- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coolmat
őstag
válasz
callmeakos #18840 üzenetére
Szia!
A legtöbb szervízben a szervizes előtt kell produkálnia a telefonnak a hibát, vagy beveszik vizsgálatra. A jack dugós hibát könnyen meg tudod mutatni, csak mondjuk vigyél legalább két fülest is, nehogy arra fogja a szervizes hogy a füles rossz.
Ha minden jól megy, akkor felajánlanak másik készüléket, és a garancia is újra kell hogy induljon (van erre valami jogszabály is, érdemes rá hivatkozni ha nem szeretnének új garipapírt adni). Két típus közül érdemes választani szvsz: Alcatel Idol S vagy Sony Xperia SP (ha engedik utóbbira a cserét). Persze most karácsony után ki vannak fosztva a boltok, így lehet kicsit várnod kell még érkezik új.
-
Coolmat
őstag
Mai napon nekem is kicserélték a MOM parkban a GXI-t. Szervizes fickó nagyon rendes volt, mondta hogy nem jött GXI és nem is fog, megnézte a GXI aktuális listaárát, ami szerinte 70990 Ft, aztán végignézte mi fér bele +5000Ft-ig. Amiket felajánlott: Desire 500, Lumia 625, L9, S3 mini, S Advance, Ace3 és Xperia M (Xperia L és SP-t nem mondott, ezért rá se kérdeztem). Rákérdeztem az Idol S-re, azt mondta az 58000 Ft, de nem ajánlja, azért ha gondolom kihoz nekem egyet, hát úgy gondoltam
Aztán mikor kihozta ő is rájött hogy ez nem az az Idol amire ő gondolt, nem is ismerte még ezt az új típust. Lepapirozta 10 perc alatt a cserét, microsim csere további 5 perc volt egy másik pultnál. Első benyomásra nagyon tetszik a telefon, kijelzője gyönyörű, hangminőségre ég és föld a GXI-hez képest.
-
Coolmat
őstag
Most jöttem meg MoM parkból. Annyit sikerült elérnem, hogy nem tesztelik (van kijelzőhibám is, azt egyből látta a szervizes hogy nem kóser), rendelt cserekészüléket, kb. 1 hetet jósolt mire megérkezik. Már annak is örülnék, ha végre egy tényleg hibátlan GXI-t kapnék, de azért még reménykedem hogy Idol S vagy Xperia SP lesz helyette
-
Coolmat
őstag
A fejleményekről feltétlen beszámolok majd kedden
-
-
Coolmat
őstag
válasz
Canonfan #17969 üzenetére
Úgy emlékszem Keeper próbálkozott már ezzel, és utána is zabált a kernel valamiért, én a Google Playre tippelek, ami kérdés nélkül lefrissíti magát. Én már belenyugodtam, hogy este úgyis töltőre kell tennem, de azért még kicsit fáj a szívem, hogy előtte még két napot is elketyegett némileg visszafogott használattal.
-
Coolmat
őstag
válasz
tonyqa23 #17509 üzenetére
Most hogy itthon vagyok nem nyomkodom a telót, ilyen használat mellett régebben elketyegett 3-3,5 napig is.
Szerk: ha esetleg van még itt valaki aki cseréltette a készüléket más típusra: hogy számolják bele a GXI árát az újba? Azon az áron amin megvettem (ez nálam 2 év hűséggel webshopból 47k volt anno), vagy a mostani listaáron? A másik kérdésem, hogy az új típusnál webshop árat számolnak ha a GXI-t is úgy vettem, vagy bolti árat?
-
Coolmat
őstag
Eddig örültem, hogy engem ez a kernel-mizéria elkerült, hát mégsem:
Mondjuk eddig sem bírt sokkal többet, de attól még bosszantó, hogy jobban merül, az meg tényleg furcsa, hogy sokaknak mostanság kezdte csak el. Nagyon bírom ezt a telefont, de ezek a rejtélyes hibák amik időnként előjönnek kezdenek engem is irritálni, lassan elgondolkozom rajta, hogy kicseréltessem más típusra, pl. Xperia L-re vagy SP-re (van két olyan pixelhibám is, amivel eddig elvoltam, de cserealapnak elég lenne).
-
Coolmat
őstag
HD telefonálás a T-nél. A "tesztben" egy GXI-t és egy vacak Nokiát használtak a sima telefonáláshoz, ezek szerint a GXI nem támogatja az AMR-WB kodeket?
-
Coolmat
őstag
válasz
boxos23 #16572 üzenetére
Routeres topikból idézek: "Azt megtippelni, hogy egy hálózat meddig ér majd el, mennyire csökken majd a jelszint a routertől távolodva, vagy hogyan esik majd vissza a hálózat sebessége a jelszint csökkenésétől, kb. esélytelen. Több dolog hatással van egy vezeték nélküli hálózat áteresztőképességére. Számít a környezet zajossága (zavaró jelek a wifi frekvenciatartományában), a közvetlen rálátást gátló objektumok és természetesen az ellenoldal (a hálózati eszköz, amely a routerre csatlakozik)."
Általánosan csak azt merem kijelenteni, hogy a külső antennás routerek jobban szoktak teljesíteni hatótávban mint a beépített antennások.De kezdünk nagyon eltérni a topik témájától, úgyhogy valami ontopik is legyen: mostanság egyre gyakrabban tapasztalok lockscreen fagyást, mióta sűrűbben lóg az itthoni wifin a teló. Router típusa: TP-Link TL-WR1043ND vargalex OpenWrt firmware-el rendesen bekonfigolva (20MHz-es sávszél teljesen szabad csatornán, más eszközzel használva nincs semmi probléma). Elvileg ennek a javítása lett beígérve 1,5 - 2 hónapja a ZTE-től, de azóta síri csend, most vagy megint a T-Mobile ül rajta hónapokat, vagy a ZTE sem erőlteti már meg magát ezzel kapcsolatban, mert inkább az utódra koncentrálnak.
-
Coolmat
őstag
Én a helyében inkább vennék most egy ilyen 4 rongyos 1 antennás N-es routert, ha meg majd később többre vágyik, akkor jövőre jönnek elérhető áron az AC szabványos routerek (már most is kapható 1-2 de csillagászati áron), szóval hosszabb távra én már nem vennék most dualband-es N routert
-
Coolmat
őstag
Ez jó elgondolás, de ha nincs semmilyen 5GHz-es wifi eszköze (a GXI sem ismeri az 5GHz-es sávot) akkor felesleges pénzkidobás
tonyqa23: Ez vagy ez tökéletesen megfelel (utóbbi cserélhető antennás), 60-70 Mbit-es netet is képes elosztani, persze csak kábelen, wifin ahogy Robbertho is írta max. 40-50 Mbit-et tud, azt is csak ha ott állsz a router mellett
-
Coolmat
őstag
válasz
Robbertho #15887 üzenetére
A Wifi fagyás részhez: elég valószínűnek tartom én is azt az elméletet, hogy a Wifi-3G váltás között fagyhat, mert én csak akkor kapcsolom be a mobilnetet, ha tudom hogy nincs a közelben használható wifi (ilyenkor a wifi ki is van kapcsolva), és mivel csak 50MB-os csomagom van, ezért eleve nem szoktam bekapcsolva hagyni. Ilyen kímélő használat mellett egyszer fagyott csak a GXI mikor wifire csatlakoztam (valamelyik korábbi példány, mert ez már a 3. nálam).
Az új frissítésre biztos várnunk kell még pár hetet, de én nem reménykednék, hogy javítanának valamit a touchscreen driverében, mert ez a probléma is hardverfüggő. Az első és második készülékemnél nekem sem úgy működött a touchscreen ahogy szerettem volna, a ~1,5 hónapja csereként kapott 3. készülék viszont már príma ilyen szempontból is, nem "remeg" a kijelző ha egyhelyben rajtahagyom az ujjam lapozáskor, az érzékenysége abszolút megfelelő. Olvastam itt a topikban ilyen történetet, hogy valaki odaadta a GXI-t egy Iphone tulajnak, hogy próbálja ki, és nem tudta kezelni rendesen a touch screen érzékenysége/érzéketlensége miatt. Múltkor odaadtam én is egy I4 tulajnak, hogy próbálja ki a telómon a Carmageddont (nem giroszkópos, hanem touch screenen kell nyomni a gázt/féket és iránygombokat), semmi gondja nem volt a kezelésével.
-
Coolmat
őstag
Kikerült a ZTE support oldalára is a B06, a T-Mobile oldalán viszont a B04 van fent (eddig nem volt ott, vagy csak én nem vettem észre).
Ha már írták előttem is az infót akkor bocs, nem találtam erről posztot az utóbbi napokban, ezért gondoltam felhívom rá a figyelmet
Keeperv85: My bad, de nem jelzi ha frissül az oldalsó témaleírás vagy mi a szösz, általában meg nem nézegeti az ember hogy mi változott ott
-
Coolmat
őstag
válasz
Keeperv85 #14793 üzenetére
Ha tényleg ugyanaz a panel van benne mint a V970-ben, akkor elvileg azon is jelentkeznie kéne a lilulásnak, de egy gyors kereséssel nem találtam semmi infót erről a topikjukban. Biztos ami biztos rákérdezek ott is a dologra.
-
Coolmat
őstag
válasz
#40993792 #14780 üzenetére
Az IPS glow tudtommal más jelenséget takar, ami pl. nálam akkor észrevehető a monitorom (LG IPS236V) sarkaiban, ha egybefüggő feketét jelenít meg, lásd google keresés képei (az én monitoromon speciel nem annyira a durva mint legtöbb képen). Azt még nem próbáltam, hogy a monitoromat kiteszem a napra és úgy ellilul-e az egész, de kétlem hogy ez történne vele.
Visszatérve a telefon kijelzőjére: azt sem tudjuk biztosan, hogy egyáltalán IPS panel van-e benne, Keeper is csak azt írta róla, hogy egy Sharp panel Novatek nt35516 színkezelővel, ebből még nem sok minden derül ki, simán lehet hogy TN panel van benne, amivel az IPS glow kizárva.
Azelőtt én is értetlenül állok, hogy valakinek lilásodik valakinek pedig nem , nehezen tudom elhinni, hogy legalább kétféle panellel is gyártják a telefont, ráadásul össze-vissza, mert nekem a régi ~júniusban gyártott és az új ~novemberben is gyártott is produkálta a jelenséget. Esetleg aki nem tapasztalta, azok közül ki használ valamilyen fóliát (nem gyárit)?
Abban egyetértek az előttem szólókkal, hogy emiatt tök felesleges cseréltetni, simán együtt lehet élni vele, sokkal fontosabb hogy a többi szokásos hiba ne jelentkezzen. -
Coolmat
őstag
válasz
Coolmat #14623 üzenetére
További tapasztalatok a kicserélt telóval: lockscreen fagyás eddig nem volt (igaz az előzőnél sem), ugyanúgy lilásodik a kép közvetlen napfénynél (nem panasznak szánom, mert jó szögben tartva nem lilás a kép és még olvasható nagyjából), a touch screen érzékenysége pedig klasszisokkal jobb mint az előző példánynak, gyanítom ezen csak hardveresen tudtak javítani. Összefoglalva öröm és boldogság van mostmár, eddig hibátlannak tűnik a készülék, egyedül a GPS-t nem próbáltam még rajta (ma este arra is sort kerítek), hétvégén pedig repül fel rá a NextV3.
-
Coolmat
őstag
válasz
Coolmat #14592 üzenetére
Kicseréltettem ma a telót az Alleeban, megmutattam a szaggató kamerát a szervizesnek, helyben fel is vett vele egy próbafelvételt, és csúnyán darabos volt, úgyhogy szó nélkül hozta a cserekészüléket. A cserelapra ráírta azt is hogy "tap hiba", ami gondolom a touch screen érzékenységét akarja jelenteni, pedig ezt nem is mondtam neki ill. ő sem említette hogy szerinte az is hibás rajta, de mind1, úgy látszik ezzel viszik vissza a leggyakrabban
Az újnak egy árnyalattal világosabb a kijelző körüli kerete (erről más többen is beszámoltak akik cseréltették), a kamerát megnéztem ott a helyszínen, a többi általános hibában még nem volt részem, úgyhogy remélem mostmár ez már végleges készülékem
-
Coolmat
őstag
válasz
Joe Cockroac #14569 üzenetére
Nem az előlapival van gondom, hanem a hátlapival. Konkrétan akadozik az élőkép a fényképezőprogiban (bármelyikben), és 1080P-s videófelvételnél is akad (gyakran 2-3 mp-re is megáll a kép, míg a hang megy tovább). Sötétebb fényviszonyoknál kevésbé jön elő, de most hogy hétágra süt a nap (ami persze nem baj
) már igen csak irritáló tud lenni.
Szerk: minden ROM-on megvan a jelenség (B04, B06, Nextv2, Nextv2_A), úgyhogy biztosan hardveres hibáról van szó.
-
Coolmat
őstag
Szia!
Sajnos nálam is akad a kép videófelvételnél, illetve sima fényképezésnél is ha mozgatom a kamerát szintén akad az élőkép. Először én is azt hittem, hogy szoftveres hiba, de kipróbáltam más kameraprogrammal is ill. custom ROM-on is ugyanúgy jelen van a hiba. Érdekes módon gyér fényviszonyok mellett nem tapasztalható a jelenség. Azt is tudni kell, hogy egyszer már cseréltettem a telefont, az elsőnél nem volt még meg ez a hiba.
Majd kérlek jelezz vissza sikerült-e cseréltetned, mert ha igen, akkor én is bevállalok még egy cserét (meg ahogy olvastam már nem sokáig él ez a cseréljük a készüléket módszer a garanciánál).
Gabor777: Szerintem nincs köze a frissítéshez, már csak azért is, mert nekem gyári B04-en, NextV2-n és NextV2_A-n is ilyen, úgyhogy ez hardware hiba lesz.
#14272: Szerintem elég ritka hibáról van szó, mert nem nagyon emlékszem hogy más panaszkodott volna emiatt.
-
Coolmat
őstag
válasz
Keeperv85 #13917 üzenetére
Végre valami konkrétum a frissítést illetően
Azt nem mondta, hogy pontosan melyik hibák lesznek javítva a B06-ban? Gondolom a sokaknál jelentkező lockscreen fagyás biztosan fixálva van benne, de ezenkívűl még jó lenne ha a touch érzékenységén is javítanának, nekem néhol túl érzékeny és túllapozok, néha meg érzéketlen és rábökésnél csak kijelöli az ikont (tudom, megszokás kérdése, de ez akkor is zavaró kicsit).
-
Coolmat
őstag
A Nextv2 ROM-ban lévő launcher az első pontnak megfelel, de mappázni ha jól tudom nem tud.
-
Coolmat
őstag
válasz
sittes79 #12595 üzenetére
Szia!
Erre a bugra már én is felfigyeltem nextv2-nél, ha leválasztod majd visszamountolod az SD kártyát vagy újraindítod a telót, akkor már látni fogja az újonnan felmásolt fájlokat. Ezt elkerülendő inkább maradok az MTP módnál, még ha kicsit idegesítő is a sima windows intézőt használni...
-
Coolmat
őstag
válasz
apeelme #11965 üzenetére
Köszi a tapasztalatot, de nem is a 2mp-es késleltetéssel van gondom (az csak ritkán jelentkezik, akkor meg kibírom hogy kétszer "hallózok" a telefonba), hanem hívás közben fordulnak elő kihagyások vagy elhalkulások. Én végig jól hallom a hívott félt, ezért is szoktam morgolódni rajta, hogy "már megint nem hallassz???".
-
Coolmat
őstag
válasz
Keeperv85 #11961 üzenetére
És látsz arra esélyt, hogy ezen lehet valahogy javítani? Pl. ha valaha is elkészül a B05-ös frissítés, akkor abban lehetne változtatni a RIL-t, vagy egy custom ROM-ban (olvastam hogy talán lesz ilyen is)? Esetleg a T-nek kéne írni, hogy matassanak valamit a hálozatukkal?
-
Coolmat
őstag
válasz
Keeperv85 #11957 üzenetére
Köszönöm szépen a választ. Akkor a rossz hívásminőségért (néha a másik fél úgy hall 1-2 mp-ig mintha víz alól beszélnék) a telefon vagy a hálózat a felelős? Korábban talán pont Te írtad, hogy a telefon olyan RIL-t használ, amit a T hálózata nem szeret, talán ez okozhatja a problémát.
-
Coolmat
őstag
Akkor úgy kérdezem, hogy akik most cseréltek készüléket, tapasztaltak-e az új készülékkel hívásminőség-romlást? Ha az újakról nem érkezik negatív tapasztalat, akkor rászánom magam egy újabb cserére (azért egy képet szívesen megnéznék továbbra is erről a világosabb keretről
).
-
Coolmat
őstag
Üdv!
Többen írtátok, hogy a mostanában kicserélt készülékeken már nem jelentkezett gyakrolatilag semmilyen hiba. Eredetileg november elején vettem meg a telefont, december elején kicseréltettem a rossz hívásminőségre hivatkozva. Sajnos az új készülékkel sem tökéletes a hívások minősége, de más bajom nincs vele. Ha az új cserekészülékeken biztosan nincs ilyen gond, akkor lehet megint elvinném cserélni, úgyhogy ebben kérnék a mostanság cserélt készülékek tulajdonosaitól megerősítést. Ja és légyszíves tudna feltenni valamelyikőtök képet, hogy néz ki ez a világosabb keret az új telefonokon?
-
Coolmat
őstag
válasz
kelzsoca #10492 üzenetére
Tegyük fel, ha tényleg érkezne más szolgáltatónál JB frissítés, akkor abból milyen eséllyel lehetne custom ROM-ot főzni? A macedón kernelt már sikerült átemelnetek, egy teljes JB rendszer esetében mennyivel lenne bonyolultabb a dolog?
A szolgáltatós levezetésed érthető, az ideális viszont az lenne, hogy ha már a ZTE elkészíti a 4.1-es frissítést, akkor miért kéne a sok szolgáltatónak mind más változatot faragni ebből? Eleve nincs semmi komoly eltérés a különböző országokban megjelenő ROM-ok között, mindenki kaphatná ugyanazt, rátesznek egy hálózati zárat és csókolom. Amelyik szolgáltató meg cicomázni szeretné a saját szája íze szerint (egyéni launcher, vagy NFC és FM rádió támogatás stb.) az fizethet külön érte.
-
Coolmat
őstag
válasz
Tomacko #10487 üzenetére
NFC-ben akkor látnék fantáziát, ha már nálunk is szélerkörűen elterjedt lenne az ezzel való fizetés. Az hogy gyorsabban összepárosíthatsz két mobilt nagyon nem hat meg. Apropó, elvileg van Wifi-direct támogatásunk is, de még nem akadtam össze ilyen menüponttal, erről van már tapasztalat, hogy valaki használta volna? Elvileg szoftveres megoldás, úgyhogy ha netán kimaradt, akkor egy új ROM-ban ezt is pótolhatnák.
-
Coolmat
őstag
válasz
kelzsoca #10446 üzenetére
Közben olvasgattam az XDA-s fórumot, ott azt írták, hogy a németekhez most érkezik meg a GXI 4.0.3-al (ez mondjuk fura, miért nem 4.0.4-el?), és márciusban már elérhető lesz rá a 4.1 (azt is írják, hogy az infó egy sajtókonferenciáról származik): [link].
Személy szerényemet a rádió és az NFC hiánya nem nagyon izgatja, a 4.1-es project butternek viszont határozottan örülnék. Persze a Bladehez képest így is szárnyal a telefon, de ha kritikusabb szemmel nézem, néha észreveszek minimális röccenést a launcher animációiban is.
-
Coolmat
őstag
Nem, ez Micro-HDMI kábel, ami nem ugyanaz mint a Micro-USB! MHL adaptert keress, lehetőleg olyat, amin van külön Micro-USB az árramforrásnak is (pl. ilyesmit, bár volt már erre panasz itt a topikban hogy 2-ből 2 hibás volt, amit én kaptam az viszont működik. Többnyire úgy szokták ezeket hirdetni, hogy Galaxy S2-höz jó, de GXI-vel is működni fog.
Szerk: ehhez még természetesen kell egy HDMI-HDMI kábel is. Nézhetsz olyat is, ami egyben van kábellel, pl. ez jónak tűnik.
-
Coolmat
őstag
Az eredeti kérdéséedre válaszolva: Android fejlődéstörténet. Ebből kiemelném a Project Buttert ill. a "hangfelismerés alapú szövegbevitel internetkapcsolat nélkül" részt. Sok újítása egyébként elérhető régebbi Androidon is pl. Offline Gmaps, Play áruház Smart Uptade része, sőt az új értesítősáv is benne van a Next ROM-ban. A Google Now is érdekes lehet, de max csak hülyéskedni lehetne vele szerintem
-
Coolmat
őstag
válasz
counterbill #9092 üzenetére
DLNA app: [link].
-
Coolmat
őstag
Jó lett a V2-es ROM, hálás köszönet érte
Bug amit észrevettem: ha az USB beállításoknál kiválasztom az SD kártyát, akkor rendben felismeri a gép, tudok másolni oda-vissza, de amikor lehúzom a PC-ről a telefonon nem látszanak a fájlok amiket felmásoltam (vagy nem tűnnek el amiket letöröltem), ugyanazt az állapotot mutatja mint a PC-re kötés előtt (többféle file managerrel is próbáltam pl. ES File Explorer, Total Commander, Root Explorer). Ha leválasztom és visszamountolom az SD kártyát, utána már az aktuális állapotot mutatja.
CWM recovery-ért is nagy gratula, viszont ennél is észrevettem egy apróságot: ha úgy indítom el a recoveryt, hogy a telefon power menüjében bökök rá, akkor a CWM indulásakor ezt írja ki:
E: Cant open /cache/recovery/log
E: Cant open /cache/recovery/log
E: Cant open /cache/recovery/last_log
E: Cant open /cache/recovery/last_log -
Coolmat
őstag
válasz
spinkler #8176 üzenetére
Ebből a leírásból sajnos nem derül ki, de mivel ez egy régebbi típus, valószínűleg nem támogatja az MHL-t, mert többnyire újabb monitorok vagy tv-k tudják ezt, lásd pl. ezt az újabb típust, ahol külön kiemelték a csatlakozóknál, hogy HDMI2/MHL.
Hogy konkrétumot is mondjak, én egy ilyet vettem (ehhez kell külön HDMI kábel is), és tökéletesen működik egy ilyen monitorral. -
Coolmat
őstag
válasz
spinkler #8172 üzenetére
Szia!
Bármelyik olyan adapter jó, amin van külön microusb tápnak. Ez azért fontos, mert ha nem MHL kompatibilis eszközre akarod kiküldeni a jelet, az nem tud áramot visszatáplálni, csak akkor ad ki képet, ha kap külső áramot is. Ha MHL kompatibilis a TV-d vagy monitorod amire rá szeretnéd kötni, akkor ez nem szükséges.
-
Coolmat
őstag
Most hogy mondod gyári ROM-al és arra épülő egyéb ROM-okkal tényleg voltak nyűgök ilyen téren, de CM-nél egyáltalán nem kellett semmit mókolni, alapból ott szólt a viber és a skype is ahol kellett neki.
GXI-vel valóban nincs ilyen gond, belső hangszórón szólnak ezek az appok.
-
Coolmat
őstag
válasz
Krysz74 #7209 üzenetére
Szia!
Nálam az USB OTG Helper nevű programmal működik a pendrive mountolása, viszont ehhez Root szükséges, amit az itt leírt módon tudsz megoldani, vagy felteszed a NeXt_v1 custom ROM-ot, ami már eleve rootolt (és tartalmaz pár hasznos módosítást is).
-
Coolmat
őstag
Ha visszakeresed a topikban én is panaszkodtam erre, végül csak egy magyarázatot találtam: 2G hálózaton ilyen tré a minősége. Mikor Budapesten vagyok gyakran előfordul, hogy 3G hálózatról visszavált GPRS-re hanghívás közben, ilyenkor panaszkodik a hívott fél, hogy pár mp-re kihagy vagy érthetetlen lesz a hangom. Itthon Esztergomban még nem tapasztaltam ilyet (3G van itt is), ezért félig-meddig hálózati hibának tartom a dolgot.
-
Coolmat
őstag
Screenshot készítése: hangerő le és power gombokat nyomd egyszerre kb. 2-3 mp-ig (rá kell érezni a dologra). Ez elvileg minden Androidon így működik 4.0-tól.
Az S Advance és S3 Mini témához: biztosan van multicore támogatás a 2.3-as Advancehez is (elég megnézni egy Linpack multi-thread eredményt), csak azt nem a Google, hanem a Samsung reszelte hozzá. 4.1-el biztosan "smoothabb" lesz már csak a project butter miatt is, de elképzelhető hogy ez antutu meg egyéb pontszámokban nem fog tükröződni.
-
Coolmat
őstag
válasz
#40993792 #6868 üzenetére
Nem tudom mi a baj a töltővel pontosabban töltőfejjel, azzal nincs semmi probléma, sőt, nekem még jobban is tetszik, mint ami a Blade-hez volt, mert nem ficeg a végén kábel ami megtörhet. A probléma a microUSB kábellel van, mert reped a műanyag csati része, ráadásul nekem lötyög is a csatlakozóban. Jövő héten veszek egy ilyet, majd beszámolok róla ez mennyivel jobb.
-
Coolmat
őstag
válasz
paletoqbu #6847 üzenetére
Nyugodj meg, fizikailag benne van a telefonban a 4GB ROM, csak a következő a felépítése (mindenki telefonján):
- 1,59GB hely alkalmazások telepítésére
- 511MB hely egyéb adatoknak (képek, zene, videók stb.)
- a maradék kb. 2GB-ot lefoglalja az Android rendszer, ezt alapból nem látod és nem férhetsz hozzáAbban igazat adok, hogy jobb lenne ha a felhasználó által bármilyen módon elérhető tárterület egyben lenne, és a rendszer által lefoglalt kb. 2GB is soknak tűnik nekem, biztos le lehetne csípni belőle és hozzácsapni a felhasználható területhez, csak egy a gond: jelen állás szerint nem lehet újrapartícionálni a ROM-ot, úgyhogy sajnos ez van, ezzel kell beérni. Még szerencse, hogy lehet bővíteni SD kártyával
-
Coolmat
őstag
Azért azt ne felejtsétek el, hogy ez nem ugyanaz az Atom mint ami a mi telefonunkban is van, ez a Z2760-as már kétmagos, és PowerVR SGX 545 IGP kerül bele. Bővebb infók ebben a cikkben, amiből kiderül, hogy lesz androidos telefonokhoz/tabletekhez készült változata is Z2580 néven.
Szerk: Amit még fontos kiemelni, hogy nincs még normális DirectX 10.1 driver Win8-ra ehhez az IGP-hez, amivel jelentős lépéshátrányba kerül a Tegra3-hoz képest (amihez most jött ki a Tegrazone Windows RT-re is).
Viszont az androidos változatba készülőben 2-szer erősebb IGP lesz normális OpenGL ES 2.0 támogatással, inkább az lesz érdekes mint ez a Win8-as elfuserált változat -
Coolmat
őstag
válasz
andris1602 #6760 üzenetére
A cl10-es kártyákat fényképezőkbe és videókamerákba szokták ajánlani, mert nagy fileokkal gyorsabbak, míg a cl6-os állítólag gyorsabb a cl10-nél kisebb fileokkal. Ettől függetlenül fel kéne ismernie a telefonnak is a cl10-es kártyát, de ha mégsem sikerül működésre bírni, akkor a helyetekben visszavinném a boltba és kicseréltetném másfajtára. Nálam egy cl6-os Samsung 16GB-os hibátlanul működött Bladeben és a mostani Grand X In is rendesen kezeli, kb. 18MB/s-el olvasási és 9-10MB/s az írási sebessége.
-
Coolmat
őstag
Szerintem felesleges belenyúlkálni ezzel a proci energiamenedzsmentjébe. A mobilarénás Intel Atom Z2460 cikkből idézek: "Legfontosabb talán a fejlett erőforrás-kezelés: az úgynevezett Smart Idle technológiának köszönhetően a processzor kikapcsolható akár az operációs rendszer futása közben is (értelemszerűen lezárt képernyő mellett), mely elvileg nagymértékben javít az akkumulátor kihasználtságán. A készülékek a kiadott anyagok alapján villámgyorsan vissza tudnak majd térni a tétlen állapotból."
-
Coolmat
őstag
válasz
andikaaa #6585 üzenetére
Igen, sajnos elég szar a kábel amit hozzáadtak. Az első készülékemhez adott nekem is szétrepedt, a cserekészülékemhez kapott másikról ezért már le se vettem a fóliát. Ezzel az újjal viszont az a bajom, hogy lötyög a csatlakozóban (biztos hogy a telefon csatija jó, mert más microusb nem lötyög benne, ellenben ez más telefonba dugva is lötyög). Töltésnél nem zavaró, ellenben ha gépre dugom, ott könnyen megszakad a kapcsolat ha kicsit is megmozdítom a kábelt. Amint visszamegyek Pestre veszek egy ilyen kábelt (persze előtte kipróbálom hogy nem lötyög-e).
#6590: Az elég húzós ár egy nyamvadt kábelért
-
Coolmat
őstag
válasz
csabsz13 #6458 üzenetére
Szia!
Először is boldog karácsonyt, és gratula az új szerzeményhez!
Van tapasztalatom erről, mert ugyanilyen routerem van itthon. Először is csekkold le, hogy miért nem megy az MX Playerrel a hardveres dekódolás, vagyis feltetted-e az X86-os kodekpakkot hozzá, ill. támogatja-e az adott kodeket a lejátszó. Nálam az itt fellelhető tesztvideók közül csak az Mpeg 1080i és az x264 killa sample fogott ki rajta (előbbinél a kép szétesett és csak a hang ment, utóbbi pedig elindult, de pár mp után meg is állt, a 30Mbit/s azért még gyilkos bitráta ennek a telefonnak is
). Hozzáteszem ezeket SD kártyáról teszteltem, de hálózatról is próbáltam többféle videót, köztük 14-15 Mbit/s-est is (ennél sajnos nem volt hang, mert az MX Player azt írta a DTS nem támogatott hangformátum), ha jó a Wifi térerő, akkor nem szakadozott a kép, az emeleten viszont már voltak bajai.
Javaslom ellenőrizd le pl. ezzel a programmal melyik csatornán vannak a közeledben még hálózatok, és állítsd át a router wifijét a legkevésbé zavart csatornára. Sok szomszédos csatornánál az is hozhat a konyhára, ha nem 40MHz-es sávszélt adsz meg, hanem csak 20MHz-et. Ja és ha még nem ismernéd, akkor kifejezetten ajánlom vargalex firmwarejét a 1043ND-re. -
Coolmat
őstag
Biztos megbízható, de nekem a Google Maps és ez a GPS Status nem szerették egymást. Múltkor teszteltem tömegközlekedésen, mobilnettel lehúzott friss AGPS adatokkal 10-15mp alatt lett GPS fix, de a háttérben elindult ez a GPS Status program is, és a valós helyzetemtől 5km-re arréb tett a térképen a GMaps. Letöröltem a GPS Status-t, utána egyből a jó helyre kerültem a GMaps-en is.
-
Coolmat
őstag
válasz
szaszii #5944 üzenetére
Pont most olvastam el a cikket. Félig-meddig van igazság a GXI kritikában, de nézzük sorban amiket negatívumokat írt:
- Néhány játék inkompatibilis: jogos, de elenyésző a számuk.
- GTalk nem megy: de megy, csak külön kell feltenni az apk-t.
- Gyenge vibramotor: néhány példánynál valóban így van, az enyémet is mióta kicserélték "simábbnak" érzem a rezgését de egyben gyengébbnek is, volt már elmulasztott hívásom emiatt.
- Érzéketlen kijelző: megszokás kérdése, de ezzel tényleg alkothatnának valamit az új ROM-ban (márha szoftveres a probléma).
- Rossz hangminőség: mint kiderült hálózati hibáról van szó, előbb beszéltem ~15 percig és tökéletesen érthető voltam végig, amikor szakadozni kezd a hangom a másik félnek, akkor direkt megnéztem, és visszavált 3G-ről GPRS-re(!), ez egyértelműen a T-Mobile hülyesége.
- Led vaku nem használható zseblámpának: igaz, de engem annyira nem érdekel a dologJa és elírták a kijelző felbontását, nem 940X540 hanem 960X540, de ez már csak apróság...
-
Coolmat
őstag
válasz
atillaahun #5772 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy kiváltható-e így az asztali PC, akkor azt kell mondjam hogy sajnos nem, mert vagy az MHL, vagy az OTG lehet csak rákötve a telefonra, egyszerre a kettő nem
Amit még kihagytam a beszámolóból: előszőr furcsálltam, hogy miért nem szól a telefon hangszorója mikor rákötöttem a monitorra, aztán rájöttem: a HDMI-n kiküldi a hangot is. Rádugtam a monitorom jack kimenetére a fülesem, és egyből szólt a cucc
-
Coolmat
őstag
Na sikerült időt szakítanom rá, és kipróbáltam én is az MHL adaptert és az OTG kábelt is.
Az MHL nálam is csak 1280X720-at engedett maximálisan beállítani, pedig 1920X1080-as monitorra kötöttem rá. Kipróbáltam egy HDMI - DVI átalakítóval is, azzal 1024X768 volt a maximális felbontás. Játékok pofásan néztek ki a 23"-os monitoron, a HD videók is jól mutattak rajta.
A 99 centes OTG kábel is prímán működik egérrel és billentyűzettel, USB elosztóval a kettő egyszerre is. A 4GB-os FAT32-es pendriveom viszont valamiért nem akarta vele az igazat, villogot csak, de nem észlelte a rendszer (lehet én voltam béna, és fel kell maunálisan csatolni mint meghajtót, vagy lehet a pendriveom szar, mert PC-m sem ismeri fel néha). Kipróbáltam volna 2,5"-os HDD-vel is (aktív elosztóm van, vagyis kaphat külső forrásból áramot), de az USB OTG Helperhez root jog kell, azzal meg most nem volt kedvem bíbelődni, majd ha megint lesz rá időm rootolom és kipróbálom jól kezeli-e az NTFS-t.
Szerk: Ja és amit még próbáltam de sajnos nem működött, az az MHL és OTG egyszerre. A következő volt az elgondolásom: Az MHL adapter ahol az áramot kapja oda bekötni az OTG kábelt, arra rá az USB elosztót, abba egér + billentyűzet és a külső tápellátás, de így nem kapott áramot az MHL átalakító
-
Coolmat
őstag
Én ezt a cikket találtam a témában, amiből nekem az jött le, hogy ha az eszköz HDMI csatlakozója nincs felkészítve az MHL-re (jellemzően csak az újabb TV-ken és monitorokon van MHL-es HDMI), akkor külső tápellátás nélkül nem fog működni a történet, de MHL-re felkészített HDMI csatlakozó már tud áramot küldeni a mobilnak. Elvileg megjött az én MHL adapterem és OTG kábelem is, hétvégén beszámolok róla milyen 42"-on Angry Birdsözni
-
-
Coolmat
őstag
válasz
pakkerpista #5431 üzenetére
Direkt figyelek, rá, hogy közel tartsam a számhoz, és hogy ne takarjam el a mikrofont még véletlenül sem. Ennyire balf*** nem lehetek, hogy szarul tartsam.
kgbs67: Kösz az infót, ugyanilyet rendeltem 2 hete, csak még nem jött meg Kínából...
-
Coolmat
őstag
válasz
Coolmat #5344 üzenetére
Úgynézki mégsem múlt el a problémám, és az őrületbe kerget: még mindig előfordul, hogy lehalkul a hangom a másik oldalon, és meg kell ismételnem amit mondok (közben én teljesen jól hallom a másik félt). Direkt visszaváltottam 2G-re, és még úgy is előfordult. Valaki okos mondjon valamit, mert az nem létezik, hogy a 2 napos cserekészülékem is szar. Hálózati hiba? SIM kártyám szar? Teljesen tanácstalan vagyok.
-
Coolmat
őstag
Üdv!
Úgy néz ki ma végre lezárult a "hanghívásos másik fél nem ért" problémám, kicserélték a készülékemet. Az eddigi rövid tapasztalatom: a cserekészülékkel nem jelentkezett a hiba, minden másban ugyanúgy jó mint a régi, sőt a vibramotorját kicsit jobbnak érzem. Rendesek voltak az Alleeban hogy félretették még pénteken a készüléket, le a kalappal a szervizesek előtt
Ja és most parádézik az Allees T-ben Ganxta ha valakit érdekel...
-
Coolmat
őstag
válasz
Keeperv85 #4923 üzenetére
Azt próbáld ki esetleg, hogy bekapcsolt hangszóró mellé teszed, és hallgasd hogy"bepittyeg"-e amikor hívnak (amikor az értesítő SMS-t kapod akkor biztosan fog).
Az én készülékemmel arra jutottam, hogy 90% eséllyel a rádiós része hibás, néha pár mp-ig abszolút érthetetlen vagyok a másik félnél. Holnap visszaviszem egy T-Pontba, és addig ütöm a vasat amíg ki nem cserélik (mert lefogadom ott akkor megint nem fogja produkálni a hibát a szervízesnek).
-
Coolmat
őstag
válasz
Robbertho #4789 üzenetére
Biztos azt rendelted, amit az előző hsz-edben belinkeltél? Mert ha igen, akkor ezen nem tudom hol láttad azt, hogy 5 pines lenne (a micro-HDMI 19 pines), és az MHL-t sem említik sehol. Biztosan megjön az valamikor, csak sokat kell várni rá (többször rendeltem már ebayen Kínából, 2-3 hét alatt minden ideért).
-
Coolmat
őstag
válasz
Robbertho #4766 üzenetére
Lehet hogy tévedek, de szerintem nem jó fajta kábelt rendeltél, mert ez egy micro-HDMI Type D - HDMI átalakító, ami nem ugyanaz mint a micro-USB-s MHL, HDMI wikipédián is ezt írják erről:
"Type D
A Micro connector defined in the HDMI 1.4 specification[103][106] keeps the standard 19 pins of types A and C but shrinks the connector size to something resembling a micro-USB connector.[107] The type D connector is 2.8 mm × 6.4 mm, whereas the type C connector is 2.42 mm × 10.42 mm.[108] For comparison, a micro-USB connector is 1.8 mm × 6.85 mm and a USB Type A connector is 4.5 mm × 11.5 mm. The pin assignment is different from Type A or C."A lényeget kiemeltem félkövérrel, vagyis csak hasonlít a micro-USB-re, de nem az. Ha majd kipróbálod, és kiderülne hogy igazam van, akkor szívesen megveszem tőled, mert édesapám Huawei S7 slim tabletjén viszont pont ilyen mirco-HDMI csatlakozó van (ezen a képen látszik egymás mellett a micro-HDMI és a micro-USB).
Másik fontos dolog amit ebből a cikkből sikerült kisilabizálnom: ha a monitor/TV amire kötöd nem MHL kompatibilis, akkor nem tud áramot adni a HDMI portján keresztül, ezért csak olyan adapterrel fog működni, ami külön kap áramot.
-
Coolmat
őstag
válasz
Robbertho #4756 üzenetére
Kösz a tippet, rendeltem is belőle
Keresgéltem ebay-en, és találtam olcsón MHL adaptert, ami tölteni is tud. Amint megjön, beszámolok róla hogy működik. -
Coolmat
őstag
válasz
Peter_Pan #4677 üzenetére
Leszedtem most iziben, de el kell szomorítsak mindenkit: nem változott benne semmi, build.prop alapján ez ugyanaz a B04-es ROM. Abban tér csak el az előző ZIP-től, hogy itt már eleve update.zip-ként csomagolták be, és telepítési útmutatót is aktualizálták (ha ez érdekel valakit, itt meglesheti).
-
Coolmat
őstag
Üdv!
Egy újabb érdekes hibára leltem: tegnap a kijelzőn egyszercsak megjelent egy piros színű keret, kb 15-20 pixel széles, ott volt kb. fél percig, majd egyszercsak eltűnt. A telefon közben reagált mindenre, úgyhogy ötletem sincs hogy mi volt ez
Ezután még előfordult ritkán pár másodpercre, és még most reggel is előjött egyszer. Valami biztos nem 100-as a telefonommal (előzőleg nekem is voltak hívásnál problémáim, azóta is nagy ritkán előfordul), így egyre nagyobb az esélye, hogy visszaviszem, csak olvasva a fenti tapasztalatokat, ettől is ódzkodom már kicsit, az mégsem járja, hogy valaki által visszavitt telefont kapjak...
-
Coolmat
őstag
A repülő módot nem biztos hogy ajánlanám, sokan panaszkodtak, hogy valami miatt nagyon meríti az akksit.
Más téma: nekem is előjött az SD kártyán duplikálás probléma, de az a furcsa, hogy nem is volt gépre kötve mikor ez történt. Éppen zenét hallgattam, átváltottam volna egy másik albumra, és meglepődve láttam, hogy minden számból kettő lett. Persze nem játsza le ugyanazt a számot kétszer, hanem továbbugrik egyből a következőre, és ébresztőórának is ha a kettőből az egyik állítom be akkor szól, ha a másikat akkor meg se nyikkan (ezzel meg is tréfált ma reggel). PC-re kötve is minden mappát kétszer látok, de ott a fájlokat valamiért ki sem listázza
Viszont a beépített fájlkezelő és az EsFileExplorer rendesen látja a mappákat és a fájlokat, mindenből csak egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged