Hirdetés
- Hazai akkumulátorrekordra pályázik a OnePlus 15R
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
Ha jól rémlik egy kedves eltávozott csoporttagunk írt ilyen baromságokat, asszem talán tm5 hibákra. Ő nem hisz abban, hogy a tápegység és a kondenzátorok ilyen ingadozásokra vannak tervezve. Érdekes, nálam csak akkor lehetett "áramingadozás" amikor bfék voltam és a vcore-t nem adagoltam megfelelően?
Riser? -
Laraxior
titán
Volt valaki itt aki jelezte, hogy hálózati ingadozás miatt szórta neki a whea errorokat a hwinfo. Érdekelne, hogy megoldódott-e valahogy a probléma. Szünetmentessel, vagy akárhogy.
Tegnapelőtt nálam is jelentkezett, egésznap. Se előtte, se utána. Filmnézés közben, játék alatt is, pcie RTX5090-re hivatkozott. -
-
zebra_hun
veterán
válasz
F_Zolee
üzenetére
A segítség sajnos így megy. Sokszor a tulajt nem is érdekli az egész. Nekem anno nem voltak ilyen "szájbarágós" leírásaim.
Ilyen esetben meg neked kellemetlen amikor már be sem indul.
CMOS segít ilyenkor. Bár volt már olyan, hogy az sem. Elemet kellett kivenni...Alap ilyenkor amikor nekiáll vki a BIOS-t túrni, hogy tudja visszaállítani ha rendesen elkutyulja. Ha nem tudja, neki se álljon.
Másik sokszor előforduló eset, amikor a windows sérül. Az is néha előfordul. Pár parancs ugyan helyrerakja.Ez az első és legfontosabb dolog megtanulni, hogy gond esetén hogyan tudjuk helyreállítani a hibából a masinát.
Akarni kell, nem nagyon bonyolult.Bízom benne, hogy sikerül a műtét

-
F_Zolee
nagyúr
válasz
zebra_hun
üzenetére
Távolról segítek. Amikor vette a ramot hiába mondtam 2x16 legyen... Nem közel lakik szóval maga kell megoldja.
De most a win már be se tölt neki szóval odébb van minden megint.
Hwinfohoz is elmondtam mi nem kell rá...ennyi ért oda. Meg úgy mindennel ez a helyzet.
Meg leírtam hol van az SA fesz de persze nem találja de azt se, hogy leírtam...
-
zebra_hun
veterán
válasz
F_Zolee
üzenetére
Te csinálod vagy a haverod? Távsegítség szívás mindig.
Én az elejéről kezdeném.
Mindkét kit ellenőrzése külön külön TM5-tel, egy egy órát. Egyből XMP-vel, JEDEC-et nem.
Be is billentene ha az XMP elhasalna.
CPU-t nem piszkálnám, UV ráér, TM5 nem terheli hogy felforrjon.
Aztán a 4-es felállást tesztelném. Lehet én bepróbálnám az XMP-t, de ha hibázik nem adnám fel, XMP kikapcs, és JEDEC 2133MHz. Azon ha megy, siker.
Nem véletlen nem ajánlják a RAM topikban sem a 4-es felállást. 2x16 sokkal kedvezőbb. De nem lehetetlen.
Szóval letörni nem kell, de illik ellenőrizni mindkét kit-et külön, XMP-n.
Ha ezen tesztek sikeresek, ATC kép HWINFO-val majd többet mond a 4-es üzemről.
Tulaj tanuljon meg képet készíteni (bocsánat), kukázza a VGA, SSD, stb. felesleget róla.
Ha nincs ATC és nem akar bajlódni vele, HWINFO-ban is van. Az is jó.Ilyen kicsire is rá lehet mindent tenni:
Ez a HWINFO féle RAM tábla. ATC jobban elterjedt, de ez is pont ugyanolyan jó.
Ha a haver a szomszéd, jobban jársz ha átmész hozzá
Ha OC nem is, de XMP -nek illik mennie. -
zebra_hun
veterán
válasz
F_Zolee
üzenetére
Ez egy default?
Ugyanis a 0.90V SA az tuti kevés.
De az 1.35V (? ez xmp fesz) Dram is kevés.
Az 1.20V Tx az jó.
Nekem ez default + xmp-nek tűnik, ami a 2x8-ra elegendő.A zeb arhívban van egy 2x8 3200C16 18 18 xmp, ott ue.
4x8 esetén tuti megemelném a Dram-ot 1.40V-ra, SA-t pedig 1.20V-ra.
Lehet elvinni mint max:
SA: 1.35V
TX: 1.40V -
F_Zolee
nagyúr
Na ez cinebench alatt készült. [kép]
Remélem olvasható marad.
Viszont újabb részlet kerül elő.
szünetmentes tápot vett és mintha azóta szarakodna a gép. Most lehuzattam róla... -
zebra_hun
veterán
válasz
F_Zolee
üzenetére
Az idle fagyás inkább cpu túlzott uv, a global svid adaptív negatív offset mellékhatása.
A ramokat inkább cmos után ellenőrizd.
Load default, boot, kikapcs, kábel kihúz és villany nélkül indít fél percen keresztül.
Ha van cmos, akkor azt is nyomogatva kábel nélkül.
Majd restart. Az az igazi "default".
Érdemes megnézni jedec-en is tm5-tel, majd xmp-n is.
Egyiken sem hibázhat.
Cpu uv ne legyen még, kezeld külön őket.
Annak alapon is hibátlannak kell lennie.
Egy 3200c16 18 18 nem egy extrém xmp.
Ez az idle fagyi a -0.100 mV offset és ennél erősebbnél szokott jelentkezni.
Persze nem zárja ki a memória instabilitást, de gyanús. -
zebra_hun
veterán
válasz
F_Zolee
üzenetére
Az auto értékekre ránéznék. Nem ígérek semmit.
4x8 felállás nem extrém még, főleg 3200-n.
Illetve hasznos lehet még szintén auto 2x8 is.
Hwinfo+atc.
Benhill csinál hasonlót.
4x16 dual rank esetén kell igazán kepeszteni. Az már keményebb dió.
1.37V Dram-ra tennék még. Bár nem tudom milyen kit, vakon ezt nem lehet. -
F_Zolee
nagyúr
Az mitől lehet, hogy egyszer csak memtest86 hibákat dobál és a win is fagyogat ha 4 modul van a lapban? 4x8GB 3200MHz, ismerős gépe. Z690 Strix D4, 12700k. Előtte nem volt gondja. Emeltettem kicsit SA, ram meg VDDQ feszt, mert minden autón van neki de nem segít.
IVR Transmitter VDDQ Voltage...1.25
DRAM Voltage...1.37V
CPU System Agent Voltage ...1.27 -
Sefi84
senior tag
válasz
gainwardgs
üzenetére
A kérdésedre senki se válaszolt ahogy látom

Vedd le 4400-ra a Ringet és nézd meg úgy
4500 már sok ennek a kis procinak.
Amúgy a Vcore 1,11 V tök normális és a fogyasztás is jó, de 1,15 V-al az 52/41 is meglenne, tartsd a 11-es különbséget. -
zebra_hun
veterán
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Az a legrosszabb. A korlát nem szabályozásra való.
Lehet észre sem veszed. Ez függ a lottótól.
Enyém pl 57x akar lenni, de pl egy Cb alatt ~50-51x...
Egy rendes terhelés mint Y Cruncher már ~49x-re esik.
Játékok nem terhelnek nagyon, alapon az 57x olyan 55-56x-re esik.
Másik 14900k-m nem esik, mivel alacsony VID van neki "égetve", nem közelíti meg a 250W határt az alacsonyabb Vcore miatt.
Amit használok az igen.
Te látod, hogy kifutja e magát, vagy visszalépked.
Cb pont és freki megmondja ezt.Szerk.:
Nekem már 230W-nál az áramkorlátba ütközik a default
-
-
zebra_hun
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
De túl akarja, ezért jön be idle a limit.
1450 is normális. 1500 (mv) -ra szokták. -
zebra_hun
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Félreértettem, sorry.
Mivel az "csak" idle, nem lényeges.
Egyik a Cache Ratio auto-ról disable, fixáld a min és max értéket, másik pedig ahogy BH írta, max Vcore limitáció erős.
Power Managament-ben van egy sor ahol a cep, ia ll stb, ott alul szerintem adtál be egy plafon limitet mV-ban.
Ha nem okoz gondot, nem gond. Terhelés alatt ne legyen fék, az pedig nincs. -
fudi2002
nagyúr
válasz
gainwardgs
üzenetére
5.2, 5.3 nomeg ezekhez különböző E mag frekiket meglesnék. Az optimum tuti feljebb van.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
gainwardgs
üzenetére
1,1v vcore terhelés alatt az diesense 1,03v terhelés alatt. Miért ne lehetne ez leszabályozás nélküli 130w?
5,1ghz kissé visszafogott beállítás sztem -
gainwardgs
veterán
válasz
Broken heart
üzenetére
Nem tudod véletlenül ez a biosban hol látszik
Köszi
-
Broken heart
tag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Ha a min max is nem, akkor az idle fesz sztem vrmaxba utkozik
de mintha azt is írná hogy vrmax
szerk: ha kipörgi amit beallitottal, es nincs thermal throttle, es a pontok is megvannak akkor jo vagy -
zebra_hun
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Már az is baj ha keveset eszik? Tekerj neki 54-55x-et, lesz az egyből 180-200W.
Innen egy 13600k, 53x/42x-en, ~120-130W
De a nagytesó (13700k) is ~150W
Ez a 3-400W csak a ph-n divat. Totális baromság a degrával együtt.
Teljesen normális az. 130W-ba láthatod, még egy kis oc is belefér.
Az lenne a jó, ha ez 10W lenne. Arra még várni kell. -
gainwardgs
veterán
Üdv szakik
Mi okozza ezt a limitet
Cb futott a háttérben
Nem kevés 130W fogyasztás, vmi visszafogja

-
Baryka007
addikt
válasz
zebra_hun
üzenetére
Mielőtt bármit írok, leszögezek pár tényt !
Soha nem találkoztam élőben én sem degradációval egyetlen ismerősömnél sem!
De!
Azt tudom, hogy van olyan bios, ami gyárilag 1,6v felett kóstoltatja főleg a 6ghz környékére boostoló CPU-kat. Ilyet láttam is már... Egy DDR4 es msi tomahawk z690 @ 14900K kombójában... Aztán a saját alaplapomtól is láttam gyáriba 1,56v okat...
Azt nem tudom, hogy hosszú távon ez okoz -e bármit... Mert nekem vadi új 12600K volt, most meg vadi új 14900K ... és a 14900K újkora óta első indítás óta, már DD vizet kap és beállított BIOS-t...
De eltudom képzelni hogy 2-3 év alatt az 1,6v körüli boost vcore-ok, mégha ott nem is volt amper, tud okozni meglepetéseket.De most visszacsatolok az első bekezdésemre:
Soha nem találkoztam élőben én sem degradációval egyetlen ismerősömnél sem!A haverom 14900K ja, az említett tomahawkban akkor már másfél - 2 éves volt, és javában mentek a "botrányok" ... Voltak kékhaláljai... de addig nem ismertük egymást . . . És voltak bios-ban beállításai... próbálkozott mindennel... például OC val hogy 6ghz allcore legyen a cpu... delid meg minden nélkül .. és nem érdekelte az sem, ha 1,9v kell ehhez a CPU-nak...
a 100°C sem érdekelte sőt... a bios-ban beállította 105°C ra a max hőt... csak repesszen az a CPU ...
És ennek ellenére odamentem beállítottam neki az etalon 5,7 3 magos adaptive oc-t allcore 5,4...
És azóta megy az a CPU hibátlanul kékhalálmentesen ...
Gyári beállításokkal nem tudom mi történne most a CPU val... 0x12B mikrokód van fent -
zebra_hun
veterán
válasz
zebra_hun
üzenetére
Egy 2 éves hsz-omra válaszolok. Ekkor vettem, tisztán látszódik a degradáció...
Még javult is, ugyanis avg 1.17V Vs. 1.18V a CbR23 Vmin.
Ennyit kell elhinni a mese mese mátka szintű rémhírkeltő oldalak hazugságaiból.Természetesen első nap, első perceiben beállítottam, hogy fele fogyasztás legyen, ne a gyári. BIOS-ok nem védenek meg senkit.
Mai napig olvasni ezt a károgást... Azok mondjuk egy HWINFO képen is egy értelmetlen számkupacot látnak.Proci témáról most videokártya:
Kivételesen a gpu oc-t néztem 1440 nativ/DLAA-n. Itt fix 100% a gpu használat, azaz ilyen esetekben semmit nem hoz a ram és cpu oc. Csakis a gpu oc.
A gyári "2730MHz" -et (ami a GW-nál vmi. 2680MHz vagy mennyi, nem lényeges@1.05V) hasonlítottam a 3GHz-hez.
NVApp-al rögzítem, ilyenkor a 100% 99%-ra ugrik, illetve jópár fps-t bukok, de mindkét esetben jelen van, így nem befolyásol.
~12-15 fps minusz a rögzítés 1% low-on.
A profit pedig ebben a gpu limites szituban ~11-12 fps.
Videó beállításokat elfelejtettem rátenni, minden max ami van, DLSS nincs, csak DLAA simítás.
CPU is 54x, hiszen értelme nincs feljebb tenni ha a gpu nem tud mit kezdeni már vele.
Félig off tudom, de azért az értelmetlen oc miatt kapcsolódik ide is. Teljesen nem választható el a gpu és cpu/ram.
Heppi Mikulás! Egi
-
Baryka007
addikt
válasz
Dave567
üzenetére
Rakj be egy Line-Interactive UPS szünetmentest vagy ha lehet akkor Online Double Conversion UPS-t de ez utóbbi már nagyon drága...
Az ilyen fajta szünetmentesek stabilizálják a feszültség "rángatásokat" ... Ha ettől megszűnik a WHEA, akkor jöhet a villanyszerelő, mert ez egyben bizonyíték a rossz hálózatra is akkor.
-
-
Dave567
veterán
válasz
BerserkGuts
üzenetére
3*16 be kötve, igazából a baj, ott kezdődik, hogy nincs szét szedve a ház, külön kismegszakítókra, azaz van, de sok minden van rá kötve, én emeleten vagyok, de ha lent a mikró, mosógép megy, akkor le vágja a biztit, gondolom egy hálózaton van, amit én se értek. Aki csinálta az már nem él.
Sajnos valamikor dobja a WHEA error, ma pont semmi nem volt, a képen is látszik.
Nem is használtam sok mindent, mondjuk. Szóval van gond a hálózattal, de azt nem tudom lehet-e köze hozzá.
-
válasz
Dave567
üzenetére
mi kizártnak tartom akkori a hajdú bojlereket is elkellett viselnie a kádárkockáknak az meg 2800W-os lehetett nagycsaládosoknál vízkövesen
mai hasonló áramzabálók a légkondik szoktak lenni na de egy pc ezekhez képest semmi 5090+250W-os i714900K-val max 850WAI-alapú áttekintés A döntés attól függ, hogy hány amperes hálózattal rendelkezik az ingatlan, és mekkora teljesítményt szeretne használni. Egy 1 fázisú, 16 amperes hálózat helyett érdemes lehet 32 amperesre bővíteni, mert ez nagyobb teljesítményt tesz lehetővé, ami a nagyobb fogyasztók, például az elektromos autótöltés esetén előnyös. A bővítés 32 Amperig ingyenesen igényelhető az áramszolgáltatótól, míg afeletti bővítés költséggel jár. Mire elég az egyes érték? 16 Amper: Általában egy kisebb lakásban vagy 1-2 fős háztartásban elegendő. Az ehhez tartozó maximális teljesítmény
16A×230V=3.680 W16 A cross 230 V equals 3.680 W16A×230V=3.680 W (3,68 kW).32 Amper: Nagyobb lakásokhoz, családi házakhoz vagy olyan helyekhez ajánlott, ahol sok elektromos eszközt használnak egyszerre, mint például elektromos sütő, mosogatógép, klíma vagy elektromos autó töltése. Az ehhez tartozó maximális teljesítmény
32A×230V=7.360 W32 A cross 230 V equals 7.360 W32A×230V=7.360 W (7,36 kW). -
Dave567
veterán
Sziasztok
Használtok a géphez szünetmentes tápot?
Voltam a Nem indul mi baja a gépem topicban, ott javasolták, hogy be kellene szereznem egyet.
Ugyan is régebben jelentkeztem a topicban, hogy beállították a gépem, de a RAM test hibát dob nálam, mikor a kollégánál meg jó volt, persze én nem turkáltam semmit, de itthon rossz.
Mai nap ránéztem az eseménynaplóra, kernel, meg WHEA errorokat mai nap is kapom, úgy, hogy az ASPM le van tiltva a BIOSBA, utána elvileg lehetetlen, de van mikor jó, nem kapok semmit, de random viszont meg sem áll a hiba miatt.Fater 85-ben, építette a házat, ugye akkor még nem kellett a nagyon komoly hálózat, és szerintem a gyenge hálózat miatt dobálja, meg feszültség ingadozás se kizárt....
Lehetséges hogy az vitte el a gépet, meg azért droppol rendesen és nem stabil????
-
zebra_hun
veterán
válasz
Benhill
üzenetére
Szép ram oc
Ha minden védelem aktív, a 14900 is 20e pont. Ok, ez keservesen 210W-ig el tud menni.
Mai BIOS-ok szigorúak.Förtelmes szarok...
Nem csodálom, hogy a sok pancser teszten utolsónak végez.Garszának igaza van, nincs infó.
De 200W-ból 40e-t is csinálok. -
Benhill
senior tag
Sziasztok, tudja esetleg valaki hogy mi okozhatja a CB pontszám csökkenést?
Jó ideje rá se néztem, hanem a Ramokat próbáltam stabilizálni, a lenti beállítással Anta absolut 3x egymás után semmi error.
Gondoltam rá állok a CPU-ra...ott is hiba nélkül lefut, ám jóval kevesebb a pont mint korábban.
Fogyasztás 170W kevésnek tűnik egy kicsit.
-
válasz
Broken heart
üzenetére
De csak nativban ha valaki játszik rendesen akkor bizony mindennel együtt a 9070xt borzalmas vacak kártya teljes szar driver támogatással.
Nv driverében rengeteg funkció van amit a radeon sosem fog tudni.
És nagyon igaz hogy olcsó húsnak bizony hig a leve.
Két év után pedig olyan értékvesztett hogy mehet a szemétre.
Nézd meg az Nv 4 gen árait most,többet érnek mint újan.
Bár ha valakinek is ez szimpatikus megoldás ,hát lelke rajta! -
zebra_hun
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Nekem az első képen a C Drive az egy pcie 3.0 nvme, 18e-t kapott.
46e-t a 4.0-s nvme. Át kellett raknom, mivel alapból a C meghajtót nézi.
Windows-nak jó a 3.0 is, nem izgat.
Nem ismerem az I5 eredményeit sajnos, ez az első amit látok.
I9 64-66e, oc 68e szokott lenni. 70e+ egész combos oc volt.
Az 53e rtx4090 is. Láttam rtx5090-et alacsonyabb eredménnyel.
Természetesen oc volt azon is. -
válasz
Broken heart
üzenetére
de az 5070Ti a párja a 9070XT-nek
ott meg az árak is másak 360.000ft-ért lehet kapni 5070Ti-t itt a bizonyíték új játékok a relevánsak 1440p full grafika DLSSQ vs FSRQ 87 vs 79
dlss meg az fsr alap lett mostmár 2025-ben a legtöbb játéknál ezt el kell ismerni (utáltam de most a 4. generációs DLSS meggyőző nem homályos nincsen ghost effekt)
-
gainwardgs
veterán
SSD hozott még
-
Garsza
veterán
válasz
Broken heart
üzenetére
Nyilván lehet fokozni. És ez általában elmondható ahogy megyünk egyre lejjebb. De azért az 5080 és 4090 közt nagyobb az ár érték külömbség mint az 5080 és 9070xt közt. És hát az nem zöld hanem vörös.
-
-
zebra_hun
veterán
válasz
Garsza
üzenetére
Naná, ez egyértelmű. Igazából a játékokat kritizáltam, hogy némelyik még 5090-en sem képes 1080p-n a 140 fps-re.
Bocs, ha félreérthető voltam. Semmi gond az 5080-nal.
Gammákat sem fikázom, olyanok, amilyenek.
A BF-et viszont csak dícsérni tudom.
Épp a portal-lal szenvedek. Működik az az ingyeneseknek?
Bench pályát kreálni. -
zebra_hun
veterán
Tudod hányan fogják a fejüket?
"Minek kell vágni az fps-t amikor annak 10.000-nek kell lennie?"
Ismerem a cuccod, tudom hogy 120Hz/2160p van neked. Egy "sima" fps sztem is jobb, mint egy ugráló, de ez ízlések-pofonok.
Ha 0.1% is a megálmodott célon van, az a legjobb. Mindenesetre jó látni ilyet.Garsza:
Igen, meg nem
Én el tudnék viselni erősebb videokártyát. Még 960p-re is kevés egy 4090 ma sajnos. Mármint ha a cél legalább 140 fps. Nem bántom a DLSS-t, nem rossz, de némely játékban még 1440 DLSS Bal. sem tudja a 140-et. Hát, ez van, volt, és lesz is.
Tudom, nem kell kimaxolni a grafikát...F_Zolee:
Érdekes, bakkerfíld gyártójának mindig sikerül ezt jól megcsinálnia.
Lenti Hogwarts pl. nagyon jó erre.
~60 fps mindenkinek, a játék meg rosszabbul néz ki, mint az 1985-ben megjelent Super Mario.
Na jó, túloztam kicsit ahogy szoktam
, de akkor is nagyon ronda.
OK, nem a gpu fékez, alapjában a motor irgalmatlan rossz.
Tanulhatnának a BF készítőjétől. Gay Tracing nincs, de az hiába van a HL-ban, azzal is randa.
HZD, BF, stb. meg nincs, mégis sokkal szebb.
BF5 még egy mezei 3080-nal is tökéletes. Aztán 300+ fps kimaxolva egy 5 éves gpu-val.
Procit is jól használja, e magokkal együtt.
Magánvélemény, de így látom. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Lexus, Toyota topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Okos Otthon / Smart Home
- Diablo IV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hardcore café
- Hazai akkumulátorrekordra pályázik a OnePlus 15R
- További aktív témák...
- A legolcsóbb!!! 1-14. generációs CPU-k kiárusítása garanciával, számlával!
- Új - Thermalright V2 LGA1700 Contact Frame / Fekete színben
- Intel 12. / 13. / 14. generációs procik - Update 08.01 -
- Intel Core i7 13700 + Gyári hűtő
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- 182 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i9-14900HX, RTX 5070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

kreatív.

Nem is használtam sok mindent, mondjuk. Szóval van gond a hálózattal, de azt nem tudom lehet-e köze hozzá.
16A×230V=3.680 W16 A cross 230 V equals 3.680 W16A×230V=3.680 W (3,68 kW).32 Amper: Nagyobb lakásokhoz, családi házakhoz vagy olyan helyekhez ajánlott, ahol sok elektromos eszközt használnak egyszerre, mint például elektromos sütő, mosogatógép, klíma vagy elektromos autó töltése. Az ehhez tartozó maximális teljesítmény

Msi ab log (közel 20p multi)