- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nikaré
őstag
Sziasztok!
A mai Domino Day ajánlat
500 MB -
Kbali
nagyúr
válasz lugosi #133403 üzenetére
Hagyd szerintem: az már kartell, ha figyelik egymás árait és nem áraznak egymás alá
Ha valaha foglalkozott volna az illető árazással, akkor tudná, hogy az elsődleges szempontok között van a konkurencia árainak figyelembe vétele (a megtérülés és törvényi megfelelések mellett). -
-
Soulfly842
addikt
válasz #33802016 #133399 üzenetére
Ennek egy része naív utópia és 1-2 év alatt 1 adott hónapban valósul meg maximálisan. Mondom mindezt úgy, hogy 10 évet lehúztam telkóban. lakossági, KKV és nagyvvállalati ügyfeleket is kezeltem.
Ismerve a vodafone árazását, vagy az utóneresedési árátképző koncepciókat ezek a megoldások legalább 15-30%-val drágábbak csak a MICS-re összpontosítva, innentől meg már a laikusok sarokbaálítása ez, s nem több Bár már a Vodafone-nak is, mint olyannak jól mentek a propaganda anyagok (ismerem a Vodát is belülről). A legszélesebben lefedett (Európában, vagy Mo média kommunikációban anno 3g/hsdpa-ban), mindezt úgy, hogy egyedül ők kommunikálták úgy, a lefedettségi adatokat, hogy nem tényleges országos lefedettséghez mérten, hanem a lakott településekhez viszonyítva.. (Ühüm, persze..) Kelet Mo-n 2-3 éve még komolyabb bajok voltak a Vodával. Hajdú-Szabolcs-Borsod Viszonylatában (Lehet békés is, bár arra területi rálátásom kevesebb van), hogy azóta bekövetkezett volna egy kopernikuszi fordulat, úgy, hogy közben eladások voltak tervezve, ill történtek meg - ezzel kapcsolatban szkeptikus vagyok.
Persze, a marketing Bullshit (ezek egy részéért súlyos büntetést is kaptak) az mindig jól ment, meg a magas készülék árak (magasabb, mint a konkurenseknél)
Tehát, csak annyit akartam mondani, hogy pro és kontra. Bocsi, hogy most kicsit szabadszájúbb voltam
Elnézve azt, hogy a vezetékesen milyen költségoptimalizációt akartak végrehajtani (ha nem figyeltem volna) nem hiszem, hogy szivárvány égbolt alatt nyújtották volna le a világmegváltó internetezési reformot
[ Szerkesztve ]
-
Avayasoft
tag
válasz Kbali #133405 üzenetére
Persze, hogy figyelni kell a versenytársak árait.
Azonban egy 3 szereplős oligopol piacon azért mást jelent egymás árait figyelni.Feltételezem, olyan értelemben nincs kartell, hogy szerződés, és titkos havi összejövetelek, de azért összejátszanak.
És egy monopol / oligopol piacot az államnak kötelező lenne szabályozni, beleavatkozni.
-
martonl
senior tag
válasz #73820095 #133379 üzenetére
Köszi nektek a válaszokat. A telefonban az 1. SIM-nek működnie kéne ugyanúgy, csak a 2. SIM lenne netre használva. De úgy látom, ez nem igazán oldható meg. A "ne zavarj" bekapcsolása tudtommal az egész telefonra hatással van, így a fő SIM-re érkező hívások is némítva lesznek. Vagy lehet másképp?
-
törölt tag
válasz martonl #133411 üzenetére
Lehet kivételeket megadni, de azt hiszem, nem kártyaszinten, csak hívókat.
De akkor inkább -mivel úgyis multisim, és a másikon úgyis kicsörög-, azt csinálnám az ominózus kártyára, amit egyébként jelenleg is egyes nemkívánatos hívóknál alkalmazok, akiknek nem kell tudni, h nemkívánatosak Van egy csengőhangom, aminek a neve nem véletlenül "csend.mp3" (ha kell, átküldöm), így nem szólal meg smi, és azt a hangtalan csengést állítom be nekik Csengőhangot meg lehet kártyához is rendelni.[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
addikt
válasz Landsmann #133414 üzenetére
Csak a térképből ne indulj ki, a múltbeli tapasztalatok mindig mást mutattak. Sokkal több területen van már most is bekapcsolva, mint amit a térkép mutat, majd egyszerre időzítetten tömegesen meg nagyot robbantanak majd. Így volt ez már a HSDPA+, 4G, 4G+ vonatkozásában is a korábbiakban.
Anno 4G-vel látszólag sehol se tartott még egy szolgáltató se, csak 1-2 demo város ment, majd egyik pillanatról a másikra (~1 nap alatt) 67% körül volt a térkép szerinti lefedettségük és a médiakommunikáció is csak onnan fordult egy nagyot. (azután pedig rohadt sok ideig mindenki jelentősen el volt maradva)
[ Szerkesztve ]
-
nandi90
csendes tag
válasz szabonagyur #133353 üzenetére
Ahol a 3G-s hálózatot lekapcsolták ott nem is fog menni hivás közben az internet. Pl. Hollandiába még nem kapcsolták le és simán átvált a telekom 3g-re beszélgetés közben.
Yettel-ről nemtudok nyillatkozni,mert azt még novemberbe sztornóztam a hálózati problémák végett, egy hulladék lett... Érdekes a telekomnál nincs ilyen problémám. Visszont magyarországon ilyen sebbességet még nem mértem:[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz Doky586 #133406 üzenetére
Köszi, akkor ez gyárilag be lehetett kapcsolva, mert én ilyen beállítást nem is találtam.
De az továbbra is érdekes, hogy mi alapján "mondja" azt a telefonom, hogy egy hívás spam. Mivel nem vettem fel, így nem tudom, de valószínűleg egy újság előfizetést akart újra ránk tukmálni egy cég (más számról később elért). Tehát úgy tűnik, jól működik a beazonosítás. -
Landsmann
addikt
válasz Soulfly842 #133415 üzenetére
Mondjuk nyilván nem egy 5000-es kisvárost fognak 5G-vel megszórni első sorban. Bár a Vodafone megtette, még a szomszéd városban a járási székhelyen sincs 5G-je, nálunk meg már legalább fél éve.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
Tompika777
senior tag
válasz martonl #133411 üzenetére
Megírtuk a lehetőségeket...
-Multisim telefonba csörögni fog
-Ha csak a net kell,és a csörgéssel nem tudsz együttélni,akkor tedd be egy mobil routerbe a multisimet,azt tedd zsebre és arról oszd meg magadnak wifi-n(ez nem fog csörögni)
-Engedd el a multisimet,és tegyél be egy korlátlan dominó-t 10ezerért(valamit valamiért) -
törölt tag
válasz enginev3.0 #133400 üzenetére
De épp ezt írtam. Nekik azaz üzlet, ha szabin vagy és megnőne az igényed, akkor vegyél kiegészítőt.
Ha van előző hónapról tartalékod, akkor lehet ez elmarad, vagy kisebb mértékű lesz. Majd akkor lépnek, ha ez már húsba vágó, vagy presztízs kérdéssé válik.Amikor a voda bevezette a tutit/+ 19 forinttal/napi max, akkor sem ment mindjárt utána a többi eltelt egy kis idő mire "kapcsoltak", akartak reagálni rá.
-
törölt tag
válasz Soulfly842 #133409 üzenetére
Nekem csak feltöltős telefonom van. Nagyon régen volt telefon is vásárolva náluk, de olcsóbb 3. szereplőtől venni egy mobilt mint szolgáltatótól. Kivételek lehetnek, de ahhoz előfizetésesnek és egyéb feltételeknek is kell lennie.
Régebben lehet drága volt anno volt bőven 50, meg még több perc is. De jó néhány éve az egyik legolcsóbb feltöltős szolgáltató ami országosan elérhető. Persze mára ez is lezárt csomag, meg emelkedtek itt is az árak.
Telekomnak is vannak jó ajánlatai, de leginkább telekomos irányba, vodánál meg minden irányba. Egyéni preferenciák döntenek végül is.
prozodus mi értelme van ilyen trükközésnek? És ha felkeres személyesen akkor is lenémítod, vagy csak szimplán a képébe hazudsz?
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz Tompika777 #133423 üzenetére
Igen, még az jutott eszembe, hogy mi van, ha a kérdéses SIM-en kikapcsolom a volte-t, és a hálózati üzemmódot csak 4G-re állítom. Persze ez már erősen készülékfüggő és root is kellhet hozzá. Ilyen esetben a hívás nem fog működni, ugyanakkor a net meg menni fog. Nincs multisimem, csak tervezem a Telekomra való váltást egyébként, ezért vettem elő a témát.
-
törölt tag
válasz Caranita #133422 üzenetére
Bankoknál már fizetnek azért, hogy nyáluk nyiss számlát.
Ha jól választasz később is előnyős lesz, vagy olyan feltételekkel szállsz ki.Hasonló akciók kisebb mértékben telekommunikáció cégeknél is vannak, pl elengednek egy havidíjat meg egyebek. Más kérdés, hogy ez megéri nekik hosszú távra
-
félisten
-
törölt tag
Az app megy, de a widget csak szürke izéke, ha kiteszem a képernyőre...
Úh azt se tudom, milyennek kéne lennie...Illetve az se derült ki, h melyik előfizetést kéne neki mutatni: mindent, v ki lehet választani, h melyiket?
[ Szerkesztve ]
-
rushty
őstag
Appban uresek a csikok
Revolut meghívó pü-ben
-
Soulfly842
addikt
Fentebb volt többször avagy hosszabban szó a multisimen a bejövő/kimenő hívás tiltásának a lehetőségéről. Meg tudtam olyat kérdezni valaki, aki úgy mond magasabb szinten támogató T-s dolgozó, s egyértelmű választ kaptam:
Régebben tényleg nem volt rá lehetőség mivel bár külön sim, de nem volt paraméterezhető külön (mivel csak egy alszolgáltatás volt a főkártyán), de most már van rá lehetőség. Fel kell hívniuk egy spec. támogató csoportot (mindegy, h. személyes, vagy Call center) és ők rátudják aktiválni a bejövő/kimenő hívás tiltást. Ez folyamati szinten is szabályozva van.
Ha valaki azt mondja, hogy nem lehet, akkor nincs tisztában a módosulással.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz Soulfly842 #133437 üzenetére
A Telekomnál sokan nincsenek tisztában sok mindennel.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Gubu0101
veterán
Sms?
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Gubu0101
veterán
válasz Soulfly842 #133441 üzenetére
Hetfon izzitom a multisimet a tabletben,akkor amit lehet en is letiltok majd.A yetti topikban is epp ez volt a tema,ott mondjuk nem tudom vannak e ilyen lehetosegek.
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
vpanangin
senior tag
Konkrétan melyik számot kell hívni?
1414?
Utána hogyan tovább?[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
addikt
válasz vpanangin #133443 üzenetére
1414 és mondd el, hogy kimenő bejövő tiltás szeretnél kérni a multisimre, ha nem tudja, hogy s mint mondd el, hogy konkrét ismerősöd is van,akinek frissen aktivált Multi sim kártyája van (Igen, biztos, hogy az s nem duonet kártya, vagy tandem kártya) ezért oldják meg. Ha jól tudod másik háttércsoporttal kell egyeztetniük, akik aktiválják ezt.
[ Szerkesztve ]
-
vpanangin
senior tag
válasz Soulfly842 #133444 üzenetére
Uhhh, ilyenkor szoktak elhajtani. Belekezdek, hogy hallottam amint mondja valaki valakinek, valahol, hogy látott olyan embert, akinél volt valami, ami … és elnézést kérnek, de nem tudnak segíteni stb, stb …
Remélem most szerencsésebb leszek.
-
Landsmann
addikt
válasz Gyuree91 #133448 üzenetére
Ahha. Na, az a cellmapperes 5G-s nyomvonal Füzesgyarmatra és környékére általam került fel, de hogy hogy a fenébe, az rejtély, mert a Telekomos kártyám 4G képes telefonban van. Egy dolgot tudok elképzelni. A közös Telekomos, Yettel által használt B20-on is találkoztam már Yettel 5G-vel. Mint ahogy ebben az esetben a 4G nyomvonal sem a Yettel hálózatán jelenik meg, (illetve csak részben) úgy lehet, hogy ezért kerül a Telekomhoz. A bökkenő csak az, hogy nálunk a Yettelnek sincs 5G-je, se Szeghalmon. Ezek még nem is modernizált bázisállomások.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
Gyuree91
tag
Békéscsaba, Jamina (Erzsébethely) most értem haza, és 5G-t ír a telefon! Csak kérdeznem kellett..
Ha nem lenne elektromos áram, gyertyafénynél kellene tévéznünk... :)
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Minden ami hőszivattyú
- Politika
- Gumi és felni topik
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen program, ami...?
- Parfüm topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs