- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
sniper elite
senior tag
Persze játékoknál fontos a vga nem vantage pontoknál! Amúgy 5870 sláger kártya lesz minden bizonnyal, ahogy hallom 5870x2 150k alatt nem nagyon lesz, én is inkább arra megyek hogy olyan kártya legyen a gépemben amit ki is tudok használni, arra meg bőven elég 2 vagy maximum 3 5870! Nincs értelme sokat beleölni, mert jönnek ki majd a frissített kártyák úgyis, meg a következő sorozat lehet már a nyáron!
-
sniper elite
senior tag
Olvasom itt a szakértők hozzászólásait, egyik szerint nincs értelme 4870x2-ről 5870-re váltani másik szerint nagyon is! 4870x2 CF VS 5870 CF küzdelméből melyik jönne ki jobban valószínűleg? Mert a DX11 csak egy indok a váltás mellett sokaknak, de gyorsaságot veszik alapul aki vált! Árban se abnormális a 5870CF kiépítése, és erőben is elvileg hozza amit elvárnánk tőle! 5870x2 CF ellen sok minden szól, 1 kihajthatatlanság, 2 kb 350-400k ára 3. legalább 30" monitor, de inkább több monitoros rendszer! Szóval 5870 CFbe kötve elég optimális ha így nézzük!
-
sniper elite
senior tag
válasz
Oliverda #7789 üzenetére
Nagyon sokat elbaxok a gépre rájöttem amivel mások járnak jól, és ki se használom rendesen gép teljesítményét, ezért gondolkodok most "csak" kettő 5870-ben! Nvidia kártyát meg soha se fogok venni! Inkább örülj neki hogy megpróbálok megváltozni! Remélem beválnak a jóslatok és veri 15%kal legalább a 4870x2-t a 5870!
7793: már kivégzett egyszer egy 8800GTX-et, szóval abból sejtem hogy nvidia fan
-
sniper elite
senior tag
-
sniper elite
senior tag
válasz
cowboy_bebop #7663 üzenetére
Csak azért írtam, mert jönnek be kishazánkba jövő héten már, ne legyél idegbeteg...
-
sniper elite
senior tag
Ha minden igaz, és kitartok elképzeléseim mellett, akkor jövő héten már mancsaim között tarthatok kettő 5870-et
-
sniper elite
senior tag
válasz
#72042496 #7609 üzenetére
oké de én 5870nél nem adom alább, 5850 kb hasonló teljesítményen lesz mint a 70, talán 5-10% lesz a különbség, nem választasz te se rosszul! Abból akár te is összerakhatsz egy CF-et vagy 3darabot benyomhatsz a gépbe! x2ből meg lehet később veszek 1-et aztán a 5870 mellé berakom, a másik 5870-et meg eladom itt a ph-n, meddig tart... De aztán lehet az lesz, mert még sose volt három kártyás rendszerem, hogy kipróbálom három 5870 2gb-os fajtából! Aztán máris kipróbáltam egy újdonságot
-
sniper elite
senior tag
válasz
Raymond #7555 üzenetére
Ezt nem értem miért nekem szántad, normálisan megkérdeztem csak milyen kártyákat vesznek itt majd az emberek, mert szeretnék optimális döntést hozni, ha felesleges nagyobbat venni a kelleténél akkor természetesen inkább összerakok 2-3 5870-et! Erre most én fogjam be a pofám...
-
sniper elite
senior tag
válasz
00roli00 #7542 üzenetére
Igen tesztekre kíváncsi leszek nagyon! 5870x2ből cf-et nagyon feleslegesnek tartom valahogy! 2db 5870 vagy esetleg később 3db bőven elég lenne mindenre! Remélem igazak ezek a 295GTX alázó hírek, totálisan megvagyok lepődve hogy ennyire komoly kártyát dob piacra az AMD!
-
sniper elite
senior tag
Aha! és szerinted core i7 975 alá egyenlőre 2 db 5870 nem való? Mert arra gondoltam, később még rakok hozzá még1et ha szükséges! Mert igazából attól félek 2 darab 5870x2-öt ha kijön nem használna ki semmilyen proci se teljesen! Ezen agyalok, de lehet aztán jobban megérné 2 x2-es, nem tudom!
-
sniper elite
senior tag
Ti melyiket veszitek majd? 5870-et vagy megvárjátok a 5870x2-öt? Mondjuk mindkettőből csak a 2 gigásat éri meg venni sztem
-
sniper elite
senior tag
450 dolcsi lesz a 5870 2GB, akkor a 5870x2 2GB mennyi lehet? Mert azt olvastam hogy 499 lesz a kezdő ára! Azt meg nehezen tudom elképzelni hogy 50 dolcsival kérnek többet érte, mint a 5870-ért kérnek! Egyik barátom azt mondta, szerinte 600dolcsis áron jön a x2-es, ez reális így?
-
sniper elite
senior tag
Holnap rakom be a Classified lapomat! Én úgy tudom, össze lehet kötni 3 db 5870 karit rajta ugye? Tápom az támogatná elvileg, ha három 6 pines kábel kell neki!
-
sniper elite
senior tag
[link]
Amúgy akit kirúgnak a ph-ról, azt ipre is tiltják? Szóval nem tud regizni megint? -
sniper elite
senior tag
Lehet hülye kérdés, de ahogy olvasom 2db 5870x2 eléggé kihajthatatlannak tűnik... mennyin kéne járatnom majd a procim hogy kihajtsam valamennyire? Azért napi 14 órában, nem szeretném 4,5GHz körül járatni! Márpedig iszonyat erő lesz a vga kártyákba, egyenlőre attól is leesik az álam, hogy 5870 veri a 295GTX-et! Jó Isten mi lesz ebből
-
sniper elite
senior tag
Miért lenne para? Kettő full milliárdos cég, le se szarják sztem egymást, csak azt akarják hogy ti érezzétek izgalmasnak azt a versenyt, amiben csak is ők nyerhetnek! Amúgy innen kíváncsi leszek hányan váltanak azonnal az új kártyákra! Szerintem 15% körül maximum, többi várja hogy lejjebb menjen az ára! Na de 5870x2 mindent megér, az is viszont biztos
Vantage 40k pont remélem összejön velük
-
sniper elite
senior tag
Most hogy állnak a 5870x2 megjelenésével kapcsolatos hírek? Ha November-December felé jelenik meg, akkor érdemes megvárni az Nvidia kártyáit, vagy 5870x2 CFben mindent visz szerintetek?
-
sniper elite
senior tag
válasz
janos666 #5257 üzenetére
Igen de ezt mondtam én is hogy CFbe kettő kártyát lehet kötni max, na mindegy! Sztem megegyezhetünk abban hogy kettő bőven elég mindenre, 30" monitort meg lehet 2010ben veszek, ez a mostani annyira szupi, sajnálnám lecserélni most! Crysis meg nem olyan jó játék, hogy megérjen 3-4 vga kártyát
-
sniper elite
senior tag
válasz
Ricco_hun #5253 üzenetére
Na akkor mondj már nekem 3 játékot ami kihasznál 100%-osan mondjuk 3 darab 4870x2 vga kártyát, ne idegesítsetek már! 2-t se nagyon tudok kihajtani a mostani 975-tel, nem hogy 3mat, most minek jó az? Hogy kapja az áramot és a gépben van? Áhh mindegy, nem húzom fel magamat inkább!
-
sniper elite
senior tag
Mikor raktam én 3 darab karit a gépbe? Sose, meg nem is fogok! Pedig lenne rá, és fel is tudnék vágni vele biztos... de totálisan felesleges, és érthetetlen amikor azt látom, hogy 15-20 hozzászólás születik belőle, mert nincs olyan játék vagy grafikai program ami igénybe tudná venni!
De tényleg ez csak az én véleményem!
-
sniper elite
senior tag
válasz
tzsolesz #5245 üzenetére
Aki kettő egyenként 2 gpu-s kártyánál többet rak a gépbe az egy beteg ember... 2 kártya bőségesen elég mindenre! Másik hogy mindennek van egy határa, pc-re is megvan mi az az összeg amit maximum érdemes költeni, mivel a kártyák fél éven belül akár 30%kot veszíthetnek árukból! Szóval egy szó mint száz, 2 kártyát maximálisan elég egybekötni, aki máshogy gondolja, az vagy önreklámot akar, vagy csak jár a szája!
-
-
sniper elite
senior tag
válasz
nixx-21 #5230 üzenetére
Jól is csinálják, nv addig se tud ugatni hogy mennyire kamu ez meg az a teszt... szept 10 után lehet már 10.-én kijönnek az első hivatalos tesztek meg a megnevezés meg minden, és utána szépen sorjában mindenre fényderül! Valahol olvastam, vagy mondták hogy az első sorozatgyártott darabokat már 5-6 héttel akkor elkezdik gyártani amikor még csak a bejelentést teszik meg! Szóval rengeteg új kártya elkészült már, csak senki se olyan bátor hogy 15 percet rászánjon egy CF tesztre
-
sniper elite
senior tag
Elnevezést illetően vannak már infok? 5890x2 megállja a helyét szerintetek?
-
sniper elite
senior tag
válasz
csatahajós #5127 üzenetére
Inkább legyen hosszú mint vastag! Amúgy szerintetek melyik márkából érdemes venni az új jövevényből? Sapphire megfelelő nem?
-
sniper elite
senior tag
-
sniper elite
senior tag
válasz
cowboy_bebop #5099 üzenetére
Hát pedig ha én rakok ki eredményt abban nincs csalás, ez tuti!!!! De amit lehet hogy az AMD elrendel tesztekben van egykis ferdítés.... sose tudhatod kik tesztelnek több ezer km-re innen! Ha minden jólmegy, és befér CFben egymás mellé a kari, akkor országba beérkező első 2 darabra lecsapok, és akkor már Magyar eredmény is lesz!
-
sniper elite
senior tag
-
sniper elite
senior tag
válasz
janos666 #5087 üzenetére
Hát a hátulról készült képeket látva, mintha nagyobb helyet foglalna mint a 4870x2, de majd meglátjuk! Vízhűtésre nincs szükségem, egyszer kipróbáltam és csalódás volt! Másik dolog hogy az én gépemben 6 darab 12 centis cooler biztosítja hogy sose legyen hőség, persze lehet hallani a kártyákat de az se vészes! Amúgy az 1 kártyás megoldást nehezebben tudnám elfogadni a mostani CF helyére, mert ha már váltok akkor 2 kártyától szeretném kapni azt a nagyobb teljesítményt ami meggyőz hogy egyáltalán érdemes-e váltani! 1 kártya amúgy se lesz erősebb a mostani egybekötött 4870x2nél ez biztos! Ha mégis valami vastag megoldást húznak elő, akkor megvárom az nv kártyáit!
-
sniper elite
senior tag
Egyre jobban közeledik az új széria megjelenése, tud valaki valamit arról hogy vastagabb lesz-e az x2-es példány mint a 4870x2? Félek hogy nem tudom a kettő pcie 16x slotba rakni majd őket, ha vastagabb lenne!
-
sniper elite
senior tag
-
sniper elite
senior tag
Milyen sokat változott a világ elképesztő, kb 10-12 éve még lazán nyomtam, meg gondolom ti is, a Doom-tól kezdve a retal-ig minden ilyen vackot, most meg rá se néznénk ezekre, emlékszem első gépemnél 3-4 évig semmit se kellett cserélni annyira ment rajta minden, és ahogy jöttek ezek a batár játékok, azt hiszem a turoknál kellett venni először valami izmosabb kártyát! Addig simán ment a legelső vga kártyával is! Aztán egyre jobban fejlődtek a gamek, olyan 2000 körül már fél évente kellett cserélni mindent annyira fejlődtek a dolgok! Azért ez elég félelmetes hogy tényleg mennyit elbasz egy átlag user is a gépére, én tuti legalább 5 millán fölül elkúrtam már csak erre, mondjuk ennek a betege is vagyok szinte ,játékszenvedély vagy mi! Na de bocsi a off-ért csak úgy eszembe jutottak a régi idők!
-
sniper elite
senior tag
-
sniper elite
senior tag
GTA4 aminél egyből észre vettem, Crysis bár ezzel nem sokat játszok! GRID aminél eléggé látszik! De általában minden játéknál ha nem is többel de 5-10%al többet nyújt! És most is kijött egy nagyon fasza éppen azzal játszottam előbb Battlestation Pacific, ezért ezekhez a legújabb játékokhoz el kell már egy ilyen proci, tudom hogy a kettő magosokon is szépen megy, de azért nem ugyan az a kettő....
-
sniper elite
senior tag
Bár nem nagyon ismerem ezeket a szerver procikat, de nekem bejön eddig ez a Core i7, játékok terén az előző QX 9650-re ráver a legkomolyabb játékoknál 15-25% körül, és egyéb nem játékhoz kapcsolódó programoknál is lehet látni hogy nagyot alakítottak az intelnél, csak hát az árakat kellett volna mérsékelniük alaplap meg memória szinten, mert azért nem ér el minden réteget sajnos! Core i5 elvileg azért lesz mert olcsóbb lesz valamennyivel és ez alaplapra meg memóriára is érvényes lesz valószínűleg!
-
sniper elite
senior tag
válasz
Beowulf_78 #3551 üzenetére
Hát neked előbb ajánlanék egy Core i7 rendszert mielőtt majd veszel ilyen erős karikat!
-
sniper elite
senior tag
Aha, és szerintetek hőtermelésben melyik lehet a jobb? Mert mostani 4870x2 főleg CFben szinte pokoli meleget generál, pl amikor szerelgetem a gépet akkor kikapcsolás utána 10 percig hozzá se lehet nyúlni a kártyákhoz annyira tűz forró, remélem valamelyik gyártó erre is gondol!
-
sniper elite
senior tag
Jól van de akinek van rá pénze és nem feltétlenül az érdekli hogy van 15k a kártyák között de viszont 20%kal veri a GT300 a RV870-et akkor viszont lehet érdemesebb váltani GT300-ra, de persze ehhez legalább 20%kéne, meg az is fontos legalább is számomra hogy melyik kártya jön ki egy nyákos megoldással, mondjuk az ATI eddig is azzal jött ki, de ha az Nvidia is most átáll rá, akkor lehet nagy butaság várni az AMDnek, mert a Catalyst is csak akkor kezd érdemben fejlődni ha már kint vannak a kártyák, vagy rosszul látom?
-
sniper elite
senior tag
-
sniper elite
senior tag
Milyen jó látni hogy a "nagy" Nvidia fanok kezdenek ATI-ra kacsintgatni, fekete téglákra ezentúl lehet nem lesz nagy igény, amúgy szerintetek a 5xxx széria milyen áron mutatkozhat be? Válság miatt lehet az x2, 500 dolcsi alatt lesz?
-
sniper elite
senior tag
-
sniper elite
senior tag
[link]
Erről ti hallottatok már? -
sniper elite
senior tag
válasz
schwartz #3314 üzenetére
Jó hát gondolom mit akarsz mondani, mivel Nvidia párti vagy... Én is sokáig csak geforce karikat vettem, nem is tudom hány évig csak ez ment, kb 6-7, de 4870x2 óta megígértem magamnak hogy amíg az ati/amd ilyen tisztességes kártyákat gyárt a jövőben addig kitartok mellettük
Bár ezek is csak pár hónapig lesznek még a gépben, aztán leváltom őket ahogy kijön az új széria! Esetleg majd ha nem kelnek el, akkor egyiket kölcsön adom neked, hogy teszteld le miből is maradtál ki!
-
sniper elite
senior tag
válasz
tzsolesz #3312 üzenetére
Igen szerintem is nagyobb gondban lesznek a zöldek, bár nem nagyon értek a programozáshoz meg driver íráshoz, egyik rokonom viszont egy gyógyszer gyártó cégnél dolgozik, elvileg nekik frissíti a hálózati és más programokhoz drivereket, és azt mondta hogy bár nem nagy dologról van szó, hiszen csak egy szűk réteg használja a cuccot, de iszonyatosan nehéz munka, szóval lehet még csúszhat is ez miatt az Nvidia kártyák megjelenése! Bár az is igaz hogy itt grafikus kártyákhoz kell írniuk drivert!
-
sniper elite
senior tag
Szerintetek most a Catalyst hogy fog szerepelni a 5xxx széria kijövetelekor? Emlékszem előző évben augusztusban amikor kijött a 4870x2 kari, akkor eléggé gyengus volt még a catalyst, kicsit haragudtam is mert csak a 8.10 felé jött ki talán egy normálisabb verzió, remélem most már elkezdték fejleszteni hogy amikor kell, akkor már szinte 80-90%-os legyen a driver!
-
sniper elite
senior tag
válasz
leviske #3276 üzenetére
4-et??? mi a halálnak? Ha tényleg ezek az infok maradnak véglegesnek akkor bőven elég lesz kettő darab, játékra legalább is maximálisan, nekem meg csak arra kell! Azért arra kíváncsi lennék ha nyáron kijön már az ATI nehézbombázója, akkor mikor jön ki az Nvidiás tégla...persze parasztvakításnak kell is a zöldeknek
-
sniper elite
senior tag
-
sniper elite
senior tag
Aha... hát én egyik barátomnak akarok venni szülinapjára, és egy külföldi hardver beszerző sráctól azt hallottam hogy asus 380dolcsi körül várható nála, de persze ezek nagyon megnem erősített infok!!!! 300 jobban hangzana azért
bár asus-t annyiért nem lehet majd kapni sajna!
-
sniper elite
senior tag
válasz
#72042496 #2071 üzenetére
Dehogy smafuk, tudom mekkora erejük van az egyszíves oroszlánoknak is
Nekem is sokáig csak egy magos kártyáim voltak, és több még mindig vissza jön a legszebb emlékeimben annyira megbízható erős teljesítményt nyújtottak! Csak hát hogy őszinte legyek, hamár van rá pénzem akkor inkább nem kettő egymagos karit rakok crossfire-be hanem kettő kétmagosat, de ehhez meg már egy iszonyat erős és drága procit is kell venni hogy kihajtsa, és itt az én példám hogy megvettem, de ha el akarom adni akkor itthon szinte lehetetlen "olyan áron"! Szóval nem mindig az jár jól, aki sokat elbax a gépére! Az meghogy szerinted nem kell az éppen aktuális középkategóriás kártyára cserélni.... hát eléggé vitatott, mivel ennek a kategóriának ez a logikája hogy mindig a legújabb szériából lehet frissíteni aránylag olcsón! Bár aki nem akarja követni a fejlesztéseket az ne tegye,de ne is nyavalyogjon ha lassulnak a legújabb gamek
-
sniper elite
senior tag
Írtam hogy x2-nél lejjebb nem adom! Meg ha már itt lesz augusztus felé a 5xxx széria akkor teljesen felesleges kapkodni, vagy rosszul gondolkodom? Mondjuk ha te annyira betervezted hogy 4890-re váltasz most, akkor lehet 2-3 hónap múlva veheted a kövi középkategóriás karit az ATI-tól!
Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest