- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- HTC U11 - újra a szorítóban
Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Ez se hülyeség, bár én nem látom túl biztatónak. Szerinted két darab 5770 CF-ben jobban futna, mint 1 db 5870? Mert árban közel egyformák, viszont az órajelek is hasonlóak, így a végén ugyan annyi SP-t, és ROP-ot kapsz, csak épp még jobban ketté van vágva a chip, és néhány DX 10-11 eljárás alatt még a CF is könnyen szétmászik az AFR alól, de egyébként sem mindig túl hatékony és stabil. Szóval szerintem okosabb dolog egy 5870, mint 2db 5770. Főleg, hogy előbbivel a tovább bővítés lehetősége is megmarad (jó, van trifire, de az olyan alaplap ritka, és annál is sokszor már csak 8x marad a 3.-ra...)
Valamint, ha mégis olcsóbb lesz az 5770, akkor pedig még mindig összemérhető az 5850-el is, ha az átlagos CF hatásfokot nézzük (~75%). -
gyiku
nagyúr
az utolso linkben az $120 termeszetesen.
szerintem is az 57xx lesz a best buy fullhd alatt. feljebb mar az 58xx.
ha az 5750 tenyleg 20%-al veri a 4770-et, 1 gb orajelkapus gddr5el es dx11-el, akkor az a $150 vagy a 120eur mar nem is olyan veszes.
ha tenyleg ezekkel egyidoben jon a GT215, talan meg olcsosodnak is kicsit -
robotjatek
tag
Igen, a Crysis-nak épp van 64bit-es támogatása. Nincs minden programmal így. Még nem éreztem szükségét váltani 64bit-re, ezért kérlek bocsáss már meg nekem. Elhiszem hogy ott voltak a pontok, nekem nincsenek, de a te kedvedért gyorsan átszaladtam a játék elején, de villogást nem láttam, ahogy az előző három napban amíg játszottam vele, egyszer sem. Közepes és magas beállításokon is megnéztem, 1280x1024-ben.
Abu: Tényleg nem használtam semmi "külsős" programot.
-
keIdor
titán
Elfeledkeztél a HD4870-ről, ami még a GTX-280 előtt volt.
leviske: Ezen nekem is megakadt a szemem... három lehetőséget tudok elképzelni.
1. Mire kijön a Hemlock, mondjuk Decemberben addigra 300$-ra leesik a HD5870 ára, és jöhet 499$-ra az X2. (adná isten ezt a verziót)
2. Lehet nem is X2 a Hemlock, hanem valami emelt órajelű HD5890.
3. Ez valami 2000SP-s mutáns lesz.(ez kizárt szerintem)
TTomax mod: Nem is egyszer már...
-
rocket
nagyúr
Crysisben a feher pontok nem driver hiba kovetkezmenyei hanem a Crytek sara, mivel zero supportot nyujtottak AMD kartyak ala igy nem foglalkoztak a hiba kijavitasaval, az AMD probalkozott "workaround" megoldassal, de nem lehetett megoldani driverbol, csak a jatek kodjanak megvaltoztatasaval lehetne, az meg a Crytek dolga lett volna.
#7127: Megint sok a "szivargas", nehez lesz az AMD-nek igy kihuzni szeptember 22-ig, foleg mivel megint bedoptak egy a kartyat nem tamogato a felismeresehez hackelt driverrel keszult tesztet
Minden fele konkretum nelkul csak annyit tudok mondani aki realisan gondolkodik nem fog csalodni, aki GTX285SLI vero 1 GPU-s kartyat var a "házigazda" aldasos felrevezeto hozzaszolasai miatt az meg vessen magara
-
robotjatek
tag
Vistát körülbelül a megjelenése óta használom, a Crysis-t tegnap toltam végig, és egyszer sem tapasztaltam ilyen villogó izéket. 4850-em van. Ezeket a játékban pontosan hol és melyik driverrel produkáltad?
Szerk.: Jól látom hogy 64bites Vista alatt voltak ezek a dolgok? Én 32-eset használok
-
VinoRosso
veterán
Nem akarlak elkeseríteni, de az én 4850esem is ilyet csinált, mielőtt beadta a kulcsot.
(#7114) madstunt: felesleges megjelenés előtt betenni "tesztnek látszó tárgyakat", köszönőviszonyban sincsenek egymással, nagy része kamu. ( mondjuk megjelenés után is kamu egy része, de ez már más kérdés
)
(#7111) Abu85 : Ha egy videót láttunk, akkor nem tudom mit néztél, mert az GTX285-ön futott. De ha jól emlékszem ez nem SIGGRAPH-os hanem GDC -s volt. Amúgy azt mondod, hogy PC-n nem lesz raytracing motor a jövőben?
na javítom magamat, nem GDC europe, hanem SIGGRAPH, és nem GTX 285 hanem GTX 280.
[link] [link]Amúgy nem tudom, hogy mit csináltk a motorral, mert 120 FPS-el 1,4m tri mellett még SSAO nélkül se fut a CE2( sőt még ha az eget nézed talán akor se
). Na jó talán 800x600ba egy böszme procival, de gondolom a render azért nem abban készült.
-
-
Elméletileg, az új chip többet fogyaszt*, mint a régi (150 <-> 190), de mivel hamar jött, jó izmos, és még ellenfele sincs, ráérnek az X2-vel. Addigra vagy lejjebb nyomják a fogyasztását, vagy a gtx295-höz hasonlóan alacsonyabb órejelekkel jön majd, mint az 5870.
* azt nem értem, hogy a 4870 elméletben 150W-ot fogyaszt, a 4890 190-et, és a tesztek szerint mégis utóbbi éri be kevesebbel...
Ezt azért vetettem fel, mert ha az 5870 is úgy fogyaszt 190-et, ahgy a 4890, akkor akár mehet is az X2-re így, ahogy van.
-
keIdor
titán
Miért is vagyok olyan hülye, hogy nem akarom kihagyni ezt a szériát?
Mert drága lesz az elején? Én se akarok egyből 100k-ért venni 5870-et, de majd karácsony tájékán...
Én nem a DX11 miatt akarok váltani, hanem csak úgy, mint mindig... a kíváncsiság, meg nem árt a sebesség. De ahogy nézem AvP alatt igen csak ütni fog a dolog, meg a Stalker alatt is!
Ennyi erővel akinek van egy csöpp esze az nem költ PC-re, sőt semmire, mert csak bukik rajta...
Én inkább a Fermi-t akarom kihagyni, mert már nem hiszek az nV-ben. TWIMTBP nélkül senkik. -
Bluegene
addikt
k.Most fogja az ATI beszedni azt,amit az RV770-nél nem tett...
szerintem ez csak addig fog tartani amíg ki nem jön az nvidia az ő csúcskártyájával, legjobban talán január közepén éri majd megvenni egy 5850-est, hisz karácsony lecseng, ott az nvidia ellenfélno akkor lesz olcsó, akkor vegyétek
a sok amerikai birka így is úgy is megveszi 399 dollárért
mod: egyébként se kötelező megvenni, 1650/1280ba túl jó a 4800-as széria is
-
Dare2Live
félisten
"Mert DX9-hez feleslegesen erős... D11-hez pedig túl gyenge lesz mire ott fogunk tartani,hogy only Dx11..."
Oh ezt már hányszor olvastam.....
Mire DX11only lesz az még sacc +2év. Ehez képest egy 4870 mármost necces 1920*1200ban."Ráadásul bőven túl lesz/van árazva"
Fordítva látom.... ha a teljesítmény adatok igazak igencsak jutányos a $299-$399es árcédula. A G90 $499 ultra $599en nyitott de az ATI9800 mint csúcskarinál is hasonló számokra emlékszem."Most fogja az ATI beszedni azt,amit az RV770-nél nem tett..."
Igazából nem most. Ha az NV mint 99% tényleg elment a GPGPU vonal Laras útján akkor ez a piac az ATIé. Pont most van utoljára még konkurense az AMD-ATInak, jövőre aztán tényleg azt csinál amit akar. Megjövőután, meg azután egészen amíg a Lara és tsai be nem indulnak 2015felé.Az etalon meg innentől véletlen se egy 4870 mint állítod.
Nem tudom mit lehet rajta tekerni:
70.000Ftért kapunk egy 100.000Fts 4870X2nél erősebb vgat aminek ráadásul nincsenek meg az X2es nyügjei.
Ez szerintem elég jó bolt. Aki meg nagyon nagy gamer ugorhat mégfeljebb és vehet 5870et. -
tzsolesz
nagyúr
Akkor nagyjából egy szinten kellene vele lennie, nem de, elvégre a 4870X2-től kb. 10%-al gyorsabb a GTX295. Szűrőkkel és 1920x1080 feletti felbontásban meg eddig is verte az X2 a GTX-et.
Akkor hová is lyukadtunk ki megint? Hogy nem ártana legalább egy szinten lennie vele. persze mindez csak DX10-ig, hiszen még is csak egy DX11-es VGA-ról beszélünk.
-
a 4870 300 USD volt, a 4850 pedig 200 USD. az idő megszépíti az emlékeket, úgy látom
engem viszont kicsit aggaszt ez a "highly competitive with GTX285" duma. ebből következtessek arra, hogy összemérhető lesz a teljesítményük? az nagyon ciki lenne, amikor már a HD4890 is a GTX285-öt nyaldossa...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Miért? ... driverből szabályozható, hogy az egyes játékok milyen konfigurációt használjanak. Van olyan konfiguráció, ahol a GPU-k terhelése nem sorrend szerint történik. GPU1 megkapja az adatot, akkor elkezd számolni, GPU 2 kapja a következő adatot, de mire a GPU3 megkapná a harmadik scene-t, addigra a GPU1 is felszabadul, és a GPU1-be megy a scene. Nem egy nagy ördöngösség, fogyasztás szempontjából pedig jobban jársz.
A Kkrieger pedig a GPU-t dolgoztatja. A CPU kvázi mindegy. Nem véletlen megy a 3way CFX.
Med1on: Hát én nem mondtam, hogy jó dolog a 3 utas CF HD 4850-ből, főleg az 512 MB-osból. Én sem ajánlanám. Ahol működik oda kevés az 512 MB memória. Az írásodban jól összefoglaltad a lényeget. Annyit tennék hozzá, hogy ha a CF anomáliamentes, akkor mindegy hány GPU van a rendszerben, CPU limit nélkül skálázódni fog.
Hát igen az SSAO is megoldás lenne, de az AMD nem hiszem, hogy kedvezne az NV-nek, a fejlesztők az AMD HDAO algoritmusát kedvelik, az NV ez ellen akar tenni, de vérszegény próbálkozás volt.
gbors: Egyelőre nem publikus a rendszer de lehet jelentkezni próbára. Asszem mi jelentkeztünk is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
CPU limites környezetben, ez előfordul. A harmadik GPU-ra nincs szükség, mert egy GPU mindig pihenne. Éppen ezért a harmadik GPU nem vesz részt a feldolgozásban, ami azt eredményezi, hogy terhelésmentes üzemmódot alkalmaz. Úgytom két GPU-ig mindenképp kényszerített az AFR felállás, e fölött már nem. A GTA 4 az speckó eset, ott eleve két GPU-ig van engedélyezve a skálázódás, egyszerűen amíg nincs a világon 5 GHz-es Core i7, addig ennél több nem kell. Maga a játék nem igazán megterhelő a mai GPU-knak, még az AA sem támogatja. Cimbinek volt két HD 2600XT-je, az szépen duplázott teljesítményben a GTA 4 alatt, konkrétan ez a grafikai szint ezt a rendszert eszi meg.
DemonDani: Tudod a megoldást, hogy Deferred Rendering mellett, hogy lehet MSAA-t alkalmazni DX9 alatt?
-
DemonDani
addikt
Igen azért.
Abu
Egy 1440es monitoron hogyan képzeled el a felbontás emelését?
Esetleg alap dolog a 30"os monitor ami 2560al lévén megáldva? Mert szerintem nagyon kevés ember van akinek megadatik 300ezer hungáriánpeták ilyen cuccra.Vicces hogy le sem írod az élsimítás alkalmazását. Nade mind1
az túl kézenfekvő
Meg mi van ha 15FPSt tud lökni? tegyek be AA-t hogy 15 melett legalább szép legyen?inkább küldök egy uninstalt az olyan gameknek amik cpuról mennek...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nézd, ha azt akarod, hogy a 3 utas CF skálázódjon, akkor valahogy ki kell ütni a CPU limitet. Ez két módon lehetséges, növeled a részletességet, vagy emeled a proci órajelét. A GTA4 is erősen CPU függő játék, a részletességet kell növelni, vagy meghúzni a procit. Mást nem tudsz kezdeni a CPU limittel. Nyilván ebbe téged a memória mérete lekorlátoz, tehát lényegében nem tudod használni a három kártya erejét.
gbors: Ki kell próbálni. Csak a Cloudhoz tudunk hasonlítani, ami közel 350 ms-os laggal dolgozik, és gyakorlatilag akik kipróbálták nem érezték zavarónak a jelenséget, sőt nem is vették észre, amíg nem szóltak nekik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát ha ki akarod ütni a CPU limitet egyes játékoknál, akkor ez lenne az ideális. Ha ott a CPU limit, nem skálázódik a CF, mert nincs infó amivel számolhat a három GPU. Erre megoldás a részletesség növelése, azaz az egyes GPU-k dolgát megnehezíted, így mind a három cucc csúcsra lesz járatva.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát ... attól függ mit tekintünk kis magméretnek.
A jelenlegi Radeon architektúrával 3000 SP úgy 350 mm^2-be férne bele. Most nyilván az AMD-nél ez a 300+ mm^2 stratégia nem él, tehát nem kell 3000 SP-vel számolni. Most a legtöbb dolog a TSMC-től függ. Éppen kérdezgetem őket a helyzetről. Ha elég infó gyűlik össze írok majd róluk hírt. Jelenleg azt mondják, hogy az alapproblémákat okozó 40 nm-es gyermekbetegségeken nyár végén lesznek úrrá. Tehát a 40 nm-es nagy mennyiségű termelés szeptemberben kezdődhet meg, de nem ajánlják a gyártósorokat 230-250 mm^2-nél nagyobb chipekre, mert nagyon romlik a kihozatal. Itt alapvetően koncepció szinten szúrták el az egészet. Várhatóan igazán nagy méretű 500+ mm^2-es chipet ezek a TSMC gyártósorok még minimum 1 évig nem tudnak majd megfelelő kihozatallal gyártani. Ezért is állt át rengeteg mérnök a 28 nm-re, mert mire teljesen megoldják a 40 nm-ert érintő problémákat akkora már gyárthatók a 28 nm-es lapkák.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mivel globális gyorstárról beszélünk ezért minimálisan nőne a magméret. Az AMD rendszere teljesen egységes, az NV-nek az a legfőbb baja, hogy a G80 úgymond futószalagokra felosztott. Tehát ha a gyorstárak méretét duplájára kell növelni, akkor mindegyik futószalagban el kell ezt játszani. Persze itt fontos megjegyezni, hogy alapvetően a megcélzott piacok is eltérnek (AMD-GPU, NV-GPGPU), tehát ezek alapján megfelelő a chipek kialakítása.
-
westlake
félisten
nehany dolgot azert megjegyeznek:
1. 2009 marcius 21-en miert 9.2-es, es valami beta driverrel tesztel?
2. ha ket kartyat hasonlit ossze, akkor miert kel kulonboz driverrel teszi azt?
szamomra ez a teszt nem er sokat..en inkabb arra lennek kivancsi, hogy a 4890-et egy olyan 4870-el hasonlitanak ossze, ami a 4890 szintjere van tuningolva.. ha esetleg nem lenne kulonbseg, akkor mi ertelme volt az egesznek? inkabb adtak volna ki gyarilag tuningolt 4870-eket (ati reszrol)
mod: osszehasonlitva egy 4870-et es egy 4890-et, tervezes szempontjabol alig van nehany apro kulonbseg.. szerintem a 4890 inkabb egy 4870 rev2-es, tuningolt valtozata..
-
tzsolesz
nagyúr
A Te konfigoddal nem is mondta senki, hogy havonta szaladj a boltokba gépet fejleszteni.
Nagyjából 2 évig elég lesz neked mindenre 1920-ban közepes, vagy magas részletességgel. Tehát te be vagy biztosítva.Mondjuk, elhiszem, hogy az a deszka kicsit bizseregteti a fantáziádat.
-
leviske
veterán
"hm a 4850Cf van kb egálban a GTX280-al... már ha megy a CF"
Ez elég felbontás és játékfüggő... De én, ha az általános teljesítményt nézzük, akkor azt mondanám, hogy ahol működik a CF, ott a HD4850X2 (így a HD4850CF is) a GTX285 fölött teljesít. Van ahol jóval fölötte, van ahol csak éppeh'...GTX280-at pedig lehet kapni 130k-ért, csak ahhoz elég lehúzós boltot kell keresni.
(#1674) alanwake: Szerintem egy normálisabb P45-ös lap is megtehetné CFX alapnak. Az X48 elég "bolhára ágyúval" dolog lenne szerintem.
De lehet, hogy a többiek más véleményen vannak...
-
alanwake
tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem ... a feszültségcsökkenés az a felépítéstől függ. A kihozatali arányhoz a default feszültségnek van köze. Attól, hogy alacsonyabbra veszik a feszültséget nem lesz jobb a powerplay.
Alapvetően jó munkát végeztek a mérnökök, hiszen amióta az RV770 megjelent negyedévente 3-5%-os piaci részesedést vesznek el az NV-től.Igazából itt az NV elkúrta az egészet. Szépen eltervezték, hogy a G80-nal leszívják az Ati részesedését, a G92-vel pedig kinyirják a céget. Ezután egyeduralkodóként minden figyelem mehet a GPGPU és a mobil eszközök piacára. Ott csúszott hiba a buliba, hogy az AMD megvette a kanadaiakat, így elég pénztartalék állt rendelkezésre, hogy kibekkeljék az RV770-ig. Az Ati amellett, hogy a GPGPU-ban is utazott, inkább a grafikus processzorok irányelveinek megfelelően tervezte az architektúrát, míg az NV már a G80-nál is az általános számításokat helyezte előtérbe. Alapvetően nem volt nehéz belátni, hogy idővel egy grafikus számításokra kihegyezett rendszer alacsonyabb tranzisztorszám ellenére is beéri az általános számításokra felkészített chipet. Ha majd megjelennek az első only DX10 játékok, akkor már látni fogjátok mennyire más a két rendszer működési elve. Az új eljárások nem fekszenek a GeForce-nak.
Igazából ha minden az NV tervei szerint megy, akkor már egy éve nem lenne Ati, és mostanában lenne leváltva a DX API és a CUDA lenne helyette használva.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
De nem tudjuk, hogy a kártya milyen feszültségcsökkenést tud elviselni működés közben.
Az ok, hogy szépen elgondoljátok, hogy vissza a feszt ... oszt jóvan, de ezt a mérnököknek, úgy kell kivitelezni, hogy ne fagyjon bele a kártya.A gyári doksik szerint az NV most ráállt a zöld környezetkímélő vonalra. Ezt nem azért tették, hogy jó legyen a földünknek, hanem azért, mert a mérnökök szerint csak a fogyasztás/teljesítmény vonalon lesz esély megverni az AMD-t a közeljövőben.
Az XFX marketingese azt írta nekem, hogy azért álltak át az AMD vonalra, mert a felhasználók innovációt és magas teljesítményt szeretnének, emellett a technológiailag fejlett chipeket veszik. Nyilván az XFX már a múlt évben látta, hogy az NV vonalon a G300-ig nem lesz előrelépés. -
Bluegene
addikt
jó hát nyílván erősebb a GT200-as chip az RV770-nél, nvidia-nak azért volt csapás mert lényegesen olcsóbb és "majdnem" befogja, nem erre számítottak
ha erősebb tápom lenne és 60K-t szánnék akkor én is a GTX 260-ast venném, hisz van még benne 25-35% tunningtartalék, kétségtelen h erősebb, ezt senki sem vitatja
mod: és nem a 4850CF-et ahogy te tetted
, ha egy kártyát használsz nincs gond az ati driverekkel, CF-ben leht h gáz volt(nem tudom), de azért az SLI-től sem szabad hanyatt vágódni
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Attól függ, hogy mekkora feszültséget szabnak meg. Gondolom, most kellő nyugalomban mehet a munka, mert idő van bőven. Az RV770-en a megjelenés előtt egy hónappal változtattak. Ehhez plusz két revízió kellett. Persze nem volt annyira gáz, mert fogyasztásban belefért a dolog, csak hát nem ideális az A9-es steppingnél eldönteni, hogy +200 MHz kell a magórajelre.
-
-
proci985
MODERÁTOR
de az RV770 arra lett kitalálva, hogy relative olcsón gyárthatóan szétszedje a GTX2x0asokat, az NV nem tudott árat csökkenteni, kétmagos karira esélyük sem volt jóideig, míg az RV770ből a csúcskártya eredetileg is kétmagosra volt tervezve. a céljukat elérték, ld nvnél a folyamatos frissítések a partnereik legnagyobb örömére.
mivel a két RV770es is hűthető egy kártyán, én nem tartom kizártnak, hogy egy sokkal jobban melegedő, tehát nagyobb chip is megjelenjen a piacon. mert még hűthető, főleg kisebb csikon. de tény, hogy egy erős hűtő nagymértékben megdobja az előállítási árat, a fogyasztás elszállhat (ld 2900xt két csatival vs 3870), vagy csak simán a kártyát süketek kivételével senki nem fogja refhűtővel használni (4850x2). mondjuk ahogy nézegettem, a gtx295 tulajok se annyira elégedettek a ventivezérléssel, szóval van mivel játszani.
a béta verzió, hogy szép lassan (vagy nagyon gyorsan, ld hd2900pro és gt kvázi háromhetes életciklusa) kisöprik a készletet, aztán a kisebb csikon az alacsony kategóriában robbantanak, ld 2900->38x0 ráncfelvarrás.
ez nem is valószínűtlen, mert a leggyorsabb kari presztízs (a leggyorsabb egychipes...), viszont ha az emberek 95%ának bőven elég egy remek ár/értékű olcsó kari, ami mellett a többet költőknek ott a leggyorsabb, akkor kvázi le van fedve a piac (átmenetről vicces úgy beszélni, ha a gyorsabb karinak 1920x4AAtól van értelme általában), mivel a gyors kari meg drágább, belefér a normális hűtés, tehát a magasabb órajel és nagy chip is. cserébe a középkategóriásokon elég egy olcsóbb hűtési megoldás, olcsóbb áramkör (kevesebb fesz miatt) stb. főleg, hogy az ati jelenleg még lazán csökkenthetné is az rv770esek árát, ha lenne miért.
mindenesetre én reménykedek egy halkan hűthető és jó teljesítményű kártyában.
persze, a huf usd arány meg még közbeszólhat ha a hazai viszonyokat nézzük, 110-130usd áron a 4830 már most hülyénekismegéri lenne 160-180hufos forint mellett, a realitás viszont ettől baromira távol áll.
-
VinoRosso
veterán
felizzik persze, mert a hűtéssel spóroltak, hogy olcsó legyen a karesz. Normális hűtéssel nem disszipál annyi hőt mint egy GT200as. 40nm.en meg még több SPal se fog. Igen pont ezt mondom én is, hogy jön a népnek az olcsó(23-25k-s) 4830 40nm, amiben kevés sp van, és meg lehet jól rántani. De emellett jön a megszállott hardcore gamereknek és occereknek is egy karesz, akik nem sajnálják a lóvét rá, és az nem egy fogpiszka mag lesz... de majd meglássuk.
-
VinoRosso
veterán
40nmen nem lesz vele gond a fogyasztással. Azonkívül a GT300 ellen kevés lesz az 1200sp, ugyanis az nv is meg fogja növelni a sp-k számát drasztikusan.Kétlem hogy lenne idő r700 utcsó szériaáinak a fejlesztése mellett valami nagyobb léptékű változásra. r800 ra ezzel meg kb 1600 fog kelleni, vagy még több, de ez már lehet több chipben is. GT300 meg q4ben itt lesz tuti, kb nov-dec, ergo rv790nek májusban kellene jönnie legkésőbb, márciusban tuti nem lesz még, április meg kérdéses. Válaság miatt megcsappantak az eladások, meg a konkurencia is erős,és sok a beragadt készlet, ha addig kimegy az 55nm-esek többsége, akkor árpilis, ha nem május. Amivel sikeres lehet az ATI az egy erős VGA és egy olcsó VGA. Ergo 4830->40nm & 4870+200~400 sp, de inkább az utóbbi. Azzal a pozicióval amit jelenleg a 4870 elfoglal, nem mennek semmire, két szék közül a pad alá esnének. max annyit tudok elképzelni még, hogy leljebb tolják a 4870 árát, mert mással nem tudnak vesenyezni, és akkor nem marad űr a helyén. Csak kérdés mennyire tudják így vonzóvá tenni, mert már lesz G92b, ami lehet, h ár/teljesítményben jobb lesz.
-
leviske
veterán
Amiről rocket kolléga beszél, az a "X2" stratégia, ha jól gondolom. Vagyis ennek kedvez leginkább a válság, miután nincsenek felesleges, a nyakukon ragadó felsőkategóriás chipek, amik a válság miatt kevésbé hozzák vissza a fejlesztésükbe fektetett pénzt mint az alsóbbkategóriás változatok.
A HD2900-asoknál még nem volt X2-es kártya.
De nem lehetetlen, hogy én értek félre valamit.
(#797) rocket: Ez még mindig az RV770-esek eladásain múlik... Pedig mostanság semmi bíztatót nem olvastam ezzel kapcsolatban.
(#796) tzsolesz: Esetleg DRAGON GTXHD4850X2PROFESSIONAL?
Aktív témák
Hirdetés
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- Monitor hiba topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen routert?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Végleg leállnak az Anthem szerverei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest