- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Magisk
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
laci666
senior tag
400 dodo az kb 73200Ft+fa, szerintem nem vészes ez úgy is csak lejjebb fog menni.
Remélem 4850 megáll majd 60k körül.Ja még mielőtt valaki átszámolná euróba ez usa dollárba van nem euróba,nem kell itt semmit átszámolni, kb dolláros ár köré áll be az ár álltalába,csak sokan bemagyarázzák hogy mindnet át kell számolni euroba ami szerintem tök felesleges.
-
Mackósajt
senior tag
Honnan származik az info? Ezt már körüljártuk pár napja itt, amit találtunk, az pár rajongói és híroldal tavalyi beszámolója arról, hogy a Diablo III "támogatni fogja" a DX10.1-et. Ez egyrészt nem jelenti azt, hogy konkrétan DX10.1-es lesz, másrészt hivatalos oldalon nincs infó róla. Ha valami újat tudsz, arra én is kíváncsi vagyok.
-
Med1on
aktív tag
Hivatalosan semmit nem lehet tudni, persze vannak néhány információmorzsák amelyek innen-onnan kigurultak az internetre.
Ha ez a méret bejön se nevezhető kis méretűnek a chip szóval az utolsó esélye az ha az RV870-et legalább DX9, 10 részen meg bírja verni. Ha ez se jön össze akkor szerintem felesleges is kiadni.
-
rup1u5
nagyúr
-
keIdor
titán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Így meg vehetsz egy GeForce-ot PhysX-re, míg egy Radeont DirectX 11-re. Árverseny a külön ligák miatt így sem lesz.
Keldor papa: Azé Charliet nem bántsuk. Rengeteg dráma van az írásaiban. Igazi felüdülés olvasni őt. Aztán elgondolkozol, hogy mit és mennyit szívott, mire az aktuális cikket kierőszakolta magából.
-
rocket
nagyúr
"said Mike Hard, vice president of investor relations at Nvidia"
Papirforma egyebkent amit mondott, elindult a FUD
"and resolution are nice, but today they are very high and going from 120fps to 125fps is not going to fundamentally change end-user experience."
"Jol" beszel az altaluk eddig agyon hypeolt Crysis pont ilyen jatek
Az a vicc az egeszben, hogy lesz eleg birka aki beveszi ezt a maszlagot, es majd az atnevezett kartyaikat veszik.
-
ashot
tag
van benne igazsag is, mivel elertek a vidkarik egy olyan szintre, ahol, ahogy az ATI is csinalja, mar csak az adhat kulonbseget jatek elmenyben hogy mekkora a monitorod
meg hany van. Ki-ki eldontheti hogy ez a jarhato ut e, vagy az, hogy gyokeresen atalakuljon a jatek piac, uj elmenyekkel es eszkozokkel -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Pontos számot nem tudok a Cypressről, de kb akkora selejtarány, mint az RV770-nél a kezdetekben (nyilván az AMD megint alkalmazza a tartalék SP-ket a shader tömbökben, így pedig könnyű
). Igazából a chip már nyár eleje óta kész van. Csak a TSMC-re várt mindenki. Persze ez előnyére vált a rendszernek, mert addig fejlesztették, és kisebb lett a fogyasztás, valamint nőtt az órajel. Az RV740 volt az AMD-nél a tapasztalatgyűjtés.
Az új generációs NV-nek kicsi az esélye, hogy idén megjelenjen. Igazából a legnagyobb gond, hogy a sokkal kisebb GT215 tömeggyártása is december elején indulhat be. Mondjuk a rendszer biztos megjelenik a Larrabee előtt, tehát mondhatni a "célközönségnek" időben itt lesz.
-
Bluegene
addikt
e akkor mit számít ilyenkor az FPS, és mit a monitor frirssítése? MI a különbség igazából? már elmondtam hogy a géped kilök magából 120 fps-st mondjuk, de a monitorod másodpercenként 60-szor frissít képet, tehát bekorlátozza, magyarul amit te látsz a szemeddel 60 FPS, mert a monitorod nem tud többet
hogy miért játszol jobban single playerben is? lehet csak pszihólógia
ezt próbáld ki nekem negyed másodperc a reakcióidőm, 120 FPS-nél ez 30 képkockát jelentene ha tudná a monitorom(75 hz-es), szal ezalatt elszáguld 75/4=18,75 képkocka fel sem fogod
, egy szemvillanás alatt közel 20 képkocka, és kábé csak arra van időd hogy leüsd az egérgombot
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ott sem az fps a probléma, hanem az apro lagok, elég ha 1-1 frame késik többet 1/25 másodpercnél, az már megzavar egy kicsit. Ha elég erős a géped, akkor még az ilyen kis megakadások is rövidebbek annál amit a szemed/agyad érzékelni tudna. Szóval nem a 120 fps a lényeg, hanem ami mögötte van.
-
Bluegene
addikt
y Call of Dutyban (bármelyikben) nagyon is lehet érezni a 60 és a 120 FPS közötti különbséget. Annak ellenére, hogy a monitorom 60 Hz-es. Na, most akkor hogy van ez? Sokkal jobban játszom, több fejlövés, stb. ha magasabb az FPS-em, ez az alap kiindulópont sok év után, tehát ez alapján, nézd amikor a fraps kiírja neked hogy 120, az valójában csak 60, hisz annyit ad le neked a monitor, az a szűk keresztmetszet, te annál többet nem láthatsz
már elmondtam online játékoknál azért jobb a több FPS, mert gyorsabb géped van, gyorsabban küldi az adatokat a szervergépnek mint akinek lassú gépe van, valami ilyesmi
de ettől függetlenül a monitorodon 60 fps-t látsz, 60 képkockát jelenít meg a monitorod
DigitX: alapvetően egyetértünk akkor, de "biológiailag nem látnád"-ban nem, van az emberi szemnek és látóközpontnak egy korlátja, ahogy 20 méterről nem tudsz újságot olvasni, igazából 120 fps-t se tud felfogni/feldolgozni az agyad
, mert olyan baromira sok
egy szempillantás alatt 120 kép, szal mind1
a másik az [link] próbáld ki hány tizedmásodperc alatt reagálsz és ellenintézkedéseket hozol(felfogod és klikkelsz), és írd be ha mered -
zack
nagyúr
Persze hogy meg... de csak is az 5870 CF ill az X2!
Meglátjuk mennyibe fog kerülni itthon aztán ha reális áron el tudom adni a 4890 CF-et akkor lehet cserélni fogok egy X2-re.
Crysis Wars-ban igaz már elég a 4890 CF 1920x1200 VH szűréssel, de a +fps multiban mindig jól jön.
Szóval várom a 5870 X2-öt... -
TomiLi
addikt
Annyira pörög ez a topik, hogy nem volt türelmem visszaolvasgatni - elnézést!
Nagyon kíváncsi leszek, hogy ténylegesen mire lesznek képesek ezek a kártyák....
Az ára viszont - a hírek szerint - nagyon olcsó... Kíváncsi leszek, mire kis hazánkba érkeznek a VGA-k, mennyire kúsznak fel az árak.... -
DX9-ben a GTX295-nél sokkal gyorsabb konkrétan egyetlen esetben lesz - amikor a GTX295 kifogy a 896MB memóriából. nem véletlen látni annyi 2560x1600 8xAA tesztet. nagyon kíváncsi leszek, ténylegesen mit fog tudni az 5870, mert az eddigi információk igencsak telítettek bullshitmarketinggel...
-
VinoRosso
veterán
A GTX280 már kifutott kártya, viszont amikor kijött a 4890 még nem volt sehol. Arra az időszakra készült amig a 4870 és a 4870 X2 voltak az ati csúcskártyái. Mivel jött a válság is, ezért sok GTX280-as marad készleten, ezért is kerül ennyibe. Veszteséggel pedig nem fogják eladni a kereskedők az biztos.
(#5953) Cyberpunk
Ez kamu mint tudjuk, mivel egyrészt GT 300 nem létezik, másrészt az NV nem drótoz be semmilyen kódnevet a driverbe, de ha be is drótoz, akkor sem GT hanem G jelzéssel
-
cowboy_bebop
őstag
-
hát, a "highly competitive" az sosem azt jelentette, hogy szarrá veri... jelen pillanatban engem nem az ár/teljesítmény oldala érdekel a dolognak, hanem hogy mennyit tud előrelépni az AMD. ha kijönnek egy olyan 5870-nel, ami a GTX285-nál átlagosan 15-20%-kal gyorsabb, az nagyon kiábrándító lesz...
rocket: mélyen egyetértek
VaniliásRönk: vicces dolgok ezek. nekem a 9.6 nagyon jól ment, a 4850 ugyan nem gyorsult, de a 4870-esnél érzésem szerint hozott is elég jó extra teljesítményt a 9.3-hoz képest (ez is Vista, XP alatt már nem kóser az a driver sem szerintem), viszont a 9.8 botrányos volt, a fele tesztet duplán kellett lefuttatnom miatta, ill. a GRID-et háromszor...
-
cowboy_bebop
őstag
A 20K lehet h. tényleg túlzás, 25K-t még megér.
Azt ne hagyd ki a számításból h. a 4830-ban bőven van még tuning tartalék, a 4770-ben (persze lehet h. még csak a 40nm kiforratlansága miatt, 70-80mhz pluszt tudtak csak kihozni).
Ez a kártya mindenképpen csalódás nekem; de lehet h. csak az én elvárásaim voltak túl magasak.
-
cowboy_bebop
őstag
Nagyon sok tesztnél csak 500mhz-re vették vissza a 4830 órajelét idle-ben. Úgy nem csoda, ha többet eszik, mint a 4770.
Ez a kártya szvsz. akkor éri meg, ha 20K-ért fogják dobálni.
24K-ért már 4830-at kapni, ami idle-ben kevesebbet eszik (nem szoktam sokat játszani, de amikor igen, jól jön a kraft); és a max. órajele kb. 100mhz-cel alacsonyabb.
Az elgondolás nagyon jó, olcsón gyors kártyát, csak a GDDR5 jócskán bekavart a fogyasztásba.
-
tzsolesz
nagyúr
Több féle van belőle a PCX-en mint a 4870X2-ből. Mondjuk a 4870X2-ből délelőtt csak 1 féle volt, míg GTX295 vagy 4-5 féle.
Nem tudom, hogy sírni kéne, vagy nevetni. Mert ugye lehet, hogy éppen azért van ez, mert már a 4870X2 elfogyott, és a GTX295-ök meg csak ott porosodnak.
-
emmm
őstag
Bocs, egy enter kimaradt, és kifogytam az időből
-
leviske
veterán
Eddig azt olvastam róla, hogy közel RV870 erejű lesz, és ahhoz képes lesz a GT300 egy tranzisztorrengeteg.
Ha valószínű volna, hogy lebikázza az RV870-est, akkor nem írtam volna, hogy az ellen nem elég. És ha abból indulok ki, hogy elvileg az nV Abu elgondolása alapján arra számított, hogy most már nem lesz útban az ATi, akkor csak arra tudok következtetni, hogy a GT300 tovább viszi a G80-al és GT200-al kikövezett utat.
Ha pedig tovább akarnak maradni a piacon, akkor a következő kártyacsaláddal már egy teljesen új úton indulnak el.
Bár lehet, hogy még időben kapták a pofont és a GT300 is már egy megújult megoldás lesz. Ki tudja? Mi csak jól járhatunk, ha maradnak. Úgyis csak 2013/14 fele esedékes, hogy a Larrabee féle megoldások dominánsá válnak....
-
Skizz
addikt
Van annyi eszük, hogy nem adnak ki megint egy olyan kártyacsaládot, amin semmi haszon nincs, ellenben bukta bőven. Egyrészt a partnerek jó része végleg faképnél hagyná őket (főleg az exkluzív), másrészt jó esélyük lenne a csőd szélére jutni nullbevétellel, mert valamiből meg kell térülnie a fejlesztés költségeinek, aztán még nem árt némi plusz bevétel is. Nem csodálkoznék rajta, ha az AMD mintájára a kelleténél magasabb fesz.-en dobálnák a kártyákat a jó kihozatali arány érdekében.
-
Gaboman
nagyúr
Ha lehet is majd választani a DX10 és DX10.1 között a GF kártyáknál rajtuk majd nem lehet a játék teljes pompájával játszani mivel nem tudja az összes effektet.
Mint pl anno a FarCry ban a X850XT SM2 tudott de a játék már tudta az SM3-at játszhattam vele csak nem volt olyan szép mint utána az 1800XT kártyámon ami támogatta az SM3-at. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nyilván hasonló árú Radeon karival jobban fog futni amellett, hogy szebben is néz majd ki, de azért a GeForce tulajokra is odafigyelnek.
A Battleforge esetében a DX10.1 élsimítást fog eredményezni ... és kb. 15-20 %-al lesz gyorsabba a DX10.1 kód a DX10-hez viszonyítva. Lesz DX9 kód is, de az a beszámolók alapján elég lassú már eleve. A fejlesztők nem ajánlják a használatát. A beállítások menüben pár paraméter nem állítható be DX10.1 nélkül.
A Stormrise az komolyabb változásokat eszközöl. Eleve csak DX10 a motor ... Win XP kilőve. A DX10.1 lehetővé teszi az élsimítás ... és a fejlett LOD algoritmusokat a sebesség növelésére. Ezenkívül szebb árnyékolás és megvilágítást is eredményez. Továbbá sokkal gyorsabb lesz az Ambient Occlusion. Itt nagyon sok különbség lesz, így nem lehet megmondani, mikor milyen lesz a sebesség. Annyit mondta a fejlesztők, hogy a dX10.1 mód érezhetőek gyorsabb és sokkal szebb lesz.
-
ugyanúgy, ahogy pl. az RV670 és az RV770 között - az előbbi ROP-jai pl. 2 z-only pixelt tudtak "rajzolni" egységenként egy órajel alatt (3870 z-fillrate = 775*16*2 = 24.8 Gzixel / sec), míg az utóbbié 4-et (4870 z-fillrate = 750*16*4 = 48 Gzixel / sec). Elvi akadálya nincs annak, hogy ezt tovább emeljék - persze a fene se tudja, pontosan mitől válnak a ROP-ok szűk keresztmetszetté a 4850-ben...
-
Bluegene
addikt
kész űrtechnika ez a radeon
olyan mintha földönkívűliek csinálták volna, ha belegondolunk a 2,4 teraflopsba, az kábé 2400XMilliárd(nem millió) flops, vagy 2,400,000,000,000 flops
, ennyi lebegőpontos számítást végez 1mp alatt(asszem 1 osztást jelent)
elnézést ha tévednék, de én így tudom
durva
-
Bluegene
addikt
ha ilyen lesz, akkor ellehetetleníti a gt200-zat, még 40nm-en is drága, nagyméretű és bonyolult chip lesz, tehát feltorlódik megint a raktár
, kiváncsi leszek mit lép az nvidia ha nem lesz fegyvere, szerintem egy 40nmes g92-vel visszavághat némiképp, gyors gddr3-mal(2,6ghz), és 800mhz-re húzva(ne feledjük a 9800GTX veri a 4850est , ha picivel is--->bár sztem nem az ereje miatt hanem az nv logó miatt), de a GT200-zast szerintem elvetik egy időre)
az rv790 meg apró, olcsó és gyors
-
csatahajós
senior tag
Én gari nélkül vettem (vagyis csak 2 héttel) viszont olcsóbban és szerintem ha elég ügyes vagy soha az életben nem mondják megy hogy leszedted a gyári hűtőt...
Engem a 37 fok nagyon meggyőzött, persze a Musashi nem olcsó, de a kompatibilitási listája elég impresszív, így jó eséllyel még tudom használni egy két kártyára.
Arról nem is beszélve hogy gond nélkül megvolt a 825/1000Mhz, amit a gyári hűtővel nem mertem volna.
Na de hogy on-topik is legyek, rv 740ből szerintetek nem lenne logikus egy x2 ? Bazi olcsó lehetne a 128as NYÁK miatt és teljesítményben pozícionálhatnák a 4870 fölé...még azt sem tartom kizártnak hogy ez lenne a az rv790...
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest