- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
Oliverda
titán
válasz
sniper elite #7787 üzenetére
Én a helyedben már régen vettem volna két ASUS Mars-ot és SLI-ben nyomatnám. Limitált darabszám, extrém cucc, igazi kuriózum sznob edition.
Tiszta égő lesz majd két mezei 5870-nel amit majd bárki megkaphat a sarki fűszeresnél.
-
Oliverda
titán
Hmmm...ezeken is jól látszik hogy az 5850 rövidebb mint az 5870. Mondjuk ahogy elnéztem elég szellős volt az 5870 nyákja tehát annyira nem csodálkozok azon hogy meg tudták oldani rövidebb kivitelben. Gondolom hogy a PWM-en variálhattak hisz az 5850-nek nem kell akkora kraft.
-
Oliverda
titán
válasz
cowboy_bebop #7742 üzenetére
Nyilván ha növelné a költségeket akkor nem ezt tennék. Elvileg nem lenne muszáj két külön nyákot gyártani ennek a két kártyának.
-
Oliverda
titán
"eddig ezeket a kártyákat elsősorban az alacsonyabb áruk adta el, viszont ha most kijön egy 5770 a 4890 szintjén (mer'hogy gyorsabb aztán végképp mitől lenne?), de drágábban, arra én is nagyon kíváncsi leszek, ki fogja megvenni..."
Jelenleg $199 a 4890 ára és ha lehet hinni a híreknek akkor az 5770 is pont ennyivel fog indítani. Valóban meg kell várni a teszteket hogy pálcát lehessen törni felette de addig nem lehet biztosan kijelenteni hogy ez vagy az gyorsabb.
Tegyük fel hogy az 5770 nagyon hasonló teljesítményre lesz képes mint a 4890 (és akkor még nem számoljuk a plusz fícsöröket) és ezt szeretnék majd adni $199-ért. Na most egy ilyen egyszerűbb felépítésű és alacsonyabb gyártási költséggel rendelkező kártya árát később sokkal kényelmesebben tudják majd csökkenteni. A 4890-re ez már kevésbé lenne igaz.
-
Oliverda
titán
válasz
Dare2Live #7712 üzenetére
Oké, én játszom a hülyét addig te tényként közölj kitalációkat meg esetleg csinálj egy tesztet és vágd le a 4870/4890el memo sávszélességének egy jó részét mert abból aztán tisztán és egyenesen lehet következtetni hogy milyen lesz egy eltérő architektúra teljesítménye. Vicc...
-
Oliverda
titán
válasz
Dare2Live #7705 üzenetére
"Annyira szorgos meg nem vagyok, hogy megnézzem mennyire limites egy 4890ha levágjuk a memo sávszélessége egy jó résézét, de tuti."
Ezen csak annyi a bukkanó hogy a 4890-en RV790 található az 5770-en pedig RV840 lesz.
"A hírek szerint AMD ezt akarja jó drágán rán sózni, gondolom a DX11 meg új, meg a leg
gyorsabb kártya árnyékában,"Melyik hírek szerint? A Dare2Live news szerint?
-
Oliverda
titán
válasz
sniper elite #7697 üzenetére
Baromira örülűnk csak fejezd már be végre itt az OFFot.
-
Oliverda
titán
válasz
Ricco_hun #7684 üzenetére
A levegőbe beszélsz. Ráadásul szerintem hülyeségeket.
A 4890-en ugyebár 975MHz-en üzemelő GDDR5 chipek vannak és 850MHz-en megy a GPU. Az 5770-re simán pakolhatnak 1200MHz-es chipeket is, és szerintem a GPU órajele is ott lehet legalább 850MHz magasságában. Gyakorlatilag a GPU az az 5870-en megtalálható verziónak az "egymagos" kiadás lesz ami egyben azt jelenti hogy a mem sávszélesség igénye is alacsonyabb lehet. Ergo én azt mondom hogy az 5770 simán hozhatja majd az 5870 teljesítményének 65-70%-át. A várható $199-os ár is ilyen teljesítményt sugall.
-
Oliverda
titán
válasz
Ricco_hun #7680 üzenetére
"Mert ez a HD5770 drágábban kínál majd kisebb teljesítményt."
Esetleg elmondhatnád hogy pontosan mit fog majd tudni az 5770. Pontosan mennyivel lesz lassabb mint a 4890? Arról nem is beszélve hogy még az árakról sem tudni semmi biztosat. Csak pletyka az egész.
Amúgy ez a 128 bites nyavalygás már évek óta rendszeresen előjön. Jaajaajaajjjj 128bit....rossz csúnya fujjj... mintha kizárólag csak ez számítana.
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
válasz
sniper elite #7299 üzenetére
Igen. Úgyhogy csak óvatosan...
-
Oliverda
titán
válasz
cowboy_bebop #6535 üzenetére
X2
-
Oliverda
titán
Ennek a videónak az elején lévő logót vajon mikor fogjuk látni játékok indításakor?
westlake: Melyik másik jelenleg elérhető ATI kártya képes az Eyefinity-re?
-
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #6260 üzenetére
A selejteknél majd letiltják az egyik clustert aztán majd el lehet adni más szegmensbe.
-
Oliverda
titán
Persze. Az ilyen 4870 az pl BBA. Nem tűnt fel hogy csontra megegyezik az összes gyártó hasonló modellje és csak a matricák változnak?
Powercolor, Asus, de mint a képen látható a HIS-nek is volt tök ugyanilyen kártyája meg még jópár gyártónak.
-
Oliverda
titán
Ez mindig a teljesítményhez igazodik. Úgy fest hogy túl jól sikerült a cucc így az árát is ehhez szabták. Amúgy meg hülyék lennének maguknak és a partnereiknek konkurenciát csinálni amikor a raktárakban még ott állnak az X2-esek. Ki vette volna meg azokat ha $299-el indítják az 5870-et? Senki. Mondjuk még így sem lesz könnyű eladni őket ha nem csökkentik jelentősen az árukat.
-
Oliverda
titán
válasz
Ricco_hun #6132 üzenetére
Még mindig olcsóbb lesz a HD5850 mint a GTX 285. A DX9 teljesítményről pedig egyelőre még semmilyen biztos info nincs úgyhogy addig szerintem kár találgatni.
$299 pedig csak itt hungaryban tünik soknak. Mondjuk USA-ból meg lehet rendelni átszámítva 60K-ért ami azért annyira nem horror szvsz.
-
Oliverda
titán
válasz
tzsolesz #6054 üzenetére
Ez ha így van akkor simán ki lehetne mutatni pl. egy Far Cry 2 bench esetében ahol jól látszik hogy mikor és hol mennyi volt a minimum és maximum FPS.
Mondjuk én erről még nem olvastam sehol. Viszont arról már igen hogy a Phenom II-vel szerelt rendszer esetében kisebb az FPS ingadozás mint a Qxxx és i7 esetében.[link]
gbors: Mi az hogy "szarul ment"? Mindig kinyírtak?
-
Oliverda
titán
válasz
Dark KillerX #6051 üzenetére
Esetleg a játékot próbáltad patch-elni? Szvsz ha ez driver hiba lenne már régen kijavították volna.
-
Oliverda
titán
Pontosan mi a probléma XP alatt a 9.8-al? Már csak azért mert nemrég toltam végig a Bioshcok-ot, most a Cod4-et nyomom és a GRAW2-t illetve néha Far Cry 2, Warcraft 3 és semmi probléma nem volt még vele. Ja, és még a 3DM06 rekordomat is sikerült megdönteni ezzel a driverrel.
Szvsz a legtöbb ATI driver probléma júzer error eredetű vagy egyszerűen urban legend.
-
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #6005 üzenetére
Na jó...de ő nem hiszem hogy 940-nel mért. Egy i7 valami esélyesebb (ami ugye már csak a nyolc szál miatt is több pontot kap).
-
Oliverda
titán
válasz
csatahajós #6001 üzenetére
Remélem hogy a Juniper képe szebb lesz mint a nőé aki tartja.
-
Oliverda
titán
Aktív témák
Hirdetés
- Asus rog strix gtx 1060 6gb
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest