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rick4
félisten
Anno Szegeden én is laktam ilyen helyen, a vodánál két torány között laktunk, egyszer csak nekikezdte a hálózat a bohóckodást, évekig hiába jeleztük a problémát, ami mindössze annyi volt, hogy felhívtunk bárkit, és 1-2 percen belül megszakadt a hívás. Eljöttünk otthonról, M5-ösön menet közben, Pesten, vagy bárhol az országban akadás, probléma nélkül ment minden, maint hazaértünk, minden visszatért a régi kerékvágásba. Elhordoztuk mi is, és a gond másnapra megoldódott.
-
CellWalker
tag
Csinál egyéb furcsaságokat is a környéken a Telekom, eddig egyáltalán nem voltak jelen a Kis-Strázsa állomáson, de idén január elején indult itt is B1 és B7, furcsa módon külön eNBvel (8710 és 8454), ugyanakkor minden jel szerint ennek ellenére ezt a két sávot össze lehet vonni (4G+ van a telefonon).
-
4Grider
félisten
Itt nálam B1/B3/B20 van, az 50 Mbps mindig megvan. Nem egy yettel (350 Mbps), meg nem egy telekom (80 Mbps), de stabilan hozza az 50 Mbps-t. Valakinek harmadiknak is kell lenni, és nagyon nem izgat, ha az a sebesség használható mobilon. Főleg ha csak havi néhány 10 GB-om van...
-
csaszi75
senior tag
-
PedroPascal
őstag
Ezért mondom hogy a Telekomnak ideje lenne felzárkózni. Én hű Telekomos vagyok de a mobil hálózat fejlesztésben nagyon el van maradva szerintem. A legnagyobb szolgáltató aki mellesleg az optikai interneten uralkodik az országban. Sok év alatt nem hiszem hogy olyan nehéz lenne feltenni a rendes antennákat és ráengedni s sávszélt.
-
PedroPascal
őstag
Én azt tapasztalom az elmúlt időben egyre jobb a "kamu 5G" telekom hálózat. Mostanában a ping is 20ms vagy az alatt van és vidéki kis városokban lehet mérni 300/100 de 100 letöltés és 50 feltöltés szinte mindig megvan 5G-n. Olyan helyeken ahol gyenge a térerő mint pl fém szerkezetes gyár, ott is jobb a helyzet mint régen. Valamit csináltak az elmúlt időben.
-
csaszi75
senior tag
Jah hogy ezt iPhone-ban használod?
Tudtommal az iPhone-ok szarul kezelik a 700 és 800 MHz-es DSS frekiket, amit a Telekom is ad azon a bekarikázott részen..
Mert a magasabb frekik nem látnak ki arra... csakis a fenti kettő kb..
Mi van akkor, ha totál kikapcsolod az 5G-t az iPhone-on? ÉS nem bízod az készülékre a 4/5G váltogatást?
Illetve érdemes lenne egy másik (Androidos készülékkel tesztelned..) A tok tényezőjéről már nem is írok -
kchris78
veterán
Esztergom az sajnos "kivételes hely", mert ott van a szomszédban már Párkány, és ugye itt freki megosztás van SLO és HU között.. És a magyarok mindig is baromira figyeltek hogy mit használnak.. De a lényeg, az hogy egy fémdobozban (Lidl Aldi Tesco stb..) milyen jelerősség van az szerencse kérdése. (meg egy vonatkocsiban dettó..) Ha közel van egy antenna akkor van valami lefedettség ha nincs akkor nincs.. Szóval ez nem reprezentatív, nem véletlenül raknak kb minden bevásárló központba nanocellákat. Az hogy a lidl aldi stb nem foglalkozik ezzel mert nem akar erre költeni stb. az nem a szolgáltató hibája. Nem véletlenül raknak wifit.
-
szabonagyur
félisten
-
csaszi75
senior tag
Sok embernek téves dolgok vannak a fejében, hogy ha azt a varázsszót mondják hogy 5G, akkor az csakis 1 Gbps lehet.. Az 5G az nem csak a sebesség mutatóval írható le.. Ez egy téves elképzelés sokaknak a fejében..
Ha figyelmesen elolvasod bármelyik fórumot, akkor van ahol a Telekomot szidják, van ahol a Yettelt szidják, van ahol a Vodafonet szidják.
S a szidása bármelyiknek nagyobb visszhangot kap, mint a dicsérése..
Ha szidni szeretnéd bármelyiket, nem biztos hogy ezeken a fórumokon a helyedVannak FB csoportok, amik direkt ezért jöttek létre
Érdemes megkeresned, hogy teljesen át tudj szellemülni
Szertinted hány milliárd forint kell egy ilyen általad óhajtott 5G hálózatra?
Szerencsés helyzetben van az, aki tudja használni a jelenlegi 5G SA Yettel hálózatotmint otthonnetes user..
De ugye a Yettel egy kicsit hátrányban van, mivel nincs fix hálózata, ezért neki csakis ide kell befektetéseket invesztálni. Még a Voda és a Telekom fejlesztgeti a vezetékes hálózatát is, nem kis pénzt invesztálva.
Tehát úgy is mondhatjuk, hogy a Yettel versenyhátrányban van, mivel sok cég/egyén az alapján dönt, hogy mindenféle szolgáltatása legyen egy helyen..
A telefonodon híreket olvasva mindegy hogy 20 Mbit/sec-en teszed azt, vagy pedig 1 Gbit/sec-en.
Az 5G SA valós haszna csakis az FWA jelenleg, nincs rá más üzleti eset... -
-
dr9
tag
Ez helytől függ, sok helyen a voda nagyon sz*r. A yettelnél annyi, hogy ott legalább nincs n78, és n1 is csak budapesten lefedettségnek. Ha nyugatabbra mész, ott is n28-al találkozol sokszor inkább, ritka, hogy ne. Keletebbre meg ne is írjam, mert ott csak 1 szolgáltató ad "igazi 5G-t" de az is csak 1-1 helyen.
Az n28-al alapból nem lenne baj, ha NSA, és jól van konfigurálva, mert akkor a felhasználó egyszerre két alsó sávot tud használni, így jobb sebességet elérve. Csak gondolom nem mindenhol van a legjobban megoldva, és ez max ~175mbps hozna, tehát ez nem 5G sebesség, de akkor is összefog kettő alsó sávot.
Sajna 20_n28-on kívül más alsó sáv kombináció ritka. Még lenne a 8_n28, és épp ezért lenne jó, ha a telekom elkezdené a B8-at legalább nyugaton, ahol a Yettel a host, és nem tud 20_n28-at.
Viszont a helyzet máshol se annyival jobb, csak az árak lennének jobbak.... -
csaszi75
senior tag
Megnézted a cellmapper-t?
-
-
-
-
HoaryFox
őstag
Azért szerintem annyival árnyaljuk a képet, hogy a Telekom még mindig a legnagyobb ügyfélbázissal rendelkező szolgáltató
Forrás: [link]Ahol meg többen vannak, ott jobban meg kell osztani a biteket.
Én majdnem pont 1 éve jöttem el a Vodától, mert katasztrofálisnak érzetem a netjüket a végén (az általad linkelt cikk meg is erősített benne), a Telekom még mindig sokkal jobb náluk, ha nem is sebességben, de legalább stabilitásban. -
törölt tag
Ha nincs net akkor hogy fogyasztott el annyit? Legalábbis eu-n belül, amikor bekapcsoltam a roaminget, mert külön kellett kapcsolni, akkor mikor nem volt net el sem indult.
Van egyébként adatforgalom csökkentő beállitás egyes telefonokba, meghatározhatod, roamingben mi kapjon netet.
"De vannak már heti világjegyek is."
hol milyen áron? -
csaszi75
senior tag
Nekem úgy rémlik 22 hónap után. Nem a kifizetéshez kötődik az újabb készülék, hanem az előfizetés időtartamához. De szolgáltatás nélkül teljes áron vehetsz bármit.
De lépj be a weboldalon és válassz egy készüléket, ott kiírja, hogy mennyi kötbért kell fizetned, vagy kiírja, hogy épp nem választhatsz készüléket.. -
Masato
tag
Sanszos, hogy minden ilyen diagnosztikai eszköz tiltva lett már több, mint egy évtizede. Még egy sima Wi-Fi kereső, vagy GPS térerőmérő app sincs. Legtöbb esélyed egy Qualcomm chipsetes, rootolt Androidos telefonnal van.
iPhone = használd és ne tegyél fel kérdéseket
Szerk: közben eszembe jutott, hogy van field test mode, amit a tárcsázóból el lehet indítani *3001#12345#* Sokmindent mondjuk nem fog kiírni, de legalább a jelszintet látod dB-ben.
-
Oliverda
titán
"A Dombok között a vasúton Piliscsaba-Jászfalutól Ürömig meg rengeteg homokóra van a vonaton, mert alig van állomás arra is. Az alagút meg 0 telibe Piliscsaba Egyetem és Pilisvörösvár között."
Érdemes lenne egy kicsit megismerkedned a rádióhullámok terjedési tulajdonságaival. Az említett helyeken sosem lesz normális lefedettség, ugyanis amellett, hogy viszonylag nehéz lenne kivitelezni, meg sem térülne. Vigyél magaddal könyvet a vonatra, ha nagyon unatkozol, de lehetőleg ne valami sci-fi-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest