Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Gyorsabb lesz a tárhely, de drágább lesz a Nothing Phone (4a)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sidi
aktív tag
Nem kell ahhoz gazdagnak lenni, lehet szerezni olcsón, akár javítandót,
pl.: izzó cserés vagy CRT-nél lencse tisztítandó, víz van benne, az algásodik be vagy mi, idő és türelem igényes.Az ezredfordulón legjobb barátom bátyja nyomta CRT projektorral, azóta nem hagy nyugodni a dolog.
Korabeli telefonnal készült képek, negyed évszázaddal ezelőttről:
[kép] [kép] [kép] [kép]Van is egy kis LED-es projektorom, használtan vettem, itt az aprón igencsak olcsón,
kis felbontású 800x480, de végül is megteszi és van VGA bemenete is.
-
Pista0001
addikt
válasz
Rowon
üzenetére
Nem véletlenül voltak akkoriban, és kicsit később is aftermarket hűtők, köztük passzív megoldások is. A Zalmannak volt 2 passzív modellje is, ott volt a Thermaltake Schooner (Sapphire 9600pro Atlantis 256 MB kártyán, majd MSI NX6600GT-n használtam), újabbakra meg az Arctic Accelero S1/2/3.
-
A 3D TV csak csalódásra jó. Szerintem ezek miatt alakult ki az emberekben a 3D ellenszenv.
Egy jó poén, közben semmi élmény.Nem mondom, hogy csak a dupla projektoros, passzív polarizációs, ezüstvásznas 3D jöhet szóba ...
... illetve, de.
Tessék elmenni egy jó moziba, jó pozícióból 3D-t nézni ha az nincs otthon
(nekem sincs) -
-
válasz
Tothg86
üzenetére
A digitalis kimenetnel szerintem, maximum kis felbontassal megy/mehet ki. KB 4.96 Gbps sebesseg van a DVI/HDMI 1.0-ban, az 1920x1600 8bit/channel, RGB4-4-4, 60 Hz-re eleg, reduced blankingot hasznalva. Ami ebbe belefer az a max, ami elmeletileg kimehet a vonalon. Ha analogba hasznalnad, akkor 200Hz korul is tud a kartya ebben a felbontasban. Talaltam itt egy calculatort, ahol talan tudsz szamolgatni. A reduced blanking lesz a CVT-RB.
pl 1280x1024 120Hz eseten ha nincs reduced blanking tamogatas, akkor az mar nem fer at a DVI/HDMI 1.0 vonalon. Az XP alatti driverek tuti mennek CVT-RB-vel, mert hasznaltam ugy, anno, ilyen felbontassal, de 98 eseten passzolom. Ott lehet, hogy nincs meg CVT-RB csak CVT, ugy mar elfogy a savszel.
-
Tothg86
aktív tag
Most feltettem a fraps-t. Legalább látom az fps-t.
Sima windows alatt is be tudom allítani a hz-et. Igazabol a kérdés főleg az, hogy a digitális jel, kábel es monitor így meg tudja-e jeleníteni a 60 hz fölötti frame rate-et.
Amugy a 1.1 es NEM celeron tua es gf4 ti4200 nfs porsche unleashedben 800×600on csak 50-70 fpst hoz. Elég csalódás. Kell erősebb vas
-
-
-
-
-
envagyok
veterán
válasz
czundermák
üzenetére
Ezt próbáltad?:
Open wolfconfig.cfg and add seta r_swapInterval "1" to the end of the file. This can be found in your RTCW directory. -
Készítem fel BRSZK-ra a gépeket, (mind a kettőt...) és egy furcsa jelenséggel találkoztam, amire nem tudok megoldást találni. Előtelepítettem mindkettőre 10-15 korhű játékot, köztük az Athlon 1333/GF3-ra a Return to Castle Wolfensteint. Grafikai beállításokat úgy szoktam megcsinálni, hogy játszom az adott címmel 5-10 percet, hogy kiderüljön, hogy fut. Ennél a címnél viszont az istenért sem akarja ráerőltetni a vsyncet az nVidia driver. LCD monitoron törik a kép rendesen, ez az idTech motor sajátossága, vagy valamit benézek? Az FPS rendben van, viszont a vsync hiánya miatt elég szokatlan a szemnek.
Azért tűnt fel, mert a többi kortárs játékkal nincs ilyen probléma.
-
-
válasz
envagyok
üzenetére
Még egy dolog eszembe jutott, van itthon egy ilyenem, bár ezt egy modern gépbe vettem a passzívan működő táp veszteséghőjét elvezetni:
https://www.akasa.co.uk/update.php?tpl=product/product.detail.tpl&model=AK-MX304-12BKEz biztos csendesebb lenne és még a kondikat is hűtené a kártyán.
-
Jó reggelt,
Mit lehetne tenni ezek a picike VGA hűtőventik ellen? Mai füllel már rém idegesítő, hogy egy 30-as (körüli) ventilátor teker mint az őrület a gépben és hát nyilván zajt bocsát ki, de abból sem kellemest.
Szerk.: ezeknél még a hőmérsékletet nem tudom monitorozni, ezért egy infrás hőmérővel nézegetem a bordák és a VGA állapotát, nem igazán megy egyik sem terhelés alatt 30-35 fok fölé, szóval nem veszélyes a történet.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Igen, a referencia implementacio lett volna a 740. Illetve az Intel kesobbi "kartyai", marmint a chipsetbe integralt 965 meg az ujabbak is mind igy mukodnek. Ezt a mukodest azutan, tovabbvittek a PCI-e vonalra is, igy a GMA900/950 is igy mukodik, hogy nem allokalja le a teljes memoriat.
-
KROK640
nagyúr
"hogy texturakat nem tarolt helyben, azt mindig AGP-n keresztul erte el"
Anno ezzel promózták az AGP-t, hogy milyen jó lesz majd, mert majdnem mindegy mennyi VRAM? lesz a kártyákon, meg elég lesz 4MB, mert majd úgyis mindent az AGP-n keresztül ér el a kártya, és csak a rendszer memóriát kell majd bővíteni a VRAMot nem.
Az Intel 740 szép példa erreAz AGP aperture size nekem is mindig 128MB volt, volt hogy állítgattam, de semmi változás.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
A 3D az jo dolog, nekem ebbol a vetitobol is ketto van es a korabbiakbol is ketto volt, mert dupla projektoros, passziv polarizacios, ezustvasznas 3D-t epitettem itthonra.
Szerintem, vegyel a 3D celra valami hasznalt jo minosegu tv-t, aztan azt kell ovni, ameddig lehet.
-
Az előszobámat kéne kiüríteni, hogy egy kivetítéshez nyerjek egy tiszta falat. Nem kivitelezhető, úgyhogy a bűnbarlangban kéne valami 3D komp LCD/Oled kijelző. Mert a 3D home megjelenítést dobták, de még mindíg jönnek BD- n a mozi változatok BD/3D kiadásai, ezeket jó lenne itthon megnézni, de ezt a vonalat annyira degradálták, hogy házilag nem elérhető, puff a korai 3D LCD technika még vitte, ma már nincs hardver hozzá, gondolom direkt, hogy a halláskárosító CineM- ba nézzék végig a siketek
-
válasz
czundermák
üzenetére
Közben megtaláltam ezt a SMART beállítást a VGA driverben és tényleg 2x-re volt állítva. Átállítottam 4x-re, de figyelmeztetett a driver, hogy csak akkor engedélyezi, ha stabilnak bizonyul. Újraindította a Win98-at, majd villant egyet a képernyő és visszaállt 2x-re. Szerintem nem engedi.
Na mindegy, nem erőltetem, még a végén valamit elszabok.
-
Köszönöm a válaszokat!
-
Retro konfighoz mi lenne az ideális? Ár/érték arányban tuning téren léggel?
X5675, W3680 amit néztem eddig, inkább az utóbbi felé hajlok. Rampage III Extreme és DFI Lanparty JR X58 lapba gondoltam, DFI tudtommal annyira nem eszi a xeont, emiatt a REX a fő lap.
4x crossfire is cél
5675 olyan 4k a 3680 az 8k körül lenne. -
válasz
Rowon
üzenetére
Sajnos a kártya Drivere nem engedi a 4x módot ezek szerint. Ez volt a chipset legnagyobb hibája, megjelenésekor instabilak voltak benne a kártyák, ezt idővel javították, de a VGA gyártók driver szinten nem bízták a véletlenre.
A Radeon driverben van egy SMART vagy valami hasonló nevű fül, ahol kézzel is be lehet állítani a 4x módot. Trükközni kell, ha lehet kapcsolni BIOS-ban AGP Fast Write opciót akkor ezt tedd disabled-re, a VIA 4 in 1 drivert telepítsd újra, és válaszd ki a Turbo mode-ot benne. További lehetőségként Omega Driver a kártyára, ami megintcsak engedi kapcsolni a 4x módot.
Akkor érdemes kísérletezni vele, ha érdekel a dolog, a pontszámaid így is nagyon szépek ezzel a konfiggal, sok már nincs benne. -
válasz
Rowon
üzenetére
Jaa, hogy mekkora "extra" memoriat kaphat az AGP kartya. Az AGP kartyak egyik kepessege, hogy tudnak texturakat tolteni a rendszermemoriabol, mert az AGP korszak elejen volt egy olyan rovid idoszak, amikor gyorsabb es joval olcsobb volt a rendszer RAM, mint a kartyakra szerelt RAM
. De, aztan ez gyorsan megvaltozott.Az Intel 740 egyik lenyegi mukodesi aspektusa volt ez, hogy texturakat nem tarolt helyben, azt mindig AGP-n keresztul erte el. Nekem, szerintem, vilageletemben 128-on vagy 256-on volt, ezert van most is ennyin. Ebben a gepben egy 128 MB memorias Fx 5900XT van.
-
válasz
czundermák
üzenetére
Memory Bank Interlave
Ezt a beállítást nem találom, viszont a 4x AGP megvan és úgy néz ki, hogy default az van beállítva, mert a procicsere során volt BIOS reset is.
-
válasz
Rowon
üzenetére
Nem fog drasztikusan többet fogyasztani, ezen a szinten jó eséllyel semmivel, vagy épp mérhetően. Eleve a sávszélesség határt a 2x módon felül át kéne lépje ahhoz, hogy érdemben kiaknázza a 4x sávszélt, ami nem hiszem, hogy a tesztek alatt kijönne. Inkább úgy reális, hogy pl a 3DMark 2001-ben a High beállítású tesztek alatt teszem azt a kártya eléri a 2x nyújtotta határokat, de a 4x beállítás miatt át tudja lépni ezt, amivel nő az adatátvitele. Ergo több FPS-t produkál a számításigényesebb feladatoknál, de ha befér a 2x sávszélességébe a 3DMark 2000 alatt például, és csak néhány pillanat van, ahol fölé ugrana, akkor ezeket a tüskéket levágja, 2x módban, de 4x alatt nem, mintha a VSync belimitálná az FPS-ed. Érdemes lenne kimérni, hogy milyen sávszélesség igénye van a teszteknek futás közben, de ehhez kevés vagyok.
Czo:
Igen általában erre áll be, de lehet kivétel, vagy máshogy defaultolt (ha van ilyen szó) BIOS. -
válasz
hobizoli
üzenetére
GTX770-GTX1060-GTX1650 : ezeken nincs gond, nálam sem...
Mondjuk nem semmi hogy Nálad a további felsoroltak esetén mi a pi**a lehet a hiba, elvileg fedniük kellene ugyanazt a kompatibilitást, mint akár a korábbi/későbbi NV/Radeon kártyák összessége, de hogy rosál...nincs olyan kártyám, de látatlanban sem gondoltam volna hogy egy ilyen ma már egyszerű 3D API alatt megrogynak
-
válasz
czundermák
üzenetére
Ejj, gyorsan bekapcsolta, az EPoX EP-3VSA2 alaplapu gepem, de latom, ott a default erre allitja.
-
válasz
czundermák
üzenetére

Szerk.: ha a 4x AGP nagyobb teljesítményt tud, akkor gondolom ilyenkor a kártya több teljesítményt is vesz fel? Érdemes lenne ránéznem megint a fogymérőre.
-
válasz
Rowon
üzenetére
Igen ott tudod kapcsolni, de nem biztos, hogy segít az ügyön, ha fagy miatta a gép akkor nem érdemes használni, a Memory Bank Interlave fontosabb, mint az AGP 4x.
Néhány mérés, hogy nagyjából tudd milyen pontokra számíthatsz és mi a realitás ezzel a chipsettel. Ebben a táblázatban az említett FX5600XT volt a gépben, ami valójában gyengébb mint a 9600 Pro, viszont a masszív CPU limit miatt még egy 2 GHz-es P4 sem elég neki ezekben a tesztekben, hogy kifussa magát. P3 szintű procik mellett mindíg a CPU lesz a limitáló tényező, ha minden klappol a rendszerrel.
-
válasz
czundermák
üzenetére
Köszönöm! A 4in1 driver fent van, még a retroweb honlapról szedtem le. Chipset és VGA drivereket minden rendszernél felrakom.
A 4x AGP mód a BIOS-ban kapcsolható? -
hobizoli
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
tuti vmi driver hiba vagy openGL hiany vagy akarmi
GTX770-n ment, aztan RX580-n nem, aztan GTX1080-n megint ment, RX6750XT nem, RX7900GRE nem
probaltam mar csomoszor visszaallitani default-ra, hogy urja beallitodjon
de ahogy a kis launcher ablak megnyilik, a gamma korrkecio olyan lesz, hogy kivilagosodik a Win desktop is, meg a szinmelyseg is romlik
alig lehet bezarni
vmikor szin is csak ugy all vissza, hogy ujrainditodik a gep is
-
válasz
Rowon
üzenetére
Különböző órajelen nem tudnak menni a memóriáid, így biztosan leveszi 100 MHz-re, vagy a 100 MHz-es memóriát küldi meg 133-on, ami benne lehet a pakliban, a legtöbb 100/CL2 modul tudja a 133 CL3-at.
Érdemes kivenni a lassabb modult és úgy megpróbálni a tesztet, még 128 MB-al is bőven hibahatáron belül leszel.
Illetve pár tippem van a 694-es VIA chipsethez, ha esetleg valami kimaradt ezek közül, pótold. Nem lapoztam tüzetesen vissza, így nem tudom mit használsz közülük. A BIOS-ban egy Memory Bank Interlave beállítás van, amit 4-re érdemes állítani, ez rengeteget dob a memória sebességen. Ekkor viszont, ha a 100-as RAM-od tényleg 133-on fut, azt nem biztos, hogy bírni fogja. Érdemes egy modullal használni a chipsetet, teszem azt 256 MB vagy 128 MB 133/CL2 SD-vel. Ezen felül fontos, hogy fent legyen a VIA 4in1 driver, ez segít az AGP kompatibilitáson. Radeonok alatt nem tudom mi a helyzet, de Geforce-nál így már instabilitás nélkül lehet kapcsolni neki a 4x AGP módot. A 2x AGP sávszélesség a 9600-at már képes visszafogni, hiába a CPU limit. -
válasz
DarthSun
üzenetére
Amúgy észrevettem megint egy dolgot, amire nem figyeltem, hogy a ramjaim nem egyforma sebességűek. Az egyik 133, a másik 100-on megy. Ha megjön a két "új" ram, azok már mindkettő 133-as lesz, talán az is nyom majd valamit a 3DMark pontokon.Gondolom ilyenkor itt is az van, hogy a lassabb ram órajelére áll vissza a gyorsabb ram is?
-
válasz
czundermák
üzenetére
No ránéztem fali fogymérővel. Desktop idle 30 (!) watt, 3DMark csúcs pedig 50 watt.
-
válasz
Rowon
üzenetére
A felvett wattokat arányitsd az 5/12V szekunderhez, mely a gép valós fogyasztását tükrözi. Az adott táp hatásfoka befolyásolja. 80+ esetén pld a 230V konnektorból felvett szint 0.8%- a, persze csak az optimális hatásgörbén, kb 3/4- ed telejesítményen hozza a gyári szintet, lejjebb-feljebb más a hatásfok.
-
válasz
Rowon
üzenetére
Annyi az igazsághoz hozzátartozik, hogy a ráírt adatok azt mutatják a tápon, hogy mennyit tud a perifériák felé leadni. A hatásfokán múlik, hogy ténylegesen mekkora teljesítményfelvétel mellett teszi ezt. A 80-as Bronze tápok tényleg tudnak 80% feletti hatásfokot.
A teszteket egy 700 Wattos HiPro szintén bronz minősítésű szervertáppal csináltam, szal a valós perifériáknak leadott teljesítmény a konnektorban mért értékek 0,8-szoros szorzata lesz. Mélylélektanig nem érdemes menni benne, nagyvonalakban elég, ha a konnektorban mértből tud az ember kalkulálni mi az ami még beleférhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Philips LCD és LED TV-k
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Sorozatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen TV-t vegyek?
- Az AMD szerint Radeonokból nem lesz hiány
- További aktív témák...
- Apple iPad 7 32GB (3 hó Garancia)
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(nekem sincs)
Olyat kell valasztani, ami toleralhato.