Hirdetés
- IFA 2024: Csúcskategóriás chip és kamera az OLED strapakirályban
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Roppant kecses lesz az S25 Ultra
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- IFA 2024: Szó szerint pofátlanul vékony a Honor Magic V3
Hirdetés
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
Roppant kecses lesz az S25 Ultra
ma Farag a Samsung a méreteken, mégsem kurtít a komponenseken.
-
A kriptobányászok energiáját akarja az AI-szektor
it Olyan mértékben nő az AI és az adatközpontok áramigénye az USA-ban, hogy a szektor már a bitcoinbányászokat is célba vette, az ő energiájukat akarják.
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
kakuk.tamas
addikt
válasz Oliverda #133250 üzenetére
Tegnap bementem, ugye ott volt a telefon nálam (egy 13 Mini). Mondtam melyik kártyát akarom e-simre váltani, ő kiválasztotta a rendszerben, elkérte a telefont, beírta az IMEI számot ahova kellett. Mielött entert nyomott volna, fel kellett mászni a Minivel a Telekomos wifire. Aztán jött az értesítés a telefonra, hogy új e-sim profil érkezett. És voalá, aktív is volt az e-sim.
[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Oliverda
félisten
válasz kakuk.tamas #133251 üzenetére
Bámulatos, hol tart már a tudomány!
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
kakuk.tamas
addikt
válasz Oliverda #133252 üzenetére
Jajam. Tökre néztem, hogy ez de jó. És ha ezt megtudják csinálni 1414-en is (kétlem), mégjobb.
A legeslegeslegnagyobb királyság az lenne, ha így Vanda is megtudná csinálni.
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Oliverda
félisten
válasz kakuk.tamas #133253 üzenetére
Szerintem sokan örülnének, ha vandácskának ez lenne a legnagyobb hiányossága.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
lugosi
MODERÁTOR
Roaminggal kapcsolatos kérdésben segítsetek légyszi.
Az egyik céges számunkkal fognak utazni, és az világos, hogy EU-n belül fel tudja használni az adategyenlegét.
Ha EU-n kívüli országot is érint, akkor ott mobiladat terén mi a helyzet? Nem lesz mobilnet, amíg nem kapcsoljuk be a Telekom weblapján lévő 2 gb-os csomagot? Vagy van valami forgalmi alapú mobilnet alapesetben? Ezt nem szeretnénk, mert ennek ahogy elnéztem, horribilis az ára. Az lenne a jó, ha EU-n kívüli országban egyáltalán nem lenne mobilnetje, nehogy a különböző e-mail és egyéb fiókok háttérben történő ellenőrzése elvigyen pár tízezer forintot. -
-
Oliverda
félisten
válasz Soulfly842 #133261 üzenetére
Szerintem ez az egész remekül tükrözi az illetékesek inkompetenciáját. Tökéletesen értem a miértet, a megoldás viszont csapnivaló. Miért nem tesznek be egy többfaktoros azonosítást inkább? Pl. e-mailben küldött egyszer használatos kód plusz az ötjegyű ügyféljelszó valamely három számjegye? Csodás lesz, ha egy eSIM cseréhez is az üzletekbe kell majd rohangálni…
[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
válasz #01110937 #133263 üzenetére
Soha nem használnék már fizikai simet. Ezer ok szól az e-sim mellett, legfőképpen az, hogy nem lehet törölni sok telefonból még sima resettel sem.
Az én telómban a sim pin ki van kapcsolva. Ha most elvesztem, vagy ellopják cseszhetik, az e-sim mindig aktív marad, nem tudják kilőni. A mobilnet mindig aktív (wifit kb nem is használok), szóval mindig betudom mérni. (Meg ugye kikapcsolt állapotban is)Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
prozodus
őstag
Olyan déjavu-érzésem van az utóbbi pár hsz kapcsán... Vanda... roamingos net...
A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!
-
kakuk.tamas
addikt
válasz Oliverda #133262 üzenetére
Így van, ezt nagyon egyszerűen meglehetne csinálni.
Ha szakemberek dolgoznának a Telekomnál. De emlékszünk milyen lett a weboldal a nagy átalakítás után legutóbb…
(amikor hónapokig nem lehetett normálisan használni semmit se rajta…)Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz kakuk.tamas #133264 üzenetére
Én visszaváltottam egy ideje fizikaira, akkoriban is valami nyűg volt az esim legenerálásával online. Ha bármi megadja magát a telefonnal kapcsolatban, akkor így nem vagyok meglőve. Van egy vodafonos esimem, az a másodlagos, amolyan “veszhet”.
-
kchris78
veterán
válasz lugosi #133260 üzenetére
ezt nem értem. nem akarok kötekedni de akkor a telefonálást is le kell tiltani mert véletlenül sokat beszél és az is nagy számlát generál… irónia off. Vagy én értem félre? Adatroamingot szolgáltató oldalon le lehet tiltani de akkor EUban sem fog menni az adat. Illetve kérdés ha egy nemzetközi adat csomag lejár akkor valószínű megáll az adat amíg nem vesz nagyobbat. illetve meg egy dolog, EU-s adatmennyiség kevesebb szokott lenni a normál adatmennyisegnel.
-
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz kchris78 #133271 üzenetére
Az EU-s mobilnetre van csomagja az előfizetésében, ezért ezt illogikusnak érezném letiltani. Van EU-n kívüli mobilnet csomag is (világjáró?), ilyenje azonban nincs. Ehelyett van a szolgáltatónak a forgalmi díj alapú verzió, ahol 1 mega fejből olyan 3300 Ft. Ezt nem értem, hogy miért kapcsolják be. Illetve, hogy miért nem lehet kikapcsolni/lemondani. Régen egyébként úgy volt, hogy ha nem volt roaming csomagod (még EU előtti időkben volt), akkor nem volt mobilneted külföldön, nem volt ez az automatikus forgalmi díj alapú verzió.
"Illetve kérdés ha egy nemzetközi adat csomag lejár akkor valószínű megáll az adat amíg nem vesz nagyobbat."
Pont, hogy nem. Ha EU-n kívül vagy, és nincs kikapcsolva az adatforgalom, akkor elkezd számlázni 300 valahány Ft-ért 100 kilobyte-onként. EU-n belül leáll az adat, de itt most EU-n kívüli verzióról volt szó (átutazás van EU-n kívüli országon).
"de akkor a telefonálást is le kell tiltani mert véletlenül sokat beszél és az is nagy számlát generál"
Nyilván te is tudod a különbséget aközött, hogy indít vagy fogad egy hívást (ott egyértelmű emberi akarat és cselekvés kell hozzá), és aközött, hogy a telefonja a háttérben minden beavatkozás nélkül szinkronizálja a különböző fiókokat. Tehát a beszéd és a mobilnet ebből a szempontból teljesen más kategória.
Egész egyszerűen az lenne a megoldás, hogy ahova van csomagja az előfizetőnek, ott van forgalmazás (EU-s mobilinternet), ahova nincs csomagja, ott nincs (EU-n kívül). Ez szimplán akarat és beállítás kérdése. Mint ahogyan belföldön, mikor elfogy az adatkereted, akkor leáll az adatforgalom, mert nincs már rá kereted (csomagod). Ennyi erővel csinálhatnák azt is, hogy a belföldi netcsomag kimerítésével itthon is elkezdenek számlázni egy forgalmi díj alapú csomagot, de nem teszik, egyszerűen nincs mobilnet. Ugyanennek kellene megtörténnie külföldön is, ha nincs csomagod, nincs net.
Gondolom így érthető mire gondoltam. -
Tompika777
senior tag
válasz lugosi #133274 üzenetére
Értem amit írsz,de ha itt akarati kérdésekről van szó,akkor az is csak akarat kérdése,hogy az a valaki aki használja a készüléket,az EU-n kívüli területen egy gombnyomással kikapcsolja a mobilnet elérését,és úgy biztosan nem generál semmiféle adatforgalmat...Azt azért ne mondd,hogy ez az adott felhasználótól irreális,és a képességeit meghaladó elvárás.
-
Oliverda
félisten
válasz lugosi #133270 üzenetére
Én két előnyét látom az eSIM-nek (iPhone-ban): Ha illetéktelen kezekbe kerülne a telefon, nem lehet olyan egyszerűen megszabadítani a mobilhálózattól, ami esélyt adhat a megtalálására. Ezen felül, ha EU-n kívülre utazok, nem kell nélkülöznöm az elérhetőségemet, ha teszek a készülékbe egy helyi kártyát az olcsóbb adatért/telefonálásért.
Azt nem tudom, hogy a Telekom eSIM miért egyszer használatos. A Vodafone és a Yettel "kártyáit" akárhányszor újra tudod aktiválni.
-
-
4Grider
nagyúr
válasz Doky586 #133278 üzenetére
Annyira alap az embereknek, hogy mindenhol működik a telefonjuk, hogy a mi off szolgáltatónál lévő flottánkban mindenkinek 2-3 roaming zóna tiltást kellett rakassak a telefonjára, mert simán összehoztak alkalmanként néhány 10000 Ft-os számlát.
Most meg hívogatnak, hogy miért nem tudnak Egyiptomban, Szerbiában, Törökországban netezni... -
-
totron
addikt
-
Oliverda
félisten
válasz totron #133282 üzenetére
Írtam feljebb, hogy iPhone-ra vonatkoznak a megállapítások. Abba jelenleg csak eSIM+fizikai SIM (vagy eSIM+eSIM) kombóval érhető el a DualSIM, max. pár év és majd csak eSIM-et lehet tenni a készülékekbe. Nyugi, az Android platform is el fog jutni ide, szerencsére.
Hogy csinál számlát a tolvaj, ha le van zárva készülék?
Fizikai SIM-mel sokkal egyszerűbben csinálhat számlát a tolvaj, ha ki van kapcsolva a PIN.
[ Szerkesztve ]
-
-
AnonymusX
senior tag
válasz 4Grider #133284 üzenetére
Milyen beérkező emelt díjas hívás fogadására gondolsz?
Én úgy tudom hívásfogadáskor nincs olyan, hogy emelt díjon számláznak csak mert fogadtál akármilyen hívást (és itt nem a roaming szituációra gondolok, amikor hívásfogadásért számíthatnak díjat, de ezt nem is hívjuk emelt díjasnak). Emelt díjas híváshoz az emelt díjas számot kell hívni.
-
totron
addikt
Igazatok van, magamból indultam ki, itt se screen, se SIM-védelem nincs.
A szerencsére részt nem értem. Próbálom kiszűrni a saját, esetleges maradiságomat, de nem látom az eSIM előnyét, annyira semmiképp amennyire a feltétlen hívei ajnározzák és várják a teljes elterjedését. Lásd lugosi érvei, mint józan paraszti ész szerinti érvek. Van, aki nagyon hisz a szolgáltatótól való függésben - és annak feltétlen működésében - én annyira nem. Nyilván egy biztosabb működés és érdemi fókusz jellemzi az eSIM-műveleteket majd az elterjedéssel arányosan, de még akkor is vannak effektív helyzetek, mikor a fizikalitás hiánya hátrány lesz, lehetetlenséget szül vagy sokszoros többletenergiába kerül egy módosítás/ismét használhatóba fordítás.
Láttam, hogy iPhone-ról van szó és tudom, hogy csak ilyen értelemben dual SIM-esek és logikailag továbbra sem az eSIM előnyéről szól a példa, csak hogy a te esetedben ilyen formán tud 2 kártya 2 szolgáltató felé üzemelni, de nem lényeg.(#133285) AnonymusX, volt pedig ilyen mókasorozat pár éve, sikerült is lehúzni párakat, létező. Azóta nem tudom módosult-e, szabályozódott-e.
[ Szerkesztve ]
-
prozodus
őstag
válasz lugosi #133274 üzenetére
Te csak ne adjál tippeket, mert a görög kártyámon pl pontosan így van, minidg is így volt, h ha lejár a netem, elidítja automatikusan a q drága napinetet... Párszor már megszívtam vele... Addig örülj, amíg a tré legalább nem mindenütt csinálja így, és legalább ezeket leállítja. Persze, nyilvánvaló, h pénzszerzés a cél, akkor is, ha ilyen extra pofátlanul.
És ha jól emlékszem, Szerbiában még hívást fogadni is drága...
De azt én sem értem, h ott miért nem lehet lehet kikapcsolni/nemhasználni/nemroamingolni. Ennyire sötétek csak nem lehetnek... Tudom, h de, de utazás előtt a szájukba kell rágni, h v így, v különben sokat fognak fizetni, a pénz szavát ők is meg szokták érteni. V előre kauciót beszedni tőlük?[ Szerkesztve ]
A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Doky586 #133278 üzenetére
és Tompika777,
Az user tudja, hogy nem eu-s ország, csak 75 éves, és nem egy telefonbubus, nem ilyen kütyümókus. Használni tudja a telefont, de a beállításokban elveszik.
Azért vicces valahol, hogy 2023-ban egy távközlési szolgáltatásnál az a megoldás, hogy a felhasználó manuálisan tiltsa le, ami egyébként egyszerűen központi beállítás kérdése lenne (mint ahogy volt régen is, nem győzöm hangsúlyozni).Egyébként szokás szerint a felhasználó a hibás, ez szerintem mehet aláírásba vagy összefoglalóba, ne kelljen állandóan leírni.
4Grider: "mindenkinek 2-3 roaming zóna tiltást kellett rakassak a telefonjára" Ez nekem is tök jó megoldás lett volna, csak nem tudtam megoldani a szolgáltatóval.
[ Szerkesztve ]
-
Gubu0101
veterán
Az esim melle kerheto tabletes multisim az fizikai sim Meg akartam rendelni,de postán akartak kiküldeni
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless MacBook Air M1 iPad Air iPhone 14 Pro Max Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
WiFi hívást hogyan kell elképzelni?
Telefonom tudja, van WiFi kapcsolatom is (T-s Optika) és mi erre a megfelelő beállítás?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄LG V30+ ThinQ Blue►SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Landsmann
addikt
válasz MaxxDamage #133295 üzenetére
Szolgáltatói oldalról is be kell kapcsolva lennie a szolgáltatásnak. Alapértelmezetten (prefrerált a mobilhálózat használata) a mobilhálózatot használjka. Ha nincs, vagy rossz a lefedettség, de van wifi, akkor azon keresztül valósul meg a hívás.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
domper2015
senior tag
Ez a telefonodról készített kép?
Mert azon ott a Vowifi ikon. -
4Grider
nagyúr
Nagyjából ez, mert éppen VoWiFi-n vagy...
-
Köszi mindenkinek!
Igen, telefonnal/telefonról készített kép.
Az a VoWiFi is olyan költség mint a normál "hálózati" csak jobb a minőség?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄LG V30+ ThinQ Blue►SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Gubu0101
veterán
válasz 4Grider #133291 üzenetére
Siker Bar az egyik elofizetesemhez minden aron postan akart kuldeni simet.Igy a masikhoz igenyeltem.Most meg 30 perce csori ugyintezo probal nekem generalni QR kodot a multisimhez,mert azt termeszetesen megint nem kaptam
Ez sikertelen.Rendszerhiba van megint es nem tudnak QR kodot kuldeni Mar megint kifogtam[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless MacBook Air M1 iPad Air iPhone 14 Pro Max Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- IFA 2024: Csúcskategóriás chip és kamera az OLED strapakirályban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Rendszergazda topic
- Egérpad topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- A kisvállalkozásokat célozza meg az Epson új UV-nyomtatója
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- AMD Radeon RX 6750 XT 12GB GDDR6 XFX Speedster QICK 319 Core garanciával eladó
- ÚJ! Magyar! HP Elitebook 840 G10 I5-1345U, 16GB DDR5 Ram, 256GB SSD, 1000nit, WWAN, Garancia
- Aspire A515-55G 15.6" FHD IPS i5-1035G1 MX350 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- Kedvező ár! Lenovo Ideapad 305 laptop (15,6/i3-G5/8GB/500GB/Dedikált/Magyar) - 1 év garancia
- TUF F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen