Aktív témák
-
thomboy
tag
válasz
westlake #8262 üzenetére
Rendben, én nem fogok megharagudni - nekem nincs rá okom, de a reakciókból láthatod, hogy a ráncfelvarrás nem a megfelelő szó arra, amit mondani akarsz.
Az rv770->rv790 na az az, de ez azért kicsit más.
De azért jó vitalalap ez, mert akkor pl az Intel-féle tick tock-ban az új csíkszélességre helyezés az minek minősül? (erre mondjuk én se tudom a választ)
Peace -méklávnátvór
-
thomboy
tag
-
-
old gray
addikt
válasz
westlake #8100 üzenetére
Így 8000 hsz után rájöttem, hogy kb. a semmiről beszélgettek.
Holnap megnézek pár review-et vmelyik nevesebb külföldi siteon és az ilyen hsz gyűjtős-offolós topicokat hanyagolom a jövőben, felesleges időpocsékolás. Jah, hamarosan nvidia-ra váltok ha érdekel valakit (ti is végigfantáziáltátok az egész topicot, szóval no offense pls!) mert az ATI UT3 alatt egy bugos f.scsomó és engem más nem érdekel. DX11? Ugyanmár kérem, én élvezetes játékokat akarok nem csili-vili kirakatszarságokat.
Bocs ha kissé erősre sikerült, ígérem ebben a topicban nem szólok be többet
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
rocket
nagyúr
válasz
westlake #8023 üzenetére
Megnezed semmi nincs feltuntetve a % teljesitmenyen kivul, AMD prezentacios kepnek tunik a szinei es a feltuntett adatok alapjan (pontosabban fel nem tuntetett, konfig, felbontas,beallitas, FPS ertekek
), ebbol kiindulva pedig nem nehez kitalalni mivel lehet nagy elonyt elocsalni a kartyak kozott, olyan felbontast kell valasztani ahol a GTX285 kifut a VRAM-bol, es mar keszen is vannak a 30-50%-os kulonbsegek.
Ez a teszt csak arrol szol, hogy mennyivel hatekonyabb teljesitmenyben az AMD 8xMSAA megoldasa az NV 8xMSAA megoldasanal, mondjuk ezzel nem sok ujat mondtak, eddig is igyvolt, az erdekes Stormrise alatt a legkisebb az elteres -
dokar
addikt
válasz
westlake #7168 üzenetére
már a négyezres szériáról is ezt gondolták anno (amikor a 3850-et vettem), hogy majd kétmagos GPU lesz, de most úgy tűnik, hogy az ötezresben végre megvalósították. csak egydolog a furcsa, hogy ez esetben az 5870 CF-ben sokkal gyorsabb lesz, mint a 5870X2, jól mondom?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
westlake #7168 üzenetére
Ahhoz még fejlődniük kellene, nem gondolod? Biztos azért kinlódtak a 2 PCB-és GTX295-el, mert fejlettek. Még csak nem rég tértek át 1 PCB-s X2 VGA-ra. Nem hiszem, hogy ott lennének már.
Egyébként meg 1 gpu-ról beszélünk, és nem kettőről. Merőben más a felépítése mint a CF-nek. Nem függ se drivertől, se játéktól, se a csillagok állásától, hogy ki lesz-e használva 100%-osan mind két részegység. Megy oszt jó napot.
-
rocket
nagyúr
válasz
westlake #7048 üzenetére
Azok az ATi altal mert eredmenyek cherry picked felbontasban/beallitasokkal amiket fel se tuntetnek, hab a tortan a 50-80%-rol indulo grafikonok, raadasul szinte biztos legalabb a negyede az eredmenyeknek a jatszhatatlan atlag frame/s kategoriaba esik, pl. 11 vs 18frame/s, 15 vs 22frame/s stb., minden uj GPU-nal elokerulnek ezek a PR slideok, es mindig mosolyt csalnak az arcomra
-
Dark KillerX
addikt
-
leviske
veterán
válasz
westlake #6441 üzenetére
Demózni, ha jól emlékszem az AMD már a CeBIT-en demózgatott, így elég nehezen hihető, hogy az új GeForce-ok ilyen hamar megérkeznének.
Gyilkolásról meg szvsz nem valószínű, hogy szó lesz.Már persze, ha a későbbiekben életben akarnak maradni több fronton a Larrabee ellen. Az Intel nem annyira kedves játszópajti, mint az AMD/ATi, innentől érdemes inkább rájuk figyelni...
-
janos666
nagyúr
válasz
westlake #6441 üzenetére
Csak nekem tűnt fel, hogy a VR-Zone tudja a kártya FPS-ét? Csak azt mondják milyen felbontás, és beállítás, de hogy milyen program, arról egy árva szó nincs (igencsak crysis), szóval mindenhol ennyit tud fixen, vagy ennyi az átlag X számú tesztnek. Egyik sem túl rózsás.
Amúgy a speckó jó, 32rop, az is gondolom optimalizálva, lehet parasztot vakítani a 8x AA-s tesztekkel, meg Crysis-el. Ez nem is baj, sőt, nekem tetszik, csak a sajtóvisszhangja nem fog, amit a tesztekből leszűrnek az emberek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
westlake #6399 üzenetére
Még sok a régi HD 4000 az üzletekben. Ezek nehezen eladhatók majd a mostani áron. Teljesen normális a dolog. Teszteredmények is szivárogtak ki, reggel volt Crysis és Crysis Warhead eredmény is. A mai napra meg az Eyefinity technológia volt bemutatónak. Ez volt a nem fogsz hinni a szemednek, mert Ultra-giga-extremeHD felbontáson voltak játszhatóak a játékok.
Többet nem tudok/akarok/lehet hozzátenni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
westlake #5536 üzenetére
Te kinek hinnél Theo Valich-nak, vagy az NVIDIA-nak?
Már írtam fejlesztenek valamit, de a GT300 nem létezik. Ezt csak azért mondták el, hogy aki erről a chipről ír azt félretájékoztatták. Mirek Jahoda ott volt Münchenben, és ezzel az infóval tért haza ... vagyis, hogy GT300 nincs, de Fermi néven fejlesztenek valamit. Ezt meg is írta. [link]
-
Bluegene
addikt
válasz
westlake #2404 üzenetére
itt van a kendőzetlen valóság:
terheletlenül:
4850: 128W
GTX 280: 124W
GTX 260: 112Wphúú kemény 4W-ot spórolsz ez igen! Ne zavarjon h meg közbe a 7500W-os légkondi, áhhh
node! Terhelve!
4850: 243W
GTX 260: 284W
GTX 280: 333Wnos nincs nagy különöbség gyakorlatilag, pénzben oly csekély h kimutathatatlan, viszont a tápom elbírja a terhelt 4850-est, de a GTX 280-as mellé kéne vennem egy erősebb tápot(ugye plusszköltség, 12-20000Ft ami nem mind1
)
igazából féligazságot mondasz, mert terhelve rosszabb az nvidia, ugye táp miatt érdekes
-
Bluegene
addikt
válasz
westlake #2402 üzenetére
neked ez a rögeszméd, pedig 1 kwh 40ft és egy légkondi 5000W-ot fogyaszt de nem számít
egyébként terhelve pont az nvidia fogyaszt többet, és ez lehet valakinek pénzébe is kerülhet(!) mert tápot kell cserélnie, pl nekem 350W-os tápom van a 4850-essel vígan elvan, de nincs kedvem 15K-t plusszba kidobni egy 500W-os tápra h elvigye a GTX 260-ast(minimum 450-es a biztonságos neki), érted?
szal abszolút fals infókat terjesztesz, annyiban van picit igazad h terheletlenül talán kevesebbet fogyaszt az nvidia, bár nem vennék rá mérget
-
gyiku
nagyúr
válasz
westlake #2383 üzenetére
ne kezd "az nv karik kevesebbet kajalnak" dumat legyszi
AMD Radeon HD 4770 (RV740) launch on May 4th
AMD Radeon HD 4770 Specs Unveiled
marpedig ez 80w750/800
es $99
-
törölt tag
válasz
westlake #2200 üzenetére
1 lóerő=736W. Normális közlekedéskor 50-100lóerőt használsz az autód motorjából, vagyis egy óra alatt 736*50-73600Wh(73kwh)-t. És ez csak a hasznos mozgási energia, de a belső égésű motorok nagyon alacsony hatékonysággal dolgoznak. A dízelek a jobbak, azoknál asszem 40-50%(ennél sokkal komplexebb ez a rendszer, de szemléltetésképp mondom csak). És ez mind-mind nem megújuló energiaforrásból származó teljesítmény, míg az elektromos áramot korlátlan mennyiségben fogjuk tudni előállítani a (közel)jövőben, 100%ig megújuló forrásokból (szél-, árapály-, hullám-, napfény- és főként geotermális erőművekből - ezek közül bármelyik el tudná látni az emberiség teljes energiaszükségletét, a legutolsó asszem, ha hatékony rendszert építenénk ki kb 4000szeresét adná a szükségleteinknek). Namost innentől kezdve leszarom hogy mennyi áramot fogyaszt a gépem, amíg a villanyszámlám nem szökik az egekbe csupán a gép miatt.
Az viszont nagyon idegesítő hogy méregdrágán meg kell venni egy komoly hűtőrendszert, leginkább vízhűtést, csak azért hogy ne süketülj meg a videokari által termelt hőt elszállító venti által keltett zajtól.
Persze akinek telik ilyen videokarira, annak teljen hűtőre is -
Bluegene
addikt
válasz
westlake #2200 üzenetére
elkepzelem a felhasznalok arcat, amikor kiderul, hogy egy hibasan megtervezett powerplay miatt 1 evnyi gepezes utan kb. 30%-al fizettek magasabb villanyszamlat, mint az indokolt lett volna..
értem én a mentalitásra gondolsz, énnekem ez böki a szemem, ha 500Wh-át megspórolsz a powerplayyel(mondjuk óránként 15W-ot) az havonta 12,5-20Ft(1000Wh 25-40Ft), talán egy évre vetítve kemény 150Ft(de ha 250Ft az évi különbség akkor sincs semmi), hol van ez a 30%-kal magasabb villányszámlától?(ami évi 240000Ft körül lehet havi 20K-val számolva) Nem bosszantani akarlak, de ha utánaszámolsz nem jön ki sokkal több(még ha megfeszülsz akkor se). Tudomásul kell venni h egy mosógép, porszívó, kondi(stb) 800-2000W között fogyasztanak akkor a 15W-os powerplay nyereség nudli.
mod: kb 15W-ot nyersz a powerplayyel átlagosan(ha nem játszol) óránként vagyis 66 óránként nyersz 25-40Ft-ot(1kWh ekkor jön ki)
-
válasz
westlake #2200 üzenetére
Szerintem, úgy kell felfogni ezt a jelenlegi helyzetet, hogy az ATi azért áldozta be a takarékosságnak egy részét, mert szüksége volt a 4xxx széria magas kihozatali arányára. Ezért magasabbra lőtték be a feszt. Ebből ered a nagyobb fogyasztás - többek között.
Ez persze nem magyarázza az általad korábban vázolt jelenséget, hogy boot után többet eszik a kari, mint játékból kilépve... Erre nem tudok magyarázatot.Az ATi-nak valószínűleg szüksége volt arra, hogy a fogyasztást részben alárendelje az ár/érték aránynak (épp a kakából mászik kifelé). Ezért - annak tudatában, hogy a G92 sem takarékos, és a 3xxx széria idle állapotban elég keveset fogyasztott - elnézhetőnek tartom ezt az ideglenes visszalépést.
Ha a következő ATi GPU-nak is bajai lesznek a fogyasztással, akkor az már tényleg nem jó jel. -
Bluegene
addikt
válasz
westlake #2144 üzenetére
teljesen felesleges 20W-okon vitázni, mikor egy tűzhely maximálisan 7000W-ot is ehet, 30%-kal magasabb villanyszámla?
azért mert 100W helyett 140W-ot eszik a gép, olvasd el amiket belinkeltem és rájössz h a villanyszámla töredékét jelenti a sz.gép az egyéb nagyfogyasztású háztartási gépek mellett azonkívül 1kWh 25ft is lehet vagy mennyi(1000Wh), sokat kell gépezni míg kimutatkozik a számlán h nincs powerplay
ahogy a régi kémia tanárnőm mondaná: elhanyagolható..
-
olizsoli
tag
válasz
westlake #2180 üzenetére
245$? az elég olcsó, sőt ha rászámoljuk még azt h itthon nem annyi lesz hanem mondjuk sztem minimum 280 környéke még az se olyan egetverő összeg annó 4870hez képest ami mostanában érte csak el az 50-55ezres környéket és még mindig van belőle erősen 70feletti ezt meg eleve 60környékén dobják ki ha minden jól megy?
, de akk a 4870 mennyi lesz? 40körül?
-
törölt tag
válasz
westlake #2141 üzenetére
Nem tudom, a 30%-ot mihez viszonyítod (gondolom az idle fogyasztásban lehet ennyi az eltérés), de kézzel foghatóbb lenne úgy írni, hogy éves szinten ez maximum néhány ezer forintot jelent még akkor is, ha általában megy a gép.
Így máshogyan hangzik a dolog, mindazonáltal engem is zavar. Nem azért, mert jelentős összegről van szó, hanem azért, mert korszerű, nagy példányszámban eladott terméknél igenis elvárom, hogy törekedjenek a környezettudatosságra. Az a sok többlet energia bizony sokra megy, s böki a csőröm, ha erre nem figyelnek oda.
-
-
tlac
nagyúr
válasz
westlake #2144 üzenetére
jah, hogy ha pl. simám xp-vel csak netezni kapcsolom be a gépet, épp az a fogyasztás lehet több, mint ha játszottam is volna egyet netezés előtt, ehh...
én arra gondoltam, hogy pl. egy 3d-s cucc után elfelejtene visszaváltani takarékoskodni
#2146:
ha érted, akkor nem lehet olyan hülyeség és nem is magyarázom tovább
-
Toninho13
aktív tag
válasz
westlake #2141 üzenetére
Igazából ez a kari szerintem az RV870 előtti kis fissítés...Olyan, mint a Gtx280/5 váltás.Valamivel gyorsabb, de igazából nem éri meg a váltás...Annyival nem jobb, hogy 4870-ről megérje váltani.Kicsit úgy érzem, hogy helyben topogás ez a kártya, de ne legyen igazam.Nem hinném, hogy ez lesz a legsikeresebb Ati.Inkább üljenek le az Ati mérnökei és csináljanak valami értelmes Catalystet 64bites oprendszer alá.
-
tlac
nagyúr
válasz
westlake #2141 üzenetére
mert már elég sokan használnak vista-t aero-val
(vagy linux-ot compizzal
vagy most már, hogy az apple gépekben/hez is van hd 4850, 4870)ha rossz a powerplay, hát az kínos, így legalább a tesztben megkapod a legrosszabb esetet
mint ahogy a max terhelésnél is a csúcsot szokás megadni -
válasz
westlake #2094 üzenetére
Szerintem hihető, hogy az 55nm-es technológia a legvégén legyen annyira kiforrott, hogy ~35%-os tuningot megengedjen (bár, ez attól is függ, hogy mit állapítanak meg alap frekinek...
).
Ha a kisebb órajelű intel procik 65nm-en lazán veszik a 100%-nál is nagyobb tuningot, akkor a 35% nekem nem tűnik olyan hatalmas lépésnek.
Persze, tudom, hogy a GPU-k sokkal több alkatrészből állnak egy CPU-nál, és állítólag a gyártástechnológia is fejlettebb (csíkszélességtől függetlenül), ezért nem összehasonlítható a kettő, de akkor is.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest