Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
leviske #8004 üzenetére
az intel-nek már most is van versenyképes platformja
tudtommal nyílt forráskódúak a driverei a linux-ra és annyira nem jókÚgyis 1000 év lesz, mire megjelenik az első natívan Linux-ot támogató játék
nem, vannak ilyenek, persze nem sok
Amúgy a szervereket csak azért hoztam fel, hogy hogyha már kénytelenek így is hozzányúlni a driverfejlesztők a Linux-hoz
egyáltalán nem vagyok képben az amd-s szerverekkel, szóval oda milyen driverek kellhetnek?
akkor aztán főként nem sok plusz munka a GPU-k alá is nyomni egy minőségi drivert
szerintem sok munka
-
tlac
nagyúr
válasz
leviske #7895 üzenetére
És ettől miért kéne hason vergődnöm?
nem tudom, én nem kértem
azt mondom, hogy ugyanolyan szar marad a linux-os driver, mint eddig
nem írják a hd5-höz 0-ról újra a drivert, hanem csak a mostanihoz belegányolják a "támogatást"nem kell idekeverni semmi ibm-et, intel-t vagy ms-t
-
tlac
nagyúr
válasz
leviske #7879 üzenetére
Ebből azt merem levonni, hogy felnőttek a driverfejlesztési feladathoz már Linux esetén is.
rossz következtetés
remélem ezt is olvastad: [link]"A fejlesztő-igazgató szerint valószínűleg nem lenne akkora szívás megoldani, hogy a bináris NVIDIA driver-en működjön a stuff, de annak kicsi az esélye, hogy mással is korrekten és elfogadhatóan fusson."
-
tlac
nagyúr
válasz
Dark KillerX #6805 üzenetére
azaz driver téren éppen ez miatt,még talán alfa stádiumban lehetnek a driverek,és azért egy végleges driverrel még jobb eredmény született volna
szerintem éppen fordítva lehet, valószínűleg ezek a driverek optimizálva voltak a tesztjátékokra, akár úgy is, hogy a kevésbé feltűnő részleteket elhagytak a grafikából...
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #5935 üzenetére
de ő alkalmazza, ő felelőssége
-
tlac
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #5930 üzenetére
ebből nem sok minden derül ki, én a hd4xxx-es sorozatról beszéltem önmagában, általánosságban, nem hasonlítottam semmihez
a 4850 és 4830-ból vannak olyan sapphire kártyák, ahol megoldották az üresjárati fogyasztást, a képen a 4830 pont ilyen, de a referenciáknál nem
a 4870 és 4890 pedig még jobban zabál (főleg a gddr5 bénasága miatt)
[link]és ami a vicc az egészben, hogy a hd3xxx-es kártyák alig fogyasztottak idle-ben
az nvidia ezt a problémát az új gtx-eknél viszonylag jól kezelte, az ati meg jól "elrontotta"... -
tlac
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #5924 üzenetére
Az Nvidia kártyád hatalmas technikai fejlettsége meg akkor fog előjönni, amikor Windows 7 alatt a DX10.1 hiány miatt még az Aero is jobban dolgoztatja a VGA-dat, az Ati kártya tulajdonosok meg örülnek h. még az áramon is tudnak spórolni.
jóember!
az aero szinte csak egy csicsa, ami amúgy is csak az erőforrást eszi a semmiért
de, minimális gpu teljesítmény kell neki, bármelyik mostani kártyának gyerekjáték
és a bónusz, hogy éppen az ati csodálatos hd4xxx-es kártyái zabálják az áramot üresjáratban -
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Mit mér az everest a hd4870-nél gpu vrm név alatt?
Ez egy ampert ad, ebből ki lehet számítani a kártya fogyasztását? Vagy ez csak a gpu-ra vonatkozik és ezt kellene megszorozni a feszültséggel?
Lehet találgatni, ha már ati találgatós ez a topik -
-
tlac
nagyúr
válasz
westlake #2144 üzenetére
jah, hogy ha pl. simám xp-vel csak netezni kapcsolom be a gépet, épp az a fogyasztás lehet több, mint ha játszottam is volna egyet netezés előtt, ehh...
én arra gondoltam, hogy pl. egy 3d-s cucc után elfelejtene visszaváltani takarékoskodni
#2146:
ha érted, akkor nem lehet olyan hülyeség és nem is magyarázom tovább
-
tlac
nagyúr
válasz
westlake #2141 üzenetére
mert már elég sokan használnak vista-t aero-val
(vagy linux-ot compizzal
vagy most már, hogy az apple gépekben/hez is van hd 4850, 4870)ha rossz a powerplay, hát az kínos, így legalább a tesztben megkapod a legrosszabb esetet
mint ahogy a max terhelésnél is a csúcsot szokás megadni -
-
tlac
nagyúr
válasz
leviske #1766 üzenetére
ezt a tesztet mondod?
rocket:
240/975 lesznek az idle orajelek, ebbol ugytunik a GDDR5 tovabbra se birja a downclockot.
feszültség?
szerintem a ram úgy sem fogyaszt sokat -
tlac
nagyúr
válasz
leviske #1758 üzenetére
szerintem a plusz fél giga ram nem ér 15k ártöbbletet
régi teszt, de itt látszik, hogy szinte semmit nem gyorsít -
tlac
nagyúr
válasz
janos666 #975 üzenetére
Az is erre engedne következtetni, hogy nem válaszolt többé a pm-jeimre, miután raktam ki ilyen screenhotokat a fórumán és elárultam én hogy hoztam őket létre
jól elba..tad, te is mehettél volna az nvidia-hoz dolgozni
korcsi:
szerintem nem mostanában lesz, hogy szinte 0-ról írnak nyílt forráskódú driver-t a hd4xxx-es sorozathoz
bár egy compizkocka szint még lehet elérhető
addig is marad az nvidia, ha maradnak
(hackintosh alá is sokkal jobb) -
tlac
nagyúr
most csak az irányra gondoltam, de linkelhetek még neked
[link], [link], [link]
Az a baj, hogy nem az NVIDIA támogatásától függ a dolog. Hiába ad meg a gyártó minden segítséget a srácnak, ha az AMD nem adja oda a szükséges dokumentációkat a driverről.na ezt nem értem, milyen dokumentáció kellhet még az amd-től, hogy a physx portolhatóvá váljon rá? (persze elméletben, mert nem hiszem, hogy meg lesz oldva)
vmi cuda-hoz hasonlót gondolom tud, tehát csak ehhez kellene átalakítani a physx-et
vagy lesz majd opencl, akkor arra -
tlac
nagyúr
válasz
Dare2Live #957 üzenetére
és emlékeim szerint az ATIknál a venti vezérlés volt "halk" üzemmódra belőve, pont ahogy az átlag szereti. Aki hőmérsékletbuzi (no offense) az följebb löhette a venti vezérlést. (vagy ha az elenyésző nagyon mániákus katba tartozik vehet rá extra hűtést is)
szerintem nem azzal van a gond, hogy a venti lassan jár, hanem, hogy a hd48xx-es kártyák alig veszik vissza a fogyasztást, ha nincs szükség a teljesítményre
-
tlac
nagyúr
Az első kérdés, hogy megéri-e szenvedni a magas részletességű modellek elkészítésével?
biztosan hatalmas nagy szenvedés lehet egyetlen egyszer tesszellátort implementálni procin és végül ha kész van az összes Low Poly modell, akkor lefuttatni rajta, az eredmény meg mehet a telepítő dvd-re
-
tlac
nagyúr
várható vmi fejlesztés a közeljövőben?
(vhogy az ati ütemterveiről nem tudok semmit)
Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- További aktív témák...
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest