- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Pala
veterán
válasz
janos666 #7803 üzenetére
"Akkor miért nem kerül már 1.000.000 Ft-ba egy i7-es prockó? Ha minden teljesítmény duplázáskor duplázhatnánk az árat, miért ne?"
Szerintem azért, mert azon lehető legmagasabb áron szeretnék eladni őket, amennyiért még megveszi annyi ember, hogy ebből értelmes profit szülessen a gyártó számára.
A luxustermékekre ez a megállapítás nem vonatkozik (975 EE eléggé annak számít), ott már exponenciálisan nő az ár, és cserébe ehhez mérten sokszor csak minimális többletet kapsz.A többivel én azért nem akarok vitába szállni, mert eleve nem is akartam szembeszegülni az álláspontoddal.
-
Pala
veterán
válasz
janos666 #7800 üzenetére
Hát nemtom, de egyszerű paraszti logikával gondolkodva: 2x teljesítmény -> majdnem 2-szeres ár, ez így rendben is lenne, ha ilyen lineárisan működnének a dolgok.
Szerintem a közvetlenül megjelenés utáni árakra még nem szabad alapozni, eltelik 1-2 hónap és bizonyára csökkenni fognak (és remélhetőleg vele együtt a 4800-asok is). Mondjuk ebben én magam is kételkedem, konkurencia híján nem valószínű, hogy hirtelen 10-15k-t esnének majd az újdonság varázsából kikerült kártyák. Jó lenne, ha az NV is lépne valamit a közeljövőben, mert jelen pillanatban a high end szegmensben az ati egyeduralkodó lesz és az "Intel és az i7" esetéhez hasonlóan úgy szórakozik az árakkal, ahogy nem szégyenli.
-
Pala
veterán
válasz
janos666 #7796 üzenetére
De az 5870-est inkább a 4870/90-hez kellene hasonlítgatni, elvégre 1 chipes megoldásról van szó, nemde? Itt pedig már kb. 2-szeres gyorsulás várható, ami semmiképpen sem egyhelyben toporgás. 4870X2 ellenében ott van/lesz az 5870X2, szvsz ott is lesz vagy 2-szeres különbség. Az árazás más kérdés, de ha a várható teljesítményt nézzük, lesz itt előrelépés bőven!
-
Pala
veterán
Nem csak az "újdonság-felár" miatt érdemes várni, hanem pl. azért is, hogy letisztuljon a kínálat, kiderüljön, hogy melyik gyártónak van valami esetleges gondja / bibije, kiforrjanak a driverek, stb. Én igyekszem mások hibájából tanulni
, majd szépen végigolvasom 1-2 hónap múlva az 5850/70 topikot, megnézem kinek mi a nyavalyája (merthogy lesz belőlük, az hétszentség) és ezek alapján vásárolok.
-
Pala
veterán
válasz
Bluegene #7399 üzenetére
Fölötte már engem sem érdekel, hogy 61 vagy 1000.
Én azt tudom, hogy a 30fps-t általában kicsit szaggatónak érzem. Direkt nem azt írom, hogy látom, mert igazából csak úgy érzem, hogy pl. ha körbemozgatom az egeret (legyen szó FPS-ről), akkor ehhez képest a monitoron nem ugyanolyan sima a karakter körbenézése (kicsit receg, de pont annyira, hogy engem még zavar), míg 60fps felé közelítve ez az érzés egyre inkább megszűnik. Itt pusztán a saját reflexeimről van szó szerintem, ebbe felesleges lenne bármilyen technikai magyarázatot beleerőltetni. Ezeket a dolgokat a motion blur és a smooth mouse többnyire segít kiküszöbölni, úgy vettem észre. -
Pala
veterán
Ebben a 30 vs. 60 fps témában én is azok oldalára állok, akik szerint bőven észlelhető a különbség.
Mindegy, hogy mi az oka, mi a magyarázata / háttere.
-
Pala
veterán
válasz
tzsolesz #6460 üzenetére
Tök felesleges ez a nagy előre rohanás. Hiába a fejlődés, a hardverek jóval a szoftverek előtt járnak. DX11-es kártyákat kapunk a nyakunkba, mikor a megjelenő játékok többsége még mindig főként dx9-es (még csak nem is 10).
Ennek ellenére én látom értelmét az új kártyáknak, de nem a technológiában, hanem a kakaó miatt. Abból sose jön rosszul, ha sok van. -
Pala
veterán
válasz
csatahajós #4784 üzenetére
Ha ez tényleg így lesz, akkor az kb. akkora előrelépés lenne, mint az NV részéről a 7900GTX -> 8800GTX ugrás.
-
Pala
veterán
-
Pala
veterán
válasz
Sheltem77 #4773 üzenetére
Áhh, ezek csak ilyen elméleti többletek, én kötve hiszem, hogy szó szerint 4x gyorsabb lenne csak emiatt. Bár bizonyára sokat fog számítani. Meg hát, attól még, hogy kijön egy új és gyors kártya, a régiek nem lesznek hirtelen szarabbak, maximum kicsit lecsúsznak majd a grafikonokon.
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest