- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
cowboy_bebop #8411 üzenetére
Már azt hittem, valami minőségi kifogás is akad velük. Mondjuk én sem fizetnék valamiért többet, ha olcsóbban is megkapom. De a 4-es szériánál (a többit nem néztem) állítólag az ASUS adott némi pluszt, ezért volt magasabb az áruk.
-
törölt tag
válasz
sniper elite #8382 üzenetére
Holnap elolvasod a teszteket aztán eldöntöd.
-
törölt tag
Lényeg, hogy mindenhol akkor jár le az NDA, amikor nálunk 6 óra lesz.
janos666:
Azt tudom, hogy a HD4-nél mi a helyzet, ez volt az egyik ok, amiért nem vettem meg. A másik, hogy sokat fogyaszt idle állapotban. Szóval örülök az új szériának.
Tényleg külső csatlakozóval lehet a legegyszerűbben megoldani, ezt nem is tudtam. Az erősítő alap, anélkül nincs sok értelme az egész HDMI-nek.
-
törölt tag
válasz
janos666 #8361 üzenetére
Az aranyozásnak itt csak annyi a szerepe, hogy ne korrodálódjon. Ha valaki alap célokra akarja használni, akkor egy integrált HDMI-s cuccal is megússza. Még jobban is jár, mert azon ventilátor sincs, az árkülönbözeten pedig vehet néhány rekesz sört a filmek mellé.
A félmilliós TV mellé meg nem ilyen dukál, hanem egy olyan kártya, ami képes kinyomni a HD hangokat is: egy HDAV, vagy Auzen HD.
Depression:
Korábban azt írták a 4870-ről, hogy "dead silent". Bíztató, kérdés, igaz-e.
-
törölt tag
Bocs, tényleg, ezt jól benéztem. Még a szeszre sem tudom fogni, mert nem ittam annyit.
leviske:
$700 már brutális ár, lehet azt a legelvetemültebbek is sokallnák. Főleg, hogy az egymagos variáns is igencsak gyorsra sikerült. (Vagy csak valakik nagyon szeretnék, hogy ezt higgyük.)
-
törölt tag
válasz
Ricco_hun #8133 üzenetére
"Hátradől, várja a zsét (bár nem úgy van, hogy jobban megéri az olcsóbból többet eladni, mint a drágábból kevesebbet?)"
A legjobban az éri meg, ha a drágábból adnak el többet.
Nem tudom, mennyire árérzékeny a piac, de ha jól emlékszem, Abu írta azt írta pár hónapja, hogy a $250 körüli kategória megy a legjobban. Ebből kiindulva nem csinálnak hülyeséget ezzel az árazással.
A 4-es széria sem fog máról holnapra eltűnni, akinek olcsó kártya kell, vehet belőlük, aztán idővel őket is kiváltják majd az 5-ös szériások.
-
törölt tag
válasz
DemonDani #8087 üzenetére
Ne is haragudj, de konkrétumok hiányában nem lehet érdemi következtetést levonni egy ilyen grafikonból. Ha pedig úgy mértek, ahogy rocket írta, akkor...
Ezzel a játéklistával mit akarsz mondani? Nagy címek, DX 11-esek, várok is közülük néhányat, csak azt nem tudom, most hogyan kapcsolódnak ide.
-
törölt tag
Ja hát úgy igen, de oda is csak a kezdetekben.
Viszont ha a piac egészét nézzük, akkor masszív felső kategóriás kártyának tűnik. Aztán majd tényleg meglátjuk, hogy csak tűnik, vagy az is lesz-e.
leviske:
Az USA-ban bármelyik hardvert is néztem, jelentősen olcsóbb volt. Most miért lenne másként?
-
törölt tag
válasz
Vasinger! #7880 üzenetére
Ez igaz, csakhogy itt nem Celeron van mellette, hanem egy 3,6 GHz-en járó Core 2. S egyértelműen azt sugalltad, hogy kétszer ilyen gyors processzor kell majd a HD5850-hez. Arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ez nem így működik.
mad1:
Én csak belinkeltem a 10 hozzászólással korábbi útbaigazítást, ha már nem sikerült megtalálnod.
A tápról semmit sem írtam, mivel nem tudom, hogy melyik 450-es Chieftecről van szó. De ha egy újabb és korrekt modell, akkor tuti elég lesz az E6750 és 5850, vagy 5870 mellé. -
törölt tag
A HDMI kimeneten való hangtovábbításról lehet tudni valamit az új kártyákkal kapcsolatban? Ezen a téren is fejlődik, s lesz esetleg 7.1-es LPCM 192/24-ben? A HD formátumokra és PAP támogatásra már rá sem merek kérdezni.
-
törölt tag
40"-os HDTV-d van, és azt akarod, hogy ne utáljunk?
Viccet félretéve: ha a BenQ monitorodon is ugyanolyan beállításokkal játszol, akkor az a VGA-t is ugyanúgy terheli. Szerintem egy 5870-es bőven elég lesz, sőt, talán még egy 5850 is: a Dirt 2 már DX11-es játék, a hírek szerint éppen ezért nagyot fognak villantani az új kártyák.
-
törölt tag
válasz
sniper elite #7697 üzenetére
Az bruttó 90 ezer pénz, tehát annyi, amennyit a dolláros árak alapján becsülni lehetett. Rendben van ez az ár, sőt ha teljesíti a várakozásokat, akár még barátinak is mondható.
-
törölt tag
válasz
sniper elite #7613 üzenetére
Tényleg nem ide való a téma, inkább töröltem a hozzászólást.
Viszont amit szeretnék tudni: az 5-ös sorozat is képes HDMI-n sokcsatornás hangátvitelre?
-
törölt tag
válasz
sniper elite #7587 üzenetére
Ha tényleg érdekel, akkor én valószínű vagy 5850-et veszek, vagy 5770-et. Előbbi biztos elég lesz 1920-ba is, de még az utóbbit sem írom le. Majd kiderül. Ráérek, Heroes V a mostani gépemen is megy, s még egy hónapig biztos elleszek vele.
Utána viszont Oblivion és NFS: Shift az áldozat.
-
törölt tag
válasz
sniper elite #7539 üzenetére
Nem azért, de szerintem még a kettő db 5870-et sem használná ki semmi... Persze biztosat csak a megjelenés után lehet majd tudni.
-
törölt tag
válasz
janos666 #7483 üzenetére
Láttam rajta Blu-ray filmet (Mammut, Saturn), tűéles a kép, egyáltalán nem látszott, hogy nem ez a natív felbontás.
De itt nem is filmről volt szó, hanem játékról, nagy képernyőn.luw2win:
Ha mindenképpen több kijelző, akkor inkább a projektoros megoldás, amit pár napja linkeltek is. Szépen összeillesztették a vásznakat, s nem volt hol tér. Bár otthon ezt bonyolult lehet úgy összeállítani, ráadásul rengeteg helyet foglal, mert nem "síkbeli".
-
törölt tag
válasz
luw2win #7467 üzenetére
Ez nekem rohadtul nem jön be. A másik topicban is írtam már, ha brutális kijelző kell, akkor nem több kicsi, hanem egy nagy: 56", 2560x1080
-
törölt tag
válasz
sniper elite #7213 üzenetére
Kénytelen leszel venni mellé egy nagyobb felbontású monitort.
1920-ban szerintem bármit is csinálsz, az egyik X2 bizony unatkozna. Azért erre a GTX 295 verésre nem vennék mérget. Majd csak akkor, ha a megjelenés utáni tesztek is ezt bizonyítják.
Az már eleve "bűzlik", hogy nem a 0 pontról indulnak a grafikonok...DigitXT:
Lövésem sincs, hogyan működik, de a 60 FPS-t bizony én is folyamatosabbnak érzem, mint a 30-at. Nem különösebben érdekelenek a hasonló számok, mégis, itt rávett a kíváncsiság, hogy megnézzem mi a helyzet. És lőn.
(NFS: Most Wanted)
-
törölt tag
válasz
janos666 #6971 üzenetére
Ezek szerint megalapozatlanul aggódtam amiatt, hogy az egy tűs csatlakozó miatt elfogy a szufla. Ez az ágankénti bontás hogyan működik? Én ott tartok, hogy a helyére csavarozom a VGA-t, rádugom a PCIe csatlakozót és kész is a nagy mű.
A gyakorlatban hogyan lehet három ágat rákötni? A táp maga elintézi, ha olyan a kialakítása, vagy ennél azért bonyolultabb?
-
törölt tag
válasz
Dare2Live #6970 üzenetére
Nem akartam a '80-as évek második felét felhozni, mert azt többen még mindig átmeneti időszaknak tekintik.
Nem kötekedésből írtam: profitmaximalizálásról a legtöbbször mikroökonómián beszélnek, de az egy elméleti alaptárgy. Természetesen ettől még nagyon is fontos, s megvan az érvényességi köre, de a gyakorlatiasabb kurzusok már teljesen más szemléletet adnak át.janos666:
Profit az kell, mert a fene sem akar veszteséges céget.
Viszont a részvényesek és a vállalat érdeke máris ütközik: osztalékot fizessenek, vagy visszaforgassák a pénzt? A másik lényeges eltérés abból ered, hogy a profit számviteli kategória, amelynek a könyvelése eltér a gyakorlati pénzáramlástól. Elég, ha a már emlegetett amortizációra gondolunk.
Az, hogy miként lehet gyarapodni, már egy másik, igencsak összetett kérdéskörbe tartozik.A kártyára visszatérve hamarosan kiderül, mi a helyzet. Lassan már olyan izgatott vagyok, mint egy gyerek karácsony előtt.
-
törölt tag
válasz
Dare2Live #6966 üzenetére
"Van egy nagyon szép tantárgy sok közgáz/gazdasági iskolában a neve vmi ilyesmi: Cégek Profimaximalizálása"
Van egy nagyon szép tantárgy sok közgáz/gazdasági iskolában, a neve valami ilyesmi: Vállalati pénzügyek alapjai. Megtanítják már az első órák valamelyikén, hogy a 90'-es évektől egy részvénytársaság menedzsmentje nem a profitot, sokkal inkább a részvényesek vagyonát törekszik maximalizálni.
janos666:
Éppen emiatt írtam, hogy szerintem hiába aktiválható az 1600 SP az 5850-ben, ha az egy db tápcsatlakozó nem tudja elegendő energiával ellátni. Aztán ott van amit írtál - ki tudja, hogy egy tápcsatlakozó lesz-e rajta. Nomeg hogy meg lehet-e moddolni őket. Erre azért kevés esélyt látok.
-
törölt tag
válasz
Bluegene #6726 üzenetére
Lehet nekem van valami ficamom, de a minőségi játékhoz nálam hozzá tartozik a kussban levő gép, a full grafika, a normális térhang és egy 30-40" körüli kijelző. Illetve egy frankó kormány, mert leginkább autóversenyzem. Az a baj, hogy az első kettőt jelenleg nem lehet összeegyeztetni, s úgy látszik ez az 58xx szériával sem változik. Külön szerverszoba kellett volna a lakásba, de akkoriban még nem gondoltam ilyenre.
-
törölt tag
Úgy látom, kénytelen leszek tovább várni. Túl bika dögök lettek, amiről jó olvasni, de itthonra egy szerényebb kártya kell, nem vagyok én akkora játékos. Olyan HD 4890 körüli teljesítménynek örülnék, olcsón, alacsony fogyasztással. Na majd pár hónap múlva.
-
törölt tag
"Elvileg ti is láttatok már."
Én csak az előbb is linkelt 5870-et (?) láttam, meg a zöld nyákos rémet, amit aztán cizoe törölt is. Remélem az utóbbi tényleg kamu, mert ha úgy néz majd ki, akkor rosszul is leszek. Annyit legalább lehet tudni, hogy fekete nyákos lesz-e?
De a ***** anyját, azért vettem Tracer Redet, mert az ATI kártya úgyis piros. Most majd cserélhetem le őket.
tzsolesz: Nálam ez nem ilyen egyszerű.
-
törölt tag
Sajnos nem ismerek ilyet. Szerintem amúgy is érdemes itthon megvenni. Nem olyan drága cuccok ezek - úgy értve, hogy nem lehet rajtuk annyit fogni, amennyiért megérné beáldozni a garanciát. Főleg, hogy egy erős, nagy teljesítményű VGA nem tartozik a legmegbízhatóbb termékek közé.
Én legalábbis így gondolkodom, még ha sokan nem is értenek egyet. -
törölt tag
Nem hülyeség, ez így működik. Mikor a határra érkezik a csomag, akkor a VPOP értesít az áfa-fizetési kötelezettségről. A linkeden is szerepel az adó tárgya (és hatálya) alatt, hogy az import bizony áfaköteles.
Ez a papírforma, ettől még előfordul, hogy "átcsúszik" a küldemény. Amúgy is lehet ügyeskedni, a legális módszerek közül pl. elég ha a népszerű, Szlovákiában történő vámoltatás gyakorlatára gondolunk.
-
törölt tag
válasz
jozsikamhami #5835 üzenetére
Hú, te ha 100 ezer lesz, akkor én azt úgy ****...
Amúgy mi a francról beszélsz?
[ Módosította: 7 ]
-
törölt tag
válasz
jozsikamhami #5821 üzenetére
Ma már ne igyál többet.
#5823:
Okés, várok én, csak elég utópisztikus árakat írtál.
Mindegy, melyik márkát veszed. Én úgy vagyok vele, hogy minél több rá a garancia, minél kisebb a doboza és minél több HDMI kimenet van rajta, annál jobb. -
törölt tag
válasz
sniper elite #5315 üzenetére
Ismerős egyébként. Én is egészen izgatott vagyok. Nekem egy számmal kisebb kártya is elég lesz. Egy kicsi és rendhagyó kialakítású házba építem, ezért fontos, hogy keveset fogyasszon, rá lehessen tenni a Musashit, s persze ott a vesszőparipám, natív HDMI.
Remélem, lesz ilyen jószág, mert ha nem, akkor kénytelen leszek pálinkára költeni a kártyára szánt pénzt.
-
törölt tag
válasz
sniper elite #5313 üzenetére
Susaa! Most tényleg így be vagy sózva?
Csodálkoznék, ha a több GPU-s csúcsmodell is berobbanna, szerintem arra többet kell várnod. Főleg, hogy nem is olyan régen még a gyártástechnológiai nehézségektől volt hangos a fórum.
szerk.: Bár... most megnéztem, s a 4870 x2 is hamar megjelent. Máshogy emlékeztem rá. Szóval lehet, hogy tévedek, de ebben a topicban gyakran előfordul az ilyen.
-
törölt tag
válasz
tome.jr #2608 üzenetére
Két év alatt sikerült ezt-azt megtapasztalni, de annyi idő alatt megváltozott a hozzáállásom, s a légnél kötöttem ki - nem építek már csúcsgépet, egy jó felsőkategóriás (mostanra inkább felső-közép) is bőven kiszolgál. A hőmérsékletek csak annyira érdekelnek, hogy a kritikus értéket ne érjék el, s menjen stabilan a gép. A halk üzem még mindig az egyik elsődleges szempont, de ezt a fentiek mellett egy okos léggel is meg lehet oldani.
Hangra és képre viszont nem sajnálok pénzt áldozni.ON
-
törölt tag
Ajajajj, ezekkel nV-n nem volt gond. Annyit csinált, hogy néha egy-egy felület bevillódzott, félig takarásban levő él egésze eltűnt. Egy összetett modell esetén gyakran téptem a hajam miatta, sokmindent gyakorlatilag kétszer, vagy többször kellett megcsinálom, mire jó lett.
Gondolom a Quadro és a FireGL az a szint, aminél ezek nem jelentkeznek.Víz:
Az még megérheti, ha valaki a CPU-ra, VGA-ra, esetleg az NB-re vizet tesz. Azért emeltem ki az "egész" szót, mert ha ezek mellett még a HDD, RAM, SB, PWM, táp is vizesedik, akkor soha nem látott problémák merülhetnek fel. Konstrukciós, időbeli és anyagi értelemben is. Én hülye ráadásul 2x10 Cora profillal akartam, hogy néma legyen. Csak a radiátor került egy GTX 295 árába, s ez még aprópénz volt a rendszer egészéhez képest.
Régi sebek. Az árából most simán elkészíthetném a házimozimat. -
törölt tag
Nálam a 8800 is gyakran csinált érdekes dolgokat, persze Direct3D alatt néztem. Az ATI még ennél is szarabb? Csak nem...
"...mert akkor úgyis vízzel hűteném az egész gépet"
Célszerűbb lenne kiépíteni egy szervertermet, bevezetékezni a lakást, s terminál szerűen csatlakozni a helyiségekből.
A víz az eszedbe ne jusson, ha az egész gépről beszélünk, csak a szopás van vele. Komolyan.Ráadásul a fenti lehetőség mellett egy túlhaladott koncepció.
-
törölt tag
válasz
westlake #2141 üzenetére
Nem tudom, a 30%-ot mihez viszonyítod (gondolom az idle fogyasztásban lehet ennyi az eltérés), de kézzel foghatóbb lenne úgy írni, hogy éves szinten ez maximum néhány ezer forintot jelent még akkor is, ha általában megy a gép.
Így máshogyan hangzik a dolog, mindazonáltal engem is zavar. Nem azért, mert jelentős összegről van szó, hanem azért, mert korszerű, nagy példányszámban eladott terméknél igenis elvárom, hogy törekedjenek a környezettudatosságra. Az a sok többlet energia bizony sokra megy, s böki a csőröm, ha erre nem figyelnek oda.
-
törölt tag
válasz
sniper elite #2074 üzenetére
Akinek a minél nagyobb teljesítmény kell, az nyilván a csúcskártyával jár jól. (Nem anyagilag persze.) Röviden annyit akartam írni, hogy mégsem mindenkinek kell ekkora erő, annyi pénzért, a két GPU-s megoldások által pedig főleg nem.
Középkategória esetén is tartom, hogy nem kell vakon követni a piacot. Persze, mindig lesz egy-két játék, ami kifekteti ezeket a kártyákat, de ezektől eltekintve messze nem csak a következő generáció érkezéséig lehet velük gyakorlatilag kompromisszummentesen játszani, hanem sokkal tovább.
Sőt, ez egyre inkább igaz lesz. Manapság egy középkategóriás kártya is viszi akár 1920-as felbontásban a játékok egy jó részét. Régen ez mesze nem így volt. A játékok gépigénye persze nő (szerintem jórészt indokolatlanul), de a hardverek még úgy is képesek felvenni a kesztyűt, hogy közben egyre növekszik a felbontás. Az 1920 pedig már biztosít olyan részletességet, hogy a játék még 40" környékén se kívánjon nagyobbat. Nagyobb kijelzőt pedig az ember nem kíván, mert szétmenne a feje. -
törölt tag
válasz
sniper elite #2065 üzenetére
Úgy írsz az egymagos kártyáról, mintha azok smafuk lennének. Pedig teljesítményben a játékok 95%-ának nagy felbontásban is bőven elég lesz egy 4890, ár/értékben az X2 felett van, ráadásul sokkal halkabb, s még halkabbá tehető. Az X2-ről ez utóbbi nem mondható el, az már inkább, hogy nagyon hangos - ami sokakat bizony zavar.
Azt végképp nem értem, hogy miért kellene 2-3 hónap után újat vennie. Én inkább azt mondom, hogy ha megveszi, lesz egy olyan kártyája, amit akár 2-3 évig is használhat. Lehet, hogy a 2-3 év túlzás, mert akkorra csak sok-sok kompromisszummal tudná az új játékokat futtatni, de cserélni normális ember nem akkor cserél, mikor kijön egy újabb, hanem mikor a régi már nem felel meg neki.
Abban igazat adok, hogy ha augusztusban jön a HD5xxx, akkor érdemes lehet megvárni: kb. fél év, s jóval kedvezőbb áron kap X teljesítményt az ember, illetve növekszik a megvásárolható maximum teljesítmény is. (Neked pl. ez a fontos.) Én is az RV890-re várok, a 4890 "valamiért" nem nyűgözött le.
A ForceWare féle szarság szöveget pedig a 8800 GTS-em üzeni, hogy kikéri magának és bekaphatod az összes tranzisztorát!
-
törölt tag
A HD4800-ak megjelenése után bekövetkezett változások lennének a lényegesek. Ez egy pillanatkép a 2009 februári helyzetről, a minta sem releváns.
Hozzá teszem, hogy releváns felmérést nem tudom, hol találni, sosem néztem, nem különösebben izgat a dolog. -
törölt tag
Itt a cikk, nem hosszú, érdemes elolvasni.
Ő a cég egyik vezetője, a beosztását meg nem mondom.
szerk.: Elnéztem, mire válaszoltál. Rohadt megfázás, átmegyek inkább read onlyba.
-
törölt tag
válasz
schwartz #1554 üzenetére
Hú, de letépném róla azt a nyomorult felsőt!
rocket:
"...although it is unclear if the cards will have 1 or 2 GiByte VRAM initially."
Olyat is olvastam, talán éppen itt a Ph!-n, hogy 512 MB-os és 1 GB-os kártyákat hoznak ki. Most akkor mi az igazság, lehet erről tudni valamit?
-
törölt tag
válasz
tzsolesz #1544 üzenetére
Ezzel kapcsolatban csak az öreget tudom idézni, találóbban meg se fogalmazhatta volna a dolgot:
- általánosan
- kérdésspecifikusan -
törölt tag
válasz
janos666 #677 üzenetére
Miért várja mindenki folyton az új drivert? Mindegyik olyan sokat gyorsít, hozzáad valamit a kártyákhoz, vagy annyi mindent kell javítani a régiben? Főleg hogy már fél éve piacon van a 48xx sorozat...
Tényleg nem értem, a zöld topicokban egyáltalán nem jellemző ez a driverfétis. -
törölt tag
Hébe-hóba olvasom a VGA cikkeket, de nem igazán tudom, mi az az SP, s hogy melyik mag hány MHz-en megy. Őszintén, nem is érdekel. Ezzel pedig a többség méginkább így van.
S hogy akkor mi alapján formálnak, formálunk véleményt? Azok véleménye alapján, akik benne vannak a témában, a cikkekben levő grafikonok alapján, vagy a számtech boltos / haver ajánlása alapján. (Nálam az utóbbi kettő azért nem érvényes.) A többi részlet minket nem érdekel. Hűtőszekténynél sem nézem meg, mik a kompresszor specifikációi, azt nézem, hány literes, mennyit fogyaszt, s mennyibe kerül. Meg hogy inox vagy fehér színű-e.
-
törölt tag
Sziasztok!
Látom, megy bőszen a találgatás, sokmindent írtok ezekről az új kártyákról, de kezdek elveszni a spekulációtengerben.
Csak annyit kérdeznék, hogy legjobb, ill. legrosszabb esetben mikorra várható az RV790 GPU-val szerelt kártyák érkezése? Mostanában szeretnék VGA-t venni, de ha úgy alakul, 2-4 hónapot még simán tudok várni, mert kivételesen nem vagyok bezsongva a harvercsere miatt.Részemről annak is igen örülnék, ha az RV770 teljesítményét hozná, de kevesebb hőt termelne, s már 1 GB RAM-mal szerelnék a kártyákat, ill. lenne rajtuk HDMI kimenet. Nyamm.
Aktív témák
Hirdetés
- Crucial 240GB SSD eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest