- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel topik
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Xiaomi Scooter 5 Pro - emelkedőkre, városba, megfelelve a szabályoknak
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #8309 üzenetére
Az EVGA tudtommal nem fért be a partnerek közé. A legtöbb őspartner állítólag így is sipákolt az XFX miatt.
-
rocket
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #8309 üzenetére
EVGA NV only partner.
#8305: Club3D nem szokta tulzasba vinni, de nezd a jo oldalat, csak egy ATi matricat kell szerezni a ventire es kesz a BBA Radeon
-
zack
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #8172 üzenetére
Beteg tényeket közölt, ami majd hogy nem készpénznek vehető.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #8172 üzenetére
Igazán nem akarok kötekedni, de ezen számítás alapján egyszerre fizeted meg a holland meg a magyar ÁFÁ-t is.
Szerintem inkább az alatta lévő nettó árból kéne kiindulni, azaz: 268,9*272*1,25= 91.426,- Persze még erre jön rá a magyar kereskedői pofátlansági faktor.
-
00roli00
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #7272 üzenetére
Az én porszívóm 1500W-os.Ki is b****k a biztosítékot ha a gépem is be van kapcsolva mellette.
-
gyiku
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #7272 üzenetére
nyilvan full komolyan gondoltam
-
DeSanto
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #7112 üzenetére
Te meg az e-security embere vagy hogy így véded?
Higgadj már le.
Nem hiszem hogy papírból lenne... -
Bluegene
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #6874 üzenetére
állítólag megszokás kérdése az egész, sőt van aki szerint jobb a joystick
aimhelpet gondolom ki lehet kapcsolni ha pro vagy
-
DemonDani
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #6349 üzenetére
Mit gondolsz a HD4870 mennyit evett?
-
janos666
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5646 üzenetére
Sőt, bámuljon levegőbe vetített 2D-s, vagy fake 3D-s 2,5D-s maszatot az igénytelen söpredék. Én közvetlenül a tudatomba kérem az egészet.
Először talán csak hallucináció szerűen, mintha egy álmot, vagy valami kemény halut élnál át, a mai analóg megjelenítési tehnikákat, és a valóságot utánozva, de utána ha már beletanult a tudat, akkor natívan, mint egy új érzékszerv, felfogni és átrezni a "gép lelkét", míg utolsó lépcsőben én magam is géppé válhatok.
Azért nem dohányzok/iszok/anyagozok sokat, hogy kihúzza addig a rothadó testem.Hosszú távon lehet hogy a CPU-ra való visszatérést eredményezi majd a SW renderer, de az átmeneti korszakban, és utána is még egy darabig kimondott igény lehet még a gyorsítókártyákra, hacsak nem akarnak először kettőt hátra lépni, kicsit ottragadni, és mondjuk 4-5 év alatt utolérni a mai D3D képminőségét, de még akkor a 4-5 év alatt megléphető fejlődés nincs sehol...
És már a mai GPGPU-kkal is biztos szebb dolgokat csinálhattak volna a legjobb motorokat gyártó programozók, mint ami D3D-vel összehoztak. Csak hát CUDA nem akaródzik, OpenCL még sehol, és a félmegoldás Compute Shader meg szerintem arra jó, hogy még lassabban terjedjen az OpenCL vagy a CUDA szerű dolgok, és maradjanak csak a D3D-nél (és ezzel persze a Windows-nál).
-
válasz
TESCO-Zsömle #5642 üzenetére
ellenvéleményem van, szerintem a SW-rendernek az a lényege, hogy egyes fejlesztők unják a kötöttségeket, amint a D3D pipeline rájuk szab. nem véletlen úgy fejlődött a D3D is, hogy a pixel / vertex shaderek egyre rugalmasabban programozhatóvá váltak, majd a HW unified lett, de még mindig maradtak a tipizált shaderek, aztán most jön a compute shader, ami egy teljesen beteg, de kényszerű lépés a D3D fejlődésében. most is tudnál egy voxeles engine-t csinálni, a mai gyors GPU-kkal szerintem hasítana is, csak vagy a D3D-n keresztül kellene iszonyú csomagolások közepette megcsinálnod (ezen fog a compute shader valamennyit enyhíteni), vagy mehetnél közvetlenül a HW-hez a CUDA-n vagy a Brookon keresztül.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5642 üzenetére
Tisztára Skynet.
Végül is a scifi-k is ezt sugallják, van egy mikrocsip ami önmagában mindent elvégez, és akkora mint a bolha tökén a pattanás.
100 év múlva ki fognak minket röhögni, amikor látják, hogy mi nagy monstrum VGA-kat, meg RAM-okat, meg mindenféle baromságot tákolgatunk össze, hogy elinduljon egy program, és fusson is normálisan rajta.
Lesz majd egy gyufásdoboz méretű kütyü, ami holografikusan fog kivetíteni a környezetbe egy 2mX80cm-es területen mindent. Periféria meg nem kell majd, mert mindent hangutasítással, és kézmozdulatokkal fogunk vezérelni.
Ehhez valóban el kell hagyni idővel a VGA-kat, a RAM-ot, a hatalmas alaplapokat, és le kell csökkenteni a béka segge alá a gyártástechnológiát (no meg van a megoldás, ahol több sorban helyezkednek el a tranzisztorok, nem tom mi az).
-
válasz
TESCO-Zsömle #5476 üzenetére
De az OpenCL-t nem támogatja mindkettő??
mod: vagy ez csak a következő generációtól lép érvénybe? A compute shader után már legalább lesz összehasonlítási pont...
Tudom, hogy más a két lapka fő célja, de pont arra vagyok kiváncsi, hogy ez a gyakorlatban mennyi különbség GPGPU üzemmódban. -
Bluegene
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #5460 üzenetére
halottál már olyanról h egy cég 64%-os részesedéssel dominálja a szegmenst és otthagyja a konkurensének?
-
Med1on
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #5409 üzenetére
Maximálisan helytálló amit az UT3-ról írtál tényleg csak demonstráció szintjén él itt a Physx.
Azért 1 valamit még érdemes megjegyezni. Itt az UT3 PhysX Mod with 8800GT Lighthouse PhysX map látható. Amikor az user nemes egyszerűséggel lebontja a rakétavetővel az előtte álló falat majd átmegy a maradványokon illetve amikor 0:35-nél szétlövi azt a néhány lefektetett falécet (ezzel gyakorlatilag csapdát állítva) akkor szerintem szinte mindenkiben felmerül a következő.
Micsoda zúzás lenne itt multiban egy deathmatch módban 8-10 playernél néhány perc alatt.
A kirúgjuk a ház falát feeling nagyon ott van.
(és ez csak pár látványos jelent volt, a Physx fluid, cloud stb. demonstrációi se gyengék
)
Szal ha tényleg egy komplett játékot sikerülne úgy ráépíteni a Geforce Physxre, hogy az ilyen tech videókon látható nyalánkságok normálisan be lennének építve akkor abból úgy gondolom vmi álleejtős dolog sülne ki. Jelen pillanatban azt kell mondanom, hogy szívesen elcserélném a Dx10.1-et a Physx-ért. Később persze lehet, hogy változna ez a helyzet....
Én emiatt nem tudom felróni az Nvidiának, hogy erőforrásokat irányítottak át a Geforce Physx-re és a Cudára mert ha jobban megnézzük a Physx komoly lehetőségeket rejt magában. Nem járnánk rosszul ha a grafikai fejlesztéssekkel párhuzamosan a programozók nagyobb figyelmet szentelnének a játékok fizikájára is mert ez jelenleg egy lehetőségekkel teli kiaknázatlan terület...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle #5406 üzenetére
UT3-ról meg annyit, hogy kidobtak utólag 3 pályát, ahol észre is veszed, hogy van PhysX... A nem lehet a fejlesztők torkán úgy lenyomni egy SDK-t, hogy tudják, csak a piac fele támogatja. A másik felével mi van?? Hagyják őket a levesben, vagy írják meg nekik is egy teljesen más SDK-val?? Dupla munka ugyanazért a húsért.
-
rocket
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5367 üzenetére
Ezek nem kozepkategorias VGA-k, azok a Juniper-re epulnek majd.
#5366: #5341
-
válasz
TESCO-Zsömle #5272 üzenetére
ja értem
bár a fene tudja, ahogy bonyolódnak a motorok, egyre kisebb jelentősége lesz a felbontásnak - ettől persze még 7680x4800-ban biztos kapok egy kis performance degradációt
-
Gonosz15
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #5272 üzenetére
Na igen, csak megjelenítő sem ártana hozzá, ugye?
-
válasz
TESCO-Zsömle #5268 üzenetére
mutass nekem egy olyan játékot, ami egy 4870X2 CF 4 GPU-ját legalább 90%-on dolgoztatja - beszélhetünk 2560x1600-ról és maximális beállításokról, 4GHz-es core i7 mellett. én egyedül a 3DMark Vantage-ről tudok ilyet elképzelni...
-
janos666
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5258 üzenetére
Jó ocsmányul néz ki rajta a WOW (ha lehet, akkor még ocsmányabbul, mint egy monitoron).
Mondjuk a hülyeség ott kezdődik, hogy ennyi pénzt kibaszott 3 monitorra, meg alá a VGA(i)ra, miközben két kis lófasznyi hangszóró van befektetve alájuk, és egy fityeg a falon.
Mikor még FX5800-al toltam 17-es CRT-n, már akkor jobb hangcuccom volt, és mióta megvan a FullHD monitor, azóta HDMI-s erősítőre gyűjtök (illetve gyűjtöttem volna, de most nyáron leégett az alaplapom és a VGA-m is, úgyhogy ez elvitte a mostanában gépre szánt pénzt, legközelebb pedig HD5/Gef11 vásárlás lesz...). -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle #5256 üzenetére
-
Gonosz15
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #5239 üzenetére
Tudom, de belefér 7db 5870 X2 és sniper elite legalább olyan tesztet csinálhatna amit megemleget a nagyközönség.
-
leviske
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #5226 üzenetére
A HD4770 végleges hűtéséből kiindulva előbb indulnak el az Arctic Cooling
irányába.(#5216) Med1on: Nincs sűrűn váltva. A "HD" a DX10-el, a "csak számokkal jelölünk" a DX10.1-el lett bevezetve. És a DX11-et elég sokáig fogják nyúzni a fejlesztők, hacsak nem jön elő valaki jobbal.
(#5217) TESCO-Zsömle: A DX10-es játékok nagy részét már -tudtommal- pofon egyszerű felfokozni DX11-essé. A Dirt2 nem véletlen tud már ebben az évben megjelenni, DX11-esként, tesszellátort használva. És tudtommal a Battleforge-hoz is készül egy DX11-essé fokozó patch, ami -ha jól rémlik- tesszellátort is pakol a játékba.
Innentől lesznek a DX9-es játékok és a DX11-es játékok. Na meg a Blizzard a DX10.1-el, miután várhatóan ők nem fognak plusz éveket belefeccölni, míg a saját tempójukkal kiegészítik a Starcraft-ot és a Diablo-t a DX11-es ficsörökkel. A többi játékfejlesztőnek minden bizonnyal meg fogja érni a DX11 a plusz felhajtást.
A több GPU-ra optimalizálást pedig DX9-es játékok esetében is meg lehet oldani, ha a fejlesztők nem akarnak befürödni. Az AMD-n már nem múlik, hiszen jó ideje már csak a CrossFireX rendszerek teljesítményén javít a Catalyst.
-
leviske
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #5214 üzenetére
Szerintem viszont ez az elnevezési rendszer addig életképes, míg csak X2 létezik.
A több GPU-val szerelt videokártyák egyik fő ütőereje az, hogy nem kell sok GPU-t tervezni. Ha egy idő múlva az AMD eljut arra a szintre, hogy elég lesz 1 GPU-t tervezni, akkor az egész termékpaletta ugyan azt a nevet kapja majd és csak X? választja majd el? (PL: HD8850, HD8850X2, HD8850X4, HD8850X8, HD8850X16)
Ha a végül kiderül, hogy az Evergreen két GPU-ra épül, akkor lesz egy HD5800-as család X2-esekkel és X4-esekkel, teljesen eltérő teljesítmény mellett és mellékesen lesz még egy HD5300 család, ami a kisebb GPU-ra épül?
Ha végül 3 GPU-ra épül az Evergreen,akkor nem szóltam, hisz marad az eddigi felállás, de ha jól tudom, a tesszelláció alatt ebben az esetben az "RV840" és "RV870" közt nem feltétlen lehet majd komoly különbséget észlelni, míg az X2-es kártyák hozni fogják a dupla teljesítményt, így a termékpaletta nem igazán lesz kiegyensúlyozott... (Hasonló gondok lesznek, mint most a HD4700-asok megjelenése után.)
-
válasz
TESCO-Zsömle #5203 üzenetére
szerintem a codename: afrocock is kb. annyi volt
-
leviske
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #5154 üzenetére
Ebben a "Se7en optimalizáltabb, mint a Vista" dologban nem igazán hiszek. Kipróbáltam és semmivel nem nyújt számomra többet. Nagyon minimális csiszolásokat érzékeltem, amik önmagukban nem érnek meg nekem egy új op.rendszervásárlást. (Főként, hogy erősen szimpatizálok az Ubuntuval és reménykedem a csodákban.)
Bár eddig nem nagyon néztem teszteket, ha végül lesz tesztek által kimutatottan érzékelhető javulás, akkor lehet, hogy megadom az esélyt.
(#5166) gyiku: Azt tudom, hogy a DX11-et megkapja a Vista is. Csak nem tudtam, hogy a Win7 tartalmaz-e vele kapcsolatban egyéb extrákat, amit a Vista-ból a MS "véletlen" ki fog felejteni.
Bár gondolom nem, hiszen az elkövetkezendő 1-2év játékai, amik DX10-ből lesznek DX11-essé feltupírozva, azok feltételezem még Vistán készülnek, a Se7enen készülő játékokra feltételezem még kell várni pár évet. Így túl sok, a Se7en javára szóló extra nem valószínű, hogy lehet. Mire meg ideérnek a Se7en-en készült játékok (ha egyáltalán a fejlesztők látják majd értelmét a váltásnak), addigra úgyis muszáj lesz az akkori új Windows-ra váltani, ha az ember trendi akar maradni és nem mellékesen még frissítéseket is akar.
(#5155) Abu85: A MacOSX-re hogy portolgat a EA és a Blizzard? Az Apple-nek kiadta a MS a DX licencét, vagy a WoW/Sims/Spore nem éppen az a kategória, amit DX nélkül ne lehetne megoldani?
(#5156) janos666: Új DX tudtommal nem lesz,de az OGL-re én akkor sem számítok. Régebben, másik topicban Abu kivesézte a dolgot. Az OGL nem kimondottan a desktop számára készül, nem véletlen hódolt be ennyire könnyen Carmack a DX-nek.
Én inkább az Intelben és a Sony-ban bíznék ezen a téren, hiszen az Intelnek -úgy tűnik- szívügye a Linux és a videokártyapiacra lépésük után meg lesz az alkalmuk ebbe a szférába kicsit belekavargatni. Főként, hogy a Larrabee elég nagy mozgásteret nyújt majd nekik és a DX eleve nem nagyon lesz az ő pályájuk tudtommal. A Sony-ban pedig azért bíznék, mivel számára elég komoly érdek, hogy a játékfejlesztőket a Microsoft ne tudja elszippantani a Xbox & Windows párossal. A Valve így is már "lusta" PS3-ra fejleszteni...
Tehát mindkét cégnek megvolna a megfelelő oka egy saját API létrehozására és a megfelelő technikai/anyagi háttér is megvolna rá.
-
Bluegene
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #5178 üzenetére
olvass vissza, egyrészt: [link]
másrészt volt róla szó hogy a RV870 "rather larger chip" lesz
csak valószínű persze
-
Med1on
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #5165 üzenetére
Ha jól számoltam egészen pontosan ennyi van még a rajtig.
-
csatahajós
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #5170 üzenetére
Virtuálisan
-
janos666
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5154 üzenetére
A Vista SP2 is megkapja a WDDM 1.1-et? Mert ha nem, akkor emiatt lehet gyorsabb a Win7. (bár lehet, hogy a DX11 miatt meg is kell, hogy kapja)
Nekem a G80-as GTS-t váltotta a 4870, és ahhoz képest hangosabb volt, pedig a G92-es GTS-ek még ettől is halkabbak, és a GTX-295 hangjára sem panaszkodnak sokan, mint a 4870x2-ére.
Az X2-t sokat nézegettem belülről, próbáltam pofozgatni, aztán ez lett a veszte, hogy a vizesblokk felrakását nem élte túl, de monstanában amúgy is sokaknál bedöglik.
Legutóbb már majdnem megvették a rá való blokkomat, mikor épp beszart a tulajnál a gyári állapotú kártya, és így visszamondta. (tudom hogy geci vagyok, hogy pénzért eladom, mikor 90% a rizikó hogy újra gyilkolni fog, de amíg garis kártyára teszik nincs gáz...) Egy másik ph-s pedig már 2x futott neki a vizesblokk felrakásának, mindkétszer elszállt közben kártya (másodjára megkérte az eladót, mert már nem bízott magában az első után, de mint látszik, nem az ő hibája volt...).
(#5153) leviske - Szerintem az otthoni PC-s szórakoztatás tekintetében már nem is sok pótolhatatlan dolog van a kezükben. A legtöbb multimédia már megoldott (ha licenselt másolásvédelem támogatás kell, hát linuxhoz is lehet fizetős filmlejátszót is árulni), csak a játékok nem.
Ubuntu alatt nem lesz DX11, ha egy új OpenGL verzióba (mondjuk 3.5 vagy 4.0) bekerülnek azok a dolgok is, amit a DX11 miatt építettek a hardwarebe, akkor linux alól is elérhetőek lesznek ezek a képességek, de mostanában már csak a DOOM3 motors cuccok, és a Riddick voltak OpenGL-es játékok, az egyik "ilyen is van", a másik pedig az iD, de a Wolfenstein már DirectX-es, és ha most az AMD-vel haverkodnak, akkor az iDTech 5 is a directx-et favorizálja majd. (még ha elérhető is lesz az opengl, de ki fogja használni, ha lesz DX?)Szerintem leghamarabb akkor dőlhet ez meg, ha visszaáll a software rendering, és még OpenGL se kell. (Vagy ha az MS úgy dönt, nem ad ki több DirectX verziót, az OpenGL pedig ezt meglovagolva belehúz. De miért tenné, ha ezzel eladhatja a Windowst otthoni felhasználóknak?)
-
janos666
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5149 üzenetére
Hmm. Nem szedtem le a sima 70-es fedelét, de akkor ez így végképp katasztrófa. Ha ekkora batár volt rajta, akkor nem szabadott volna ilyen melegnek és zajosnak lennie. (Főleg azt nézve, hogy az x2 is túléli egy darabig azt, amit műveltek rá, miközben alig kétszer gyorsabban forog a ventije.)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #5135 üzenetére
A Futuremark új bench-je a PhysX-re fog épülni. A DX-ben egyelőre nem újítanak.
-
janos666
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5070 üzenetére
Azért kapitalizmusban is léteznek törzsvásárlói kedvezmények, és hasonlók. A hosszú időn keresztül egymás tenyere alá dolgozók nem ugrálnak úgy, mint a bolha, 10 jövedelmező év után 1 laposabb már mindegy. Sőt, ilyen körökben is létezik a szeszély, és hasonló emberi érzelmek, és ez a Carmack gyerek elég elmésnek tűnik ilyesmikhez, hogy ne váltogassa csak úgy oda-vissza a véleményét ha épp becsúsztatnak egy kis aprót a zsebébe, mikor a régi haverja már annyi köteget odapakolt régebben, hogy lehetett még egy ferrárija.
Persze, ha az AMD zsíros szerződést köt velük, az egy dolog, mindenkit meg lehet venni kilóra, de nem hiszem, hogy túl sokat tettek volna le náluk az asztalra, mert eddig legalább is nem erről voltak híresek az AMD-nél (lehet hogy ez most változott).
Pl. az nv-vel eddig kerestek mondjuk 100 pénzt, az AMD-vel kereshetnek 20-at, ha már ma átállnak az oldalukra, és 15-öt (de annyit még az nv-vel is), ha csak 1 év múlva, akkor megéri ide-oda pattogni? (degradáló lehet a tekintélyre nézve, ha most nv után az amd-t kezdik isteníteni, 2-3 éven belül pedig máris az intelt, így veszíthetnek a kilónként árukból...)
Mindenkinek megvan az ára, de akinek már van pénze is, az nem adja olcsón a tekintélyét, vagy nem tudom hova ragozzam tovább.
Szóval elhiszem, hogy így van, és mögé tudom képzelni a logikus miértet, ha kell, csak meglepő, és fura (azon túl, hogy számomra még szomorú is). -
DemonDani
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #5024 üzenetére
addig tart amíg nem teszik ki máshol hogy abu ide be tudja írni.
-
attiLANte
tag
válasz
Ködösítésből újfent jeles - a legújabb pletyka, hogy már a tesztelők asztalán pihennek a kártyák (legalábbis AnandTech-éknél).
Lehet, hogy Abu nem nyaralni ment, hanem kiküldetésben van: éppen most csempészi be az országba az új RadeonokatHa a 9.8-as Catalyst Evergreen támogatással érkezik, akkor elég valószínű a szeptemberi bemutató...
-
janos666
nagyúr
válasz
Szerintem addig van hírzárlat, míg nincs hivatalos bejelentés.
Mondjuk a 4850-ről is csak 1-2 héttel a hivatalos megjelenés előtt volt teszt, de ott a forgalmazók hibáztak, és egy-két távoli országban eladtak magánszemélyeknek is egy pár darabot, aztán azok is körbejárták a világot, nem csak a tesztjeik.
Ja, és már volt aki a kezében fogta a kártyát, és neten mutogatta, mégsem volt biztos, hog 480 vagy 800 SP-s. Ha jól rémlik, már hivatalosan is bejelentették, mire valaki odáig jutott, hogy meghámozta a chipet, és megszámolta.
Én csak nostredámust játszom, mikor azt mondom, szeptemberben még 1 ph-s sem fog HD5-öst a kezében, vagy legalább is nem valami izmosabb, érdekes tipust, esetleg ilyen 5850, 8770... -
Chaser
legenda
válasz
TESCO-Zsömle #5018 üzenetére
2 hónap? Azt hittem szeptemberben jönnek
-
Med1on
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #4971 üzenetére
Túl jól működik az AMD marketing gépezete, aki itt most vmi biztosat tud mondani annak maximális respect
-
janos666
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #4973 üzenetére
Hogyne, persze.
Ezek az új pletykák tökre megerősítik a reális becsléseket: egy duplájára hízlalt RV770 (Bluegene kedvéért: Nem, nem lesz benne sem két UVD, tesseláló, és sideport rész, és egy esetleges ezeket érintő updgrade miatt sem híznak annyit, mint amit a csíkszél leszív a méretükből ->> De ha valódi a fénykép, és dualcore, akkor még az is lehet, hogy ezt-azt duplázni kell), a csíkszél és egyéb belső elrendezésbeli finomítgatások miatt még a DX 11 (pl új tesselátor ; és esetleges más apró újdonságok, mint pl. a sideport volt tavaj) valahol az RV770 környékén maradnak a méretek (vagy pont ott, vagy picit magasabban, mert amit kiszámolsz területarányt a csíkszélből, az nem adódik át lineárisan az újratervezés során, nincs tökéletesen kiaknázva a terület, ha nem piszkálnak mást is az architechtúrában, és most kellhettek plusz tranzisztorok a DX11 miatt, pl az új tesszeláláshoz, és ezek sosem bírják ki, hogy ne tegyenek be mindíg valami fesleges új cuccot az új GPU-kba, amit még 3 évig semmi se használ majd...)
Ezzel akkor kapunk egy RV770-től gyakorlatban ~80%-al gyorsabb chipet, ami egyes DX 10.1 játékokban túlméretes CPU mellett megüthet 100-110% többletet is.
Mindezt teszi úgy, hogy a GT300 (-nak nevezem most valami) még rejtély, annyit se tudni róla, mint erről. És ez most csak az emberek emlékezete miatt érdekes, mert ha veri majd az RV870-et, akkor hosszútávon az marad a koponyákab, hogy "de jó volt bevásárolni radeonokkal, nem hogy vártam volna még 2-3 hónapot". Ezt persze mindattól függetlenül, hogy addigra szép kis profitot termel az AMD, ez csak az "amire mindörökké emlékszünk". -
csatahajós
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #4967 üzenetére
Hali!
Javítsatok ki ha tévedek de a TSMC féle ostya képen kifejezetten nem Rv870esek vannak. Egyébként utánaolvasgattam más fórumokon is és elég valószínű hogy fake, a memvezérlő részt egy Shanghai die-shotból coppastelték és nem tűnik arányosnak....
VIszont az 1600SP-s számot mindkét linken említik.
Ricco_hun: szerintem a pozícionálás még nagy kérdőjel mindenkinek, az egyetlen amiben konzisztensek a források az hogy a Cypress az Rv870
-
Med1on
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #4959 üzenetére
Ilyen harcias pékárúval se találkoztam még
-
válasz
TESCO-Zsömle #4953 üzenetére
ROP-ból meg TEX-ből csak akkor lesz több, ha az AMD szeretné, hogy a pre-DX11 játékok is gyorsan menjenek
a 2-3-szoros gyorsulásnál meg érdemes lenne azt is tudni, hogy mit hasonlítunk össze mivel. alig hiszem, hogy olyan chip érkezik, ami az RV770-nél 2x gyorsabb lesz - viszont ha tényleg elkezdenek többchipes megoldásokat szállítani, akkor nem irreális a dolog.
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #4953 üzenetére
Valaki linkeljen már nekem egy izgulós smiley-t (én sehol sem találok).
Ugyanis egy Vörösfenyőre beneveznék. Remélem az Nv kivéreztetés azt jelenti majd, hogy a lehető legnagyobb teljesítményt fogjuk kapni a lehető legalacsonyabb árakon. Tudom ez így túl szépen hangzik, de hátha. Ha meg ezek teljesülnek is, akkor még ott vannak a félelmeim a gpu túlfeszelés (a minél nagyobb kihozatali arány miatt) és ebből adódóan a hűtés felől. Apropó van valami tippetek a ref hűtőt illetően? Marad a HD4890 hűtője vagy terveznek valami újat? Szerintem nem fognak új hűtőt fejleszteni, hogy az árakat alacsonyan tarthassák, max egy kis dizájnt visznek a műanyagburkolatba, de a blower meg a borda marad. -
Med1on
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #4949 üzenetére
Nem vok Abu de én így tudom:
* Cypress – dual-chip flagship graphics solutions powered by two RV870 chips (originally known as R800);
* Juniper – single-chip performance-mainstream graphics solution(s) based on RV870 chip;
* Redwood – single chip mainstream graphics solution(s) based on RV830 chip;
* Cedar – single chip entry-level graphics solution(s) based on RV810 chip;
* Hemlock – unknown. -
Med1on
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #4928 üzenetére
Igen de ezt tudná a HD 5870X2 is 2*1280SP-vel 900MHz-en.
-
válasz
TESCO-Zsömle #4920 üzenetére
Ja, még az is lehet, hogy butított-zsugorított K6-os, vagy K7-es magokból álló Larrabee hasonmás lesz, kiegészítve pár fix funkciós cuccal, hogy a mai játékokban is versenyképes legyen.
-
Bluegene
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #4906 üzenetére
jah biztos kemény lesz az rv870, nem csak egy "minor update"
János666 kalkulációi pl eléggé tévesek, mert olyan területek duplázásával számolt amiket nem is kell duplázni, és kifelejtette azt h a 40nm nem feltétlenül csak felére csökkenti, hanem pl tranzisztorsűrűséggel is operálnak
arről nem is beszélve h az RV770 a GDDR3mat is támogatja meg a GDDR5-öt, lehet az RV870-nél már csak a GDDR5-öt fogja, pl ezen is spórolhatnak területet, meg sok más apróságon is, amik összeadódnak
szal sokkal bonyolultabb a dolog, mind1 kiderül, de az 1200sp kereskedelmi("csalódás effektus" mint a 2900XT-nél) és racionális(több sp-nek nem olyan nagy az ára) szempontokból hatalmas bukta lenne
én már látom: az 5870X2, 6000 stream processoros szörnyeteg lesz, brutál hanggal, a Crysis Full HD@120fps pedig meg se kottyan neki, fel se pörög a ventije, mellette elintéz egy kis folding@home-ot is
hát inkább legyen ilyen azt kívánom mint valami ECO-Green cucc
-
janos666
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #4898 üzenetére
Először: ez nem szakértelem, csak laikus becslés, mert ez itt a "jóstopic".
Amúgy lehet, hogy amúgy is nagyképű vagyok mostanában, de ha menteni akarnám magam, akkor nosztalgiázás gyanánt elmesélhetem, hogy régóta ismerem már őt ahhoz, hogy tudjam, nem sértődős tipus Bluegene, akinek már nem is emlékszem a korábbi nevére, amit épp akkortályt bannoltak vagy 2x is, mikor megismerkedtünk az Rv770 jóstopickban. -
leviske
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #4827 üzenetére
Szerintem az előtt semmiképp, hogy megjelenne a 890FX... (ha ez lesz a neve) Nem hiszem, hogy hagynák elmenni a hullámot, amire felültethetik az új csúcs chipsetet. A CrossFireX bejelentésével is megvárták a 790FX-et.
Ha nagyon a Hydra-ra alapoztak, akkor úgyis csak a 890FX-el szerelt lapok tudják majd először beizzítani mind a 8 GPU-t.
(#4877) janos666: Az MS lebutította volna a DX10.0-t? Én eddig úgy tudtam, hogy a DX10 csak túl nagy mozgásteret hagyott és az nV ezt használta ki... tehát a G80 is már egy DX10-et támogató GPU, de attól még arra az útra nem elég, amire a MS rálépett a DX10-el.
A MS egyébként nem utálja az NV-t. Félre érted.Senki nem hiszi ezt... De a céljai elérését desktop fronton az AMD jobban tudja segíteni. Attől még van ahol az nVIDIA-val is közreműködnek,pl a ZoneHD ha jól emlékszem Tegra-ra épül...
Amúgy tudtommal a PS3 igen is különbözik fejlesztésében a XBOX-tól. Ezen is ugrál a Valve (ha jól emlékszem), hogy nekiik nem éri meg a plusz munka. XBOX-ról Windows-ra viszont elvileg pofon egyszerű a portolás.
A Linux-ot pedig nem vagyok benne biztos, hogy a játékok keltenék fel. Bár egy komolyabb tábor tudna kialakulni, de a Linux legnagyobb visszatartó ereje maga a Linux. Sokan nehezen tudnak áttérni Windows-ról... Mondom ezt hobbi Linux próbálgatóként.
-
Gonosz15
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #4839 üzenetére
RV810?
-
Med1on
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #4762 üzenetére
Hát igen nézhetjük úgy is, hogy duplájára nőt a kihozatal illetve egy másik szemszögből; mostanra sikerült elérni, hogy nagyjából minden második chip működőképes.
A hír alapján úgy tűnik jelentősen megnőtt az esély arra, hogy a nyár végén összeáll a TSMC+RV870 képlet.
-
P00By
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #4726 üzenetére
Nv
(nem akartam, csak kicsúszott) -
GuB3Ra
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #4661 üzenetére
"ugyanazt a szintet hozza, mint a konkurens olcsóbban..." Inkább drágábban
-
válasz
TESCO-Zsömle #4624 üzenetére
Minden évben meghal valamelyik gyártó
-
Komplikato
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #3863 üzenetére
"Én azokat sanjálom, akik annakidején a 3xxx-es szériát vették a DX10.1 miatt... Na őket keményem megszivatta nV taktikája,..."
Jut eszembe, Fuddzillán volt vagy egy hete hírekben, hogy nyáron kijövő noti GPU-kat NVidia DX10.1-el szállítja. Ez most amolyan hallgatólagos beletörödés, hülye marketing vagy rossz pletyka?
-
siva
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #3810 üzenetére
Talán azért van, hogy az OEM-ek, a "gép összerakó cégek", friss gépesek, már a megjelenés pillanatában, az új hardverre telepítsék a win7-t. Ne egy utólagos cserére...
Jó lenne az ATI-nak , ha ezekben a masinákban már benne lennének, a megjelenés pillanatában...
Ehhez pedig kész termék, és mennyiség kell. T-1 hónap min.. Szerintem..
Aktív témák
Hirdetés
- Canon MILC: EOS R és M topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- PlayStation 5
- Erősítő, hangfalak
- Androidos tablet topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest