- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
Dare2Live #8183 üzenetére
Az nVIDIA is tutta a GTX260-at adni $200 körül. Nem követtem az árakat, de még talán utána is mentek a HD4870-nek, ami mér jóval $200 alatt székel... De amúgy akkor Te mennyire tippeled a Larrabee árát? Vagy még az nem biztos, hogy az első Larrabee-t az Intel kiadja desktop-ra?
"Már, hogy lenne versenyképes ha 600mm2 ből rakja elénk amit a konkurencia 182mm2ből.... és nem csak a die kerül junipernél sokkal olcsobba."
Hmm--- pedig direkt igyekeztem úgy írni, hogy megfelelően utaljak arra az elméletemre, hogy az Intel hajlandó lesz állni a nagyobb méretből keletkező plusz költségeket.
"és? Mire Lara kijön már rég G300at árul NV, aminek paramétereiről foglamunk sincs."
Igen, fogalmunk sincs. Pont ez a téma... Ha a Fermi-vel tovább próbálnak két hajóban evezni, ahogy eddig tették, akkor nem valószínű, hogy meg tudják fogni a Larrabee-t. Vagy elképzelhető, hogy mind a kettőt meg tudják fogni, csak akkor feltételezem az eddig pletykált 450mm2-től lesznek nagyon távol. (És érdemes abba is belegondolni, hogy az AMD-nek nem sikerült azonos die méret mellett duplázni, akkor az nVIDIA hol áll a Fermivel a GT200b-hez képest?)
Persze nem lehetetlen, hogy nulláról kezdték a Fermi fejlesztését, de ha képesek elindulni az R600 felé, akkor az elmúlt 2-3 évet nem fogom érteni...
(#8247) DemonDani: Szomorú... Vagyis a Vista tulajok szemszögéből mindenképp.
(#8241) westlake: Úgy kéne, ahogy a HD4-esekkel lett végül csinálva. Bár most feltételezem még fele annyi X2 tulaj sem lesz, mint amennyi a HD48-asok idején volt...
-
leviske
veterán
válasz
Dare2Live #8164 üzenetére
A HD4800-asok sem voltak azért "ultraolcsón"... $100-el voltak olcsóbbak.
És szerintem, ha a RV770/RV790-et sikerült volna megfelelő mértékben kiszórogatni, akkor nem feltétlen kerülnének ennyibe...
Esetleg még ami a magas árazás mellett szólhat, az az, hogy nem feltételn lennének teljesítményben pariban a Phenom II X3/X4-esekkel, az X6-osok pedig még elég sokára jönnek.
(#8153) cwn: Most nem azért, de ezzel az nVIDIA mérnökeit hülyézted le... Nem véletlenül szerepelnek ennyire rosszul desktopon.
Egyébként meg MUHAHA...
(#8167) Balika911: Az egyik AMD-s prezentáción, ahol a Cypress-t 300-400 dollár közé lőtték be, ott az X2 $500 alatt volt... Ami megjegyzem, igen hülye lépés volna, miután a HD4870X2-vel mindig tartották magukat ahhoz, hogy 2db 70-es ára volt a 70X2.
-
leviske
veterán
válasz
Dare2Live #7974 üzenetére
Igaz, a 25%-os ÁFA-'ra nem gondoltam sajnos...
Bár attól függetlenül az aprókban szvsz így is lehet majd találkozni 200€ körüli HD5850-esekkel itthon is.
Amúgy itt akkor mi rosszat is írtam? Nem mondtam, hogy "tutibiztos" és attól függetlenül hülyeséget sem írtam, mert a 25%-os ÁFA mellett sem lesznek ezek 300-400€-s kártyák, bár tény, hogy így azért nem maradnak 200-300€ közt sem.
(#7973) Departed: Nem tudom... Nem mondtam, hogy "fujj, de csúnya", csak annyit, hogy többet vártam. Ez a matrica kicsit semmilyen.
(#7975) Balika911: Nem számoltam az ÁFA-'t... Ha nem 120 nagykeren keresztül és nem dupla/tripla ÁFA-'val érkeznének, akkor lenne magyarországon is annyi, mint amcsiba. Így csak globálisan az EU-ra értendő, ahol EUR a pénznem.
(#7976) janos666: Ez mondjuk igaz. Bár az XFX a kenguru óta nem nagyon szokott nagyméretű motívumokat használni. Az a JasonX féle fej meg csak az X2-n figyelt és én nem olyanra gondoltam, tehát szétvagdosás nélkül meg lehetett volna oldani.
Bár mind1, lehet, hogy élőben jobban fog kinézni ez is, vagy egyszerűen a hűtés maga cseszi el az összképet.
MOD: Mondjuk tény, hogy attól függetlenül igényesebben oldották meg, mint a Sapphire a lefejezett csajokkal...
-
leviske
veterán
válasz
Dare2Live #7946 üzenetére
Akkor miért nem hihető, hogy itt annyiba fog kerülni, mint amerikában?
$300=~200€
$400=~275€
$450=~300€Ha az EU-ban 200 és 300 euró közé fognak esni, az csak annyit jelent, hogy végre nem lesznek drágábbak itt a kártyák, mint amcsiban...
Nem kell hülyének nézni, ha valaki bődületes baromságot írt volna be, mint amit mondjuk Te írtál példának, akkor azt azért nem "híresztelném", bár megjegyezném, hogy egy kérdezőnek írtam, ott is kihangsúlyozva, hogy nem 100%.
(#7964) gyiku: Hm... A HD4-esek matricázása után jobbat vártam. Pedig erre az új hűtésre aztán lehet alkotgatni.
-
leviske
veterán
válasz
Dare2Live #7852 üzenetére
(#7854) Vasinger!:
HD5850 ~ 1,1x(?) GTX285
HD5870 ~ 1,4x GTX285 Bár rémlik, mintha lenne, ahol a GTX285-höz képest 220%-os teljesítményt mutat fel...A többi kártya teljesítményéről még biztosnak látszó pletyka sincs. Bár sejtések alapján a HD5700-asokat a HD4800-asok szintjére lehet várni.
-
leviske
veterán
válasz
Dare2Live #7712 üzenetére
Nekem az a véleményem, hogy az AMD azért mert így árazni, mert az nVIDIA kihullása már múltidő.
Az AMD nem nagyon fog cicózni az új GeForce-al, ha véletlenül mégis kiadják... Emiatt pedig már az exkluzívok csúnyán megtérdelhetnek.
Bár igaz, hogy a Larrabee sem indul sokkal jobb helyzetből, de mégis hihetőnek tartom, hogy az Intel szépen átcsábítja magához azokat a partnereket, akik eddig az ION-ra nem haraptak rá. Már csak azért is tartom ezt hihetőnek, mert jó esélyét látom, hogy az Intel be tudja nyelni a Larrabee plusz költségeit, cserébe, hogy az EVGA és BFG rendes haszon mellett tudják szorongatni a HD5700-asok torkát.
Az ugye eddig sem volt kérdés, hogy az ASUS és MSI lazán kifarolnak mögüle, tehát belőlük sem nézném ki, hogy kiadják az új GeForce-ot, ha GT200-féle jövőképet fest. Így egyelőre ugye 4 partner mínusz. A Zotac és a PNY eddig is elég erősen elhajlottak az ION irányában, tehát belőlük még ki is nézem, hogy követni fogják az nVIDIA-t az új piacra, de abban az Ő esetikben is kételkedem, hogy a Fermi-t felvállalnák, ha igazak róla a hírek. Maradt az XFX és a Palit/Gainward páros... Ugye az XFX álláspontját már egy ideje ismerjük, tehát nem kételkedem benne, hogy Ők talán amúgysem akarták kiadni az új GeForce-okat.
A Palit/Gainward párosból már kinézném, hogy kiadják, de belőlük meg csak úgy tudom kinézni, ha az Ázsiai piacon cserébe egyedül maradnak az új GeForce-al. És talán itt hangsúlyoznom sem kell, hogy Ázsia a kulcs szó, mivel a GeForce-nak, mint márkának, ott van pozitív hírneve.
Persze még ott vannak a "kicsik", mint a Leadtek/Sparkle/Galaxy, de belőlük sem nézném ki, hogy mernének kockáztatni egy GT200-féle újrajátszást, így Őket csak az új DX10.1 kártyák körül tudom elképzelni.
(#7730) sniper elite: Onnantól, hogy az RV770-en volt létjogosultsága a 1GB VRAM-nak, az R700-on a 2GB VRAM-nak, szerintem a HD5870X2-n már lesz létjogosultsága a 4GB VRAM-nak.
Más kérdés, hogy -bár ezt már feltettem a HOC-on régebben- egy 4GB VRAM-al ellátott kártya hogy viszonyul egy 32bit-es rendszerhez?
Esetleg mondjuk 8GB VRAM, CFX-et feltételezve.
-
válasz
Dare2Live #7710 üzenetére
csináltam régebben hasonló tesztet - a 4870 625/600 MHz-cel kb. 10%-kal volt lassabb, mint 625/900-zal. ez még önmagában nem is baj, viszont 625/500-nál kezdett megborulni - eredeti órajeleken ez cca. 750/600-nál jött volna elő. ez a probléma amúgy a 4770-nél is megvan, csak a magas GPU-órajel elfedi valamennyire. de messze nem annyival gyorsabb a 4830-nál, mint amennyit a core órajelek közötti különbség sugallna.
általában: a 128-bites memóriavezérlőből származó alacsony sávszélesség a játékok 80-85%-ánál nem jelent gondot, de a maradéknál viszont szívás. eddig ezeket a kártyákat elsősorban az alacsonyabb áruk adta el, viszont ha most kijön egy 5770 a 4890 szintjén (mer'hogy gyorsabb aztán végképp mitől lenne?), de drágábban, arra én is nagyon kíváncsi leszek, ki fogja megvenni...
#7719: nem dupláztak mindent. a háromszög-feldolgozás és a shader tömbök valóban így néznek ki, viszont a folyamat legeleje és backend az eredeti struktúrában maradt. lehet, hogy a ROP-okból 32 lesz, de nem azért, mert 8 blokk lesz, hanem mert blokkonként lesz duplaannyi. ez első ránézésre lehet, hogy nem nagy különbség, de a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem on-chip CF-ről van szó.
-
rocket
nagyúr
válasz
Dare2Live #7702 üzenetére
Nem csak a DX11 miatt fogja a tobbseg a HD5770-net valasztani, mas elonyei is lesznek a Junipernek az RV770/RV790-nel szemben, raadasu al Win7 rajtja is ott lesz az AMD-nek mint ingyen DX11 reklam.
Az elejen felesleges egy uj termeket diszkont aron arulni, majd ha ugy latja az AMD nem hozzak az elvarasaikat az eladasok csokkentik az arat, de mivel egy profit orientalt cegrol beszelunk es nem a maltai szeretetszolgalatrol igy termesztes megprobaljak az elejen a leheto legnagyobb hasznot realizalni.
Egyebkent varjatok meg a teszteket mielott itelkeztek a HD5770-rol ar/ertek aranyban, meg azt is, hogy meddig lesz piacon a HD4870/HD4890.
#7710: Most mintha egy AMD marketinges lennek ugy irok, nem a HD5770 ara lesz magas, hanem a HD4890 ara alacsony
-
Oliverda
titán
válasz
Dare2Live #7712 üzenetére
Oké, én játszom a hülyét addig te tényként közölj kitalációkat meg esetleg csinálj egy tesztet és vágd le a 4870/4890el memo sávszélességének egy jó részét mert abból aztán tisztán és egyenesen lehet következtetni hogy milyen lesz egy eltérő architektúra teljesítménye. Vicc...
-
Oliverda
titán
válasz
Dare2Live #7705 üzenetére
"Annyira szorgos meg nem vagyok, hogy megnézzem mennyire limites egy 4890ha levágjuk a memo sávszélessége egy jó résézét, de tuti."
Ezen csak annyi a bukkanó hogy a 4890-en RV790 található az 5770-en pedig RV840 lesz.
"A hírek szerint AMD ezt akarja jó drágán rán sózni, gondolom a DX11 meg új, meg a leg
gyorsabb kártya árnyékában,"Melyik hírek szerint? A Dare2Live news szerint?
-
törölt tag
válasz
Dare2Live #6970 üzenetére
Nem akartam a '80-as évek második felét felhozni, mert azt többen még mindig átmeneti időszaknak tekintik.
Nem kötekedésből írtam: profitmaximalizálásról a legtöbbször mikroökonómián beszélnek, de az egy elméleti alaptárgy. Természetesen ettől még nagyon is fontos, s megvan az érvényességi köre, de a gyakorlatiasabb kurzusok már teljesen más szemléletet adnak át.janos666:
Profit az kell, mert a fene sem akar veszteséges céget.
Viszont a részvényesek és a vállalat érdeke máris ütközik: osztalékot fizessenek, vagy visszaforgassák a pénzt? A másik lényeges eltérés abból ered, hogy a profit számviteli kategória, amelynek a könyvelése eltér a gyakorlati pénzáramlástól. Elég, ha a már emlegetett amortizációra gondolunk.
Az, hogy miként lehet gyarapodni, már egy másik, igencsak összetett kérdéskörbe tartozik.A kártyára visszatérve hamarosan kiderül, mi a helyzet. Lassan már olyan izgatott vagyok, mint egy gyerek karácsony előtt.
-
törölt tag
válasz
Dare2Live #6966 üzenetére
"Van egy nagyon szép tantárgy sok közgáz/gazdasági iskolában a neve vmi ilyesmi: Cégek Profimaximalizálása"
Van egy nagyon szép tantárgy sok közgáz/gazdasági iskolában, a neve valami ilyesmi: Vállalati pénzügyek alapjai. Megtanítják már az első órák valamelyikén, hogy a 90'-es évektől egy részvénytársaság menedzsmentje nem a profitot, sokkal inkább a részvényesek vagyonát törekszik maximalizálni.
janos666:
Éppen emiatt írtam, hogy szerintem hiába aktiválható az 1600 SP az 5850-ben, ha az egy db tápcsatlakozó nem tudja elegendő energiával ellátni. Aztán ott van amit írtál - ki tudja, hogy egy tápcsatlakozó lesz-e rajta. Nomeg hogy meg lehet-e moddolni őket. Erre azért kevés esélyt látok.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Dare2Live #6920 üzenetére
Jó jó, de mennyire kell levenni az órajeleket?
15/15-re? Szerintem még akkor sem jön ki 27W fogyasztás. Meg állítják a ventit is? Nem tudom mennyit fogyaszt egy venti, gondolom pár wattot. Nem értem az egész 27W fogyasztást. Eddig miért nem kapcsolták le a felesleges dolgokat.
Ha már olyan sok mindent lekapcsolnak egyébként, gondolom soha nem lesz 2D-ben a kártya, csak akkor ha az asztalt bámuljuk. Megnyitunk egy Firefox-ot, oszt jó napot 3D-ben lesz.Valahogy érdekes ez.
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #6703 üzenetére
a türelem rózsát terem
kell egy-két hónapot minimum várni, míg lecsillapodik a hiszti
de aki januárig vár a karácsony utáni raktársöprésre az még jobban jár
de a legjobban az jár aki kihagyja ezt a szériát
, miért? mert a 4800-asok is elég sztem míg megjelennik a 68xx, én sztem kihagyom
-
rocket
nagyúr
válasz
Dare2Live #6693 üzenetére
A kartyak ara fuggni fog attol is mennyi lesz belole, az infok szerint oktober kozepeig nem fogjak tudni kielegiteni a keresletet a kinalat, igy addig meg MSRP feletti ar is elkepzelheto, viszont mire nagyobb mennyisegben megerkeznek a kartyak az csokkentheti az arakat jocskan MSRP ala.
Egyebkent nem a $ arbol kell szamolgatni, inkabb 285euro x270 = ~77k.
-
válasz
Dare2Live #6541 üzenetére
igenigen, én is arról beszélek - azért hoztam elő a múltbeli egységszámos dolgot, mert volt, aki a 320-ról 800 ALU-ra ugráskor rögtön 2.5-szeres teljesítményről beszélt, aztán pl. a textúrázási teljesítmény FP16-os textúrák esetén csak 25%-kal volt nagyobb. ez az ugrás jóval kiegyensúlyozottabb, ezért lesz közelebb a teljesítmény-növekedés a darabszámok növekedéséhez.
és igen, durva lesz
-
lsc
nagyúr
válasz
Dare2Live #5008 üzenetére
"Kicsit" lemaradtál .
-
p87
senior tag
válasz
Dare2Live #4649 üzenetére
A negyedév jelölései el vannak csúszva, a dátumot nézd.
26.10.08 - 25.01.09 =>2008 Q4 -147,7millió
ahogy Med1on által linkelt Ipon cikkben is.
26.01.09 - 27.04.09 =>2009 Q1 -201,3millióA 2009 második negyedéves adatai ahogy Abu85 írta nem nyilvánosak még, de nem nehéz kitalálni szerintem, ez csak romolhatott.
-
Med1on
aktív tag
-
válasz
Dare2Live #4644 üzenetére
"AMD-ATI sok mindent nyög. pl irtózatos hiteleket kell törleszteni."
Milyen hiteleket?
[link]
"Az ATIC a többségi részesedés megszerzése mellett további 1,4 milliárd dollárt fektet bele a Foundryba, s felvállalja az AMD 1,2 milliárd dolláros adósságát is"Vagy azóta vettek fel újakat?
-
Med1on
aktív tag
válasz
Dare2Live #4638 üzenetére
Ez volna a nyereséges Nvidia?
Nvidia 26.01.04 -27.04.09 bevételek
2009 Q1
-201,3 Mio.2008 Q4
-147,7 Mio. -
zack
nagyúr
válasz
Dare2Live #4582 üzenetére
Persze...a bukó be van kalkulálva. Csak nem mindegy, hogy szeptember végéig kell eladni, (amikor már júli vége van) hogy meg tudd venni az októberben debütáló új kártyákat, vagy amit írtam már az előző hsz-ben, nov-dec környékén.
Nyáron kevesen vesznek VGA-t, tehát ha októberben jönne, akkor azt a szeptemberi hónapban lehetne eladni, ami nagyon kevés idő. Ha meg kijött az új széria, onnantól kezdve nem szabad árulni, mert jó nagyot fog zuhanni a mostani karik ára. 4890 CF 70k-nál többért nem hinném hogy el fog menni ha kapható lesz az R8xx... -
zack
nagyúr
válasz
Dare2Live #4579 üzenetére
Persze. Így majdnem biztos hogy év eleje lesz belőle. Nem is baj. Idén és még jövőre is bőven elég az RV790, RV790 CF.
Arról nem is beszélve hogy a jelenlegi RV770/790 tulajoknak ez csak jó hír, mert esetleg egy karácsony előtt meghirdetett VGA-t könnyebben fognak tudni eladni az új széria érkezése előtt. Én is csak akkor fogok váltani, vagy RV870 CF-re, vagy X2-re ha a mostani 2db 4890-es kártyától normális áron meg fogok tudni szabadulni. Egyéb esetben maradni fognak, és akkor kihagyom az R8xx generációt. -
válasz
Dare2Live #4411 üzenetére
nem az a gond, hogy találok olyat, ahol nem úgy ment a skálázódás, ahogy vártuk volna, hanem hogy ez pont az utolsó - ráadásul ez nem is új architektúra, hanem a meglévő finomítása. amúgy ha az órajel-problémákat meg tudják oldani, akkor nem lesz gond az 50-100%-kal, viszont ha nem, akkor nem'tom, mi lesz.
az utolsó bekezdéseddel kapcsolatban az a nagy kérdés, hogy azok a játékok, ahol mondjuk egy 4890 kevés az elvárt beállítások mellett, azok vannak-e annyian, hogy érdemes legyen miattuk váltani, figyelembe véve azt, hogy több esetben a sebességkülönbség kisebb lesz, mint ami a kártyák sebessége között valójában van, mert a platform valamelyik eleme vissza fogja húzni a száguldást. a jelenlegi felhozatal alapján nálam stabil "nem" a válasz, de elfogadom, ha más másképp gondolja.
toflehi, pt. 2.: no igen, a 7900GTX vs 8800GTX sztori az nagyon ütős volt. végigfutottam a teszteket, és bár az átlagos differencia szerintem kevesebb, mint 100%, az tény, hogy az egy nagyon jól sikerült csere volt. ne felejtsd el viszont, hogy a 8800GTX volt az a kártya, amibe az nVidia belepakolta a 3Dfx-től kapott "agyalósabb" szellemi örökségeket, ill. learatott pár olyan könnyű prédát, mint a triangle setup duplájára emelése, vagy a z-fillrate / ROP megduplázása - ilyenek most valószínűleg nem lesznek. ehhez jött még az is, hogy az aktuális játékokhoz a G71 felépítése a magas ROP:ALU arány miatt már nem volt túlzottan ideális, ezért az architektúrális változás is azonnali gyorsulásokkal járt - erre mondjuk részben most is lesz lehetőség. azt már csak egész visszafogottan említeném meg, hogy a 8800GTX fő célfüggvénye a DirectX 9 volt, megfelelő DirectX 10 compliance mellett - meglátjuk, meglépik-e még egyszer ugyanezt.
lényeg a lényeg, releváns a megjegyzésed, de a fentiek miatt csodálkoznék, ha az nVidia még egyszer meg tudná ugyanezt húzni. viszont szeretek csodálkozniszerk. na basszus, keresztbeírtunk...
-
DemonDani
addikt
válasz
Dare2Live #4412 üzenetére
Hát ez igaz de nem így...
hiszen az OMAP3430 nem 720p-s hanem D1es hivatalosan. Az OMAP3440 ami 720p de annak is közel 900Mhz kell a rendes 720phez (az Omnia HDben is csak 600Mhz)
Szal amiket te felsoroltál azok közül egyiken sem menne a 720p film amit te tennél a telefonra rendesen.Tisztaság kedvéért OMAP3440 3640 és 3630 ami 720p ready és ilyennel egy telefon sincs (fogyasztás ugyebár...) És a FúHD meg a jövőben érkező OMAP4440 kiváltága lesz ami már teljesen új, de itt GHzről beszélünk már.
-
válasz
Dare2Live #4394 üzenetére
Szinte minden nagyobb váltásnál a korábbi szint +50-100%al van meghaladva, ha NVn végigvezetve 6800 vs 7800, 7800 vs G80, G80 vs G200.
Hangsúly azon, hogy korábbi. G80 vs G200 még 50% se nagyon volt, amúgy meg feljebb közel 100%-ról beszéltek, nem 50-ről...
Ez egy elég rossz sztereotipia. Csak a legtriviálisabb cáfolat: mhz
Persze, mert lehet változtatni a unit-számot, az architektúrát és a frekit is. Az elsőről beszélünk, a másodikról gyanítom, hogy nem lesz, a harmadik pedig - hány MHz-es lesz szerinted az 5870? Sokkal több, mint 750?
Amúgy egy e5200@3.7ghzen ha jól sejtem nagyjából kihajt egy 4870X2t.
Jópár játékban nem, még 19x12-ben sem. Persze lehet mondani, hogy nem kell a nagyobb CPU, mert elég az fps, de akkor erre azt mondom, hogy nem kell a nagyobb GPU sem
-
kisza25
félisten
válasz
Dare2Live #4395 üzenetére
KIHAJTJA/NEM HAJTJA KI
A proci soha nem hajtotta meg/ki a VGA-t és fordítva sem történik meg ez soha. A program hajtja meg mindkettőt, ezért a helyes kérdés az lenne, de így soha nem teszi fel senki, hogy a procim ezen az órajelen elég lesz-e ehhez a játékhoz?
Azt, hogy elég lesz, egyszerűen az illető játékkal kell letesztelni úgy, hogy a legalacsonyabb felbontást állítjuk be és a lehető legjobban lebutított graf beállításokat alkalmazzuk. Teszünk egy próbakört a rémesen kinézõ játékban és Fraps-szel monitorozva ha azt állapítjuk meg, hogy soha nem ment a min FPS 25-30 alá, akkor az a proci nem lesz akadálya az akadásmentes játéknak. A multizóknak ez az FPS érték legalább 100 legyen!
A VGA a továbbiakban szól a dologba, amikor növeljük a felbontást és a grafikai beállításokat. Értelemszerűen minél erősebb a VGA, annál nagyobb felbontásban játszhatunk és a növelhetjük a grafikai beállításokat. -
DemonDani
addikt
válasz
Dare2Live #4395 üzenetére
Ez a kihajtás elég vicces téma inkább kerülendő... tudniillik nincs ilyen hogy "Amúgy egy e5200@3.7ghzen ha jól sejtem nagyjából kihajt egy 4870X2t." mivel minden game alatt máshogy müködik a cpu használat és a gpu használat... van olyan game ahol meglehet hogy egy 3600+X2 is kihajtaná. meg olyan is ahol egy Penryn 4Ghzen sem.
Szal amit irtál az vicc, beszélünk róla de ilyen így nincs, legfeljebb olyan hogy mindenhol elége, de ilyet nem lehet kijelenteni. 3ghzes e4300 nem hajtott ki egy 3850et (nem tom melyik gamma volt de 60%on volt a gpu. Most akkor a 3ghzer core2 nem elég a 3850nek?Remélem levágod amit mondani akarok
-
janos666
nagyúr
válasz
Dare2Live #4372 üzenetére
Hogy ne lenne már vad, én vevő lennék a machete-re, ha nem lenne már itthon egy.
Ha nem oldalról is kipárnázott fotelben terpeszkednék, már le is fordultam volna egy székről, mikor a #4366-os hsz-t olvastam (közben egyszerre röhögtem volna, miközben a szánalom kapaszkodik fel a lelkem mélyéről -> egyrészt mert leestem egy székről, másrészt amiatt, amit nemrég olvastam)
Nincs ennek semmi akadálya, csak egy nagy piros paca a monitorodon, amit le kéne törölni egy kis szesszel, és már látnád is az alatta lévő zöld téglalapot, amit nem hoz le a nitrohígító sem.Szerintem ebben a körben részben megismétlődhet az az R600 történet.
Nagyon kilóg a pakliból, hogy könnyen alábecsülik már az nvidia-t. Még sok nv-fan is fél attól, az AMD-kedvelő pedig biztosak benne, hogy túl későn jön, nem lesz elég gyors DX10+ alatt, és mindemellé még drágább is lesz, mint a konkurencia. Ha ezt készpénznek veszik, akkor jön a java:
Itt lesz a HD5, amivel szerintem DX9_10-ben (ezalatt értsd a sima DX 9-et, és a 10-nek csúfolt 9-et, de akár még a natív 10/10.1-est is, utóbbinál úgysem lesz ilyen program fókuszban akkor sem, ahogy ma sincs a Stormrise, Battleforge, stb...) nem tudnak majd kellően nagy teljesítményjavulást hozni. Ehhez képest ilyen oldalról túlárazott lesz. Mutogatják majd a DX 11 techdemókat, és talán 1-2 nagyobb cím is oda lehet tolva a promóanyagra, mint "come sooner than you think", de azt is tudjuk, hogy jön még valamikor DX 11-es geforce is, akár ide is ér addigra, mire igazán nagy nevek jönnek DX 11-el. Szerintem amíg nincs geforce, addig csak a jól megszokott "Igen, most még nem, nadehamajd jön a DX 11, akkoraztán..." duma megy majd (mint jó pár éve 10.0-val, és újabban már 10.1-el, mindjárt jön, jön, jön már, tegnap már itt volt, csak nem láttad, holnap már tuti!!!), utána pedig ki tudja még mi lesz.
Tehát, amíg nem lesz 1-2-nél több DX 11-es húzónév, addig DX9_10 alatti teljesítményeredmények miatt nem fognak annyira rohanni az emberek a HD5-ösökért, főleg aki nemrég betárazta a 4890-es(eket), vagy az olcsósított 4870x2-(ke)t. Mire jönnek a nagy nevek, addigra jön az új Geforce is.
Az nv sokat lazsált mostanság, ebből a helyzetből nem nehéz magához képest nagyot ugrania, márpedig az elég lesz hogy visszavegye minimum az egál helyezést. Most is egész jól húzták G90-GT200 chipekkel RV770/90 mellett is, ha magukhoz képest most alkotnak egy nagyot, az AMD pedig csak előre dörzsöli a tenyerét, lehet még meglepetés...
-
válasz
Dare2Live #4077 üzenetére
én nem Abu vagyok, de DX10-től felfelé minden kártya alkalmas lehet besegíteni egy szoftveres pipeline különféle lépéseihez. ez a jelen DX10 / DX10.1-es kártyáknál gondolom CUDA / Brook pluginokkal menne (vagy a DX11 ezeken a kártyákon is elérhetővé teszi majd a Compute Shadert?), DX11-től kezdve pedig az API-ban egészen egyszerű eszközök is rendelkezésre fognak állni ilyesmihez. vagy alternatívaként lehet openCL-t használni majd.
a kérdés igazából az lesz, hogy:
- elég lesz-e a lóerő?
- az első jelentős nem-DX motorok melyik architektúrát fogják favorizálni?Bici: a jelenlegi DX futószalagon sokkal egyszerűbb egy motort megírni, mint egy teljesen zöldmezős SW renderert. sokan sírnak a korlátok miatt, de a korlátok egyben számos döntést leegyszerűsítenek, és lehet, hogy helyenként az ideálissal szemben be kell érjed egy 70%-os megoldással, viszont az a 70%-os egy csettintésre elérhető, és nem cseszel el egy csomó időt, amíg rájössz, hogy saját erőből korlátok nélkül is csak 80%-ig tudsz eljutni (vagy esetleg 60-ig
)
-
schwartz
addikt
válasz
Dare2Live #4076 üzenetére
Ha kellene tudnának
Aha... Az a fene okos dispatch processzornak meg a 800SP is nagy falat nemhogy kiszolgalljon vagy 3ezret... (eddig sem volt linearis skalazodas az SP-k novelesevel)
(#4075) Bici
Miert gondolod, hogy sikeresebb lesz fejlesztok koreben a szoftver render mint a DirectX? Mert jon egy Larrabee? Na es? Kukaba vele... -
VinoRosso
veterán
válasz
Dare2Live #4004 üzenetére
Azért ez erős csúsztatás, mert a CPU mag nem egyenlő a SP-al. Egy proci mag magával a GPUval vagy inkább az SP tömbök halmazával lenne összehasonlítható, mivel architektúrális szempontból a SP-ok a CPU magban lévő végrehajtó egységeknek felelnek meg. De ezt így összehasonlítani olyan mint összehaosnlítani egy zsiráfot egy bánlával. Amiért az SP-k funkcionálisan procinak tekinthetők az kizárólag az, hogy a GPU és CPU architektúra teljesen eltér egymástól a granuláltságot tekintve. A CPU sokkal finomabb szemcsézettségű, maga a mag ILP, a GPU meg adatpárhuzamos, vagy masszívan párhuzamos, és sokkal közelebb van a TLP szinthez, sőt a G80< tulképp az is. Ha egy procival szeretnénk összesonlítani eg GPU-t, akkor modnjuk majd jövőre megtehetnénk, ha már lesz Larabbee, ott majd tényleg meg lehetne mérni, hogy mennyire lesz húzható mondjuk 1 45 nm-es Tualatin mag, és egy 32 magos larabee chip. Szerintem 1 standalone mag olyan 4-5Ghz környéke lenne, larabee meg max 1-2 ghz.
Egy chip órejelei kb a következő dolgoktól függnek
- csíkszélesség
- gyártástechnológiai sajátosságok ( milyen szubsztrátumot, dielektriukumot, használnak stb)
- struktúrális felépítés ( ennek van talán a legksisebb beleszólása )
- inegráltsági fok( hány tranyó van )Minden valamire való OC-er tudja, hogy ugyanaz a chip alacsonyabb csíkszélességen nagyobb órajelekre képes, és ugyanazon csíkzéleségen több a mag kevésbé húzható. Ez tök 1x összefüggésekből következik, több tranyó nagyobb áramot vesz fel, nagyobb áramfelvételt több termikus zajt generál, ezt mind proci mind pwm oldalon nehezebb kordában tartani, arról nem is beszélve, hogy minél nagyobb a magméret, annál kevésébé elhanyagolhatóak a jelterjedés fizikai tulajdonságai, annál nagyobb benne a nemlinearitás, és ha valahol egy kis homokszem kerül a gépezetbe, minél tovább hánykolódik anál nagyobb lavinát indíthat magával, ez megugrasztja a költségeket is, nagy magméret kevés tiszta chip, nagy selejtarány stb stb stb...
Yonah meg Prescott meg megint csak nem egy súlycsoport a GPUval, legalábbis amennyire én tudom ezek 100-200 millió tranyós magok, ez a milliárdhoz képest szvsz bolhafing
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #4006 üzenetére
eddig én is CRT-n toltam, azért a TFT jobb, más
talán kicsit csúnyább a képe, de szebbek a színei és nem folyik ki a szemem
én már nem fogok visszaváltani CRT-re, úgyis 1280-as felbontása van nagyon fexik a 4850-esnek, többet is tud
sőt nem is kell lecserélni a fullHD-t, vesz egy CRT-t vagy egy kisebb monitort és mikor krájsziszol ráköti kisebb felbontáson, a másik megoldás h belepumpál a gépbe két 5870X2-t és akkor megy a FULLHD
-
VinoRosso
veterán
válasz
Dare2Live #3976 üzenetére
Igen mert 4 mag, osszd el 4-el és megkapod h 500. Mondjuk ez se kevés kb 2xese az Itaniumnak, és kb egy g80/r600 szint, de közel sem akkora, mint egy rv770/GT200. De szerinted nincs összefüggés a tranyószám és a Mhz-ek közt
?
(#3972) Bluegene: Át de ennyi spvel szerintem nem, úgy meg nem érné meg nekik, ha csökkenteni kellene az sp számot, és nem is nem erre épül az architektúra, ahhoz hogy hatékony legyen át kéne varrni az egészet.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Dare2Live #3967 üzenetére
Mennyi? 200 Millió. GT200 mennyi? 1,4 Milliárd...csak a 7x-ese. Azért szerintem ez kicsit nagyobb integráltsági fokkal bír, de lehet h tévdek. Az Nvidiánál évek óta 1000 felett van a shader domain, igazából a back end nem bírja a húzást egyik oldalon se, meg ez még nem is fogja jó darabig. Ha így lenne már régóta 2 Ghzes GPU-k futkosnának, mivel ezen a területen órajelnöveléssel lehet a legolcsóbban + fps-eket hozni.
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #3965 üzenetére
Direkt csinájják, hogy konzolt vegyé. de komolyan, egy 2 ghz-es 320 sp-s GPU val szerelt kártya, többet tudna mint az 1ghz-es 4890 és kisebb lenne a magmérete
ha ennyire ádáz harcot vív az ati meg az nvidia miért nem hozzák ki magas órajellel és kicsi magmérettel a gpu-kat? biztos technikai okok miatt
de akkoris ha CPU-ba meglehet, GPU-ba miért nem? persze alaposan át kéne tervezni, a hűthetőség mint ellenérv gagyi mert egy nagy rézblokkal és egy nagy blowerrel el lehet érni
ez inkább kérdés volt h miért nem, egyébként én arra is gondoltam, h az Ati nem pakol bele sokkal több tranzisztort, több számolóegységet(illetve kismértékben emeli mondjuk 1200sp-*------> ezt alátámasztja a megjelent waferről fotó, nem tűnnek nagynak), hanem az órajelekre próbálnak rágyúrni, ha a 5890 1,5ghz-es és 1200sp-s akkor meg is van a dupla teljesítmény, a 5850-es meg lehetne simán 1 ghz-es
a 4890 esetében láthattuk hogy az órajelnövelés igen hatásos dolog, az 1ghz-es példányok a leggyorsabb 1chipes kártyák lettek, anélkül h jelentősen áttervezték volna
tehát: ideje órajelet emelni sztem, ráadásul pl az nvidia kártyákban a sp-k akár 1600-2000mhz-en mennek tunninggal, igaz csak egy része, atinak az egész magot kéne felturbózni órajelben, Vagy ugyanazt csinálják mint ami a G92-ben van, az sp-k órajelét növelik, tehát mondjuk a magórajel 1ghz az sp-k órajele 2ghz
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #3949 üzenetére
nem biztos! a xbox 360 gpu-jának van még egy rejtett előnye: a tesselátor, ha ügyesen használják sztem meg lehet csinálni a krisis-t ultra high grafikával rajta(najó high, de az is gyönyörű), és kihasználják a 3mag előnyét közel 100%-ba
sztem meg lehet csinálni, anno mikor megjelent azért volt nagy gépigénye h vegyél hozzá egy 8800-as kártyát, ugye ami akkor drága volt, nvidia-crytek paktum
sztem simán megcsinálják gyönyörűre a crysis-t a warheadet is xboxra, hiába 5éves
ebből nekem az jön le h a PC-t lassítja egyrészt a windows, másrészt nem egy telivér játékgép mint az xbox hanem sok más funkciója is van, harmadrészt és legfőképp meg a biznisz, például ami xboxon is jól fut terminátor című játék 100-200 akárhány fpssel megy a mai gépeken ez lenne a reális(jó port, nincs háttérben semmilyen paktum), ellenben a GTA4 tudjuk milyen ramatyul fut ahhoz képest PC-n(h megvedd a quadot, i7-et nyílván
)
-
válasz
Dare2Live #3849 üzenetére
Azt azért nem kellene elfelejteni, hogy a 4870 és a gtx280 viszonya még a dx9 korszak eredménye. Ha jönnek a modernebb játékok, akkor valószínűleg elő fog jönni az Ati karik felépítésbeli előnye. Igazi dx10, dx10.1, dx11 játékokban én méginkább az AMD-nek kedvező felállást képzelek el, persze csak akkor, ha az nV nem kanyarodik vissza a grafika irányába a gt300-al.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Dare2Live #3668 üzenetére
2 elmélet van. Az egyik amelyiket ti jósoljátok, a másik amit azok, akik októberre várják a megjelenést. Nincs miért vitázni ezen, mind a kettő lehetséges, de senkinek sincs sejtése, melyik verzió fog életbe lépni. Lehet az is hogy lesz egy harmadik alternatíva mondjuk 2010 Q1...nem lehet tudni, és mivel a tényeknek híjján vagyunk nincs miről vitázni, még akkor se ha vannak lehetséges érvek egyik vagy másik verzió kapcsán.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Dare2Live #3664 üzenetére
Sztem októbernél előbb nincs értelme kihozni. Majd ha "lerágott csont" lesz az RV790, és úgy ítélik meg, hogy nem fogy belőle már annyi, akkor esetleg ki fogják dobni idő előtt.
Kizártnak tartanám, hogy RV790 megjelenése után 4 hónappal kidobják az új szériát. Az nagyon pimasz lenne. Főleg aki június-júliusban fogja megvenni az RV790-et, és rá 1 hónapra mindjárt bukik 10-15k-t. -
emmm
őstag
válasz
Dare2Live #1117 üzenetére
Nem, neki alapból az Ati kártyákkal volt baja, nem konkrétan a 4870 X2-vel, tehát rosszabb a helyzet. Szó szerint idézve: "Az én gépembe egy f@sz Ati kártya ugyan nem kerül...".
Na ez vagy egy heti választ, vagy semmit igényelt volna...(#1133) gyiku
Szerintem valahol a kettő között lesz, de meglátjuk.
(#1130) PPSH
Szerintem örülhetsz még ennek is, nincs messze a 350-es euró, vagy az államcsőd, egyre inkább mélyül a válság, én még a kártyavásárlás helyett inkább félretennék lassan...vagy még most vegyen az ember kártyát, mert aztán jönnek a szép méteres hullámok...
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #1004 üzenetére
vga kártya mint beruházás mindig szar biznisz volt, azaz 4850/4870re ez uugy elmondható ezzel nem értek egyet, a játék öröme megfizethetetlen!!! azt nézd mennyit dobnál be játékgépbe, ha nagyon anyagiasak vagyunk, és vannak olyan dolgok mint pl.:, szerelem, öröm, szeretet, játékélmény amit képtelenség forintosítani
az rv790ről meg annyit h +20% stream processor növelés+13,3% órajelnövelés 35% teljesítménynövelést hoz(kiszámoltuk korábban), és abu is azt mondta h jobbb lesz mint várjuk, ez a +20% azonos órajel mellett értendő
+35%-kal elnáspángolja keményen a GTX 285-őst, igaz utóbbi remekül tunningolható, talán ez is valamennyire így egál lehet végül (tunningolva)
de olcsóbb lesz és kevesebbet fogyaszt így nem kérdés ki lesz a bajnok
a GT300 ha igaz a 600mm2 akkor éppolyan vagy mégnagyobb bukás lehet mint a GT200, rossz úton járnak, a többség úgyis volkswagent vesz nem S-Klassét, ha értitek
-
tlac
nagyúr
válasz
Dare2Live #957 üzenetére
és emlékeim szerint az ATIknál a venti vezérlés volt "halk" üzemmódra belőve, pont ahogy az átlag szereti. Aki hőmérsékletbuzi (no offense) az följebb löhette a venti vezérlést. (vagy ha az elenyésző nagyon mániákus katba tartozik vehet rá extra hűtést is)
szerintem nem azzal van a gond, hogy a venti lassan jár, hanem, hogy a hd48xx-es kártyák alig veszik vissza a fogyasztást, ha nincs szükség a teljesítményre
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #649 üzenetére
sorry a fúziós erőműről a tudásom hiányos, majd utánaolvasok, valószínűleg nem ma lesz
de annyit sejtek ha lesz akkor a kőolaj ára eshet, illetve mivel olcsó lesz a villany elterjednek a villanyautók, szép világ lesz, de mi kábé 50 évesek leszünk mire érzékelni fogjuk a friss levegőt a belvárosban
-
csatahajós
senior tag
válasz
Dare2Live #275 üzenetére
Én még azt sem tartom kizártnak hogy MCM megoldásban lesznek a 4 GPU-s kártyák, tehát lesz egy die-on 2 GPU középkategóriában, egy felezett belépőszinten és egy 2X2-es csúcskártyának.
Egyébiránt még anno volt róla szó ha jól emlékszem a 4870X2 kapcsán, hogy kicsit a K8-ashoz hasonlóan a memvezérlőn keresztül kapcsolnának össze 2 GPU-t és akkor ténylegesen egynek látszódnának az oprendszer felé.
-
-
marcias
őstag
válasz
Dare2Live #221 üzenetére
Én most elsősorban nem teljesítménybeli részéről, hanem marketing részéről közelítettem. Piaci szempontból a 4850-re még igenis szükség van, addig, amíg a valódi utódja meg nem érkezik. Egy ilyen sikeres terméket leváltani egy nála alig erősebb, vagy nem is erősebb, ráadásul 128bites/kisnyákos kártyával... ez nem lenne kifizetődő abban a szegmensben. Ezért tartok valószínűnek egy 770 refresh-t a 740 mellett, ami valszeg maradna 55nm (a lentebb vesézett tick-tock miatt), viszont tovább optimalizálnák a magot, hogy kisebb lehessen némileg, és jobban bírja a magasabb órajeleket. Ez nagyon is illene a tick-tockba, ami ugyebár azt jelenti jelen esetben, hogy előkészítenek egy nagyon kiforrott, jól gyártható 55nm-es lapkát 40nm-re, hogy minél zökkenőmentesebb legyen az átállás. És melléktermékként addig is kapunk egy jól teljesítő 55nm-es 770B-t. Sztem ezt az AMD gondolkodás nélkül kiadhatja 4860 és 4880 neveken, és nyugdíjazza a korábbi 4850/4870-et (persze az elvenezés lehet 4950/4970, de ez most mind1.
-
marcias
őstag
válasz
Dare2Live #209 üzenetére
Nem hinném, hogy mégha a 740 nagyon jól is sikerülne, komoly veszélybe sodorná a 4850-et. A 4870-et meg főleg. Sztem úgy lenne logikus, hogy a 4830-at váltaná (annak a teljesítményét hozná), és 3870 árban érkezne. Ezzel tökéletesen illeszkedne a 4670 - 4850 közötti űrbe. Ha pedig mégis túl közel kerülne a 4850-hez, akkor elképzelhetőnek tartok egy 4850 rev. 2-t, aminek kicsit megpiszkálják az órajeleit. Ha pedig ez nem, akkor kicsit olcsóbb lesz.
Tomate: ez tényleg vicces, nem is néztem.
De kérdezni akkor sem bűn. Amúgy szívesen.
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #143 üzenetére
az RV770 refresh akkor is, ha megjelenik akkor 55nm-en fog készülni
tessék, az X2-esekre kell majd valami átmeneti GPU hogy visszahódítsák a trónt
tőlem fogadhatunk is, 55nm-es lesz, addigra nem lesz elég kiforrott a 40nm hogy elérjék vele a tervezett órajelet -
ulveczkii
tag
válasz
Dare2Live #129 üzenetére
Szerintem Tud valamit amit nem szabad megosztania velünk és inkább hozzánk se szól
Bár legalább azt elmondhatná hogy mi nem lesz
De egyvalami már biztos. Hogy nem lehetséges a 840SP csakúgymint a 48 textúrázú úgyhogy a expreview által közölt infók nem valósulhatnak meg.
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #121 üzenetére
[link] pedig elég hihető a 840sp, és a felpiszkált órajel 55nm-en, nem is új fejlesztés szvsz, az összes RV770-be több sp van mint 800(redundancia), az én 4850-esemben is, hisz néhány rosszul sikerült sp blokkot így is úgy is le kell tiltani, hogy sok 800sp-s chip legyen, tehát 840 sp-s chip végülis ugyanaz ami nekem van csak tökéletesebb, a felpiszkált órajel pedig nagyon is érthető ahogy az 55nm-es gyártósor kiforr, tehát semmibe se kerülne nekik ez a kártya csupán a tökéletes magokat ki kell válogatni, nagyon is logikus és reális lépés
a fudzilla pedig nem 100%
az hogy a die size kisebb szvsz nem hinném(félrevezetés), ugyanaz
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #119 üzenetére
In many ways ATI and NVIDIA were just taking different risks. NVIDIA had learned its lesson with transitioning to new manufacturing processes too quickly and would most likely build GT200 on an older, more mature process, burdening it with a huge die. ATI opted to do what NVIDIA wouldn’t and move to new manufacturing processes quicker, aiding it in producing GPUs with smaller dies. nem hinném hogy egy vadonatúj process-en eljutnának azokra az órajelekre, ráadásul a die méret is az 55nm-t valószínűsítik, be kell járatni először, az a +20% amit hoz ez a refresh épp elegendő lesz, hisz az nvidia se hoz ki egyhamar valami forradalmit
egyébként is a cikkben írták h az rv770-est 2005-ben kezdték el tervezni, szvsz 3 év, sokáig lesz velünk a 800sp, később a középkategóriát erősíti, egy majdnem biztos: a 40nm megérkezik 2009-ben, de először kisebb chipeken(RV740, 320sp)
de ettől függetlenül az RV870 kijöhet 2010H1-ben, hisz párhuzamosan fejlesztenek
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #116 üzenetére
ha ATI rá lenne kényszerítve ekkora magméretnél nem elképzelhetetlen, hogy ticktock nélkül is piacra tudná dobni. Kérdés megérné e neki.? nézd valószínűtlen hogy a 40nm-t egy nagyméretű performance chippel vezetik be, sokkal jobb ha kihoznak egy olcsó 320sp-s 40nm-est, mert
1. növelhetik a kihozatalt vele
2. nincs nagy kockázata, eladják ezeket olcsón
3. feljebb piszkálhatják az órajelet
4. sokkal olcsóbban gyártható és magasabb órajelű RV870-est tervezhetnek később az nvidia ellen, az új gyártósoron elért tapasztalatok alapjánén arra gondolok hogy ha egyből kihoznák a 40nm-es RV870-es lehet hogy csak 600mhz-en menne 800mhz helyett, vagy a selejtarány nem 30% lenne hanem 60%, magukkal tolnának ki ha nem követnének egyfajta TICK-TOCK módszert, mindenki ezt csinálja
egyébként is ezt nyilatkozták: [link]ATI will launch RV740 (Mainstream, 40nm) and RV770-Refresh (Performance) in 1H/09. The first DirectX11-Chip, named HD 58xx, shall get to the market in Q4/09.
az RV770 refresh a már bejáratott, jól működő 55nm-en készül, a tapasztalatok alapján képesek voltak emelni az órajelet 55nm-en(tehát még volt benne tartalék), ezért is okosabb előbb bejáratni a 40nm-t, mint egyből kihozni, abból bukó lenne
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest