- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Most miért? Az aranyozott USB port, és jackdugó után ez hova kalapnyírás? Filmezős, netezős gépbe ideális lehet, nem lehetetlen, ha valaki 500k-s HDTV alá veszi, mert játszani nem akar, csak valami kell, ami nem hökken meg egy blu-ray lejátszáson, simán lehet görgetni a böngészőben bármi képeket, animációkat, stb...
(#8349) KDavid17 - Ó, néztem 1 percig, és máris megnyugodtam. Vagyis inkább ki kell mennem a WC-re egy zacskó zsebkendővel. (hogyne...)
-
janos666
nagyúr
Hát ja, a 8xAA egyrészt az "500FPS alatt nincs élet, csak lag" típusú online FPS martalócokat teljesen hidegen hagyja, másrészt pedig a nagy (1920, vagy inkább afeletti) felbontás mellé párosítva produkálja igazán a nagy %-okat a marketingslideok alá, holott azért minél nagyobb a felbontás, annál kevésbé égető kérdés az AA, és míg 1280-ra a 8x is ráférhet, 1920-ban már bőven jó a 4x is, ha tényleg szépen teszi a dolgát (tehát nem deferrend renderingre, vagy hasonlókra van ráerőltetve...), hogy most 4 vagy 8, már nem sokat nyom a latba.
Persze jó, ha mindegy, míg "ingyen van", de mint tudjuk, semmi sincs ingyen...Mondjuk lehet hogy ez a változtatás tette lehetővé vértes pingvinünk legutóbbi infómorzsáját a Dx 9/10.0-ás deferrend-es motorokra is ráerőltethető rotated grid supersample AA tűrhető teljesítményét. Így viszont tényleg bizonyulhat hasznosnak.
A félelmem ezzel kapcsolatban, hogy ez régi játékokban jönne jól, de a régi játékokkal nekem többnyire meggyűlt a bajom mióta Radeonjaim voltak. Főleg az ilyen AA és AF, de akár sebesség terén is (persze elég jól mentek, de hogy SSAA-hoz is elég jól mennek-e majd ha nem figyelnek oda a driverírók a régebbi játékokra...) -
janos666
nagyúr
Hát ja, az X2 épp ennyit, vagy ettől egy picit kevesebbet csinál 3DMark-ban (drivertől és CPU-tól függően), viszont Stormrise-on kívül még nem láttam olyan játékot, ahol jobb hatásfokkal működne a Crossfire, mint a Vatage teszt alatt, tehát akkor valós életben kb ugyan annyit ér a két kártya DX 9/10/10.1-ben, és csak DX 11-ben mutat majd többet.
És CPU limittel sem kell annyira ágálni, a Vantage mind a 4 magot használja az i7-en, és születtek már ettől sokkal magasabb pontszámok 2db 4870x2-vel, vagy 2db GTX295-el, pedig a 4 GPU még problémásabb, szóval ezzel a procival nem lenne gond 20k fölé tolni az eredményt, ha például elméletben szabadon tolhatnák fentebb a GPU órajelét (mert mondjuk nitrogén alatt van szénnéfeszelve).
Szóval DX9_10-ben ennyit tud a kártya. Nem olyan rossz ez, sőt, nem is kell jobb... Egyedül az róható fel neki, hogy közel annyiba is kerül, mint a 4870x2.(#7936) DemonDani - Volt már vagy 1 hete. De amúgy nekem nem jön be, pedig a vöröset azt szeretem hajszínnek, főleg így fehér bőrrel, de mégsem adja.
-
tzsolesz
nagyúr
Attól még igaz lehet. Végül is éppen erről volt szó korábban, vagy is erős a valószínűsége, hogy az NV egy dinoszaurusz méretű chip-el fog előállni, és azt nehéz lesz jó kihozatallal gyártani, akár mennyit is fejlődött a TSMC azóta. Gondoljatok bele, mi lenne ha az ATI már nem járta ki volna félig ezt a mezsgyét? Jó lett volna talán 1 db ami működik a négyszázvalahányból?
Az 5870 előnye lehet hogy éppen ebben rejlik. egyáltalán lehet gyártani. A másik oldalon hiába vannak meg a tervek, ha majd csak egy év múlva lesz gazdaságos a kihozatal.
Ajjaj.
-
Med1on
aktív tag
Nah igen csak én nem akartam ujjal mutogatni az illetőre.
Mintha lettek volna MCM, X4, hozzászólások is... (mind1 nincs túl nagy jelentőssége a dolognak tényleg jól kavart az AMD)
Közel van a 2000sp az igaz csak hát ez a magméret némiképp meglepő az ATi-tól sokan kissebb chipet vártak. Gondolom nem is technikai akadálya lenne a dolognak csak inkább behúzta a féket az AMD ~340mm2-nél.
-
csatahajós
senior tag
-
Oliverda
titán
"eddig ezeket a kártyákat elsősorban az alacsonyabb áruk adta el, viszont ha most kijön egy 5770 a 4890 szintjén (mer'hogy gyorsabb aztán végképp mitől lenne?), de drágábban, arra én is nagyon kíváncsi leszek, ki fogja megvenni..."
Jelenleg $199 a 4890 ára és ha lehet hinni a híreknek akkor az 5770 is pont ennyivel fog indítani. Valóban meg kell várni a teszteket hogy pálcát lehessen törni felette de addig nem lehet biztosan kijelenteni hogy ez vagy az gyorsabb.
Tegyük fel hogy az 5770 nagyon hasonló teljesítményre lesz képes mint a 4890 (és akkor még nem számoljuk a plusz fícsöröket) és ezt szeretnék majd adni $199-ért. Na most egy ilyen egyszerűbb felépítésű és alacsonyabb gyártási költséggel rendelkező kártya árát később sokkal kényelmesebben tudják majd csökkenteni. A 4890-re ez már kevésbé lenne igaz.
-
Zeratul
addikt
4830nál néztem 900ról 1000 re emelve a memória órajelét hozott 3% nyereséget, a GPU órajele meg lineárisan hozta az FPS növekedést. Hogy most mennyi a 4890 és mennyi lesz 4770 oly lényegtelen, mert tavaly novemberben én is 30K felett vettem a 4830-t előtte 2 héttel 27 volt a 4850 ami 2 hét alatt 50K felé kúszott.
-
Dare2Live
félisten
-
rocket
nagyúr
"- A DX11-ben közismert az MS és az AMD összebútorozása"
Ez egy urban legenda, nem az AMD alakitotta ki a DX11-gyet, hanem a M$ ajanlasainak megeleloen az AMD elkeszitette a hardvert, ennek a lehetosege az NV-nek is megvan, de mar biztosan csak 2. helyen ernek celba a DX11 tamogatasa kapcsan
(nem teljesitmenyre gondolok, hanem szimplan a tamogatasara.)
"- Az AMD is támogathatná a PhysX-et, és akkor mindjárt nem lenne két elkülönült szegmens"
Tamogatna ha nem lenne a CUDA-hoz kotve.
Azt kell megerteni ebben a PhysX/CUDA temaban, hogy azert nem akarja tamogatni az AMD mert ha elterjed akkor az NV ugy igazitgathatja a programokat ahogy akarja, es afelol senkinek ne legyen ketsege, hogy visszaelnenek a helyzettel.En nem mondtam az AMD artatlan barany, de messze nem is sullyedt meg olyan melysegekbe mint az NV, majd ha kijon a DIRT2 PC-re es NV kartyakon pl. csak 800x600-as felbontast lehet valasztani akkor majd egy lapon emlegethetjuk a 2 ceget
-
janos666
nagyúr
Hmm. Szerintem nem minden 4890 megy olyan kényelmesen 1Ghz felett, a másik oldalon az 1800 pedig sok, de még nem a lehetetlen kategória.
De kár is így összevetni, mert valami valódi flops éhes gpgpu programban bizonyára a GTX285 nyerne alap órajelek mellett összevetve is. -
00roli00
aktív tag
"There are several problems for Nvidia, though. While ATI, graphics business unit of Advanced Micro Devices, is about to launch its Radeon HD 5800-series graphics cards that fully support DirectX 11 in the upcoming weeks, Nvidia yet has not disclosed any plans regarding its DX11 GPUs, which means that in the eyes of computer enthusiasts the company is not a technology leader any more."
Úgy tűnik, meg van kenve az a palacsinta.
-
megnéztem én is, a GRID-del. 640x480, minimum beállítás, 100fps. fraps-szel felvettem 90fps sebességgel - itt a játék sebessége is leesett 90fps-re. a felvett anyag 1703 frame és 18.92 másodperc, és MINDEN EGYES frame különböző. asszem a további vita értelmetlen, szó nincs 20 meg 25 fps-es scene limitről, legalábbis a kamera tekintetében.
bizonyítékként szívesen felteszem vhová az első 5 másodpercet (1MByte). -
VinoRosso
veterán
nem azért de szerintem ebben Abunak van igaza. Nagyjából mindegyikkel játszottam, végig keveset vittem, mert a legtöbb nem izgatott igazán, de egyiknél sem vettem észre semmi input laget. Általában annyira állítom magasra a játékot, hogy átlag 30 fps legyen meg. leginkább ez a Stalker CS és a Crysisnál jelentett gondot, illetve még pár játéknál, amikor nem volt elég erős VGA-m éppen. El nem tudom képzelni( legalábbi vsync nélkül ), hogyan lehet akkora késleltetés folyamatosnak mondható framerate mellett, ami zavarna a célzásban(150ms<). Más az is, ha multi GPU-s rendszerről van szó, de hát akinek olyan van az meg is érdemli az input laget meg a mirco stutteringet
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nemtom, én nem veszem észre a legtöbb játéknál azt az ordító különbséget. Persze lehet, hogy rossz játékot játszok.
Pontosítani kellene, melyik gamánál van különbség, mert lehet 50 jelenetre állítani a limitet, és akkor tényleg baszhatjuk a 25 framet.
Annyira népszerű vagy, hogy hekkelnek a konkurensek?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Gyakorlatilag ezt mondom én is. Minden motorban van egy fix limitáció, hogy állandó legyen a sebesség. A jelenet limitet egyébként is mindig a kamera frissítéshez érdemes mérni, mert a kamera pozíciójának változása az új információ első alapeleme, innentől már készíthető a virtuális fénykép. Ha a kamera frissítése, tehát a jelenetlimit X, ami lehet másodpercenként 25-30-60 (mint a legtöbbet használt paraméterek), akkor az adott sebesség feletti képfrissítés gyakorlatilag lényegtelen, mert a kép nem tartalmaz új információt.
Gyakorlatilag minden beállításfüggő, ha én egy motort úgy állítok be, hogy 25 jelenetnél ne számoljon többet, akkor nincs az az isten, aki több információt szed ki a gépből. Következésképp, 25 FPS fölött nincs érdemi változás. Erre akarok lényegében kilyukadni. Most a 25 helyébe mindenki képzelhet más számot is, csak a 25 és a 30 jelenet az általános, erre próbálnak menni a fejlesztés során.Brae: Az FPS limitet nem akarjuk kiütni, mi a jelenetlimitet értekezzük.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Üzleti szinten ez nem orvosolható a másik oldalon. Már most is minimálhaszonnal megy a GTX 295. Egyszerűen azt a kártyát nem szabad tovább forgalmazni, mert anyagilag csak mínuszt termel, most már elvesztette a presztizs értékét is. Nincs értelme a piacon hagyni. Gyakorlatilag semmi esélye, hogy jön egy 3,6 GB-os verzió.
rocket: Ezért nem értettem a vita lényegét, mert nekem az jött le, hogy a GTX 295-öt ajánlod, és bizonyítgattad az elsőbbségét.
Lehet, hogy paranoiás lettem. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Aki ilyen kártyát vesz pont a szélsőség miatt teszi. Olyan dolgokra ad lehetőséget a sebessége, amire az előző generációs csúcsrendszere nem. Ráadásul a GTX 295-ből teljesen felesleges egy dupla memós verzió, mert 399 dollárba egyszerűen nem fér bele. Veszteséggel nincs értelme a terméknek a piacon. Az NV palettáján minden marad változás nélkül, mert nem a kártya a termék, hanem a 3D Vision és a PhysX.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Aki ilyen kártyát vesz nem ilyen felbontásra vágyik?
Biztos nem 1680x1050-ben fogja tolni oda felesleges ennyi pénz.
A jelenlegi NV-s adatokból a zöldek nyomják a GPU piacot csak a PhysX, 3D Vision oldalról közelítik majd meg, az AMD pedig a DX11, Eyefinity oldalt erőlteti majd. Tulajdonképpen kétligássá alakítják a piacot, csak formálisan lesznek egymás ellenségei, mert a technológiák nem érhetőek el, mindkét oldalon.
Chalez: Kisebb felbontásra minek ilyen erős kártya. A HD 5870 ott erősebb, ahova készült. A top felbontásokra.
-
emmm
őstag
Én mondjuk nem DX9-re gondoltam, hogy azokban sokkal gyorsabb lesz, de igen, én is így látom...azért a 4870 X2 is magas felbontásban, maximális szűrőkkel tudja befogni a GTX295-öt, mert az a gyengéje. A tesztekben is ez látszott. Az újabb programokban viszont, már szépen verni fogja a zöldek kártyáit. Itt meg előttem már említették, hogy az új kártya gyakorlatilag egy X2-es, rendesen felturbózva, alacsony fogyasztással.
Amúgy meg...ha csak ugyanazt a szintet hozza teljesítményben, mint a GTX 295, akkor is sokkal jobb választás, hiszen olcsóbb, és kevesebbet is zabál (bár az ára így is magas ugye, de viszonyítás kérdése).[OFF](#7191) rup1u5
[/OFF]
-
tzsolesz
nagyúr
Akkor csak egy kérdésem van. Miért nem adják 500K-ért? Úgy is csak az számít, hogy az ára mennyi volt. Bizonyos körökben, gondolom ezzel versenyeznek. Ki milyen drága konfigot tud összepakolni 2 havonta.
Egyébként értem mire célzol, és egyet értek az okfejtéseddel. Ez egy elit hardver eliteknek. Olyanoknak mint sniper elite. Mondjuk Ő szeret teljesítményt kapni a pénzéért, és ezért nem cserélte le a 4870X2 CF-et, a sokkal drágább, de lassabb Asus Mars-ra.
-
janos666
nagyúr
Mármint elméletben.
Régen én is favorizáltam még az "SP osztó törvényt", az egymás ellen pozícionált termékekre sokszor egész jól bevált, főleg a felső-közép kategóriában, ahol a legérdekesebb a ki-mit-tud, órajelaránnyal megjavítva pedig el lehetett vinni még más kategóriákra is. Durva becslésre egész jól alkalmazható.
-
Zsubi
őstag
Egy Samsung P2070-es monitorom van ami 1600x900-as felbontást tud de valamikor a régi 19"-es Wide-os 1440x900-as monitoromon játszok.
Úgy gondolom ezekhez a felbontásokhoz bőven jó lesz nekem egy HD5850-es is, mert nem tervezem mostanában hogy nagyobb monitort veszek+nekem ez bőven elegendő -
Zsubi
őstag
Én még csak most olvastam az írásod és minden elismerésem
Azért ez nagyon brutális hogy a HD5850-es elméletileg erősebb lesz a 4870X2-nél
Bele sem merek gondolni hogy Crossfire-ban mire lesznek képesek, csak legyen olyan proci ami lépést tud tartani ezekkel a kártyákkal
Tényleg.........szerinted milyen erősségű procihoz lesz szükség ezeknél a kártyáknál hogy ne legyen cpu limit -
Köszönöm mindenkinek a visszajelzéseket!
(#6659) zuchy: itt tudsz olvasni a textúrázásról, az itt emlegetett interpoláció műveletekhez kellenek az interpolátor egységek.
Még egy dolgot hozzáfűznék a cikkhez - az átlagos számok egy átlagos játékcsomagra vonatkoznak. Ha valaki csak a Crysis-sel, a Clear Sky-jal és a Cryostasis-szel játszik, annak jó biznisz lesz még az 5870 is, mert ezekben a játékokban közel dupla olyan gyors lehet, mint a 4870.
-
Dare2Live
félisten
hát ezt így nem tökéletesen értem...
Én a mult generációkbó kiindulva továbbrais +50-90%os gyorsulást várok, no meg a 800->1440->1600sp ROP... szám növekedések is more less ennyit valószinüsítenek.
Amúgy ha 326nm, akkor nagyon mellé löttek itt sokan a 200nmes tippjükkel....
-
tzsolesz
nagyúr
Amúgy az "nVidián simábban fut" azért nem csak legenda - én eddig két játékban láttam, de azoknál elég egyértelmű. Az egyik a Far Cry 2, a másik pedig a FEAR.
Ez miben nyilvánul meg, mert nálam pl. tökéletesen folyamatos a kép, és nem laggol FC2-ben.
Illetve ha ez igaz is, miért van? -
Oliverda
titán
Pontosan mi a probléma XP alatt a 9.8-al? Már csak azért mert nemrég toltam végig a Bioshcok-ot, most a Cod4-et nyomom és a GRAW2-t illetve néha Far Cry 2, Warcraft 3 és semmi probléma nem volt még vele. Ja, és még a 3DM06 rekordomat is sikerült megdönteni ezzel a driverrel.
Szvsz a legtöbb ATI driver probléma júzer error eredetű vagy egyszerűen urban legend.
-
zuchy
őstag
Ezt nagyra értékelem, mint megrögzött technokrata, viszont vásárlóként kiütéseket kapok tőle - ezért lesz megint nVidia kártyám.
Na ettől tartok én is, hogy túl sokat álldoznak de a DX11 javára. Annyira szerintem most nem éri meg, majd a következő generációban már lehet izomból a DX11-re koncentrálni.
-
zuchy
őstag
Most a kérdés az, hogy beáldozzák a DX9 sebességét a DX javára?
Jó lenne azért, hogyha mégis marad a 16 ROP, valamit azért fejlesztnek rajtuk, hogy ne fogja vissza az egész kártyát. A DX11 elterjedése még odébb van, addig meg majd kullognak Nv után?janos666: De, én mondtam, hogy ha mód van rá, már csak geforce-ot akarok, mert érzésre jobban adja a folyamatos képet. Ez szvsz badarság, nekem van mind2, ugyanaz mindegyik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Lucid 3 éve dolgozik a technológián, az AMD másfél éve vizsgálja az lehetőséget, gondolom aktívan. 2011-től lesz igazán fontos a dolog addig, még további 1 év van, amit a Luciddal el lehet tölteni fejlesztéssel. Az AFR pedig elérhető továbbra is. Idő mint a tenger.
Ha nem sikerült 2011-ig összehozni, akkor sem lesz komoly probléma.
-
-
Szerintem azért nem erőltették a DX10.1 renderert, mert mindenki nagyon jól tudja, a fejlesztők meg főleg, hogy az NV DX10.0-ás kártyáiból több van a usereknél, mint az Ati DX10.1-eseiből, így aztán minek erőltessék a fejlesztést a kisebbség számára, ha az nem annyira kifizetődő?
Aztán hogy most már elég jól terjedőben vannak az Ati kártyái, elkezdtek foglalkozni a fejlesztők a DX10.1-gyel, főleg, hogy az NV is beállt a támogatók közé.Abu #5903: Ez annyira vérlázító, hogy az NV szánt szándékkal akadályozta és hátráltatta a fejlődést! Nyilván ezzel saját "bukásukat" próbálták (és sikerült is) elodázni 1-2-3 évvel. Az NV40 óta volt sok sikeres évük, de most összeomolni látszik a birodalom.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Pedig ez így van. A szerződések alapfeltétele volt a DX10.1 kihagyása. Nyilván a játékokat a kezdetektől DX9-re készítették fel, így a TWIMTBP szerződések lejárta után már sokan nem foglalkoztak a beépítéssel. Kb. mostanra telt el annyi idő, hogy az új programokba beépítsék a támogatást. Éppen ezért mondta Markus a Sapphire-s arc az Expert-en, hogy év végére fognak befutni a nem AMD-s DX10.1-es játékok (illetve a HAWX sem AMD-s volt, de az Ubisoft inkább kivásárolta magát a TWIMTBP kötelezettségek alól, így ők már beépítették hamarabb.). Csak azért nem kapnak már reklámot, mert az AMD már a DX11-gyel törődik, így reklám szempontjából azon van a hangsúly. Az NV is azért hozza a DX10.1-es kártyáit desktopra, mert jönnek a játékok is. Eddig bírta visszafogni a fejlődést, tovább nem lehetett.
rocket: Naja ... Charlie már írta, hogy 1600 shader Cypress, 800 Juniper. Persze nem tudom megerősíteni az információt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez mindig így volt az új technikákkal. Mivel az NVIDIA TWIMTBP programja már a háttérbe szorult, így egyre több DX10.1-es játék jön ki, amiben már lesz normális AA támogatás is.
Dark KillerX: A H.A.W.X.-ban az AA-hoz nem kell Z-subsample. Anélkül is ugyanaz a képminőség, mivel az algoritmus ugyanaz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Jelenleg a S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky és a BattleForge ilyen. Illetve az Assassin's Creed ilyen volt.
Ez már gyakorlat, hiszen két játék is teljes DX10.1-es AA-t kínál, aminél a Z-subsample csak DX10.1-es AA-val nyerhető ki.
Nyilván olyat felesleges várni az AMD-től, hogy a fejlesztőket pénzért kényszeríti valamire. Az NVIDIA ezzel a felfogással már csak ki akarja húzni azt a kis időt, amíg érdemes a piacon maradnia, de pénzt azt nem fektetnek a fejlesztésekbe. Megjegyzem nincs is értelme, még egy-két átnevezés, lecserélik a felsőkategóriában a GTX 295-öt ... és ennyi. Azután ott vannak az új jövedelmezőbb piacok.tlac: [link]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Persze. Mi másért lenne értelme egy új algoritmusnak, ha nem Gather4-ben írják.
Az GF 8800 csak dX10-es. Ott érdemes újítani. Akik anno még az elején vettek DX10-es karit, azoknak már simán teljesítményre vágynak. Nyilván a DX11 éppen kapóra jön nekik. A fejlődés ellen senki sem tud mit tenni, év végéig még befut pár DX10.1, sőt két DX11 cím is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
AA nélkül is, hiszen az algoritmus változott meg. Igazából az a különbség, hogy lágy szélűek lettek az árnyékok, DX10-ben még csöppet éles az átmenet. [link] [link] Az egész azért van, mert a fejlesztők nem a 25% pluszt tartották szem előtt, hanem a bónusz egy részét elköltötték szebb effektekre. A többi játék ugye a sebességbónuszra hajtott.
Hát akinek HD 4700-4800-a van, annak nem éri meg cserélni. Lentebb mér érdemes gondolkodni. A Steam HW kimutatása szerint még mindig a GF8800 van az élen, és a HD 4800 a második. Bár most már a GF8800 előnye tényleg durván apad. Havi szinten 1%-ot. Nyilván az AMD-nek elég ha ez a közösség átáll.
Crytek: Pedig ez fanság kérdése. Józanul gondolkodó ember tudja, hogy a PhysX-nek nincs jövője. Az NV ezzel jelenleg csak alibizik, hogy ne kelljen egy olyan piacra fejlesztenie, ahol magának a cégnek sincs jövője. Az a kérdés, hogy hány fejlesztőt visznek még csődbe. A Flagship Studios és a GRIN már elhasalt. Talán nem véletlen, hogy a fejlesztők kerülik a szebb napokat is meglátott TWIMTBP programot. A Batman az első cím, amiért tényleg megérte, de az sem volt két fillér. Gyakorlatilag a PhysX a stratégia nem a hardver lesz a termék, hanem a marketing. Ez egy ideig életképes, de a bevételek apadni fognak, így egyre kevesebb lesz az elkölthető összeg, tehát maga a modell életképtelen. Az Intel sem véletlen ilyen magabiztos a PhysX ügyben, amikor kiderült, hogy az NV a Win7-ben nem teszi lehetővé a PhysX társkártyának a GeForce-ot. Azt nyilatkozták, hogy ez jó így, hiszen kisebb lesz a piactér, ami a Havoknak kedvez. Az NV tulajdonképpen már most is ingyen adja a PhysX technológiát, sőt a hardveres GeForce támogatásért még fizet is. A PhysX mákja, hogy annó az Ageia lepaktált az Epiccel az UE3 támogatásáról. Ha az nem lenne, akkor már meghalt volna a technika. Egyetértek Carmack nyilatkozatával, remélem az NV nem fizetett túl sokat az Ageia-ért.
-
Dare2Live
félisten
eladnak belőlük, more less mint amennyit a 48xx sorból eladtak volna csak 40nm (magméret miatt) több marad AMD zsebében.
Én abu érvelésével se értek egyet, max HC game cserél 260/275ről vaga aki SR, BF fan ez meg nem nagy réteg.... (Mire meg lesz több nagy cím na az még odébb van.)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát ez a felállás fantasztikus lesz. DX9-ben mindketten versenyképesek. DX11-ben az NV elhasal, míg PhysX nincs az AMD karikon. Szép új jövő.
Döntsd el, hogy melyik játékokon szeretnél játszani? Nane...
Mondjuk a FUD cikkét abból a szempontból nem értem, hogy egy multiplatform cím fejlesztését miben befolyásolja a konzol. Gyakorlatilag minden fejlesztés PC-re kezdődik meg. Még akkor is ha nem lesz a programnak PC-s portja.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
2 GPU-ig abszolút nem gond a lag. Egyszerűen nincs érezhető különbség, még akkor sem ha nagyon odafigyelek. 3-nál már ha megfelelő a skálázódás, akkor észre lehet venni, de aki nem tudja, hogy ilyen létezik, az soha nem jön rá. A 4 GPU ha tényleg jól skálázódik, az már gáz.
2 GPU-nál amúgy úgy sincs szükség többre még. Egyszerűen nem nőttek fel a procik a feladathoz.Amúgy az NV most nem lesz amatőr a next gen kapcsán eleve tervezik a dual-GPU verziót, mert tudják, hogy a GPGPU irányelvekkel teljesítményhátrányban vannak.
-
rocket
nagyúr
Egyebkent a cikkben nincs szo arrol melyik RV770-nel gyorsabb melyik "RV870", jo esetben lehet a cikkben josolt teljesitmeny kulonbseg a RV770XT es a "RV870PRO" kozott van, rossz esetben az RV770PRO es az "RV870XT" kozott
(egyebkent nem RV870-nek hivjak ennyit megtalanulhatott volna mar Fuad) -
csatahajós
senior tag
Minden respektusom a Tiéd de legalábbis egy 384bit-es busz 1500Mhzes GDDR5-tel azért nem lehetetlen (Samsungnak vannak 7Ghzes moduljai is ahogy linkeltem).
A 2000SP és járulékos ROP/TMU-t én sem érzem valószínűnek, de az órajel lehet magasabb.
Egyébként meg nyílván DX és játék függő a teljesítmény kül. szal. azért mondom hogy1,8-2,0X.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- Windows 10
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- CPU léghűtés kibeszélő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest