- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Aktív témák
-
Bluegene
addikt
szerintem jobb lesz a GT300, lesz bemutatója nemsoká elvileg
csak drágább, az 5800-as széria ára is akkor fog előszőr esni mikor kijön az nvidia figyeljétek meg
hát ha gyengébb lenne az nv(amit valószínűtlennek tartok), az nekünk szivacs
ebbe már az 5850 is szerepel! -
Henkei
tag
Elnezve a teszteket ez egy igazi szornyeteg lett.
A leggyorsabb 1 GPU-val szerelt kartya jelenleg. Csak az nV fanboyoknak kicsit savanykas a szolo.
-
ProEvoFan
nagyúr
ember, hozza az előző generáció 2magosok értékeit, sőt túl is tesz rajta, ne viccelj már
ez jósolták itt a PH! szakértői is, mint ahogy hozta a HD4870 az előző generáció (3870X2) szintjét
mi lesz itt ha a 2magos 5xxx sorozat is kijön + nincs hozzá még driver
gondolkodj, gondolkodj... -
Bluegene
addikt
akkor a PCI-E 1.0 és 2.0 közt nincs egetverő különbség, megnyugodtam
végülis egy quaddal megtámogatva egy P35-ös ill 965-ös lapba is nyugodtan beépíthető egy 5870 teljesítményű kártya(a PCI-E 2.0 X8=PCI-E 1.0 X16), csupán 2%-ot lassul, ami kibírható egy 5870nél
én megvárom a 6800-as szériát, szerintem az 40nm helyett 28nm lesz és olcsóbb
a topic nevét át kéne változtatni Ati Radeon HD 5870/5850-re és írni egy fincsi első hsz-t
-
emmm
őstag
Úgy látom, az AMD/Ati teljesítette a feladatot:
5850 erősebb picivel, mint a GTX 285
5870 ~ 4870 X2
Én ennyit vártam, ezt megcsinálták. -
Sonja
nagyúr
Xbitlabs teszt, KATT!
-
Ottoka
őstag
válasz
tzsolesz #8484 üzenetére
"De majd a DIRT2, és a többi DX11-es játékban is meglássuk mit tud felmutatni a GTX295. Ott eldől a verseny. Elvégre nem 2007-ben vagyunk már."
Majd az új nvidia karival versenyeztesd, az majd tudja a dx11-et, ez is ugye új sorozatú kártya. Ennyi erővel versenyeztethetnéd 6600GT-vel is.
-
keIdor
titán
Csinál valaki első hozzászólást a HD 5800 topicnak, vagy elkezdjem??
toflehi: Ennek DX11-ben 100%-ig biztos vagyok benne, hogy ki fog jönni az ereje.
Ezek tesszelációban lesznek jók, csak az elavult API-k nem tetszenek nekik...
Én ezért is írtam, hogy nem érdekel már a DX9 és DX10, mert ezekre a mostani kártyák is jók, ennek nem itt fog kijönni az ereje.Ez olyan, mintha a HD4870-et DX7-ben tesztelnénk kb. ennyi értelme van a mostani teszteknek is.
-
törölt tag
Én is ezen vagyok kissé meglepődve, vagyis hogy a 4890-nél nem sokkal gyorsabbak. 5870 GPU-ja elvileg mindenben a duplája a 4890-nek, freki meg azonos, tehát hoznia kéne közel dupla teljesítményt CPU limit nélkül. Valami mégis jócskán visszafogja. Talán memória sávszél, vagy memória méret, tökéletlen driverek, vagy mi?
-
keIdor
titán
Hát Guru3D elolvasása után nem vagyok elájulva... nekem az 5850-re semmi értelme váltanom, amíg nincs DX11-es játék...
Összességében DX9 és DX10-ben a GTX-285 és GTX-295 között van... ami nem rossz, de kicsit többet vártam.
Mindegy, szerintem úgyis a DX11 lesz a lényeg... meg az a fogyasztás is hízelgő azért...1 magos nV viszont nem ellenfél már neki...
-
Sonja
nagyúr
Tom bátyó is letesztelte, KATT!
-
tzsolesz
nagyúr
Ja ja, van ahol alázza, van ahol alig van különbség (tehát nem számottevő), és van ahol lasabb mint a GTX295. Nincs ezzel semmi baj sem. Csak ahol gyorsabb, ott 3-4 fps, vagy még annál is kevesebb a lemaradása az 5870-ek. Az ára viszont mindenért kárpótol. Ráadásul a fogyasztási adatokat tekintve, már nem is kérdés hogy melyik a jobb kártya.
De majd a DIRT2, és a többi DX11-es játékban is meglássuk mit tud felmutatni a GTX295. Ott eldől a verseny. Elvégre nem 2007-ben vagyunk már.
(#8485) cowboy_bebop Ez az induló ára. A GTX295 induló árához hasonlítsd.Ezt azért mondom, mert megy az lejjebb is rohamosan.
A GTx295-nek tudod miért annyi az ára amennyi, mert senki meg nem vette volna az eredeti árán, egy pár NV fanboy-on kívül.
És még egyszer hangsúlyozom, hogy ez egy DX11-es kártya.
Olyan mintha az X1950XT árát hasonlítanánk a 2900XT árához. Egyik Dx9, a másik DX10-es.Majd ha az NV a megjelenő GT300/Fermi/stb.. -it olcsóbban fogja árulni mint az 5870-est, akkor kellene visszatérnünk erre kérdésre. Ha érted mit akarok mondani. (esélytelen. )
-
Ottoka
őstag
válasz
tzsolesz #8475 üzenetére
"Hát ha ehhez megjelenik az első hivatalos driver, nem semmit fog ütni, már így 4870X2, és a GTX295-öt alázza nem kevés helyen. Az meg egy 1 gpu-s megoldástól nem semmi. "
Akkor tegyük hozzá hogy a guru3d tesztjeit nézve nem kevés helyen meg a gtx295 alázza az 5870-et, és van ahol az 5870 lassabb mint a 4870x2.
És hát ezt is vártátok az új sorozattól nem? Hogy gyorsabb legyen mint az előző, amúgy mi értelme lenne? Majd meglátjuk mire lesz elég...
-
zoltanz
nagyúr
Mondjuk ezekre a teszteredményekre számítottam kb. Viszon teljesen új szériáról, van szó fejlődnek a driver -ek még javulhat kicsit a teljesítmény... Nehéz dönten az ember jobb procit vegyen vagy jobb VGA kártyát, sajnos a kettő nem mindig megy.
A procit még jobban ki lehet használni.
-
tzsolesz
nagyúr
Érdemes les még 9500GT-ről is váltani erre. Aki sokat netezik, annak kevesebb lesz a villanyszámlája.
Kevesebbet eszik, mint egy 9500GT/8600GTS.
-
luw2win
őstag
5850-ről is kellene hogy legyen teszt, nem? vagy most mindenki a 70-esen pörög
-
samfishR
senior tag
nocsak, csak nem gyenge neki még az i7 is?
Ettől féltem kicsit, megint megjelent a proci, mint szűk keresztmetszet.
mod: mondjuk még csak 1 játék, addig yó
-
tzsolesz
nagyúr
Hát ha ehhez megjelenik az első hivatalos driver, nem semmit fog ütni, már így 4870X2, és a GTX295-öt alázza nem kevés helyen. Az meg egy 1 gpu-s megoldástól nem semmi.
(#8473) beteg Gondolj bele, hogy a GTX295, GTX285 milyen agyonhegesztett driverrel indulnak ellene. Az NV toldozta foltozta hónapokig, hogy minél jobban, gyorsabban fussanak rajtuk a játékok. Ezek a driveres javítgatások, optimalizációk sokszor 5-6%, néha 10-12%-os sebességnövekedést hoztak. Az 5870 még csak most startolt a 4800 széria drivereivel.
Utána a vízözön....... Azt a 6-10%-os lemaradását, nagyon gyorsan be tudja hozni. És nem elfeledni, hogy ez egy DX11-es kártya. -
Med1on
aktív tag
Nállunk is kintvan de nem úgy sajnos.
Kis érdekesség:
AMD Radeon HD 5870 PCI-Express Scaling -
beteg
őstag
kár, hogy nem tudja mindenhol, egyértemlűen és csúnyán megvernie a 295-öt
-
Devid_81
félisten
A newegg-en kicsit megnott a "vissazadobott" 48xx open box VGA-k szama...nem tudja valaki mi tortent?
-
Zsubi
őstag
Teszt: [link]
-
rup1u5
nagyúr
-
Med1on
aktív tag
Pcgameshardware.de is kintvan meg a legitreviews.is,
Nem is írok be többet kint van mindenhol. -
D@ni88
addikt
Abu nem a tesztet ígérte reggelre? erre csak az van fent amit eddig is rudtunk- jah, most manipulálja
-
Med1on
aktív tag
Reggelt
computerbase.de meg guru3d. de ha volt sry nem látok még rendesen
-
Sheltem77
aktív tag
Jóreggelt
-
nkmedve
őstag
válasz
tome.jr #8450 üzenetére
"A 4870X2 szintjét miért is kéne hozza?"
Nem a 4870X2 szintjét kéne hozza, hanem legalább a 4890CF-ét, mivel a teljesitményhez lényeges egységeket duplázták benne. Ne felejtsük el, hogy ráadásul ez egy GPU, nem kell a CF skálázódási gondjaival megküzdjön. Persze ez a dupla shaderblokk felvethet némi problémákat, ezért is mondtam, hogy a driver még nem valószinű, hogy kiforrott.
Ha tényleg csak ennyit tud amit itt látunk, akkor mi értelme volt belerakni azt a halom shadert és textúrázót, ráadásul úgy, hogy tovább nőtt a mag mérete? Nekem van egy olyan érzésem, hogy bizonyos játékokban az egyik shadertömb nincs rendesen etetve, azért kapunk inkább 4890-hez hasonló értékeket. Hogy ezt driveresen lehet-e javitani, vagy teljesen a hardver baja, az még kiderül. Minden esetre várjuk a további teszteket más konfigokkal, oprendszerrel stb."Kicsit már reálisabban kellene gondolkodni az 5xxx szériával kapcsolatban."
Az hogy az emberek egy szörnyeteget vártak, szerintem érthető. Ha mondjuk NV jött volna ki egy 480 shaderes, 160 textúrázós GT300-al akkor nem várnád el, hogy a GTX285 SLI szintjét legalább hozza? Én elvárnám, és ezek után ha NV tényleg kidob valami hasonlót akkor az jó eséllyel le fogja mosni az 5870et, bármennyire is GPGPU lesz.
-
tome.jr
addikt
Engem különösen nem érdekel az idle fogyasztás mert két gépem van, egy netezésre 85 watt fogyasztással terhelés alatt egy meg játékra, ahol nem érdekel mennyit zabál. Ettől függetlenül dícséretes hogy viszaveszi a fogyasztást üresben.
Egyébként meg ugyanazt nézem mint te, csak mint a fentiekből is látszik más szemszögből nem pedig más szemüvegen keresztül.
Az meg aztán végképp nem érdekel mennyi ram volt a kártyán. Amelyik hsz-emre reagáltál azt arra az általános vélekedésre írtam ami szerint ram-tól függetlenül verni fogja a single 5870 a GTX 295-öt, sőt a GTX 285 SLI-t is (azt ugye mondanom sem kell hogy a tesztben a GTX 285 SLI az 1 gb-os volt, a 2x1 gb az meg nem 2 gb
).
Azt meg már leírtam pár helyen hogy nekem semmi bajom az ATI-val csak az azt körüllemgő hájppal. Nemrég adtam el pl. a 4870X2 CFX rendszeremet.
-
Henkei
tag
-
tome.jr
addikt
-
tome.jr
addikt
Kérdés az, ha valóban ez lesz a teljesítmény akkor mennyien fogják megrohanni a boltokat hogy beveztő áron jussanak hozzá az új kártyákhoz. Szerintem nem sokan. Ezek után felteszem a kérdést. Nv most el van késve vagy sem? Úgy érzem nem marad le semmilyen buliról. Sőt nagyon sokan meg is várják majd az nv kártyáit, mert a jelen teszt alapján nem igazán érné meg megvenni a ki sem használható ficsőrökkel rendelkező DX11-es VGA-kat.
ari18: Jelen helyzetben valóban jobb választás 60-65k-ért 4870X2-t venni mint 80-100k-ért 5870-et. Csak a fogyasztási adatok szólnak mellette, de emiatt nem hiszem hogy a júzerek többsége hajlandó lenne 20-30k többlet kiadásra.
-
Több teszt kell, ez így elég necces. Tomék egyébként is tudnak érdekes eredményeket produkálni.
-
nkmedve
őstag
válasz
tome.jr #8445 üzenetére
Kérdés, hogy mennyit fog még driverekkel fejlődni? Látszik, hogy elég jelentős része nincs kihasználva a GPU-ban rejlő erőforrásoknak a tesztek alapján. Egy 4870 X2 szintjét mindenhol kéne hozza, az lenne a minimum. Jelenleg azt mondanám, hogy csalódás, de várjuk ki a végét. Amire én ilyet vennék, addigra lehet mindenhol agyonveri a GTX285 SLI-t.
Ja és persze várunk mást teszteket is nagy szeretettel, PH!-sat főleg.
-
tome.jr
addikt
Az aztán végképp nem oszt nem szoroz. Pl. Crysis alatt édesmindegy mennyi ram van a kártyán, talán Far Cry 2 és GTA4 alatt gyorsul majd tőle, de megtáltosodni nem fog az tuti.
nkmedve: Ha jól tudom a 9.9 már kifejezetten ehhez íródott.
A 4870X2 szintjét miért is kéne hozza? Csak azért mert ez volt az általános feltételezés? Nem fog annyit gyorsulni driver-esen hogy verje a 280 SLI-t. Ezt kicsukhatjuk. Kicsit már reálisabban kellene gondolkodni az 5xxx szériával kapcsolatban. Azt kell mondjam valóban csalódás a teljesítménye. Ha nem lett volna ekkora hype akkor viszont most mindenki örülne.
-
Chalez
őstag
ugye megmondtam... Sok kalapot ajánlottak fel "anno"(Domini)
-
cwn
tag
hát ezért senki nem fog loholni a boltba, jo -jo de nem egetrengetö, meg nem is olcso
-
DemonDani
addikt
válasz
tome.jr #8445 üzenetére
Hát azért még mindíg 1gpuról beszélünk... nagyon szépen teljesít, kivéve 1-2 szép botlást.
De lesz ebből 2 gpus is (meg itt már ennél többről van szó a CS és az OpenCL is lényeges lesz már itt. lehet hogy ott is történtek nagy változások az előző generációhoz képest...) -
tome.jr
addikt
válasz
nkmedve #8434 üzenetére
Hát nagyon úgy tűnik elmarad az a nagy durranás ami be volt harangozva. GTX 295-öt és GTX 285 SLI-t megszégyenítő teljesítmény. Ugyan már.
A legtöbb helyen még a 4870X2-t se tudja megfogni
DemonDani: Nem azt mondtam hogy gyenge teljesítményű. Csak azt hogy az utóbbi hetek, napok alatt óriásira fújt ATI hype lufi úgy tűnik kipukkant.
-
DemonDani
addikt
válasz
cowboy_bebop #8443 üzenetére
Sajnálatos de nem tudjuk meg hogy mi és hol mennyire platform limitált... azért ez nem az a falusi tesztgép. maximum memória ami még lehetne jelentősen gyorsabb a többi nem nagyon... ilyen corei7 4ghz... max 4,2 amit par cucc megy stabilan de az sokat nem segítene...
-
cowboy_bebop
őstag
Az ominózus teszt képei itt elérhetőek: [link].
Demondani: köszi.
Szerk.: az idle fogyasztás tényleg durva lett, 43W-tal eszik kevesebbet a gigás 4870-nél, terhelve meg ugyanennyivel többet.
Egyébként CPU/engine limites egy csomó játék.
-
DemonDani
addikt
válasz
cowboy_bebop #8437 üzenetére
-
janos666
nagyúr
A nextgen GPU topiclátogatók a GPU gyártás, és grafikus APIk rejtelmei mellett még inkább alaposan kitanulják a hamis eredmények gyártását, az egyértelműen kamu, a valódinak tűnő, de hamis, és a valódi, de kamunak tűnő, és az igazi eredmények szétválasztását. Sokaknak hasznos lehet ez még az élet számos területén.
-
nkmedve
őstag
válasz
DemonDani #8431 üzenetére
Hát mit is mondjak, vannak helyek ahol hozza az elvárt 4870 X2 - GTX295 szintet, de bizonyos helyeken eléggé elhasal. Remélem driver dolog volt ilyenkor...
Fogyasztása mondhatni remek, úgy idle mint load. Cserébe viszont hangos és forró. Mindenképp érdemes lesz valami más hűtés rá.
-
DemonDani
addikt
válasz
cowboy_bebop #8430 üzenetére
toms hardver
Benchmark giochi, singola Radeon HD 5870 @ 5760x1200 (No AA / No AF), in FPS
H.A.W.X. 44
Far Cry 2 54.12
Left 4 Dead 81.04
S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky 28.8
World in Conflict Crash
Resident Evil 5 Non compatibile
Grand Theft Auto IV 29.61Corei7 4Ghz a tesztgép 1600as ramokkal
aszem ezek az FPS-ek brutálisakés persze van CF
-
DemonDani
addikt
sok kis lami
már rég kintvan az 1. teszt
-
zack
nagyúr
válasz
#72042496 #8419 üzenetére
Ez sem teljesen igaz.
Amelyik nagykerből voltak az MSI 4890 OC kártyáim, a szervízesek is megerősítettek abban, inkább az MSI OC-t vegyem, mert az Asus drága, és nem megy annyira tuningban. Úgy tudom a 4890 topikban sem tartoznak az Asus kártyák a legjobb órajeleken szaladgáló kártyák közé.
-
válasz
Runner_fxr #8420 üzenetére
Ha az 5850 elveri a 295-öt akkor az nagyon-nagyon durva.
-
DeSanto
őstag
válasz
Runner_fxr #8420 üzenetére
Azért ne felejtsük már el a 8800GTX 175ezres indulóárát.
Én annyiért vettem az első példányt.
Ezek az árak tűrhetőek szerintem. -
Nekem az a véleményem, hogy egy 5850-nek is el kell vernie bármely nvidiát! Ha ez nem történik meg nem nagyon beszélhetünk sikeres HD 5000-es szériáról. Az 5870-ről nem is beszélve. Meg ugye az árak sem éppen pénztárca barátok lesznek, szóval csak azért mert állítólag támogatnak egy directx11 nevű újdonságot, amit jelenleg semmi nem használ még egy jó darabig, azért igen borsosak lennének az árak.
-
törölt tag
válasz
cowboy_bebop #8411 üzenetére
Már azt hittem, valami minőségi kifogás is akad velük. Mondjuk én sem fizetnék valamiért többet, ha olcsóbban is megkapom. De a 4-es szériánál (a többit nem néztem) állítólag az ASUS adott némi pluszt, ezért volt magasabb az áruk.
-
-
janos666
nagyúr
válasz
#72042496 #8408 üzenetére
1: Többnyire nem fér be a sporttáskámba a dobozuk, márpedig még a parkolóig sem akarom kézben vinni. ("meee' nekem 'ciki' mesefigurás VGA dobozzal lavírozni azuccán" - Mert arról is ők tehetnek, mikor rózsaszín kislányos, meg HarryPottertől is bénább varázslós a díszítés...
) És akkor még mi van ha busszal jöttem...
2: Nekem nem kell semmi más, csak egy zacsis VGA, és az esetleges átalakító kábelek/csatlakozók. Jó, ha van mellette driver CD, ami már a 0. napon elavult, mire hazaérek vele, de elfér. Viszont nem kell nekem semmi bundle, olyan régi játékok, amikkel eszemben sincs játszani, vagy ha volt, akkor már jó valószínűséggel rég végigtoltam, mire kibontom a VGA-t. Még a PowerDVD licenseket is unom, mert van már itthon vagy 8 kulcsom minden Cyberlink szarhoz. Nekem ne építsék be ezeket az árba, majd megveszem, ha akarom.
3: Az ár... Gondolom a bőséges bundle (bár tudom hogy csak részben, és inkább a puszta márkanév) miatt drágább, mint egyes gyártók, akik értelmesen tudják forgalomba hozni ugyan azt az átcímkézett kártyát.
Régen még ajánlgatták a jó garanciaszervizük miatt, de mikor egyszer igénybe kellett vennem, nem volt gyorsabb, mint mondjuk az MSI-é, amiről meg azt mondják, hogy szar. (bár MSI-t sem szivesen veszek)A kedvencem a Gainward, közel annyiért adják a GoldenSamplet, mint az ASUS a simát (vagy félúton a sima és ASUS TOP közt), és eddigi tapasztalataim alapján ők tényleg leválogatják a tuningos kártyákat a GS-ekhez, mert tényleg mennek, mint a fene. Persze nincs sok bundle, de VGA-t akarok venni, méghozzá minél jobbat, minél jobb ár/értékben...
AMD-nél pedig a Sapphire szokott észnél lenni, vagy a HIS legalább próbál rendes hűtőket csinálni az elbaszott referencia helyett. (csak mire kiadják, én már inkább elfelé adom azt a kártyát, aminek kijönnek az IceQ verziójával)
Bár a Sapphire kimondottan ocsmány grafikákat tesz a dobozra és a hűtőre, de a kártyát nem látom, még a gépházamat se, a doboz meg megy a padlásra. Gainwardnál láttam eddig a leg bejövősebb műnőt is a dobozon. (8800GTS). -
válasz
Nagynozi #8405 üzenetére
Ez nem csak játék hangerő kérdése, hanem szokás, és fül érzékenységé is.
A tápomban a 12centis venti 600-at forog, a procihűtő 12centis ventije 5V-on megy, és a nemrég eladott VGA karim hűtője is 5V-on ment, és azon törtem a fejem, hogy mivel halkítsam még tovább a gépet, pedig a winyó hallatszott leginkább.Inkább legyen valamin háromszor akkora borda, és halk venti.
(Referencia hűtős VGA-m még sosem volt, és soha nem is lesz.)
-
Nagynozi
aktív tag
válasz
janos666 #8406 üzenetére
Nekem nem zavarta a fülemet, inkább az zavart volna ha tudom, hogy már biztos 100fok-on van a GPU, inkább akkor raktad volna rá a vizesblokkot mielőtt meghalt volna szegény kártya, vagy tegerted volna feljebb a fordulatot, bár HD4870X2 hangjárol nemtudok véleményt nyílvánítani, mivel még nem volt dolgom vele.
Bici:Hát én észrevettem az ismeretségi körömben, hogy ez nem fülérzékenység, hanem valakinél már mánia.
-
tome.jr
addikt
válasz
sniper elite #8409 üzenetére
Szerintem vegyél 3-at, a kettő kevés lesz ahhoz hogy maradandót villants Vantage topic-ban.
-
janos666
nagyúr
válasz
Tommmmka #8404 üzenetére
Nekem nem holnap derül ki, most nem álltam sorba értük, nekem ASUS nem kell, megvárom a Sapphire-t vagy esetleg HIS-t (ami min plusz 1 hét).
Márpedig akkor derül ki igazán a valóság, ha otthon berakod, és megnézed a te gépedben mit tud az általad áhított beállításokkal, a monitorod felbontásán.Bár ha mást ne, remélem kapunk most futtatható DX11 techdemókat is.
(#8405) Nagynozi - Nyári kánnikula, a 4870x2 magától felpörög 48%-ra, én játszanék a Riddick-el (ami többnyire nem túl zajos játék), én 1 óra után tök szarul érzem magam, míg rájövök, hogy a zajtól kezd már zúgni a fülem. Aztán vizesblokkot lerendelem, a kártyára felrakom, és nem ad többé képet, de ez már másik mese, és történelem...
-
Nagynozi
aktív tag
-
janos666
nagyúr
válasz
Nagynozi #8400 üzenetére
Én meg azt szarom le, hogy normális-e, ha a GPU maghő a nap maghőjével vetekszik, ellenben, hogy az se normális, ami hangot ki tud adni a hűtő 50%-on.
Most a garanciás VGA-dat kell kínozni azzal, hogy a gyárilag belőtt értékeken hagyod, vagy a füled kell megfájdítani, és elrontani a játékélményt a ventilátorzajjal?
Ugyanmár...(#8401) Tommmmka - Pedig fasza volt az az FX5800, én szerettem.
Vitt mindent, amit kellett, míg kijött a Gef6. (Igen, még a hl2-t is dx9-ben.)
És mire jutottál, szerinted akkor megéri?(#8402) wednesday - De nem árt nézelődni, hogy ugyanazt ne drágábban vedd meg, vagy ne olyat vegyél, amit idő előtt cserélned is kell, miközben bebukod az ára nagyrészét.
-
wednesday
őstag
válasz
Tommmmka #8401 üzenetére
Én se értem ezeket a szélsőséges történeteket, amelyek arról szólnak, hogy egyik vagy másik márka(VGA) egyszerűen használhatatlan, nem alkalmas még az alapvető feladata ellátására se. (bármelyik oldalról is legyen szó)
Ha ez így lenne, akkor a rossz VGA gyártónak 0 piaci részesedése lenne, hiszen használhatatlan selejteket gyárt.
Nekem is volt ATI és Nvidia karim, az ismerőseim körében is előfordult mindkét típus. Sehol semmilyen komolyabb gond nem volt, egyik kártyával se. Mindegyik jól működött és tette a dolgát. -
Tommmmka
senior tag
válasz
theniel #8398 üzenetére
én speciel mióta kijött a 8500-as radeon azóta mindkét "istálló" lovait kipróbáltam és eltekintve a 8500-ös drivergondjaitól sosem volt gondom egyik gyártó drivereivel sem.
(Hazudtam mert az FX-es Geforceok kimaradtak.)
a GTX 260-at imádtam, 4890 is nagyon jó kártya volt, szóval ezek a driver gondok eléggé elcsépelt emlékek... nem tudom miért mindenki ezzel vergődik...
Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest