- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
keep2000
tag
Sziasztok. Nálam a Google szövegfelolvasó (text to speech) alkalmazás a november 6-i frissítés óta nem működik, a beállításoknál sem hallatszódik a demo szöveg, alkalmazásból sem megy. Ha leszedem a frissítést, akkor jól működik.
Használ valaki ilyet, nálatok működik-e?
Az Endomondo ezzel mondja a fülemre futás közben, hogy hol tartok, ezért érdekes a dolog. -
keep2000
tag
Na tessék, engem is elért a random kikapcsolás szele, pedig november óta megelégedéssel használtam a készüléket, a kevés hibájával meg tudtam barátkozni. Fogalmam sincs mitől kezdte, de van olyan, hogy fél órán belül 3-4 alkalommal is kikapcsol. Üresjáratban zsebben, fotózás közben, hívás közben, nem tudom semmihez kötni. Azután meg 1-2 napig semmi. Most visszaraktam a B04-et és arra OTA frissítést, meglátjuk mit csinál.
Ha tényleg nem várható már frissítés, akkor talán nekem is meg kéne próbálkozni a next rommal. Abban is van fagyás? Vagy ez csak a gyári rom kedvessége? Esetleg a készülék baja? -
keep2000
tag
Adobe AIR-t lehet valahogy varázsolni a készülékre? Ha jól látom a hivatalost bár engedi letölteni, de telepíteni már nem sikerül.
-
keep2000
tag
Na, akkor én is ráengedtem a ko9-féle rootolt B04-re a frissítést minden extra nélkül. Szép lassan lejött, újraindult, minden okés. Rootot igénylő appok nem találták a superusert, nyomtam rá megint egy rootolást, és megy minden hiba nélkül eddig.
-
keep2000
tag
Próbálom itt követni a hozzászólásokat, de már teljesen összekavarodtam.
Nálam egy gyári B04 fut rootolva, amit innen szedtem le még tavaly novemberben, ko9 olvtárs linkelte, de most nem találom itt (a mentésem alapján mfld_pr2_root.zip, batch file root és unroot lehetőségekkel).
Akkor most ezzel kellene unrootolni, frissítés után meg ezzel (vagy mással) rootolni megint?
Custom rom egyelőre nem érdekel, csak a root maga egy pár app miatt. -
keep2000
tag
válasz
feelurself #13124 üzenetére
nekem és sok más felhasználónak nincs ilyen hálózat eldobás gond és én például a kijelzővel is elégedett vagyok. esetleg talán előfordulhat, hogy pont a te példányod hibás? ha ilyen van, szerintem első körben garancia lenne a megoldás.
magam részéről ez az eddigi legjobb telefonom, nincs vele több gondom, mint a korábbi gépekkel. Samsungot is beleértve -
keep2000
tag
Frissült a Viber.
Újdonságok között: Support for Intel devices.
És valóban, már megy -
keep2000
tag
Nem készülékspecifikus, de inkább itt kérdezek:
Olyan appot keresek, ami olyat tud, hogy valamilyen akku-kímélő üzemmódba tudom kapcsolni a készüléket, ha a háttérben futó folyamatokra van csak szükségem. Olyanokra gondolok, hogy képernyő teljes kikapcsolása, CPU freki alacsonyra állítása.
Olyanra kéne, hogy néha a tabletről töltöm a telefont, viszont az csak akkor tölt nyilván, ha a tablet be van kapcsolva. Ha viszont be van kapcsolva, akkor megy a képernyő, pörög a proci stb, amire nincs szükségem, csak arra, hogy az usb-n megtámogassa a telefont.
Vagy a másik, ha útvonalat akarok rögzíteni séta közben, pl Endomondo-val. Olyankor fölösleges egy csomó dolognak menni, lehetne egy akkukímélőbb üzemmódja is. Vagy Ingress közben két portál között
Tudtok olyan appot, ami egyszerűen megoldja ezt és lehetőleg ingyen? -
keep2000
tag
ehh, engem is elért az akku merülési mizzéria. Egyszer régen volt már ilyen, de akkor megjavult magától, most meg a tegnap esti 90%-ról reggelre 20%-ra merült, este pedig simán usb-re dugva bekapcsolt képernyővel és egy terminál ablakkal 10 percenként 1%-ot merült, csak a konnektoros töltőre átdugva volt hajlandó rendesen töltődni. Újraindítás volt természetesen
Nem telepítettem semmi újat, stb -
keep2000
tag
Magától kikapcsolás-téma:
Örültem, mert nekem november óta egyszer sem állt le magától a telefonom, nem is indult újra talán csak 1-2 alkalommal. Tegnap reggel viszont nekikezdett és a nap folyamán vagy 8-10 alkalommal kikapcsolt. Töltőn, töltő nélkül, zsebben, asztalon. Biztosan nem véletlenül nyomtam gombot, ebben a tokban még direkt is nehézmeg tényleg asztalon előttem is kikapcsolt.
Gondolkoztam, hogy mit tettem fel utoljára és pont reggel teszt jelleggel az aTorrent alkalmazást. Este leszedtem, azóta megint minden jó.
Gondoltam hátha segít valakinek az infó. -
keep2000
tag
válasz
philoxenia #11257 üzenetére
Persze. Azért alap dolgokra figyelek
Megmértem, nem jön ki belőle semmi, Valami mintha szétment volna benne, de olyan szinten össze van öntve a műanyag, hogy nem volt kedvem szétszedni, odaadtam villamosmérnök rokonnak, hogy játsszon vele, ha akar
-
keep2000
tag
válasz
piltom83 #11214 üzenetére
Viber: érdemes beküldeni egy ticketet itt - http://helpme.viber.com/index.php?/Tickets/Submit/RenderForm/1
Én mostanában nem használom, de egy kitöltést azért megér.Más: ebayen nézegettem ezeket a 99 centes konnektoros töltőket. Van olyan, ami bevált ezek közül a filléres cuccok közül valakinek? Egy csomó kacatom van ebay-ről amik működnek, de pont az onnan rendelt töltőm nem.
-
keep2000
tag
válasz
#40993792 #11123 üzenetére
Persze, stimmel a dolog, nyilván védik a mundért.
Azért én sem mentem fegyvertelenül a csatába, több készülékkel, több helyen, több időpontban is teszteltem, hogy lássam a hibajelenséget, tehát nem tudtak azzal elhajtani, hogy egy-egy cella vagy egy-egy készülék/sim kártya hibája. De mondom, nem volt arrogáns a srác, tudtunk értelmesen beszélni.PÜ-ben átdobod a vonatkozó topik (vagy akár egy pár jelzés) linkjét? Ha már felvettem a szálat, elküldeném nekik.
-
keep2000
tag
válasz
kelekyle #10864 üzenetére
T-mobile 3G szakadozási-téma:
Miután ma megint és fokozottan jelentkezett a probléma (ha írtam valakinek whatsapp messengeren, akkor nagyon sok esetben 10-20-30 másodpercig nem ment el az üzenet, csak utána), írtam a T-Mobile ügyfélszolgálatnak, illetve beszéltem a technikai ügyfélszolgálattal, ahol egy segítőkész műszakissal kapcsoltak össze. Elregéltem a bánatomat (több készülék, több simkártya, 2G-3G, több helyszín). Erre mondta nyilván, hogy ha ilyen globális dolog lenne, tudnának róla, illetve javasolta, hogy rakjak fel valami ping vagy dns checker szoftvert és ha ilyet tapasztalok, akkor pingessem meg az origo.hu-t, hogy van-e csomagvesztés, stb
Mondjuk ez nem tetszik, inkább valamilyen háttérben logolós alkalmazás kéne, hogy ne kézzel kelljen tolni. Az meg talán azért nem jó, mert lehet, hogy a folyamatos ping+log "ébren tartja" a kapcsolatot és akkor nem jelentkezik a probléma?
Eleve mivel az érdemes ilyet tesztelni, logolni? Valakinek van tapasztalata?Illetve alapvetően ha valaki még ilyesmivel küzd, érdemes jelezni egy emailben az ügyfélszolgálatnak, meglepően készségesek voltak, hátha mozdul valami.
-
keep2000
tag
hú de régen írtam ide
Nem feltétlenül GrandX specifikus problémám lenne most, inkább hálózati, de hátha tudtok valami jót, illetve hátha valakinek infó.
Lehet, hogy régebben is volt, de leginkább az utóbbi, GrandX-es időkben vettem észre, hogy a T-Mobile mobilnettel valami nem okés. Push notification néha csak percek után jön meg (Viber, WhatsApp Messenger, stb), pedig az illető ott áll mellettem, néha ha küldök valamit chaten, akkor a kimenő státuszban várakozik 10-20-30 másodpercet és csak utána küldi el, néha weboldalak nem töltődnek be, csak ha újra bökök a linkre vagy refreshelek. Olyan, mintha néha megállná magát a hálózat és újra kéne kapcsolódnia pár másodperc után.
Alapvetően nem is lenne vele különösebb gondom, mert végeredményben működik, ha lassabban is, de meglesz minden infó.
Viszont egy hónapja játszok az Ingress játékkal, amihez ugye GPS és mobilnet szükséges, mivel terepen kell jönni-menni. Itt már több, mint idegesítő a dolog, ugyanis ha valami akciót kezdeményezek (játékosoknak: portal hack), akkor ha egy ilyen periódusban találom meg a netet, akkor beáll a játék, az alapvetően 2-3 másodperces művelet csak pörög-pörög, nem lehet semmit csinálni vele. Ha kattintgatok össze-vissza, néha egy perc után letimeoutol, de néha még azt sem, egyedüli megoldás a kilépés, futó appok közül kilövés és újraindítás. Sokszor a játékon belüli más infók sem töltődnek be (képek, portál tulajdonosa, stb). Néha autóval jövök-megyek a portálok között, sűrűn nyomogatom, általánosságban 2-3 akciónként (1-2 percenként) van ilyen esemény. Telenort használó ismerősömnek havonta egyszer van ilyen, gondolom ilyenkor az Ingress szerverei lövik ki nála, én pedig a T-Mobile netre gyanakszom. A páromnak Xperia Tipo Dual készüléke van, a mobilnet szintén T-Mobile, nála ugyanez a probléma (csak ott még nagyobb para, mert én fél perc alatt restartolok, neki kell vagy 2).
Írtam a T-Mobile ügyfélszolgálatnak, olyan tippeket adtak, hogy váltsak 2G-re (nem segít), talán túlterhelt az adott cella (éjjel-nappal csinálja Budapest belvárosától vidéki faluig), illetve logoljam, hogy milyen hívószámról mikor csatlakozok és mikor jelentkezik a probléma (pff).Szóval kiírtam magamból a problémáimat, ha valaki gondolja, szóljon hozzá
-
keep2000
tag
válasz
andrás47 #8295 üzenetére
névjegyekre a hivatalos leírás http://support.google.com/android/bin/answer.py?hl=en&answer=1665500
zenékre meg egy kábellel lemented az egyik gépről és utána átrakod a másikra.
Vannak mindenféle egyéb megoldások, de nagy mennyiségű adatnál ez lesz a leggyorsabb -
keep2000
tag
-
keep2000
tag
válasz
paletoqbu #6850 üzenetére
Simán el tudom képzelni, hogy biztonsági okból hagytak ennyit rá. Intelre még a gyártók is kezdők, ki tudja mekkorák a szoftverek vagy mennyit hagynak a jövőbeli frissítésekre, stb.
A ZTE Balde/Skate esetében is hasonló volt, ott is particionálgattunk, hogy a kevéske tárterületünk kibővüljön. Aztán jött egy olyan custom rom, ami nem fért el az összehúzott partíción, és csinálhattuk megintBtw én is csodálkoztam kicsit rajta pár másodpercig, de a másfél giga meggyőzött
Btw2 szerintem egy 3ezer körül kapható 8 gigás kártyával teljesen jól elvan az ember, főleg ha innen indulsz. Igaz, hogy nem nézek filmet rajta, meg nem itt tárolom a teljes zenegyűjteményem, de felét se használom ki. Annyit meg inkább meg lehet oldani, mint 9-10 ezret.
-
keep2000
tag
válasz
#40993792 #6826 üzenetére
Én a magam részéről az utóbbi időben elég óvatosan viseltetem a custom romokkal. Több esetben volt már, hogy bár gyorsabb/szebb/jobb lett, kaptam új hibákat, ez nem ment, az indult újra, stb. (Samsung, Sony, ZTE vonalon)
Kelzsoca romjai mindig is a legjobbak közül valók voltak és mivel a gyári rom módosításról van szó, gondolom stabilitásban sem marad el tőle.
Másnak is azt ajánlottam, hogy tegye fel, de mivel engem ezek az újdonságok most nem hoznak lázba és elégedett vagyok a teljesítménnyel maradok egyelőre a gyárinál.
De mindenképpen nyomon követem és érzem, hogy valamikor eljön majd az a pont, hogy nekiindulok -
keep2000
tag
Karácsonykor érkezett egy tablet a családba, amihez járt gyárilag OTG kábel. Van egy 16 GB-os AData pendriveom, amit kipróbáltam vele. Tablet megeszi (gyári ICS), GrandX nem, az USB OTG Helper is azt mondja, hogy Mount: no drives found
Tehát valahol telefon-szinten lesz a dolog.
Korábban a 2 gigás Kingstont a telefon is vitte. -
keep2000
tag
válasz
kelzsoca #6524 üzenetére
hamár flagshipnek harangozták be, csakmár
A nem intelesre már van, ha jól látom. -
keep2000
tag
válasz
Robbertho #5463 üzenetére
7 portos Trust, mehetne külső táppal is, de nincs bedugva, sima passzív módban van
-
keep2000
tag
Megérkezett az Ebay-es OTG kábelem, random választottam egyet a 99 centesek közül.
Gyorsteszt:
- USB egér hibátlan, csatlakoztatás után 1 másodperccel megy
- billentyűzet szintén
- USB HUB-on keresztül bill és egér egyszerre szintén
- Pendrive: alapból nem csatolta fel. USB OTG Helper progival a 2 gigás Kingstont felismerte, a 16 gigás AData-t nemmajd még nézegetem
-
keep2000
tag
Tok téma:
Én most ilyet nyúzok
http://www.ebay.com/itm/110951678784?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
Németországból 3 munkanap alatt megérkezett, megfelelően passzentos, de nem lesz tőle túl nagy a készülék. Eddig nagyon tetszik -
keep2000
tag
Remélem nem kiabálom el, de megoldódni látszik a "csöng, de nem tudom felvenni" probléma. Eddig napi 3-4 alkalommal volt ilyen, most 3 napja semmi.
Itt írtátok, hogy a wifi sleepel kapcsolatban lehet valami. Erre elgondolkoztam, hogy mi zavarhat be ebbe. És arra jutottam, hogy talán a Viber. A beállításainál a Wifi-sleep policyban az always connectedről átálltam a device's settings-re.
Azóta nincs ilyen gond, reménykedem erősen -
keep2000
tag
válasz
kelzsoca #4598 üzenetére
Szia kelzsoca!
Az új rom-ban van remény arra, hogy megjavult az a gond, ami a képernyőfeloldásnál jelentkezik kb fél perces érzéketlenség formájában? Csak ma háromszor volt olyan, hogy hívnak, csöng, látom is a hívó felet, de a kijelző nem reagál, hiába próbálom felvenni vagy értesítési sávot lehúzni. Csöngés közben próbálom a kijelzőt kikapcsolni/bekapcsolni, ekkor ugye az első kikapcsolásnál elnémul, aztán már némán csöng tovább. Kb fél perc után egyszercsak magához tér, akkor fel tudom venni, ha türelmes a hívó fél, egyébként kénytelen vagyok visszahívni.
Másnál is van ilyen? Vagy csak én vagyok szerencsés? Okozhatja valami app esetleg? Nem nagyon van tippem, hogy mi lehet.
Szinte az elejétől csinálta, root előtt és után is -
keep2000
tag
Válaszolt a ZTE a problémákat összegyűjtő kérdésemre (kicsit sürgettem is őket).
Ennyit kaptam:
"Köszönöm a megkeresését, és elnézést kérek a késői válaszért.Az alábbi linken tudja legújabb Grand X IN T-Card szoftverfrissítést elérni.
http://www.ztehungary.hu/device/201211/t20121123_13491.html "
Most nem tudom letölteni, megnézni, ez valami új szoftver lehet?
-
keep2000
tag
nem tudom, hogy mi történt a telefonommal, nem telepítettem semmi extrát, most mégis rakoncátlankodik. Napokig nem volt a lockscreen feloldással gondom, most tegnap is, ma is napi háromszor. Többen jeleztek, hogy ha pár milliméternél többet elmozdítom a számtól a telefont, akkor alig hallanak, hullámzik a hang, hol értenek hol nem, dobozból beszélek, stb. Hang problémám sosem volt az elejétől fogva
Restart volt, lehet hogy le kéne mentenem a cuccaimat, faczory reset + B04? Mondjuk ha teljesen lementem egy titanium backuppal és utána visszarakom, az se feltétlenül jó, mert talán visszakerül, aminek nem kéne.
ehh -
keep2000
tag
a locksceenes beragadós probléma napokig nem jött elő, kezdtem örülni, erre ma 3x
remélem nem állandósítja magát
-
keep2000
tag
válasz
lajbi101 #3707 üzenetére
Olyan alkalmazásokat, beállításokat használhatsz, amihez az alapértelmezetten korlátozott felhasználói fiók nem elegendő. Kb úgy képzeld el, mintha a Windowsos gépeden be lennél zárva a saját dokumentum mappádba és nem tudnál feljebb lépni a C meghajtó gyökerébe. A rootolással rendszergazdai jogkört kapsz a saját készülékeden.
Hogy ez miért jó?
- használhatsz komolyabb adatmentő-visszaállító szoftvereket, amik a rendszeradatokat is mentik/visszaállítják
- használhatsz tűzfal-alkalmazást, amivel akár apponként blokkolhatsz és engedélyezhetsz hozzáférést az internethez külön wifire és mobilnetre (pl DroidWall)
- vannak olyan appok, amivel utólag lehet alkalmazásoktól a fölösleges jogokat megvonni
- beállíthatod, hogy milyen processzek, appok induljanak el rendszerindításkor
- léteznek reklámblokkoló alkalmazások is, ezekhez is root jog kell
- törölheted a fölösleges előtelepített alkalmazásokat (csak óvatosan!)
- jobban finomhangolhatod a készülék teljesítményét, ezáltal fogyasztását
- jobban testre szabható az UI
- és még ezer dologEzekhez a dolgokhoz nyilván okkal nem adnak alapból hozzáférést, mert egy kártékony alkalmazás ilyen jogkörrel nagyon galád dolgokat vihet véghez. Ugyanúgy, mint egy kevés ismerettel rendelkező felhasználó. Pl az ember letöröl valamit, amit nem kéne és már nem is megy a gép...
Szóval ésszel használva hasznos dolgokat lehet kihozni belőle.
-
keep2000
tag
Mai facebook frissítés megjavította az app indulási hibáját, jónak tűnik 1-2 perc után
-
keep2000
tag
Bár nagyon nem vagyok benchmark-függő, kíváncsiságból csináltam Antutu összehasonlítást kolléga gyári droidos Nexus S gépével
Nexus S
Grand X In -
keep2000
tag
Fájl felmásolásra jó alternatíva lehet pl az airdroid app. Nyilván nem helyettesíti a kábelt, de nekem sokszor egyszerűbb
-
keep2000
tag
amennyire láttam, az app drawerben nem tudok csoportokba rendezni appokat a gyári indítóban. Szoktam csinálni egy "nem kell" meg egy "játékok" mappát. A ne kell mappába mennek azok a rendszeralkalmazások, amikre nincs szükségem az app drawerben (lanucher, gyári fájlkezelő, gyári galéria, origo, sim kártya eszköztár, gyári browser, stb), a játékokba meg a játékok. Így nekem áttekinthetőbb, ha keresek valami appot, kevesebbet kell görgetni.
-
keep2000
tag
pontosan ezért váltottam Skate-ről. Akku legalább addig bírja, tárhely több, mint elegendő, így másfél hét után is pattog, pedig már elég jól belaktam.
Skate-tel egy akármilyen 2-3 megás app frissítése kb fél-egy perc volt, ha egyáltalán engedte és ez már turbózott ROM volt. Ma reggel frissült a dropbox, youtube, mindkettő kb 10 másodpercet vett igénybe letöltés+telepítés egyben.
A fényképező szerintem is jobb, bár így sem egy tükörreflexes nagy gép, de nekem nem is elvárásom tőle. Amire nekem kell, arra pont elég.
Az ICS nekem bejön, a launchert kizárólag azért cseréltem le, mert gyárilag nem kezel app foldereket. -
keep2000
tag
válasz
tonyqa23 #2761 üzenetére
A class értékek az adatátviteli sebességet jelölik, minél nagyobb, annál gyorsabb (és drágább).
A méretet neked kell eldönteni, általában egy 8 gigással azért elég jól el szoktak lenni az emberek
Márkában sok embernek van személyes preferenicája, szerintem ha valamilyen márkásabbat veszel, nem lesz vele gond. Pl Kingston kb minden sarki üzletben van, az nagy általánosságban jó lesz. -
keep2000
tag
válasz
Coolmat #2729 üzenetére
legutóbb még úgy volt a ZTE-nél (az én Skate gépem esetében), hogy bediktáltam a hibát, megnézték, hogy megvan-e minden alkatrésze, majd a polcról adtak egy másikat. Ez egy fél éves készülék volt. Azt mondták nincs szervize, tehát azonnali csere.
Reménykedem, hogy a Grand X is ilyen.ps: ha talál valaki neten olcsó pótakkut, akkor jelezze már plz. A Skate-hez 4 dollárért vettem eredeti ZTE-t az ebay-en, csak mire ideért, lecseréltem
-
keep2000
tag
Na, megrootoltam én is, hamár ilyen egyszerű, meg nem kell recovery, meg van unroot stb. Ez a Total Commander plugin elég bitangul pöpec. Kicsit ijesztő is egyben, hogy így mászkálhatok a telóban. Tiszta Root Explorer PC-ről
Az mondjuk engem is érdekelne, hogy a gyári fölöslegek közül mit lehet leszedni. A launcherben így is van egy "nem kell" folderem, de akkor már az akkura/memóriára se legyenek hatással.
Illetve mégegy pozitívum a korábbi Blade/Skate telókhoz képest: Mindkettőn használtam az AirDroid managert és a WifiKeyboard "billentyűzetet", de 1-2 perc után eldobta a kapcsolatot, hiába volt a képernyő bekapcsolva és a wifi üzemben. Ilyenkor pingetni sem lehetett a telót, csak a wifi ki/be kapcsolása segített. Itt nincs ilyen, amit hihetetlenül élvezek -
keep2000
tag
Hogy a negatívumok után írjak pozitívat is: wifi erősebbnek tűnik a Skate után a lakás azon szobájában, ahol eddig szakadt, most folyamatos. A GPS pedig egyértelműen sokkal hamarabb fog szagot
-
keep2000
tag
itt van egy emailcím, esetleg valaki bevállalhatná, hogy összegyűjti a felmerült kérdéseket és dob nekik egy emailt. Én az ilyen esetekben meglepően nagy cégektől is korrekt válaszokat kaptam, egy próbát megér szerintem
-
keep2000
tag
válasz
Keeperv85 #2565 üzenetére
én is így emléxem. Alapól megy, Facebook frissítést a play storeból ha felrakod, akkor nem. Az app beállításoknál távolítsd el a frissítést és szerintem menni fog
update: az elmélet tesztelve, gyakorlatban is így van. Ha az appok között leszeded a frissítést (a play storeban az eltávolítás gomb), akkor megy a FB alkalmazás
-
keep2000
tag
Azt néztem, hogy hiába van a megjelenítési beállításoknál bepipálva a villogó értesítő fény, ha valamilyen push üzenetet kapok (ebay, vatera, whatsapp messenger, stb) és ki van kapcsolva a telefon kijelzője, akkor nem villog, holott éppen ez lenne a lényege, hogy lássam bekapcsolás nélkül, ha akció van. Van erre esetleg valami egyszerű beállító app vagy ilyesmi?
-
keep2000
tag
válasz
Altradan #2545 üzenetére
Nekem ilyen volt a Skate-n, nekem nem volt vele gondom. Elég tartós volt, 1-2 leesésnél megvédte a telót. Persze nagyobb lesz tőle kicsit a cucc, de a fogása jó, illetve egy picit magasabb a keret, mint a képernyő, így ha arccal lefelé rakod le, akkor nem karcolja a kijelzőt az asztal. Amit észrevettem, hogy a Skate fényes hátulján pontokban kopások keletkeztek. Most nem tudom, hogy ez az 1-2 hét toknélküliségnek köszönhető, vagy a tok alá szorult kosznak. De mivel a Grand X nem ilyen borítású, szerintem nem lesz vele gond.
Ha kell, pillanatok alatt kipattintható a telefon belőle, de magától nem esik ki sosem -
keep2000
tag
megérkezett az ultraolcsó fólia (6 db 1 euró) Németországból és hát soso. A semminél talán jobb, de nagyon vékony és nem is lehet szépen felrakni.
Majd érdekelne javaslat, hogy melyiket érdemes szerintetek megvenni, amivel a gyakorlatban is jó a tapsztalat. Nyilván épeszű árkeretek között -
keep2000
tag
Mégegy hiba, ami eszembe jutott:
Ha valaki felhív és felveszem, akkor az első kb 1 másodpercet nem hallja abból, amit mondok. Gyakorlatilag kétszer kell hallózni. Nálatok van ilyen?
Pillanatok alatt megszoktam, hogy egy pillanatot várok, mielőtt bele szólok -
keep2000
tag
-
keep2000
tag
válasz
Keeperv85 #2422 üzenetére
Csatlakozom. Én a korábbi telefonjaimon leginkább kényszerűségből használtam custom ROM-okat, kisebb részben teljesítmény/akkuidő/buheraszellem miatt, nagyobb részben azért, hogy ki tudjam terjeszteni a tárhelyet, mert szűkös volt.
Most van hely, nekem nagyon elegendő teljesítmény is (nem vagyok egy hatalmas gémer), egyelőre élvezem a stock android stabilitását. A root mondjuk nem rossz, leginkább Titanium Backup meg AdFree miatt
Majd biztosan eljutok egy idő után oda, hogy igényem lesz rá, de egyelőre nagyon jó így. Addigra meg talán lesz valami mókolt rom is.Apropó AdFree - valahol azt írták egy cikkben/blogban, hogy jobban merül az akku, ha van AdFree a gépen, mivel az eszköz folyamatosan próbálja lekérni a reklámot, a próbálkozás meg jobban szívja az akkut. Szerintetek?
-
keep2000
tag
válasz
Lacko87 #2275 üzenetére
valóban, frissítés óta még nem jelentkezett.
Nem tudom, hogy a kijelző "érzéketlensége" alatt mit értettek a kollégák, de nekem az elején mintha lett volna olyan, hogy ráböktem egy ikonra vagy kapcsolóra, de nem vette be, még egy bökés kellett neki. Ilyet sem tapasztaltam a frissítés óta, bár eddig sem volt annyira feltűnő -
keep2000
tag
válasz
Keeperv85 #2249 üzenetére
rendben, megnézem majd este repülő nélkül, juice defenderrel
nekem olyat szokott még csinálni egyébként, hogy alvásból felébredve a képernyő kb fél percig nem működik. A lock screenen nem tudok feloldani, nem tudom lehúzni az értesítési sávot, sőt egyszer úgy következett be, hogy éppen hívtak és nem tudtam felvenni. Kb naponta 1-2 alkalommal van ilyen, 10-20-30 másodperc alatt megjavul.
Ezeken kívül más hibát még nem találtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest