- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
sniper elite
senior tag
válasz
Oliverda #7789 üzenetére
Nagyon sokat elbaxok a gépre rájöttem amivel mások járnak jól, és ki se használom rendesen gép teljesítményét, ezért gondolkodok most "csak" kettő 5870-ben! Nvidia kártyát meg soha se fogok venni! Inkább örülj neki hogy megpróbálok megváltozni! Remélem beválnak a jóslatok és veri 15%kal legalább a 4870x2-t a 5870!
7793: már kivégzett egyszer egy 8800GTX-et, szóval abból sejtem hogy nvidia fan
-
Zeratul
addikt
válasz
Oliverda #7724 üzenetére
Jelenleg $199 a 4890 ára és ha lehet hinni a híreknek akkor az 5770 is pont ennyivel fog indítani. Valóban meg kell várni a teszteket hogy pálcát lehessen törni felette de addig nem lehet biztosan kijelenteni hogy ez vagy az gyorsabb.
Mennyiről is indult a 4890? Új terméket és kifutó modelt összehasonlítani kizárólag ár alapján elég nagy merészség, de az hogy az nV az átnevezősdivel kb 3x adta el ugyanazt a terméket minimális változtatással az senki nem zavar. Kettősmérce rulez?
-
Dare2Live
félisten
válasz
Oliverda #7709 üzenetére
"Melyik hírek szerint? "
Ez jön le jelenleg a pletyka/félpletyka oldalakról."Ezen csak annyi a bukkanó hogy a 4890-en RV790 található az 5770-en pedig RV840 lesz."
OK. Nincs több kérdésem. Játszd a hülyét.
rocket: Igen, de elvileg még itt az NV. és igen: Szomorú világ jön ha NV kihullik.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Oliverda #7703 üzenetére
Egyrészt: "ATi találgatós topik, R8xx (Evergreen): Cypress, Redwood, Juniper, Sequoia"
Másrészt: Rendszeresen így közlünk.
Harmadrészt gondoltam magyarázok neked, de fölös. Annyira szorgos meg nem vagyok, hogy megnézzem mennyire limites egy 4890ha levágjuk a memo sávszélessége egy jó résézét, de tuti.
A hírek szerint AMD ezt akarja jó drágán rán sózni, gondolom a DX11 meg új, meg a leg
gyorsabb kártya árnyékában, igaza van lesznek lúzerek akiket átver, grat, jól csinálja! -
Ricco_hun
senior tag
válasz
Oliverda #7683 üzenetére
"128bit....rossz csúnya fujjj... mintha kizárólag csak ez számítana"
Ha kijön 8Ghz-es GDDR5-tel, akkor nem szóltam. Máskülönben lassabb lesz a HD4890-től.
Abu, már megint kezded ezt a konkurencia nélküliséget. Igen, abban a 1-3 dx11-es címben nem lesz konkurencia. És? Mindenki csak azzal a 3 játékkal fog játszani? Attól még a játékok 99%-a dx9-es meg dx10-es marad és abban marhára van van konkurencia.
-
válasz
Oliverda #6523 üzenetére
OpenCL miatt miért? a tesszelációs indok nekem reálisabbnak tűnik.
Dare2Live: a múlt generációknál a sok PR hülyeség ellenére a kapacitások messze nem voltak duplázva, csak helyenként. itt most úgy tűnik, hogy a memória-sávszélességen túl minden egységből 2x annyi lett, és ráadásul a core órajelet is megdobták 10%-kal, azaz majdnem minden kapacitás 2.2-szer annyi lett.
És persze ezek átlagos számok - ahol az ALU vagy a TEX teljesítmény számít, ott akár a +120% közelébe is el lehet jutni, míg ahol eddig a memória volt a szűk keresztmetszet, ott alacsonyabb lesz az új kártya előnye. -
smkb
őstag
válasz
Oliverda #6133 üzenetére
Inkább az a kérdés, hogy mindegy, hogy NV vagy Ati, de mennyi embernek van szüksége ekkora teljesítményre. Mihez? Egy 4850 mindenre elég jelenleg. Évekkel korábban mikor 56.000 volt 7900GS-em, ami akkor megfelelt kategória szempontjából a jelenlegi 4830/4850-nek az a kategória most 25.000 ft (beleértve a GTS250-et is). Akkoriban az a középkategória tényleg az volt, mert bizony 3.2 ghz c2d ide vagy oda a 7900 GS alatt, 2006-ban volt sok olyan játék ami igényelt volna erősebb vga kártyát. De most? Most a húzott 4830-ammal (vagy egy alap 4850-el) bármit fullon futtatok ugyanazzal a cpu val megtámogatva. Semmi nem késztet arra, hogy mégtöbb teljesítmény kelljen. Itt tényleg maximum a DX11 az, ami feltudja futtatni véleményem szerint a vásárlást, amennyiben jönnek a DX11 cuccok.
-
-
csatahajós
senior tag
válasz
Oliverda #6002 üzenetére
Egyetértek
Újabb rumor:
"Did anybody posted here the rumored Vantage score? Somebody on an italian forum seems to be in touch with Andrea Yang, who has declared to own the cards and that they score pretty high on the P Vantage.
4x5870 = 60k
1x5870 = 21k with the cpu running at default. "Gondolom nem kell komment a számokhoz, a szöveg annyit takar, hogy egy bennfentes illető aki állítja h birtokolja a kártyákat enniyt hozott ki Vantageben alap proci beállítások mellett.....összehasonlítás képpen: egy 4870X2 egy 940BE-vel 3.6 Ghzen tol olyan 14-15k között P Vantageben.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Oliverda #3018 üzenetére
Ha ez igaz, akkor az NV lemondott a grafikai vonalról. Ez már több, mint egy GPU. A baj az, hogy a DX11-nél nem csak a számítási kapacitás a fontos, hanem a megfelelő menedzsment az ideiglenes adatoknak. Ezt az NV továbbra is csak extra gyorsítótárakkal oldhatja meg. Most már tényleg kezdem érezni, hogy az NV-nek nem fontos a PC-s VGA piac.
-
Komplikato
veterán
válasz
Oliverda #3018 üzenetére
" This number itself raises the computing power of GT300 by more than 2x when compared to the GT200 core."
Ezt az összes következő generációs csúcskártyáról leírták, és néhány ritka kivételtől eltekintve a reális szorzó mindíg "csak" 1.5x volt az "beígért" 2x-es helyett. De majd meglátjuk, már csak pár hónap.
-
válasz
Oliverda #924 üzenetére
Cserébe fel tudom ajánlani ezt
Nem nagy a különbség, viszont én több olyan teszttel találkoztam, ahol a GTX260 jött ki kevesebb fogyasztással - erre alapoztam a fenti mondást.
Bluegene: örülök, hogy ötödször magyarázol meg valamit, amit mindannyian tudunk, és ráadásul nem is erről beszélünk
(zárójel: a hőtermelés csak a 4850-nél probléma, mert a többi emlegetett kártya a meleg nagyobb részét kiviszi a házból). A hőfokokkal kapcsolatban felesleges racionalizálni, mert ezeket a zsigeri aggályokat nem fogod tudni annyival feloldani, hogy "az ATI azt ígéri, hogy..." vagy azzal, hogy teljesen más, sokkal kevésbé komplex GPU-k bírják ezt a hőt. Ha benézel a 9600GT topic-ba, akkor ott láthatod, hogy a passzív hűtésű kártyákat általában megtámogatják egy kis ventillátorral, aki pedig ezt nem teszi, az esetenként igencsak panaszkodik a stabilitásra.
VaniliásRönk: az a 100W csak 50W (a GTX260 TDP-je jóval alacsonyabb, mint a 280-é), de egyébként egyetértek
Abu: ez így ebben a formában nem egészen igaz, úgy igen, hogy kevesebb, mint a "gyárilag" más hűtésű kártyáknak.
A 90-100 fokos GPU-k standarddá válásával megvárnám, amíg az az nVidia nevű kis garázscég is elindul ebbe az irányba. Egyelőre köcsög módon 75-80 fok mellett is csendesek a kártyáik
Aktív témák
Hirdetés
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest