- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- A kutatók és elemzők munkáját is átvenné már az OpenAI újdonsága
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
odani2000
csendes tag
Kár, hogy kékben még most sem lehet itthon kapni.
-
lolal
senior tag
140 ért adják már. Ennyiért viszont ajánlott vétel.
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
KoGa
tag
Nekem tetszik amerre a HMD elindult, és jelenleg az ára sem olyan rossz, 140 ezerért már meggondolandó.
-
Csápájev
őstag
Vett már ilyet valaki?
-
-
Elk_hound
tag
Az AndroidOne is számozott rendszer, csak nincs benne semmi gyártóspecifikus. Nekem szimpatikus lenne ha úgy válthatnék Xiaomi-ról mondjuk Samsung-ra hogy a felület, ökoszisztéma változatlan.
A gyártóknak meg lenne egy komolyabb Google támogatottság a frissítések terén.
Aztán a világ nem arra ment el, hogy "nekem" jó legyen. A nagyobb gyártók inkább igyekeznek magukhoz édesgetni/kötni/láncolni a felhasználót. (... irigylik egy másik cég üzleti modelljét) A kis gyártók egyedül meg erre képesek a támogatás terén. -
MrOomen
tag
válasz
Luck Dragon #78 üzenetére
azt miért felejtjük el hogy kellett visszahívjanak/leállítsanak frissítést főverzió váltáskor?
-
lolal
senior tag
Ebbe 100%-ig biztos vagyok, hogy nem álltak be mögé úgy ahogy kellett volna. Mondjuk a mai napig nem értem a projekt lényegét, vagy hogy mit akartak vele. A potato készülékeknek ott van/ volt az android Go. Az erősebb, valamint csúcs kategóriának meg a számozott zöld robotoa rendszerek.
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
-
Technikailag letezik még , de már egy gyártó sem foglalkozik vele.
Nokia 2021-2022 környékén még hozott ki Android One készülékeket, például a Nokia 5.4 és a Nokia 8.3 5G modelleket. De lehet tévedekA káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
lolal
senior tag
Egyáltalán még létezik androidOne? Vagy ez a projekt már meghalt.
-
MrOomen
tag
pontosan ezt mondom, igen. Az AndroidOne rendszer létrejötte előtt már ezt csinálták, a program előtt is. A Nokia 3, 5, 6, 8 kapta a 2 év havi frissítést. Létrejött az androidOne, abban mi A1 volr az első, nem is cáfoltam. Azt mondtam hogy a Nokia az előtt is ezt a politikát folytatta, kövi hullám teló már az androidOne szellemben jött (nokia 7 plus, sirocco, a. 1 végüek stb).
-
Graphics
Jómunkásember
De ott van Wikin is leírva, hogy 2017-ben jött a Mi A1, mint első globális piacon elérhető Android One készülék.
Utána jött a Nokia. De a Nokia 8 nem Android One készülék volt, a Scirocco már igen.
De csak el kell olvasni.
[ Szerkesztve ]
Poco X7 Pro bemutató: https://youtu.be/VDQFkh1KNh0 ,,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
MrOomen
tag
Stock droidként jelentek meg, havi szinten jöttek a frissítések 2 év ígéretre, és ez után ett 2018-tól a program amiről beszélsz, talán androidOne néven. Nokia hamarabb elkezdte ezt, már a xiaomi előtt.
Nekem is van Nokia 8asom, amire még így jöttek a frissítések.
de sebaj -
Ez meg mi? Ilyen drágán….
Inkább vennék egy használt csúcs akármit olcsóbban
[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
Ricardo
titán
Nekem csak egy kérdésem lenne. Mit szívnak a cég alkalmazottai? Mert hogy valami ütős cuccot az biztos. Máshogy nem lehet ennyire eltávolodni a realitástól.
A másik lehetőség, hogy be vannak pakolva valahova, és mint a való világ szereplői, el vannak zárva a külvilágtól -
-
csongi
veterán
A szerelhetosegnek semmi ertelme.
Ha mar van kinaba penz boven, a projekt Ara-t kellene atgondolni es bevetni. -
Bagoly01
senior tag
válasz
hardver1985 #55 üzenetére
Pontosan. Ez egy vicc.
-
Bagoly01
senior tag
Ezeket a kávákat nem tudom értelmezni... Ez még is mi?
Magáról a készülékről meg nem is beszélve. -
User64476
őstag
Hajrá HTC őizzé HMD!
-
válasz
Luck Dragon #57 üzenetére
Van ez így.
-
-
odani2000
csendes tag
-
hardver1985
tag
Ezek a kávák olyan mintha a telefon egy dobozba lenne.
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: 294 pozitív...
-
bostone
addikt
válasz
Luck Dragon #52 üzenetére
Eddig minden modellel hatalmas sikereket arattak. Idővel maguk mögé utasítják a legnagyobbakat. Jól átgondolt stratégia és éleslátás jellemzi a vezetés lépéseit.
Öt évig biztosítja a cég az alkatrészeket és két évig a szoftveres támogatást. -
válasz
Luck Dragon #52 üzenetére
-
-
bostone
addikt
Jól ráérez a piaci igényekre a cég. Hatalmas jövőt jósolok neki.
-
lolal
senior tag
válasz
TechMagneTic #48 üzenetére
Igen ez a legnagyobb probléma a készülékkel
-
TechMagneTic
tag
Kedvencem amikor leírják, hogy milyen szép, színben egyező a doboz és a kábel... De képet már nem csinálnak róla... Évek óta ezt csinálják...
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
A jövő most van
-
plömplöm
őstag
"Anno 2017-2018-ban ők kezdték el a mostani "több frissítés, havi rendszerességgel" trendet"
nem, ezt maga a google kezdte el 2014-ben
az első ilyen "global" telefon pedig egy xiaomi volt, a mi a1, 2017-ben, a nokia csak 2018-ban csatlakozott
de sebaj
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Solten
őstag
Ertem en a nokias nosztalgiat, de 2024-ben ekkora kavakkal mar kifejezetten hulyen nez ki.
Saor Alba
-
lolal
senior tag
Végre valami egész élhető készülék lenne a HMD/Nokia frontról, egy remek szerelhetőségi ötlettel, egyedi desingnal. Lenne helye a piacon, de és ez egy abszolút keresztbetörő DE … az említett javíthatóságot egyenesen lepisili a kettő év szoftveres támogatás. Illet volna legalább 4 et adni ha már hand made opció van bennne. Ha meg a márka okosai kiemelik, hogy a felhasználó kutatásaik szerint átlagosan kettő évig tartanak meg egy okostelefont, akkor meg eleve ki fog bíbelődni azzal, hogy otthon barkácsolja az akksit…
A nyitó árazása meg ezek fényében egyenesen röhejes. 160-70.000 Ft környékén azt mondom oké lenne (bár megjegyzem akkor is lenne jobb vétel), de jelen pillanatban ez egy NEM AJÁNLOTT plecsnit kaphatna ha lenne ilyen. Fél év múlva, ha beesik az ára akkor talán megér egy misét…
-
MrOomen
tag
Ez a 2 év szoftverfrissítés nettó tökönszúrása az eddigi munkájuknak amit az android vonalon letettek.
Anno 2017-2018-ban ők kezdték el a mostani "több frissítés, havi rendszerességgel" trendet (akkoriban ezzel promóztuk őket, nagy szó is volt), amit többek közt a Samsung is átvett, így elég nagy szégyennek tartom a viszakozást. -
válasz
viragdani01 #23 üzenetére
Na akkor meg pláne.
Én Alzánál néztem a 8/256 GB-os verziót.
-
A Lumiás kialakítása igazán tetszetős, a színe is szép, és bár a specifikációi átlagosak, az ára egyszerűen nevetséges. Ez az árazás teljesen versenyképtelenné teszi a készüléket.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Postas99
senior tag
Az első okos telefon szintén droid volt. Samsung Spica. Szarrá romoltam, de mindig az volt a vége, hogy belaggolt 2-3 hónap után. Gyűlöltem.
Volt WP 8.1 Lumia 822.Tök vicces volt mert azt valami fillérekért vettem ebay-ről.
és míg a kollegámnak az alagsorban már vétele sem volt az Iphonnal addig én vidáman tudtam használni mert nálam full térerő volt.A Win10 követelmény az volt hogy legyen 1Gb Ram a telefonban. Abban több is volt, mégsem kapta meg a rendszert.
Szép volt, jó volt az (MS) Nadella meg bek@ph@ss@ hogy nem hitt a telefonban. Rajta múlott az egész.
Az a rendszer olyan smooth volt (ha nem jobb) mint az IOS, kevesebb rammal és talán gyengébb procival. Szóval ott a programozók kitettek magukért. De jobb volt, mert akkor még az IOS azt sem tudta, hogy copy-paste más más alkalmazásokból. Mindig a kollegám kért meg hogy jegyezzem meg a telefonszámot mert meg kell, hogy jegyezze az üzenetküldő alkalmazásból és fejből beírja a tárcsázóba. Jót röhögtem azon, hogy milyen b@lf@sz telefon még ezt sem tudja. És még a térerő is egy hulladék rajta egy valag pénzért.
A legjobb a T9 support volt benne, mert azt nagyon eltalálták, mindig koppra tudta, hogy mit akarsz írni. És a böngésző is úgy íródott, hogy az URL sáv alul volt!! Nem felül!! Nehogy az ujjaddal ne érd el a tetejét.A napokban néztem, hogy egy L950-et vagy 930-es ami igazán gyönyörű darab, be kéne szerezni mert mostmár bőven lehetne rá saját appokat írni rá, a teljes rendszert kinyitották. Mókolni kell de, jó játék.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Nekem nem jött be sajnos valahogy, én a Droiddal kezdtem az okostelefonos karrierem. Ismerősnek volt WP, szerette.
Elfogadom, nem egy a rendszerszemléletem, nekem olyan " nem látok a rendszer mögé , nem volt tipikus laucher, és túlságosan a W8.1-et idézte asztali kornyezetből, attól még a víz kivert...
[ Szerkesztve ]
Poco X7 Pro bemutató: https://youtu.be/VDQFkh1KNh0 ,,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
Postas99
senior tag
Nagyon jó volt a WP. De nem csak 1x csapták pofán a rajongó tábort.
Amikor a 700-as sorozatot egy tollvonással elkaszálták, majd amikor a W10 került csak bizonyos készülékekre az megint egy mocsok dolog volt.Amúgy volt kollegám akkor járt a BME-re amikor házira azt kapták, hogy játékot írjanak WP phone-ra.
-
törölt tag
Összefoglalván: ronda (jó, ez szubjektív, de vagy legyen lekerekített, vagy csak szögletes, a kettő együtt ritkán adja ki), csirke (és ehhez még csak gamerkedni sem kell elkezdeni, elég megnyitni a kamerát - ami meg nemhogy nem kiemelkedő, de egyenesen rossz) és még a beszélgetési hangminőség (egy telefonon, ami elsődlegesen még mindig az) is torz?!
Nem értem a HMD/Nokia vergődését. A 3-5-6 vonalon még elhittem, hogy újra lesz belőlük valami, de elkap a szekunder szégyenérzet újabban, mikor olvasom a róluk szóló cikkeket.
És akkor még odaadják ezeknek a tizenkettőegytucat "influenzás" akárkiknek (azt sem tudják néha, melyik a telefon teteje, nemhogy a specikben otthon vannak), akik még a maradék méltóságot is kifacsarják a(z új) márkából... Az úgy karrier.
[ Szerkesztve ]
-
Elk_hound
tag
Amikor megláttam, mondom pont ilyen kell. (Na nem a rózsaszínű...)
Középkategóriás telefon, fémházzal, SD kártya bővítési lehetőséggel.
De ennyiért adjanak kettőt.... -
janeszgol
félisten
válasz
viragdani01 #23 üzenetére
Az úgy vastagon best buy vétel.
-
sandorambo
csendes újonc
Újabb elektronikai hulladék
Onnan indul az egész, hogy sztem elég ocsmány ez a lekerekített kijelzősarok, de amúgy szögletes forma (engem a nosztalgiafaktor nem érint, újabb generáció vagyok).Aztán meg kicsit olyan mintha beledobáltak volna néhány dolgot amik jók, 144 Hz, szerelhetőség, Qi2, aztán meg elkezdtek kispórolni mindent, köztük a szoftvertámogatást.
A processzor teljesen értelmezhetetlen számomra, a 2 éve megjelent, nem a nyers erejéről híres Pixel 7-em is megveri AnTuTu pontszámban.
Alsó kategóriás mobiloknál jellemző ez a: van egy-két 'húzófunkció' amúgy meg minden közepes. Mondjuk itt még az árszintet nézve nem is közepes a készülék nagy része, hanem rossz. És az 'extrák' meg nem túl kiemelkedőek 220e-ért.Azt hagyjuk is, hogy ez a 2 éves szoftvertámogatás olyan hülyeség, az lenne a lényeg, hogy ezt a telefont sokáig lehet használni, mert egyszerű javítani. Mondjuk az is igaz, hogy ilyen specifikációval nem hogy két évig, de még 2 napig se fogja használni senki.
-
Plug Life
senior tag
Legalább már nem a Nokia nevet gyalázzák, hanem a sajátjukat, ez pozitívum 😂
-
lorinser
senior tag
"a versenyképessége nem volt meg, és még így is volt, akit nem sikerült megszólítania ennek a rendszernek" - meg lett volna, hiszen több szempontból jobb volt, mint az akkori Android vagy Ios. Plussz többször volt olyan hónap, amikor több WP mobilt adtak el, mint Iphone-t és több országban is piacvezető volt. De ez már sajnos történelem.
Poco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
-
classic B
senior tag
válasz
enginev3.0 #2 üzenetére
A Lumia még most is tetszik kinézetre, de ez a hmd megoldás nagyon ronda.
-
janeszgol
félisten
Szerintem is. Ilyen vacak kamerás képessége még a Redmi Note 12 sem volt, ami negyedennyiért nyitott. Amit ez a telefon produkál:
fotók: a 12 mpx használható, de legalsó kategória, az 50 mpx és a többi kuka. Az előlapi kamera elmegy.
videók: minden kukaEz a telefon kamerát tekintve egy kalap kaka. Az X30 anno nagyon jó volt. Nem is értem ezt.
-
janeszgol
félisten
Külalak oké.
A kijelző jó. A Motorola szokott ilyesmit használni (POled, 144Hz).
A hardver alsókategóriás.
A kamera alsókategóriás.Nem ajánlott vétel.
-
lócitrom
őstag
válasz
Tutyimutyi #1 üzenetére
ilyet se nagyon olvasok PH-n. de kb. pont ennyire érdekes ez a telefon.
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
Graphics
Jómunkásember
Működött, de a versenyképessége nem volt meg, és még így is volt, akit nem sikerült megszólítania ennek a rendszernek
Egyszerűen a MS későn reagált minden piaci lépésre, mondjuk a Nokia is anno..
Jó lett volna a WP, csak nem igazán lendült meg a szekere...A felhasználóinak természetesen ordas nagy pofáscsapás volt, hogy beszántották az egészet... a potenciál meg lehetett volna benne, de az MS-re jellemző tesze-toszaság itt is megvolt.
[ Szerkesztve ]
-
lorinser
senior tag
"mert a Windows Phone semennyire nem volt versenyképe" - de az volt.
Poco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
Vtwo
senior tag
Kínában nem tudom mit szívnak, de most már sorozatban jönnek a feltörekvő márkáik modelljei agyament árazással. Mint pl. eme gyöngyszem.
-
ddaydome
senior tag
Egy kicsit túlzol. Szerintem 170e körül már jó vétel lehet, de ahhoz még kell kb. 0,5 év.
A nokiánál (pl. x30)az volt a jó, hogy elképesztően tartós és megbízható készülék. Nekem még meg van otthon, pót telefonnak, de 1,5 év "kemény" használatot jól bírt és egy karc sincs rajta ( mondjuk ott Victus + Ip68 védelem van) és minden frissítés jön a mai napig."Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
Reignman
aktív tag
Én a zsebemben szoktam hordani a telefont, ezek a sarkok szerintem 1-2 hónap alatt kilyukasztanák, meg onnan a festék is villámgyorsan lekopik tok nélkül...
-
Graphics
Jómunkásember
Az ár szerintem túlzó, ezek a kávák 2024-ben pedig már kellemetlenek.
Biztos látják a "bugit" ebben a retrovonalon-vonaton, de ezzel a hardverrel nem tartom életképesnek.
Bármely felsorolt mobil alternatíva... Én mondjuk ha lenne 220 ezrem, vennék egy sima X6 5G-t ezzel a hardverrel és maradt még 100 ezer forintom... Vagy X6 Pro-t.
Esetleg bármely Moto, de leginkább egy Nothing 2a/Plus-t.
[ Szerkesztve ]
-
kbyte1024
veterán
Hát ez kb katasztrófa. Még felé ennyiért sem jó ajánlat. Hol élnek ezek .....?
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
elmepocok
tag
A Lumia utánérzés elég tetszetős, csak akkor már hiányzik néhány szín a boldogsághoz - sárga, piros, fehér, kék, ilyesmik.
A szerelgetős móka nagyon jó lenne, ha support híján nem csak 2 évig lehetne használni a készüléket, addig a gyári akksi is kitart és nem kell cserélni, szóval ha valaki nem olyan típus, hogy 2 hetente leejti a telefonját a másodikról, akkor sok értelmét nem látom emiatt megvenni. Az árát említeni sem érdemes. -
Annó még ezek a kávák jól néztek ki, most már kevésbé
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Nekem kifejezetten tetszik a színe.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az eddigi legnagyobb tudású HMD telefon lépett piacra, ami külsejében a Lumia modelleket idézi, más szempontból viszont az utóbbi évek Nokiáinak problémáit hurcolja tovább.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HP notebook topic
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest