Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Smart Band 7 - hetedik
- Fillérekért hazavihető a CMF Phone 1
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Hirdetés
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom - Mit várhatunk a játéktól?
gp A fejlesztők egy hosszabb előzetesben beszéltek arról, hogy milyen kalandok várnak Zeldára.
-
Akciófigyelő: Bemutató előtti kedvezményekkel közelítenek az új Huawei órák
ma A részletek 19-én derülnek ki, a kedvezményes időszak viszont már elindult.
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Oliverda #133840 üzenetére
Nekem az nem világos ebből a cikkből, hogy csak a promóciós időszak alatt lesz 5G, vagy utána is?
Vagy én nem beszél magyar?Illetve ez mind NSA 5G, vagyis a 700MHz-en jön a 4G is?
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Oliverda
félisten
válasz 4Grider #133854 üzenetére
Nem lehet a végtelenségig feláras extra szolgáltatásként nyújtani valamit, amit a konkurensek kvázi ingyen kínálnak. Gondolom, a tesztüzem tapasztalatai (és a piac alakulása) alapján döntenek majd, hogy mi lesz szeptembertől. Szvsz a dominósok nem fogják megkapni ősztől (még egy darabig).
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
HoaryFox
őstag
válasz Miska0330 #133844 üzenetére
Akkor cserélhetem a 4G-s routeremet? Ja nem, pont ahol én vagyok, ott nincs bekapcsolva xD
Vajon ha több user lesz 5G-n, akkor a 4G stabilabb lesz? Én nem hiszem, hisz pont ugyanazon a felhordó hálózaton lesz a 4G és az 5G, szóval ahol eddig is gyenge volt a mérhető sebesség, az 5G hatására nem fog felgyorsulni."A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
-
Soulfly842
addikt
válasz Renwick #133851 üzenetére
Gondolom a korábbi hálózatmegosztás lehet valamiért a háttérben. Ugyebár Kelet Mo-n a 800MHz-s 4G-t a Telekom fejlesztette, Nyugat Mo-n a Telenor (Balaton környékét talán leszámítva, arra egy időben külön ráfeküdtek), s azt osztották meg. Így gyanítom ennek lehet valahol az egyenes következménye, hogy nagyobb a szórás. Más szinten lehet a hálózati alap, ill. valamiért könnyebb lehet az átállás.
[ Szerkesztve ]
-
KBL001
tag
Valaki sim kártyás routerben tudott beállítani telekom mobilnettel ipv6-ot?
-
Oliverda
félisten
válasz Dave1984 #133862 üzenetére
”Mondjuk értelmét nem látom a 700Mhz es 5G nek,mert telefonálni nem lehet rajta”
Telefonáláshoz a 2G is megfelel, bizonyos helyeken viszont évek óta erősen túlterhelt a 4G, pl.:
Egy ilyen cellában megváltás a 700 MHz-és 5G.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Dave1984
őstag
válasz Oliverda #133879 üzenetére
Ezzel a 700mhz es 5g vel más baj is van,Mivel 4g hálózathoz kötött, és pl 1800 vagy 2100mhzen van 4g, akkor hiába jobban terjed a 700mhz es 5G nem fog rákapcsolodni a telefon hiába lenne még elérhető az 5G.Tehát lefedettség növeléséhez alkalmatlan.
Tehát értelmét továbbra se látom.Erre jó 4g hálózat 700mhz es hálózati bővítése,nem kéne 5G.[ Szerkesztve ]
Nekem a tudat nem ad szabad utat
-
Oliverda
félisten
válasz Dave1984 #133881 üzenetére
Egy rakás helyen nincs se 1800-as, se 2100-as 4G, csak 800, és annyi. A fenti mérés is egy ilyen településen készült. Saccra lehet legalább 1500-2000 ügyfél arra az egyetlen toronyra.
4Grider:
"Sebességet már ne akarj rajta elérni, főleg, ha mindenkit ráengednek..."
Szerinted hány ügyfélnek van 5G képes készüléke?
[ Szerkesztve ]
-
Dave1984
őstag
válasz 4Grider #133884 üzenetére
Voda hálózatát nem ismerem.
Lehet nem jól fejeztem ki magam, röviden: Hiába van még értelmezhető 700MHZ es 5G ha a magasabb, rosszabbul terjedő 4G már nem elérhető a telefon számára , akkor nem áll át arra az 5G re!
Tegnap voltam Pécsen 400ágyas kórház környékén 5G vel 5-6mbit csak 4G vel 20mbit körüli sebesség volt!
Tehát mi értelme sűrűn lakott nagyvárosban alacsony frekvencián sugározni az 5Gt?[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Oliverda #133885 üzenetére
Nekem biztos van egy pár 5G-s eszközöm...
Alapból mennyi is ezen a nyúlfarknyi 700 MHz-es blokkon elérhető sávszélesség? Hányan is kell egyszerre használják egy (elég nagy területet lefedő) cellán, hogy az egy főre eső sávszélesség benézzen 10 Mbps alá? Gondolom nyilván tudod nagyjából a kérdésekre a választ. -
Oliverda
félisten
válasz 4Grider #133889 üzenetére
Ne magadból indulj ki, hanem az átlag magyar előfizetőből, aki 4-5 évente cserél készüléket. Bár ilyen szempontból torzíthat az Apple-Android összevetés, de érdemes megnézni, hogy még mennyien használnak iPhone 11-et vagy annál régebbi iPhone-t.
[ Szerkesztve ]
-
MolTol
tag
válasz Oliverda #133895 üzenetére
"A készülékpenetráció változásáról sokat elárul, hogy míg 2020 áprilisában a szolgáltató választékában szereplő mobilok közül mindössze kettő volt képes 5G-hálózatra csatlakozni, addig mára ez a szám meghaladja a 40-et, a lakossági ügyfelek 26%-a pedig már ilyen okostelefont használ." (link)
[ Szerkesztve ]
-
Dave1984
őstag
válasz 4Grider #133893 üzenetére
itt Szekszárd déli részén csak B3 van és rá jön a b28as 5G 4G b28as nincs, legalább is tegnap még nem volt,de ha arra járok leellenőrzöm.
Szerk Decs, Fadd tuti csak B3 4G van, és lett 5G.Szerintem sokan unják már ezt én abbahagytam. K
[ Szerkesztve ]
-
prozodus
őstag
válasz Oliverda #133895 üzenetére
11?! Haver meg 5-ot hasznal. Es meg csak most kezd elege lenni belole, h lelottek a vibert, meg tan a messengert rajta, a bongeszovel is gond van talan, de arra mar nem emlekszem tutira. Masim ismeros meg 6-ot. Nem mkinek fontos, h meglegyen a legujabb. Nekem pl utoljara a Nokia 3220, 3230 tajan volt fontos. Komolyabb dolgokat ugyis csak a laptopon csinalok. Az ellenben elso pillanattol fontos volt, h jo laptop, es ne desktop legyen, arra hajlando voltam/vagyok aldozni, de azt sem evente.
[ Szerkesztve ]
A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!
-
MolTol
tag
válasz Dave1984 #133897 üzenetére
Ha 5GNR akkor n28 a 700Mhz, ha 4G akkor b28, BTW ez DSS, tehát mindkettőt egyszerre szolgálja ki a torony dinamikusan, így mindkettő egyszerre és automatikusan jelen van, bár jelenleg számomra úgy tűnik még erősen konfigurálgatás alatt van, mert elég sokat eldobálja egy iPhone 14 Pro-n.
-
Dave1984
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Steam topic
- Mikrotik routerek
- Gumi és felni topik
- EA, Epic: félrevezetik a játékosokat, a lényeg, hogy pénzt költsenek
- További aktív témák...
- Új Lenovo LOQ Gamer 15 FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13620H 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Ritkaság! ASUS X75VD laptop (17,4/i5-G3/8GB/512SSD/Nvidia) - 1 év garancia
- Konzolok és tartozékaik felvásárlása azonnali készpénz fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen