- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
zack
nagyúr
válasz
#72042496 #8419 üzenetére
Ez sem teljesen igaz.
Amelyik nagykerből voltak az MSI 4890 OC kártyáim, a szervízesek is megerősítettek abban, inkább az MSI OC-t vegyem, mert az Asus drága, és nem megy annyira tuningban. Úgy tudom a 4890 topikban sem tartoznak az Asus kártyák a legjobb órajeleken szaladgáló kártyák közé.
-
janos666
nagyúr
válasz
#72042496 #8408 üzenetére
1: Többnyire nem fér be a sporttáskámba a dobozuk, márpedig még a parkolóig sem akarom kézben vinni. ("meee' nekem 'ciki' mesefigurás VGA dobozzal lavírozni azuccán" - Mert arról is ők tehetnek, mikor rózsaszín kislányos, meg HarryPottertől is bénább varázslós a díszítés...
) És akkor még mi van ha busszal jöttem...
2: Nekem nem kell semmi más, csak egy zacsis VGA, és az esetleges átalakító kábelek/csatlakozók. Jó, ha van mellette driver CD, ami már a 0. napon elavult, mire hazaérek vele, de elfér. Viszont nem kell nekem semmi bundle, olyan régi játékok, amikkel eszemben sincs játszani, vagy ha volt, akkor már jó valószínűséggel rég végigtoltam, mire kibontom a VGA-t. Még a PowerDVD licenseket is unom, mert van már itthon vagy 8 kulcsom minden Cyberlink szarhoz. Nekem ne építsék be ezeket az árba, majd megveszem, ha akarom.
3: Az ár... Gondolom a bőséges bundle (bár tudom hogy csak részben, és inkább a puszta márkanév) miatt drágább, mint egyes gyártók, akik értelmesen tudják forgalomba hozni ugyan azt az átcímkézett kártyát.
Régen még ajánlgatták a jó garanciaszervizük miatt, de mikor egyszer igénybe kellett vennem, nem volt gyorsabb, mint mondjuk az MSI-é, amiről meg azt mondják, hogy szar. (bár MSI-t sem szivesen veszek)A kedvencem a Gainward, közel annyiért adják a GoldenSamplet, mint az ASUS a simát (vagy félúton a sima és ASUS TOP közt), és eddigi tapasztalataim alapján ők tényleg leválogatják a tuningos kártyákat a GS-ekhez, mert tényleg mennek, mint a fene. Persze nincs sok bundle, de VGA-t akarok venni, méghozzá minél jobbat, minél jobb ár/értékben...
AMD-nél pedig a Sapphire szokott észnél lenni, vagy a HIS legalább próbál rendes hűtőket csinálni az elbaszott referencia helyett. (csak mire kiadják, én már inkább elfelé adom azt a kártyát, aminek kijönnek az IceQ verziójával)
Bár a Sapphire kimondottan ocsmány grafikákat tesz a dobozra és a hűtőre, de a kártyát nem látom, még a gépházamat se, a doboz meg megy a padlásra. Gainwardnál láttam eddig a leg bejövősebb műnőt is a dobozon. (8800GTS). -
janos666
nagyúr
válasz
#72042496 #8369 üzenetére
A HD4-eken csak a DVI-n át jön ki a hang (HDMI kábelre átalakítóval), nincs belső kivezetés.
Geforceokon pedig elektromos SPDIF bemenet van a nyákon, de az megint más.
Amit te írsz, az úgy megy, ha a VGA-t a hangkártyára kötöd (HDMI kábellel, házon kívül), az rárakja a képet, és úgy kötöd a TV-t a hangkártyára (vagyis jobb helyeken közbeiktatod az A/V erősítőt, ami lekapja magának a hangot). -
janos666
nagyúr
válasz
#72042496 #8174 üzenetére
Az x2-nek illene olcsóbbnak lenni, mint 2db sima kártyának.
Akár azért, hogy könnyebben elcsábulj (ne okoskodj, hogy ma 1, aztán ha lement az ára megtoldod még 1-2-vel CF-be...), meg hát elvileg nekik is olcsóbb előállítani, és figyelni kell a lélektani határokra a végösszeggel...
Az elhanyagolhatóan vékony réteg, akinek x2-ből sem elég egy, hanem CFX kell, rájuk nézve sem lehet a több lehetséges maximális GPU számra hivatkozva drágább az X2, mint 2db sima kártya.
És mondjuk ha előbb jön a túlárazott 5870x2, akkor a sokkal olcsóbb 2x5850 CF kavarhatna be házon belül, illetve szerintem csak 5850x2 fog most jönni a nagyobb fogyasztás miatt, akkor annak is olcsóbbnak kéne lenni, mint 2db 5850-nek, de legalább is nem lehetne drágább. -
DemonDani
addikt
válasz
#72042496 #8085 üzenetére
* Alien vs. Predator: DX11, tesselator, Q1/10
* Battlefield: Bad Company 2: DX11, Q1/10
* BattleForge: DX11, direct compute, via patch, 09/09 (thx2 Demirug)
* Crysis 2: DX10.1, DX11
* Dirt 2: DX11, tesselator, 12/09
* Dungeons and Dragons Online: Eberron Unlimited: DX11, TBA
* F1 2010: DX11, 2010
* Genghis Khan: DX11, TBA
* Lord of ther Rings Online: DX11, Q1/10
* Race Driver: Grid 2: DX11
* Stalker: Call of Pripyat: DX11, 11/09* Frostbite 2 Engine: DX11, 2010
* Vision Engine: DX11, TBAén csak szórom a szemetet. meg se néztem mi van a képen csak h grafikon meg 5870 jó lesz etetni
-
rocket
nagyúr
válasz
#72042496 #8085 üzenetére
Nem kell foglalkozni ezekkel a PR slideokkal, hamarosan jonnek a tesztek aztan lehull a lepel.
Egyebkent tuti az 512mb-os HD4870-net hasznaltak, es olyan felbontasokban/beallitasokkal hogy kifutassak a VRAM-bol, de ehez kepest se lenyugozo az eredmeny ami legalabb a tobbi teljesitmeny tablazatnal megvolt elso ranezesnel -
rocket
nagyúr
válasz
#72042496 #7734 üzenetére
A jobb oldali HD5850-rol keszult kep az egyik AMD-s prezentacios kepbol van kivagva.
Bal oldali pedig ugytunik mintha valojaban a HD5870 lenne, a jobb oldali kepeken latszik, hogy a HD5870 hutesenek a vege joval csucsosabb es ez latszik a bal oldalon is a HD5850 1GB-nak irt kepen.#7728: Joval kevesebb alkatresz kell valoszinuleg a HD5850-re, valoszinuleg nem csak rovidebb de kevesebb retegu is lesz a nyakja a HD5870-hez kepest.
Hasonlo meret beli kulonbseg van a 8800GTS 640 es a 8800GTX kozott.
-
sniper elite
senior tag
válasz
#72042496 #7609 üzenetére
oké de én 5870nél nem adom alább, 5850 kb hasonló teljesítményen lesz mint a 70, talán 5-10% lesz a különbség, nem választasz te se rosszul! Abból akár te is összerakhatsz egy CF-et vagy 3darabot benyomhatsz a gépbe! x2ből meg lehet később veszek 1-et aztán a 5870 mellé berakom, a másik 5870-et meg eladom itt a ph-n, meddig tart... De aztán lehet az lesz, mert még sose volt három kártyás rendszerem, hogy kipróbálom három 5870 2gb-os fajtából! Aztán máris kipróbáltam egy újdonságot
-
luw2win
őstag
-
janos666
nagyúr
válasz
#72042496 #7477 üzenetére
Ez nekem nem tetszik, sőt, értelmetlen. A bluray 1920-as, és vagy 1080, vagy kicsit kevesebb, ha 16:9-től is szélesebb a vászon, de 2560-as filmet hol találsz? Vagy akkor bilinear módban felnagyítja a képet, sőt, széthúzza ilyen méretarányra? Brááhh... neee...
Minden máshoz pedig jobb lehet a 2560x1600, ha már 1920-tól nagyobb kell.Még az FPS témához:
Mikor a játékmotor 30x frissít, akkor utána interpolál, (netán online módban extrapolál is ha kell), majd esetleg még valami mozgássimítást is alkalmaz.
És innen jöhet valami, ami érzésre elkülöníti a fix 60 (ne is Vsync, csak beiktatott fps limit szinkron nélkül), 120, és akár 333 közti különbséget egyes motoroknál.
Ha több FPS-el ketyeg a képfeldolgozás fix monitorfrissítés és fix scene limit mellett, akkor a motor több pontra végzi az interpolálást, több pontból jobban működhet a mozgás simítása (és talán megelőzi azt, hogy úgysem kerül ki minden képkocka a monitorra).De! Amire inkább tippelek: A "gigamega brutál FPS-ek" azok szinte már mindig CPU limitre futnak, tehát, ha ilyenkor visszaesik az FPS, az azt jelenti, hogy nem bírja már a CPU. És mivel a CPU végez minden mást is (interpolál, extrapolál, fogadja és küldi a szerver közt a csomagokat, esetleg hangot kever, fizikát számol, megannyi más...), ha CPU túlterhelés miatt megzuhan az FPS, akkor lassul minden más háttérben futó folyamat is, és voala, már van esély megérezni mikor 333 helyett 120 FPS-t ír a számláló, mert 100%-on fuldoklik a CPU, és ezért nem olyan olajozott minden. De ez is inkább enginefüggő lehet, én a CS:S-t is Vsyncel toltam, mert épp hogy olyankor tűnt folyamatosabbnak, és akkor hittem, hogy ettől játszom jobban, nem akkor, mikor elengedtem 300-ig az FPS-t a 60Hz-es monitoron. (Talán, mert kíméltem a procit, ami tudta tenni egyéb fontosabb dolgait a 240 felesleges képkocka legyártása helyett?
)
-
janos666
nagyúr
válasz
#72042496 #6969 üzenetére
De itt jön képbe az, amit arról mondtam, hogy szabvány szerint tud 75-öt adni a 6 pines csati, a legtöbb táp ad arra simán 200-at is, ha kell, mert arra csak a 18A-es ágankénti maximumok vonatkoznak, ami 18*12=216, de egy 6 pines csatin azért van annyi tű, mert nem csak 1, de akár 3 ág is köthető rá (vagy ugyan az duplán, triplán, de akár lehet mind külön-külön 18-as, ami már eszement szám, ki se írom, de pl. egy corsair tápon meg még ágankénti bontás sincs...
)
Tehát a kártya kialakításakor csak arra kell figyelni, hogy szabvány szerint a TDP-nél több juthasson át a csatikon, később ez nem fogja majd vissza a tuningot, az esetleg azért lesz, mert a tápköröket is megcsonkítják, és azokon nem jut át a kellő áram, vagy van rajta overcurrent protection, hasonlók...
Mint pl 4850-es is húztak 4870 órajelek fölé.De hosszútávon meg a profitból lehet tőkét visszaforgatni nem? A profitot lehet visszaosztani, az egyéb gyarapodás múlandó (az eszközök amortizálódnak, és tökmindegy, hogy mennyi gép van, ha nem termel, és nem akarják felszámolni...).
-
janos666
nagyúr
válasz
#72042496 #6965 üzenetére
Ugyan így kell számolgatni. Ha csak 1db 6 tűs lesz, akkor 150W-ot kajálhat, abba nagyon neccesen férhet be az 50-es, ha a 70-esre 190-et mondanak (és mondanak valamit az 50-esre is, de az önmagában kevésbé hitelesebb, mint a 70-es értéke, amiből viszont a többi hitelesnek tűnő infó alapján visszasaccolva is hasonlóan 150 felett lesz).
Lehet rajta 1x8 pin, 2x6 pin, vagy 1x6, de akkor vagy gyengébb lesz, mint mondják, vagy nem igazak a 70-es adatai sem, netán hivatalosan nem lesz PCI-E 1.0 kompatibilis. -
janos666
nagyúr
válasz
#72042496 #6958 üzenetére
Aljzatból 75, plusz kábelből 2x75 a 6 tűs csatikból, és így elvileg kaphat 225W-ot, ennyit talán be is kajál, ha rendesen megtuningolják a kártyát.
Na persze ez a szabvány, de ehhez a VGA is ragaszkodni kényszerül, legalább látszólag -> viszont legtöbbször, ha ugyanazt a csatit kettéosztod, sorban rádugod mindkét foglalatra, akkor megy, mert a táp 75W felett is küld a kábelbe, csak a 12V-os ágak max 18A-ére figyel, de abból több is rá van drótozva a 6 pinre is, így mehet akár sokkal több is rajtuk...Viszont szabványon belül maradva érdekes, hogy a 75+75+150, vagyis 300W a maximum, amit foglalat+6+8 pinen fel tud venni egy kártya, tehát effölé elvileg nem mehetnek az X2-vel sem, ami érdekes a 190W-os 5870-el, ha duplázni akarják...
Ha aljzat+8+8 pin, akkor 375W a csúcs, ebbe is épp csak, ha beleférhet majd egy teljes értékű 5870x2, ha tényleg duplázott lesz, nem tiltanak le SP-ket és tekerik kisebb órajere a GPU-kat (hogy kisebb Vcore is elég legyen).
Ha hivatalosan feladják a visszafelé kompatibilitást a PCE-E 1.0-val, akkor mehetnek 450W-ig, de addig nem is kell, mert beleférnek a 8+8-ba (vagy 6+8 és csak 2.0-ás slot a hivatalos). De azért már az is érdekes lesz. -
Bluegene
addikt
válasz
#72042496 #6732 üzenetére
hát én is szeretném, de sajnos nem megy csak részben, reméljük jövőre bejön a bécsi meló, oszt veszek egy ilyen csodagépet, te meg átjöhetsz 500Ft/óra játszani
kussban lévő gép: idle-ben csendes, terhelés alatt fülhallgatót húzok játékhoz(szal nem zavar amikor felpörög végülis)
full grafika: eddig megvolt, 1280-as felbontásba, igaz physix mirrors edgebe nem volt
a normális térhang: ilyen nincs, bár a füles sztereó30-40" körüli kijelző. 19 es van, sztem ez pont jó nekem, sőt 17esen nőttem fel
mert leginkább autóversenyzem sztem vegyél egy Xbox 360-ast és hozzá egy tévét
azzal jársz a legjobban, mint folyton 58xx, 68xx, 78xx, 88xx... nevezetű szériákba pumpáld a pénzt
-
janos666
nagyúr
válasz
#72042496 #6628 üzenetére
Végül is tuti elmegy úgy is, ha nem akar egyébként is megdögleni, és RAM sünikre is lehet cserélni a vékony hátlapot (vagy a hátlap tetejére aggatni a süniket...). De mennyivel egyszerűbb és szebb lenne, ha elől lenne minden érdemben melegedő alkatrész.
(Mármint nekünk, nekik biztos így volt egyszerűbb, azért van így, de ez is érdekes, hisz elég nagydarab kártya, hely tuti lett volna elől is) -
-
gyiku
nagyúr
válasz
#72042496 #5567 üzenetére
lesz itt konkurencia:
[Rumour] Nvidia may rebrand GT 200 parts to 300 -
válasz
#72042496 #4911 üzenetére
platform-limit: ahol szűk keresztmetszetté válik a CPU, vagy a rendszermemória, vagy a PCIE sávszélesség, vagy a kitudjamicsoda, vagy ezek közül több is. nézd meg a 4870X2 tesztemet, egy csomó játékban a felbontás növelésével javul a CF skálázódás. erre rendszeresen rámondja mindenki, hogy CPU-limit, pedig korántsem mindig az - a tesztben pl. a GRID-et 90%-ban a rendszermemória fogja vissza.
Gonosz #4914: viszont a crossbar hiába "elavult", sebességben nem rosszabb...
Med1on #4927: nem csak Te érzed
Bluegene: kicsit olvass már utána a csíkszélességekkel kapcsolatos lehetőségeknek és korlátoknak, mert saját magadat lovallod bele egyre nagyobb mondásokba, miközben a legalapabb feltételezéseid körül gondok vannak
-
tome.jr
addikt
válasz
#72042496 #2606 üzenetére
Na hát akkor te is sokat látott, öreg motoros lehetsz a szakmában. Az tény hogy lehet vele szívni rendesen, ezt én is megerősítem. Viszont ha az ember kitanulja a dolgokat, meg rájön hogy valójában milyen alkatrész is kell a kívánt ereményhez akkor kárpótol a szenvedésért a vízcsobogás. Én is még a tanulás fázisban vagyok. Mire összeállt (még mindig nem) a cucc rájöttem, hogy az egészet máshogy kellett volna felépíteni.
-
-
válasz
#72042496 #2602 üzenetére
De akkor kellene egy plusz szoba a gépnek. :S
Miért nem jó a teljes víz?mod: Ja, a MAX-ról annyit, hoyg haver ATi 4850-es kariján alt+w nyomásakor elkezd szétesni a kép, és csak reset+file újra betöltése után lesz jó. Olyan is volt már, hogy amikor átlátszóvá tettem a modellt, hogy csontozzak, akkor nem lett átlátszó, csak miután átváltottam másik nézetre, majd vissza. Normal vektorok irányának váltása sem sikerül mindig. Ez utóbbi miatt haver egyszer nagyon sokat szívott, és nem is lett kész időre emiatt egy megrendeléssel. Rendernél jó volt, preview-ban nem. MAX+pluginek, VGA driver reinstall is volt, de semmi. Végül szoftveres módben fejezte be.
Mindez DX használatával, OGL ennél sokkal rosszabb.
Persze, ez a leírás az elmúlt bő fél év összesítése, van hogy hetekig nem fut bele semmi problémába, de épp elég az, hogy nem tudod, mikor szivat meg.
Nekem 76gs-en még soha nem volt bajom D3d módban. OGL nálam se éppen tökéletes. -
sniper elite
senior tag
válasz
#72042496 #2071 üzenetére
Dehogy smafuk, tudom mekkora erejük van az egyszíves oroszlánoknak is
Nekem is sokáig csak egy magos kártyáim voltak, és több még mindig vissza jön a legszebb emlékeimben annyira megbízható erős teljesítményt nyújtottak! Csak hát hogy őszinte legyek, hamár van rá pénzem akkor inkább nem kettő egymagos karit rakok crossfire-be hanem kettő kétmagosat, de ehhez meg már egy iszonyat erős és drága procit is kell venni hogy kihajtsa, és itt az én példám hogy megvettem, de ha el akarom adni akkor itthon szinte lehetetlen "olyan áron"! Szóval nem mindig az jár jól, aki sokat elbax a gépére! Az meghogy szerinted nem kell az éppen aktuális középkategóriás kártyára cserélni.... hát eléggé vitatott, mivel ennek a kategóriának ez a logikája hogy mindig a legújabb szériából lehet frissíteni aránylag olcsón! Bár aki nem akarja követni a fejlesztéseket az ne tegye,de ne is nyavalyogjon ha lassulnak a legújabb gamek
-
TTomax
félisten
válasz
#72042496 #1592 üzenetére
Milyen fejlesztett powerplay???Az RV670-ben ment szépen... csak elfelejtette a kedves ATI...maradt az orajelvisszavétel mert az RV770-nek relatíve alul vannak feszelve,és akkor ugy gondolták már ez nem is kell... sőt gyanítom ez is a"költséghatékony" ATI stratégia része volt....azért is lesz ez a ráncfelvarott változat drágább... csak ennek elég sokan megitták a levét akik nem készültek rá... persze tudom nem kell megtéríteni,hogy jó volt ez így,meg bírja meg stb....
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#72042496 #651 üzenetére
Az RV740 az jön áprilisban. Az RV790 meg, akkor jön ha elfogynak az RV770 készletek. KB. nyár közepe (persze a chip már áprilisban kész lesz). Az RV870 meg valszeg nyáron lesz kész és a G300 előtt jön valamennyivel, de Q4-nél tovább nem várnak, mert jön a Win 7. Ha késik a G300, akkor késik.
A legfontosabb stratégia az ár. Mindenképp azt akarják, hogy a G300 már az első héten szenvedjen egy 200 dolláros árcsökkenést, pont úgy ahogy a G200. Ezért is késleltetik az RV870-et, hogy az NV ne tudja a teljesítményt, és ne igazítsa hozzá az árat. Túlképp az NV partnerek helyzetét akarják válságossá tenni.
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Kerékpársportok
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- OLED TV topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Átlátszó, vezetékmentes YUNZII klaviatúra numerikus paddal
- Napelem
- További aktív témák...
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest