- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Yettel topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
RapUGround
tag
válasz
Cyberpunk #5961 üzenetére
Én úgy tudom, hogy igazából az Nvidia driverek terén azért szerepel jobban, mert az ő kártyájuk egyszerűbb felépítésű és minden játék rá optimalizálva jön ki, míg az ati kari bonyolultabb felépítésű ezért nagyobb szintű optimalizációra van szükség, hogy elfogadható sebességűek legyenek a kártyák. Ezért van az, hogy az ati a 2. a diszkrét karik piacán mégis jóval nagyobb részlegük van a driverek készítéséhez, mint nvidianak. Remélem nem írok hülyeséget, de ezt így tudom. Teszem hozzá valahol olvastam, lehet valamelyik architektúrával foglalkozó tesztben, itt PHn.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Cyberpunk #5961 üzenetére
Olvasd el még egyszer amit írtam. Nem kellett nagy tudomány az átnevezett kártyáknak új drivert írni, hiszen ugyan azok maradtak a kártyái. A HD4000 szériánál nem voltak nagy gondok.
Ebből próbálj meg kiindulni. Nem az NV volt jobb driver írásban, hanem nem kellett merőben új eszközöket alkalmazniuk, az átnevezések miatt.
jah, miért olvasok egyre több elégedetlen NV tulajt driver téren? Állítólag mindenki ezeréves drivereket használ, mert az elmúlt fél évben nem sikerültek valami fényesen az NV driverek. Ajjaj.
ne hogy forduljon a kocka.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Cyberpunk #5953 üzenetére
A szopás most kivételesen NV olalról fog jönni driver téren.
Persze hogy nem voltak gondok a G80 driverekkel, a G92, és a G200 megjelenésével, hiszen jóformán csak hozzáadott tranzisztorok száma nőtt, meg a memóriavezérlő sávszélességével játszadoztak. A driver már megvolt 2007-ben tökéletesen.
Míg ugye az R600 merőben új problémákat hozott, amit nehezebb volt kezelni. Na már most, a jelenlegi HD4000 széria felépítése igen közel áll a megjelenni készülő HD5000 széria felépítéséhez. (DX10.1>DX11, memvezérlő, architektúra felépítése), így nem lesz nagy gond a driverekkel.
Az NV viszont ha valóban ÚJ gpu-t fejlesztett, akkor ott most kezdődik a szopacs, és minden a feje tetejére fog állni.
Így most ezeket figyelembe véve ez a driveres dolog nem jött be.
(#5957) Med1on Vazz, megelőztél. Ezek szerint én ilyen sokat tökölök egy hsz-al?
-
Med1on
aktív tag
válasz
Cyberpunk #5953 üzenetére
Szeptemberbe bemutatják a Fermi/GT300 (kinek hogy tetszik) képességeit gondolom néhány DX11-es techdemoval. Komolyabb dologra nem érdemes számítani arra meg pláne nem, hogy még ebben a hónapban ennyi példány megjelenik.
Szerintem nem lesznek hatalmas driver problémák mert igazán drasztikus architektúrális változtatást nem kell eszközölni a DX 11 miatt. Nagyobb változás a tesszelláció körül történt de ez már nem ismeretlen terület az ATI-nál.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cyberpunk #5936 üzenetére
Az AMD azért fejleszt, mert gyárthat processzort is, azaz a fejlesztéseket el bírja adni a CPU-ba integrálva. A piac eléggé átalakul. A CPU-ba integrált megoldások is eltérőek lesznek. Az alsóbb rétegek gyengébb GPU-val szerelt modelleket kapnak, míg a középkategóriába olyan GPU lesz, ami megfelelő a mai kor 100 dolláros kategóriájának. Persze ezt a pénzt az AMD elkéri majd a proci vásárlásánál.
A szoftver renderre még jobban átalakul a piac. 2015-re nem ezek a fejlesztések lesznek, hanem újak. A procikban lesznek nagy okos és kicsi buta x86 magok, utóbbiak párhuzamos számításban nagyon erősek. Ez ilyen Larrabee-féle elgondolás. A bővítőkártya is megszűnik hiszen a rendszer teljesítményét úgy lehet majd növelni, hogy erősebb CPU-t veszel, illetve olyan alaplapok is lesznek amik két foglalattal lesznek felszerelve és abba vehetsz még egy processzort.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cyberpunk #5931 üzenetére
Nem csak itt megy a leírás. Külföldi fórumokon is felmerült, hogy az NVIDIA jövője kérdéses a GPU piacon. A vállalatok legnagyobb jövedelemforrás az OEM piac, azon belül az olcsóbb számítógépek piaca. Mégis ki fog az NVIDIA-nak fizetni a diszkrét GPU-ért, amikor az Intel és az AMD kvázi rákényszeríti a gyártókat a processzorba integrált GPU megvásárlására. Mert nem fogják kivenni a magot csak azért, hogy az OEM-ek vehessenek NV-t, sőt a grafikus mag árát sem fogják levonni a prociról. Ha tetszik ha nem, meg kell venned. Ez itt a fő probléma. Azért kapjuk az átnevezéseket, mert az NV sem találja a platformosodás ellenszerét, így értelmetlennek látják a GPU fejlesztést. Gyakorlatilag ez az oka annak is, hogy a GPU részlegért felelős csoportok már a Tegra sikeréért dolgoznak.
-
zuchy
őstag
válasz
Cyberpunk #4703 üzenetére
Nekem is működik win7 alatt a PB...
Csak beállítás kérdése.Eléggé hallgat az AMD lassan pedig már csordogálniuk kéne a pletyiknek, infóknak, eddig ennyit tudni, hogy szeptemberben vagy októberben a legesélyesebb, hogy megjelenjen.
Az egyetlen infót is Abu szerezte.Durván hallgatnak...
Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kuponkunyeráló
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- DOOM - The Dark Ages
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- SSD kibeszélő
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ZOTAC Gaming GeForce RTX 5070 Ti SOLID OC
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest