-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz envagyok #112962 üzenetére
Majd felrakjak ebayre 500 euroert egy hozza nem valo kartyaval ha ilyen dobozos cuccot vennek, annak hianytalannak kellene lennie, ebbol meg epp a lenyeg hianyzott.
En a retrozasra sose tekintettem uzletkent, magamnak veszem, hasznalni meg kivancsisagbol. Azokat adom el, amibol lett szebb/jobb, vagy eleve valamivel jott, es nekem nem kell.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
DarthSun
Topikgazda
válasz FoxiestFox #112974 üzenetére
Zen2+7900GTX/Win98. 7900GS a valid általam, mivel a GTX beszerezhetetlen. Nem kell bent lenni a benchekben, ez csak amolyan egyfajta feeling, jó ha van, de amúgy senki nem fogja lefikázni, ha valaki nem postol ilyen resultokat, ez már amolyan superretró feeling, és persze Win98 alatt, XP alatt már semmi jelentősége nincs...
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #112973 üzenetére
T500-asom is lett a W500 után
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
-
félisten
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #112969 üzenetére
Szoktam látni MarketPlace-n a T500-asodat, de mivel nekem van egy külsőleg patika donor, így leharcoltat vettem, és átépítem a burkolati elemeket a donorból, szeretem az ilyen melókat
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
DarthSun
Topikgazda
válasz FoxiestFox #112967 üzenetére
Teljesen rendben van az irány. Ahogy azonban szoktam mondani, az ilyen naptári hitelességhez, dátumbélyegzős szintúgy hiteles képmentések kellenek, ezek nálam feltöltve, és ezt elvárom bármely hardver-szoftver hitvallás esetén is.
-
félisten
válasz Fenyő #112968 üzenetére
Pont a napokban méláztam azon, hogy igazából nekem mitől is retró a retró géming.
Ugye én a 90-es éveket kedvelem és a 2000-es elejét. PC.
Szóval hogyha el kellene kezdenem leépíteni a retrót, mi lenne, amit legkésőbb engednék el.
Arra jutottam, hogy az, amit nézek, vizuálisan, emulátorokkal tökéletesen megvalósítható.
A hang API-k úgy tudom (EAX, A3D, OPL, stb) szintén pontosan emulálhatók ma már.
Úgyhogy egy dolog marad, amit sose fognak tudni tökéletesen emulálni, és az - tudom, már ismertek, mit fogok mondani: a CRT.Szóval ha egy valamit tarthatnék meg retrózáshoz, az csupán a CRT lenne.
A jellegzetes domborulata (a régebbieknek), a széles skálán mozgó felbontása, a legendás motion clarity, a tipikus "CRT glow" (na ezt emuláld ), az, ahogy megszépít játékokat mert el képes fedni a hibáikat, az a szag, az a pattogás, az a bzzzt, az annyira karakterisztikus, annyira sokat (a nagy részét) adja a retro gamingnek számomra, hogy tényleg, mehetnének a gépek a levesbe, amíg van működő CRT-m, én boldog vagyok.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Francia91 #112966 üzenetére
20-ért nem vitték az enyémet hónapokig, most rám írtak a napokban ketten is, de nem akaródzik válaszolni, jó gép, minek adjam el, néha előveszem és megsimogatom, aztán visszarakom
Ebay rég elesett. Giga bias, hogy az egy olyan piactér ahol a magyar is próbálna vásárolni, de a nyugati is. Nem egy kávéház. -
Fenyő
őstag
válasz DarthSun #112963 üzenetére
Meg válaszul az elszálló retró alkatrész árakra, az emulátorok is egyre jobbak (tudom persze nem ua. a feeling, de aki nem akar/tud erre költeni, csak kipróbálna pár régi címet különféle "vasakon", annak jó alternatíva), Dosra ott a Dosbox-x, nagyon jó kompatibilitással és rengeteg féle hangkártya emulációval (awe32-őn kívül szinte mindent tud még Rolandot is, Gravist még az előd sima Dosbox is tudott), ill dgvoodoo-val glide-ot is lehet emulálni alatta, Win9x emura pedig a Pcemu egy ígéretes project (ezt tudja az awe32 emut is), bár egy P2-es emulálásához már egy erőgép kell (meg úgy általában is erőforássigényesebb a Dosboxnál), de kisebbhez, mondjuk P1MMX+V2 Win95-el már jó kompromisszum lehet korai glide-os címekhez. 2000 utáni címek meg általában már mennek Xp-én is, az meg szinte már bármilyen modern vasra is feltehető.
Az ilyen retró konzolokhoz is rengeteg féle emu van, Amigához, C64-hez, Entreprisehoz, Segához, Nintentohoz, PS-hez stb., és ezekhez sem kell egy erőgép, sőt még Win sem feltétlen Linux alatt is tökéletesen futnak, ahogy a fentebbiek is, Dosbox-x-et nem is próbáltam máshol, még az ilyen dolgokra nem éppen e legideálisabb Alma Linux 8 (Red Het 8 klón) alatt is simán ment forrásból való forgatás után.
E-bayes árral tényleg a keresés idejét spórolod meg, annak felára egyrészt, meg az e-bay is leszed az eladóról 20%-ot, meg inkább ott is inkább a licettel elkelt (vagy egyáltalán elkelt ) árakból érdemes kiindulni, nem amit már kitudja mióta hirdetnek, de csak hirdetnek, az ilyen Mo.-on rikta dolgokra lehet érdemes rámenni, ha vki nem bír a Harpagon hajlamaival, és nagyon, de nagyon kell neki az a vmi.[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
félisten
válasz DarthSun #112959 üzenetére
Képzeld el, több hete játszom a Win98 gépemen, és még működik
Baby steps, minden nap, amikor egynél több új játékot telepítek rá, nyomok egy full lemez backupot, nem bízom a véletlenre.
A titok egyelőre úgy néz ki, ennyi volt:
- nem kell mindenféle kétes utólagos service pack
- minden driverből az aktuális hardver támogatási idejének kb közepéről származó verzió
- vogonsos SB Live driver, ami VXD alapú, de benne van minden tool ami számít, de nincs benne semmi nyomi bloat
- nem használni eredeti játékot (hiába vannak meg lemezen a kedvenceim...), mert sokszor piszkálnak bele a rendszerbe a másolásvédelmi eszközeikkel, (ezt a Win98 nem viseli jól, XP már bírni szokta)
- és a jolly joker, amivel sokat szoptam mindenféle hardverösszeállításon, amikor a Win98 egyszerűen nem akar leállni, belefagy a folyamatba - kiderült, erre volt MS patch. Azóta mindig leáll mint a kisangyal
Úgyhogy most nagy boldogság van, már a kedvenceim nagy része rajta van, és mindegyik megfelelően működik, ma megkapta a plusz V2-t, most már igyekszem nem kisütni rajta semmit -
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #112965 üzenetére
"Ebay ár = nem piaci ár. Sose volt, sose lesz. Ebay ár = az az ár, amikor több pénzed van, mint időd keresni. EZ prémiumba kerül. Plz ne vezesd le hogy az idő mennyire pénz, a levezetés helyett inkább keress pénzt ebayezni."
Remek példa, amikor ThinkPad T500-ast és W500-ast nézek kíváncsiságból eBay-en, és 70 ezer az alja, és egészen 150-ig terjeszkednek
Én meg 20-ért vettem decemberben patika W500-ast, 15-ért patika magyar billentyűzetes IPS kijelzős T60-ast, meg most külsőleg kissé leharcolt T500-ast 12 ezerért"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
válasz envagyok #112958 üzenetére
De hát nem küldtelek el melegebb éghalatra, ne legyél már ilyen snowflake
Pár gondolatra külön:
"Viszont kb. fél tucat cuccot várok Ebay-ről, és nem, nem szar..hugyé.
Tudom erre itt nem szabad büszkének lenni, ha valaki piaci áron vásárol, de ez van "
Ebay ár = nem piaci ár. Sose volt, sose lesz. Ebay ár = az az ár, amikor több pénzed van, mint időd keresni. EZ prémiumba kerül. Plz ne vezesd le hogy az idő mennyire pénz, a levezetés helyett inkább keress pénzt ebayezni.A szakmunkásbéreket /munkaerőpiaci zsebbenturkálást inkább mellőzzük, engem nem érdekel, mivel foglalkozol, a magam részéről nemhogy nem nézem le a szakmunkásokat, de ismerek 2 személyt is, akik banki governance szektorból mentek el villanyt szerelni /burkolni /napelemet építeni mert jobb a mani és rugalmasabb a meló, szóval a lenézést amit a szavaidban érzek és hogy "miért kérnek sok pénzt a munkájukért", én nem tudom magaménak
"Minden voltam nálad, csak gyerekgyilkos nem."
Kezdesz gyanús lenni."Nekem nem okoz gondot hardverek vásárlása.
És igen, 90% ebay, ha hiszed, ha nem."
Ez tök jó, bár senki sem kérdezte, mi okoz gondot, vagy sem. Nem én vagyok kettőnk közül a másik zsebében turkálós.
A te attitűdöd a retrózáshoz kb arról szól, hogy megvenni mindent, ami érdekes, lehetőleg olcsón, lehetőleg olyantól, aki nem tudja mit árul, nemzetközi piacról pedig csak akkor, amikor nem akad balek, és lehetőleg akkor abból finanszírozni, amit anno vettél alacsony áron, vagy mert akkor még nem ért semmit, vagy mert találtál balekot.Ez kereskedői mentalitás. Direkt nem scalpert írtam, bár írhattam volna azt is.
Ezt alátámasztandó pedig annál több nem kell, hogy te beleállsz abba, és hosszasan fejtegeted (a fél fórum ellenében, még Darth is sokallja ahogy nézem) miért lenne jó, ha menne el itthon is 80k-ért szimpla Voodoo2.
Simán ignoráltad az akkor aprón online 30k-s Voodoo 2 hirdetést szintén sokpluszos eladótól, akinek volt több is (tesztelve! a 80k-s hirdető még erre se volt képes), illetve az elmúlt hónapokban is 30-40 között elmenő V2-eseket sem tekinted referenciának, csak az ebayt. Én pl ma vettem át egy kukázott V2-t szintén innen apróról (úgyhogy csak kipótoltam az SLI-met, aminek az egyik tagját elrontottam pár hónapja ), ez is 35 volt, pont olyan mint ami megdöglött, csak a fémet csórták le róla, úgyhogy megadtam érte.Egyértelmű, hogy neked az lenne király, ha az legutolsó kommersz vacak is giga árakon tudna elmenni, mert akkor a stockod eladásából finanszírozhatnád azokat a tényleg ritka és itthon nem kapható (=drága) cuccokat, amikre épp vágysz, ebayről.
Ismét, tök legál, azt csinálsz, amit akarsz, csak a tettek mellé legyen vastag páncél is, ami bírja a kommenteket amik szembesítik."És nem, nem fogok színesfém felvásárlási áron eladni semmit sem, mert szerinted annyit ér."
Én nem szeretnék tőled semmit sem venni színesfém áron, ugyanakkor kétszeresen, háromszorosan túlárazott scalperméhkasként sem szeretném látni a Hardveraprót, ez egy kicsi, zárt közösség, jó lenne megkímélni ettől, és amíg komment lehetőség van, és nem kapcsolta ki még a scalper sem, nem árt, ha megjelenik az apró immunrendszere."Retró cuccnak használati értéke nincs, csak gyűjtői, ami a kereslet/kínálat aránya alapján alacsony vagy magas."
Ezzel csak magad alatt vágod a fát egy olyan topikban, ami ugyan kicsit magyar, kicsit sötét, kicsit belterjes, de az azért mindenképp konszenzus benne, hogy retró hardvert használni és játszani rajta király dolog.
