Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Íme, a One UI 8
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Majd bizonyára ebből is lesz mix, mint a Windows hangokból a klasszikussá vált Copy Con - Windoz Jo.
-
ledgeri
nagyúr
Úú, tényleg: a csengőhangokat (kimenő bejövő) mentse akinek kell pár év múlva a nosztalgia!
-
-
Egon
nagyúr
Chuck Norris még júniusban is Skype-on fog telefonálni...
-
-
ekkold
őstag
Nekem tegnap még jött frissítés a skype-ra, bár nem tudom mi a fenének frissítik, ha úgyis leáll nemsokára.
Meg aztán azért se váltok Teams-ra. Feltettem egy Telegram-ot, tök jól működik (Android7, és Win7 alatt is), és több ismerősöm is elérhető rajta. Meg feltettem egy Viber-t is, ami szintén teljesen jól működik (Android7, és Win7 alatt is), és nagyon sok ismerősöm használja. Szóval májusban viszlát Skype... ketten is beváltak a helyetted. Hello Teams: Köszi, de nem! -
thomasa
senior tag
Valami éledezik, amit írok Skype-on, az megjelenik TEAMS-ben is.
-
-
válasz
Thunderzolee #161 üzenetére
Részemről nem a megszokás a kérdés; hamar kiismerem az újat. Hanem a hasznos, gyakran használt feature-ök eltűnése. Mintha a projekt menedzsere az olcsósítás jegyében mindent kigyomlálna, ami nem okvetlenül muszáj - csak épp a felhasználókat felejtik el megkérdezni róla, hogy mit és hogyan használnak.
A világ a mai napig szívja pl. a ribbon bar erőltetését - tipikusan álló dokumentumoknál, fekvő képernyőn, a függőleges helyet feleslegesen tovább csökkentve. Mintha egy harckocsi kukucskálóján át néznéd a világot.
-
Nem akarom ilyen "kesergő" benyomását kelteni.
Szeretem az új dolgokat, a jó dolgokat, a modernt is akár, nyilván van a Skypeon túl is élet, és meg is fogjuk szokni. Csak attól még nem örülök neki, h már megint rám erőltetnek valamit, amit nem akartam.Épp elég az új Windows verziókat megszokni folyton.
-
-
válasz
Thunderzolee #156 üzenetére
Tipikus Microsoft: Előbb meghirdetik a Skype halálos ítéletét, mielőtt megoldották volna a migrálást. Úgy terelnének a Teamsre, hogy még ki sem tudod próbálni.
Szerencsére csak egy Skype-os ügyfelünk megrögzött (Skype for Business, pénzfeltöltés, hívások rendes telefonszámokra stb.), a többiek egyáltalán nem sírnak, hogy Teamsen folytassuk.
-
Pikari
addikt
válasz
Thunderzolee #156 üzenetére
Az egyik random mikrószaft accountod beenged az összes mikrószaft szolgáltatásba, ez már 10+ éve így van. Attól még az adatokat nem migrálták.
-
-
Pikari
addikt
válasz
Thunderzolee #154 üzenetére
Még nem kezdődött el a migráció. Nagy betűkkel ki van írva:
Magyarán, majd kapod az értesítést.Amúgy én nem fogok migrálni. Egy személy maradt ott, aki aktív, és ő kapott egy külön teams regisztrációt, egy inkább azt mondta, hogy vegyem fel máshol. A többi meg már évek óta be se lépett, aki igen, az se reagált semmit már egy jó ideje.
-
Érdekes ez a Teams.
Felraktam fateromnak, de hiába léptettem be, a Skypeos kontaktjai egy részét egyszerűen nem adja be. Például engem sem, miközben a másik gépen online vagyok.Párszor újraindítottam, utána már megjelent pár kontakt még pluszban, de inkább hagytam egyelőre, nem emésztem magam rajta, nem akarom felhúzni magam.
Tipikusan az a WTF érzésem volt közben, h ezt most hogy. Innen most hogyan tovább.
Már a Teams parancsikonjának az előkeresése is egy kisebb agyrém volt.
A fxszért nem lehet a Start menüben a lehetőségek közé betenni a "tartalmazó mappa megnyitása" sort betenni. Ha valaki nem a tákcán akarja kitenni az ikont, mert még olyan régimódi, h az asztalon tartja az ikonok nagy részét, annak hiába adja be a tálcaikon lehetőségét.
Persze meglett, csak bosszant, h már ez sem olyan mint régen, h pl. "Program files/Teams mappa", oszt kész. -
HUNited
őstag
válasz
arnyekxxx #150 üzenetére
Asszony telója így nem nagyon foglalkoztat (neki jó így, hiába erősködök. Amúgy is vagy 6 éves biztos van az a telefon, és egész egyszerűen nem tudom rábeszélni egy újabbra, pedig már el is van repedve a kijelzője. De hát tudod, akinél a p*nci, annál a hatalom). Néha ha a kezembe kaparintom, elindítom rajta az AdGuardot (Huavei, magától lelövi egy idő után, biztos át lehet állítani de nem ástam bele magam), vagy telepítem a frissítéseket (ő ezt se szokta), esetleg törlöm a cachet és újraindítom. De ez nem túl sűrűn fordul elő.
Blokada: ok, akkor ez olyan mint az AdGuard, csak gondolom konkurens fejlesztő. Van valami előnye az AdGuardhoz képest? Olcsóbb, vagy többet tud? Mondjuk nekem van egy 8 felhasználós családi licencem meg egy szimpla amit a TV-n használok, így nem hiszem hogy váltanék, de érdekelne mit tud ami miatt azt választottad.
-
HUNited
őstag
Ha ezek előre egyeztetett alkalmak, akkor ajánlom próbáld ki a meet.jit.si-t. Regisztráció nélkül használható egy böngészőből (jelszóval védhető a session, illetve regisztrált felhasználóként lehetséges moderált meetingeket is csinálni, akár osztálynyi résztvevővel is) és SZERINTEM nagyon jó a képernyőmegosztása, és a hangminősége is. Természetesen ezt a felbontást amit használsz nem teszteltem le, ez rád vár
. Én rendszeresen használom meetingekre és a munkatársaim/ügyfeleim oktatására is.
-
ekkold
őstag
2560x1440-es felbontást használok, és a másik PC-n szintén ugyanez a felbontás. Ilyenkor is átméretezi a képet, vagy nem tudom mit tesz vele, de elkenődik és nagyon rosszul néz ki. Ha csak ablakot osztok meg vele, amit fullhd méretnél kisebbre húzok, akkor hibátlanul átmegy, de némelyik program ablaka (amit használnék pl. TINA áramkörszimulátor) ilyenkor meghülyül. Magyarul nem tudom használni, a vonalas kapcsolási rajzok vagy nem mennek át használható minőségben, vagy a program helyi ablaka nem frissül ezért lesz használhatatlan. Nem tudom, hogy ez csak a qhd-t érinti-e, és mondjuk 4k-ban meg jó, de az is lehet, hogy csak fullhd-ig jó. Minden esetre a VNC-vel jó, így a kép azon fog átmenni, a hangra meg jó a Telegram. Hacsak, mondjuk egy frissítés nem orvosolja majd a dolgot. Vagy ha találok olyan szoftvert ami mindkét feladatot meg tudja oldani hibátlanul, akkor váltok arra.
-
HUNited
őstag
Én nem tapasztaltam problémát a képernyőmegosztással 3840x1080 felbontásban sem. Nyilván valóan az ilyen széles képernyőt érdemes két részre osztani (én is úgy teszem), de azon túl hogy a másik félnél kicsi volt a kép (az oldalarány miatt ugye lekicsinyítette) nem volt vele probléma. 4k-t és egyéb felbontást nem próbáltam.
-
HUNited
őstag
válasz
arnyekxxx #143 üzenetére
Feleségemnél 2,27 gb a Facebook és 471 mb a messenger. Sajnos őt nem tudom leszoktatni róla. Nála volt amúgy hogy AdGuarddal nem volt hajlandó működni (minden funkció). Erről a facebook lite appról nem hallottam még (nem én vagyok a célközönsége), lehet az működik rendesen (hiszen az csupán egy shell gondolom a weboldalhoz, egy PWA szerű valami, de ezt csak feltételezem).
Blokada: Nem ismerem, úgy látom hasonló lehet mint az AdGuard, csak ezt valamiért megtűri a gugoló a pléhsztorban (ergo kell hogy legyen benne valami korlátozás mert azok minden normális privát szférát biztosító alkalmazást letiltanak). Jól működik, minden rendben vele? Bár lehet ez nem használ szűrőlistákat csak DNS-t szűr? Fura hogy még nem hallottam róla sosem.
-
Pikari
addikt
12 évvel ezelőtt még minden rendszer szintű szoftver, produktum és kommunikációs szolgáltatás, amit a munkámhoz használtam, microsoft alapokon nyugodott.
Mára egyetlen Microsoft alapú szolgáltatás maradt az életemben, és egy hónap múlva végleg leáll.
Végülis magas lóról lehet nagyot esni.
-
ekkold
őstag
válasz
Thunderzolee #144 üzenetére
Telegram-ot használok, Win7 alatt és Androidon. Telefonálásra, videóra teljesen ok. Viszont a képernyő megosztás csak fullhd felbontásig jó, felette nem az igazi. Skype-on sokat használtam a képernyőmegosztást. Egyelőre beszélgetésre maradt a Telegram, úgy tűnik ennek a legkisebb a hardverigénye, de a képernyőmegosztáshoz feltettem egy ultraVNC-t, amit persze VPN tunnel-en keresztül használunk. Kényelmesebb lett volna ha egyetlen programal is jól megy a két dolog egyszerre, de végülis a probléma megoldva, bezárhat a skype...
-
A Viber mennyire jó asztali verzióban?
Fent van nekem is, de mondjuk sokat nem használtam az asztali gépeken.
Most belenéztem, a smiley-k az asztali verzión nem jelennek meg.
Ehh... :/A Teams csak Win 10-től felfelé megy.
A laptopomon Win 7 fut, (és nem is akarom lecserélni).
Többi gépen nem gond a Teams, mindegyik újabb már. -
arnyekxxx
veterán
Évek óta blokada-val használom a messengert (is), a reklám ismeretlen fogalom a telefonomon.
Emellett több giga a mérete amit nem tudok értelmezni.
én sem tudnám, de nem is kell , mert nem annyisaját telefonadatai
Facebook lite alkalmazás mérete 12 MB adatok 162MB
Messenger alkalmazás mérete 174MB adatok 228MB"nagy" fb nincs felrakva de az olyan 250-300MB között van.
-
HUNited
őstag
válasz
Eversmann #141 üzenetére
Az nem a Facebook része? Annak ha jól tudom nincs köze a Messengerhez. Mindenesetre én is szoktam használni (erős korlátokkal), de csak böngészőből. Persze mobilon a kémszoftverét erőlteti, így igen vacakul használható (pl. üzeneteket csak úgy tudsz megnézni ha asztali nézetre váltasz és zoomolsz), de én amúgy is desktopos ember vagyok, az ismerőseim meg tudják hogy nekem csak akkor írjanak Facebookon, ha ráér a válasz akár napokat is.
-
válasz
Foglalt név #137 üzenetére
Az adatoktól eltekintve (amiknek egy részét nem is tervezik áthozni, ld. a fent linkelt weboldalt) a "seamless" átállás kollégának annyira sikeres volt, hogy majdnem kizárta magát a gépéről is, mert a Microsoft össze-vissza kapcsolgatja össze a fiókokat, és (az MS) időnként eltéved, hogy melyik bejelentkezéshez melyik hitelesítést kellene használnia.
-
thomasa
senior tag
válasz
Foglalt név #137 üzenetére
Pontosan ez fut a felső sávban a frissítés után:
"Májustól a Skype már nem lesz elérhető. Értesítést kap, amikor áthelyezheti csevegéseit és névjegyeit a Teams-be." -
Foglalt név
addikt
Nekem most írta ki, hogy majd szólnak, amikor működik az adatmozgatás.
-
Alusky
senior tag
Kényszerből használtam kis ideig az MSN megszűnése után, aztán mivel már a lakosság egyre masszívabban használta a Facebookot, inkább átmentem Messengerre. Azon legalább mindenki ott van és ezzel le is tette az asztalra a royal flusht. Feltalálhatnak száz platformot, ha egyszer nincs rajta egy ismerősöm se.
Úgyhogy nem hat meg a leállása. Egy ideig szenvedtem a Telegrammal, ezt legalább néhány ismerősöm használja is, de mivel csoportokban nem lehet felhasználót tiltani/rejteni és kötelező nézned más barmokat benne, mert a fejlesztők szerint ez szólásszabadsági kérdés, így elengedtem. -
HUNited
őstag
A Telegram esetén csak addig kell egy telefon, amíg regisztrálsz (mivel mobilszámhoz kötött a reg). Onnantól már telepíted PC-re és a telóról akár törölheted is. Legközelebb csak akkor kell feltelepítened telóra, ha valami miatt a PC-n újra kell telepítened.
Amúgy nálam nem halk a Jami. Teljesen jól használhatónak tűnik. Ma adtak ki egy frissítést is hozzá. Először a regisztráció után nekem is vacakolt (pl. nem szinkronizálta eszközök között az előzményeket és partnereket), de újraindítás után helyreállt és azóta is jól muzsikál.
-
HUNited
őstag
válasz
Eversmann #122 üzenetére
Az egy kémprogram, javaslom első lépésként letiltani/törölni minden telefonról. Beszélsz valamiről és 10 perc múlva tolja a képedbe a reklámot. Ráadásul olyan agresszív, hogy AdGuard mellett el sem hajlandó indulni, tehát a kémkedős részét sem tudod kigyepálni. Emellett több giga a mérete amit nem tudok értelmezni.
-
l1k3_1t
tag
Ahova nem kell mobilszám se:
Teleguard - központosított, svájci székhelyű és tárhelyű (sok a hiba benne, viszont működik)
Session - P2P kapcsolatvan használva minden hívásnál és üzenetváltáson, használhatóságban hasonló a Signalhoz viszont nem központosított és hasonlóan erős titkosításban
SimpleX - decentralizált viszont szerverre kapcsolodó
MatrixOrg protokol - fediverse, saját vagy más szerverét (mint csomópontot) kell használni
Jó öreg IRC - szerverre kapcsolodó
Keybase - centralizált, zoom által tulajdonolt, ingyen - számitógéphez is csatolható - tárhelyet biztosít, pgp és egyéb kulcsokat, elérhetőséget (pl. Github, X) lehet rajta beletenni a profiljainkhoz, üzenetek rejtjelezésre is alkalmas, végpontól végpontig titkosítás is elérhető rajta.Amire valszeg kell mobilszám, központosított és adatvédelemben gyengébbek is:
Discord - adatvédelmileg kerülendő, viszont számos user használja főleg a fiatalok akik gamingeznek pl. Minecraft-al kapcsolatos, továbbá egyesek azon építenek számos témával kapcsolatos közösséget pl. TM politikai közösség (az esetek többségénel regisztrációkor csak email címet kér, de ha gyanakodik a rendszer valamiben akkor azt is kérheti)
Telegram - felhőalapú, nincs végpontig titkosítás alapból (csak ha mi külön használjuk a secret chat-et de ez mobilon működik) -
Olyan app van-e, amihez nem kell a mobiltelefon, és működik is?
Eddig a Jami tűnne valamennyire használhatónak, de iszonyú halk, és nem lehet beállítani, hogy a csörgés a külső hangszórókon menjen, de a beszélgetés már a fejhallgatón hallatszon csak (van ilyen beállítása, de nem működik).
Signal, telegram, viber mind kér mobiltelefonos alkalmazást is, de az nem játszik, mert telephelyen belül van több pc, amik között beszélgetnénk, de okostelefon az csak egy van... -
l1k3_1t
tag
Ez így van, kizárólag a viselkedés és a tettek alapján legyen megítélve egy egyén (csak azt kell elítélni akik valóban ártanak, az ártatlanokat meg békén hagyjuk, mindegy hogy kicsoda), ha toleráns vagy vagy nem, ha elfogadod bizonyos egyének létezését vagy nem. Nem vagyunk egyformák
-
l1k3_1t
tag
Egy ideje már átálltam a sokkal biztonságosabb Signal-ra és szívesebben használnám a Session app-ot is, csak tudjam valakivel használni. Persze más IM appot is használok ami Free & Open Source mint pl MatrixOrg protokol meg a SimpleX (meg nem is mint ott van a Discord). Nem használok messengert, olyannyira nélkülözöm mint a lassan mindjárt megszűnnő Skype-ot (amelyet ezt használtam először 2010 körül mikor az asztali gépre bekötötték a netet, micsoda emlékek). Persze használom továbbá a felhőalapú Telegramot is mely a biztonságban nem vetekszik alapjáraton a Signal-al, a Session-el és egyébbel.
-
Eversmann
aktív tag
Én azt mondom, átlag használatra jó a Facebook (Hang/Videó), úgyis mindenkinek van. Céges használatra, ahol már meetingek, team chatek van prioritásban: Zoom, Teams
-
KROK640
nagyúr
Igen, emlékszem azokra akiknek minden szótagra valami hülye emoji volt, és kb olvashatatlanra televágta a képernyőt. Én ezeket direkt kerültem, sőt az egyedi jelek kikapcsolásával kezdtem, így azt sem láttam ha a másiknak ilyen van, és a szövegem is olvasható maradt. Emellett eléggé rendesen megMODoltam, nekem pl eleve fekete volt a kliensem, nem lehetett rezegtetni (illetve a másik azt hitte hogy rezegtet de én nem kaptam meg belőle semmit
) meg ilyen egész képernyős animációkat sem tudtak küldeni. Sőt volt rejtve kapcsolódásom is, így senki sem látta, hogy online vagyok éppen, de bárkivel tudtam beszélgetni. Sőt, létrehoztam csoportokat is, és eltérő jogosultságokkal ellátva volt akinek létható voltam volt akinek nem, és még sorolhatnám.
-
Egy könnycseppet én is elmorzsolok a nosztalgiafaktor miatt, anno a maga hibáival is ki lehetett vele jönni. Én már korábban discord/telegrammra átmentem (ebből nekem discord jobban bejött), de azért egy kicsit sajnálom a dolgot.
Egyel kevesebb app, ami még megy wp-n
-
-
HUNited
őstag
Akkor ennél már én is jobb vagyok, mert nem álságosodok és kimondom hogy nem vagyok toleráns
(amúgy vicces, de pont az ilyen beszólásokra meg az vagyok, tehát ezek szerint demokratább vagyok a demokratáknál - és nem vagyok demokrácia párti, elhiheted. De az embert nem a politikai nézetei szerint kell megítélni szerintem)
-
-
btprg
senior tag
Szerintem meg nálad van gond a fejben, hogy ha valaki nem a neked tetsző mantrát nyomja, akkor az már hülye. Ezen az evolúciós csökevényen még nem jutott túl az emberiség, hogy ha valaki nem úgy béget mint a többi, akkor azt ki kell közösíteni. A nagy tolerancia valahogy mindig csak az olyan emberek irányába kell megnyilvánuljon, akik az éppen divatos módon hülyék.
-
btprg
senior tag
Szerintem a Telegram az abszolút legjobb a most elérhető ismertebb chatprogramok közül. A csatornák meg a szélsőjobbos hülyeségek pont nem érdekelnek. Viszont kis késleltetéssel, megbízhatóan mennek az üzenetek, lehet fájlt küldeni (tehát a képeket is eredeti fájlként, nem csak a face-n ismert szarrá tömörített hulladék módon), és mindenre van értelmes natív kliens (nem egy gigabájtos, lassú szar böngészőben futtatott webapp van desktop alkalmazásként eladva), még WinXP-n is teljesen jól megy.
-
HUNited
őstag
Szélsőjobbos tartalmak fogyasztására a legjobb platform (volt amíg meg nem fenyegették a fejlesztőt hogy leültetik ha nem nyit kiskaput az EU-s libbancs kormányoknak). Sokáig csak ott lehetett követni pl. a Toroczkait (YT kivételével), A Kuruc.info is ott volt aktív. Nomeg ott lehetett beszélni olyan ismerősökkel, akiknek számított kicsit is a privát szféra (ugye a facebook és társai igen erős kémprogramok).Ott lehetett követni pl. az igazi híreket a háborúkkal kapcsolatosan (pl. az itthon / európában nem látott orosz álláspontot). Arról nem beszélve hogy igen gyors, akár portable verzióval is használható, és nem küzd azzal a számtalan problémával amivel a Skype (pl. a feleségemnek írtam reggel hogy sokan vannak előttem vérvételen, és 4-5 órával később jött meg neki az üzenetem). Ha lehetne több felhasználós videóhívást csinálni benne, akkor abszolút befutó lenne (még így kiherélve is).
A fragmentum vagy sokszínűség részt nem értem, de szívesen deklarálom magam a számodra: szélsőjobbos, nacionalista, kőkemény rasszista, hetero, intoleráns, halálbüntetéspárti, nem befogadó, igen konzervatív ember vagyok. És ha FELTÉTLEN állást kell foglalni, akkor inkább az oroszoknak drukkolok, mint az ukránoknak, de leginkább a béke pártján vagyok (nem úgy mint a narancs). Teszem ezt azért, mert egyrészt az oroszoknak alapvetően igazuk van, másrészt meg azért mert az ukránok a mai napig elnyomják a testvéreinket kárpátalján.
-
válasz
Foglalt név #100 üzenetére
Teljesen komolytalan, ahogy ezt a váltást kezelik. Akkor mondták volna azt, hogy májustól leállítuk a szolgáltatást, mindenki mentse le amit akar, aztán viszlát.
Én az utóbbi 3-4 évben rengeteget szívtam MS termékekkel, beleértve a supportjukat is, rengeteg munkaóránk ment el emiatt. -
-
totron
addikt
Elrontani sikerült user szinten, voltak azok az akár szótagonként! is előbuggyanó , képernyő magasságú, elvileg ovisok szemében is fogyatékos szintű figurák, animációk. Te voltál a rossz, hogy tele b@sztad a másik képernyőjét. A hivatalos kliensben nehezebb, lehetetlen? volt kikapcsolni, Gaim jóbarát volt ilyen téren is. Amit aztán kitiltottak a buliból.
#62Blindmouse_, az most elvileg a Discord, mai, multimédiás turbókkal. Értelmezés kérdése, egy IRC-es eszköztárhoz képest túltolt ripacskodás elmebeteg hardverigénnyel, aki viszont az elődöt nem ismerte, az is mást mond, máshonnan kezdődik a megélési intervalluma. Mindig tartok magamnál egy egészséges méretű önmegkérdőjelet, hogy nehogy a vaskalaposság/nosztalgia szóljon belőlem, még úgy is, hogy határozottan látom helyét a szubjektív résznek is.
#79HUNited, a Telegramot nem csak tinik és oroszok használják? Fragmentum vagy sokszínűség?
Skype fronton a vállalhatatlan lassulások, hangtorzulások maradtak meg, de lehet, hogy csak nem használtam eleget. Aminek okai lehettek a vállalhatatlan lassulások és hangtorzulások...
-
growler
őstag
A "Jami"-t használja valaki? [link]
Vélemény róla? -
Az átállás megkönnyítése érdekében a felhasználók a meglévő adataikkal tudnak átjelentkezni ingyen a Teamsbe, és a beszélgetéseik, névjegyeik is automatikusan átköltöznek.
Tegnap próbáltam a Teamsen belépni, persze nem ment zökkenőmentesen, mivel először be kell lépni böngészőből a Skype névvel az MS fiókba. Ezt persze a Teams nem írja ki, csak ismeretlen hibát dob és azt írja próbáljam újra.Aztán sikerült belépni. A kontaktjaim egy része eltűnt és konkrétan nulla beszélgetés előzményt látok. Zseniális.
-
Aki szeretné a Skype-os beszélgetéseit/file-jait archiválni, az időben kezdje el az exportálási folyamatot! Mert az nem úgy van, hogy megnyomod, és letöltöd, hanem létrehozol egy exportálási kérést, majd (nálam fél nap múlva) előáll a letölthető csomag - és ennek elkészültéről értesítést sem kapsz, csak frissítgesd az oldalt. A letöltött csomag Windows-on nem igazán megszokott módon .tar formátumban van (ezt mondjuk a 7zip megoldja).
-
válasz
Fire/SOUL/CD #64 üzenetére
Best.
-----------------------------------------------------------
(#58) KROK640: "Szóval ugyan vajon mi lenne a hőskor ha nem ez?"
Az abszolút vagy közel abszolút freedom, Mosaic és társai. -
ekkold
őstag
A QTOX-ot próbáltátok már? [link] Én valamikor sok éve kipróbáltam mint skype alternatívát, működött is jól, de pl. a zaj/visszhang szűrése közel sem volt olyan jó, mint a skype-nak. Viszont p2p elvileg alapon megy, és nem kell hozzá központi szerver! Lehet, hogy feldobom ismeretségi körben, hogy tegyünk egy újabb próbált, hátha fejlesztettek rajta azóta.
-
k-adi
nagyúr
válasz
noPublicFG #87 üzenetére
Röviden? Diplomázz le mielőbb, az egyetemi fiókodnak utána úgyis vége utána és nem lesz bonyodalom
Nem csak
kényelmetlen
több profil között váltogatni, hanem ha céges profilú Teamsről szeded le a fájlokat, majd az egyetemi profilú office termékekkel szerkeszted, akkor a korrektúra, szerkesztési előzmények stb.. mindenhol az egyetemi profilod neve lesz ami nyilván nem okés egy cégnek mikor visszatöltöd a Teams-re/sharepointra stb. mert látható lesz... amiből még gondod is lehet (adatszivárgás veszélyejogilag, mégha az a másik profil is "te" vagy.. stb...)Ezek szerint jobb lenne szétválasztani őket?
Nem jobb, hanem az lenne az elvárt.Információbiztonság és jog illetve ITSec szemszögből is. Én értem, hogy így kényelmesebb, mert nem kell 2 gépet cipelned, de a fiókkezelések miatt nem olyan egyszerű ez, se mindennapi szinte se biztonság/jog szintjén.
-
-
-
-
Izland`
tag
Google Meet a legegyszerűbb, legalábbis nekem. Google fiók kell hozzá, böngészőből elérhető, nem kell telepíteni semmit, ugyanazzal az egyszer létrehozott linkre kattintva lehet bármikor csatlakozni a beszélgetéshez.
Talán az ingyenes verzióban 60 percnyi beszélgetés áll csak rendelkezésre, de ha kiléptek, és rögtön vissza, akkor én úgy tudom, hogy ez az idő újraindul.
-
HUNited
őstag
Sziasztok!
A legtöbb emberrel akivel tartanom kell a kapcsolatot már átálltunk Telegramra, viszont idős édesapámmal és az öcsémmel heti egy alkalommal videó telefonáltunk a Skype-on (hárman az ország három eltérő részén). Milyen appot tudtok ajánlani, ahol akár három résztvevő is jelen tud lenni kamerával? Ugye a Telegramon ilyet nem lehet (vagy én nem jöttem rá hogy kell). Vagy marad a böngészőből telepítés nélkül használható meet.jit.si? Ezzel csak az a baj, hogy nem tud kicsöngeni, csak előre fixált időpontokban lehet belépni, nem tudod úgymond felhívni a másikat.
Telefonos alkalmazás nem jó (mint pl. Viber), desktoposok vagyunk. Facebookot pedig nem használ sem apám, sem én.
A Teams ha használható is erre (nem tudom) egy roppant irritáló lassú és nehézkes valami a számunkra, ráadásul apámnak nincs Office csomagja (nekem is csak munkahelyi).
-
vicze
félisten
"Vállalati környezetben már rég mindenki Teams-et használ."
Nop.Skype for Business-nek kb. 0 köze van a Skype-hoz csak a Lync lett átnevezve rá, még a Teams indítója is lync.exe volt egy darabig.
Skype for Business utolsó szerver kiadása 2024-es így a támogatás 2034-ig biztos lesz, de ez az on-prem verzió. Az MS365-ös verziót már nem veheted, de továbbra is támogatott legacy ként, hybridben, valószínűleg szintén 34-ig.Mivel on-prem és teljes kontrolod van az adatok felett, így magasabb biztonságot megkövetelő helyeken továbbra is ez a napiszinten használt kommunikációs eszköz. Esetlegesen lehet hybridben Teams-szel.
-
k-adi
nagyúr
válasz
noPublicFG #68 üzenetére
Ilyen jellegű problémád akkor lehet csak, ha magán gépen akarod használni céges célra a Teams-et mivel céges gépen céges licensz van minden office termékre jobb esetben. Tehát az egyetemi dolgaidra használt laptopodon nem érti a vállalati acc-al belépett Teams, hogy nem az egyetemi office-al akarnád feldolgozni az érthető, hiszen nem ez az alapeset. Persze lehetne jobb profil kezelés is.
-
Hintalow
senior tag
Szerintem ez alatt a 21 év alatt soha egyszer sem használtam
szóval kicsi lesz a könnytermelésem aznap.
-
-
TomMusic
őstag
Számomra ott csörgött utoljára a Skype, mikor a májkroszoft megvette. Konkrétan elrontották, egy bughalmazt csináltak belőle. Nem haterként írom, hanem tényleg, abszolút érezhető volt utána a lejtmenet.
A régi jó dolgokból nem maradt semmi.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Thunderzolee #28 üzenetére
Apu, az S helyett ezentúl a T ikonra kell kattintanod, de ha szeretnéd átállítom neked S-re
-
-
A Teams szimultán kezeli a privát, a céges és az egyetemi csoportokat. Megelégedéssel használom, de (!) az egyéb Microsoft programok migrációja, ami felb@sz: pl. valaki megoszt a cégnél sharepointban valamit, azt feldolgozni akarom, de a céges helyett a privát, vagy az egyetemi accounttal nyitná meg, ott meg persze, hogy hibaüzenetet ír! És ez folyamatos!
Mint csevegő platform oké! A TS3 és a Discord mellett nem oszt, nem szoroz! De mint munkafelület, vagy központi hub, már erősen kérdőjeles a fentieket figyelembe véve! -
-
válasz
Blindmouse_ #62 üzenetére
Net sötét oldalán csak IRC van... (Meg TOR, Wannabe, fuckoff stb stb)
Ott nincs hang- és video sharing, emoji meg kitiltással jár. -
k-adi
nagyúr
You can log in to Teams Free with your existing Skype account and your chats and contacts will be automatically available for you. There is no requirement to create a new Teams Free account.
Jó tehát akkor egy másik appot kell indítani ugyanazzal a fiókkal és kész. Üzenetek és kontaktok átmigrálódnak, így nincs veszteség se. Azért ez nem olyan tragédia így... főleg úgy, hogy a Teams "több" funkciót tud
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Foglalt név #48 üzenetére
Lehet újra virágkorát fogja élni az IRC?
-
tlac
nagyúr
itt a hivatalos ms-es leírás, ahol részletesen leírják, hogy mi hogyan fog történni
[link] -
KROK640
nagyúr
A teams elvileg adja magát a könnyű migrálás miatt. Na meg gondoltam ám magamtól is, hogy ez a fejezzük be a Skypeot dolog egy üzleti alapú döntés. Gondolom nem hozta a "számokat". És/vagy nem volt logikus egy csapatot erre egyet mega Teamsre fizetni.
Az MS-re meg már a Windows 8-ért is haragudtam, a 10-el méginkább, és ahogy elnézem a 11-el majd pláne méginkábbAz MSN meg jó emlék marad, legalább nem élte meg azt, hogy igazán elrontsák, így nekünk is jó emlék marad
(ahogy pl a DC++ is, vagy az Azureus míg úgy hívták)
#56 k-adi : De, a hattyúnak meg kell halnia .... vagy legalábbis el kell játszani, hogy az történik vele
-
KROK640
nagyúr
válasz
Synthwave #52 üzenetére
Az inkább az ős kor volt, és nem a hőskor. A hőskor azért volt az, mert akkor kezdett nagyban terjedni. Először 1997-ben interneteztem, még nem tartottam egy érdekes helynek. Ugyanakkor '99-től már rendszeresen használtam, és itthon is volt betárcsázós, később ISDN, majd ADSL.
De igazán sokan 2005-2010 között lettek az internetezők, legalábbis MO-n akkor terjedt el jobban, főleg a szélessáv. De talán 2003-2010 még jobb lenne erre. Jött a rengeteg fórum és mail szolgáltató, DC++, Torrent, MSN, Skype, IWIW, Youtube, Google maps, mindenféle közösségi oldal, a játékoknak lett online módjuk, és az internetezők száma is drasztikusan megugrott, a sávszélességről nem is beszélve :
(Most csak a saját pélámmal jövök : 2003-ban betárcsázósról ISDN-re váltottam, majd 2004 végén jött az ADSL, ami 512kb/s-os volt, de másnap 1 Mbitre emelték. Majd 2006 májusárban 2Mbitre, 2008-ban 8Mbitre, 2010-ben pedig 16Mbitre. (ez pl az én esetemben bő 292-szeres gyorsulást jelentett nemegészen 7 év alatt --- ha ezt ma akarnám elérni, akkor 146 Gigabites internetre lenne szükségem, bő 2,5 éven belül, amire kb nulla esélyt látok) )Szóval ugyan vajon mi lenne a hőskor ha nem ez?
Az általad 1995-2005 közé datált időszaknak, főleg az első fele maximum őskor. A lakosság eleve kis (de egyre növekvő) részének volt internetre alkalmas PC-je, azok közül is lehetett vagy 1-2%nak internete (úgy 2000-ig), akik hetente se igen töltöttek el pár óránál többet a neten.
2000-2005-re már helytállóbb a megállapításod. -
k-adi
nagyúr
A skype indul el automatikusan a gép indulásakor vagy a Teams, totál mindegy. A cél, hogy tudjon kommunikálni, akármilyen chat app jó lesz, a hang- és képminőség a lényeg, mindegyik "népszerű" van mobilra is már. Nyilván ahogy neki, úgy a barátainak is ugyanolyan kérdés, hova migráljanak át, össze kell beszélni és választani valamit, nem bonyolult ez - hiszen nincs választási lehetőségük, valamerre lépni kell a következő 2 hónapban, ha akarnak valamit, tehát úgyis kell "valami újat tanulni". Az MS-re meg nem haragudhatsz, hogy lekapcsolják a skypeot, nyilván kevesen használták vagy nem érte meg nekik párhuzamosan futtatni a Teams-el.
Igazából én azon lepődtem meg, hogy egyáltalán eddig kihúzta a skype. Amúgy, én is sirattam az MSN-t, de túlléptem. Jó emlék marad.
-
k-adi
nagyúr
-
btprg
senior tag
"de aztán egy évtizeddel később ezt is kihúzzák alólam"
Az informatika kényszeredett bloatware-burjánzásában egy évtized az olyan, mintha azt mondanám hogy "szomorú vagyok, hogy 30 év után kihúzták alólam a Wartburg gyári alkatrész-ellátást"
Nem kellemes, ha az ember által használt valamit ellehetetlenítik, de már az csoda szerintem, hogy eddig túlélte a Skype.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Synthwave #52 üzenetére
Akkor gondolj bele mit érezhetnek azok akik már a legelején is ott voltak:
Eternal September -
-
KROK640
nagyúr
válasz
Foglalt név #48 üzenetére
MSN is tudta.
Facebookon messnegerben ami fontos kimásolom, bár szar, hogy csak kb 1 képernyőnként lehet -
-
Yodafon
őstag
kivancsi lennek a regi p2p alapu Skype meg mindig használható vajon? 🤔🤔
-
KROK640
nagyúr
Azt pedig, hogy az ismerősök hova, merre mennek, a divat határozza meg. Látja, hogy ez vagy az neki tetszik, átmegy oda (is), és hozza magával az ismerősöket is, és egyszercsak elkezdi leépíteni a régi platformot. Onnantól ha akarsz tőle valamit, mész utána. Vagy nem. De ha sok közös ismerőst csábított át, (ő, vagy más) akkor kontraproduktív lehet egy idő után NEM menni az új platformra. Vagyis menni kell a divat után.
Viberem meg What's upom nekem pl egyáltalán nincs. Tök jól elvoltam a facebook messenger + Skype kombóval, az elmúlt 10+ évben.
Na, a klánom meg széthúz, fele discordra akar menni, másik fele szerint várjuk meg a Teamset, és van akinek egyik sem jó. Szóval vagy lesz aki lemorzsolódik, vagy jópáran kényszerből mennek oda ahol többen vannak. Majd kiderül.
-
Fall-N
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #16 üzenetére
Nem a divat határozza meg, hogy ki mit használ, hanem hogy az ismerőseid mit használnak. Én már legalább 10 éve nem láttam használni senkit Skype-ot. Általában csak álláshirdetésekben láttam, hogy Skype-on kersztül lehet állásinterjú, ha kiválasztott lesz a CV. Ismerőseim közül senki sem használja már. Viber, Messenger megy leginkább itthon. Külföldön meg a WhatsApp. Vállalati körökben meg már van annyi alternatíva. Főleg Covid alatt pörögtek fel a konkurens platformok.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Igen, az MSN megszűnése is rengeteg embernek volt lelkitörés, főleg azok közül akik az internet igazi hőskorában (2005-2010) szocializálódtak. Pl barátnőm is mondta, hogy mennyire imádta az MSN-t és mai napig sajnálja, hogy nincs, illetve, hogy azonnal visszamenne ha lenne ... bár megállapítottuk, hogy az már úgysem olyan lenne.
Tulajdonkép egy ideje a skypenak is voltak hülye irányai, bár a jelenlegi verzióval (azt leszámítva, hogy mikor felnyitottam gépindítás után először a tálcáról, akkor hosszú másodpercekig villogott) eléggé megvoltam elégedve, gyakorlatilag semmi panaszom volt."Azt magyarázzam el a 80 éves fateromnak, aki rendszeresen használta a Skypeot szinte az összes ismerősével, vagy távoli ismerősével, h megszűnik a Skype.
" --- és aztán valahogy a fater mellett az összes ismerősét is lehetőleg egy platformra átterelni ... Szép lesz.
-
KROK640
nagyúr
válasz
és #15 Kbali : Ezesetben elgondolkodok a Teams-en, mert a korábbi dolgok megtartása nagy vonzerő nekem, meg az, hogy akár "kollaboratív"
-
Igen-igen.
Faterommal is az a bajom, h az Istennek se akarja használni a Facen a Messengert.
Az a mű-értetlenkedés, ahogy idegenkedik tőle.
Mindig mikor megyek haza hozzájuk, azt akkor mutatom neki, h mennyien írtak neki, meg miket.
Mindegy, kénytelen lesz megtanulni használni, átszokni rá.
Bár ha jól rémlik, van külön Messenger program asztali gépre is, raktam már fel valamikor régebben valakinek a gépére, talán az nem lesz olyan idegen neki, mintha böngészőben kellene a chat füleket használnia. -
DS39
nagyúr
válasz
Facebook Messenger.
A legtöbb idős ember fent van, így adja magát. -
-
ledgeri
nagyúr
Van valami extra módszer exportra, vagy az maradt ami az elmúlt 1-2 évben volt (1-2 extra lépéses...)?
-
Ribi
nagyúr
válasz
Synthwave #31 üzenetére
"valamiért" ? Ez olyan Palpatin "valahogy" feléledt szitu?
Ha nem jó meg van más program is. Megbeszélik mire álljanak át. Nem úgy van, hogy megszűnik a skype és akkor az a 30 ember ott van hogy hát ennyi, akikkel eddig beszéltek megszűntek létezni. Thanos csettintett megint. -
thomasa
senior tag
-
-
Ribi
nagyúr
válasz
"sok ember életében egy törés alakult ki". Na ilyen nem történt, de ha történt is ott elég nagy baj volt. Főleg nem sok embernél.
Faterodnak meg mond el, hogy átmigrálják az egészet, rakd fel teamset és mehet minden tovább. Nem történik semmi. -
Undorító egy cég ez a Microsoft.
Az MSN megszűnésével is sok ember életében egy törés alakult ki, most meg ez is.
Azt magyarázzam el a 80 éves fateromnak, aki rendszeresen használta a Skypeot szinte az összes ismerősével, vagy távoli ismerősével, h megszűnik a Skype.
-
thomasa
senior tag
Céges környezetben belső használatra alkalmaztuk, viszont felmerül a kérdés, hogy mi a jó ingyenes alternatíva? Teams-et nem szeretnénk. Fontos a groupchat, és a hívás.
-
Busterftw
nagyúr
Lehetett volna ugy kommunikalni, hogy a Skype beleolvadt a Teamsbe es Teams neven folytatja tovabb
-
Lenry
félisten
helyes.
egy bughalmaz lett az utóbbi időkben.
meg végre kidobhatok egy alwayson IM appot a telefonomról. így már csak 6 marad... -
Nemár, a Copilot mint előny?
-
Kbali
nagyúr
válasz
Foglalt név #18 üzenetére
A nagy covid para idején egy határ f*s volt a Teams, de mostanra - főleg a fizetős, de integrált Copilot-nak köszönhetően - bőséges (persze főleg vállalati körben) funkcionalitással Office integrációval egész jó. A stabilitása mostanra egészen jó lett, hangminőség, képernyőmegosztás, stb... teljesen jól megy. Én párhuzamosan legtöbbet slack-et használok, annál most jobbnak tartom.
-
Remek. Baromira örülök neki.
-
válasz
Nálam nem a megszokás a lényeg. Céges kapcsolatokra Skype, családban van Discord is, ismerősökkel egyebek, de kb. bármit meg tudok tanulni a Telegram-Signal-Slack vonalon. Egyedül az kérdés, hogy kinek vagyok hajlandó átadni a személyes adataim.
A magam részéről azt kívánom jelezni a Microsoft felé, hogy a felhasználók teljes figyelmen kívül hagyása számomra nem elfogadható. Ilyen volt annak idején az osztott nézet kivezetése a felhasználók kifejezett tiltakozása ellenére, bullshit indoklással. Vagy a Copilot Skype-ba erőltetése, majd kiszedése.
Műszakilag nyilván nem repesek ezektől a (többnyire Electronnal becsomagolt webapp) 5-10 processzt indító csodáktól, de kb. mind egyforma. Akkor miért épp a Microsoftot támogassam?
-
Foglalt név
addikt
Mondjuk elég sokáig Myself-nek csúfoltuk, annyira botrányosan rossz volt.
Pl. a fájl megosztása, aminél először feltöltötte a csetablakba és 2 perc után kellett volna rányomni a küldésre, amit biztos elfelejtettél.
A nevezéktan is megér egy misét, mikor a Teams-ben a teams-ben a channel-ben találsz valamit, amiről egyébként nem küld értesítést, ha nem kukacozol. -
Amit most épp AnonymusX írt, Én is ezért gondoltam, hogy Én, meg Te és a többi "törzsgyökeres" Skype user inkább a Teams felé fog menni, ezért is írtam ezt korábban.
Nem kell új reg meg semmi (nekem is van régi direkt skype azonosítóm, de MS fiókkal is be lehet lépni stb)joghurt | DS39
A mi korosztályunknak (Én 50+ és gondolom KROK640 se 0 évesen kezdte el használni a Skype-t) a jól megszokott szoftver "elvesztése" a rossz hír. Kezdetektől használjuk, nem mentünk el divatirányzatok felé, csak azért mert az újabb, meg más, meg csilli-villibb stb stb. Megszoktuk, célnak megfelelt, ennyi. Ha a Teams-l is el tudok tölteni újabb 20 évet, abban benne vagyok, aztán ha 20 év múlva az is megszünik, az se baj, lehet addigra már az urnafalból figyelek kifelé... -
Necroman_Mk2
őstag
Sajnálom, mert ha ritkán, de használtam még mostanában is a Skype-t. Valószínűleg húsvétkor lesz még egy nagy beszélgetés, aztán bye-bye.
"Ezzel pedig a Skype feliratkozhat az Internet Explorer és a Windows Phone listájára, vagyis a szebb napokat megélt Microsoft-márkákhoz."
Fun fact, de az Internet Explorert még a W11-ben is elő lehet hozni egy trükkel.#5 KROK640 Át is vette jó egy évtizedig, aztán a MS csinált egy jobb? modernebb alkalmazást.
-
KROK640
nagyúr
Pontosan így gondolom én is. Egyszer még az MSN után arra mentem amerre terelni akartam, de aztán egy évtizeddel később ezt is kihúzzák alólam. Ideje, hogy másnak is bizalmat szavazzak, meg visszajelezzek, hogy nem tetszik a megoldás. Fogalmam sincs merre, de lehetőleg - azért se - a Teams felé.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #6 üzenetére
Nekem már a bajom ott kezdődik, hogy megint tanulni/megszokni egy teljesen új valamit, ami ráadásul nem is egészen arra lett kitalálva amire használni akarom.
Na meg lehet, hogy ráfér a microsoftra egy kis user vesztés, szóval ezzel az erővel akár a discord felé is nézelődhetek.Amúgy amit imádtam a skypeban egy idő után, hogy saját magadnak is küldhettél linkeket, üzeneteket, így egyfajta noteszként is működött, és mivel szerkeszthető, minden eszközről elérem és csak én látom, így erre is kell majd keresnem valami külön megoldást
-
-
válasz
Nem, nem kell újabb agresszív bloatware, amit aztán pár év múlva majd megint kinyír a Microsoft.
Ha már váltani kell, akkor lesz kb. bármi más. -
DS39
nagyúr
válasz
Nem hiszem hogy ez lenne a cél.
Inkább racionális döntés, mint anno a Skype vs MSN esetén. -
Most meg majd a Teams veszi át a Skype helyét, legalábbis, akik hozzánk hasonlóan a kezdetektől csak és kizárólag Skype-ztunk, azok -szvsz- a Teams felé fognak menni, remélem lesz ingyenes verziója továbbra is, nem pedig egy huszáros vágással megszüntetik az ingyenes verziót, amikor sokan átmennek.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #3 üzenetére
Különösen zavaró, hogy anno a szép emlékű Windows MSN Messenger azért szűnt meg, merthogy majd a skype átveszi a helyt.
-
-
KROK640
nagyúr
Nagy kár lesz érte, 2005 óta használom szinte naponta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
it 21 év után leáll idén májusban a Skype, a Microsoft a Teams javára nyugdíjazza.
- Gyúrósok ide!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 101 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest