- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: a X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Rövid teaserrel erősítette meg a Google a Pixel 10a érkezését
- Ultrák összecsapása: 500 megapixel fölé lő a Vivo
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mobil flották
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sidi
aktív tag
válasz
Lord Myn
üzenetére
Stunts pályaszerkesztővel lehetett labirintust is készíteni, aminek alternatív visszajátszása az érdekes megfigyelés, nekünk ez épp nem tűnt fel, csak, hogy a gépi játékos mindig tudta az utat, amit nem tartottunk igazságosnak.
Viszont ha ügyességit építettem sok ugratóval, azon nem jutott át, pedig engedte indulni, de nem volt elég ügyes. 
-
KROK640
nagyúr
válasz
Turulbir
üzenetére
Eleinte én se sűrűn láttam eredeti játékot
Filmet annál inkább, akkoriban lett divat, hogy mindenféle újság "eredeti" lemezen mellékelt filmeket is.ADSL meg jóság volt, mert nem volt percdíjjas, és sokkal gyorsabb mint az ISDN, és nem volt nekem probléma, hogy 3 vagy 5 óra alatt jön le a film, a lényeg, hogy lejön. De akkor éreztem, hogy igazán gyors netem van, mikor már anny idő alatt jött le egy film csak mint amennyi idő megnézni volt
Nekem az ADSL az Athlon XP fénykorában jött. -
Nem kell venni semmit
Kell egy marek alkatresz (Pl. https://www.hestore.hu/prod_10000015.html es https://www.hestore.hu/prod_10000015.html Ha eleg az 1.2A) azt kell a tap kimenete es az eszkoz bemenete koze "megfelelo formaban" bekotni. Lehet, hogy 1 db kondi is merheto/hallhato javulast okoz, lehet kell mind a 3 alkatresz (ketto kondi 1 induktivitas). -
Lord Myn
őstag
A Stunts-ban én is csináltam rengeteg pályát, k* sok elágazással (gép is kellett alá, olyan 486-25-től tudott kvázi rendes sebességet), az volt a legpoénabb, amikor a visszajátszásban már máshogy "emlékezett" a gép és egy tök másik úton ment a cél felé, mint a versenyben...
(kiváncsi lennék milyen algoritmust használt a visszajátszásra). -
Fenyő
őstag
Nem tudom mennyire analógia, de pl ZX Specrtum képe is nagyon zajos tud lenni standard modern kapcsoló üzemű táppal, viszont ha van benne tisztességes pí szűrő, akkor hozza az eredeti lineáris/trafós táp szintjét csak stabilizált fesszel és nagyobb biztonsággal (túlfesz/rövidzár elleni védelemmel). Polaritás váltás nem gond, ha nem akarsz barkácsolni van ilyen 500-1000 ft közötti polaritás váltó toldó kábel is. Első körben én egy pí szűrős Mean Well gst25a9-p1j center pozitív tápot (ez már elég csendes táp) szereztem be és ilyen polaritás váltóval használtam, ezzel már tiszta volt a Speccy képe. Viszont bőven elég hozzá szinte egy bármilyen gitár effekt táp is Kínából, ráadásul az alapból center negatív, és elég olcsó is ahhoz, hogy egy próbát megérjen, nekem bevált, ezzel is szép csendes a kép...
-
-
-
laskr99
addikt
válasz
Kalacskepu
üzenetére
De durva volt
1.35V 4.5GHZ alatt 1p-et bírt a vantage űrhajós részénél, végén eljutottunk oda, hogy 4ghz és 1.2V, ott elment a cpu teszt utánig, de nem ment végig
920-as I7-el simán. -
-
Turulbir
tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Settlers II-nél nekem az még ment, de arra sokára jöttem rá, hogy arannyal lehet őket feltápolni.
De ez kb. minden virágbolti játéknál így ment, emlékszem pl. osztálytársam mondta meg hogy a Prince-ben hogy kell felvenni a kardot, mert nem jöttünk rá. De képzeld el pl. a Heroes III-at úgy, hogy semmit nem tudtam angolul... A Grand Prix-et meg elindítottam úgy DOS alól, hogy nem is tudtam olvasni!
Igazából két angol tanárom volt, név szerint: az Age of Empires II, meg a Hearts of Iron II.
Szerk.: Születtek is elnevezések: az Age of Empires II-ben például az ereklye (relic) kinézete alapján kút lett, és születtek ilyen mondatok, hogy "Ott viszi a pap a kutat!".

-
hobizoli
nagyúr
Settlers2-ben nem tudtam a katonalat a hatarvidekre kivezenyelni mindegyik a kozponti varban dekkolt
ellenseg jott, az egesz orszagomat elfoglalta kb a varamig, de ott vege volt
nem volt hozza semmilyen leirasunk, ugyhogy ad-hoc jellegggel csinaltunk mindent -
Turulbir
tag
Settlers II szintén nagy kedvenc volt.Érdekesség, hogy az Age of Empires II után juttam hozzá, egy CD-n ömlesztve pl. Panzer General I - II és egyéb jóságok társaságában. Emellett volt még rajta valami Win95 vírus vagy 15 példányban.

Szélessáv előtt pénz híján elég limitált volt a játékbeszerzés:
-286: Prince of Persia, Grand Prix: ezek a géppel együtt jöttek rokontól.
-486: Transport Tycoon: asszem Fater szerezte, mikor meglátta valakinél, hogy ez a gyereknek tetszeni fog. Itt volt az említett Earthworm Jim 2 floppy mizéria is.
-Copper Cerka: Age of Empires II: miután Fater vett CD írót úgy ment az iskolai másolás, hogy hozz egy játékot, ami nekem tetszik és lemásolom azt is, ami neked kell (persze két példányba
). Ill. a már említett CD egy osztálytársamtól Settlers II-vel, meg Panzer General II, CIV 1-2 volt rajta. Heroes III szintén unokatestvéreméktől. Caesar III. Az Age of empires III már nem emlékszem honnan volt, de izzadt vele a vas rendesen. Hearts of Iron II: ezt boltban vettem, senki nem játszott erre felé ilyesmivel. Meg pl. IL2 sturmovik-ot vettem meg eredetiben, de béna voltam benne.-A64 x2: Itt már azért ADSL-en lejött kb. minden, csak ki kellett várni azt a mérettől függően kb. 3-30 órát. Paradox grand strategy-k mellett KOTOR 1-2, Jedi Academy, Dragon Age: Origins, Mafia, Mount and Blade, Soldiers: Heroes of WW2 - Man of war, Call of Juarez, Witcher 1-2. Itt már azért már a vége fele volt meg ez-az eredetiben is.
(Pl. Red Orchestra II, csak nem volt kivel játszani)-Aztán az egyetemen szabvál felvéve 17 óra után, üres volt az egész épület, egy óra alatt volt, hogy két játék meg egy film is lejött
.Szerintem 10 is elmúltam, mire láttam eredeti játékot, azt is Tesco-s piros tokban... '90-es, 2000-es évek durva volt ilyen szempontból visszagondolva.
Amikor a Birodalom visszavágban ott áll Vader, Luke keze levágva, elhangzik az ominózus mondat és betelt a vidokazetta... Fater tépi fel az újat, pár perc lemaradt az anyagból... de addig néztem, míg megvoltak a színek.
-
sidi
aktív tag
válasz
Turulbir
üzenetére
Colgate nevű játék az mondjuk jópofa volt.

Távirányítós autót mi is lezúztunk párat, javítottuk, de amikor fogaskerekek törtek, az sajnos véget vetett a játéknak, 3D nyomtatás lehetősége még közel sem volt...
Mi stratégiaiból a Settlers II-t játszottuk sokat, 2 gépet összekötve is. -
laskr99
addikt
4x3870+w3680 4ghz
-
Turulbir
tag
Én sem szeretem, marha béna vagyok bennük. De amikor jöttek az Oroszlánkirállyal, teljes meggyőződésből mondhattam, hogy: "Az B*ziknak való!".

Én távirányítós autót (ilyen monster car szerű) raktam körbe polifoam-al, azzal ugrattam... egy idő után M6 csavar volt a kormányműbe a műanyag pöckök helyett.
Pályaszerkesztőből az Age of Empires II -ével szórakoztam sokat. Igazából kb. 90%-ban stratégiákkal játszottam, minden mást inkább csak utólag. Pl. A64 x2-n játszottam először a Mafiával, bár azóta már nem számolom hányszor vittem végig. De igazából sosem kedveltem az ügyességi vagy akciójátékokat, amit mégis élveztem, ott sem a játékmenet fogott meg. Legjobb példa erre a Brütal Legend: játéknak meglehetősen szar, egyébként meg állat
(na itt ezt a smile-t is csak az érti, aki játszott vele
) Azon kevesek egyike, ahol a introt és a menüt is érdemes végignézni. -
Polaritast barmikor lehet "cserelni", az abszolut nem para. Sok regi tap, valojaban csak egy trafo es egy egyeniranyito, csak annyi a dolga, hogy az eszkozben levo linearis regulator mukdesehez biztositsa a kakaot (lehetoleg minnel kozelebb a minimalis feszultseghez, hogy ne kelljen sok villanyt elfuteni) es mindent az eszkozben levo regulator csinal. Ha ennek adsz egy kapcsolouzemu tapot, az meg akar jo is lehet nagyon sok esetben (pl. regi szamitogep), de audio cuccoknal, amibe nincs kello szures belepakolva, ott behallatszik a kapcsolouzemu tap zaja. Ezen pl. lehet, hogy lehet kondival segiteni, de raktam mar be a kapcsolouzemu tap utan egy low dropout linearis regulatort, ami sok zajt eltuntetett.
-
laskr99
addikt
Nemsokára meglesz a 4x crossfire teszt, csak harmadjára vágtam le a táp védelmét. W3680 4.5ghz 1.35V és 4 3870 nem tetszett neki vantage alatt
-
arn
félisten
Nem ertek hozza, bele meg vegkepp nem piszkalnek, de szvsz ezek a regi tapok faekegyszerusuek lehetnek, nem is tul pontos a kimenetuk, mertem, csak szimplan az egesz belso illesztes ehhez van tervezve. Pl ugy tudom, hogy az mt32 belul 5vra konvertal, de alapvetoen analog a kimeneti resze.
Ehhez kepest a modern kapcsolouzemu kimenete tupontos, a thomannal direkt studiocuccokhoz aruljak ezeket, nem hinnem hogy rossz lenne, csak szimplan nem jo a match az ilyen 30-40 eves audioval.
Szoval ha vki ilyeneket vesz, vegye az eredeti tappal.
-
Ha teszel kozejuk extra kondikat, nem tudjak csokkenteni a zajt? Az eredeti tap azert nagy, mert vasmagos transzformator mogotte valami egyeniranyito es valami linearis feszstab ic? Nekem 2 regi napi hasznalatu audio cuccom van, az egyik a maga az 5.1-es hangszoroendszer, a masik pedig a Creative DDTS-100 mind a ketto trafos termeszetesen, a creative pedig, hogy "kivalthatatlan" legyen, nem is DC kimenetu, hanem 16V AC aszem
. -
arn
félisten
Milyen tapon hallgatjatok a roland midiket? Idegesitett, hogy annyra benga nagyok a roland tapjai, hogy ketto sem fer bele egy 40cmes kabelboxba, lecsereltem oket modern kapcsolouzemure (thomanntol rendeltem, elvileg nem gagyi). Sajnos az mt32 analog reszet nagyon megszorja, de az sc55nel is hallhato. Nem gondoltam hogy ilyen regi, korlatozott minosegu cuccoknal ekkora kulonbseg lesz.
Megint egy pelda ra, hogy az autentikus hangnal mennyire nem erdemes a tapot, dacot, stb piszkalni, mert kozeleben nem leszunk az eredeti hangnak, pedig az is torzithat rendesen, es lehet zajos, de a maga hangjan az.
Sajnos az mt32 eredeti tapja nincs meg, csak sc55 tapjabol van harom, mar erdekelne ott is van e elteres, vagy ez mar linearis eseten marginalis kulonbseg.
-
-
envagyok
veterán
Megérkezett egy szép, dobozos Nvidia 3D Vision szett a Benq 3D képes 27 colos 120hz monitorhoz.
A Burnout Paradise-al teszteltem.
Nagyon meggyőző volt
-
sidi
aktív tag
-
sidi
aktív tag
Közben sikerült életre kelteni a megszorult ST-1102A IDE HDD-t, ezzel a trükkel:
Óvatosan megforgattam balra, nem is megrántva csak kicsit gyorsabban, az elég volt és beindul ezután, bootol róla egy magyar nyelvű Debian Linux.
Tesztgép login...
sajnos nem emlékszem a root jelszóra, 25 éve tettem rá...
Ennek nincs nosztalgia hangja számomra, de ismerős amúgy, az is ahogy kicsivel késleltetve indul, amúgy normál, teljesen jó hangja van, viszonylag csendes.
81 MB-os Conner az ami nagyon nosztalgikus számomra, azt is használtam anno. -
Turulbir
tag
Earthworm Jim 2 1:42-nél kezdődik a disznócsúszda. Unokatestvéremnél láttam, -Ez nekem kell! , elhoztuk asszem 5 floppy-n, természetesen az egyik szar volt
. Évente kb. 3-4 alkalommal találkoztunk, szóval lassan teltek a hónapok. Az első pályán sose juttam túl, de nagy királyság volt. 
Szer.: a lépcsős résznél, ha rád esik a mama, a lépcső aljáig ver az esernyővel.
-
KROK640
nagyúr
Így van, jól emlékszel. csak 256 szín és BMP lehetett. Lehet, hogy nem is kellett hozzá program, de emlékszem votl valami ezt megtudta csinálni tetszőleges képpel és be is állította, igaz ha pl színesebb és nagyobb felbontású volt, akkor lebutította. Az tudott logot berakni a gép tulajdonságaiba, ahol a Windows verzió, CPU, RAM, meg sorozatszám van. Mintha valamiféle brand gép lenne brand rendszerrel.
és igen, votl starmenü átszerkesztés is. Eleinte én is logo.sys-re átnevezett BMP-kkel változtattam persze a képet.#127157 Kalacskepu : igen, nekem is ez maradt meg, de még Win 98-ról
-
sidi
aktív tag
válasz
KROK640
üzenetére
Ahhoz épp nem kell program, gyökérkönyvtárba logo.sys-re átnevezett asszem 640x400 és 256 színű kép, de már nem emlékszem az eredeti kiterjesztésre, talán bmp.

Amivel átszerkesztettem a Start menü feliratot az a Resource hacker ha jól emlékszem.DarthSun: Örülök, hogy tetszett, némelyik tényleg jópofa lett, de ez nem az én érdemem.
KROK640: Stresszoldó volt az amivel szét lehetett verni, ott az ikonja némelyik képemen.
Turulbir: Stresszoldó nekem is rajta volt.
EWJ_2 az mi? és a Disznócsúszda? -
Bennem mint ilyen "játék" ez a stresszoldó maradt meg, anno gyerekként sokat hülyéskedtem vele Windows XP-n.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Amit még nagyon éltem akkor az a Chicken Invaders és Moorhuhn (Crazy Chicken) volt.

-
Turulbir
tag
Win95-ön emlékszem valami programra, amit elindított az ember, és különböző eszközökkel lehetett szétverni a monitort (kalapács, festékszóró stb.). Gyerekként nagyon tetszett, aztán az EWJ_2 átértékelte bennem, hogy mi a igazi királyság... mert az a disznócsúszda! Még meg van a 486-os a szekrény tetején, egyszer ha sok időm lesz fel kéne támisztani. Mennyi Transport Tycoon-t toltam én azon...
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Én most reggelizek : Thai Chef Tomyum leves, majd egy ínyenc hambruger, sonkával, gombával baconnal, és horribilis mennyiségű sajttal két(!) hamburgerhús mellett

Tegnap írni akartam rá, csak elmaradt : hihetetlen, így már majdnem úghy néz ki, ahogy emlékeztem rá, és majdnem szebb mint a Win 11
Feelinges -
sidi
aktív tag
válasz
Pista0001
üzenetére
Bármi lehet.

Mivel SCSI HDD-n van és betöltéskor hálózati kártyát is keres, így meglehet, hogy szerver volt, de az is lehet csak az IT kolléga viccelt meg, mert nem látok erről hivatalos kiadást.
anno jómagam is átszerkesztettem a win98-at, viszont inkább viccesre: [kép] [kép]
Sajnos csak bug kép mentések vannak, ezekből további kedvenceim:
[kép] [kép] és az indulás: [kép] és az utód... [kép]
Szóval ez a Win99 biztos nem én voltam.
Majd ha többet sikerül megtudnom a HDD-n lévőről, akkor jelentkezem majd.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
FHD-t azt valoban nem lathattunk, de CRT-knel a QXGA es a UXGA is elegge elterjedt volt, az UXGA egy icipicit kevesebb pixel, de a QXGA joval tobb. Az UXGA-hoz boven eleg egy S3 Vision964 is. A 90-es evek masodik feleben erkezo QXGA-hoz pedig ujabb VGA kell, TNT2-vel es szerintem Matrox G200 mellett lattam QXGA monitort szajtatva (mikozben nekem az EIZO otthon csak UXGA volt).
-
386SX amúgy tökéletes a Win3.11- hez, nem lassú, sőt pont optimális. A madness gép a brutál videóval, annyival hoz többet, hogy a modern driverrel megy a FHD felbontás, amit a retró korban soha nem láthattunk. Mondjuk a 3.11 címekhez brutál gyors alapból, de ezt is megoldották a retrókedvelő programozók, nagyon modern lassító is van hozzá - egészen XT sebességig lehet lemenni, ha éppen szükséges.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Köszönöm a felajánlást. Vannak itthon még alkatrészeim tesztelni, csak le kell szednem a falról

Igen, én sem érzem egyértelműnek. Nekiállok kiszűrni, cserével kizárni melyik alkatrész adta fel.
Gratula a Win3.11 géphez.
Nekem a 386SX gépemnél cél ezen Windows újratelepítése, majd egyszer ha beindul. Az biztos, hogy ezen jó lassú lesz. -
válasz
Vangelis
üzenetére
És ez a szöveg is :
Hasonló a Windows 94-hez , egy NT kernellel rendelkező fogyasztói operációs rendszerhez, amelyet a Windows NT operációs rendszerek szélesebb körű számítógépekbe való integrálására terveztek...
A Win94 is honnan jött, vagy mi a túró, erről sem hallottam még, pedig mélyvízben voltam annó, és ma is.
A Win98 naptárazós, valamint a mai modernizált változat az rendben is van, utóbbi ma már RyZenre is felpakolható. -
-
Végülis ezen project már nem az én kutatásom eredménye, mint pld a Win98 / XP madness, melyeket az én vonalam által több nyugati szál is utánozni kezdett.
Ez a Win3.11 modern idővonal egyértelműen Omores kolléga által
felfedezett különleges lehetőségek halmaza. A VSBESVGA driver csak egy lehetőség, sok másnak is stimmelni kell egy adott konfigban, hogy egyáltalán elinduljon a retró Win3.11 félretró kártyán.
Omores egy félretró RX480 kártyával vitte sikerre a 3.11 projectet, innen tippeltem hogy az egyel korábbi 7970 Legacy BIOSa is tartalmazza az adott FHD Legacy felbontást...és hát bejött.Ezt a Win3.11- et, immár mivel ezen a kis szörnyecske 10C/20T CPU/HD7970 gépen is szépen fut...hát kielemzem még aprólékosan, tudom van pár ultranaptárazós avatar itt, kiknek ez kb eretnekség, de van néhány kolléga is akiket esetleg érdekelhet...

Többi program, ami nem ment annó FHD- ben, tesztelem majd, de hát hogy a korábbi vasakon/driverekkel nem ment, az egy dolog, mivel a korabeli videókártyák/monitorok nem is tudták a modern VBESVGA driver FHD felbontását, úgyhogy kb érdemes megvárni a tesztjeim eredményét.
Win98 : ott már nincs pardon, kb minden megy FHD- ben, annyira modernek a mai driverek, nyilván fejlesztés alatt a 4k is, de ahhoz még pár napot aludni kell karácsonyig.
-
sidi
aktív tag
Sziasztok!
most kerültem gép elé
Eddig off-line voltam, mert igazi retro gépen hálózat nélkül.

Egy régi IBM-WD SCSI HDD-m csak akkor pörög fel amikor a vezérlő leadja a jelzést,
nem tudom melyik jumper lenne, a típusát nem sikerült azonosítani, de az kiderült, hogy ID#0-n van, így beléptem az SCSI BIOS-ba is beállítottam, hogy küldje a start jelet.
Ezután meglepően bootol is, de Windows 99 az meg mi a a bánat?

Valahogy ez kimaradt, hogy ilyen is volt...
Kíváncsi voltam mi ez és arra is, hogy mi van még rajta, de az új hardverek keresésén és a fel nem ismert soros egeren nem jutottam túl, PS/2-t vár azt írja...
Majd legközelebb próbálom ha átteszem a HDD-t egy normál gépbe,
mert ez csak egy teszt lap, nincs még hozzá PS/2 kivezetés.
Visszamentem DOS-ba, az nem látja a merevlemezen lévő partíciót, vagyis non-DOS.
Márpedig az egér az működik:
Több HDD-t teszteltem, köztük korai IDE-set és pár SCSI-t is,
ez az SCSI kártya épp mindenféle SCSI-t kezel, van rajta 50 és 68 pin csatlakozó is.SCSI mind jó volt és az IDE is egyet kivéve:
Egy ST-1102A volt ami nem akart felpörögni, pedig próbálkozik indulni, lehet beszorult a motor? Szét kéne szedni meglökni vagy mi? Ez dupla magas, de már 3.5" és 89 MB-os.
ST-157A viszont megy gond nélkül. Ez is dupla magas, de már 3.5" és 44 MB-os, számomra ismeretlen tartalommal...
Van még egy 80 MB-os Maxtor, ezen sem az én cuccaim vannak, mintha soha nem is én használtam volna, pedig vagy 25 éve itt vannak egy dobozban.Egy másik ST-3144A ami 131 MB azon Debian Linux indul, erre emlékszem is, csak a root jelszóra nem, hiába próbálkoztam a 25 ávvel ezelőtti Linux jelszavammal, tudtommal csak egyet használtam, de nem fogadta el...
-
sidi
aktív tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Előbbi, most kerültem gép elé... nem semmi Win 3.11 ekkora felbontásban,
látom elfér a főablak mellé jobbra még pár dolog.
Aztán az más kérdés, hogy voltak olyan programok amik nem voltak hajlandóak 1024x768-nál nagyobb ablakban futni, vagyis nem volt teljes méretű ha a képernyő ennél nagyobb volt, nálam pl. 1600x1200. Egyike volt anno a DrótPostaGalamb amihez vissza kellett venni a felbontásból, hogy teljes méretű legyen.
Win9x esetén szintén. -
Készül az ultradiabetikus reggeli(igen én még annál tartok, mivel nappali alvó vagok, napallergeiás, fehérbőrű, felföldi viking, a korábbi haldoklásom szerint az intenzíven, vámpír, csak egy zacsi embervért kéne innom, és 1000+ év életkor befigyelhet
- # 1 : Babgulyás
- # 2 : Pörkölt nokedlivel (ha nem tudsz nokedlit szaggatni, menj vissza anyádhoz, én persze pasi, és tudok)Beálltunk
, senki nem dícsérte a natív Win3.11 madness vívmányomat, 2 eset lehetséges - a hétközepi fáradtság, vagy az irígység
-
Bármelyik említett probléma befigyelhet, akár az alaplapi VRM fáradása is, mely a VGA- n kívüli, de az egész konfig instabilitását is okozhatja.
A VGA kiszűrését csak egy másik(biztosan perfekt) konfigban lehet ellenőrizni, márha van lehetőséged máshol, szomszédnál, avagy távoli retrózónál kipróbálni.
Nálam most perpill csak egy nagyon stabil Via P4 lapban lehetne, mivel a brutál 865 chipest kissé elfüstöltem 4.2 GHz- en pici túlárammal.
Vagy az E6600 procisomban(AGP ultra S775 a cucc) is próbálható a kártya, persze én a világvégén vagyok itt a kis falumban

-
Sziasztok, ismét egy retro meghibásodással küzdök. A napokban megadta magát a kedvenc AGP-s P4-es konfigom, HD 4670-es VGA kártyával.
A kártyát vadonat újként vettem még ezer éve. Azóta a gépben van, párszor ki lett takarítva, nem nagyon volt mozgatva sem.
Egyik napról a másikra óriási LAG-ok jelentek meg a grafikus megjelenítésben, gyakorlatilag már a Windows betöltésekor, a logon képernyő közben is. Ilyenkor kb lehetetlen elindítani is bármit, a betöltött Windows alatt már alig van pár pillanat ami kontrollálható. Érdekes, hogy a Windows konkrétan nem fagy le, csak kimerevedik a kép és az egérmutató pár másodpercre.
Csökkentett módban semmi hiba nem tapasztalható.
Első körben azt gondoltam vírus, vagy valami driver hiba. De nem módosítottam a szoftveres konfigon sem már sok éve.
Próbálgattam kikapcsolgatni dolgokat, mint grafikus gyorsítás, 16 bitre csökkenteni a desktopot, látszólag az segített.De rájöttem hogy akkor is javul ha semmit nem csinálok, csak várok hogy melegedjen.
Kb. 15 perc kell neki és teljesen hibátlan lesz. Akkor már játékok is mennek akármeddig.
Ez lehet BGA kontakt hiba? Van rajta AGP-PCIe konverter csip és a GPU amik BGA tokozásúak.
Kondikat kicseréltem rajra, de semmi hatása nem volt.
Esetleg proci vagy alaplapi jelenség?
Látott már valaki hasonlót?Az alaplap 1 éve volt újrakondizva, azóta tök jól megy (a régi kiszáradt kondikkal fagyott, kékhalálozott)
Darabokra szedtem, IPA-val a kontaktokat megtisztítottam, semmi.Pedig volt egy tartalék 4670-em, de sajna eladtam sok éve. Mondom úgy sem lesz ennek már semmi baja, mivel újonnan vettem és alig használtam valamire.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Gyorsan lementettem az imaget, valamint penre is kiírtam, ez olyan "most jó ne mozogj" állapot. Qva nehéz volt lenyomozni a config,sys seteket, gépenként változhat (50 reboot volt min.)
Néhány Win3.11 game+util FHD- ben ütős, elhoz egy olyan szintet, amelyet '94- ben nem láthattunk, valamint retró géppel ma sem.
A driver ultragyors félretró videókártyán, nem egyszerű VESA, hanem optimalizált, profi programozó által, VBESVGA. -
Van itten Athlon "hivo", aki szivesen elfogadna ezt a szerkezetet?
Megtortent az oreg eszkoz, egy modernebbre csereje
Lovesem sincs, hogy a CPU foglalatban van-e, illetve arra sem emlekszem, hogy HDD van-e benne vagy CF, de mintha CF lenne.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Érdekes gondolás. De miért is ne menne? Ezt gonolnám, hog még akár egy GTX950 (a korszakból nagyjából) menne vele
Köszi, még egy RTX5090 és egy RTX 5070 Ti 16GB várós. Bár vitrin szerepet kapnak, azért az RTX 5060 Ti 16GB megmozgatta a fantáziámat, az lehete, hogy bepattan a napi gépembe
(RTX 3060, 3080 meg hát úgy vannak, meg az RXek is ) -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Ez elég kokmoly, hogy még Win 3.11 alatt is megy

Nekem a modern gyűjtemény alakul -
Vangelis
félisten
-
zsid
senior tag
Le volt némítva a telefon, emiatt ennek a licitjéről lemaradtam( ~33000-ért ment el):
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Jó program

De a vége nem game, hanem retro sorozat, San Francisco utcáin. Nézz utána bitang jó retro sorozat.
De utána tényleg lesz majd game is
igaz a modern gépen (I5 10400F, 32GB RAM, RTX 3060 12GB, 1TB Samsung 980Pro, 2+4TB HDD ... VAGY elővehetem a Ryzent 32GB RAMmal is
úúú és még van 12400F is itthon RTX 3080-al, meg RTX 5070 ...
). -
És akkor jöjjön a Linux. Nehogy mégis a Tiszának menjen a Linuxos kolléga.
HD7970 :
GTX1650 :
A kártya-váltó a tálcán van a systray oldalon. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
ÁÁÁ nagyon szép, csak kicsi adag tényleg
Nekem ez kb az első tányérral lenneBeindítottam az Athlon XP-t 1466@2669MHZ-en. Pöccre indult, egyből hiba nélkül betöltött a Win XP, meghallgattam egy 3 perces mp3-at, majd leállítottam a gépet. Minden a legnagyobb rendben ment
A topic tanulsága szerint ezeket az öregeket néha meg kell járatni, hogy ne menjnek tönkre az állásban.és most a milánói gombás, rántott húsos sajtos spagetti mellé kinyilt egy üveg fehér Tokaji
és a modern gépen (I5 10400F, 32GB RAM, RTX 3060 12GB, 1TB Samsung 980Pro, 2+4TB HDD) nézem a the.streets.of.san.francisco.s02e10.shield.of.honor részét -
válasz
KROK640
üzenetére
Már csak kombinált ebéd-vacsora lesz ez, most kezdem feltenni.
Há' jó messze vagy, de ha erre jársz gyühetsz, csak jelezd előre, hogy maradjon nafta, valamint ismét főzzek ilyen DS Copyright pörkőttöt.VGA : kattognak a fogaskerekek, a reggeli pálinkás kávé csak gyorsította a pörgést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem akármilyen LAN-nal jön a GMKtec minigépe
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- Parkside szerszám kibeszélő
- Cyberpunk 2077
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Újszerű, frissen pasztázott PlayStation 4 Pro, GoldHEN + 20db játék (Cyberpunk, God of War, stb.)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4201
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- Nvidia Quadro P400/ P620/ P1000/ T400/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb + AMD Radeon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Viszont ha ügyességit építettem sok ugratóval, azon nem jutott át, pedig engedte indulni, de nem volt elég ügyes. 

Filmet annál inkább, akkoriban lett divat, hogy mindenféle újság "eredeti" lemezen mellékelt filmeket is.
Kell egy marek alkatresz (Pl. https://www.hestore.hu/prod_10000015.html es https://www.hestore.hu/prod_10000015.html Ha eleg az 1.2A) azt kell a tap kimenete es az eszkoz bemenete koze "megfelelo formaban" bekotni. Lehet, hogy 1 db kondi is merheto/hallhato javulast okoz, lehet kell mind a 3 alkatresz (ketto kondi 1 induktivitas).
(kiváncsi lennék milyen algoritmust használt a visszajátszásra).

Most 2 dragon rammal másik DFI lapban próbálkozom, sajna nem indulnak, meg se nyikkan a gép vele

(Pl. Red Orchestra II, csak nem volt kivel játszani)

(na itt ezt a smile-t is csak az érti, aki játszott vele

Akkor a GTX1650 sem tudja ? Erre váltva, lejátsza, simán megy, bár itt pár dropped is befigyelt, de a procit is hasonlóan tolja :

Linux/3DM01/HD7970 :

A kártya-váltó a tálcán van a systray oldalon.