Persze van, akinek a hoarder mentalitás üt be jobban, pl ki akarja gyűjteni az összes valaha volt 3D kártya próbálkozást, még az extrém ritkákat is, pl 2k dolcsiért vagy nem tudom, hazaviszi, kicsit szenved vele, konstatálja hogy jé, ez tényleg szar volt, aztán megy a polcra, vagy másik gyűjtőnek aki ad érte annyit. Ez is egy műfaj, de hogy gépeknek amiket az emberek azért raknak össze, hogy újraéljék a gyerekkorukat és gyerekkoruk játékait, vagy naptárazzanak, ne lenne használati értéke.. meredek."Én ebayen venni szoktam, nem eladni."
Fordítva csinálod, úgyhogy nem vagy még igaziscalpergyűjtő. Itthon kell venni, de lehetőleg inkább kukázni, és kint kell eladni gigaáron. -
Pikari
addikt
az árakról szólva, nem csak a számítástechnikai eszközöknek alakult így az ára. pl az oszcilloszkópot, amit pár éve vettem 5 ezerért, most 50k-ért lehet megvenni. szerencsére az enyémnek semmi baja, csak gondoltam, veszek egyet tartalékba. de nem fogok
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
DarthSun
Topikgazda
válasz envagyok #112962 üzenetére
Használati érték is van azért. Bár csökkenti/csökkentheti, a modern retró, ahol egy már általam tesztelt Zen2 is átfedi az XT-->mai alkalmazásokat, hát ez ilyen, evvan, tudni kell besetupolni, aztán a továbbiakban nem is kell semmiféle retró gép, mivel ma már a modern gép is teljes mértékben retró kompatibilis.
-
envagyok
veterán
válasz DarthSun #112961 üzenetére
Az egy dolog hogy ki mennyit adna érte, de gondolom te se traktálnád az eladót hogy szerinted ennyitannyit ér.
Én ebayen venni szoktam, nem eladni.
De pont 20 perce gondoltam én is arra, hogy feltolom az egyik SLi párom 200+k-ért (500€) , hogy igazságot tegyünk.Ez a mi mennyit ér kérdés nagyon szubjektív.
Retró cuccnak használati értéke nincs, csak gyűjtői, ami a kereslet/kínálat aránya alapján alacsony vagy magas.
Minél ritkább cucc kevés eladóval, és minél több érdeklődővel, annál drágább, és vice versa.
Egy itthoni licit oldalon épp most ment el egy soundblaster pro2 hangkártya doboza hangkártya nélkúl 40000ft ért
Én fele ennyire se vártam a végét.[ Szerkesztve ]
-
DarthSun
Topikgazda
válasz envagyok #112960 üzenetére
Mondjuk a 80k/V2 azért picit magas itthon, Ebayen más kérdés, de azért ma a hiperinflációs Ft mellett sem megy akkorára sztem. De hát bárkinek, bármennyit érhet, elhivatottság, retró affinitás kérdése.
Kérdés : a világbajnok V2 SLI ikreimet vajon itthon el tudnám-e adni 160k pénzért ?, nem valószínű...még talán akkor sem, ha linkelem a brutál magas 3DM eredmények képmentéseit, és a világbajnok HWBot linkeket...A 3 test probléma nem megoldható.
-
envagyok
veterán
válasz DarthSun #112959 üzenetére
Én elfogadok, és becsülök mindenkit, téged a 2 végletet összeállítos dolgaidért, Freschot a 8 és 16 bites csodáiért, arn-t a napra naptárazós cuccaiért.
Nekem senki se nem hülye, se nem "scalper", meg nem is tudom mi voltam még foxi szemében, nem kezdek önként felkenve semmit se "beárazni" [link]
Ezért nem értem foxit soha.
Volt olyan cucc, amit úgy éreztem, nekem nem ér annyit, azt nem vettem meg, és kész.
Ennyi.
Nem raknék ryzenre win98-at, de becsülöm a munkádat.
És persze próbálok én is adott összegből minél több retró cuccot összeszedni, de ha eladok valamit, annak ára cuccra megy, szóval nem mindegy, mit mennyiért adok el.
És nem értem, ezt egyesek miért nem tudják elfogadni. -
DarthSun
Topikgazda
válasz envagyok #112958 üzenetére
Az amúgy igaz hogy FoxiestFox kolléga lazán tudja alázni akár a def retró beállítottságot is, az antinaptárazóst pedig durván, pedig az utóbbi már világszinten is elfogadott, csak itthon nincs meg a megfelelő intelligencia hogy setupolni tudják az ellenzők, ezért mit tudnak csinálni, nyilván lenyomják, ha nincs meg a kellő def retró tudás+modern driverek ismerete.
-
envagyok
veterán
válasz FoxiestFox #112957 üzenetére
Nem, én azt nem értem, hogy ismeretlenül próbálsz okosságokat terjeszteni emberekről, amiknek köze sincs a valósághoz.
Én soha nem bélyegeztem meg senkit, de most hirtelen eszembe se jut hányszor szurkáltál, sértegettél alaptalanul, de jópár alkalommal.
Minden voltam nálad, csak gyerekgyilkos nem.
Nekem nem okoz gondot hardverek vásárlása.
És igen, 90% ebay, ha hiszed, ha nem.
És nem, nem fogok színesfém felvásárlási áron eladni semmit sem, mert szerinted annyit ér. -
félisten
-
DarthSun
Topikgazda
válasz envagyok #112951 üzenetére
Há de, '97?...ha ragaszkodunk a naptárazáshoz, akkor még a Voodoo1, RageProTurbo, MatroxMillenium, Riva128 is földbe döngöli. Nemsok értelme van az ilyen különleges, de szuperlassú videónak. '98- ban meg ha jól emléxem jött a Voodoo2, ami kb 3DM99 alatt is dupla teljesítmény.
-
envagyok
veterán
válasz Mindreader #112952 üzenetére
Sajnos ezt nem, de ha láttam volna, lecsaptam volna rá.
@FoxiestFox
Látom te nagyon félreismerhettél, vagy csak magadból indulsz ki
Viszont kb. fél tucat cuccot várok Ebay-ről, és nem, nem szar..hugyé.
Tudom erre itt nem szabad büszkének lenni, ha valaki piaci áron vásárol, de ez van
Amit utoljára vettem, 2 nap alatt a legegyszerűbb burkoló/asztalos/építőipari segédmunkás/targoncás/kamionsofőr/mozdonyvezető megkeresi az árát (50k/nap), sőt múltkor a gázkazán szervizes 40 perc alatt 5k-s alkatrész árát beszerelve elkért ennyit, de a gyártósoron egy utolsó operátor is max 3-4 nap alatt meg tudja venni :
Nem tudom te mivel foglalkozol, de azért ennél többnek gondoltalak a stílusod, és az alapján, hogy ilyen eszközöket nem gyökér emberek gyűjtenek, nekem egy nap alatt összejött az ára, gondolom neked sem tartana tovább, ezért nem tudom elképzelni, miért fura neked, ha valaki az ebayen vásárol.És már megint átköltötted a keresős hirdetésemet.
-
Pikari
addikt
válasz envagyok #112951 üzenetére
láttam már aprón, de pénzt nem akartam adni érte. ez nem volt népszerű magyarországon, de sztem európában sem. talán csak az usában és ázsiában.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
félisten
válasz Mindreader #112952 üzenetére
Szerintem az ebay árat nem nagyon adná meg érte a fórumtárs, de Hardveraprón lehet nemsoká látunk egy "L2B0475 chipes PCI bővítőkártyát keresek" -hirdetést
-
envagyok
veterán
Number Nine Revolution van itt valakinek?
97-ben nagy reménység volt. -
Czo
addikt
válasz envagyok #112939 üzenetére
Ha nem talalsz kesz kabelt, akkor keszithetsz is egyet. Venned kell ketto csatlakozot (https://www.hestore.hu/prod_10026303.html) es hozzajuk szalagkabelt (https://www.hestore.hu/prod_10025051.html). Osszepattintani pedig, ossze tudod egy kombinalt fogoval is.
-
envagyok
veterán
válasz FoxiestFox #112940 üzenetére
7-zip?
-
félisten
válasz Mindreader #112942 üzenetére
Nekem nem csomizta ki. Eleve azért szedtem le Winrart.
Aztán az se. -
Mindreader
tag
válasz FoxiestFox #112940 üzenetére
Totalcmd simán kicsomizza az ace-t, vagy keríts egy régi WinAce-t.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Lord Myn #112938 üzenetére
Köszi +az előzőeknek is.
Amiket még nem próbáltam, de most felvettem a listámra:
The Longest Journey, Gabriel Knight sorozat, Drakan.Nehezebb lett beszerezni a játékokat, mint 15-20 éve.
Gamecopyworldről lekerült egy csomó nocd, ami korábban ott volt, a gogos változatoknál pedig előfordul, hogy Win98-on már nem indul el az adott játék, mert megpiszkálták, hogy inkább modern gépen működjön jól.Moto Racer 2-höz pl alig tudtam leszedni, végül megtaláltam, de ace formátumban volt csomagolva, na, ez valami nagyon utált formátum mert van benne valami biztonsági sebezhetőség, úgyhogy még a Winrar sem kezeli, töltöttem le egy progit ami azt állította hogy kezeli, de még annak is plugin kellett hozzá
Úgyhogy nem csak a játék-évjárat-api-műfaj-ratingem excelem kell vezetnem, hanem építenem kell egy archívumot is, amibe gyűjtöm a kipróbált játékokat, patcheket, nocd-ket. Na ez se lesz kis munka, de majd apránként.
-
envagyok
veterán
Hol lehet beszerezni olyan kábelt, amivel ezt az isa dekóderkártyát össze lehet kötni egy videókártyával?
2 régi álmom teljesült, már csak kábel kell.
Ez meg egy p4 3.73GHz extreme edition jön a napokban meg.[ Szerkesztve ]
-
Lord Myn
senior tag
válasz FoxiestFox #112926 üzenetére
Omikron The Nomad Soul
Deus Ex
Final Fantasy VIII
No One Lives Forever
The Longest Journey
Quake III
és az akkori No. 1. nálam: Gabriel Knight 3"War does not determine who is right - only who is left."
-
Pikari
addikt
válasz frescho #112925 üzenetére
a topikból többen is megajándékoztak k6/2/+/3 procikkal az elmúlt 1-2 évben, de kidobva is találtam k6/2 konfigot, szóval pénzt nem adtam egyikért se, csak néha apróságokat, de inkább a super socket 7 alaplapok a drágák (amiken agp is van), azoknak az ára 10-50 között mozog.
-
Fenyő
őstag
válasz frescho #112925 üzenetére
Hja darabja kb 4 ezer ft volt postástul és már arra is kicsit húztuk a szánk, mert akkor még alig került vmi 1-2 ezresnél többe retró témában (de leginkább utánad vágták, csak vigyed), szvsz most minimum 10x-esét érheti, de lehet alá is saccoltam, K6-2+-ok mennek ilyen tizenpárezrekrért, a 3+ jóval ritkább, igaz a 2+-t is lehet moddolni 3+-ra, csak egy ellenállást kell átforrasztani rajta, de egyrészt nem 100%, hogy működik is a letiltott cache rész, másrészt elég macera leszedni majd visszaragasztani a kupakot, hogy tutira ne is sérüljön semmi, ahhoz azért meg egy 2+ is is ritka, hogy szétbarmoljam.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Pikari
addikt
válasz envagyok #112931 üzenetére
Én most állat módjára vásárolok. Pár hete vettem pl egy telefont... Előtte saját pénzen utoljára 16 éve vettem telefont. Azóta kaptam időnként haveroktól 1-1 darabot, és azokat használtam.
-
Francia91
veterán
Carmageddon TDR 2000 és Command and Conquer: Red Alert 2
-
arn
félisten
Nah itt az ujabb bizonyitek, hogy a dx4wb proci legjobb esetben is csak 95 legvegen jelent meg (95 decemberi doksi). [link]
The IBM 5x86C microprocessor supports write through and write back cache while the Intel DX4 microprocessor only handles the write through cache.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Pikari
addikt
final fantasy 8 / crusaders of might and magic / f1gp3 / collin mcrae 2 / thps2 / f22-l3 / midtown madness / chrono cross / drakan / meg mindenféle noname indie játék, amiknek már sajnos a googleban sincs nyoma.
-
envagyok
veterán
Quake 3
American McGee's Alice
Unreal tournament
The longest journey
No one lives forever
Deus ex
Counter strike -
Természetesen AoK 1999-ből + Conquerors kiegészítő 2000-ből
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Kedvenc játékaitok 99-ből és 2000-ből?
-
Pikari
addikt
válasz envagyok #112922 üzenetére
nem akarok politizálni, de ezek elég egyértelműen egy hiperinflációs időszak tünetei. nem javaslom senkinek, hogy most álljon neki spórolni.
én már hónapok óta azon tanakodom, hogy miket vásárolgassak magamnak, ami még olcsó, de egyszerűen nem nagyon van semmi, ami közül válogatni lehetne.
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz Mindreader #112920 üzenetére
Több évig terjedő szabadságvesztés
Minden e-hulladék a mohu tulajdona, a telepek bérfeldolgozást végeznek.
Felkamerázott telephelyek, a mohu ráadásul a NAV operatív részlegét bízta meg a telephelyek titkos megfigyelésével.
Nem éri meg. Inkább dolgozok napi 1-2 órát 5000Ft/óra bérért a telepen csellengés helyett, aztán abból a heti 50k-ból megveszek egy gyűjteményi szép állapotú darabot.@Pikari
Miért hajolna le pár ezresét?
Most kérdeztem 12-es kpe cső ásására árat, a legutolsó melós is napi 50k alatt meg se mozdul. Azaz 6000Ft/óra. HA értene hozzá, tesztelés 1-2 óra, a szinte 100%-os postázás 1-2 óra, ezalatt kereshet zsebbe egy 20-ast
Ha meg guberálásából eladott cuccokért utaltat magának 1 év alatt több mint 600k-t, akkor meg a NAV csapja meg több millióra.
Felejtős, ezt is lenyúlta állambá[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz Mindreader #112920 üzenetére
2080 ft a belépés [link]
-
Mindreader
tag
Kifutottam a szerkesztési időből:
Még annyi h aukción azért lehet jó üzleteket kötni ebay-en is. Bár van hogy amikor túl olcsón lősz meg valamit az eladó egyszerűen b.. za feladni.
-
Pikari
addikt
válasz Mindreader #112917 üzenetére
Nem veszik az emberek már a fáradságot arra se, hogy utána nézzenek googliban 5 másodperc alatt, hogy mennyit érhet egy cucc, amit készülnek kidobni. Nincs az, hogy látja, hogy húúú ez mittomén 40 ezret ér, akkor felrakná egy 10esért, hogy biztos elmenjen egy nap alatt, hanem inkább gondolkodás nélkül kukázza. A legtöbb ember már nem "hajol le" pár ezer forintért. Simán látni c64eket, 3dfx kártyákat, meg hasonló csodákat kidobálva.
-
Mindreader
tag
válasz zotyesz66 #112914 üzenetére
Oké, de ott tényleg komoly árak vannak. Nem azt mondom néha ha tényleg vmi nagyon kell akkor megveszi az ember fogcsikorgatva, de ha kizárólag onnan retróznék akkor a gatyám rámenne. Am pont most jött meg egy fullos Audigy Platinum ex a Tualatin configomhoz. Kicsit sajnáltam rá a pénzt, de már annyira kitaláltam h milyen jó lesz.
arn:
Gondolkozom rajta.Pikari:
Igen, én is azon sokkolódom néha hogy mennyi jó cucc a darálóban végzi/végezte. Teljes értékű TNT/TNT2 (főleg PCI) passan unobtainium kategória.[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz Mindreader #112911 üzenetére
Többen akarnak retrózni, mint ahány alkatrész megmenekült a darálóból. Már csak azok a hardverek vásárolhatóak meg egyszerűen, amik nem különösebben érdekesek, és dunát lehetne belőlük rekeszteni (pl tnt2 m64 kaliberű oem kártyák, pentium4 alaplapok és hasonlók).
-
arn
félisten
válasz Mindreader #112913 üzenetére
dobj fel egy hirdetest amugy a driveok halnak... szvsz korhu hazakat es driveokat lesz a kozeljovoben a legnehezebb beszerezni. de valszeg ez is csak penz kerdese, sok penzert minden van, az ebay tuti teli van vele.
[ Szerkesztve ]
-
zotyesz66
őstag
válasz Mindreader #112913 üzenetére
ebay-en azért akad
-
arn
félisten
válasz Mindreader #112911 üzenetére
azota minden sokszorosara dragult
-
Mindreader
tag
Guyz, mióta ilyen nehéz működőképes SCSI CD írót találni? Amikor felfüggesztettem a retro témát 15-16 környékén, még fillérekért utána dobálták az embernek.
-
arn
félisten
A fbra irtam… erdekes lehet az adott sb modell piacra kerulesenek meghatarozasahoz, mert annyifelet gyartottak, hogy keptelenseg lekovetni. Igy beazonosithatobbak az egzotikus modellek (vibrak, awe32 verziok, etc).
nah megneztem tobb blastert, a reves datum az az lehet, amikor terveztek. A valos gyartasi datum mas. Illetve pl az elso sblive rev datuma 98 apr, es augusztusban dobtak piacra, tehat kb 4 honap kellett a piacra keruleshez. Persze ezt nem lehet igy altalanositani, de azert kiindulasi alapnak jo, kb mikortol arultak. A rev03as sbpro2 91 dec, tehat ugy 92 tavasszal kerulhetett piacra leghamarabb.
-
arn
félisten
Ha megfeleloen volt rogzitve, es nem nyukaltal bele folyamatosan, nem is volt gond egyikkel sem. Belepiszkalasnal szvsz barmelyik elmozdulhat, foleg a sata tap pl. Az elso szurke szinu kabelek 2003ban tuti lockmentesek voltak (sata150).
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
Én se tapasztaltam ilyet soha. 2005-ben majd 2006-tól volt sata hdd-m, később odd-m is, de nem is tudom, mikor láttam először lockos kábelt. Az alaplapok mellé még sokáig nem olyat adtak, a 2010-es DFI-m mellé is lock nélkülit adtak. Az MSI 865--ös lap (2002/3-as, 2005-ben került hozzám, én bontottam ki a sata kábeleit) kábelei megvannak a mai napig, néha használom is őket, sose tapasztaltam hibát.
-
KROK640
nagyúr
Pedig igen, volt a csatlakozással is gond sokszor. Az a fura, hogy ezt a részt már el is felejtettem, ha most nem említik már be sem ugrik, de tényleg. Mire nekem is SATA rendszerem lett (2005 novemberében jött a ASUS A7N8X-E DLX lapom, azon már volt SATA, és 2006 elején valami SATA HDD, asszem 160-as) addigra már rég lockos kábelek voltak, meg integrálódott a telepítőbe is a driver, így ezzel nem volt baj Mondhatni akkor tértem át a SATAra mikor már könnyű volt vele az élet.
#112899 hobizoli : na látod Amiről én beszéltem az 2004 meg korai 2005 esetleg. Egyébként vagy 2 éve járt nálam egy ilyen Turionos laptop, elképesztően szép állapotban volt, és elég nagy volt (17"-os) de bitang gyenge is volt már akkori szemmel. Mondjuk amennyire emlékszem sosem voltak túl erősek. Mindesetre az említett gépen az eredeti Flat Out 2 is diavetítés volt
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest