Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Befutott a Wear OS 6 fejlesztői verziója
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Macrodroid
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueye
veterán
válasz
koviandri76 #8044 üzenetére
Még az jutott az eszembe hogy mi lett volna veled ha épp külföldre indulsz és ott próbálod ki az új telefonodat. jajj!
-
válasz
lindermen #8046 üzenetére
Én a leírásból azt olvasom ki, hogy a megkötés pillanatában kell megfelelned a követelményeknek, és ettől a pillanattól kezdve két évig használhatod a díjcsomagot, ha vizsgál bármit is a T, az legfeljebb az lehet, hogy a szerződéskötéskor valóban jogosult voltál-e felsőoktatási diákigazolványra!
Természetesen a még hátralévő hűség meggondolásra késztethet, de inkább számolj, melyik éri meg jobban, s onnantól kezdve tiszta az út! -
-
blueye
veterán
válasz
koviandri76 #8044 üzenetére
De rémisztő az 50580 Ft is. 60 Mb/s-es céges előfizetésünkön ezért 10 hónapig korlátlanul netezünk, persze ehhez semmi köze a te történetednek, de akkor is durva piaci terelés arra h a NetStartot váltsd át vmilyen mobilinternet csomagra.
-
koviandri76
csendes tag
Ez egy meglévő előfizetés meghosszabítása volt.
A 107 ezer Ft valóban úgy jött ki, hogy én beszoroztam a 81 Mb-tot, mert a szolgáltató csak az adatforgalmi mennyiséget adta meg.
Lehet javítani az előző hozzászólásaimat ahol a 107 ezer Ft szerepel?
50580 Ft már nem annyira rémisztő, de azért persze még elég sok.
Azért nagyon köszönöm a válaszokat. -
válasz
koviandri76 #8042 üzenetére
tájékoztatás szempontjából a szolgáltató azzal mossa kezeit, hogy az előírt helyen/módon tájékoztat, például általános előfizetéses díjszabás; link, a net start leírásánál; link, de a biztonság kedvéért még az ingyenes facebook; link és iwiw leírásánál is; link
nem védem a szolgáltatót - mert csak előfizetője vagyok én is -, de összetett dolog ez; vesz az ember új előfizetéssel egy okostelefont, amely a funkcionalitásainak jelentős hányadában netes forgalomra épül, ezért a szolgáltató nem adhatja el adott készüléket úgy, hogy azon alapban nem működik a mobilinternet, hiszen akkor sok funkció nem használható rajta, tehát adnak mellé valamilyen mobilinternetet! az új előfizetéssel párosuló okostelefon vásárlásakor felkínálják ugyan a havidíj fizetésére alapuló mobilinternetes előfizetést, de mivel azt adott előfizető nem kéri, így adnak olyat, aminél nincs havidíj, de cserébe drágább az egységnyi díjazás! jobb esetben persze részletesen elmondja az ügyintéző, hogy mi a helyzet, máskor csak elhadarja, vagy esetleg csak néhány szóban említi meg, aminek akkor nem is tulajdonít jelentőséget az előfizető...
ellenben miként jött ki neked a 81 megabyte esetén a 107 e ft? mert 13 forint / 10 kilobyte számítással ugyan valóban 107827 ft, de amennyiben belföldi forgalomról van szó, és nem mix díjcsomagról, úgy 50 e ft felett már nem 13 forint / 10 kilobyte a díjazás, hanem csak 0,13 forint / 10 kilobyte, tehát az 50000 ft (~37,5 megabyte) feletti 43,5 megabyte már csak ~ 580 ft! -
koviandri76
csendes tag
Köszi a tanácsokat, a szolgáltatónál letiltattam az internetet. Nem azzal van a baj, hogy a telefon átváltott wifiről úgy, hogy alig vettem észre, hanem azzal, hogy nem tudtam, mert nem tájékoztattak arról, hogy az előfizetésünk alapból tartalmazza a Net Startot és az ilyen nagyon drága! Végül is csak egy két játékot meg programot töltöttem le. A rendeléskor ajánlottak internet csomagokat, de azt nem mondták, ha nem kérem akkor is van egy az előfizetéshez ami iszonyú drága.
81 Mb 107 000 Ft-tért szerintem nagyon sok pénz. -
válasz
koviandri76 #8036 üzenetére
sajnálatos eset, belefut időnkét néhány ember, de kár dramatizálnil, meg ironizálni, mert egyrészt a szolgáltató is figyelmeztet rá több - előírt - helyen is, illetve a készülék használati utasításában is írva vagyon, hogy miként jelzi a mobilinternetes, és miként a wifi által bonyolított adatforgalmat! a tájékozatlanság, a félreértés, a szerződési feltételek, és a (jog)szabályok nem ismerete adott esetben nem mentesít a számla kifizetése alól, de általában hajlandó némi kompromisszumra (részletfizetés, illetve valamennyit el is engedhetnek a számla összegéből) a szolgáltató - pláne, ha megfelelő hangnemben történik a "tárgyalás"...
amennyiben nincs mobilinternetes előfizetésed, úgy egyelőre szerintem lődd ki a mobilinternet használatát a további problémák elkerülése végett (elég az apn módosítása a netes hozzáférési pontnál, ha később esetleg lesz mobilinternetes előfizetésed, úgy visszaírod az eredetire, és működni fog), mert a rendszer akkor is forgalmaz a háttérben, amikor te nem szeretnéd; szinkronizáció, frissítés...stb! -
blueye
veterán
válasz
koviandri76 #8039 üzenetére
A Google Maps nagyon sok adatot tölt le. Vszínűleg ez főszereplő volt.
Sajnos erre nem hívják fel rendesen a figyelmet, ráadásul neked a WiFi beállításában sem volt sikered. Én bárkinek csak úgy adnék el ilyen PDA-telefont (ma "okos" telefonnak hívják) ha előfizet adatcsomagra is (így vagy úgy). Persze ezért is lenne nagy felháborodás... -
koviandri76
csendes tag
Tegnap este küldte az sms-t de a 18 Mb nem tűnt soknak a havidíjas internetárakból kiindulva. 18 Mb az sok? Persze csak ma reggel néztem meg a tarifát, hogy az mennyi. Egyébként akkor lett gyanús amikor egy T-mobile-os ügyintéző utalt rá, hogy "húzós" lehet a számla. Addigra már 81 Mb lett. = 107 000 Ft.
A Maps alkalmazás véletlen nyitva maradt hosszabb ideig lehet, hogy az szívott le ennyi adatot? -
blueye
veterán
válasz
Sajnállak, vszínűleg meg tudod t-vel beszélni (max.rábeszélnek egy mediamania XSre).
DE amikor "Egy két óra múlva jött az sms ,hogy 18 Mb-tot letöltöttem a net start díjcsomagra." nem gyanakodtál? -
Brutális eb
addikt
válasz
1.Mielőtt okostelefont vásárólsz tájékozódj az adott szolgáltatóról és a telefonról.
2.Méltányossággal próbálkozhatsz.Iszonyat kellemetlen helyzet de ezért csak magad okolhatod a szolgáltatót sajnos semmilyen felelőség nem terheli.
Ha kötöttél volna egy mobilnet csomagra előfizut ha már okostelefont vettél elkerűlhetted volna az adott esetet.
600 forint(30 Mb)nem hiszem,hogy földhöz vágott volna.
Persze ez már nem segít ezért bocs az okoskodásért. -
koviandri76
csendes tag
Mit csináljak? Net Start okostelefonnal
Tegnap érkezett meg a futárral az első okos telefonom (ZTE blade), kedvezményesen 21000 Ft lesz részletre két év hűséggel előfizetésre, hogy ne kelljen sokat fizetni érte.
Wifis telefont szerettem volna, hogy ingyen lehessen internetezni róla.
Rácsatlakoztam az otthoni gépünk rooterére. Egy két játékot és alkalmazást letöltöttem rá, hogy lássam mit tud és örültünk, hogy milyen jó kis telefon és, hogy ennyi kis pénzért nekünk is lehet ilyen. Egy két óra múlva jött az sms ,hogy 18 Mb-tot letöltöttem a net start díjcsomagra.
Ez tarifa szerint (amit ekkor szerencsémre megnéztem) 24 ezer forint körüli összeg volt.
13 Ft/ 10 kbyte. Leesett az állam!
A telefont egyébként azt hittem, hogy wifivel használom, mert kiírta, hogy csatlakozott.
A telefon ügyesen korrigálta a wifi hiányosságát és átkapcsolt.
Most már tudom, hogy az a kicsi E betű meg a 3G villogása mit jelentett.
Persze erre a használati utasításban és a szerződésben sem figyelmeztet senki, hogy ez irreálisan sok pénzbe kerülhet!
Mire ma sikerült letiltatnom a Net startot, az adat forgalmat is lekérdeztem: 82781 kbyte = 107615 forint lesz a számla. 1 nap alatt!
Jól sikerült a kipróbálása a telefonnak!
Köszönöm a T-mobile-nak hogy pár óra alatt, sikerült ennyi pénz elszednie egy négy tagú családtól. ( rántott hús egy darabig nem lesz ebédre! )
Köszönjük T-mobile! Ez bizonyítja, hogy még a válságban is lehet bevételt növelni!
81 Mbyte adat 107615 forintba került!Nem irreálisan magas ár ez?
Mi lett volna, ha nem csak fél napot használom a Net Startot okos telefonnal?
A telefon számlával egy időben a lakásunkra is benyújtaná az igényt a T-mobile? -
válasz
lindermen #8031 üzenetére
Én a helyedben minden további nélkül aláírnám, hiszen csupán a megkötés pillanatában kell rendelkezned érvényes felsőoktatási diákkal! Onnantól kezdve két évig nincs semmi gond, használod nyugodtan. Aztán, ha a következő ciklusban már nem leszel jogosult, akkor átváltják neked, vagy fogod és megszünteted!
-
lindermen
senior tag
válasz
Des1gnR #8029 üzenetére
Hát ja, nagy szemétség h csak új előfizuval lehet...
Egyébként meg cinkes a Like, mert azt írja pl a weboldalon, h ha felmutatja az érvényes diákot, 2 évig jogosult a díjcsomagra...én meg bementem, megkérdeztem (nem a raiffeisenbe) és adott a csaj egy nyilatkozatot, amit alá kell írni ha Like-ot akarsz. A nyilatkozatban pedig az áll, hogy felírják a diákig. számát, és a díjcsomag igénybevételének végétől(!) még nem tudom hány hónapig a szolgáltató fenntartja a jogot, hogy ellenőrizze a jogosultságot, elkerülve a visszaéléseket. Mondom ha utolsó féléves vagyok az egyetemen, akkor igénybe vehetem (2 évig)? Azt mondta a csaj h igen, de nem mertem aláírni (3 hónapra minek?!)!
Denyel (8018): Nekem is lejárt a 100 mega (Gonet M), és mégis hasít
-
-
válasz
Des1gnR #8023 üzenetére
Idézet innen: (2.5.1.4. pont, 12. oldal)
Amennyiben a MobilOtthon díjcsomagban lévő Előfizetői SIM kártyán 6 hónapon keresztül sem kimenő, sem bejövő forgalom nem jelentkezik, azt a Szolgáltató
az Előfzető ráutaló magatartása alapján úgy tekinti, mintha a Szolgáltatás az Előfizető kérésére 6 hónapon át szünetelne, ennél fogva a 6 hónapot
követő 8. nap elteltével az Előfizetői szerződés az Üzletszabályzat 8.2. pontja értelmében megszűnik.De ugye nincs érvényes hűségnyilatkozatod?
-
Des1gnR
őstag
Milyen szépen és érthetően írják ezeket
Szóval ha jól vettem le akkor szüneteltethetem az előfizetést visszavonásig, de maximum 6 hónapig és akkor nem kell fizetnem a havidíjat, de az egyszeri felfüggesztési díjat ki kell fizetnemEz mennyibe kerülne?
"továbbá a Díjszabásban meghatározott egyes
díjcsomagok esetében az Előfizető ráutaló magatartásával, amennyiben az Előfizetői SIM kártyán 6
hónapon át sem kimenő, sem bejövő forgalom nem keletkezik."Ez viszont nem volt világos
-
tjb007
nagyúr
válasz
Des1gnR #8021 üzenetére
Van rá lehetőség de nem abban a formában ahogy te szeretnéd.
"7.1. Szünetel a Szolgáltatás az Előfizető ilyen rendelkezése esetén a bejelentéstől a visszakapcsolásra
irányuló kérelemben meghatározott időpontig, továbbá a Díjszabásban meghatározott egyes
díjcsomagok esetében az Előfizető ráutaló magatartásával, amennyiben az Előfizetői SIM kártyán 6
hónapon át sem kimenő, sem bejövő forgalom nem keletkezik. A szünetelés kérhető leghosszabb
időtartama 6 hónap. (Eht. 135. § (2)) Ebben az esetben a Szolgáltatás szünetelésének időtartamára az
Előfizetőt díjfizetési kötelezettség nem terheli, de egyszeri felfüggesztési díjat köteles fizetni. (Eht
135. § (1) és (3))
7.2. Amennyiben az Előfizetői (SIM) Kártya az előfizető kérésére 6 hónapot meghaladóan
szüneteltetett állapotban van (Eht 135. § (2)), az Előfizetői Szerződés a 8. fejezetben foglaltak szerint
megszűnik. (Eht. 134. § (11))" -
Des1gnR
őstag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy esetleg nem-e lehet az előfizetésem lejegelni?
Úgy értem hogy fizetnék egy minimális díjat a fenntartásért, de egy darabig nem használnám az előfizetést -
válasz
Hopkins_001 #8018 üzenetére
Lehet, hogy az volt a "fordulónapod"..
-
Hopkins_001
tag
Hello!
Mi van a t mobil internettel?
Tegnap este óta nincs sebesség korlátozásom,azaz ami kifér a csövön avval a sebességgel megy a töltés,pedig már jóval átléptem a 100 mBos korlátot (1gB vel)
Remélem így is marad -
tjb007
nagyúr
Pontos érkezés és ár nincs, ha lenne akkor sem lenne kihirdetve.
A várható érkezés bármikor lehet, holnap de akár 1 hónap múlva is (amúgy valamikor április végén, május elejére kell gondolni).
2.2 -es Android, 3,2" -os, 320x480 -as kapcitív kijelző, 600 MHz -es processzor, 256 MB RAM plusz a szokásos dolgok amik az Androiddal járnak (GPS, Wi-Fi stb.), lényegében ez a T-Mobile Pulse 2.0 -ás kiadása. -
zaba
tag
Tud valaki pontosat a Huawei U8500 készülékről? Érkezési időpont, ár, milyen android stb.
-
St3ven
addikt
válasz
Dave1984 #8014 üzenetére
Ott a Gazdasági Versenyhivatal. Bizonyítsa, hogy kartelleznek... Az sajnos nem versenykorlátozó megállapodás, ha ugyanarra a szintre állítják be a tarifáikat. Ilyet meg nyilván nem fognak a szolgáltatók egymás közötti megállapodásként írásba foglalni, mert ha kiderül, súlyos következményekkel járna. (Akkor is, ha csak pár fejes "beszélget" róla.)
Amíg valamelyik cég (vagy egy a piacra újonnan belépő cég) meg nem húzza a drasztikus tarifacsökkentést a piaci részesedésének növelését megcélozva, addig nem várható "önkorlátozás" a részükről. A tarifacsökkentésnek határt szab a részükről racionális ármegállapítás is, ami figyelemmel van a költségeikre - hatalmas infrastruktúráról és személyzeti háttérről beszélünk - és a számukra kívánatos profitra. Ez utóbbi mértékéről persze lehetne vitatkozni...
Szóval ez egy ördögi kör, mármint a fogyasztó részéről. A telefonálás ráadásul lassan már olyan, mint a kenyér meg a tej. Muszáj fogyasztani.
Rövidtávon egyedüli lehetőségnek a szabályozást látom, de akkor meg ugye már nem nagyon beszélhetnénk szabad piacról... A szolgáltatók mondjuk egy hatósági ár esetén a realizálandó profitot "mentve" leépítenék az infrastruktúrát (pl. személyzet, hivatalos üzletek), ami végső soron a szolgáltatás minőségének romlásához vezetne. Bár ezt is lehet okosan csinálni, pl. az internetre terelni a vásárlásokat, ügyintézést, aminek a feltételei lényegében megvannak.
-
Dave1984
őstag
Nagy szemétség,de a legnagyobb az,hogy ha hűségidőd van,hiába áremelés,még fel sem mondhatod az előfizetésed!Ennyi erővel 200ftra is emelhetnék a percdíjat akkor sem tudnál mit csinálni.Többé soha nem írok alá hűséget a T-nél.Csesszék meg
Ezután megkérdem halkan hol van kis hazánkban piaci versny a 3 mobilszolgáltató között?Szinte mindháromnál azonos perc,net díjak.Ez senkinek nem tűnik fel,aki tudna mit tenni ez ellen? -
djculture
félisten
Üdv.A díjak mikor emelkednek?Olvastam valahol hogy a sima domino percdijjai meg a média mániás dijcsomagok árai változnak.
-
1430
senior tag
Próbáld meg a Samsung S5600 beállításai alapján, talán jó lesz.
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Lehet h rossz helyen teszem fel a kérdést, de a többi topik kivan halva,
Frissítettem a telefonomon (samsung monte) softvert és most nincsen az internetes kapcsolatoknál se mms, se wp, se az a 3. amivel netezni lehet, a kék 3g jel ugyanúgy ott van, de nem kapcsol be,
Mit tudnék tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest