- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
leviske #8177 üzenetére
"z Intel be tudja nyelni a méretbéli különbségekből adódó kellemetlenségeket, így a Juniper-nek lazán nekitudnak ugorni. És miután a HD5700-asok ugye a 100-200 dolláros ársávba sorolnak be, ezért a Larrabee lazán meg tud érkezni a piac fő áramába."
Intel egy profitorientált cég. Nem fog k*sok pénzt bukni, hogy 100-200$ért Larat adjon nekünk.
"Innentől jogos arról beszélni, hogy a középkategóriában versenyképes lesz az Intel."
Már, hogy lenne versenyképes ha 600mm2 ből rakja elénk amit a konkurencia 182mm2ből.... és nem csak a die kerül junipernél sokkal olcsobba.
"Az nVIDIA maradását illetően meg csak annyit, hogy -ha jól tudom/emlékszem- a Larrabee-nek jóval nagyobb a DP teljesítménye, mint a GT200-nak."
és? Mire Lara kijön már rég G300at árul NV, aminek paramétereiről foglamunk sincs.
Néha az az érzésem nem a földön élsz....
-
Dare2Live
félisten
válasz
leviske #7851 üzenetére
"Azt nem veszed figyelmebe, hogy ez alapján a HD5850 megérkezik a HD4890 árszintjére."
? nem 250euro körül várjuk az 5850et? Az 70K. 4890 meg 50K.
4770 jön a Gosip szerint 50Kért 800SPvel és 128bites busszal ami viszont erősen neccesnek tűnik a 800SPs 256bites 4890el szemben....
Persze AMD ha látja nem fogy adhatja az árakat lejjebb elvégre fos olcsoba kerül egy 5770. ( imho kevesebbe mint egy 20Kért kapható 4830, azért szép a haszonkulcs nagysága....)
-
Dare2Live
félisten
válasz
Oliverda #7709 üzenetére
"Melyik hírek szerint? "
Ez jön le jelenleg a pletyka/félpletyka oldalakról."Ezen csak annyi a bukkanó hogy a 4890-en RV790 található az 5770-en pedig RV840 lesz."
OK. Nincs több kérdésem. Játszd a hülyét.
rocket: Igen, de elvileg még itt az NV. és igen: Szomorú világ jön ha NV kihullik.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Zeratul #7708 üzenetére
Semmi bajom nem lenne vele, ha nem akarná ezt AMD 4890 áron ( felett ) adni.
Amúgy is k*olcsó lesz gyártani, kis magméret, olcsó nyák egy 4830 legyártása ehez képest méregdrága.Amúgy ha a specek pontosak lehetne csinálni egy tesztet egy 4870/4890el milyen ha levágjuk a memo sávszélessége egy jórészét, de nálam csak noti van
-
Dare2Live
félisten
válasz
Oliverda #7703 üzenetére
Egyrészt: "ATi találgatós topik, R8xx (Evergreen): Cypress, Redwood, Juniper, Sequoia"
Másrészt: Rendszeresen így közlünk.
Harmadrészt gondoltam magyarázok neked, de fölös. Annyira szorgos meg nem vagyok, hogy megnézzem mennyire limites egy 4890ha levágjuk a memo sávszélessége egy jó résézét, de tuti.
A hírek szerint AMD ezt akarja jó drágán rán sózni, gondolom a DX11 meg új, meg a leg
gyorsabb kártya árnyékában, igaza van lesznek lúzerek akiket átver, grat, jól csinálja! -
Dare2Live
félisten
válasz
Ricco_hun #7680 üzenetére
"Úgy néz ki, hogy az AMD most feljebb tol minden kategóriát kb 20k-val."
egen, de én sem értem, hogy gondolja. Nem mert részesedés hanem mert, most talán utoljára még itt a 260/275 és egy 5770 ami lassab mint egy 4890 de drágább nála hát k*ra nem lesz versenyképes az NVvel.
DX11es cimekkel meg ne jöjjön senki, majd ha lesz jópár a piacon és persze több mint NV által "megvásárolt" game na akkor.
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
válasz
leviske #6959 üzenetére
Van egy nagyon szép tantárgy sok közgáz/gazdasági iskolában a neve vmi ilyesmi: Cégek Profimaximalizálása
Itt pont azt a nagyon fontos dolgot próbálják megtanítani aleendő szakembereknek, hogy egy adott termékből/termécsoprtobol/termékgenerációkból a vállalat rövid/hosszú távon.... hogy lehet a legtöbb profitot előcsalni.így dobta a gép 48x0nál amit és most 58x0 is amit.
Lehet vele nem egyet érteni de ettől még tuti nagyon is tudatos az AMD árképzése.
-
Dare2Live
félisten
válasz
cowboy_bebop #6692 üzenetére
szvsz amint kifut a 4850/4870/4890 jön a helyére teljesítményben 40nmes verzió.
Árcsökkentést az NV kényszeríthet ki de ők a 500nm+os magméretükkel ami meglepne ha hozná egy 5870 teljesítményét nem hinném nagyon, hogy árversenyt akarnak....
-
Dare2Live
félisten
299*225 = 67K.
Persze nem az első 3hétben akkor lesz 85K+ is....skizz: Nem azt írta, hogy független hanem, hogy rossz oldalra álltunk. (Ami remélem 1990ben fordult, bár tény, hogy majd a legkevesebbet sikerült eddig kihozni a rendszerváltásból Európában kishazánknak. (Persze így is nagyon durva a fejlődés, összevetve mondjuk 1970-1990el.)) Amúgy én is elkezdtem és befejeztem.
-
Dare2Live
félisten
"Mert DX9-hez feleslegesen erős... D11-hez pedig túl gyenge lesz mire ott fogunk tartani,hogy only Dx11..."
Oh ezt már hányszor olvastam.....
Mire DX11only lesz az még sacc +2év. Ehez képest egy 4870 mármost necces 1920*1200ban."Ráadásul bőven túl lesz/van árazva"
Fordítva látom.... ha a teljesítmény adatok igazak igencsak jutányos a $299-$399es árcédula. A G90 $499 ultra $599en nyitott de az ATI9800 mint csúcskarinál is hasonló számokra emlékszem."Most fogja az ATI beszedni azt,amit az RV770-nél nem tett..."
Igazából nem most. Ha az NV mint 99% tényleg elment a GPGPU vonal Laras útján akkor ez a piac az ATIé. Pont most van utoljára még konkurense az AMD-ATInak, jövőre aztán tényleg azt csinál amit akar. Megjövőután, meg azután egészen amíg a Lara és tsai be nem indulnak 2015felé.Az etalon meg innentől véletlen se egy 4870 mint állítod.
Nem tudom mit lehet rajta tekerni:
70.000Ftért kapunk egy 100.000Fts 4870X2nél erősebb vgat aminek ráadásul nincsenek meg az X2es nyügjei.
Ez szerintem elég jó bolt. Aki meg nagyon nagy gamer ugorhat mégfeljebb és vehet 5870et. -
Dare2Live
félisten
Crysis full GPU limites, semmi értelme alá I7et rakni még akkor sem ha épp 5870ed lenne...
szerk: Nem tudom mi ez az I7őrület, évek hosszú tapasztalata, hogy ocsó (~30K)s procit kell venni, ocsó bestbuy lappal jól megrántani és mellé drága VGAt rakni. Már akinek a játék a fontos és nem a renderelés.
Én egy E5200vel rendelkezek(15K) amit 4ghz fölött járatok, ehez van 4GB ramom, 1920*1200ban játszok és sanszosan nem sok értelmét fogom látni, hogy cseréljek egy ~3.5ghzen járó quad procira.
-
Dare2Live
félisten
hát ezt így nem tökéletesen értem...
Én a mult generációkbó kiindulva továbbrais +50-90%os gyorsulást várok, no meg a 800->1440->1600sp ROP... szám növekedések is more less ennyit valószinüsítenek.
Amúgy ha 326nm, akkor nagyon mellé löttek itt sokan a 200nmes tippjükkel....
-
Dare2Live
félisten
eladnak belőlük, more less mint amennyit a 48xx sorból eladtak volna csak 40nm (magméret miatt) több marad AMD zsebében.
Én abu érvelésével se értek egyet, max HC game cserél 260/275ről vaga aki SR, BF fan ez meg nem nagy réteg.... (Mire meg lesz több nagy cím na az még odébb van.)
-
Dare2Live
félisten
Érdekes dolog egy P55ös lapon.....
-
Dare2Live
félisten
Ez teljesen egyértelmű.
Én +min 40%ot max +100%ot várok egy 4890->5870 viszonylatban. Ez is nagyon komoly előrelépés.
Amúgy meg ha ATI tudna is többet....: Nem fog adni. Nem lesz +200-300%. Azt majd kiadja jövő ösz-télen 6870néven, nem hülye és nem saját maga ellensége.
Amúgy sztem az 512bit is kizárt, drága és egy 384bites GDDR5nek is iszonyat sávszélessége van.
-
Dare2Live
félisten
Az internetes újságírás egyik szégyene Dajkó Pál ....
Nézd már végig az AMD elmult 15évét, meg hányba volt nyereséges, már ATI elött is usztak az adóságban és ATI nem épp 1.2milliárd$ volt....
linkelném AMDról az anual reportokat de nemegy amd.com, ha igen ott gyorsan megtalálod....
szerk: Itt már mindha 5.3milliárd lenne AMD adósága... fenébe, hogy nemmegy amd.com [link]
-
Dare2Live
félisten
AMD-ATI sok mindent nyög. pl irtózatos hiteleket kell törleszteni. Ettől még a 770 sor masszívan telitalálat anyagilag is és ezért nem -400millió a mérleg. És jelenleg igencsak úgy tűnik, hogy 870el folytatódik a jelenlegi NV számára nem túl hízelgő helyzet.
gonosz: Neked nem kéne....
-
Dare2Live
félisten
"Az AMD-nek az NV mielőbbi kivéreztetése az érdeke."
Még a jelenlegi NV számára nem épp vonzó helyzetben is az NV nyereséges, az AMD meg veszteséges....
AMDnek ezeddig annyit sikerült elérni, hogy NVnek csúnyán visszaesett a nyeresége.
Ennyi.Amúgy meg az elmúlt ~15évben AMD kb 10évben volt csúnyán -os, NV ehez képest amióta van masszívan nyereséges...
Szóval az a kivéreztetés jóval odébb van.... ha marad a jelenlegi katasztrofális helyzet is mint 5-6év....
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dark KillerX #4575 üzenetére
ebbe semmi új nincs, talán, hogy most már október helyett novembert emlegetnek. (amiből aztán könnyen lehet december-január.....)
-
Dare2Live
félisten
válasz
DemonDani #4410 üzenetére
Nomeg azért a TIt se kéne kihagyni a játékból, ha jól tudom egy OMAP3430on ami nem "tervezőasztalon van" hanem konkrét készülékben Apple új szifonban, Samsung OmniaHDben, Palm Preben, Nokia N910ben már most natívban tud 720Pt és ugye a 3430 a család leggyengébb tagja.
Nagyon jó a Tegra de ezen a piacon is jópár "AMD és Intel" van.....
(és persze amit nem szabad kihagyni: A "mobilgyártók" hozzáállása is baromi fontos. ) -
Dare2Live
félisten
-Oké az egyik pldamnal nincs meg sokszor a min +50%. A többinél igen. Ennyi ami cáfol?
-Egyszerüen arra akartam célozni, hogy a +50-100% a mult ismeretében egyaltalán nem valószínűtlen.
-Proci minenhol hozza az elvárt 50+fpst. VGAnal ez egy 4870el se mondható el 1920ban még mérsékelt szürökkel sem.
-
Dare2Live
félisten
mielött még5en válaszolnak: Nekem 1920ban tuti kihajtja.
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
célhardver adott méreten/költségen mindig gyorsabb lesz a célra mint egy általános eszköz.
870 egy célhardver GPGPU akár NV akár lara nem.
szerk: mire megirom a hszt már megírták elötem. csak krosszmotorosan...
-
Dare2Live
félisten
(40*40)/(55*55) ha jól sejtem.
GT200 nem fér bele 250mm 40en se. G92 meg mára végleg elavult.
szerk: belegondolva: ez a 40nmes dolog nagy baj az ATInak és katasztrófa az NVnek.
-
Dare2Live
félisten
ABU: R870 totál alkalmatlan SW renderre?
-
Dare2Live
félisten
válasz
VinoRosso #4073 üzenetére
az ati egyedül ár/telejsítményben tud az NV fölé nőni
grid, stormrise.... és tsa óta ez már nem igaz."nem akarnak és nem tudnak nagyobbat gyártani."
Na. A kettő különbözik. Ha kellene tudnának. Egyszerűen az a stratégia, hogy ~250mm alatti magméret, HEND pedig 2magos karit kap.4850/4870 ha ki is fut..... de 4770mellé meglepne ha beraknának egy 800sps karit, vszeg 1200-1600közt lesz az új kari. A mamutméretet én is kizárom. Fölösleges hülyeség lenne.
-
Dare2Live
félisten
larabee az 32nmen 600mm?
-
Dare2Live
félisten
válasz
VinoRosso #4022 üzenetére
hjaj.... Én azellen tiltakoztam amikor te a tranyószámot jelölted meg egyedüli mhz meghatározóként, arra hoztam pldat, hogy az nem feltétlen úgy van. Ennyi.
Yonah meg Prescottot meg pldanak hoztam és nem GPUval szemben. Hanem, hogy mind a kettő CPU, mind a kettőt azonos csikszélel gyártották, ~azonos a tranyószám és mégis az egyik 1.8 a másik 3.8ghz. Azaz láthatóan a tranyó szám(+csikszél) csak egy dolog....
Neragozzuk túl, énis tudom, hogy miröl beszélsz és igazad van, és te is, hogy én miről és igazamvan. Egyszerüen csak azt akartam a hszemben mondani, hogy a tranyó szám csak egy dolog, magában nem garantál semmit.
-
Dare2Live
félisten
"Agyonvágnának egy sikeres kártyát, és a már meglévő felhasználókat is."
Egyrészt igazuk van, hogy agyonvágják, hisz mennyi 2db 4870 magmérete vs egy 5870é?Afelhasználó részről meg annyit, hogy kitudja mióta ez megy. 7950GX2 jobb vagy 8800GTX? Nem kérdés..... 3870X2 vagy 4870? Nem kérdés..... és a story fojtatódik...... 4870X2 vagy 5870 a jobb? .....
És bezony 5870re 1évre majd jön az 5890 alá 4870-4890 aztán rá nemsoára az RV970.
-
Dare2Live
félisten
válasz
VinoRosso #3971 üzenetére
Kérlek nézz utána mert hülyeséget beszélsz..... ippenséggel egy Tukwilaban 2milliárd fölött van a tranyó szám, azaz messze jóval több van benne mint egy GT200ban.
Segítek:
Intel shows off Tukwila, first 2 billion transistor CPU.... -
Dare2Live
félisten
válasz
Bluegene #3958 üzenetére
"én azt nem értem miért nem tudnak mittommén 2 ghz-es gpu-t csinálni mikor prociból már rég tudnak, kicsi magméret nagy sebesséfg"
Direkt csinájják, hogy konzolt vegyé.
"jössz te még az én utcámba, akkor miért van az h az ati gpu-ja kábé egy 1950pro szintjén van, és mégis egy 1950prau-n nem futnak normálisan ezek a játékok"
gizike-gőzeke. A tesszaláció amivel dobálozol ott van Xben.... mikor is jött meg PCre uez a képesség HWsen?
Csak egy plda, hogy mennyire nincs igazad. -
Dare2Live
félisten
válasz
csatahajós #3842 üzenetére
4870 is kevés volt 280 ellen..... a felállás uaz és ez AMDnek kedvez.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Beowulf_78 #3666 üzenetére
Mért egy 399$-$499es R870 kiadásával talán csökkenne az eladott 4890ek száma? Max annyival ahánnyal több 229$os 4890et eladnak? Mert még akkor is tuti biznisz.....
szerk: Szóval szvsz nem kizárt. Ha megfelelő a kihozatal, órajel, driver megvan már megy is piacra. Nincs értelme várogatni. Ettől még lehet csak oktoberre lesz megelelő a kihozatal/órajel....
-
Dare2Live
félisten
egyértelműnek tűnik. Ámde:
Ha 870hoz egy +60-100%ot 4890hez képest és nincs NV konkurens akkor lehet 399-499$ért adni.
Ezen az áron még a 4890 eladásokat sem veszélyezteti, ez sem indok.... és irtozatos lenne rajta a profit margin, mert ugye árban kb mint egy 4890.Sóval lehet amint feltornázták az órajelet, megfelelő a kihozatali arány már jön is.... ?
-
Dare2Live
félisten
válasz
Gonosz15 #2318 üzenetére
igen fejböl vágom. Én az az ember vagyok.
és már igencsak bánom, hogy megemlítettem, hogy NV jópár ilyen igencsak "szar" évet mint a tavalyi is kibír minden zökkenő nélkül. Nem, nem követek el még1 ilyen hibát akit érdekel bogarássza ki ha minden év ilyen ultraszar lesz meddig is bírja NV a készpénzállományával. [link]
-
Dare2Live
félisten
Ha értesz hozzá dobálozzál.
Értesz? Tudod akkor sacckb mekkor az NV készpénzálománya, mennyi volt a 2008as év nyeresége/veszteség? Tudod, hogy alakult uez AMDnél? És tudod, hogy alakult uez az elmúlt 10+évben vagy legalább van vmi konkrét fogalmad pl arrol, hogy AMDnek fennállása óta hány veszteséges és, hány nyereséges negyedéve volt? hm?Mert én igen. És nem rákeresve hanem fejből.
-
Dare2Live
félisten
válasz
leviske #1018 üzenetére
"Nem kell félteni az AMD-t PC piac nélkül is megtudnának állni. Az csak ráadás, hogy ott is talpon vannak és szvsz jelenleg igen stabilan."
ez a stabilan annyira stabil, hogy AMD már 8-10negyedéve nagyon durván veszteséget termel.
btw énnem tudom elképzelni, hogy a PC piac nélkül AMD, hogy tudna megállni, ha még ekkora 48x0siker mellett is veszteséges. -
Dare2Live
félisten
válasz
Bluegene #1006 üzenetére
azért nem gondoltam volna, hogy vki félre tudja érteni a "befektetés" részt. Természetesen a VGA karik folyamatos árzuhanásárol beszéltem és itt tök8, hogy 2x0t vagy 48x0t vesz most a user.
és egen mint írták egy gossipra alapozol.
Fogyasztást/órajelet pedig majd meglátjuk, ugye pont a szivárgással vannak bajok..... egyébként most fogyiban kb egál a verseny márha nem NV a jobb mert ugye jelenleg egy 4870nél sokkal erősebb 285 lazán jobb 20-30Wal egy 4870nél. És 20-30W az elég sok.
-
-
Dare2Live
félisten
Nem értelek.
Nem ezen múlott és nem is ezen múlik. Futnak 100Cn ősidőktől fogva gépekbe procik, vga karik és semmi bajuk és eközben tönkrementek irdatlan mennyiségben alkatrészek amik nem 100Cn üzemeltek.és emlékeim szerint az ATIknál a venti vezérlés volt "halk" üzemmódra belőve, pont ahogy az átlag szereti. Aki hőmérsékletbuzi (no offense) az följebb löhette a venti vezérlést. (vagy ha az elenyésző nagyon mániákus katba tartozik vehet rá extra hűtést is)
Egyébként pedig bár annyira nem vág témába de mégis az utobbi időkben pont nem a pirosaknál volt tömeges visszahordás mert szarul csinálták meg hanem a zödeknél. [link]
-
Dare2Live
félisten
válasz
Bluegene #630 üzenetére
"ugyanaz zajlik benne mint a napban, igen de kéne olyan anyag ami kibírja a több millió(!) celsius fokot és nem olvad meg"
tévedés. Nemkell. ld pl Tokomak.
azt se lehet megjósolni mikor lesz, lehet 40 év múlva lehet 80
újabb tévedés.
évtizedek!!! kb1960!! óta "csinálunk" kontrolált környezetben fúziót.
ITER egyébként 2018ban indul ezt már rá akarják kapcsolni a hálózatra, ITErt pedig pont azért van/lesz, hogy a tapasztalatok alpján össze tudjanak rakni "olcsóbb" fúziós erőműveket is és gyakorlatban is legyen megoldás most még csak elméletileg müködő dolgokra. (pl acélköpeny-neutron probléma deebbe inkább nem megyek bele.)
Aktív témák
Hirdetés
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest