Aktív témák
-
Bluegene
addikt
szerintem jobb lesz a GT300, lesz bemutatója nemsoká elvileg
csak drágább, az 5800-as széria ára is akkor fog előszőr esni mikor kijön az nvidia figyeljétek meg
hát ha gyengébb lenne az nv(amit valószínűtlennek tartok), az nekünk szivacs
ebbe már az 5850 is szerepel! -
Bluegene
addikt
akkor a PCI-E 1.0 és 2.0 közt nincs egetverő különbség, megnyugodtam
végülis egy quaddal megtámogatva egy P35-ös ill 965-ös lapba is nyugodtan beépíthető egy 5870 teljesítményű kártya(a PCI-E 2.0 X8=PCI-E 1.0 X16), csupán 2%-ot lassul, ami kibírható egy 5870nél
én megvárom a 6800-as szériát, szerintem az 40nm helyett 28nm lesz és olcsóbb
a topic nevét át kéne változtatni Ati Radeon HD 5870/5850-re és írni egy fincsi első hsz-t
-
Bluegene
addikt
akkor ezek szerint az is 1600sp-s lesz? csak kisebb órajeleken?
-
Bluegene
addikt
válasz
luw2win #7965 üzenetére
jól néz ki a ref hűtő, de kár hogy nem nagyobb a venti, nagyobb és lassabb, ehelyett kisebb és gyorsabb
engem annyira nem zavar h 82 fokos a gpu, legalább halk, lassan másfél éve megy(és még ugyanennyit fog), pedig 2 hetet jósoltak a "szakértők" neki, tehát ez engem nem zavar egyáltalán
mindenesetre persze jó ha jobb a hűtő, hisz jobban lehet tunningolni, a 4850-esen elég kicsi a hűtő, igen, de 1 éve 35ért adtak egy nagyon-nagyon jó VGA-t(ha azt nézzük h a GTX 260 192sp és a 4870 512 55-60K volt és 15 ill 20%kal gyorsulták le akkor egyértelmű h a 4850 bestbuy volt, annyiért elvselem h a hűtőn spóroltak), most mennyi is az 5850? 75-80K? annyiért meg már alap hogy rárakjanak egy erősebb hűtőt
-
Bluegene
addikt
válasz
leviske #7879 üzenetére
jól van akkor 1,5X GTX 285
és 1,3 GTX 285hivatalos AMD-s infok szerint
, DE: nyers számítási kapacitása több mint a duplája, tehát mindenképp az 5870 a jövő kártyája, szal sztem idővel az AMD kártyája tovább növeli az előnyét, ráadásul egy vadonatúj kártya driverei gyengék
szal idővel talán 1,7-1,8 szorossá is nőhet a különbség, sztem
-
Bluegene
addikt
Ha monopóliumával visszaélve AMD az egekbe tolja az árakat, akkor lázadunk! Videókártyák helyett mindenki GameBoy-t vesz majd, és a Bombarman-t nyomja egész nap. Úgy fog ez majd bevonulni a történelembe, mint a GameBoycott jobbat mondok: okosabb egyszer az életbe megvenni egy xbox360ast és meg van oldva
vót má? GT300>RV870 -
Bluegene
addikt
válasz
Ricco_hun #7427 üzenetére
tudtam, hogy nekem is a fajintos dzsíforszot kellett volna vennem, mert ez az ATi egy fos" hát szerintem ez a tévhit folyamatosan gyengül, egyre jobb az Ati imidzse is,még aki nem ért hozzá azoknál is
persze éviekig Geforce 6000, 7000, 8000, 9000 széria, sőt végülis a GTX 280/260 is gyorsabb volt az Atinál vagy jobb tehát van alapja+ a TWIMTPB program
ráadásul tényleg voltak régebben driverbugok, legalábbis az se alaptalan
szal ez egy berögződés, ami lassan hal ki
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
nem is kell messzire menni, átmész haverhoz kérd meg hogy 1X fix 80-at máskor meg maximálisat állítson be a CRT-jén ami tud 120 hz-et is kisfelbontáson
persze ne árulja el, neked meg mindig ki kell találni h épp most le van-e korlátozva vagy sem(persze addig kimész míg matat a gépén), csináljátok meg 10X ha mindig kitalálod, "érzed" az FPS-eket akkor neked van igazad, ennyi
én már kiváncsiságból is megcsinálnám a helyedben, mondjuk én tuti nem érezném
-
Bluegene
addikt
én is azok oldalára állok
én csak azt mondom h efelett nemigazán tehát 80 és 300, vagy 300 és 600
Ricco_Hun: mi a bajod? pontosan ezt mondtam én is, le is írtam hogy egyetértek, ha válaszolsz rá legalább értelmezd amit írok
Attilante: 4 FPS? hehe, ilyet én nem mondtam
, egyébként olajat öntöttem a tűzre ezzel
-
Bluegene
addikt
válasz
kennystyle #7393 üzenetére
grat az már nagyon jó
azért ez megint olyan ráadásul hogy tökre számítasz rá(előre tudod mi fog történnni), a reakció idő nagymértékben megnő ha megoldandó dologra kell reagálni, de tök mind1 0,2 alá menni az átlag feletti
-
Bluegene
addikt
válasz
Ricco_hun #7390 üzenetére
Aha és a videókártya küldi el az adatokat a szervernek?
Lényegtelen a technikai háttere, lényegtelen, hogy az emberi szem mire képes, lényegtelen, hogy a monitor milyen korlátokat szab, az egyszerűen tény, hogy sok (általában online) játékban előnyre tesz szert az, akinek több fps-e van. Ennyi, pont. ezt mondom én is, de nemazért játszik jobban mert több képkockát látannyira kiváncsi lennék ha leültetnék pár nagyhangú gémert pár gép elé, egyikbe fix 300-at másikba fix 80 fpst állítunk be, legyen 120 hertzes monitor(tehát 120 vs 80 fps)
mondják már meg melyiken látnak/"éreznek" több képkockát, sztem nem találnák el(persze többször elismételnénk a tesztet), tuti nem tudnák, mert az emberi látszervek korlátozva vannak, ahogy 3 km-ről se szúrja ki senki a pockot, de egy vándorsólyom pl képes rá, az emberi szervezetnek korlátjai vannak, mythbusters
de hagyjuk mert nagyon OFF
-
Bluegene
addikt
e akkor mit számít ilyenkor az FPS, és mit a monitor frirssítése? MI a különbség igazából? már elmondtam hogy a géped kilök magából 120 fps-st mondjuk, de a monitorod másodpercenként 60-szor frissít képet, tehát bekorlátozza, magyarul amit te látsz a szemeddel 60 FPS, mert a monitorod nem tud többet
hogy miért játszol jobban single playerben is? lehet csak pszihólógia
ezt próbáld ki nekem negyed másodperc a reakcióidőm, 120 FPS-nél ez 30 képkockát jelentene ha tudná a monitorom(75 hz-es), szal ezalatt elszáguld 75/4=18,75 képkocka fel sem fogod
, egy szemvillanás alatt közel 20 képkocka, és kábé csak arra van időd hogy leüsd az egérgombot
-
Bluegene
addikt
y Call of Dutyban (bármelyikben) nagyon is lehet érezni a 60 és a 120 FPS közötti különbséget. Annak ellenére, hogy a monitorom 60 Hz-es. Na, most akkor hogy van ez? Sokkal jobban játszom, több fejlövés, stb. ha magasabb az FPS-em, ez az alap kiindulópont sok év után, tehát ez alapján, nézd amikor a fraps kiírja neked hogy 120, az valójában csak 60, hisz annyit ad le neked a monitor, az a szűk keresztmetszet, te annál többet nem láthatsz
már elmondtam online játékoknál azért jobb a több FPS, mert gyorsabb géped van, gyorsabban küldi az adatokat a szervergépnek mint akinek lassú gépe van, valami ilyesmi
de ettől függetlenül a monitorodon 60 fps-t látsz, 60 képkockát jelenít meg a monitorod
DigitX: alapvetően egyetértünk akkor, de "biológiailag nem látnád"-ban nem, van az emberi szemnek és látóközpontnak egy korlátja, ahogy 20 méterről nem tudsz újságot olvasni, igazából 120 fps-t se tud felfogni/feldolgozni az agyad
, mert olyan baromira sok
egy szempillantás alatt 120 kép, szal mind1
a másik az [link] próbáld ki hány tizedmásodperc alatt reagálsz és ellenintézkedéseket hozol(felfogod és klikkelsz), és írd be ha mered -
Bluegene
addikt
válasz
DigitXT #7371 üzenetére
ez teljesen így van, én is simán észreveszem a 30 és 60 fps között a különbségekket
de akkor verem a fejem a falba mikor a 80 és 300 között "érzik/látják" a különbséget, miközben 60hz-es a monitorjuk
1. a monitor 60 képkockát jelenít meg nekik(60hz)
2. biológiailag nem láthatná az emberazt elismerem hogy egyes online játékoban származhat előny a sok fps-ből, de az más tészta
ON: aki rohanna a boltba az 5870ért, van egy jó kis cikk, hogy egy 3850 is szinte mindenre elég(!)[link], úgyhogy nem kötelező megvenni, nekem 4850esem van az is bőven elég lesz 1-2éévig
-
Bluegene
addikt
válasz
leviske #7364 üzenetére
z alsó és középkategória rövid időn belül le lesz zárva az nVIDIA számára, miután jön 2011-ben a Fusion és az első komolyabb Larrabeeigen, erről meg is feledkeztem, de mire ezek elterjednek..., szal nem egycsapásra záródik le hanem fokozatosan, de igazad van
sztem ez a GT300 azért is jön ilyen nyögvenyelősen, már nem pumpálnak elég tudást, energiát, pénzt bele
-
Bluegene
addikt
végülis Nv-nek az se olyan hatalmas gond ha elveszítik a koronát, erős/jó a márkaneve max nem csúcskártyákat, de mid/low-end és notikba való kártyákat készíthet, no meg a tegrát(mobiltelefnok, GPS-ek, Autóipar, professzionális kártyák) szal elterjeszkednek másfelé
szal most ez nem olyan nagy katasztrófa, persze bukás, de nem végzetes
lehetséges a high-endbe egy jó ideig csak atit lehet venni? az is lehet X2 nem is lesz, hisz túlságosan forró+nem lenne ellenfele, CF-et meg építhet bárki
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
válasz
sniper elite #7299 üzenetére
az ip cím változhat nem?
-
Bluegene
addikt
de nem bízom benne, hogy teljesítményben megfogja még az nvidia az atit én erre nem is gondoltam, én arra gondoltam hogy egyenértékű/jobb lesz sebességben, de drága lesz
hát ha még el sem érik, sztem lehet meg se jelenttetik, mert minek? azért hogy veszteségesen adjanak egy lassabb kártyát? vagy akkor elgondolkozhatnak hogy merre indulnak
-
-
Bluegene
addikt
válasz
tzsolesz #7084 üzenetére
az egeret és a keyboradot kihagytad, sőt a hangfalat/fülest is
de nem piszkállak
TTomax: az asus mars tényleg egyedi eset, de kábé az 5870 jobb vagy ugyanolyan(sztem jobb mert 1gpu-s), mennyi 1 GTX 295? sok, sokat fogyaszt ráadásul és nem kiegyensúlyozott kétgpu-s megoldás
nagyon jó vétel az 5870, igaz drága, ez van, nem gondoltak a magyarokra
sztem mérséklődni fog az ára, mikor kijön a konkurrencia
-
Bluegene
addikt
hát nem tudom mit nem lehet ezen megértenie Leviskének
aki monopol helyzetben van vagy technikai monopolhelyzetben(tehát övé a jobb termék), az "ármegállapító" helyzetben van(közgáz alap)
jelenleg processor vonalon az Intel a király, tehát annyiért adja az i7est amennyiért nem szégyelli, így is megveszik és egy i7-esen 1800% profitjuk van, míg egy E5200-on és társain van 20-50% profit
hiába veszik meg kevesen az i7et sok pénzük van
az AMD meg hiába árazná be ugyanígy a gyengébb phenom2jeit, úgy még az AMD hívek se vennék meg nemhogy az ingadozók, az Intel mint márkanév sokkal erősebb mint az AMD, kivenne meg egy phenom2 X4-et 200ezerért? még Oliverda seaki meg kisebb pénzt szán procira az vehet egy quadot vagy akármit, de a legjobbért joguk van max pénzt elkérni
most az AMD videókártyák vannak technikai fölényben és amíg nem jön ki egy életképes ellenfél(nvidia), adddig a legjobbat drágán adják, a közepeset pedig olyan drágán mint Leviske képzelné az 5850-est(ergo 30K-ért nem 5850est vehetsz ahogy álmodja hanem 5770-est), nem tudom mit kell ezen felháborodni, ez van, nem kötelező megvenni
mikor kijön az Nv, akkor nagy csinadrattával bejelentik h az AMD árcsökkentést hajt végre, milyen rendesek, gondolom karácsonyig nem szívesen csökkentenek
aki Karácsonyra ezt kéri
, annak apuci úgyis megveszi jó pénzért, egyébként tényleg nem kötelező megvenni, hisz egy 4800-as is elég fullHD alá szal gyakorlatilag értelmetlen is
-
Bluegene
addikt
válasz
leviske #6905 üzenetére
Tudnám, hogy akkor hogy a frászba érte meg az AMD-nek olcsón adni a cuccait, hiszen akár milliárdos árat is kérhetett volna egy-egy Agena-ért és R600-ért.azért érte meg kedvesem, mert máskülönben senki se vette volna meg, azért valljuk be aki gazdag és a pénz nem számít az képes kiadni egy valag pénz azért hogyha 20%-kal is de a legesleggyorsabb legyen(lásd snipe elite
-et, de gazdagabb országokban pl.: Nyugat, USA, Arábia, Japán, Dél Kórea...stb) hány sniper elite
van? ott se sok de több mint itt, vagy olyan is van aki gazdag, fingja sincs, bemegy a boltba és azt mondja: a lehető leggyorsabbat sz.gépet kérem
a lényeg a leggyorsabb mindíg nagyon drága, az AMD-nek is megérte 2005-ben h egy s939 X2-est 80-200K-ért kínálta, mert hisz akkkortájt az volt a legjobb(3800+X2 80K, 4800X2 250K), aki szegényebb megvette az egymagos 3200+-t 30K-ért, megérte nekik, akkor meg az intel volt kénytelen olcsón adni a kétmagos pentium4eseit, ha ő is 250K-ért kínálta volna nagyon kevesen vették volna meg, ilyen egyszerű, egyet jegyezz meg bármilyen cég elsődleges célja a profitmaximalizálás
nehogy azt hidd hogy az AMD jótékonysági intézmény(2005ben bebizonyította), ha 2011ben a bulldozer jobb lesz mint a sandy bridge, simán elkérnek a csúcsmodellért 300K-t, a szegényebbek meg vehetnek holmi 32nm phenomot szvsz
akié a korona az felülárazza, max ha a konkurrencia magához tér(lásd core2duo), hirtelen drasztikusan olcsó lesz
-
Bluegene
addikt
válasz
leviske #6898 üzenetére
Azt meg külön elmagyarázhatnád, hogy a HD3800-asokkal megkezdett árpolitikát akkor kik javasolták az AMD-nek, ha nem a témában jártas szakemberek? igen, akkor az volt az aktuális, hisz más nemigen tehettek, könyörgöm 2007ben volt
most más szelek fújnak, megerősödtek
most drágán mérik, mert tudják hogy kevés+drága, sokkal jobb mint sok olcsó
piacot meg nem fognak veszíteni, hisz a kispénzűeknek ott lesz az 5770 és barátai
gondolj az i7 975 árára, legyártani a gyárban kábé 8 ezer forint dobozostúl, és mire megveszed 300K-t pengetsz ki(mondjuk az intel a nagykernek 208K-ért adja el tehát 200K-t nyer tisztán), és sokan megveszik hozzá a túlárazott alaplapot, mennyit nyer? jó sokat
viszont ha 100 ember megveszik az E5200-ast, és azon intel nyer darabonként 2 ezer forintot, akkor 100 emberen nyer ugyanannyit mint egyetlenegyen
tehát sok olcsót nem éri meg
keveset drágán a buli
-
Bluegene
addikt
válasz
leviske #6895 üzenetére
Bár mondjuk az meg egyenesen hülyén hangzik, hogy 100-ból 10-en megvennének egy olyan kártyát, amit várhatóan fél éven belül (minimum) fele annyiért megkaphatnak? hiba ott van, hogy magyar viszonylatokban gondolkozol
a gazdagabb országokban nem éppen spórolós, ügyeskedő emberek vannak, hanem eldöntik hogy megveszik és megveszik, és kész
a példám leegyszerűsítve van, van nagyker, kisker árrés szállítási költség adó...stb
nyílván komoly piacelemző szakemberekkel megvizsgálták a dolgot, felmérték kik vesznek ilyen kártyát(enthusiast gamerek), hányan és hol, és mivel egy darabig ezek lesznek a legerősebbek adhatják jó drágán adhatják, ráadásul még a maradék 48xx-ast is el akarják sózni, kaszálnak egy jót, mert aki meg akarja venni megveszi; később lejjebb viszik az árát és akkor meg te és a hozzád hasonló élelmes emberek veszik meg(igaz várnak egy félévet de spórolnak 30K-t)
a 4800as és 3800as szériát pedig ismét rosszul látod, nem tudták drágán adni mert a kutyának se kellett volna drágán, főleg a 3800as, így olcsón okés volt, többé kevésbé felépítették az Ati jó márkaimidzsét, innentől már lehet nvidia módra árazni
most megtehetik hogy drágán adják a 5800ast, 3 potenciális vevőből aki ilyet akar talán ha egyet riaszt vissza a magas ár, de ha a fele visszariad így is milliókkal több a profit
olvastam az Amerikai Chrysler menedzserének a könyvét, aki a sz**ból húzta ki a céget anno, azért ment csődbe majdnem anno a Chysler mert luxusautókat nem gyártottak, hanem sok népautót, míg egy népautón nyernek 50K-t mert abban is van anyag+munkaóra+tervezés, addig a konkurrens Lincoln(Ford) 1 luxusautón(vagy sportautón) nyert kábé 5-8milliót tiszta hasznot, hisz az anyagköltsége csupán másfélszerese volt a népautónak, de az eladási ára 5szörös!(vmi ilyesmi pontos számot nem mondok, de elképesztő mennyivel jobb prémium dolgokkal foglalkozni, mint sok gagyival)
szal az éri meg ha keveset, de jó drágán, mint sokat de olcsón, hidd el
-
Bluegene
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #6874 üzenetére
állítólag megszokás kérdése az egész, sőt van aki szerint jobb a joystick
aimhelpet gondolom ki lehet kapcsolni ha pro vagy
-
Bluegene
addikt
válasz
leviske #6868 üzenetére
z nem előrelépés és az AMD józan ésszel nem gondolhatja, mikor válság van, hogy egy azonos teljesítményű kártyára, drágábban hajlandóak lesznek befizetni az emberek, nézd tegyük fel egy 5850-es előállítása 20K és 70Kért adjuk 50K a haszon
de csak 100 játéosból csak 10 veszi meg(500K a profit)
most adjuk 30K-ért ugye 20K az előállítás, 10K a hasznunk
így 100 játékosból elcsábul 40 (400K a profit)
láthatod ha drágábban adják végülis jól járnak, nagyobb lesz a bevételük, akinek meg csak 30 ezre van erre annak meg adnak gagyi 5770-eseket, amin megint keresnek
nem kell félteni őket, ki van számolva h megéri, komoly piacelemzők a profitmaximalizálás szolgálatában
-
Bluegene
addikt
válasz
#72042496 #6732 üzenetére
hát én is szeretném, de sajnos nem megy csak részben, reméljük jövőre bejön a bécsi meló, oszt veszek egy ilyen csodagépet, te meg átjöhetsz 500Ft/óra játszani
kussban lévő gép: idle-ben csendes, terhelés alatt fülhallgatót húzok játékhoz(szal nem zavar amikor felpörög végülis)
full grafika: eddig megvolt, 1280-as felbontásba, igaz physix mirrors edgebe nem volt
a normális térhang: ilyen nincs, bár a füles sztereó30-40" körüli kijelző. 19 es van, sztem ez pont jó nekem, sőt 17esen nőttem fel
mert leginkább autóversenyzem sztem vegyél egy Xbox 360-ast és hozzá egy tévét
azzal jársz a legjobban, mint folyton 58xx, 68xx, 78xx, 88xx... nevezetű szériákba pumpáld a pénzt
-
Bluegene
addikt
válasz
luw2win #6731 üzenetére
igen de az 5850-en többet buksz addigra, mint a már olcsó 4850en
én 1 éve vettem a 4850est
1 év múlva csupán 2 éves lesz és akkor cserélem, sztem ez teljesen oké, és akkor is bírni fogja, mert bírnia kell, nudli 1280-as felbontásra
addigra meg már nyakunkon lesz a következő ati gpu, és azt veszem, vagy veszek egy 5850est olcsón(mert addigra meg az lesz olcsó, kifutó termék)
-
Bluegene
addikt
válasz
Ricco_hun #6724 üzenetére
miért is? a mostani gépem mindent visz az 19-es 1280as monitoromon, mindent ultra high-on
akkó minek/hova fejlesszek? majd akkor fejlesztek ha szükséges, addig míg jó, addig várok
sőt akkor már megvárom az AMD bulldozert és átugrom a mostani kártya szériát, hisz az előző is tök jóo még
Keldor: én is minőségben játszok: most a fear2 és a CoJ BiB, 100 körüli FPS-sel, akkó hova fejlesszek, elhiszem hogy egy 5870 kétszer olyan gyors egy 4850től, és? 2560-as felbontásban ki is jön a különbség, de ha egy 1650-es monitorral nyomod a különbség csökken 40%-ra, megér ez 90K-t? sőt 1440-es/1280-on lehet annyi sincs hisz nincs kihajtva
-
Bluegene
addikt
28 is ready, 2010 Q1, no erre válaszolsz?
szal elképzelhető a 68xx 2010 közepére, ugyanez csak 28nm-en és olcsóbban
és 2010 karácsonya előtt közvetlen a drága 78xx
én majd akkor veszek egy 7870est, brutális lesz, AMD bulldozer processorral és egy nagy 1920-as premium monitorral, elleszek vele egy darabig, annál fincsibb lesz váltani az addigra már leamortizálódott mostaniról
-
Bluegene
addikt
sztem a 68xx széria hamar fog kijönni, fél év múlva, tavasszal, amint beindul a 28nm, hisz az AMD-nek is jobb ha olcsóbb gyártás
de teljesítményben túl nagy előrelépés nem lesz(2900xt vs 3870), fogyasztásban és árban lesz jobb sokkal
a másik amiért gondolom h a RV970 csak die shrink lesz, mert minek ettől erősebb? legyen olcsóbb, de erősebb?? le vannak maradva a játékok
és sztem 2010 karácsonyára jöhet a 78xx széria új fejlsztésű gpu-val
rup1us: a GTX 260 sztem tuti elég lesz egy évig
Ricco_hun: hát számold ki
, 1 év alatt talán 2000Ft-t spórolhatsz a különbségen, de mi van ha az újabb, azonos teljesítményű kártya 12000Ft-tal drágább(5750 vs 4850 pl), mind1
másik hogy jobban befűt a házba: kell szellőztetni
-
-
Bluegene
addikt
ez igaz
jó de aki 5850-est akar, megveszi október elején 80K-ért, januárba lehet 40K lesz
40K megspórolt pénzből pedig vehet egy jó négymagos procit
tzsolesz: nem én is így gondolom, tőlem vegyétek meg, de sztem 2010-re full HD alatt elég lesz egy 4800-as is, 2011-re pedig itt a 6800/7800as széria
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #6703 üzenetére
a türelem rózsát terem
kell egy-két hónapot minimum várni, míg lecsillapodik a hiszti
de aki januárig vár a karácsony utáni raktársöprésre az még jobban jár
de a legjobban az jár aki kihagyja ezt a szériát
, miért? mert a 4800-asok is elég sztem míg megjelennik a 68xx, én sztem kihagyom
-
Bluegene
addikt
k.Most fogja az ATI beszedni azt,amit az RV770-nél nem tett...
szerintem ez csak addig fog tartani amíg ki nem jön az nvidia az ő csúcskártyájával, legjobban talán január közepén éri majd megvenni egy 5850-est, hisz karácsony lecseng, ott az nvidia ellenfélno akkor lesz olcsó, akkor vegyétek
a sok amerikai birka így is úgy is megveszi 399 dollárért
mod: egyébként se kötelező megvenni, 1650/1280ba túl jó a 4800-as széria is
-
Bluegene
addikt
és? 3%-kal kevésbé csillog a szörny nyála; ahhoz már DX11 kell
nekem 10K-t megér, úgyis meg lehet hekkelni
ez a DX11 dolgot se dimenzionáljátok túl; a konzol portok DX9-esek lesznek, rátákolnak valami DX11-es csillogást, amit okos hekkerek megoldanak úgyis akár régi DX9-es kártyákkal is
mérlegelni kell: olcsón használtan veszel(mondjuk 10K) egy 4870/4850est, vagy veszel egy vadonatúj 5670-est, de az lehet 20K lesz
-
Bluegene
addikt
válasz
cowboy_bebop #6601 üzenetére
elvileg az 5670 800sp-vel rendelkezik 40nm-en 128bit+Gddr5
nagyon hasonló lesz a 4770-re(igaz annak csak 640spje volt)
sztem ez az 5670 olyan 4850 teljesítményű lesz, az is lehet jobban megéri majd a 5830
szal azért annyira ne várjátok, vagy addigra kukázol bárhonnan egy 4850est
-
Bluegene
addikt
válasz
Departed #6570 üzenetére
Mindenesetre örömteli, hogy mivel egyenlőre (és a konzolok miatt a továbbiakban is) legtöbbször megfelelő a 48** kártyák teljesítménye FullHD alatti felbontásokra, ezért nyitnak az egyre nagyobb kijelzők felé az új szériával. igen én is így látom, a 1280X1024-es felbontású monitorom mellé mi a túrónak egy brutális 5850? marad a bevált 4850
, nekem még az a brutális a 800sp-vel, már az is hihetetlennek hangzik
westlake: az a hűtés nekem nem tetszik: kicsi a ventillátor, kicsi a kimenő nyílás hátul, vajon süvíteni fog?
-
Bluegene
addikt
a leendő HD5870-es hajtotta a monitorokat, melyről csak két adatot volt hajlandó elárulni az AMD: 2.16 milliárd tranzisztor (viszonyítási alapként a GT200-ban 1.4 milliárd van, az RV770-ben pedig 956 millió) és 2.5 TFLOPS számítási teljesítmény (a HD4870-é 1.2 TFLOPS). Impresszív és alátámasztja az 1600 shaderes pletykákat. Ebből kiindulva a mag órajele 780MHz lehet.
-
Bluegene
addikt
ami érdekes ezen a képen: [link]
töltsétek nyissátok meg és nagyítsátok ki, azt fogjátok látni hogy az sp-k rajta más-más színű pixeleből áll össze(kinagyítva), szal nem szabályosan egyformák, nagyon nem, illetve a fehér feliratok körül is más színű egy árnyalattal a háttér
szal sztem ez kémfotó, egy prezentáción csinálhatták mobillal titokban, hisz ha szerkesztve lenne a pixelek is rendben lennének
-
Bluegene
addikt
másfél hét
a +160% valószínűbb, mint a +60%(kevésnek tűnik)
ha csak +60% lenne, akkor a GTX 285-től kábé +40% hmmm, kevés, gondolom a GT300 sokkal erősebb lesz a GT200-tól(a GT200 az nvidia elbizakodottsága csupán, többre lettek volna sztem képesek ha átdolgozzák)
sztem GT300, 3x olyan gyors mint a G92
a 9800GTX+ pedig 4850 szint, szal a plusz 60% zsenge lenne
-
Bluegene
addikt
UPDATE:
Durch einen Übersetzungsfehler wurde zunächst nur von 60 % mehr Leistung geschrieben. Laut Originalquelle soll es aber tatsächlich bis zu 160 % mehr Performance geben.
( Frank Schräer )Egy fordítási hiba következményeként csak 60%-kal több teljesítményről írtak. Az eredeti forrás szerint azonban ténylegesen 160%-kal nagyobb lesz a teljesítmény.
vagyis 2,6 szoros és nem 1,6 szoros
2000sp vagy több
=> gbors szerint a dupla teljesítményhez kéne 2000sp/80TMU, lehet 2400-3000?(akkor azonban nekem lenne igazam, szal ezt el fogjátok vetni, én 3-4000sp-t mondok, a 3k beleesik)
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
a szeptember eseménydús lesz: RV870, "GT300": lehull a lepel
Core i5,
Atlhon II X4, Q7500 < = olcsó négymagosok megjelennek
-
Bluegene
addikt
válasz
cowboy_bebop #5462 üzenetére
és honnan veszed h végig veszíteni fog az NV?
bármimkor fordíthat, ha akar, hisz tehetséges emberek vannak ott
az is lehet már most lemossa az RV870-est, akkor megbukik az elméletetek
-
Bluegene
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #5460 üzenetére
halottál már olyanról h egy cég 64%-os részesedéssel dominálja a szegmenst és otthagyja a konkurensének?
-
Bluegene
addikt
válasz
attiLANte #5193 üzenetére
Ráadásul a 300-350mm^2-esnek saccolt RV870 ugye két olyan 180mm^2 körüli RV840(?)-ből állna össze, aminek az ostyáit júniusban a Computex-en mutatta be közösen a TSMC és az AMD (vélhetőleg nem valami fake chipet dobtak össze, hogy lehessen vele villogni). hát én ebben nem hiszek h 2 magból raknák össze, 2 UVD, " memvezérló..stb teljesen feleslegesen, értitek mire gondolok? elég csak ránézni a felépítésre[link]
csomó veszteség lenne
-
Bluegene
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #5178 üzenetére
olvass vissza, egyrészt: [link]
másrészt volt róla szó hogy a RV870 "rather larger chip" lesz
csak valószínű persze
-
Bluegene
addikt
válasz
janos666 #5174 üzenetére
tehát egy RV790@40nm mondjuk 152mm2(hohó és ez nem az RV770!!!, az még ennél is kisebb!), van 170mm2-ed(ha 320mm2) hogy telepakold plussz végrehajtó egységekkel a meglévő 800sp mellé, úgy h a többi rész(pl UVD) arányosan kisebb mint 55nm-en, és úgy h módosíthatsz a felépítésen is
így már elképzelhető a 3-4000sp és a hozzátartozó textúrázók és Ropik
a 4770-es chipjével fogsz jönni ami a 4850 teljesítményét hozza, az 137mm2 ugye, de abba nagyon sok redundáns területet raktak bele, hisz csak tesztelték a 40nm-t, tehát egy RV770@40nm akár 140-145mm2 lehet, innen induljunk el 300mm2-re, mennyi pluszt lehet belenyomni
, szal 2000 felett reális
-
Bluegene
addikt
válasz
janos666 #5169 üzenetére
A memóriavezérlőt hidjük akkor ugyan úgy 256 bitesnek, ne kerüljön be semmi felesleges újdonság, amivel pedig tuti hogy előhozakodnak.
40/55*290=210mm^2, tegyük fel, hogy ennyit nyernek a kisebb csíkszéllel (gyakorlatban kevesebbet szoktak, ha ugyan azt zsugorítják, de direkt ráhagytunk egy kicsit az elején).(40/55)2 * 290, bocs, az 152mm2 rosszul számolgatsz, területről van szó
-
Bluegene
addikt
Ebbe a 300-320mm2-be oylan 1600-1800 SP fér bele. Tuti e-körül lesz. Több, mint a 4870X2 teljesítménye, de ez CF nélkül megy! Sokkal több fér bele : [link]
3000sp-re voksolok
, az X2-es esetén 6000sp-re
durva
azt is elképzelhetőnek tartom h a G80-G92(R600-RV670) stratégiára váltottak, vagyis most kihoznak egy brutális erősebb chipet, oszt majd csak finomítanak rajta és olcsósítják(68xx széria)
-
Bluegene
addikt
The RV770 can be seen as R600 done right, with lower power consumption, smaller transistors and a brand new GDDR5 memory controller, but it was not built from the ground up. At the same time, RV870 should be a huge leap forward in ATI’s chip design compared to R600, RV770, Eric confirms.
szeptember 10-én mutatják be elvileg
Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest