Aktív témák
-
zuchy
őstag
válasz
robyeger #8272 üzenetére
Szerintem nem lehet csak úgy kettévágni az RV870 lapkát...
Az egy komplett chip, nem két egyforma részből épül fel. Ahogy már írták előttem a két cluster közösen használja a ropokat. Sőt olyan részek is vannak benne, amik csak az egyik odalon vannak jelen. PL PCI-E csatoló.
Külön chipet kell gyártani a Junipernek is, nem lehet lesarabolni egy Crypress lapkát.Abu: Amint lejár az NDA megy is ki. Nagyon helyes.
-
zuchy
őstag
válasz
Ricco_hun #8133 üzenetére
Ahhoz, hogy jelentősebben olcsóbb legyen, jót kell alakítania az Nv-nek.
Amíg nincsen érdemi konkurencia úgy áraz, ahogy akar, lásd i7.
A HD4000-es árazásának miértje is le lett már írva, jelentősen növelni kellett a részesedést.
Mivel az Nv nagy valószínűséggel más irányba tart, így előbb utóbb nőni fog a részesedés, árcsökkentés nélkül is. -
zuchy
őstag
Öhöm, én nem a a játékmenetet dícsértem, nem az irányítást, hanem arra, hogy gondoltak a fejleszők az Nv tulajokra is, hogy ne kelljen 3 fps el játszani, ha valaki mégis Nv-n akar Stromrise-ozni, és AA-t használni. Melyik játék használja még ki a CUDA-t AA alatt? Én másról nem tudok.
-
zuchy
őstag
Aranyban a S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat.
Meg ami késik, nem múlik. -
zuchy
őstag
Na végre valami valami összehasonlító. Thx Rocket!
Amúgy kíváncsi vagyok az X2 hűtésére.
De annyira nem is hosszabb, mint a 5870. De ez a fél szellőzőrács megőrjít. Mér nem elég 1 DVI oda.
Mindenkinek: Nem lehet Displayport -> DVI átlakítót venni?
Vagy majd megvárom az egyedi nyákos, és hűtős kártyákat.Janos666: Igen, az új generáció üdvöskéje nem drága, ha csak annyiba fáj, mint az előzőé, de ha semmi egetrengető javulást nem hoz, akkor azért joggal pampog az ember, hogy se nem olcsóbb, se nem lényegesen gyorsabb, és a plusz tudása sem hozza le a csillagokat, akkor minek váltson?
A fogyasztás és melegedés is fontos szempont. Ha ugyanazt tudná minden téren az új generáció, mint a régi, akkor ki sem adták volna.
Az X2-t meg szvsz előbb kellett volna eladni.
-
zuchy
őstag
válasz
Gonosz15 #7440 üzenetére
Az bizony.
Kell a konkurencia, hogy az árak normálisak legyenek. Ha nem hoz ki az Nv új karit, akkor reménykedjünk, hogy nem megy fel a 400/300$.
Nem biztos, hogy megéri nekik egyálatlán kiadni egy Fermi/GT300-t. Ha igazak a pletykák, akkor ~512SP-s lesz, kicsit erősebb, mint a GTX295.
Amivel viszont a HD5870 van pariban, és az utóbbit jóval olcsóbb előállítani, mint majd egy nagy monolitikus chipet. Bár lehet, hogy maradnak, kiadják a VGA piacra is a kártyájukat, de drágábban, és a úgymond a Larrabee ellen pozícionálják be magukat. -
zuchy
őstag
válasz
csatahajós #7293 üzenetére
-
zuchy
őstag
válasz
einstein #7231 üzenetére
Ez így van, CoD-ban fontos a minél több fps, és nem csak azért mert jobban folyik a kép...(amúgy ezt is észre lehet venni. Ha pl 125 fps-ről felnyomod 250-re. És nem az fps váltást veszed észre, hanem hogy kissebbek leszenk a mikroakadások, megakadások.) hanem mert egyes mozdulatoknak, vagy tűzgyorsaságban van fontos szerepe, egyszóval gyorsul minden. Ami multiban elengedhetetlen.
-
zuchy
őstag
De UT3 alatt CPU limites is lesz a HD5870. Csak extrém magas felbontásban, és szűrőkkel nem. Ellenben a GTX295 nem lesz CPU limitált.
Viszont Unigine Tropics-ban aláz a HD Radeon. Úgy a GTX295 szintjén van. Bár ki tudja, hogy ez a teszt tükrözi-e a valóságot.(#7151) VinoRosso: Igaz...Én arra tippelek, hogy valamivel gyorsabb lesz, mint a GTX295.
-
zuchy
őstag
Na ez egy pár játék évente. Igaz elég jók, bár a túloldalon is lesznek szép számmal jó gammák. A két cég teljesen eltérő módon közelíti meg a problémát. Az Nv pénzzel, megvesznek egy-pár játékot. Az AMD hagyja az egészet a maga útján menni, mivel az új, gyors, hasznos technika (DX11) csábítja magával a fejlesztőket.
Jelenleg még ez a helyzet. De miután meg lesz Nv-nek is a DX11-s kártyája, már nincs akadálya a DX11 elterjedésének. Ezzel csak egy a baj, hogy már csak egyetlen ütőkártyája marad neki, a PhysX."Get In The Way Of Its Meant To Be Game"
-
zuchy
őstag
válasz
theniel #7064 üzenetére
Nem feltétlenül kell 250 alaplap+memó+proc alá.
Elég egy E8500 4,5 GHz-n és mindent kihajt. Persze aki ilyet vesz a Full-HD-ban, vagy még nagyobban tolja.- Megoldódtak az ATi szoftveres problémái?:Milyenekre gondolsz pl?
Mert én még nem találkoztam olyannal.
- A játákok többségét már nem Nvidia-ra írják?: Nem. Vége a TWINTBP programnak, csak egy két stúdió van még benne. pl Futuremark.
- Szükség van egyáltalán gyorsulásra a jelenlegi játékparkot figyelembe véve?:
Gyorsulás az mindig lesz, ez a fejlődés, nem lehet megállni, az hogy szükség lesz rá azt eldönti mindenki maga.- DX 11 mikor lesz?: Idén, 3 cím jön/jöhet. Egyik a Stalker Call of Pripyat, másik a Colin DIRT 2, a 3. a Battlefogre DX11 patch. De még készül DX11-re az új Alien vs Predator, a Battlefield Bad Company 2 is talán idén kijöhet...
(#7066) Ricco_hun:Az hogy drága a HD5xxx, azt a konkurencia hiányának köszönheti...
-
zuchy
őstag
válasz
janos666 #7027 üzenetére
Ez csak az ES, és a véglegesen csak 1 sornyi display port lesz, ugye?
Azt én is remélem. Nem gondolhajták, hogy fél szellőzőrácson fog távozni 190W-nyi eldiszipált hő.
De van egy olyan érzésem, hogy megtartja az ősi legendát, miszerint egy Radeonnak hangosnak kell lennie.
Asszem az elő igazán hangos ATi az X850XT volt. -
zuchy
őstag
Akárhogy nézem de az a 320 komplex skalár stream processzor nem sokat fog érni lásd 4870 vagy 4890 az egyszerű stream procik meg csak túró hogy tele legyen az a magocska
Ha ez így lenne, akkor mért rakná "tele" ilyenekkel az AMD?
Hogy drágább legyen az előállítási költség?Ne beszélj már zöldségeket.
Más: Durva lenne, ha ilyen dual-clasteres lenne a Crypress.
A teljesítményyadatok meg brutálak. Szinte ingyenessé fog válni az AA, AF. -
zuchy
őstag
Az alacsony idle fogyasztás azt is jelenti, hogy nem szar a TSMC 40 nanója.
Ha szar lenne jobban meg kéne feszelni a GPU-kat. szvsz.
Meg amint már említették előttem, lekapcsolnak a chipben egy csomó felesleges terültetet, ami nem kell az asztal megjelenítéséhez. Durva lenne, ha a venti is megállna.
Szerintem kivitelezhető.persze egy jól szellőző házban...
-
zuchy
őstag
válasz
Dark KillerX #6759 üzenetére
Nem hiszem, hogy akkor pár hónapra jönnne a 6 magot kihasználó játék.
A grafikuskártya az más. Még most is alig van pár játék, ami 4 magot használ, nem hogy 6-ot.
Azt off vége. -
zuchy
őstag
válasz
Dark KillerX #6755 üzenetére
És melyik játék fogja kihasználni a 6 magot?
-
zuchy
őstag
Mondjuk a Crysis-os bemutatón fentebb, csak 3 monitor van, és nincsen középen csík.
Én meg tudnám szokni...
A két szélsőt, úgy is csak a periférikus látással lehet látni.(#6639) mad1: Szerintem jobb a kétmagosat magasabb órajelen járatni. Persze attól függ mire kel. GTA4-hez 4 magos passzol, meg egy két játékhoz. De a többi csak 2-t használ.
i7 minek? Most játszani akarunk, vagy renderelni? Az i7 ereje nem a játékokban jön ki.
Én amondó vagyok, hogy egy E8500-t kell 4,5 GHz-n járatni játékhoz. -
zuchy
őstag
Biztos infó majd 22.-én lesz...
Ki tudja, be fér a 5870 egy CM690-s házba egyáltalán?
Próbáltam keresni hogy mekkekkora hely van a VGA-nak, de nem találtam sehol.
A kártya 27cm, asszem ennyit számolt valaki itt a fórumon. (asszem Tesco-Zsömle)(#6286) ZewaDeluxe: Az NDA akkor jár le, 22.-én, addig max pletyik jöhetnek.
-
zuchy
őstag
válasz
csatahajós #6260 üzenetére
Igen, ez is egy jó elgondolás, így nem kell a CF miatt aggódni. Elképzelhető, hogy ilyen a Cypress.
Gyártásban ez semmit nem segít, hiszen egyben van a két chip. Olyan mint a C2D, ahogy te is írtad. -
zuchy
őstag
válasz
csatahajós #6249 üzenetére
Az elgondolás oké, csak még nincsen itt az ideje. Nincsen olyan szinten még a CF hogy ezt meg lehessen lépni. Aztán lehet sohasem valósítják meg és Master-Slave elrendezésű GPU-rendszer lesz helyette.
Más: Ha a 28W igaz, idle-nem nem lesz egyáltalán hangos. Egy ~1000RPM-n prögő ventit el tudnék képzeni. De ha indítunk egy játékot, elszabadul a pokol, mind FPS-ben, mind zajban.
(#6254) Abu85:
Értjük.
(#6252) csatahajós: Angol tudásom nem a legjobb. (németes voltam...)
Igen, de akkor meg már nem Master-Slave?
Nem értek a lovakhoz. -
zuchy
őstag
Huh alig bírok olvasni, úgy pörög a topik.
Elég dúrvák lettek az új Radeonok.
A 28W idle azt úgy érik el, hogy kikapcsonlak egy-pár részt a GPU-ban és természetesen a ramokat is visszaveszi. szvsz. Csak azt nem értem, hogy 190W eldiszipált hőjét fogják kivezetni a fél szellőzőrácson? Jah kinyomja a légnyomás... -
zuchy
őstag
Ezt nagyra értékelem, mint megrögzött technokrata, viszont vásárlóként kiütéseket kapok tőle - ezért lesz megint nVidia kártyám.
Na ettől tartok én is, hogy túl sokat álldoznak de a DX11 javára. Annyira szerintem most nem éri meg, majd a következő generációban már lehet izomból a DX11-re koncentrálni.
-
zuchy
őstag
Akkor nagy valószínűséggel marad a 16 ROP, ha eleve igaz az 1600SP 80TMU és a DX11 prioritású felállás. Mondjuk én ezt tartom a legvalószínűbbnek. MCM-et már feladom, 0,5% esélye van.
Talán majd jövőre...(vagy soha nem ér el a CF olyan hatásfokot, hogy ezt meglehessen lépni, bár a Lucid nevű chippel nem menne jobban?)
Akkor viszontt DX11-ben kétség kívül jobb lesz, bár eleve is jobb lenne. -
zuchy
őstag
Most a kérdés az, hogy beáldozzák a DX9 sebességét a DX javára?
Jó lenne azért, hogyha mégis marad a 16 ROP, valamit azért fejlesztnek rajtuk, hogy ne fogja vissza az egész kártyát. A DX11 elterjedése még odébb van, addig meg majd kullognak Nv után?janos666: De, én mondtam, hogy ha mód van rá, már csak geforce-ot akarok, mert érzésre jobban adja a folyamatos képet. Ez szvsz badarság, nekem van mind2, ugyanaz mindegyik.
-
zuchy
őstag
Mindenki úgy várja a szeptember 10.-ét, mint ha a messiás jönne el.
Aztán lehet kapunk egy nagy marketing csomagot, és kész.
Bár lehet lesz valami pletyi is, bár ki tudja hány változatban.(#6012) janos666: Szerintem megérheti, nem lesz CF skálázódási problémád, fogyasztás is visszaesik, a teljesítménye meg kb ugyanott lehet, mert az X2 sok helyen procilimites és vagy nem 100%-on megy hanem 50-en.
-
zuchy
őstag
válasz
Bluegene #5654 üzenetére
A GT300, vagy a Fremi kb GTX295 szint lesz szerintem. Annyit meg tudnak csinálni.
Na de, ha jönnek a valódi DX11-s kódok, akkor az ATi előnyben lesz az Nvidiával szemben.
Az ATis srácok már régen nem a DX9-re gyúrnak, szóval lehet hogy egy régebbi kód alatt hoz, tegyük fel az RV770-re 40%-ot. De egy modern DX11-s render alatt meg hoz teszem azt 100%-ot.Ez a topik még a megjelenés előtt is találgatós, hihtetlen, hogy semmi konkrétum nincsen. Talán az az 1600 SP-s AMD-s prezentáció. szvsz. Az elég korrektnek tűnt, bár én nem vizsgáltam meg közelebbről, de gbors megtette, és nem nagyon talált hasonlóságot az RV770-hez képest...Csak úgy meg összerittyenteni nem egyszerű egy ilyet jól. Mert nem akadt semmin meg a szeme gbors-nak.
(#5655) gbors: Legyen úgy.
-
zuchy
őstag
3. variáció: Nem kell mindent elhinni Fuad-nak.
-
zuchy
őstag
Vajon mér szedték le olyan gyorsan?
Amúgy meg most az AMD kivégzésre megy. Ha igaz az a die shot az RV870-ről, akkor csak az SP-k számának növekedéséből számolva GTX295 teljesítménye van meg. De talán duplázták a ROP-okat például. Ami megint hozna a konyhára. A memóriákat is el tudom képzelni, hogy 5GHz-en fognak menni. Sőt a GPU frekvenciája is valószínűleg nőni fog az X2-hez képest.
SZVSZ ha 300$ lesz az XT ára, az igen kemény árazást jelent, az AMD azt szeretné, hogy minél több juzerhez jusson el a kártyája az Nv előtt. Így telítik a piacot, Nv-t meg csak a fanok fogják megvenni, ha tartja a GPGPU-s irányt, ami elég valószínű. -
zuchy
őstag
válasz
cowboy_bebop #5355 üzenetére
Jól
Egész hivatalosnak tűnik a foto, egy nagyobból lett kivágva. 1600 már jó lenne.
-
zuchy
őstag
válasz
csatahajós #5285 üzenetére
És mivan ha csak leveszik az órajeleket?
Nem kell semilyen SP meg mindenféle letiltásban gondolkozni. Persze a memória órajelekkel lehet variálni, de ennyi. A HD5850-nek megszabnak egy maximális fesz és watt határt. Az 50 menne 600MHz-n, a 70 meg 900-on.
-
zuchy
őstag
válasz
csatahajós #5224 üzenetére
Most jut eszembe. Az a fekete borda nem csak dísznek van ott, gondolom a memóriákat, és táprészét hűti. gbors, Abu! :Ha dupla annyi memória chip lesz, és marad a 256 bit, akkor nem lesz több ROP benne?
-
zuchy
őstag
válasz
Bluegene #5158 üzenetére
De nem tudni, mennyi redundáns területet hagynak benne.
Abu az RV740-re is azt mondta, hogy 100mm2 körül lesz, de végül 137 lett. Gondolom jó sok redundáns területet tettek bele. Szóval nem kell kézzelfogható információnak venni, amit Abu mond, ő is tévedhet.Én 2000 Sp-t mondok.
-
zuchy
őstag
válasz
attiLANte #5145 üzenetére
Ha ez az RV870, mekkora lesz az R800?
De ez a hűtés botrányos. Egy kis légcsatornán fogják kivezetni a az összes hőt, amit a GPU termel. Meg minek két DVI mellé két Displayport?A levegőnek meg marad a fél szellőzőrács. Ott meg felgyorsul a levegő, és rácsnál nagyon fog süvíteni...
sz
ár mintha a kártya végén, a légcsatorna felett lenne még egy csatorna, ami a házba fújja a meleg levegőt.
Akkor az MCM-s elmélet megy a szemétbe.
Ebbe a 300-320mm2-be oylan 1600-1800 SP fér bele. Tuti e-körül lesz.Több, mint a 4870X2 teljesítménye, de ez CF nélkül megy!
Az biztos, hogy az MCM-s rendszer teljesítménye nagyon függne a CF skálázódásától.
-
zuchy
őstag
Az egyetlen játékuk is elszállt. Ha nagyot akarnak alkotni multiban le kell nyomniuk pár komolyabb játékot, ami 0 játékfejlesztői tudással nem lesz egyszerű. Ha lett volna még single kampány, még jó lett volna. De csak multira kiadni egy játékot, miben a Physix, meg a grafika a lényeg, közben a multiban köztudottan le fogják butítani a grafikát, mert ott számít az fps...
-
zuchy
őstag
válasz
csatahajós #5127 üzenetére
Ja, alakul a történet...
De nem hinném, hogy az R800 maga az RV870 lenne. Mindenesetre érdekesek a pontszámok. Asszem 9000-10k körül egy HD4890 teljesít. Az RV840-nek e körül jött ki a pontja. Talán az lenne a 800SP-s chip. 192bites busszal, 5-6 GHz-s GDDR5-el.
-
zuchy
őstag
válasz
csatahajós #5054 üzenetére
7GHz
Így már okés lenne a 192-bit. De ehhez nem 32 ROP kéne, jól gondolom?
-
zuchy
őstag
válasz
Dark KillerX #5047 üzenetére
"...1600 halványító tartományában valamit, 80 szövetegységet..."
-
zuchy
őstag
Hmm elég érdekesek a képek, de én se fogadnék rá, hogy valódiak.
Azért kezdenek szivárogni az pletyik, találgatások. Legalább az elnevezéssel kapcsolatban adna valami infót az AMD/ATi.(#4962) csatahajós: Elég furcsa nekem az a 300mm2, meg a 600mm2, a 600 tuti 2 300mm2-s chipből jön össze. De a 300mm2-s chip is szemben áll az AMD stratégiájával.
Talán az is valami két kisebb chipből áll össze. Annyi lehetőség van, a fene tudja milyen gyerek lesz. -
zuchy
őstag
válasz
Petya2900XT #4936 üzenetére
Az biztos, hogy az egyetlen hátulütője a dolognak a CF skálázódás. Meglátjuk. Vagy bejön vagy nem.
-
zuchy
őstag
Én megtartom az MCM-s felépítést, amit Bici is mondott. Két kisebb chipel jobban kijönnek, mint egy naggyal. RV830: 800SP, RV840:1200SP. Nagyobb órajelek, jobb kihozatal. Ezekből sok féle karit lehet összedobni.
Erőset, középkategóriásat és alacsony kategóriásat is.
De talán a legfontosabb a tesszelálás alatti sebesség, ami jobb 2 kisebb chippel, mint egy nagyobb, de ugyanolyan sebességűvel. Elvileg nyár végén jön a 8 utas CrossFire támogatás.
Akár 4 1200SP-s dual MCM-s kártyát is össze lehet dobni. Csak a szoftveres támogatás nagyon fontos ilyen sok chipnél már. -
zuchy
őstag
Én a helyedben megvárnám....a 9800GTX-el meg el lehet lenni még 2-3 hónapot. A HD5xxx csúcskaria nem tudom mikor jön, de nem is lesz egy olcsó darab konkurencia nélkül. De egy HD5870-re érdemes várni. (lehet más lesz a jelölése, csak azért írtam, hogy teljesítménybelileg össze lehessen vetni a kettőt.)
-
zuchy
őstag
válasz
DeckardCain #4813 üzenetére
Följebb lesz az tuti.
(#4816) Gucunja: Az a táp elég rossz minőségű, gonodolom nem adja le a megfelelő mennyiségű áramot. Én nem erőltetném, tönkre vághatja az egész gépet.
Attól még hogy sürgős nem kell beírni egy tök más topikba...itt még lassabban kapsz rá választ. Mindennek meg van a helye/topikja. [link]
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest