- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
nkmedve
őstag
válasz
tome.jr #8450 üzenetére
"A 4870X2 szintjét miért is kéne hozza?"
Nem a 4870X2 szintjét kéne hozza, hanem legalább a 4890CF-ét, mivel a teljesitményhez lényeges egységeket duplázták benne. Ne felejtsük el, hogy ráadásul ez egy GPU, nem kell a CF skálázódási gondjaival megküzdjön. Persze ez a dupla shaderblokk felvethet némi problémákat, ezért is mondtam, hogy a driver még nem valószinű, hogy kiforrott.
Ha tényleg csak ennyit tud amit itt látunk, akkor mi értelme volt belerakni azt a halom shadert és textúrázót, ráadásul úgy, hogy tovább nőtt a mag mérete? Nekem van egy olyan érzésem, hogy bizonyos játékokban az egyik shadertömb nincs rendesen etetve, azért kapunk inkább 4890-hez hasonló értékeket. Hogy ezt driveresen lehet-e javitani, vagy teljesen a hardver baja, az még kiderül. Minden esetre várjuk a további teszteket más konfigokkal, oprendszerrel stb."Kicsit már reálisabban kellene gondolkodni az 5xxx szériával kapcsolatban."
Az hogy az emberek egy szörnyeteget vártak, szerintem érthető. Ha mondjuk NV jött volna ki egy 480 shaderes, 160 textúrázós GT300-al akkor nem várnád el, hogy a GTX285 SLI szintjét legalább hozza? Én elvárnám, és ezek után ha NV tényleg kidob valami hasonlót akkor az jó eséllyel le fogja mosni az 5870et, bármennyire is GPGPU lesz.
-
Henkei
tag
-
nkmedve
őstag
válasz
tome.jr #8445 üzenetére
Kérdés, hogy mennyit fog még driverekkel fejlődni? Látszik, hogy elég jelentős része nincs kihasználva a GPU-ban rejlő erőforrásoknak a tesztek alapján. Egy 4870 X2 szintjét mindenhol kéne hozza, az lenne a minimum. Jelenleg azt mondanám, hogy csalódás, de várjuk ki a végét. Amire én ilyet vennék, addigra lehet mindenhol agyonveri a GTX285 SLI-t.
Ja és persze várunk mást teszteket is nagy szeretettel, PH!-sat főleg.
-
DemonDani
addikt
válasz
tome.jr #8445 üzenetére
Hát azért még mindíg 1gpuról beszélünk... nagyon szépen teljesít, kivéve 1-2 szép botlást.
De lesz ebből 2 gpus is (meg itt már ennél többről van szó a CS és az OpenCL is lényeges lesz már itt. lehet hogy ott is történtek nagy változások az előző generációhoz képest...) -
-
janos666
nagyúr
válasz
tome.jr #6332 üzenetére
Ez rossz kifogás:
1: A raktárkészletekkel úgy gazdálkodtak, ahogy akartak, és valószínűleg egy ideje leállt már az RV770 gyártása, ha nem láttak benne lehetőséget a HD5 bevezetése utánra. A 4870x2-t pl nem nagyon forgalmazzák már pár hónapja.
2: Ha minden igaz, a HD5 jobb is lesz, de lényegesen drágább is, ha 2x jobbat csak 2-3x drágábban kapsz, az még nem házon belüli konkurencia, pedig olyat sem ritkán látni egyébként a VGA piacon AMD-nél.
3: Ennyi erővel sohasem lehetne jobb kártyát csinálni, mert mindig van régi raktárkészlet. De biztos is, hogy díszeleg még 1-2 boltban 6800 Ultra 20k-s árcímkével, "hátha sikerül rásózni valakire, ha nem meg mindegy, dísznek megéri nem eladni 5k-ért, mert annyiért már bármikor elkel majd, sőt, bontatlanul esetleg drágább lesz, ha valamiért meg kell majd tőle szabadulni".Amúgy ja, 90%, hogy vannak turpisságok a dologban, és átlagban normális tesztkörülmények közt nem mindig lesz gyorsabb az 5870 a 4870x2-től se, csak ahol nincs CPU limit, és agyonküldik neki az AA-t, mert mondjuk csak a 8x AA mellett lesz tényleg 2x gyorsabb, de úgy is csak itt-ott, máshol úgy is csak ~80, AA nélkül pedig akár még kevesebb...
-
janos666
nagyúr
válasz
tome.jr #2767 üzenetére
Ez így szép meg jó, hogy a HAWX meg a Stormrise DX 10.1-es, és gyorsulnak is tőle. 1 bajom van ezzel. Mindkettőt csak azért tettem fel hogy "meglessük azt a DX 10.1-et".
A HAWX kellemes meglepetés volt játékélmény terén, mert ugyan rövid volt, és észrevétlenül vége lett, de azért végig lehetett játszani azt a pár órás kampányt.
A Stormrise-nál majdnem elakadtam a tutorialnál, mert az elején még jobbra-balra nézni is megtanítottak, mint egy balfaszt, de aztán elkezdték magyarázni hogy jobb egérgombbal váltsak kijelölt egységet, mire én rögtön nyomkodtam a jobb egérgombot, csak épp azt nem mondták el soha, hogy a jobb egérgomb egyben a NEM-et is jelenti arra a kérdésre, hogy megértettem-e az utasításokat, és kb 8x elismételték nekem, hogy "Nyomd a JOBB egérgombot, ÉRTEM?" Én meg nyomtam, és elismételték megint, mire véletlenül megnyomtam a BAL egérgombot is, és elfogadták az IGEN válaszom, hogy értem hogy a JOBB egérgombot kell lenyomni.Ezen felül nevetséges a kezelhetősége, hogy nem lehet végigtekinteni a terepet, csak ezzel a jobbegeres móddal lehet egységeket kijelölni, és tök fárasztó módon is csak 3 egységet lehet egy csoportba rendezni hogy mehessek velük randalírozni.
Na, grafika terén pedig mindkettő egy nagy vicc a DX 10.1-el.
A HAWX-ban sem láttam semmi olyat, amit ne lehetett volna megcsinálni DX 9.0c-vel úgy, hogy egy 8600GT-n is vígan el kéne szaladnia még 1680-ban is. Legtöbbször a saját repcsijét látja az ember, ami nem egy nagy szám, meg valami felületes makettet a terepről (ami érthető módon nem túl részletekbe menő, mert ritkán kell közel repülni a földhöz és ránézni). Az ég meg szép kék, vagy néha felhős, de sosem kell felhőkön átrepülni, vagy ilyesmi...
A Stormrise megint. Utoljára a C&C - Kanes Wrath volt az a stratégiai játék amit letoltam, a 8600M GT-vel szerelt laptopomon gyönyörűen futott 1680-as felbontásban 2x élsimítással. Hát ebben most kétségtelenül van 1-2 új effekt, de alapvetően nem egy látványos játék az előbb említetthez képest. Sőt, itt sem indokolja semmi, hogy még a DX 10.1-re is szükség legyen, 8X élsimítással is elfut maxolt grafikán 1920x1200-ban. Akkor DX 10.0-ban mehetne mondjuk 4x AA-val és nem is látnám a különbséget, húha!?Tesztekben persze, látszik hogy gyorsít a DX 10.1, nade ezeknek a játékoknak a grafikája nem szabadna hogy egy 8600GT teljesítményétől többet igényeljen, és semmi olyat nem látni bennük, amihez ne lett volna elég akár a DX 9.0c. Ha ez a nagy sunyi DX 10.1 propagandakampány, akkor ez sokkal nagyobb vicc, mint az NV-TWIMTBP
-
zuchy
őstag
válasz
tome.jr #2765 üzenetére
ha egy rendszer Crysis alatt max grafon hoz egy nagyon durva eredményt akkor megkockáztatom, hogy pl Stormrise alatt is fogja.
Ez igaz minden ATI kártyára. Nv karik elvéreznek valódi DX10 alatt, amiben nincsen DX9 üzemmód. Mivel a G80-at az ATI kivégzésére készítették és a DX10-et nem tartották fontosnak, mivel ha nem lett volna ATI, akkor DX helyett lett volna CUDA. Ez nagyon jó terv, csak nem számoltak azzal, hogy mi van, ha nem tudják kivégezni az ATI-t
-
keIdor
titán
válasz
tome.jr #2738 üzenetére
Hát igazából már egyikre se lehet mondani, hogy jobb mint a másik... valahol erősen a HD4890 agyonveri a GTX-285 OC-t, valahol meg a GTX-260 192SP referencia is megveri a HD4890-et.
Játék, felbontás, AA minőségétől is függ, hogy mi van. Arról nem is beszélve, hogy minden teszt más-és más driverrel tesztel.
Szerintem az a legjobb, ha van az embernek egy GTX-275/280/285-e, meg egy HD4870/4890-e, így nem érheti meglepetés.
-
JColee
őstag
válasz
tome.jr #2747 üzenetére
na igen, csak próbáltam a te szintednek megfelelően fogalmazni...
Picit utánaolvasgattam HSM 4890enének a Nvidia Geforce GTX 280/260 topikban. A #15268 hozzászólásában leírja mit lehet kb várni gta4 ben (ami ugyebár teljesen szisztematikus, és megbízható eredményeket ad)
A leírása korrekt, és nyomát se találom annak, hogy picit gyengébbnek érzi a 4890et...
Lehet, velem van a baj, de még mindig semmi konkrétumot nem olvastam tőled a témával kapcsolatban -
JColee
őstag
válasz
tome.jr #2743 üzenetére
pusztán egy ismerősöm konkrét tapasztalatát írtam le a 4890-ről
ez konkrét? 1 tesztelt játék, semmi részlet csak h elmarad a 4890...
és azzal kezdted itt az offok özönét, h semmi konkrétum nélkül beleböfögsz a topikba egy ilyet megfoghatatlan dolgot (ismerős szerint elmarad a 260astól)
ettől függetlenül persze lehet h kevesebb fps-t kapott abban az adott játékban az ismerősöd, de ez nem csak a videókártyán múlik (pl rendesen lepucolta a drivert, milyen meghajtót rakott fel stb)Bici a minimum fps-sel az a gond, hogy ha többször méred, teljesen más eredményt is adhat... (mondjuk nem tölt be még az egész pálya, ezért beröccen a töltésnél, stb)
nem reprodukálható olyan pontosan -
válasz
tome.jr #2743 üzenetére
Kérdezd már meg légyszíves, hogy miylen körülmények közt mérte a kettőt. Nem lehet, hogy véletlenül más graf. beállítással készült a két teszt? Más aa, af, stb... Gondolom, nem láma volt az illető, de az eddigi netes teszteknek ez ellentmond. Feltételezem, hogy nem kamuzik az összes netes tesztelő nagyjából egyformát...
Érdekel a téma, nem kötekedni akarok. Én is gondolkodtam már azon, hogy a minimum FPS sokat számít a gyakorlatban, és szinte sehol nem mérik... -
JColee
őstag
-
leviske
veterán
válasz
tome.jr #2738 üzenetére
Nem saját tapasztalat.
Tesztekből ítéltem... Egyébként nem mind1, hogy melyik GTX260 változatról van szó és az sem mind1, hogy melyik játékban produkálta ezt. Esetleg mely játékokban.
(#2739) Bici: Sajnos mostanság elég dekoncentrált vagyok, tehát nem kell konkrétan törődni velem.
Inkább nem is írogatok egy darabig, csak olvasok.
Elnézést zuchy...
-
törölt tag
válasz
tome.jr #2608 üzenetére
Két év alatt sikerült ezt-azt megtapasztalni, de annyi idő alatt megváltozott a hozzáállásom, s a légnél kötöttem ki - nem építek már csúcsgépet, egy jó felsőkategóriás (mostanra inkább felső-közép) is bőven kiszolgál. A hőmérsékletek csak annyira érdekelnek, hogy a kritikus értéket ne érjék el, s menjen stabilan a gép. A halk üzem még mindig az egyik elsődleges szempont, de ezt a fentiek mellett egy okos léggel is meg lehet oldani.
Hangra és képre viszont nem sajnálok pénzt áldozni.ON
-
válasz
tome.jr #2608 üzenetére
Mi a szívás vele?
Ismerősöm ehhez hasonló (csak sokkal nagyobb) házi készítésű bordát csináltatott vörösrézből alu bevonattal 19 ezerért akciósan. 14 kiló.
A keringetésért egy családi ház fűtésére használatos 230V-os szivattyú felel ötöd fordulaton. Nulla hangja van, pedig két éve szinte éjjel-nappal megy.
A tartály pedig egy akváriumból átalakított cucc.
Évente egy alapos pucolás, és szuperul műxik; jelenleg valami 3.6GHz-re húzott C2Q és 2db 8800Ultra + nV lap (csak NB) + 2db winyó vízhűtő keret.
A házba van még 3db 12 centis venti 5V-on, amiknek szinte nincs semmi hangjuk.
A végeredmény egy (egy éve még) izom gép, ami max. terhelésen szobahőmérséklet + 6-7 fokot tud a nyári kánikulában is.mod: Ja, a radiátort egy szellőztető venti fújja, ami szintén 230V-os, de a szivattyú tápjáról megy vele azonos feszültséggel, valami 80V-on... asszem. Persze saját tápja van.
Az egész gép mindenestül halkabb, mint az én gépem, ami léghűtéshez képest kifejezetten halknak számít. -
leviske
veterán
válasz
tome.jr #2587 üzenetére
Ha lesz, akkor valószínűleg akkorra időzítik, amikor a felújított GTX295 érkezik. Bár, ha abból indulunk ki, hogy mostantől egyre inkább özönlenek a DX10.1-es játékok, nem esélytelen, hogy nem is lesz rá szükség.
Amúgy én anno azt olvastam, hogy hogyha lesz, akkor csak az egyik gyártó fogja gyártani. (Mint anno a HD3850X2-t az ASUS, vagy a HD4850X2-t a Sapphire)
-
Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest