- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Aktív témák
-
cowboy_bebop
őstag
Az ominózus teszt képei itt elérhetőek: [link].
Demondani: köszi.
Szerk.: az idle fogyasztás tényleg durva lett, 43W-tal eszik kevesebbet a gigás 4870-nél, terhelve meg ugyanennyivel többet.
Egyébként CPU/engine limites egy csomó játék.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
theniel #8385 üzenetére
Kinek mi számít. Én jobban kedvelem az új NFS-t, Batmant, Resident Evil 5-öt.
Még csak a gépemen sincs fent a 3DMark, egyszer lefuttattam, csak az űrhajós jelenet tetszett, de annyira nem fogott meg h. újra és újra lefuttassam; túl unalmas lenne. A pontszám gizdulás meg nem az én műfajom (s szerintem ezzel sokan így vannak).
De ha még lassabb is a GTX 295-nél akkor is inkább a Radeon. A 27W terheletlen fogyasztás azért odavág rendesen. -
cowboy_bebop
őstag
válasz
peetmaster #8234 üzenetére
Én is dettó így gondolom, annyi különbséggel h. én 60-at még adnék érte, ha hozza legalább a 4890 1.5x-eres sebességét.
-
cowboy_bebop
őstag
Az NDA vége nem 23.-a? A TPU-s linkgyűjteményben is 23-át írnak, illetve az egyik dia aljáról is az rémlik nekem h. "embargo until 06:01 AM September 23rd".
De Kelet-Ázsiában bő 10 óra múlva már 23.-a van.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #8172 üzenetére
Igazán nem akarok kötekedni, de ezen számítás alapján egyszerre fizeted meg a holland meg a magyar ÁFÁ-t is.
Szerintem inkább az alatta lévő nettó árból kéne kiindulni, azaz: 268,9*272*1,25= 91.426,- Persze még erre jön rá a magyar kereskedői pofátlansági faktor.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
sniper elite #7661 üzenetére
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
fenergie84 #7556 üzenetére
3 nap 17 óra és 54 perc.
-
cowboy_bebop
őstag
Kevesebb, mint 2%-os kihozatali arány mellett (azaz minden 100 chipből 2 (!) működik), eltart még egy darabig, mire neked új VGA-d lesz.
Addig a többiek ellesznek az ócska 5870-ükkel is.
Azért kíváncsi lennék, h. ha majd az NV már nem fog gyártani VGA-kat, mi lesz a sorsod.
-
cowboy_bebop
őstag
Azért jó nagy lett az Evergreen GPU; majd akkora mint az R600 volt.
Viszont ami szerintem lényeges: ezen "csak" 2x6 tűs tápcsatlakozó van, az eddig linkelt képeken meg 1x6 + 1x8 volt.
Lehet h. ez az 5850 lesz..
-
cowboy_bebop
őstag
Ezt az oldalt láttátok már?
Jobboldalt alul igazán vicces.
-
cowboy_bebop
őstag
"Jol szamolnak, csak erteni kell a marketing nyelvet, HD4870 (RV770XT) 1st, HD4890 (RV790XT)2nd, HD4770 (RV740XT) 3rd, HD5870 (Cypress XT) 4th
"
Nem hiszem h. így értették, hisz akkor 5. generációs GDDR5 lenne a mostani. Volt egy 4730 is.
Valószínűbb, hogy egy-kettő GDDR5 generáció egyszerűen nem került rá egyik AMD kártyára sem.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
RapUGround #5943 üzenetére
Azért jó a szoftver render, mert nincsen semmi kötöttsége a programozóknak.
-
cowboy_bebop
őstag
"Igen, lattam, de inkabb maradnek a kezzelfoghato dolgoknal, tehat ami mar kesz es abbol az latszik, h AMD elegge le van maradva."
Úgy beszélsz az Evergreenről, mintha csak valami futurisztikus elképzelés lenne.
Jóember, az Evergreen már KÉSZ van, és pár hét múlva forgalomba is kerül.
Az Nvidia kártyád hatalmas technikai fejlettsége meg akkor fog előjönni, amikor Windows 7 alatt a DX10.1 hiány miatt még az Aero is jobban dolgoztatja a VGA-dat, az Ati kártya tulajdonosok meg örülnek h. még az áramon is tudnak spórolni.
-
cowboy_bebop
őstag
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Bluegene #5463 üzenetére
"bármimkor fordíthat, ha akar, hisz tehetséges emberek vannak ott"
Nem értem, mire gondolsz. A pletykák szerint a 40nm-es GPU-juk is G80 alapú lesz. Nagy chip, nagy fogyasztás, nagy ár. Az AMD megszorongatásához árat kell csökkenteni, de már nincs miből, már most is csak minimális hasznuk van egy-egy GeForce-on.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Bluegene #5461 üzenetére
A "minél gyorsabb" szvsz. nem egyelő a "most"-tal.
Szerintem senki sem beszélt itt arról h. az NV 64%-kal fog kivonulni a piacról.
Az RV870 után lesz ez 50%, a köv. gen. után 40%, utána 30%, végül 20% környékén biztos belátják h. ez nem való nekik.De ki tudja, lehet h. a mélyben egy titkos NV GPU készül, és fordulni fog a kocka.
-
cowboy_bebop
őstag
"Ergo megtörik a VGA=GeForce mítosz."
Ezzel mélységesen egyet tudok érteni.
AZ NV jelenleg a múlt mítoszából, és a jelen marketingjéből él.
Van pár olyan ismerősöm, ahol a gyerek "kilencezernyolc gétét" kér születésnapjára, mert az iskolatársak azt mondták h. azon gyorsabban megy "krájzisz", mint a csúnya és gagyi 4830/50-en. A szülő meg bamba módon megveszi az NV kártyát. Mondjuk én sem szívesen kezdeném el magyarázni a bömbölő 10 évesnek RV770 és a G92 közti teljesítmény- és technológiaibeli különbségeket. -
cowboy_bebop
őstag
válasz
Mackósajt #5431 üzenetére
"Lehet, hogy a jövőre nézve nekik áll a zászló, de az nVidia gyakorlatilag még most is uralja a piacot, RV770 ide vagy oda."
Szvsz. az AMD legoptimistább elemzői sem hitték h. egy VGA generáció alatt megfordítják a piacot. Az RV870 lesz az újabb szög a koporsóban, s még tuti fog még kelleni pár jól sikerült GPU.
-
cowboy_bebop
őstag
-
cowboy_bebop
őstag
Remélem 4830 +10-15K-ért is fog teremni valami jó kis kártya. Mondjuk 40nm-en 800SP@1Ghz, normális idle fogyasztással, meg 5-10% clock-to-clock gyorsulással már meg is elégednék.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
tzsolesz #5282 üzenetére
39,5% az esélye a sávszél. , 23,78% az SP és 63,21% a ROP duplázásnak.
A viccet félretéve senki sem tudja, pláne nem százalékra pontosan h. mennyi az esélye. Nagyon nagy a titkolózás. Lehet akár egy ráncfelvarrás (pl. 2900XT ->3870), de lehet jelentős teljesítménynövekedés is (3870 ->4870).
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
sniper elite #5098 üzenetére
De azt meg mások nem hiszik el.
-
cowboy_bebop
őstag
Szvsz. ezt a 4770 topikban kéne megbeszélni, ez az RV870 topik.
-
cowboy_bebop
őstag
Ezzel szemben pl. a techpowerup-on még a 830-at sem sikerült elérni (825 lett a vége).
Az én elképzelésem erről a kártyáról - szerintem nem alap nélkül - egy tuning esetén 1ghz-es magórajel volt (ha már ezt az 55nm-es 4890-nél léghűtéssel sikerült elérni), és emellé a 40nm miatt a 4830-nál 30-40 (ne adj Isten 50) W-tal kevesebb fogyasztás volt mind idle-ben, mind load alatt.
Ehhez képest kaptunk egy a 4830-cal kb. ugyanannyit (idle-ben többet, load alatt kevesebbet, de egyes tesztekben még ott is többet) fogyasztó kártyát, és egy "cherry-picked" 850mhz-en szaladgáló GPU-t.Gazdaságilag az AMD-nek persze nagyon is megéri, hiszen sokkal kevesebbe fog kerülni egy 4830 szintű kártya előállítása, de én inkább fogyasztói szemmel próbáltam megközelíteni a dolgot.
Persze ettől még nagyon jó kártya a 4770 (hisz már a 4830 is az volt), csak ki lehetett volna ebből többet is hozni. Pl. megoldják a GDDR5 visszaskálázhatóságát, és mindenki (én mindenképpen) itt ömlengene az RV740-től.
-
cowboy_bebop
őstag
A 20K lehet h. tényleg túlzás, 25K-t még megér.
Azt ne hagyd ki a számításból h. a 4830-ban bőven van még tuning tartalék, a 4770-ben (persze lehet h. még csak a 40nm kiforratlansága miatt, 70-80mhz pluszt tudtak csak kihozni).
Ez a kártya mindenképpen csalódás nekem; de lehet h. csak az én elvárásaim voltak túl magasak.
-
cowboy_bebop
őstag
Nagyon sok tesztnél csak 500mhz-re vették vissza a 4830 órajelét idle-ben. Úgy nem csoda, ha többet eszik, mint a 4770.
Ez a kártya szvsz. akkor éri meg, ha 20K-ért fogják dobálni.
24K-ért már 4830-at kapni, ami idle-ben kevesebbet eszik (nem szoktam sokat játszani, de amikor igen, jól jön a kraft); és a max. órajele kb. 100mhz-cel alacsonyabb.
Az elgondolás nagyon jó, olcsón gyors kártyát, csak a GDDR5 jócskán bekavart a fogyasztásba.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Hakuoro #3056 üzenetére
Pont erre céloztam, h. forintban, raktárról mennyi lesz vajon?
Ha 25K alatt lesz (sztem. ez csak álom), akkor bevállalok egy ilyet; ha meg nem akkor 4830 lesz belőle. Igazából az sem egy rossz kártya, pláne ha beigazolódnak a sejtéseim, és a 4770 megjelenésekor zuhan az áruk jó pár ezrest.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest