Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadMancs
veterán
válasz
Diák66 #116948 üzenetére
Hiába lesznek elerhetőek 5G eszközök, azért nem fognak emberek telót cserélni egyből, na meg 5G re csak korlatlan enged fel. 5G NSA lenne mindenkinek a legjobb. Valamennyire tehermentesitve lenne B20 mert az egy nagy 💩 jelenleg. Szerencsére mondjuk B3 elég széles körben elerhető.
-
dokee78
félisten
Tanácsra lenne szükségem:
Június 25-én vásároltunk egy Xiaomi Redmi Note 8T készüléket.
Pár nap múlva már vissza vittük,mert beszélgetés közben a másik oldalon elmegy a hang,azaz a másik fél nem hallja a hangot.
Random idő közönként megy el a hang fél perc,4-5 perc stb.Majdnem 2 hét szerviz.
Vissza érkezik a telefon alkatrész cserés munka lappal.
Már aznap vissza a Telekomhoz,mert megint elmegy a hang.
Nem küldte szervizbe az ügyintéző,mert nem tapasztalta a hibát.Otthon ugyanúgy elment a hang.
Telekom újra,mindkettő SIM kártya csere,hátha segít.
De a hiba ugyanúgy fenn áll.Ma viszem megint megy a szervizbe.
Kérdésem,mit tegyek ha,vissza jön és megint el fog menni a hang.
-
Diák66
őstag
válasz
4Grider #116940 üzenetére
Jelenleg úgy nézem a környékünkön így a 900 MHz-es 3G hiánya miatt:
Megszűnt a 3G a következő településeken: (a kiemelt településeket személyesen is ellenőriztem, többi lefedettségi térkép, valamint a cellmapper adataira támaszkodik)
Ácsteszér, Bakonygyirót, Bakonynána, Bakonyoszlop, Bakonypéterd, Bakonyszentkirály, Bakonyszentlászló, Bakonytamási, Borzavár, Csesznek, Gic, Győrasszonyfa, Hárskút, Jásd, Lázi, Lókút, Pápateszér, Pénzesgyőr, Porva, Románd, Sikátor, Súr, Tarjánpuszta, Tés, Veszprémvarsány
Részben megszűnt:
Csetény, Dudar, RavazdA helyzet viszont az, hogy nem tudom lesz-e B8 LTE, mivel ezek ugye Telenoros cellák voltak (amik egyébként működnek is még, csak a Telekom nem csatlakozik hozzá).
Kérdés a Telekomnak van-e elég frekvenciája, hogy a a 2G GSM mellett üzemeltesse majd a 4G LTE-t is. Ha jól emlékszem annó azért nem lett neki saját 3G hálózata ebben a sávban, mert nem volt elég frekvencia. Ez elképzelhető, hogy azóta változott.
-
viktorhu
veterán
Feleségem a korlátlan mobilnetén még a zenét is youtube-on hallgatja, ritka, hogy ne menjen nála egy stream, és itthon sem csatlakozik a wifihez. 30 giga körül van a havi forgalma.
Semmi sem annyira rossz a mobilnetnek, mint a torrent, ami mert egyedül az törekszik automatikusan a rendelkezésre álló sávszélesség maximális kitöltésére egyszerre fel és le irányban is, ráadásul azt folyamatosan.
-
gabo89
senior tag
Aktiválnám Telekom app-ban havidíjas előfizetésen a korlátlan net 30 napra opciót, de az utolsó sorban azt írja hogy "Érvényesség: 2020. augusztus 07". Ez mi? Köszi előre!
-
viera
őstag
válasz
st3v3np3t3r #116931 üzenetére
Nálam is ezt csinálja múlt hét péntek óta.
De érdekes,hogy nem mindegyik előfizetésemnél. -
-
válasz
ElektrikusDE #116923 üzenetére
hát az gáz...
-
MadMancs
veterán
válasz
kakuk.tamas #116925 üzenetére
Száguld az az 5G
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #116920 üzenetére
Én 1.5 hónapja vettem Vodafone saját márkás telefont újonnan, ami csak 3G-s...
-
Starchm
őstag
válasz
Gondolom ez az éppen aktuális 10%-ba esett terület.Szerintem egyébként hamarabb kapcsolják le a 3g-t mint, hogy minden felhasználó volte képes lesz, tehát valakiknek marad majd a 2g hívás.Ahh nem olvastam el az utolsó mondatot, hogy a hanghívást nem érinti -
Diák66
őstag
válasz
Nem, a Telenor 3G-je van, működik. A cella azonosító sem változott. Csak Telekom tűnt el.
-
válasz
Diák66 #116917 üzenetére
Jaaa.... már kezdtem félni
mert még nem vettem a laptopomhoz 4G-s modemet...
Gondolom a Telenor szűntette meg és ebből kifolyólag szűnt meg a Telekom-é is...Hát... Lassan ideje, bár még korai, mert nagyon sokan nem rendelkeznek 4G-s készülékkel, főleg olyannal ami VoLTE képes...
-
Diák66
őstag
válasz
st3v3np3t3r #116915 üzenetére
-
-
leo81
aktív tag
válasz
Diák66 #116913 üzenetére
Amennyire vissza tudok emlékezni arra, amikor beszéltem a technikai ügyfélszolgálattal:
A fazon azt mondta, hogy 2021 márciusától jelentősen leépítik a 3G-t... Mondjuk én a (4G+)-ra kérdeztem rá, hogy ezzel mi a terv, de arról nem tudott mit mondani....de ezt az infót megkaptam a 3G-ről. -
gábor-ka
tag
Több helyen is hallom, hogy a korlátlan spotify előfizetésnél valamiért mégis fogy az adatkeret, ez mennyire normális?
-
anglergab
addikt
Meg kell nézni, hogy hol a bázis, hol vannak a szomszédai (pl. Cellmapperen, ha fent van), telenoros vagy telekomos. A telefon tudjon B20-at is, 3CA-t, 256QAM-et le, 64QAM-et fel, jól legyen elhelyezve. Sajnos a legtöbb telefonon nem lehet cellára, bandokra lockolni, illetve külső antennát használni, amikkel a szomszédos cellákat is lehetne használni. Rosszabb SNR/dominancia, de kisebb terhelés között optimálizálni.
-
válasz
gabo89 #116908 üzenetére
Jaj ne, azt a papírt dobd ki! Nekem is ugyanezt küldték, de semmi köze a multiSIM-hez!
Simán aktiváld, ha ott az opció. Az ÜSZ egyébként állította, hogy csak úgy lehet aktiválni, szüneteltetni, ha telefonálok nekik. Én ettől még simán ki/be kapcsoltam eddig.
Amit nem tudsz webfelületen bekapcsolni, az az opció, amivel nem korlátozzák a sebességet abban az esetben, ha korlátlan csomagod lenne! Ez viszont 3990.-/hó
Erről a időszakonkénti aktiválás, felfüggesztésről egyébként sehol nem írnak és az ÜSZ sem tudja. Csak gyanítom, hogy 00:00 órától 24:00-ig számol 1/30 havidíjat, ha aktiválva van természetesen.
-
gabo89
senior tag
Rendeltem online egy Multisim-et. Most jött meg. Amit kaptam hozzá leírás szerint, úgy kell aktiválni, mintha régi sim-et cserélném le újra, és a régi ekkor deaktiválódik. Tehát hívjak fel egy telefonszámot a meglévő SIM-ről, diktáljam be a SIM 20 jegyü azonosítóját, és ekkor azt írja, hogy a meglévő SIM már nem fog müködni. Ezt biztos így kell? A Telekom fiókban már ott a Multisim, és ott van egy Aktiválás gomb. Ezt megnyomni nem lenne elég? Köszi előre!
-
clon
senior tag
válasz
anglergab #116906 üzenetére
A probléma nem csak maga az 1-5Mbps hanem az ha van ennyi letöltés akkor gyakorlatilag 0Mbps a feltöltés ha van van feltöltés akkor visszaesik a letöltés gyakorlatilag 0Mbps közelébe de 1Mbps alá így vagy a kérés nem megy el vagy mikor elmegy akkor a letöltés nem jön így hiába az átlag mérés amivel (itt mindenki boldog mert "mindenre" elég) 5Mbps mégsem tetű lassú állandóan.
Azért egy (nem olcsó) előfizetésnél nagy boldogság ha ott ahol használnám nem tudom használni és telefonon megkapom azon a részen nincsen probléma minden működik "rendesen" (tehát ez az alap rendes működés) biztosan sokan használják (gyakorlatilag az "így jártál").
Értem be van dugulva kb. 2 éve így azért erről már tudniuk kellene de legalábbis valamit tenni vele... -
anglergab
addikt
1-5 Mbps valóban elég szinte mindenre, kivéve gyors letöltés, HD streaming, tethering, torrent stb. De ezek nem igazán mobilra valók jelenleg.
Itt inkább az lehet, hogy torlódik a cella és kihoz a mérés 1-5 Mbps-et, de az nem stabil.
20-30 Mbps-nél is lehet ilyen probléma, és sokszor azt írják hogy "csak" 20-30 Mbps van, és az okozza a lassúságot. Ez természetesen nem igaz, félreértés.
Úgy is mondhatjuk, hogy egy stabil 5 Mbps sokkal jobb mint egy instabil 20-30 Mbps.
Nem csak a sebesség számít, főleg ha nem jó a mérése.Régebben amikor alacsonyabb volt a 4G készülékek száma és az átlagos adatforgalom, sokan mértek szinte folyamatosan 100-200 Mbps-eket.
LTE rendszeren egy tényleges 10-30 Mbps/előfizető tökéletes egy 300 Mbps-es cella esetén, ez a célérték. Ha több, nagyon jó, ha kevesebb, az sem feltétlenül gond.De azt is mondhatjuk, hogy felesleges az elméleti max-ot nézni, ameddig a kapcsolat megfelel amire akarják használni, illetve nem akarják olyanra használni, amire nem való.
A rendeltetésszerű használat nem az hogy kimaxoljuk a cellát (hogy ennyi meg annyi "Mbps-em" van, ez csak illúzió), hanem hogy használjuk azokat a szolgáltatásokat, amikre jó/való. -
clon
senior tag
válasz
totron #116900 üzenetére
Egyiket sem töltötte be, gyakorlatilag látszott mennyire szenved vele.
A probléma ott van, hogy az 1-5Mbit folyamatosan hullámzik olyannyira, hogy akár a 0Mbit is leveri a feltöltés meg 0-1Mbit közé áll be.
Kölcsönkértem 3 nokiát 6-7-8 és ugyanígy működik így vélelmezhetően nem telefon probléma (legfőképpen, mert bepattintottam egy telenor kártyát és azzal tényleg ment rendesen) majd más városba hogy-hogynem a telekom kártya "életre" kelt így azért elég sanszos, hogy egy nem kis városban a hálózat nem jó (és ezt legalább 2 éve tapasztalom konstans semmi változás). Mivel kiépített vezetékes net van és az albérletek esetén nem jellemző ezek hiánya a torrentezés esélye alacsony.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest