Aktív témák
-
Ricco_hun
senior tag
Na, sikerült megtalálnod az érvelésem leggyengébb alappillérét.
Nem tudom biztosan, hogy olcsóbb-e gyártani ezeket a 40nm-es cuccokat, merthát nagyobbak, több a tranyó, dx11 stb. De hacsak annyiba kerül, mint egy rv790, már akkor pofátlan az árazás, főleg a tsmc jótékonykodásával együtt.
Mindegy is, a lényeg a hsz-em többi részében van.(#8121) Bluegene: csak ennyi: 50k-ért? 30k-t még talán megérne.
(#8122) Abu: És nem akarja továbbnövelni a részesedést? Ha jól tudom méd mindig az Nv vezet, akkor mégis milyen gesztenyét kapartak ki, amit most megesznek? Még erősen kapargatniuk kéne, nem pedig poátlankodni a codálatosz dx11-el.
-
Bluegene
addikt
de nem bízom benne, hogy teljesítményben megfogja még az nvidia az atit én erre nem is gondoltam, én arra gondoltam hogy egyenértékű/jobb lesz sebességben, de drága lesz
hát ha még el sem érik, sztem lehet meg se jelenttetik, mert minek? azért hogy veszteségesen adjanak egy lassabb kártyát? vagy akkor elgondolkozhatnak hogy merre indulnak
-
tome.jr
addikt
Ebben a topicban senki nem tud semmi konkrétumot maradjunk annyiban. Napok óta olvasom a hsz-eket és kicsit már kezd sci-fi-be hajlani a topic. Minden nappal jobb teljesítményű lesz az 5870, a végén megeszi reggelire a quad Mars-ot is. Ez nekem elég meseszerű. Ha így lenne az ATI beleszórhatná a meglévő raktárkészleteit az óceánba mert a kutyának sem kellenének utána a régi kártyák.
-
janos666
nagyúr
Szerintem sem érdemes, okosabb már a Vista/Win7, szívesebben használja a fizikai RAM-ot, és csak akkor swappol, ha az már betelni készül, de olyankor meg jól jön, ha ott van tartaléknak a pagefile.
Tényleg jó szarul fog kinézni. De úgysem látod. Ellenben ugyan azt a régi lenkereket kapja, mint a HD4-ek is. Nem hogy vennének ők is a deltától olyat, mint az nv. És akkor emellé a szélkerék mellé akkor tökre lefojtják a levegő útját mindenfelé, "had süvítsen!", az se baj, ha a nagyja a gépházon belülre megy, a DVI-HDMI átalakító is tökéletes, de pazaroljuk az értékes helyet ott hátul, nem parasztvakítás az a sok port. (mert akkor meg hagyjanak el egy DVI-t, és helyette 1-1 HDMI-Display port...).
(#6084) rocket
-
-
-
törölt tag
Nem hülyeség, ez így működik. Mikor a határra érkezik a csomag, akkor a VPOP értesít az áfa-fizetési kötelezettségről. A linkeden is szerepel az adó tárgya (és hatálya) alatt, hogy az import bizony áfaköteles.
Ez a papírforma, ettől még előfordul, hogy "átcsúszik" a küldemény. Amúgy is lehet ügyeskedni, a legális módszerek közül pl. elég ha a népszerű, Szlovákiában történő vámoltatás gyakorlatára gondolunk.
-
robotjatek
tag
Egyetértek.
Lenne egy kérdésem is: A mostani GPU-k ugye a grafikai számításhoz vannak optimalizálva, ez megy nekik, általános számításban nem olyan jók. Most ha visszatérünk a processzor által számított grafikára nem járunk rosszabbul? Illetve megszűnik a modularitás is lassan, nem tudjuk a leggyengébb elemet cserélni a gépünkben lesz egy dolog, azt kell cserélgetni. Ez csak nekem nem tetszik?
-
tome.jr
addikt
Akkor ha az én szintemen akarsz mozogni hallgasd meg az alábbi interjút és rájössz melyik VGA ellen van pozícionálva a 4890. Ez talán elég konkrét lesz még neked is.
Részlet egy korábban linkelt 4890X2-höz kapcsolódó hírből, amivel nem nagyon foglalkozott senki: There is one ATI partner that actually plans such a design and wants to do dual-1GHz GPU clock, partnered with 2GB and 4GB of GDDR5 memory.
Ha ezzel a speccel kihozza valaki akkor az tényleg überbrutál lesz
-
tome.jr
addikt
Úgy látom inkáb te kezded a flame-et, meg az okoskodást. Pusztán egy ismerősöm konkrét tapasztalatát írtam le a 4890-ről. Mivel priviben leveleztük le a dolgot, így nem fogom közhírré tenni. Nem vagyok az a fajta aki csak úgy szokott dobálózni ilyen dolgokkal, aki ismer tudja aki meg nem az nem érdekel.
Egyébként Crysis-ban tesztelte az illető, hogy milyen felbontásban nem tudom (22 colos monitorja van). Az általános tapasztala az volt hogy le van maradva a 260-tól.
De ha ennyire meg tudod mondani a frankót kérlek linkelj egy saját tesztet. Azon az időszakon már túl vagyok hogy internetes teszteknek higgyek, inkább a saját szememnek meg a szavahihető ismerősöknek hiszek.
leviske: 216 sp 65 nm volt, ez talán a legjobb kombó
-
emmm
őstag
Nekem inkább az számít, hogy mit tud a drága
Az új kártyák nem hinném, hogy méretben változnának, még a mag is kisebb lesz. De tegyenek már rá egy nyamvadt hűtőszekrényt, ne ezeket a vackokat, mint a 4850-en van nekem
Jut eszembe. Ma beszélgettem egy drága kollégával, aki mint kiderült, lecserélte a Quadját meg a 6 giga memóriáját, alaplapját és a GTX 280-asát. Mindezt egy 920-as i7-es procira, 12 GB DDR3 tri-channel memóriára, meg mittudomén milyen alaplapra...és a legdurvább: egy GTX 295-re. Kicsit elhűltem. És mit gondoltok, mivel nyomja a srác? 1900-as felbontáson tolja, Counter Srtrike-kal!!! Erre kellett neki az erős gép. Na komolyan, ettől teljesen lehidaltam...
Azt mondta, ő mindig az aktuálisan beszerezhető legerősebb gépet veszi. Kérdeztem, hogy mennyiért adta el a 4870 X2-esét (ami gondoltam, előtte lehetett). Azt mondta, hogy a büdös %!&@& ati kártyát ugyan be nem teszi a gépébe, merthogy szar. Na, újabb paff, erre már otthagytamPont most, hogy jönnek majd ki az újabb kártyák, mondja ezt?
És hozzáteszem, szokta olvasni a prohardver cikkeket.
-
leviske
veterán
A HD4830 ugyan úgy RV770-esekre épül... Kétlem, hogy az RV790-et benyomnák a HD4800-as családba, ezzel megölve a többi, rá épülő kártya kihozatalának lehetőségét.
A HD3830 is HD3690 ként kezdte meg a pályafutását, de végül úgy döntöttek, hogy az RV670-es mag miatt megkapja a HD3800-as családban való létjogosultságot.
-
Bluegene
addikt
hát szerintem értelmesebb a 4970 és 4950
mint hogy 4890 és az RV790pro??? az 4870? nem lenne logikus mégha teljesítményben egyeznek is, azért mégiscsak 40nm
tehát én 4970/4950-re szavazok, azonkívűl még azért is praktikusabb mert lehet még 4990 is(miután finomítottak a gyártáson és emelték a ref. órajelet), meghát mégiscsak jobban elkülönítené
rocket: 40nm-es lesz jelen állás szerint és ez a logikus, ez a fejlődés útja, persze nagyon kicsi az esély h neked lesz igazad és 55nm marad, de lehet h igazad van, itt kábé 20 emberből 19 úgy véli h 40nm-es lesz, egyedül te hiszed azt h 55nm, kábé ennyi az esély 20:1-hez
, egyébként szomorú lenne ha neked lenne igazad
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest