- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Aktív témák
-
Ottoka
őstag
válasz
tzsolesz #8484 üzenetére
"De majd a DIRT2, és a többi DX11-es játékban is meglássuk mit tud felmutatni a GTX295. Ott eldől a verseny. Elvégre nem 2007-ben vagyunk már."
Majd az új nvidia karival versenyeztesd, az majd tudja a dx11-et, ez is ugye új sorozatú kártya. Ennyi erővel versenyeztethetnéd 6600GT-vel is.
-
Ottoka
őstag
válasz
tzsolesz #8475 üzenetére
"Hát ha ehhez megjelenik az első hivatalos driver, nem semmit fog ütni, már így 4870X2, és a GTX295-öt alázza nem kevés helyen. Az meg egy 1 gpu-s megoldástól nem semmi. "
Akkor tegyük hozzá hogy a guru3d tesztjeit nézve nem kevés helyen meg a gtx295 alázza az 5870-et, és van ahol az 5870 lassabb mint a 4870x2.
És hát ezt is vártátok az új sorozattól nem? Hogy gyorsabb legyen mint az előző, amúgy mi értelme lenne? Majd meglátjuk mire lesz elég...
-
janos666
nagyúr
válasz
tzsolesz #8320 üzenetére
Mindegy, mert oda van írva, hogy az időpont mely időzónára értendő. Ha épp a holdon tartózkodsz, akkor sem a födfelkeltéhez kell időzítened, vagy épp egy Star-Trek találkozón gizdulsz, attól még nem a helyi csillagidő lesz érvényben, ha egyszer konkrétan megmondták milyen időszámításban kell értelmezni.
Amúgy meg türelem, úgy is tudunk már mindent...
Bár attól tényleg jó lenne szépen egybeszedve, kommentárral megtoldva végigolvasni egy ph-s cikket.
-
westlake
félisten
válasz
tzsolesz #7169 üzenetére
nezopont kerdese, hogy hany gpu-rol beszelunk.. ilyen alapon igazuk van azoknak is, akik azt mondjak, hogy a dual pcb-s vga valojaban ket darab vga.. a gulftown sem agy mag, hanem 1.5 bloomfield
#7181: pont ezt akartam irni en is.. nem sokban kulonbozik a hd5870 a 4870x2-tol.. viszont elmeletileg akar harom darab x2-t is ossze lehet majd kotni, ami ugyebar valojaban 12 gpu..
#7186: lehet nem is veletlen a 2gb-os modell -
válasz
tzsolesz #7095 üzenetére
nem csak tzsolesznek: nem értem, miért b****a annyira sokak csőrét az ASUS Mars. ez a kártya kb. olyan, mint az autókban a bőr kormány / ülés / váltógomb + rózsafa műszerfal - tetszetős, de semmi gyakorlati értelme nincs az e-pénisz növelésén túl. nyilván nem az ár/teljesítmény bajnokság versenyzői a célközönség.
amúgy milyen érdekességgel tud előállni egy nVidiás gyártó? AMD oldalon legalább azzal meg tudod magad különböztetni, ha lecseréled a gyári hűtést, de nVidia oldalon annak sincs sok értelme. esetleg kiadhatsz 4 változatot 5MHz-enként növekvő órajelekkel és hangzatos fantázianevekkel - akkor már inkább egy ASUS Mars -
Bluegene
addikt
válasz
tzsolesz #7084 üzenetére
az egeret és a keyboradot kihagytad, sőt a hangfalat/fülest is
de nem piszkállak
TTomax: az asus mars tényleg egyedi eset, de kábé az 5870 jobb vagy ugyanolyan(sztem jobb mert 1gpu-s), mennyi 1 GTX 295? sok, sokat fogyaszt ráadásul és nem kiegyensúlyozott kétgpu-s megoldás
nagyon jó vétel az 5870, igaz drága, ez van, nem gondoltak a magyarokra
sztem mérséklődni fog az ára, mikor kijön a konkurrencia
-
HSM
félisten
válasz
tzsolesz #6935 üzenetére
Ezért is jó az ATT "automata túlhajtás" funkciója... Picit hülyén van kitalálva a progi kezelőfelülete, és nem is hibátlan, de amire nekem kell, azt gyönyörűen végzi... A kártya 2D feladatok, böngészés meg minden mellett megmarad a 2D-s profilban, ha meg bármilyen 3D-t igénylő progit indítok, már ugrik is fel a beállított profilba automatikusan.
Hogy hogy oldották meg, ezt viszont nem tudom...
Ha meg valamiért mégis beindul a kari, ha nem kéne, kb. 3sec alatt tudom kézzel felülvezérelni, hogy hát haver, inkább ,maradj 2D-ben...
Lassulást pedig semmit sem tapasztaltam az órajelcsökkentés miatt.
-
HSM
félisten
válasz
tzsolesz #6918 üzenetére
A 4890-em is max 20W-ot fogyaszt 2D-ben, ha ATT-vel leszabályzom a kártyát 160/300Mhz-re, és 0,925V-ra....
-40W a gyári adatokhoz képest, amiből -30W a DDR5 órajelének visszavétele, és -10W a GPU. Itt a középső bekezdésben részletesebben leírom, miért nem működhet ez gyárilag: [link]
Persze, ettől még dícséretes, hogy az új karin már gyárilag megoldották ezt a problémáját az elsőgenerációs GDDR5-nek...(#6929) VinoRosso: Azt kihagytad a képletből, hogy az 5870-re valószínüleg a jobb csipek kerülnek, valamint üresben lekapcsolva vannak a shaderek, márpedig azokon kívül a két csip megegyezik...
Szóval kapásból van 2 lehetséges magyarázat....
Mondjuk azzal kapcsolatban vannak fenntartásaim, ogy egy 4770 csak 23W lenne üresben, gyárilag... inkább 40W magassága...
Egyszer mértem egy 3650-et (Asus 256MB GDDR3) annál 25W-al evett többet egy 1GB-os 4850, és a 4850-nél elvileg többet kér a 4770.... Tehát tuti megvan a 40W.... -
VinoRosso
veterán
válasz
tzsolesz #6923 üzenetére
maga az érték nem lenne annyira gyanús, mert csak a chip fogyasztásáról van szó, ami nem elképzeletetlen, ha lekapcsolják a használaton kívül lévő alegységeket. A 4770es fogyasztása idle 23W. Ami gyanús az az eltérés, ami kerek 0 a két chip között, holott fogyasztásban biztos van különbség, hiszen az egyik chip nagyobb a másiknál. ( Természetesen ezutóbbin nem a magméretet értem, hanem a teljesítményét ). Ha egyforma a fogyasztásuk, és ugynaarra a magra épülnek, akkor egyforma erősnek is kéne lenniük, ha az egyikben kevesebb kraft van, akkor nem is kajol annyit.
(#6928) nixx-21: Quake livehoz
-
nixx-21
őstag
válasz
tzsolesz #6923 üzenetére
miért kéne firefoxhoz 3D?
nekem HD4670 nem igazán váltogat...
takarékos órajelen van (165MHz) pedig google Chrome,zenehallgatás, Youtube....
esetleg az utóbbinál felvált UVD módba,ez még filmnézéskor figyelhető meg(WMP-ben, de ha simán zenét hallgatok akkor nyugiban van)
sztem meg fogják oldani....ha nem is az első driverben akkor majd javítják -
válasz
tzsolesz #6923 üzenetére
Nem értem, hogy mi olyan eget rengető ebben a 27W-ban. Ez a teljes fogyasztás 15%-a. Az még azért nem kicsi. Lekapcsolja a csip 70%-át, a maradéknak visszaveszi az órajeleit, oszt csá. Biztos, nem ilyen egyszerű, de mi fogyasszon 27W-nál többet egy 40nm-en gyártott 2D-s kártyán?
Nyilván ügyesen lebutítja magát a GPU... -
janos666
nagyúr
válasz
tzsolesz #6923 üzenetére
Nézd meg a Geforce GTX-eket, már azok sem csak az órajelekkel és a feszültséggel játszanak, hanem a GPU egyes elemeinek lekapcsolgatásával is, és sokkal jobbak az idle mutatóik, főleg egy olyan radeonhoz képest, ami még a GDDR5 órajelét se vette vissza.
Gondolom még tovább mentek, mint a GT-200 esetében, és egyész belépőszintű VGA-ig lekapcsolgatnak mindent, amit csak lehet. Felesleges tápkörök, órajel padlóra, alig marad aktív shader tömb. És ha már ilyen alaposak voltak, remélhetőleg van legalább 1 lépés a full 3D-ig, mint pl PowerPlay-el is volt videólejátszáshoz is közepes órajel, itt is lesz valami, ami még mindíg jóval kisebb, mint a peak érték, de elég gyors marad a kártya netezésre, filmezésre. Ha pedig csak áll az asztal, akkor csak vegetál. -
válasz
tzsolesz #6893 üzenetére
túlságosan azért nem dúskál, de vannak benne tartalékok. ennyi viszont azért nincs - az 5870 kb. a 4850-hez hasonlóan lesz sávszélesség-limitált - nem lesz vészes, de azért a memória-tuningot értékelni fogja.
nagynozi: cca. úgy tippelem, hogy 4890 + 80% = 5870 - persze DX9-10.1 alatt, és CPU limit nélkül.
-
-
attiLANte
tag
válasz
tzsolesz #6470 üzenetére
Innen jött a kép, teszteredmény egyelőre nincs...
(#6469) alien_ : azért várjuk meg ezzel a piaci megjelenést, a HD4770 is teljesen más hűtővel került boltokba. Ráadásul azt sem tudni pontosan, hogy ez most melyik/milyen kártya is akar lenni...
Ettől függetlenül egyetértek. -
Drizzt
nagyúr
válasz
tzsolesz #6465 üzenetére
Nem feltétlenül, de azonos, vagy közel azonos áron inkább Nv-t vennék. És én most nagy dobásra számítok az nv-től. Aztán vagy bejön, vagy nem. Novemberig várok, kész.
Nem akarok úgy se járni, mint anno az R600 idején, hogy vártam rá, mert milyen fasza lesz, aztán annyira fasza lett, hogy vettem egy 8800GTS-st(bár akkor pénzem se volt még meg rá).
Persze most fordított szerepkörrel nem szeretném ha lejátszódna a dolog.
Elfelejtette: ezt belekalkuláltam, nem most venném életem első videokariját.
Szóval nem ugyanott van az ár, én 70k-s 5870-re számítottam, így meg lesz 100 körül.
-
Pala
veterán
válasz
tzsolesz #6460 üzenetére
Tök felesleges ez a nagy előre rohanás. Hiába a fejlődés, a hardverek jóval a szoftverek előtt járnak. DX11-es kártyákat kapunk a nyakunkba, mikor a megjelenő játékok többsége még mindig főként dx9-es (még csak nem is 10).
Ennek ellenére én látom értelmét az új kártyáknak, de nem a technológiában, hanem a kakaó miatt. Abból sose jön rosszul, ha sok van. -
janos666
nagyúr
válasz
tzsolesz #6460 üzenetére
Akkor meg van a következő kártyád: GTX295 a nyerő
Értsd már, ahogy mondom: Tesztekben többször került előbbre ez, mint a 4870x2, nyilván nem lesz jó vétel egyik se, ha a következő generációban lesz gyorsabb és jobb, ami nincs agyon túlárazva (ha meg is kérik az árát, de nem rugaszkodnak el a földtől).Szeretem a szűrőket, de már 1440-ben sem láttam túl sok értelmét 4x főlé menni, vagyis 8x CSAA-t használtam akkoriban, de csak azért nem sima 4x-et, mert kis felbontásban bírta még akkor a kártya. 1920-ban egy Crysis még élsimítás nélkül is egész tűrhető, de hasonló játékokra elég a 2x, a durvábban recézőkre pedig 4x. A 8x már nem javít sokat, de mostani kártyákon sok FPS-t elvisz.
De leszögeztem az elején, hogy jó dolog ez nekünk, csak mivel nem alapkövetelmény a 8xAA a full, de főleg az UltraHD+ felbontáshoz, ezért nem lesz annyira mértékadó ilyen beállításokkal összevetni a korábbi kártyákkal, illetve akár később az új Geforce-al, ha épp az fordítja meg a hejezéseket a közeleső számok közt, hogy 2-4x, vagy 8x AA-val teszteltek FullHD és afelett, ami picit túlzásnak tűnik.
Persze, ha kapunk ingyen AA-t, és mindegy lesz hova állítjuk, az magában örvendetes, de ne arra legyen legjobban kihegyezve a marketing, hogy ezek húde tudják a 8x AA-t, mert nem sokat ér, ha az AA nélküli eredményekben összevetve meg nem is olyan nagy a gyorsulás az előző kártyákhoz képest (az átlagfelhasználót épp úgy nem érdekli az 5840-es triplamonitoros felbontás sem, jó ha van, de 99,5%-nak semmit nem mond egy ilyen mérés, mert sohasem vesz 3 monitort) -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
tzsolesz #6346 üzenetére
A teszt nem tudom pontosan hogy lesz. Az biztos, hogy (ha nem jön közbe valami, ami az AMD-nél nem szokatlan) a gyakorlati teszt az meglesz időre. Az architektúra vizsgálgatós teszt lehet, hogy késni fog egy picit. Majd még megbeszéljük házon belül.
Dolgozik az AMD-nél magyar srác is. Ő érti, hogy mit nyomtok itt.
TESCO-Zsömle (#6349): Azért fontos meglátni, hogy az eddigi tesztek, illetve Crysis eredmények AA-val és AF-fel születtek. Lehet (
), hogy rengeteget optimalizáltak a ROP teljesítményén, így az AA kvázi ingyenessé válik, az is lehet, hogy új algoritmust dolgoztak ki.
-
Oliverda
titán
válasz
tzsolesz #6054 üzenetére
Ez ha így van akkor simán ki lehetne mutatni pl. egy Far Cry 2 bench esetében ahol jól látszik hogy mikor és hol mennyi volt a minimum és maximum FPS.
Mondjuk én erről még nem olvastam sehol. Viszont arról már igen hogy a Phenom II-vel szerelt rendszer esetében kisebb az FPS ingadozás mint a Qxxx és i7 esetében.[link]
gbors: Mi az hogy "szarul ment"? Mindig kinyírtak?
-
válasz
tzsolesz #5962 üzenetére
azért a G80-as drivereket teljesen from scratch kellett írni, mint az R600-at. és lássuk be, jobban sikerültek.
driver fronton én most nem hirdetnék versenyt, mert még a végén az S3 nyerne - a Catalyst a 9.7-től kezdve furcsa nekem, nVidia oldalon meg ez a 190.62 volt egy csöppet beteges - remélem, őszre mindkét gárda összeszedi magát...Med1on:
RapUGround, 5967: így is lehet mondani. meg úgy is, hogy az AMD egy rakás dolgot kispórolt a real-time ütemezőjéből, amit a driver végez el helyette. mondjuk az RV770 vs GT200 csatában ez bejött, meglátjuk, meddig bírják továbbvinni.
Abu, objektum alapú multiGPU cucc: azért legyünk realisták. a p****primitív AFR esetében is évek kellettek, mire kiforrott a dolog, és normálisan skálázódik - a nagyságrendekkel bonyolultabb és built-in overheaddel rendelkező objektum alapú felosztás mitől működne azonnal?
-
gyiku
nagyúr
válasz
tzsolesz #5962 üzenetére
az atnevezesrol: Nvidia's new driver with Geforce 300
szerintem vmelyik mostani kartyajukat csak egyszeruen atnevezik gt300-ra, az eddigi jol bevallt modszer szerint. -
Cyberpunk
félisten
válasz
tzsolesz #5962 üzenetére
Azért még te sem tudhatod előre hogy nem történtek e komolyabb változtatások. Na meg hát elfelejted a DX11-et. Az igaz hogy nagyban hasonló a DX10.1-el, de azért mégis csak más.
Az igaz hogy az nVidiánál is előfordulnak rossz driverek, de azért itt sem rossz a helyzet. Legalábbis Win7-hez elég jó driverei vannak. Én most is a legújabbat használom hozzá és minden működik
Itt többnyire a béta driverekkel szokót gond lenni, de aki meg azokat pakolja fel vessen magára.
De remélhetőleg most fordul a kocka és már elég jó driverrel jön ki a HD5000-es széria. -
Cyberpunk
félisten
válasz
tzsolesz #5958 üzenetére
Hát ha azért vissza megyünk az időben (nem is túl messzire) akkor ATI-nál is volt szopóka rendesen a driverekkel
Ha jól rémlik főleg HD2xxx/HD3xxx váltáskor. De a mostani HD4xxx-es széria megjelenésekor sem volt valami egyszerű a helyzet. Gondolok én itt főleg a csúcs kártyákra (X2).
De tény hogy nV-sem lesz túl rózsás helyzetben, de én nem féltem őket valahogy az nVidia driver író részlege mindig is jobban működött az ATI-nál -
-
attiLANte
tag
válasz
tzsolesz #5371 üzenetére
A teljes képre értettem az összeollózást, nem a blokkdiagramra.
Az akár valódi is lehet, de akkor másik doksiból származik (fehér a háttér, kicsi a felbontás): hogy hivatalosnak tűnjön, beillesztették egy "eredeti" AMD slide-ba, amin - ahogy azt rocket kiszúrta - valamely oknál fogva a ComputerBase.de felirat is szerepel (mint itt pl.).
Az "AMD The future is fusion" logós dolgot pedig leviske már kifejtette helyettem.
Ilyen hibákat nem nagyon találni hivatalos anyagokban... -
válasz
tzsolesz #5287 üzenetére
a busz korlátozása elég jó gondolat, az lényegében ugyanaz a módszer, ami a 4850 és a 4870 között volt, csak más eszközökkel. én az órajeles dolgot sem tartom olyan rossz megoldásnak, szerintem túlzottan sok 4850 most sem szaladgál a 4870 órajelein, ez csak annak a kérdése, hogyan lövik be a magfeszültséget.
azzal kapcsolatban, hogy milyen eséllyel duplázódnak az erőforrások:
- a memóriabusz szinte biztosan nem fog, de azt el tudom képzelni, hogy 384-bit + magasabb órajelű gDDR5-tel a sávszélesség duplaakkora lesz
- a 384-bites buszhoz vagy 24, vagy 48 ROP lehet, a 48-at kizártnak tartom, így ilyenkor nem lesz x2
- ha marad a 256-bites busz, akkor a 32 ROPnak jó esélye van - hacsak nem azt mondja az AMD, hogy tesszelátor rulez, mert akkor a setup engine és az ALU blokkok munkája nagyon megugorhat, és nem fog kelleni annyi ROP
- SP terén ld. fenti vita, én az 1200-at tartom a legvalószínűbbnek, de 1600-1800-ig hajlandó vagyok engedni -
cowboy_bebop
őstag
válasz
tzsolesz #5282 üzenetére
39,5% az esélye a sávszél. , 23,78% az SP és 63,21% a ROP duplázásnak.
A viccet félretéve senki sem tudja, pláne nem százalékra pontosan h. mennyi az esélye. Nagyon nagy a titkolózás. Lehet akár egy ráncfelvarrás (pl. 2900XT ->3870), de lehet jelentős teljesítménynövekedés is (3870 ->4870).
-
válasz
tzsolesz #5265 üzenetére
nem ennyire egyszerű a helyzet. az utóbbi pár Catalyst XP-n nem volt problémamentes, és nekem úgy tűnik, a 9.8-as Vistán sem lesz egy olimpiai bajnok. az AMD rengeteget fejlődött az elmúlt két évben driver fronton, de én sem vagyok biztos benne, hogy 100%-ban utolérte az nVidiát - sőt, egyes kártyák viszonylatában (pl. 4850 vs 9800GTX+) még vesztett is teret az utóbbi hónapokban. nem beszélünk persze nagy mozgásról, csak annyiról, amit itt látunk - de ez pont annyi, hogy azonos ár mellett a 9800GTX+ utoléri ár/teljesítményben a 4850-et.
-
sniper elite
senior tag
válasz
tzsolesz #5245 üzenetére
Aki kettő egyenként 2 gpu-s kártyánál többet rak a gépbe az egy beteg ember... 2 kártya bőségesen elég mindenre! Másik hogy mindennek van egy határa, pc-re is megvan mi az az összeg amit maximum érdemes költeni, mivel a kártyák fél éven belül akár 30%kot veszíthetnek árukból! Szóval egy szó mint száz, 2 kártyát maximálisan elég egybekötni, aki máshogy gondolja, az vagy önreklámot akar, vagy csak jár a szája!
-
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
tzsolesz #4951 üzenetére
Szerintem nem lenne egy jó döntés az AMD részéről, hogyha kódnevekkel dobná piacra az új szériát. Gondolni kell a vevők nagy részét képező átlagjúzerre, aki már tudja, hogy a HD4xxx széria milyen faintos. Ezt kell meglovagolni, így szerintem valószínűsíthető a HD5xxx elnevezés.
Látom Bluegene már megint elővette a mágikus varázsgömböt és amit benne látott azt ide beírta kész tényként
. Szerintem nem kéne ennyire elszállni az SP számokkal. A mostani szériában sem a 800sp a limitáló tényező. Tisztán látszik, hogy a legnagyobb gyorsulást a GDDR5 memóriaórajel brutális emelése hozza (hozná). Szerintem marad a 256 bites memóriabusz és csak a memóriaórajelekkel fognak játszadozni. Ilyen rop-okhoz meg textúrázókhoz nem értek, de inkább azokat kéne duplázni (asszem ezekből több van az nv kártyákban). Ja, meg ilyen 2-3-szoros gyorsulásokat emlegetni elég nagy butaság szerintem. Itt egyesek ugyanazt a nagy meglepetést várják, mint anno a HD48xx szériánál, de ez most korántsem lesz olyan nagy durranás, főleg az sp-k számát illetően.............szerintem.
-
Bluegene
addikt
válasz
tzsolesz #4904 üzenetére
akkoris azt mondom ha van egy relatív könnyen továbbfejleszthető chipjük, ahol a teljesítmény növelése nem egyenesen arányos a magméret növeléssel, sztem nem érdemes kis lépésekkel haladni, jó Abu ezt mondta, mint láttuk mondott mást is ami nem jött be, nem kell szentírásnak venni
a logika azt diktálja h egy 250-300mm2-es erős chip legyen a közép felső kategóriába, szépen leszugorítják a többi részt, hisz egy UVD pl így is úgyis lejátssza a HD videót, azt például felesleges duplázni(jános666 szerint például kell azt is
), belepakolnak jó sok végrehajtó egységet, növelik a tranzsztorsűrűséget és kihoznak egy versenyképes chipet, ami le tudja gyűrni az nvidiát is
2000 vagy több, én ezt mondom
amit még hallottam h viszonylag nagyobb chip lesz az rv870 hasonlóan az nvidiához, és azt is nyilatkozta az egyik atis h csalódást nem fog okozni, hát 1200sp csalódás lenne szvsz, tehát én azt ki is zárnám
szerk: Nem hiszem, hogy szükséges lenne újra 100-150%-os teljesítménynövekedés VGA fronton. ez nem erről szól h mi szükséges, mi nem, sokan full HD-ban szeretnének játszani 24 colos monitorral crysis-t, az embereket ilyesmik győzik meg h 3 teraflops, 6 teraflops, crysis full HD 60 FPS, brutál giga kártya
ha meg csak annyiról van szó, h kismértékű gyorsulás, meg úgyis éleg az nektek, akkor a gamerek inkább megveszik az 512 sp-s brutál DX11 nvidia kártyát
a processor nem pedig korlátoz hidd el, a játéktól függ mennyire veszi igénybe, meg a felbontástól
-
Bluegene
addikt
válasz
tzsolesz #4902 üzenetére
Az RV770 szerintem annyiban fog különbözni az RV670-től, hogy a 320SP-jét két további 80 utas Shader tömbbel egészítik ki, így 480SP lesz benne
nézd most nem őellene beszélek, csak magam mellett
már leírtam h viszonylag kis magméret növeléssel iszonyat sokat bele lehet zsúfolni, miért raknának bele csupán 1200-at? elég lesz-e az nvidia ellen aki dupláz és optimalizál? sztem nem, nagyon nem--->simán 2000 vagy több sp lesz benne, ezt diktálja a logika, nem is beszélve a marketingértékéről a "WOW" effekttusról ami az rv770 sikerében is közrejátszott
1200sp nem sok embert fog meggyőzni h cserélje le a 4850-esét/4870esét
2000-3000sp az már ütős -
janos666
nagyúr
válasz
tzsolesz #4866 üzenetére
Mondták, legutóbb pár Linux fant kergettem az őrületbe a Windows E kapcsán, miközben csak röhögtem itthon a fotelemben (magamon is röhögtem persze).
Én is szűrők nélkül toltam. Most nyáron is elővettem, és csak ámultam, hogy milyen jó játék ez. Egyrészt azért, mert 1920-ban sokkal szebb is, mint mikor 1440-ben próbálgattam megjelenésekor (nameg akkor TN panelem volt, most S-PVA), másrészt, mivel szűrők nélkül VeryHigh-on is simának mondhatóan elvitte a 4870x2, így felfedeztem, hogy a játékmenet is tök jó.
Crytek fórumtárs emlegette a MAX szűrőket, amiatt kezdtünk el beszélni róló, és direkt arra akartam neki irónikusan utalni, hogy ne erőltesse azt a MAX AA-t Crysisban, főleg ne ez legyen neki a mérce VGA-k terén. Az már csak emmlékes, hogy kitértem rá, hogy végképp de ne Radeonokon akarjon MAX AF-et Crysisra, ha már ez minden vágya.
-
-
Gonosz15
aktív tag
válasz
tzsolesz #4497 üzenetére
Pedig nekem tetszettek ezek a nevek. A HD 5XXX mint vízválasztó 5-ös szám pedig jelezhetné, hogy ez már vmi új (DX 11).
Egyébként szerintem azért sem lesz névváltás mert még csak a HD 3000 -nél hozták be a csak számos neveket, úgy értem mindenféle pro, gt, xt, xtx nélkül.Ez a számos nevezéktan pedig tökéletesen átlátható.
(kivéve akkor ha összekuszálják úgy mint a mostani 4730-4770-4790-4830-4850-es karikkal, mert ezek nagyon közel vannak teljesítményben egymáshoz.) -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
tzsolesz #4472 üzenetére
Az eddigi tapasztalatok alapján az órajelek nagyon függnek a nyomtatott áramköri rétegek számától. De az 800-900 esetleg 1000 MHz reális. Erre egyébként nagyon gyúrni kell most, mert a Triangle Setup tűnik a legjobban limitáló tényezőnek. Nagyobb órajel, ugye nagyobb triangle setup.
Az MCM (illetve a Dual-GPU) azért jobb most, mert a tesszellációval ugrásszerűen fog megnőni a poligonszám. Gyakorlatilag ezek a számítások csak a GPU-t fogják terhelni, azaz a raszterizálásnál komolyan limitál majd a Triangle setup sebessége. Persze ehhez majd kell az a bizonyos részletesség, de tegyük fel, hogy meg lesz. Ilyenkor a Triangle setup megfogja a teljesítményt. Tehát ha kép chip teszem azt 1 milliárd háromszöget dolgoz fel másodpercenként, akkor magas tesszellálás mellett kvázi ugyanaz lesz a teljesítményük, függetlenül attól, hogy az egyik egyéb paraméterekben duplája a másiknak. Ellenben a kisebb chipet MCM-be kötve a Triangle Setup is megduplázódik az AFR mód miatt és a tényleges sebesség is dupla lesz.
-
keIdor
titán
válasz
tzsolesz #4472 üzenetére
Szerintem 900-1000MHz meglehet, de felette azért nem biztos... elég szar a 40nm is még...
Minden az áron fog múlni, én majd 60-80k környékén nézek utódot, 1200-1600SP elég jó előrelépés lenne már. A 4800SP-ben még nem hiszek, a 2400-3200SP-seknek meg már kemény ára lehet majd. -
zuchy
őstag
válasz
tzsolesz #4472 üzenetére
Ezzel a rendszerrel alapból tarolnának, ha ilyen lesz.
SZVSZ 900Mhz-t mondok reálisnak.
Van egy olyan érzésem, hogy ezek is forróak lesznek. TSMC ha nem oldja meg a gondokat, akkor feszelni kell a GPU-kat rendesen, hogy jó legyen a kihozatali arány. Jó látom?tzsolesz: Egyrészt egyszerűbb két kisebb chipet legyártani, mint egy nagyobbat, és többet is lehet csinálni belőle,(MCM-s chipet) mint egy darab nagy chipet. Olcsóbb, sokoldalúbb, egyszerűbb és a jövő is erre az irány felé mutat. Egyetlen hátránya a CF skálázódás. Vagy egy MCM-s chip egy chipnek látszódik? Na ezt nem tudom.
-
zuchy
őstag
válasz
tzsolesz #4469 üzenetére
Annál szerintem több lesz. 1.4 Giga inkább. Ilyen szinten nem lehet már 1 giga alatt vacakolni.
Amúgy szerintem ha ilyen lesz, akkor a 1600SP-s MCM-s lesz a legjobb választás. a 4850 utódja. Vagy még az MCM-s RV840 2400SP-vel. Nv-nek most nagyon kell kaparnia, ha nem akar lemaradni...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
tzsolesz #4466 üzenetére
Há de ki mondta, hogy 512 bittel jön?
Amúgy 256 és 384 bit van kilátásban.
Amúgy meg ugyanazért az árért én kapásból az RV830-at venném.WesTM: Szerintem nem ... a felsőkategóriában a multi GPU a jövő, mert az eddigi adatok alapján a Tesszellátor sokkal jobb sebességre képes AFR módban.
tzsolesz: Nem hiszem, hogy drágább lenne, ezek egyértelmű cserék a jelenlegi palettára.
-
válasz
tzsolesz #4422 üzenetére
igen, eddig ez volt a helyzet, de most azzal, hogy az XBox 360 és a PS3 limitálja a képzeletet, kicsit más a szitu. a mai napig alig találkoztam olyan játékkal (talán 5-6 volt), ami a 9600GT-men 12x10 max beállítás mellett nem megy gond nélkül.
a .kkriegerben nagyjából minden procedurálisan van generálva, ahogy Bici írta - ügyes kis cucc, de inkább csak erődemonstrációnak jó. a sokDVD-s játékoknál a hely nagy részét a 3D modellek és a különféle mapek (textúrák, megvilágítási mapek, shadowmapek, meg még ki tudja, mi minden) viszik el - ez önmagában sztem nem baj, mert ha van elég VRAM, akkor a külcsínre és a sebességre is jó hatással vannak.
-
válasz
tzsolesz #4429 üzenetére
A lényeg ott lehet, hogy procedurális texturákat használnak, és midi hangokat.
És valszeg a programozók is megírtak elölről mindent, és nem előre elkészített sok megás library-kat használtak fel.
Annyira nem értek hozzá, de vicces, hogy amikor C builder-ben régen írtam egy kis naptár progit, ami néznapokat is eltárolt. Lett 40kByte. Ahhoz, hogy a táblázatot ki tudjam menteni szabványos formátumba (sql, xml, stb.) be kellett importálnom egy unitot, vagy library-t, vagy minek hívták, és érdekes módon máris 900kByte lett a progi - nyilván volt benne egy rakás felesleges cucc.
Lazán el tudom képzelni, hogy a játékoknál is lehet ilyen eset. Meg a sok zene, nagy felbontású textura (diffuse, normal, és egyre inkább stb.) is foglalhat sokat.
De ez persze nem szakvélemény. -
válasz
tzsolesz #4334 üzenetére
Irónikusan értettem. Remélem, nem így lesz.
Nem hinném, hogy az nV keze még most is ilyen messze ér, bár nem tudhatom.
Ezzel az erővel azt is feltételezhetnénk, hogy az nV fizeti a TSMC-t, hogy szar legyen a 40nm-es kihozatal (még az AMD-féle kis GPU méretek esetén is), hogy legyen idejük a köv. GPU-t rendesen megtervezni.
Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen videókártyát?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest