- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
00roli00
aktív tag
Nálam már 23-a van, átállítottam a gépet. De teszt sehun.
-
00roli00
aktív tag
Egy pár dolgot nem ártana figyelembe venni:
Mennyibe került a 8800GTX megjelenésekor?/ kb 120-140k?/ Teljesítménye akkori viszonylatban brutál volt/ dx mizéria nélkül/? Igen.
Fogyott a kari? Igen.
Mennyibe kerül ma egy 4870X2? 100k körül. +-10.
Most jön az 5X, az 5870 lesz 90k körül, 4870X2 körüli teljesítménnyel, -10K árral, + ficsörökkel.
Megéri? Szerintem igen. Kinek nem elég ez a teljesítmény? Azt nem tudom, nekem bőven, egyébként rövidesen kiderül.
Időtálló lesz? Valszeg.És itt a Win7. Sokan vannak, akik nem váltottak Vistára XP-ről /mint én/, de a Win 7-re váltani fognak.
Ha megnézitek a 8800 akkori teljesítményét az 5X széria jelenlegi teljesítményével, hozza azt a szintet? Lazán. Olcsóbban? Igen.
Nem sok olyan dologgal futottam össze az életben, ahol ez a fejlődés kevesebbe kerülne generációról-generációra.
Az árképzésről meg annyit, hogy senkinek nem tatranak csúzlit a fejéhez hogy megvegye aranyáron a karikat. És ezt ŐK is tudják. A milliárdos beruházások így nem térülnek meg időn belül, és ez nekik sem jó. Ez "csak" üzlet.
-
00roli00
aktív tag
válasz
leviske #7733 üzenetére
Szerintem is azért merte az árak szempontjából igy pozicionálni a karikat az AMD, mert most ők vannak előnyben. A 4000-es széria azért volt "viszonylag" olcsó, mert ez fordítva volt/és most nem a dx10-10.1-re gondolok/. A dx11-re tuti sorra fognak jönni a játékok. És szerintem jövő tavasz környékén a 90k-s 5870 simán lemehet 70k-ra.
-
00roli00
aktív tag
válasz
sniper elite #7539 üzenetére
Pár nap és kiderül a tesztekből, hogy melyik proci mennyire képes kihajtani őket. Tuti lesz cf teszt is.
-
00roli00
aktív tag
"There are several problems for Nvidia, though. While ATI, graphics business unit of Advanced Micro Devices, is about to launch its Radeon HD 5800-series graphics cards that fully support DirectX 11 in the upcoming weeks, Nvidia yet has not disclosed any plans regarding its DX11 GPUs, which means that in the eyes of computer enthusiasts the company is not a technology leader any more."
Úgy tűnik, meg van kenve az a palacsinta.
-
00roli00
aktív tag
válasz
leviske #7457 üzenetére
Egyébként nincs ezzel az árazással semmi gond. Ha igaz hogy 80-90k lesz az ára 870-nek, és közel lesz a teljesítménye a 295-höz /nem kell hogy porig alázza/, akkor nagyon sokan meg fogják venni, főleg tőlünk nyugatabbra a kistesóval együtt. Ahogy megjelennek, a 4000-es széria ára kapásból lejjebb megy 10-15%-ot. Az AMD meg rövid távon tudja maximalizálni a profitot, majd 2-3 hónap múlva mérsékli az új karik árát is.
Ez persze csak az én véleményem, majd meglátjuk a végén és nem hiszünk a szemünknek. -
00roli00
aktív tag
válasz
Gonosz15 #7440 üzenetére
Azért annyira nem egyszerű az AMD helyzete sem "konkurencia nélkül". Ha magasan tartja az árakat akkor az egy egységre eső profit az max. De az eladási mennyiségek nem szöknek az egekbe. A profitmaxhoz nem biztos hogy a legmagasabb árakon keresztül vezet az út. Azon kívül a K+F, beruházási,termelési, stb ktg-nek is vissza kellene záros határidőn belül térülnie. Nen beszélve a részvényesekről, akik szintén tartják a markukat/ mint pl: fleSs
/ osztalékért,vagy árf.nyer.-ért.
-
00roli00
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #7272 üzenetére
Az én porszívóm 1500W-os.Ki is b****k a biztosítékot ha a gépem is be van kapcsolva mellette.
-
00roli00
aktív tag
válasz
csatahajós #6005 üzenetére
Na azért ez durva lenne.
-
00roli00
aktív tag
-
00roli00
aktív tag
Lehet hogy 384-bites karik lesznek az új jövevények.
Abu biztos tudja már.
-
00roli00
aktív tag
Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest