Hirdetés
- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- (kiemelt téma)
- Bemutatták, ezeket az újdonságokat hozza az Apple iPhone 18 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Poco F9 Ultra – diszkófény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Fotók, videók mobillal
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Vivo X200 FE – fenséges méret
-
67032 - 66901
67032 - 66901 66900 - 66801 66800 - 66701 66700 - 66601 66600 - 66501 66500 - 66401 66400 - 66301 66300 - 66201 66200 - 66101 66100 - 66001 66000 - 65901 65900 - 65801 65800 - 65701 65700 - 65601 65600 - 65501 65500 - 65401 65400 - 65301 65300 - 65201 65200 - 65101 65100 - 65001 65000 - 64901 64900 - 64801 64800 - 64701 64700 - 64601 64600 - 64501 64500 - 64401 64400 - 64301 64300 - 64201 64200 - 64101 64100 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2018-10-27 22:49 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wa2x_
veterán
-
vond
MODERÁTOR
8-cal előbb írtam, elvileg 2.7:1-es.
-
deny330
senior tag
Sigma 105 f2.8 akad néha jó áron, jófogáson napokban láttam egyet 150 vagy 160e volt azt hiszem.
-
m3ss
veterán
270 korul adtam el egy a73-at, 60e korul volt a mobilom (redmi note 14) makroobi meg ki tudja mennyiert van most.
arukereson 430 korul lattam ezt, bar ez uj ugye. de ne offoljuk szet.amugy makrozas nekem is hianyzik.
ezek elotetlencse nelkul? milyen nagyitast tud? -
Wa2x_
veterán
-
Lassú Víz
addikt
-
vond
MODERÁTOR
-
kerobi
senior tag
-
Wa2x_
veterán
-
m3ss
veterán
-
Wa2x_
veterán
Az újabb telóknál már leginkább csak annak van, ha van AF az ultraszélesnek ott azzal is lehet, de a látószög és a fókusztávolság miatt esélytelen vele fotózni, max. statikus témát.
to ALL: Köszi srácok a visszajelzéseket
hobbiskodni tökéletesek már ezek a telók. -
vond
MODERÁTOR
-
kovsol
titán
-
norbert1998
nagyúr
-
Wa2x_
veterán
Hoztam párat így a nyár végéről vivo X200 és X300 Pro-val készültek.
-
deny330
senior tag
-
randras_83
addikt
Csaj ahol megy le pl ott lehetne szimmetrikus, lila lens flare is van. Ég mondjuk ha akartam volna vissza tudtam volna húzni, de saját döntés volt, hogy hagytam kiégve.
Ott az utolsónál meg ki van égve a világos rész teljesen. Mondjuk egy kis MFT masinával készült kit obival, csodát nem lehet várni azért tőle.Tudod mindenbe bele lehet kötni valahogy. Csak utólag szoktam nézegetni, hogy mit csináltam volna esetleg máshogy. Vagy mi az amit ott helyben nem vettem észre stb stb
De van amikor meg direkt jól áll ha nem tökéletes, steril. Hagyd már, ez mind feature nem bug.
-
KillHates
félisten
Igen-igen; a körülményekhez képest spontán szokott történni;
- jön a modell képet kérni, vagy én szólítom le
‐ keresek a fényviszonyokhoz képest valami vállalható helyet (mert borzasztóak szoktak lenni általában)
- beállitom a modellt (ha nincsen eleve valami elképzelése)
-leszórom a fényeket
és elkészül pár kép, mert tuti lesz belepislogás, kakkantó kutya a háttérben, bénán kócolódó hajtincs a szélben és mivel Nikonom van az az AF-ben sem túl acélos... 😅 -
kovsol
titán
De ez ilyen helyszínen rögtönzött dolog nem? Ott gyorsba keresel helyet és megcsinálod a képeket.
-
KillHates
félisten
Köszönöm! Az jó lenne, ha ad-hoc így menne a fotózás. Mert van ezekkel babrálás, meg nem mindig sikerül elsőre; vagy a fényeket nem találom el elsőre, vagy a modell belepislog, vagy egyszerűen nem adja vissza a kép az eredeti karaktert.
-
kovsol
titán
-
KillHates
félisten
Megint egy kicsit flood-olnám a topicot a csiricsáré, színes portréimmal, amit a nyári Fantasy Expo-n lőttem a cosplayerekről:

-
kovsol
titán
-
benedekco
addikt
-
kovsol
titán
Az X100 sorozat alapból erre való, hogy mindenhova vidd meg imádd használni.
A kis pana se más.
Nem látom miért ne lenne teljesen okés.
Am bikasparki megálló, hány miliméteren fért bele ilyen szélességében? Egyszer jártam ott miután KillHates mutatott egy fotót róla.
"Am bikasparki megálló, hány miliméteren fért bele ilyen szélességében? "
24mm equivalent. Itt 12mm volt egy MFT gépen. Viszont ugye a 4:3 képarány miatt több fér bele magasságra.deny330: black mist filtert sokat használok egyébként.
-
deny330
senior tag
Csaj ahol megy le pl ott lehetne szimmetrikus, lila lens flare is van. Ég mondjuk ha akartam volna vissza tudtam volna húzni, de saját döntés volt, hogy hagytam kiégve.
Ott az utolsónál meg ki van égve a világos rész teljesen. Mondjuk egy kis MFT masinával készült kit obival, csodát nem lehet várni azért tőle.Tudod mindenbe bele lehet kötni valahogy. Csak utólag szoktam nézegetni, hogy mit csináltam volna esetleg máshogy. Vagy mi az amit ott helyben nem vettem észre stb stb
De van amikor meg direkt jól áll ha nem tökéletes, steril. Saját vélemény csak persze, de szerintem nem is jó minden esetben visszahúzni nagyon a csúcsfényeket. Ha nagyon megpróbálja az ember kiegyenlíteni a sötét/világos részeket persze lesz sok infó a képen, de szerintem sok esetben HDR-esnek fog tűnni, mintha valami telóval készült volna. Úgy gondolom nem feltétlen kell mindent megmutatni a képen, nem baj ha itt-ott be van bukva a kép az árnyékoknál és kevésbé látszik egy-egy részlet, vagy pont fordítva hogy kiég 1-2 helyen a csúcsfény. Amúgy ilyen mist filter hatása van a képeknek, mintha direkt szűrővel lágyítottad volna el a highlightsokat. Kell egy kis tökéletlenség a jó fotóhoz (szerintem).
Amúgy jó rájuk nézni, a metrós nekem különösen kedvenc, nagyon f@szák lettek!
Jó lenne, ha nekem is lenne ennyi időm random fotózgatni, de így is van egy raklap képem amit bedobnék ide szívesen. Még tavaly augusztusról is volt pár szerkesztetlen raw, ami egész jó lett. Na majd valamikor..
-
vakablak93
őstag
Ha szerintem nem lenne jó ránézni akkor be se rakom
Csak elemezgettem kicsit.
Százával, sőt lehet ezrével vannak ilyen képeim amúgy. Mindenhova viszek valami kamerát magammal. Meg kb mindig azt nézem mit hogy lehetne esetleg megfotózni.
Lehet ez már valami mentális rendellenesség nálam. 😅
Az X100 sorozat alapból erre való, hogy mindenhova vidd meg imádd használni.
A kis pana se más.
Nem látom miért ne lenne teljesen okés.
Am bikasparki megálló, hány miliméteren fért bele ilyen szélességében? Egyszer jártam ott miután KillHates mutatott egy fotót róla.
-
kovsol
titán
Ott az utolsónál meg ki van égve a világos rész teljesen.
Akkor a gond az én fejemmel van. Nekem amiatt tettszenek.
Végre nem valami kényszeresen visszahuzigált izé' hatása van mindegyiknek.lila lens flare is va
az is épp úgy hat, mintha szemüveges ember látna a szitut. Nem gáz semmiképp szerintem.Szerintem jó ránézni ezekre. Nekem tettszenek.
Ha hülye lennnék, elnézést.

Ha szerintem nem lenne jó ránézni akkor be se rakom
Csak elemezgettem kicsit.
Százával, sőt lehet ezrével vannak ilyen képeim amúgy. Mindenhova viszek valami kamerát magammal. Meg kb mindig azt nézem mit hogy lehetne esetleg megfotózni.
Lehet ez már valami mentális rendellenesség nálam. 😅
-
vakablak93
őstag
De van amikor meg direkt jól áll ha nem tökéletes, steril. Ott az utolsónál meg ki van égve a világos rész teljesen.
Akkor a gond az én fejemmel van. Nekem amiatt tettszenek.
Végre nem valami kényszeresen visszahuzigált izé' hatása van mindegyiknek.lila lens flare is va
az is épp úgy hat, mintha szemüveges ember látna a szitut. Nem gáz semmiképp szerintem.Szerintem jó ránézni ezekre. Nekem tettszenek.
Ha hülye lennnék, elnézést.

-
kovsol
titán
Ez érdekes, mostmár kíváncsi vagyok. Mire gondolsz hiba alatt? Az utolsó kettőben nem láttam semmit.
Amiket a második hszben dobtál be, ott az utolsóban pl. mégis mi a hiba? A marginális dőlésen kívül?
De van amikor meg direkt jól áll ha nem tökéletes, steril. -
vakablak93
őstag
Ez érdekes, mostmár kíváncsi vagyok. Mire gondolsz hiba alatt? Az utolsó kettőben nem láttam semmit.
Amiket a második hszben dobtál be, ott az utolsóban pl. mégis mi a hiba? A marginális dőlésen kívül?
-
kovsol
titán
Tyű bakkker, az alsó kettő állati
Köszi, több sebből vérzik mindegyik technikailag mondjuk, de ezek csak ilyen megyek a városban, és ha megtetszik valami akkor egy katt, és megyek is tovább
Ezek is ilyenek.
-
vakablak93
őstag
-
kovsol
titán
Melóból hazafele lőttem pár képet.

GF7+12-32 -
rekid
addikt
-
Vikthor
nagyúr
Esti órákban rossz fényviszonyok között de kis utómunka segített rajta:
Oppo X9 Ultra és Hasselblad 300mm objektív.
-
vakablak93
őstag
Akkor egy kis Cralsheimi minivasútas gyűjtemény ma délutánról. Végre kipróbálhattam a megjavított Viltrox 27mm 1.2-t is.
Elővettem hozzá egy régi receptet, ha jól emlékszem ez is még fuji X weekly appból van Zodiak Pale. A mai naphoz nagyon szépen passzolt.
Valami anomália azért van, mert ha ezt ráteszem akkor az auto ISO megszűnik autó lenni, csak full manuálisan tudok expót állítani... Na mind1 azért legalább fókuszál...
Ezeket legalább le tudja követni.
A helyi sörfőzde kocsija sem maradhatott ki
(a szomszédom konkrétan
)
Természetesen mivel fritz vonat, a söröskorsó magától utazik.

De ne tudjátok meg milyen büdösek ezek a kis pöfögősek. Minden tiszteletem a fűtőké, hogy ott ülnek rajtuk egész nap.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
upsz rossz topik.. na mind1
-
vakablak93
őstag
Akkor egy kis Cralsheimi minivasútas gyűjtemény ma délutánról. Végre kipróbálhattam a megjavított Viltrox 27mm 1.2-t is.
Elővettem hozzá egy régi receptet, ha jól emlékszem ez is még fuji X weekly appból van Zodiak Pale. A mai naphoz nagyon szépen passzolt.
Valami anomália azért van, mert ha ezt ráteszem akkor az auto ISO megszűnik autó lenni, csak full manuálisan tudok expót állítani... Na mind1 azért legalább fókuszál...
Ezeket legalább le tudja követni.
(a szomszédom konkrétan
)
Természetesen mivel fritz vonat, a söröskorsó magától utazik.

De ne tudjátok meg milyen büdösek ezek a kis pöfögősek. Minden tiszteletem a fűtőké, hogy ott ülnek rajtuk egész nap.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
deny330
senior tag
Köszi. Az a vicc hogy a második próbálkozásra úgy lőttem ahogy mondod, jobb is lett a kompozíció, a madár is a másik irányba nézett már, csak addigra a felhők már beúsztak a madár mögé és nagyon sötét lett a háttér. Így viszont már egyáltalán nem működött a kép, mert a madár beolvadt a háttérbe.
Meg elő kellett volna kaparni az 50mm-es lencsét is hogy közelebb kerüljek a témához.Amit felraktál képet tudod még utólag úgy croppolni esetleg.
-
benedekco
addikt
Köszi. Az a vicc hogy a második próbálkozásra úgy lőttem ahogy mondod, jobb is lett a kompozíció, a madár is a másik irányba nézett már, csak addigra a felhők már beúsztak a madár mögé és nagyon sötét lett a háttér. Így viszont már egyáltalán nem működött a kép, mert a madár beolvadt a háttérbe.
Meg elő kellett volna kaparni az 50mm-es lencsét is hogy közelebb kerüljek a témához. -
kovsol
titán
-
vakablak93
őstag
Ennek én még bizonyítékát nem láttam. Főleg mert otthon inkább veszik zokon mint itt, ha megkérem őket, hogy ne is jelöljenek meg.
Pici konokon mint ez a fenti Natsukon szoktam ismerősbe futni mostanra már. Volt egy kislány akivel Bambergben is találkoztam.
Aki felismer mindig integet kinnt.Otthon ilyet még nem tapasztaltam.
Ami miatt kinnt kissé beszűkültebb számomra a dolog az a következő:
- a felnőttek kapásból nem szoktak nagyon fotózkodni a konokon, mer' minek? Senkinek nem fáj itt hívni egy hivatásost és elhúzni egy stúdióba-a fiatalok meg sokszor kis 4-6 fős baráti csoportosulásban, szintén megengedhetik maguknak, hogy összedobják a zsebpénzt egy rendes kamerára (nem ám ilyen kis vacakra mint amivel én maszkálok
)
Onnantól egymást fotózzák, sokszor nálam érezhetően jobban. Minek nekik nekik egy kívülálló jellegtelen semmilyen fotókkal?- nagyobb rendezvenyeken eleve stúdiók vannak berendezve meg van, hogy több tucat hivatásost akreditál a rendezvény, ahol ilyen perselybe dobott 5€ ért, nyomnak fotókat
Itt lyukadok ki azokhoz akiknek első max második konon járnak életükben. 10/9 akit fotózok azt mondja 1./2. konja ez.
Az a mázlim, hogy egy közepes német konon vannak harmincezren, így aztán nincs hiány számomra sem

-
kovsol
titán
-
KillHates
félisten
-
norbert1998
nagyúr
Idén sem maradt el a tengeri sirályok fotózása.
Kicsit lesérültem, nem tudom, hogy mikor tudok újra tartósan ülni, hogy koncentrálni is tudjak (fekve nem megy), így a gépből jött nyers jog-ket tudom ismét megmutatni. Remélem hamarosan tudok jönni majd a simogatás utáni verziókkal. Lett sok jó képem szerintem.
Tehát ezeken se vágás, se egyenesítés, se fény se semmi nem változott. -
vakablak93
őstag
-
vakablak93
őstag
Én a szombati Natsukonról jönnék pár képpel, Coburgból.
Tessék mindet leszólni
-
vakablak93
őstag
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
Még1 csak mert ma kevés a munka
igy túl sokat járok ide.
-
kovsol
titán
PR1 Vereda do Areeiro túraútvonal
-
total90
veterán
-
kovsol
titán
Fanal Forest
-
kk831228
addikt
Pár kèp huszadikai bemutatóról.

-
kerobi
senior tag
Az elso ketto nagyon allat. Az utolso elotti sem rossz. A tobbi csak azert nem, mert nekem az a harom lett a standard

-
norbert1998
nagyúr
-
turbulencia8
addikt
-
Wa2x_
veterán
Nyomtam én is párat telefonnal, minden szűrő nélkül, hát nem volt egyszerű ezt kiexponálni, meg fókuszt találni. Bocs a gagyi vízjelért, de a vivo-nak így kellett.
-
norbert1998
nagyúr
Sajnos épp a fókusszal szenvedtem, manuális obival, amikor megjelent egy repülő, így nagyon nem lett éles. De én olyan boldog vagyok ennek ellenére is emiatt a kép miatt
-
kovsol
titán
Fellegekben

Madeirás képeket nem merek már berakni, mert már uncsi lenne
Azóta meg alig tudtam érdemben fotózni olyant ami publikálható. -
kovsol
titán
Szerintem meg a forró levegő és füst okozta ami a fákjából száll fel.
Egyébként sok energiát nem raknék bele. Ezeknek a képeknek művészi értéke nem sok van, ilyen turistás kattintás. Nem véletlen hitte itt a kolléga, hogy mobilos.
-
Grillo
őstag
Nekem kicsit olyan, mint mikor a LR-ban ráküldöm a nagyon magas ISO-n készült anyagra a javítást, és néha ez lesz belőle.
Van egy-kettő, ahol talán a tűz feletti meleg levegő torzít, de nem minden esetben tűnik reálisnak. -
Mészike
aktív tag
-
Grillo
őstag
-
Mészike
aktív tag
2026. 08. 15. - Savaria Karnevál - Szombathely
-
markussandor
senior tag
-
kk831228
addikt
Köszi, sejtettem hogy valami szélesebb, de nem voltam benne biztos.
Más: voltatok úgy, hogy a színek miatt inkább fekete-fehérbe csináltatok meg egy fotót? Nálam tipikus esetek az éjszakai fotók. A képen lévő parkolóban volt egyszerre fehér ledes lámpa is, illetve az utca frontról akadt sárga hagyományos izzós is. Nem vagyok a fekete-fehér képek híve ilyen esetben, szimplán lustaságnak tartom ilyenkor átrakni az egészet B&W-ba, de őszintén szólva hiába húzogatom a csúszkákat, nem tudok olyat alkotni, ami tetszene színesben. Az alul lévő kép a legjobb amit sikerült kihozni, aztán persze lehet az én skilljeim gyengék ehhez, és többet kéne hasonló körülmények között gyakorolni.
B&W:
Szerintem ezeknèl jó lehet az FF , legalábbis nekem tetszik.
-
m3ss
veterán
Köszi, sejtettem hogy valami szélesebb, de nem voltam benne biztos.
Más: voltatok úgy, hogy a színek miatt inkább fekete-fehérbe csináltatok meg egy fotót? Nálam tipikus esetek az éjszakai fotók. A képen lévő parkolóban volt egyszerre fehér ledes lámpa is, illetve az utca frontról akadt sárga hagyományos izzós is. Nem vagyok a fekete-fehér képek híve ilyen esetben, szimplán lustaságnak tartom ilyenkor átrakni az egészet B&W-ba, de őszintén szólva hiába húzogatom a csúszkákat, nem tudok olyat alkotni, ami tetszene színesben. Az alul lévő kép a legjobb amit sikerült kihozni, aztán persze lehet az én skilljeim gyengék ehhez, és többet kéne hasonló körülmények között gyakorolni.
B&W:
en rendszeresen hasonlo okokbol. persze laikus ugyfelek 90%-ban nem szeretik az ff kepeket.
mondjuk autoknal nem nagyon szoktam. sztem itt sem valik elonyere. kicsit vilagositanek a szinesen. de szep ez az auto
-
deny330
senior tag
koszi.
Az első négyes képből a jobb alsó marha jó, ahol a bringással együtt van a kocsi a domboldalba. Mondjuk a kibukó fát a dombtetőn lehet kisatiroztam volna, de nagyon pöpec.
pont ott akadt el az auto
en is filoztam rajta, hogy kiszedjem-e..gondoltam ne legyen annyira ures.A portrét mivel lőtted, ahol a leányzó van előtérben, háttérben pedig a lakókocsi?
az 35 1.4. tobbi ha jol emlekszem 28-75 tamron meg 85 1.4.Köszi, sejtettem hogy valami szélesebb, de nem voltam benne biztos.
B&W:
-
m3ss
veterán
Nem csípem a lakóautókat, de ez a Ford nagyon dögös, pláne ebben a sárgában! A képek meg magukért beszélnek, szerintem kva jók lettek!
Az első négyes képből a jobb alsó marha jó, ahol a bringással együtt van a kocsi a domboldalba. Mondjuk a kibukó fát a dombtetőn lehet kisatiroztam volna, de nagyon pöpec.
A portrét mivel lőtted, ahol a leányzó van előtérben, háttérben pedig a lakókocsi?#66952 vakablak93
Az utolsó kettő nekem adja, pláne az utolsó előtti. Lehet a számomra szokatlan póz miatt, de tetszik. Az első 4 kép számomra picit túl meleg / sárgás színárnyalatú. De lehet a monitorom van sz@rul kalibrálva.
koszi.
pont ott akadt el az auto
en is filoztam rajta, hogy kiszedjem-e..gondoltam ne legyen annyira ures.A portrét mivel lőtted, ahol a leányzó van előtérben, háttérben pedig a lakókocsi?
az 35 1.4. tobbi ha jol emlekszem 28-75 tamron meg 85 1.4. -
deny330
senior tag
Nem csípem a lakóautókat, de ez a Ford nagyon dögös, pláne ebben a sárgában! A képek meg magukért beszélnek, szerintem kva jók lettek!
A portrét mivel lőtted, ahol a leányzó van előtérben, háttérben pedig a lakókocsi?#66952 vakablak93
Az utolsó kettő nekem adja, pláne az utolsó előtti. Lehet a számomra szokatlan póz miatt, de tetszik. Az első 4 kép számomra picit túl meleg / sárgás színárnyalatú. De lehet a monitorom van sz@rul kalibrálva.
-
turbulencia8
addikt
Nah, akkor AnimagiC -Mannheim anyag befejezve, ezúttal kivételesen rawoztam is kicsit. ( 🤮🤢)
Tessék mindet megköpködni. Viccen kívül örülnék a tippeknek.
Technikailag szuperek, de szerintem kissé túl komolyak a képek: nekem hiányzik az interakció vagy vmi kapcsolódási pont az alannyal (egyszerű dolgokra gondolok: alma, cigi, kávé stb).
-
vakablak93
őstag
Nah, akkor AnimagiC -Mannheim anyag befejezve, ezúttal kivételesen rawoztam is kicsit. ( 🤮🤢)
Tessék mindet megköpködni. Viccen kívül örülnék a tippeknek.
-
randras_83
addikt
Tudod a kezdő fotós aki már haladóknak gondolja magát
amugy meg már reg zárni kellett volna ezt meg átnevezni PH! Fotósok képeire.
@m3ss: én is bírnék egy ilyen kis turaautót.
-
m3ss
veterán
koszi, na akkor elerte a celjat.
ez a sarga ezzel a felnivel eleg dogos
aruljak ezeket, magyar vallalkozas csinalja amugy. wandervan. ja ezek a kis mobil lakoautok is nagyon pofasak, hozok majd meg egy szurket is akkor. persze ezekben nem lehet felallni, de vmit vmiert.
en is nagy lakoauto b*zi vagyok, naaagyon kellene egy. -
j.bravo
addikt
Ha te posztolsz a kezdőbe, akkor ki posztol a haladóba?

Zsír képek.
És működnek is, merthogy ha nem lenne más jellegű akadálya
szívesen birtokolnék is egyet a gépjárműből. De amúgy a kerékpárból is. -
m3ss
veterán
Köszi szépen!
Igyekeztem, de itt nem lehetett azért csodát művelni. Szerencsére azért pár megkeresést kaptam a fotók után, szóval legalább erre biztos jó volt a sorozat.
Évek óta követem a srácot, szintén kedvenc a témában, mondhatnám azt is, hogy példakép.
#66899 m3ss :
A részletfotóknál a fő probléma az volt, hogy bár csináltam sokat, a közeliknél volt hogy elcsúszott a fókusz, emiatt aztán a kukában kötöttek ki. Mikor elkezdtem a sorozatot feldolgozni PS-ben, akkor vettem észre, hogy így viszont kevés a részletfotó. Próbáltam újra felhasználni pár képet ami alapvetően nem részletekről szólt, de ez meg a hatalmas croppolás és a kompozíció miatt nem lett az igazi - ahogy te is említetted.
CPL-em van, de mivel vintage obival fotóztam az összes képet, így nem mindig tudtam odafigyelni arra, hogy az élességem is a helyén legyen illetve a CPL-t is tekergessem.
Az utómunkán sokat görcsöltem szóval örülök ha tetszik, illetve köszi szépen a visszajelzéseket és a kritikát!
F@szák a fotók, jó a környezet, színek is.
Azért megnézném erdei környezetben is ezt a G-s Mercit, vagy mégjobban valami homokos dűnésben.
Btw ha nem vagyok tolakodó, megkérdezhetném, hogy ez saját projekt volt, vagy megbízásból fotóztad? -
Mészike
aktív tag
Akrobatikus Rock and Roll tánc 
-
vakablak93
őstag
Akkor 1db tegnapról Mannheimből az animagiC-ről:
Kéretik fikázni
-
kk831228
addikt
-
laed
senior tag
Vannak itt nagyon jó képek és fonnyadtak is.
-
kerobi
senior tag
Sziasztok!
Egy fél éve kezdtem el komolyabban fotózni, jó párat kattingattam ez idő alatt de nincs túl sok olyan képem amivel bátran ki mernék állni. Az alapok megvannak, de főleg a komponálással és az utómunkával vagyok úgy hogy "ez kb jól néz ki", de a miérteket nem mindig értem
Illetve a fórumhoz is túl gen Z vagyok, remélem jól sikerül ezt a pár képet beszúrnom. Tanácsokat szívesen fogadok bármilyen tekintetben.
">
">
"> Szerintem a tuzoltoautos a legjobb. Az elso kepen a hegyoldal kekes szurkes, elegge fel lett huzva. A feny iranya alapjan elegge sotet lehetett. Hogy a novenyeket hasznaltad keretkent az jo meglatasra vall.
-
Kornel0524
újonc
Itt most 3 vagy 6 képet kellene látni? Mert mindegyik látszó kép előtt van egy hibásan betöltött kép placeholder ikon is, ez:

3 képet raktam fel csak flickr-ös beágyazott linkkel aztán valahogy ott maradt az ikon. Ha van erre jobb módszer azt is szívesen hallgatom, de csak ezt láttam itt a pinnelt hozzászólásban.
-
Kornel0524
újonc
Alapvetően jó irány lesz ez. Az elsőn engem zavar a felülről belógó növényzet illetve egy picit jobb lenne ha a rendezői bálon futna ki a szikla.
a második az szerintem menő.
ott is zavaró a bal sarokban a növényzet.
a harmadikkal sincs gondom.
Amúgy meg csinálni kell folyamatosan, jó sok képet kell nézegetni, technikákat tanulni és szép lassan alakul a dolog. Én amikor az első képet ide feltöltöttem kaptam ám szépen.
Persze jogosan. A lényeg hogy me hagyd hogy elvegye a kedved bármi és helyen kell kezelni a kritikát. Kb ennyi. Ja meg kell egy zsák pénz mert ha beszippant a dolog akkor minden pénzt ép lehet locsolni erre a hobbira
Köszönöm az észrevételeket, igazad lehet, a tűzoltós még menthető croppal, de a hegyoldal sajna már nem.
Gyakorlok folyamatosan és sok fotós tartalmat is fogyasztok, ezért is csak most írtam ide, nem pedig a legelső agyonszaturált képeimmel
-
norbert1998
nagyúr
Sziasztok!
Egy fél éve kezdtem el komolyabban fotózni, jó párat kattingattam ez idő alatt de nincs túl sok olyan képem amivel bátran ki mernék állni. Az alapok megvannak, de főleg a komponálással és az utómunkával vagyok úgy hogy "ez kb jól néz ki", de a miérteket nem mindig értem
Illetve a fórumhoz is túl gen Z vagyok, remélem jól sikerül ezt a pár képet beszúrnom. Tanácsokat szívesen fogadok bármilyen tekintetben.
">
">
"> Itt most 3 vagy 6 képet kellene látni? Mert mindegyik látszó kép előtt van egy hibásan betöltött kép placeholder ikon is, ez:

-
randras_83
addikt
Sziasztok!
">
">
"> Alapvetően jó irány lesz ez. Az elsőn engem zavar a felülről belógó növényzet illetve egy picit jobb lenne ha a rendezői bálon futna ki a szikla.
a második az szerintem menő.
ott is zavaró a bal sarokban a növényzet.
a harmadikkal sincs gondom.
Amúgy meg csinálni kell folyamatosan, jó sok képet kell nézegetni, technikákat tanulni és szép lassan alakul a dolog. Én amikor az első képet ide feltöltöttem kaptam ám szépen.
Persze jogosan. A lényeg hogy me hagyd hogy elvegye a kedved bármi és helyen kell kezelni a kritikát. Kb ennyi. Ja meg kell egy zsák pénz mert ha beszippant a dolog akkor minden pénzt ép lehet locsolni erre a hobbira
-
Kornel0524
újonc
Sziasztok!
">
">
"> -
balazs1022
őstag
A csillag alakra gondolsz? Az a sunstar effektus, szűk blendénél minden objektív csinálja, némelyik jobban, némelyik kevésbé.
Igen arra. Koszi, igy mar vilagos. Nem nagyon szoktam rekeszelni. Mindent a legnagyobb rekesszel csinalok. De akkor majd erre figyelek.
-
norbert1998
nagyúr
Ekem is a 4. tetszik a legjobban. Egyébként a lámpák fényei ilyenek alapbol? Vagy ez valami plusz szűrő a lencsén?
A csillag alakra gondolsz? Az a sunstar effektus, szűk blendénél minden objektív csinálja, némelyik jobban, némelyik kevésbé.
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Régen jártam erre megint, hoztam pár turistát így, hogy kb fél év után gép elé kerültem és volt egy-két órám is.
Helyszín Hollókő.Ekem is a 4. tetszik a legjobban. Egyébként a lámpák fényei ilyenek alapbol? Vagy ez valami plusz szűrő a lencsén?
-
norbert1998
nagyúr
Sziasztok!
Régen jártam erre megint, hoztam pár turistát így, hogy kb fél év után gép elé kerültem és volt egy-két órám is.
Helyszín Hollókő.Az első egy jó prospektusfotónak is elmenne a helyszínről.
A másodikat egyik pillanatban kedvelem, a másikban meh. Szóval arra nincs egyértelmű véleményem
A harmadik nekem bejön, szeretem az ilyen kompótokat.
A negyedik szintén prospektusfotó, nekem az a kedvenc ebből - bár a templom fölé mehetnél még kicsit, akár Photoshop extenddel is. Míg az aljából vehetsz el egy kicsit.
Innetől viszont szerintem a többi egyre kevésbé jó fotó, és az utolsók egyenesen kaputelefonos "anyu próbál valamit fotózni az esti étteremből hazaséta után" vibe-ot ad át. Az ötödiknek sok az alja. A hatodikban még van fantázia, egy masszív RAW-ból gyurmázás sokat dobhat még rajta, de az utolsó három szerintem nem jó.DE FONTOS: mondom ezt úgy, hogy itt én inkább a fogyasztó vagyok, mintsem a szakács
-
deny330
senior tag
Sziasztok!
Helyszín Hollókő.Uh, az elsőnek nagyon jó a kompozíciója, a vár nagyon adja a háttérben!
Harmadiknál feljebb komponáltam volna, hogy a kerítés lécei ne lógjanak be, vagy lehet megpróbáltam volna ráfókuszálni kompozícióban arra az egy ablakra, amin visszatükröződik a naplemente, nem tudom pontosan mik voltak a lehetőségeid. A negyedik fotó szerintem picit kevés felül, a templom teteje nagyon a képszélhez van közel. Az esti képek nekem annyira nem adják, fényt nem sokat adnak azok az utcai lámpák, bár a helyzethez képest kihoztad amit ki lehetett úgy gondolom.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
-
randras_83
addikt
Sziasztok,
jönnék pár mondoconos fotóval, illetve néhány bringafotóval, tessék mindet leszólni
Nagyon jók a bringások (is).
Mikor lesz megint valami esemény?
Kicsit bekattantam és rendeltem egy obit, ki kéne próbálni.
-
KillHates
félisten
Akkor én is, hogy legyen mit görgetni
Pár kép a 2026-os nyári Mondocon-ról (sajnos csak kisfelbontásban engedte a RIOS feltölteni a képeket 😒 ) :

-
kk831228
addikt
Sziasztok,
jönnék pár mondoconos fotóval, illetve néhány bringafotóval, tessék mindet leszólni
Van pár tetszetős.
-
KillHates
félisten
Sziasztok,
Annyira szépek a bringafotók! ♥
És persze a lányok is azok!
Mindjárt bebüntetek én is pár képet, hogy legyen mit görgetni
-
vakablak93
őstag
Sziasztok,
-
randras_83
addikt
Igen, ez pontosan annak az utódja. Csak a helyszín más, mert rajtuk kívül jelenleg nincsen másik ingyenes képzőhely a városban. Anno mennyire volt értelmesen és követhetően felépítve a képzés, heti szinten milyen időráfordítást igényelt? Mert a folyamatos digitalizáló nyilván hozott magával sok újat, de ha a képzés felépítése és a követelmények vállalhatóak, akkor megérheti a ráfordított időt és energiát.... Vannak ennél rosszabb hobbik is
Emlékeim szerint első évben voltak szerda délutánok meg talán hétvégi napok. Nagyon sok az anyag az biztos, így azért volt bennem rohanás meg némi össze-visszaság, viszont nekem tetszett (na jó nem minden). Azon túl hogy adott érdemi tudást is sok ismeretséget is hozott szóval mondom én nem bántam meg.
-
Jiraiya
csendes tag
Ez ránézésre pont olyan mint anno a fotográfus képzés a Práterben, anno én megcsináltam mert akkoriban kellett a papír ha hivatalosan akartad csinálni, aztán rá egy vagy két vére megszűnt az hogy kell a papír. Nekem adott pluszt. A laboros órák amikor hívtunk meg nagyítottunk az menő volt. Technikai részben is hozott újat, illetve a tanárok jó fejek voltak.
Igen, ez pontosan annak az utódja. Csak a helyszín más, mert rajtuk kívül jelenleg nincsen másik ingyenes képzőhely a városban. Anno mennyire volt értelmesen és követhetően felépítve a képzés, heti szinten milyen időráfordítást igényelt? Mert a folyamatos digitalizáló nyilván hozott magával sok újat, de ha a képzés felépítése és a követelmények vállalhatóak, akkor megérheti a ráfordított időt és energiát.... Vannak ennél rosszabb hobbik is
-
randras_83
addikt
Sziasztok, talán off-topic hozzászólásként elfér ide. Mik a tapasztalatok a különböző fotós tanfolyamokkal? Konkrétan a kreatív fotográfia képzést néztem mint ingyenes felnőttképzés (BKSZC), de tudom van sok más képzés-workshop is.
Alapvetően az a problémám, hogy a fotózás pont nem az a terület, ahol a papír számítana, ráadásul a neten minden is elérhető. Ugyanakkor mégiscsak a gyakorlatról és kísérletezésről szól az egész, meg aztán akármilyen soknak is tűnik 2 év, ha jó és hasznos a képzés, akkor abba aztán minden beleférhet. Másrészről nehéz megítélni, hogy ez mivel tud többet/kevesebbet mondjuk egy egyetemi szintű képzésnél, az időmet meg nem pazarolnám fölösleges dolgokra, mert alapvetően csak hobbi lenne számomra fotózás. Egy szó mint száz, ha van bármilyen tapasztalat, akár privát üzenetben is hálás lennék érte!
Ez ránézésre pont olyan mint anno a fotográfus képzés a Práterben, anno én megcsináltam mert akkoriban kellett a papír ha hivatalosan akartad csinálni, aztán rá egy vagy két vére megszűnt az hogy kell a papír. Nekem adott pluszt. A laboros órák amikor hívtunk meg nagyítottunk az menő volt. Technikai részben is hozott újat, illetve a tanárok jó fejek voltak.
-
Kristof93
senior tag
Sziasztok, talán off-topic hozzászólásként elfér ide. Mik a tapasztalatok a különböző fotós tanfolyamokkal? Konkrétan a kreatív fotográfia képzést néztem mint ingyenes felnőttképzés (BKSZC), de tudom van sok más képzés-workshop is.
Alapvetően az a problémám, hogy a fotózás pont nem az a terület, ahol a papír számítana, ráadásul a neten minden is elérhető. Ugyanakkor mégiscsak a gyakorlatról és kísérletezésről szól az egész, meg aztán akármilyen soknak is tűnik 2 év, ha jó és hasznos a képzés, akkor abba aztán minden beleférhet. Másrészről nehéz megítélni, hogy ez mivel tud többet/kevesebbet mondjuk egy egyetemi szintű képzésnél, az időmet meg nem pazarolnám fölösleges dolgokra, mert alapvetően csak hobbi lenne számomra fotózás. Egy szó mint száz, ha van bármilyen tapasztalat, akár privát üzenetben is hálás lennék érte!
Ahogy írtad, az interneten mindent megtalálsz. Világszntű fotósok gyártják az ingyen YouTube tutorial-t, ezzel egy egyetem sem tud versenyezni. Következő szint az a mindenféle fstoppers.com tanfolyam, annál jobbat szerintem nehéz találni.
-
kk831228
addikt
Szerintem kattingass ès közben figyeld hogy melyik ágazat a legszinpatikusabb amivel komolyabban szeretnèl foglalkozni ,mert akkor arra érdemesebb rámenni. Ha már tudod akkor elmèsz 1-2 workshopra ès kèsz.

-
kk831228
addikt
Hobbi szinten teljesen felesleges két éves képzést tolnod... a technikai háttérről tonnányi anyag van a neten elolvasod kipróbálod, megvagy. Világításról utómunkáról dettó.
A nehezebb dió a komponálás (de erre is van könyv), illetve ha portréznál akkor a modell instruálása.
Minden más gyakorlás és gyakorlás na meg gyakorlás.
Ha van egy mentorod az sok időt tud megspórolni. (De ezért nem mennék két éves képzésre.)
Ezt akartam írni èn is de utána beleolvastam ès ott kreatív fotográfus van írva , nem tudom alap fotóskèpzèsek is hasonlók vagy ez inkább kreativitást fejlesztenè.🤔 Mert akkor talán van haszna.
Egyèbkènt biztos nem pocsèkoln3k annyi időt ha hobbi , meg főleg .
-
rekid
addikt
Hobbi szinten teljesen felesleges két éves képzést tolnod... a technikai háttérről tonnányi anyag van a neten elolvasod kipróbálod, megvagy. Világításról utómunkáról dettó.
A nehezebb dió a komponálás (de erre is van könyv), illetve ha portréznál akkor a modell instruálása.
Minden más gyakorlás és gyakorlás na meg gyakorlás.
Ha van egy mentorod az sok időt tud megspórolni. (De ezért nem mennék két éves képzésre.)
-
Jiraiya
csendes tag
-
rekid
addikt
Tök jók! Ez már nem f8, és ez a kis kromatikus aberráció sokat dob a hegyen. Milyen obit használtál? (APSC-n ilyen kicsi mélységélességet csak f1.2-vel lehet kihozni.)
A háttérmosást nem csak a rekesz hanem a gyutáv és a tárgy kamera közötti távolság is befolyásolja. (Na meg a tárgy és háttér távolság is.)
A képek ff gépen tami 35-150 f2-2.8-al készültek jellemzően a hosszú végen nyitott rekesszel.Ezen túl még utómunka során lr-ben a textura csúszka is segítségedre van ha lágyítanál a háttéren.

-
turbulencia8
addikt
Tök jók! Ez már nem f8, és ez a kis kromatikus aberráció sokat dob a hegyen. Milyen obit használtál? (APSC-n ilyen kicsi mélységélességet csak f1.2-vel lehet kihozni.)
-
rekid
addikt
Köszi Urak!
Nagyon nagy mázli volt. Sokat járok erre sétálni, volt már őz és társai is, most volt először nálam nem csak telefon. Alapvetően ezekért mentem, igyekeztem kicsavarni 15 percből amit lehet:
-
laed
senior tag
Hétvégén tekertem egyet Vinye irányába Zirc felől, illetve próbáltam értelmezhető képeket lőni telefonnal, de hát ezt a kettőt leszámítva a többit kukáztam inkább. Egész értelmesen szerkeszthető ez az apple raw, ha tudja az ember a korlátait, de azért még mindig fura, hogy nem dedikált kamera van az ember kezében.

Ui: a bringás képet most nézem, hogy elb@szarintottam. Nem igazán lett jó a kompozíció / vágás, jobb oldalon sok helyet hagytam bal oldalhoz képest.
Azt a bringás képet jócskán meg lehetett volna szerkeszteni. Kb.félbe lehetne vágni, felül az égbolt + a gizgaz nem annyira érdekfeszítő. Hogy nincs középen annyira azért nem feltűnő. Ha érdekel a véleményem.
-
turbulencia8
addikt
-
Vikthor
nagyúr
Out of Africa jutott egyből eszembe! Gyönyörű fotó!
-
rekid
addikt
Amikor kimentek búzaföldes képet lőni a gyerekről, van 15 percetek fotózni mert nagyon megy le a nap, gyerek esik/kel, rohanás közben állítod a gépet erre beadja b@szki ezt... és igen nyilván utána a protrék első fele f8-on készült...
-
deny330
senior tag
Úgy értettem a saját projektet, hogy "magadnak" fotóztad esetleg, mert tetszett az autó, vagy ilyesmi.
#66904 Fandango
Szerintem fura lenne az 500-as kupak nélkül, így teljes a felni, de persze ízlések és pofonok.
#66907 norbert1998
Legutolsó infóm szerint 300le, szóval így nem helytálló az 500-as felni, kivéve persze ha a nyomatékot nézzük, az talán közelebb áll.
-
norbert1998
nagyúr
+ jelen esetben, ez nem egy mezei kerek kupak amit aliról lehet rendelni bármilyet-bármekkorát, hanem a formája miatt ez passzol a felnibe; azaz nem triviális opel/opc kupakot szerezni rá. Tuuudom, 3d nyomtatás elérhető, és nem is kell rá feltétlen logót tenni, de amúgy ez egy szép felni és szvsz nem (sem) zavaró az 500 rajta.
Az én autómon Kia felnik vannak, és nyomtattam bele műgyantával egyedi Renault kupakokat. Lehet ezt így is. De szerintem az 500-as nem zavaró azon az autón, viszont egy erős up-badging az lenne. (Mondjuk erre jó példa az M logó a 114d BMW-n)
-
j.bravo
addikt
Pedig teljesen normális jelenség. Mivel egy gyári Fiat felni van rajta. Autós kultúrákban ha egy máik márka felnije kerül rá akkor jön vele kupak is. (Pl Merciken a Bentley, vagy VW-ken Porsche felnik, vagy pl sok auótara raknak Ferrari kereket. Minden esetben marad a kupak.)
+ jelen esetben, ez nem egy mezei kerek kupak amit aliról lehet rendelni bármilyet-bármekkorát, hanem a formája miatt ez passzol a felnibe; azaz nem triviális opel/opc kupakot szerezni rá. Tuuudom, 3d nyomtatás elérhető, és nem is kell rá feltétlen logót tenni, de amúgy ez egy szép felni és szvsz nem (sem) zavaró az 500 rajta.
-
balazs1022
őstag
Ez Up-badging. Gondolom audira nem raknak skoda felnit, se nem Porschéra
Sem RS Mégane-ra Dákó felnit
Itt lehet csak azt jelenti, hogy 500 lóerő az autó
-
norbert1998
nagyúr
Pedig teljesen normális jelenség. Mivel egy gyári Fiat felni van rajta. Autós kultúrákban ha egy máik márka felnije kerül rá akkor jön vele kupak is. (Pl Merciken a Bentley, vagy VW-ken Porsche felnik, vagy pl sok auótara raknak Ferrari kereket. Minden esetben marad a kupak.)
Ez Up-badging. Gondolom audira nem raknak skoda felnit, se nem Porschéra
Sem RS Mégane-ra Dákó felnit
Itt lehet csak azt jelenti, hogy 500 lóerő az autó
-
kovsol
titán
Attól még lehet ronda.
De ha a tulajnak úgy tetszik akkor meg jó az úgy. -
balazs1022
őstag
-
Fandango
veterán
Megint autós kontent, ezúttal kicsit talán más stílusban. Utóbbi időben nagyon megfogtak ezek a magazin stílusú képek. A hátrányuk az, hogy marha sok időt elvesz a lightroomos utómunkán túl a PS utómunka is, mire összerakja az ember ezeket. No a szerkesztés nem egy nagy valami, inkább kitalálni a képek sorrendjét, a szöveget.. Nem tudom mennyire lett értékelhető, volt már előtte próbálkozásom ilyennel kapcsolatban azért, de úgy érzem hogy ez most jobban sikerült. Egyetlen egy dolog, ami szerintem a koncepciót picit megöli; a környezet. Meglepetés fotózás volt haveromnak, így nem volt lehetőségem mozdítani az autót más helyszínre, csak a panelek előtt állt a kocsi gyakorlatilag. Megpróbáltam a helyszínből kihozni mindent, de sajnos szűk és zsúfolt is volt itt-ott. Egy dolgot biztos megtanultam ez alatt a fotózás alatt, az pedig az, hogy az autós fotózásnál szerintem fontosabb a helyszín és a háttér, mint maga az autó.
Feldobom ide a teljes sorozatot, kíváncsi vagyok mit szóltok (legyen az negatív vagy pozitív).
Teljesen off topik.
Az a Fiat 500-as felni kupak egy OPC Astran, minden csak nem mutatós.
-
m3ss
veterán
Köszi szépen!
Igyekeztem, de itt nem lehetett azért csodát művelni. Szerencsére azért pár megkeresést kaptam a fotók után, szóval legalább erre biztos jó volt a sorozat.
Évek óta követem a srácot, szintén kedvenc a témában, mondhatnám azt is, hogy példakép.
#66899 m3ss :
A részletfotóknál a fő probléma az volt, hogy bár csináltam sokat, a közeliknél volt hogy elcsúszott a fókusz, emiatt aztán a kukában kötöttek ki. Mikor elkezdtem a sorozatot feldolgozni PS-ben, akkor vettem észre, hogy így viszont kevés a részletfotó. Próbáltam újra felhasználni pár képet ami alapvetően nem részletekről szólt, de ez meg a hatalmas croppolás és a kompozíció miatt nem lett az igazi - ahogy te is említetted.
CPL-em van, de mivel vintage obival fotóztam az összes képet, így nem mindig tudtam odafigyelni arra, hogy az élességem is a helyén legyen illetve a CPL-t is tekergessem.
Az utómunkán sokat görcsöltem szóval örülök ha tetszik, illetve köszi szépen a visszajelzéseket és a kritikát!
Azért megnézném erdei környezetben is ezt a G-s Mercit, vagy mégjobban valami homokos dűnésben.
Btw ha nem vagyok tolakodó, megkérdezhetném, hogy ez saját projekt volt, vagy megbízásból fotóztad? megbizas, sajnos nem az enyem
homokdune jahjah
amugy par hete pont egy mini lakoautot fotoztam homokdunek mellett, vagyis homokbanyaban. hozhatok arrol is kepet. jol el is akadt. pedig terepgumi volt rajta. ugy huztak ki orak mulva valami giga terepjaroval
-
deny330
senior tag
Kihoztad, amit lehetett, mondjuk úgy, részletfotók nem rosszak, meg van egy-két jó kompozíció is.
Ajánlom (nem csak neked) North Borders -t, magasan a kedvencem a témában, minden szempontból.
Köszi szépen!
#66899 m3ss :
Btw ha nem vagyok tolakodó, megkérdezhetném, hogy ez saját projekt volt, vagy megbízásból fotóztad? -
KillHates
félisten
Sziasztok!
Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy engem bíztak meg az Iconia Beauty fesztivál döntős képeinek az elkészítésével, "gold rush" témában. Sajnos nem lehetett színes fényeket használni, hogy ne módosuljon az eredeti smink színvilága, de igyekeztem a maximumot kihozni a standard világításból, egy 3m x 2m-es kis kozmetikában kellett mindezt összehoznom

Megpróbálkoztam (csekély sikerrel) a Hollywood stílussal is, hátha... Mentségemre szolgáljon, hogy ott helyben rögtönöztem az árnyékolást egy fekete sötétítő függönyből.

Új hozzászólás Aktív témák
-
67032 - 66901
67032 - 66901 66900 - 66801 66800 - 66701 66700 - 66601 66600 - 66501 66500 - 66401 66400 - 66301 66300 - 66201 66200 - 66101 66100 - 66001 66000 - 65901 65900 - 65801 65800 - 65701 65700 - 65601 65600 - 65501 65500 - 65401 65400 - 65301 65300 - 65201 65200 - 65101 65100 - 65001 65000 - 64901 64900 - 64801 64800 - 64701 64700 - 64601 64600 - 64501 64500 - 64401 64400 - 64301 64300 - 64201 64200 - 64101 64100 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- (kiemelt téma)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bemutatták, ezeket az újdonságokat hozza az Apple iPhone 18 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Háztartási gépek
- Diablo IV
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Filmvilág
- Lexus, Toyota topik
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- CF memória kártyák 512MB, 128GB (Nikon D500, D600, D610, D700, D800, D810, D850 vázakhoz)
- Canon RF 24 70mm f/2.8 L IS USM + 3 ajándék szűrő
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) - Újszerű -
- Manfrotto 755XB + Manfrotto MHXPRO-2W
- Elado Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS Sports (Sony E) objektiv - 3 ev garancia
- Dell Latitude 5320 13,3" FHD IPS touch - i5 1135G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol Elite kontrollerrel garanciával hibátlan
- RTX 4060 Gamer PC Ryzen 5 5500 / 16 GB RAM / 1 TB NVMe / 2 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 18TB Seagate Exos SATA merevlemez garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone Air 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
arukereson 430 korul lattam ezt, bar ez uj ugye. de ne offoljuk szet.
Azert a ket rovarfotot megneznem max felbontasban hogy milyen nem tomoritve.

Akrobatikus Rock and Roll tánc