Aktív témák
-
tome.jr
addikt
Engem különösen nem érdekel az idle fogyasztás mert két gépem van, egy netezésre 85 watt fogyasztással terhelés alatt egy meg játékra, ahol nem érdekel mennyit zabál. Ettől függetlenül dícséretes hogy viszaveszi a fogyasztást üresben.
Egyébként meg ugyanazt nézem mint te, csak mint a fentiekből is látszik más szemszögből nem pedig más szemüvegen keresztül.
Az meg aztán végképp nem érdekel mennyi ram volt a kártyán. Amelyik hsz-emre reagáltál azt arra az általános vélekedésre írtam ami szerint ram-tól függetlenül verni fogja a single 5870 a GTX 295-öt, sőt a GTX 285 SLI-t is (azt ugye mondanom sem kell hogy a tesztben a GTX 285 SLI az 1 gb-os volt, a 2x1 gb az meg nem 2 gb
).
Azt meg már leírtam pár helyen hogy nekem semmi bajom az ATI-val csak az azt körüllemgő hájppal. Nemrég adtam el pl. a 4870X2 CFX rendszeremet.
-
tome.jr
addikt
-
tome.jr
addikt
Kérdés az, ha valóban ez lesz a teljesítmény akkor mennyien fogják megrohanni a boltokat hogy beveztő áron jussanak hozzá az új kártyákhoz. Szerintem nem sokan. Ezek után felteszem a kérdést. Nv most el van késve vagy sem? Úgy érzem nem marad le semmilyen buliról. Sőt nagyon sokan meg is várják majd az nv kártyáit, mert a jelen teszt alapján nem igazán érné meg megvenni a ki sem használható ficsőrökkel rendelkező DX11-es VGA-kat.
ari18: Jelen helyzetben valóban jobb választás 60-65k-ért 4870X2-t venni mint 80-100k-ért 5870-et. Csak a fogyasztási adatok szólnak mellette, de emiatt nem hiszem hogy a júzerek többsége hajlandó lenne 20-30k többlet kiadásra.
-
tome.jr
addikt
Az aztán végképp nem oszt nem szoroz. Pl. Crysis alatt édesmindegy mennyi ram van a kártyán, talán Far Cry 2 és GTA4 alatt gyorsul majd tőle, de megtáltosodni nem fog az tuti.
nkmedve: Ha jól tudom a 9.9 már kifejezetten ehhez íródott.
A 4870X2 szintjét miért is kéne hozza? Csak azért mert ez volt az általános feltételezés? Nem fog annyit gyorsulni driver-esen hogy verje a 280 SLI-t. Ezt kicsukhatjuk. Kicsit már reálisabban kellene gondolkodni az 5xxx szériával kapcsolatban. Azt kell mondjam valóban csalódás a teljesítménye. Ha nem lett volna ekkora hype akkor viszont most mindenki örülne.
-
tome.jr
addikt
válasz
nkmedve #8434 üzenetére
Hát nagyon úgy tűnik elmarad az a nagy durranás ami be volt harangozva. GTX 295-öt és GTX 285 SLI-t megszégyenítő teljesítmény. Ugyan már.
A legtöbb helyen még a 4870X2-t se tudja megfogni
DemonDani: Nem azt mondtam hogy gyenge teljesítményű. Csak azt hogy az utóbbi hetek, napok alatt óriásira fújt ATI hype lufi úgy tűnik kipukkant.
-
tome.jr
addikt
válasz
sniper elite #8409 üzenetére
Szerintem vegyél 3-at, a kettő kevés lesz ahhoz hogy maradandót villants Vantage topic-ban.
-
tome.jr
addikt
válasz
janos666 #6345 üzenetére
Abban igazad van hogy biztos visszafogták a régi kártyák gyártását mert egy ideje pl. 4890-ből szinte nincs választék, alig lehet itt-ott kapni.
Az árakra nagyon kíváncsi leszek. ATI oldalon nagyon népszerű volt eddig a lehúzos nv szlogen, szerintem lesz kis pofára esés az 5xxx széria áraival kapcsolatban. Az ATI sem jótékonysági intézmény, a jelenlegi monopolhelyzetet igencsak meg fogja lovagolni.
De, mindig jobb és jobb kártyák jönnek ki de azért azt erős túlzásnak tartom hogy az 5870 lenyomja majd a GTX 285 SLI-t
-
tome.jr
addikt
Ebben a topicban senki nem tud semmi konkrétumot maradjunk annyiban. Napok óta olvasom a hsz-eket és kicsit már kezd sci-fi-be hajlani a topic. Minden nappal jobb teljesítményű lesz az 5870, a végén megeszi reggelire a quad Mars-ot is. Ez nekem elég meseszerű. Ha így lenne az ATI beleszórhatná a meglévő raktárkészleteit az óceánba mert a kutyának sem kellenének utána a régi kártyák.
-
tome.jr
addikt
AMD Radeon HD 4890 X2's Coming
Csak a kiválasztott partnerek forgalmazhatják majd.
-
tome.jr
addikt
Itt a teszt Nekem úgy tűnik DX10.1 alatt nézték a Radeon-okat.
Jó lett gbors tesztje
-
tome.jr
addikt
Valóban Stormrise ATI-nak kedvez, ezt nem vitatom. Olvastam pár írást róla és mindenhol csúnyán lehúzták a játékot.
-
tome.jr
addikt
A Radeon HD 5850 gyönyörű lenne
zuchy: Stormrise az a játék ami erősen ki fog maradni az életemből. De mint mondtam ÉN Crysis alatt tesztelek mivel kb ez az egy játék ami igazán leköt. Azt persze nem vitatom hogy a Crysis teszt az összes játék vonatkozásában nem lehet összehasonlítási alap, bár ha egy rendszer Crysis alatt max grafon hoz egy nagyon durva eredményt akkor megkockáztatom, hogy pl Stormrise alatt is fogja.
-
tome.jr
addikt
Valószínű Sapphire lesz, ki más lenne? De szerintem ő lesz az első fecske és szép lassn jönnek majd a többiek is, látva a sikerét. ! Gb egyelőr feleslegesnek tűnik, talán GTA4 profitál majd belőle. Egyébként tényleg játéka válogatja melyik kártya jobb.
Szerintem az a legjobb, ha van az embernek egy GTX-275/280/285-e, meg egy HD4870/4890-e, így nem érheti meglepetés
Skizz: Tényleg hagyjuk a hülyeséget, internetes teszteknek már egy ideje nem nagyon hiszek
Ahányat olvasok annyiféle eredményt látok.
gyiku: 4-4,2 körüli Core i7 szerinted CPU limit?
-
tome.jr
addikt
4890 kapható 60k-ért, GTX 275 meg 68k-ért. Most legyen okos aki megmondja melyik a jobb választás. Pro és kontra van pár érv mindkettőnél. És az is nagyban számít ki mivel játszik. Mondjuk nálam csak a Crysis mérvadó, ha egy VGA ott jól szerepel akkor az a többi game alatt is hozni fogja a szintet.
-
tome.jr
addikt
Akkor ha az én szintemen akarsz mozogni hallgasd meg az alábbi interjút és rájössz melyik VGA ellen van pozícionálva a 4890. Ez talán elég konkrét lesz még neked is.
Részlet egy korábban linkelt 4890X2-höz kapcsolódó hírből, amivel nem nagyon foglalkozott senki: There is one ATI partner that actually plans such a design and wants to do dual-1GHz GPU clock, partnered with 2GB and 4GB of GDDR5 memory.
Ha ezzel a speccel kihozza valaki akkor az tényleg überbrutál lesz
-
tome.jr
addikt
Úgy látom inkáb te kezded a flame-et, meg az okoskodást. Pusztán egy ismerősöm konkrét tapasztalatát írtam le a 4890-ről. Mivel priviben leveleztük le a dolgot, így nem fogom közhírré tenni. Nem vagyok az a fajta aki csak úgy szokott dobálózni ilyen dolgokkal, aki ismer tudja aki meg nem az nem érdekel.
Egyébként Crysis-ban tesztelte az illető, hogy milyen felbontásban nem tudom (22 colos monitorja van). Az általános tapasztala az volt hogy le van maradva a 260-tól.
De ha ennyire meg tudod mondani a frankót kérlek linkelj egy saját tesztet. Azon az időszakon már túl vagyok hogy internetes teszteknek higgyek, inkább a saját szememnek meg a szavahihető ismerősöknek hiszek.
leviske: 216 sp 65 nm volt, ez talán a legjobb kombó
-
tome.jr
addikt
-
tome.jr
addikt
válasz
leviske #2727 üzenetére
Személy szerint remélem hogy mielőbb kijön a 4890X2 mert nagyon kipróbálnék már egy ATI kártyát, meg a DX10.1-et is. 4870X2-vel szemezek egy ideje de azt kell mondjam hogy az új nv kártyák megjelenése óta már nem olyan vonzó mint volt azelőtt. Arra a felbontásra amire nekem kellene meg egyedül a 4890X2 lenne alternatíva vörös oldalon.
-
tome.jr
addikt
válasz
csatahajós #2711 üzenetére
Szerintem meg 100% hogy kijön a 4890X2.
A 4870X2 iszonyat nagy fogás volt anyagilag, a 4890-ből meg már k sokat eladtak/berendeltek. Ezt nem csak Sapphire fogja meglovagolni hanem szerintem mindegyik gyártó. A 4870X2-t előbb utóbb úgyis le kell cserélni és jó eséllyel ha kijön a 4890X2 akkor év végéig nem fog tudni rá reagálni nvidia az égvilágon semmit max a ráncfelvarrott egynyákos 295-öt, csak kérdés az milyen teljesítménnyel jön ki. De ha ki is jön akkor sem lesz meg nála nála az újdonság varázsa mint a 4890X2-nél.
-
tome.jr
addikt
K életbe
-
tome.jr
addikt
válasz
#72042496 #2606 üzenetére
Na hát akkor te is sokat látott, öreg motoros lehetsz a szakmában. Az tény hogy lehet vele szívni rendesen, ezt én is megerősítem. Viszont ha az ember kitanulja a dolgokat, meg rájön hogy valójában milyen alkatrész is kell a kívánt ereményhez akkor kárpótol a szenvedésért a vízcsobogás. Én is még a tanulás fázisban vagyok. Mire összeállt (még mindig nem) a cucc rájöttem, hogy az egészet máshogy kellett volna felépíteni.
-
tome.jr
addikt
válasz
Sundesz #2589 üzenetére
Vazz, ez nagyon durva elírás. XFX-nél biztos úgy gondolták hogyha ennyire jó a kártya akkor az biztos csak Geforce lehet
leviske: Személy szerint remélem hogy minél előbb meglovagolja valamelyik gyártó a 4890 sikerét és kidobja belőle az X2-t. Ha csak a 4870X2 óriási sikerét nézzük már valószínű hogy lesz ilyen VGA.
-
tome.jr
addikt
4890X2 mikorra várható?
-
tome.jr
addikt
Kapcsolódva az Ipon hírhez:
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Vírusirtó topic
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Napelem
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autószerelők, autószerelés
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest