Keresés

Aktív témák

• cowboy_bebop

őstag

válasz Gyusz #5897 üzenetére

Anno még a 3870-et is verte a 9600GT, azóta pedig:
    - fejlődtek a játékok, amik nem kedveznek az ősrégi technikai szintű NV kártyáknak,
    - jobban fejlődött a Catalyst.

Akkor ezek szerint lehet h. Te is jobban jártál volna, ha 3870-et veszel. :R

• rocket

nagyúr

válasz Gyusz #4327 üzenetére

Mindig is DX11-nek volt tervezve a DIRT2 PC verzioja, szoval ez nem lehet a keses oka, inkabb az NV keze (pontosabban penztarcaja) van benne a kesesben, mivel idoben nem tudtak volna kiadni DX11 hardvert igy kesleltetik a jatekok megjeleneset, kivancsi vagyok melyik lesz a kovetkezo "aldozatuk" ;]
    Tuti biztos voltam benne ez fog tortenni, kar, hogy nem lehetett ra fogadni, nyerhettem volna egy kalap penzt :)

• Crytek

nagyúr

válasz Gyusz #4327 üzenetére

Hát nem tudom mennyi idő mig egy gamet áttesznek másik dx alá,de az eddig mutatott videok nem igazán sejtették a dx11-et.
    Mindegy én várom szeretettel mert a Dirt 1 is nagyon jó game!
    Akkor ezek szerint októberben remélhetőleg már lesz dx11-es VGA-is.

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz Gyusz #3731 üzenetére

Közel 100 játék használja a PhysX API-t ... ennek a töredéke képes a hardveres gyorsításra. A PhysX API használata nem jelenti rögtön a GeForce PhysX gyorsítást. A Maffia 2 ugyanúgy procin számolja a fizikát, mint a PhysX-es játékok többsége.

Egyelőre mindenképp jobb a titkolózás. Az NV szerintem csak végső elkeseredésében döntött a GeForce PhysX játékok felfedésében. A CEO nyilatkozta, hogy a PhysX-től nagy változásokat remélnek. Bár szerintem ez a nyilatkozat csak valami pozitív hangvételű konkrétum volt, hogy megállítsák a részvényárak meredek zuhanását. Igazából csodálkoznék, ha maga az NV is elhinné, hogy a PhysX így zárt rendszerként valamire is vihetné. Az NV-nek most nagyon nehéz döntéseket kell meghoznia. Gyakorlatilag most vannak azon a szinten, hogy nem lehet eldönteni, hogy egy pozitív hangvételű bejelentés mennyire lesz a valóságban is pozitív hatású. A 2009-es GeForce PhysX játékok bemutatása inkább negatív irányba sodorta a történteket. Itt hagyni kellett volna a "Maffia 2 GeForce PhysX lesz pletyka terjedését". :K A Radeon HD 4770 ellen amúgy sem tudnak mit kezdeni.

Azt lehet tudni, hogy az AMD dolgozik pár fejlesztő támogatásán. Ergo lesznek még idén DX10.1 címek. Már nagyon erős a pletyka, hogy a DICE és a Techland jó kapcsolatot ápol az AMD-vel.
    Meg persze olyan is előfordulhat, hogy nem is tudják, hogy egy játék DX10.1 támogatással jön. A H.A.W.X. például kellemes meglepetés volt.

• janos666

nagyúr

válasz Gyusz #3731 üzenetére

Sokszor taglalásra került már, de a Physx-et lehet software-only módban is használni, vagyis csak a CPU-t használja, akármilyen GPU/PPU van a gépedben, és lehet úgy, hogy megcsinálják ezt a szoftveres szintet, és mellé még beépítenek hardveres effekteket is, amiket akkor engedélyezhetsz a menüben, ha van a gépedben megfelelő GPU/PPU. (illetvi mióta az nv átvette, tesztcélokból már a hardveres részletesség is futtatható CPU-n, csak úgy egy Core i7@4,5Ghz-en se feltétlen kell játszható FPS-eket várni, de látod "miről maradsz le", és kimérhető mennyivel jobb a GPU-t használni....)

Aktív témák

Hirdetés