- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
Dark KillerX #7876 üzenetére
Mondjuk erre a Performance beállításra nem kell sokat adni szvsz... szívem szerint Extreme-t indítanék...
Ki fog a HD5800-akkal 1280x1024-be játszani élsimítás (AA) nélkül?
A gyerek 1680x1050-et, vagy 1920x1200-at futtatott volna 4x-8x AA-val annak jobban örültem volna!!! -
keIdor
titán
válasz
Dark KillerX #6877 üzenetére
-
ashot
tag
válasz
Dark KillerX #6805 üzenetére
ahamm, sztem meg majd meglatjuk
-
tlac
nagyúr
válasz
Dark KillerX #6805 üzenetére
azaz driver téren éppen ez miatt,még talán alfa stádiumban lehetnek a driverek,és azért egy végleges driverrel még jobb eredmény született volna
szerintem éppen fordítva lehet, valószínűleg ezek a driverek optimizálva voltak a tesztjátékokra, akár úgy is, hogy a kevésbé feltűnő részleteket elhagytak a grafikából...
-
ashot
tag
válasz
Dark KillerX #6785 üzenetére
lol. ezt te sem gondoltad komolyan. A jelenlegi allapot szerint az 5870 50-60%al gyorsabb
a 4870nel. Bar a krizis tesztet egy felhuzott 5870en csinaltak, valoszinuleg egy mernoki kartyaval ami eleve erosebb es jobb mint a majdani sorozatban keszulo kartyak.
Tehat elviekben ennek a kartyanak a jelenlegi informaciok szerint eppen surolnia kellene a 295GTX teljesitmenyet. -
Zsubi
őstag
válasz
Dark KillerX #6755 üzenetére
Remélem hogy elég lesz neki egy 4.2Ghz körüli C2D vagy 4ghz körüli C2Q
(#6773) syC: Szerintem nem lehetetlen hogy erősebb lesz a GTX295-nél és csak akkor fogunk igazán nagyot nézni
-
zuchy
őstag
válasz
Dark KillerX #6759 üzenetére
Nem hiszem, hogy akkor pár hónapra jönnne a 6 magot kihasználó játék.
A grafikuskártya az más. Még most is alig van pár játék, ami 4 magot használ, nem hogy 6-ot.
Azt off vége. -
zuchy
őstag
válasz
És melyik játék fogja kihasználni a 6 magot?
-
mad1
veterán
válasz
Eleg lesz ott a core quad is,csak menjen 4ghz korul.
-
emmm
őstag
válasz
Dark KillerX #6163 üzenetére
Nem bizony, akkor megcsípi a GTX 295-öt, méghozzá elég rendesen!
-
cizoe
őstag
válasz
Dark KillerX #6095 üzenetére
Isten adná hogy 32ROP legyen!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dark KillerX #6051 üzenetére
A patch segít (de ne crack-eld fel, mert újra elrontod
)
Amúgy a "maxfps 30" parancs is segít. Lényegében a patch is ezt csinálja.Esetleg mehet a "maxFPS 35", azzal is jó.
zuchy: Dupla pontosságú számítás. Az 1/2 azt jelenti, hogy a rendszer az elméleti számítási kapacitásának felét képes hozni, ami a Dupla pontosság miatt a maximum. Ez egy nagyon fontos része a GPGPU paramétereknek. A Larrabee miatt erre a területre mostantól nagyon figyelni kell, mert sorsdöntő lehet. Márpedig a GPGPU piac iszonyatosan fontos az NV-nek.
tzsolesz: szar a motor
-
Oliverda
titán
válasz
Dark KillerX #6051 üzenetére
Esetleg a játékot próbáltad patch-elni? Szvsz ha ez driver hiba lenne már régen kijavították volna.
-
válasz
Dark KillerX #5997 üzenetére
Fuad is mélyen kussol 2 napja grafikus kártya fronton...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Egy nap a kiválasztottaknak. Másfél hét a halandóknak.
-
mad1
veterán
válasz
Vihar elotti csend.
-
válasz
Dark KillerX #5423 üzenetére
Aha, akkor levonom a tanulságot: a "gyorsan linkelek egy tesztet" módszert a jövőben nem követem
Egyrészt vszleg tényleg minden DX10-en ment, másrészt most látom, hogy a standard és az OC-s GTS250 pont egyformán teljesít, ami még a HAWX CPU-függése mellett sem valószínű 1920x1200-ban. Szóval van némi gáz ezzel a teszttel. Hilbert, Hilbert...
A másik HAWX teszt mondjuk a másik véglet, tudjuk, hogy az AMD gyúrt a 8xAA-ra, csak azt nem tudjuk, hogy minekBár de - benchmarkokban lehet vele villogni...
tzsolesz: gondolom Hilbert is azzal tesztelt, amit be bírt szerezni, én lennék az utolsó, aki ezt a szemére hányja
másrészt a 9800GTX+ meg 512MB-os, úgyhogy ez a vonal le van fedve.
janos666: miért fáj Neked a Gather4? jobb lenne, ha az AMD kártyák is 20-25%-kal lassabban futtatnák a Stormrise-t? DirectX10-ben kb. a 4870 van a GTX285 szintjén, csak a 10.1 bekapcsolása dobja meg a dolgokat.
Abu:
Például egy SSAO algoritmus majdnem négyszer gyorsabban fut le négyszeres mintavétellel, mint nélküle.
Erről szólhatna valaki a STALKER-es srácoknak, mert ott olyan lassú az SSAO, hogy ihaj -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dark KillerX #5425 üzenetére
Régóta nem akciózik az NV az oldalak lefizetésével. Ez nyár előtt volt divat náluk. Azóta nyugi van.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Dark KillerX #5423 üzenetére
HOPP, végre egy független teszt a H.A.W.X-al.
Hát igen a 4850-el lehet pariban a GTX260 ebben a játékban, csak ugye DX10.1-el kell nyomatni.
-
válasz
Dark KillerX #5410 üzenetére
ez a teszt nagyon nem ezt mutatja...
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
Dark KillerX #5385 üzenetére
Ezt azért nem kéne az Nv-re fogni. Egyszerűen alig van játék dx10-re/dx10.1-re/dx11-re. Akkor meg miért is ezekre koncentrálnak? Várj, az nem is baj, hogy ezekre koncentrálnak, hiszen a fejlődés nem állhat meg, de ezért ne áldozzanak már be dx9-es teljesítményt, amikor a piacon lévő (és kedvelt játékok) dx9-esek. Ezt csinálta az előző szériákkal is. Így úgy dx10 meg 10.1 csak éppen játék nem volt rá. Az Nv meg elpicsázta őket dx9-ben és mindenki csak ezt látta. Most, hogy kezdenek szállingózni a dx10.1-es játékok, az AMD már jön is ki a DX11-es kártyákkal, úgy, hogy mindent beáldoz a dx11-es teljesítmény érdekében. Mire a játékok által teljesen ki lesznek használva ezek a kártyák, addigra már HD7870 lesz a boltokban. Az AMD szerint majd akkor kell elővenni a HD5870-et? Ezért mondom, hogy előreszaladnak mindig a kártyáikkal, csakhogy megmutassák, hogy milyen innovatívak, közben meg leszarják az aktuális piaci követelményeket.
Remélem, hogy lesznek dx9-es tesztek is a HD5xxx szériával és meg lehet nézni, hogy hogyan teljesítenek. Mert ha tényleg beáldozzák a dx9-es teljesítményt a ki nem használt dx11 érdekében, akkor jobban jár az ember, ha vesz egy jóárasított HD4890-et (vagy egy HD4870X2-t). Ugyanis én az aktuális (sőt inkább a régebbi) játékokra veszem a videókártyát, nem pedig az 1-2 év múlva megjelenőkre.
-
Chaser
legenda
válasz
Dark KillerX #5047 üzenetére
Ezt valami internetes szutyok fordította, magyar ember ilyen fordítást nem hoz össze
-
zuchy
őstag
válasz
"...1600 halványító tartományában valamit, 80 szövetegységet..."
-
válasz
Az 1600db halványító miatt elég halvány lesz a képe.
-
Chaser
legenda
válasz
Dark KillerX #5006 üzenetére
Ráadásul az ára is 4670 közelében van
Kérdés idleben vajon mennyit eszik a ddr5 miatt.
-
Bluegene
addikt
válasz
Dark KillerX #4925 üzenetére
anno én is vaciláltam h 3850 vagy 8800GS akkoriban mind2 olyan 35K körül volt
végülis a 3850 mellett döntöttem, mert az egy teljesértékű kártya, a 8800GS nyesett selejt kár
-
Bluegene
addikt
válasz
Dark KillerX #4923 üzenetére
ezt örömmel olvasom, nekem is volt 3850-esem, jó volt, csak azért cseréltem le 4850esre mert 800sp nagyon megdöbbentett és kellett nekem egy ilyen
most pl nem tervezem lecserélni a 4850est hisz 1280ba mindent visz a crysis-t is beleértve maxon, de ha kiderül hogy 4000sp van benne akkor hmmm...
valszeg én kivárok egy szériát, megtehetem az 1280as felbontású monitorommal és 4850-el
mod: látom cseréltél avatart gondoltam én is
-
Sheltem77
aktív tag
válasz
Dark KillerX #4874 üzenetére
Én a 2.at választom, a feleségem is elég sokba kerül nem kell még 4 pénznyelő
Szerk: Kezdek türelmetlen lenni az új videókártyákkal kapcsolatban, legalább hivatalosan megkapnánk a táblázatokat mit fognak tudni a kártyák. Ha 2000SP-s felett csak a csúcs 2kártyás 4000SPs kártya lesz kitérek a hitemből
3200SP-s kártyát a népnek(az valamennyire jövőbemutató is lesz talán).
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
És a jobb szélsőt kérném. (Nem politikai értelemben.) Bár balról a másodiknak MÁV-osak az ötközői, de arcra csak ő jön be.
-
ktg3
őstag
válasz
omg
az 1. képen , balról a 3. vga a volt ált sulis osztálytársam
-
Arkar
aktív tag
válasz
A négy csaj behozná a GTX-ek árát
-
Gonosz15
aktív tag
válasz
Hát nehéz döntés.. De azért ember legyen a talpán aki a 2. -at választaná
Én gyenge férfi vagyok így az elsőt választom -
janos666
nagyúr
válasz
Hol készült ez a kép (a 2. csaj melle fotoshop?)? Én is az elsőt választanám az 6-ból. Bár megszóllalásig hasonlít valakire, akivel eleget voltam már egy légtérben, hogy emlékezzek rá (félek, hogy épp egy távoli rokonom, volt már hasonló szitu így netes képpel, remélem inkább TV-s
).
Mondjuk attól függ, hogy a csajt is 1-2 éven át bérelem-e azért ~300k-ért 27/7-re, mint amiből kijön a két GTX és az alaplap, mert ha csak 1-2 estére, úgy inkább kérem a VGA-kat deszkástól(#4869) - Majd elküldöm emailben a google-traslate verziót Uwi Boll-nak, hátha ráharap, és összedob egy moziba szánt oknyomozó dokumentumfilmet. Majd leforgatjuk itt pesten, úgy is ismerek pár statisztát, akik elég agyamenteka szerepekhez (a többi meg úgy is bevágott grafikonok és tájképek a narrátor alá).
-
Nagynozi
aktív tag
válasz
Dark KillerX #4855 üzenetére
Valahogy így gondoltam én is, csak megerősítésre vártam.... már nincs olyan messze az a szeptember
-
Crytek
nagyúr
válasz
Dark KillerX #4851 üzenetére
De nekem akkor is olyan VGA kell hogy elmondhassam fain a VGA mivel MAXON viszi a Crysist és a Warhead-et. Csak kitudja mikor jön az ilyen VGA!
-
TTomax
félisten
válasz
Dark KillerX #4848 üzenetére
Ott volt a smile,csak viccelt...
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dark KillerX #4575 üzenetére
ebbe semmi új nincs, talán, hogy most már október helyett novembert emlegetnek. (amiből aztán könnyen lehet december-január.....)
-
Gonosz15
aktív tag
válasz
Dark KillerX #4575 üzenetére
Össze fogják szedni magukat. Van benne tapasztalatuk, hogyan kell megoldani a problémákat, nem 1-2 éve kezdték az ipart.
-
schwartz
addikt
válasz
Dark KillerX #3494 üzenetére
Egy nv fan ha ATI-t vesz, magaba roskadva hallgat rola...
-
schwartz
addikt
válasz
Dark KillerX #3488 üzenetére
Megegyszer mondom, high end-ben hagyjuk meg az ar-ertekkel valo bizonygatast a kognitiv disszonancia oldasara...
En nem szenvedek benne s igy hidegen hagy, hogy 20k-val tobbe kerult a GTX-em mint egy hasonlo teljesitmenyt nyujto 4890. Igaz, jobban keresek mint az atlag igy nagyon meg sem kell magyarazzam magamnak miert erte meg a PhysX, a TWIMTBP, a halk hutes vagy a markanev? az erre forditott tobbletet. Az nV nekem 10eve hozza azt amit elvarok tole. A teljesitmenyt.
(na jo, az FX szeriatol eltekintve)
Rengeteg alszent fazont lattam mar a Ph-n aki 10-20K-t oszt jobbra meg balra, warezolo hobby-zsukast aki jatszani imad de 5k-t nem adna egy game-re, viszont ROG csucslapra meg negyhengerre futja... (kulonben mihajccsaki az ar-ertekes VGA-t, igaz?)
Ha ugy adodik, a szukseg majd ugyis torvenyt bont es beallok en is a sorba...(addig meg nvidia forever!
)
-
schwartz
addikt
válasz
Dark KillerX #3469 üzenetére
Te csak azt felejted el, hogy emberek vagyunk s nem robotok.
Furcsa dolgokra kepes a szimpatia. (nevezd fanatizmusnak, ha ugy jobban tetszik) Anno a Voodoo3 magas ara es a konkurenciahoz mert gyengebb teljesitmenye ellenere is minden eladasi rekordot megdontott az USA-ban...
-
rocket
nagyúr
válasz
Ha szamitana ki venne meg a 30%-kal dragabb termeket amiert cserebe kap +10% teljesitmenyt?
-
janos666
nagyúr
válasz
Dark KillerX #3471 üzenetére
Hát voltam, most hogy nincs már rá pénzem, és amúgy is egyre kevesebb időt töltök a előtt olyannal, amihez kell a VGA, így 4870 követte a 8800GTS-t.
De az is igaz, ha nem rohantam volna hogy az országban elsők közt legyen 4870-em, hanem csak pár hónappal később vettem volna VGA-t, mikor a GTX-260 túlvolt pár árcsökkentésen, és javult a teljesítménye az új driverekkel tesztelve, már azt vettem volna, egyszer majdnem el is cseréltem 1:1-ben. -
janos666
nagyúr
válasz
Az, akinek 100k aprópénz, az szerintem igen is megveszi, ha neki az tetszik. És ez a gondolkodású réteg már elég nagy részét teheti ki annak, aki egyáltalán vásárol a 100k fölötti kategóriában.
Annak idelyén én is megvettem az FX5800-at 9800 helyett, mert leszartam mennyibe kerül (mármint hogy +/- 10-20k, meg +/- 10-20% teljesítmény/ár), kellett egy VGA, és NV-t akartam...
-
schwartz
addikt
válasz
Dark KillerX #3460 üzenetére
Nagyokat szoktam rohogni mikor high-end kartyakra is ra akarjak huzni az ar-ertek mutatot. Kozepkategoriaban van a nagy akasztas. Ha az NV oda tud hozni versenykepes DX11-es megoldast, gyakorlatilag nulla jelentosege lesz az RV870-es taktikazasnak.
-
keIdor
titán
válasz
Dark KillerX #3436 üzenetére
Hát a 8800 Ultra az nagyon presztízs volt, emlékszem az volt 200k is, de én azzal sosem foglalkoztam, mivel csak a 8800GTX érdekelt és az is volt több, mint 1 évig! 9800GX2 az azért nem volt olyan drága, tudtommal megjelenés után 100-110k környékén már meg lehetett venni, a GTX-295 sokkal drágább a mai napig... GTX-280-ra mondod, hogy nem volt 100k?
Megjelenéskor a GTX-260 is volt annyi.
Abu85: Még mindig ott lenne az S3, mint konkurencia...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dark KillerX #2978 üzenetére
Akár, de a régebbi Red Faction-ok is jól mutatják a lehetőségeket.
Vagy ott a 3D-s Worms. Bár az egy picit átdolgozott voxel technika.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dark KillerX #2976 üzenetére
Hát a voxeles technikákba sokkal jobb lehetőségek vannak. A voxel rendkívül erőforrásbarát a poligonhoz viszonyítva, emellett baromi jó terepek tervezhetők velük. Barlangrendszerek kiálló peremek, amire a Heigh Map nem igazán ad megoldást. A Cryengine 2 is használ minimális szinten voxeles terepleképzést. Ezenkívül a voxeles terep teljesen rombolható, alagutakat áshatsz Red Faction mintára (ezt is voxeles technikával oldották meg anno).
No para. Süti cuccok készülnek.
-
GuB3Ra
aktív tag
válasz
Dark KillerX #2552 üzenetére
Elég drága már 45,5k is volt náluk
Amúgy elég durva lett ez a 4890: "Outperforms GeForce GTX 285 in a number of tests" -
dangerzone
addikt
válasz
Dark KillerX #2440 üzenetére
he he heeee
-
westlake
félisten
válasz
Dark KillerX #2440 üzenetére
aprilisi trefa
..check back tomorrow -
Ricco_hun
senior tag
válasz
Dark KillerX #2368 üzenetére
Nem! Mert nem mondtam, hogy mindezt az RV740-től várom. Az RV740-re csak azt mondtam, hogy többet vártam tőle. Úgy néz ki, hogy a GDDR5 memó nem sokat dob a cuccon. Igaz egy OC változat már ott lehet a HD4850 nyakán és az már megfontolandó. Kérdés, milyen memória chip-ek kerülnek rá (bírják-e a tuningot).
-
válasz
Dark KillerX #1883 üzenetére
hmmmmm... ez legalább még humoros volt
-
TTomax
félisten
válasz
Dark KillerX #1568 üzenetére
Ez az hogy nem voltak,sőt alul voltak feszelve...ez viccen kívül így van,szerintem újabb stepping miatt lehet nyomni...
Ez egyébként a legolcsóbb megoldás amivel az RV770-röl még egy bőrt le lehet húzni,hiszen úgy látom az árakat is emelik... a GTX260 befogására elég lehet,a GTX285-t úgy sem sokan viszik az nem gond ha nem lesz befogva.
Semmi gond nem is lenne ezzel,de ha marad a ref hűtő eddigi kialakitása,akkor kicsit több garis gond lesz szerintem.Gyanítom vissza fogják rakni a powerplayt normálisan mint ahogy a RV670-nél megy,tehát IDLE vissza veszi a Vcore feszt....Csak driver is legyen normális... ne kelljen imádkozni érte.... -
GuB3Ra
aktív tag
válasz
Dark KillerX #1568 üzenetére
Honnan tudod hogy túl lesz feszelve??
-
TTomax
félisten
válasz
Dark KillerX #1566 üzenetére
Ez milyen meleg lesz ha marad az egyszlotyos ref. kilincsalu hűtő....
jahm meg van egy olyan sanda gyanúm hogy ha ezek gyárilag 850-900Mhz-en mennek akkor azon nem kell már babrálni nagyon semmit....nem hogy még vmod... tudom átlag usert nem érdekli...
Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Plazma TV topic
- Windows 10
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest