- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Francia AI-t használ a világ egyik legnagyobb autógyártója
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Vannak már képek a Pixel 9a hivatalos védőtokjairól is
-
Mobilarena
Egy kis előszó a totyikhoz, amit jó ha mindenki elolvas:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TeeBee73
veterán
Keresd a hibát!
Most lőttem
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
daninet
veterán
Multkor tök jó tippet adtatok a lézervágásra, most olyan céget keresek lehetőleg kecskeméten v környékén, ahol tudok darab aluminiumokat venni, pl egy 100x100x10mm darab levágva egy lapos rúdból. Amiket találtam ott egyben adják el a rudat, de ekkora vastagságban az vagy 50k
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Zeki
nagyúr
válasz
313313 #110483 üzenetére
Az biztos, hogy normális ember egy életen át fejlődik és le tudja vonni a tanulságokat.
Amit jelenleg dolgozok, az pont olyan, hogy minden nap más, szinte tervezhetetlen, gyorsan improvizálós, és rengeteg különféle emberrel tartom a kapcsolatot. Közben az ismereteim kb. naponta bővülnek.
Mondjuk már könnyebb, de az elején vért ittam és vért izzadtam, mert azon túl hogy minden új volt, estek ki a csontvázak. De jól megoldottam.
Ezt szerencsére a vezetőim is látták (fizu) és szeretem is csinálni.Azon a másik fentebb írt munkahelyen gyomorideggel mentem be, vártam a lebasztást, kiabálást, kutyának se nézést, stb... utolsó munkanapom volt, mikor rájöttem a rengeteg rejtett kamerára, meglátva a képüket.
Na de ugye aki családfentartó, az nem válogathat úgy.Aki anno felvett ahhoz a fővárosi céghez, amiből az lettem mára ami, annak anno meg is írtam, hogy örök hálám, mert olyan pályán indultam így el, ahonnan nem akarok letérni. És bár cégváltás történt, de a munkám kb. ugyanaz.
-
AMD1975
tag
Srácok a lőtér vajon hogy van nyitva hétvégén tudja valaki? Kecskeméten.
-
313313
addikt
-
313313
addikt
Az a szőke "csaj" olyan erős 40-es jólszituált kedves(velünk az volt mindig) képben volt mindennel is. A tulaj is jófejnek tünt, jókat dumáltunk.
Dolgot árnyalja mindig én adtam nekik (új telephely bekapcsolás, teljesítmény növelés, tán HMKE bakapcsoláson is én voltam kint...)HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Zeki
nagyúr
válasz
tibibi #110475 üzenetére
Jaja, plázában lehet kidobják. De otthon hem.
....
Csak nem lelépett a szőke csaj , akit dugott az egyik tulaj?
Keresnek valakit a helyére. Rejtett kamera van mindenhol, mozgásérzékelőkbe építve. Meg bunkók mint állat. asszisztens -
tibibi
őstag
Pár napja csengetnek kimegyek egy cigány gyerek áll a kapuban biciklivel, mondom mi a faszt akarsz?- kiszedné a kukából a helles dobozokat ,de visszapakol mindent
te szerencsétlen miből gondolod,hogy bárki kidobálná a visszaváltható göngyöleget?? Húzd el a beled,mert kiengedem a kutyát
/van egy rohadt nagy ostoba mainecoon macska / kutya rég nincs
hát most komolyan nooormális??
Ugyanitt 43" colos 110 cm új hisense qled tv olcsón eladó !
-
bsh
addikt
válasz
Devid_81 #110471 üzenetére
látnád amikor kuka nap van, és az összes környékbeli utcában az összes kukát kiborogatják ezek a gyökerek, bokáig jársz a szemétben
szép belváros bammeg
felőlem guberáljon, csak ne hagyjon maga után ilyet
meg persze az a gyökér boltos, amelyik nem fizet szemétdíjat és kukát, helyette csak így kibassza a szemetet az utcára.
gyógyuljanak ezek 8 napon túl, egy ágyban, a kórházban -
bsh
addikt
-
bsh
addikt
tarhely.gov.hu-ra már spamet is lehet kapni?
hogy lehet letiltani, hogy oda ne küldhessenek random faszságokat?
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Latom porog a szakikerestetik tema, ha tudnatok nekem is ajanlani parat rendkivul halas lennek. (Nagykoros)
- Kulso labazati vizszigeteles.
- Nyilaszarocsere (3 szabvany ablak semmi komoly)
- 6.osztalos matek korrepetalo tanar (itt kulon elony lenne Nagykoros)
Koszonom.
D."Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
KEREKEGYHÁZÁn kellene vízvezetékszerelési munkát elvégezni. Tudtok valakit ajánlani? Számla nem szükséges, de ne legyen kókler.We are only Stardust...
-
tibibi
őstag
-
dargelot
senior tag
Sziasztok!
Kecskeméten élek és lenne egy floppy lemez amiről le szeretném menteni az adataimat. Esetleg valaki tud segíteni?
Előre is köszönöm!
dargelot -
Zeki
nagyúr
válasz
wolf88 #110460 üzenetére
Amit én csinálok, ott jellemzően ipari méretű hűtőgépek vannak, de komolyan, ott is vannak olyan idióták, hogy csak nézek ez hogy maradt életben eddig?
A Malom Központ sem fiatal már, vagy facelift, vagy komolyabb felújítás is lassan bejáccós lesz.
Felújítás miatt jövőre leáll a Duna Plaza, amely 2028-ban 50 ezer négyzetméteren nyit újra, de cserébe még idén megnyílik a főváros legújabb bevásárlóközpontja Zuglóban. A CBRE Hungary Market Outlook 2025 című rendezvényén elmondták, hogy jelenleg bevásárlóközpont-építések helyett inkább felújításokat látunk. A Fórum Debrecen már hosszú ideje készül, hamarosan pedig az Alba Plaza is átesik egy ráncfelvarráson.
Van szerencsém az egyik Plázához, murvajól fog kinézni, pár év múlva. -
akom
őstag
Pacsi skacok!
A tavalyi nyár után, szeretnénk klímát a házba.
Arra gondoltam még nyár előtt megcsináltatnám, hátha most nem annyira terhelt a piac.Van esetleg olyan klímás Kecskeméten akit ajánlanátok?
-
tibibi
őstag
válasz
ekrisztian #110456 üzenetére
Baszd ki az ablakon ezzöccá lesz
-
Zeki
nagyúr
válasz
ekrisztian #110456 üzenetére
Írd a Facebookra. Kecskeméti állás csoport vagy mi.
-
ekrisztian
őstag
Sziasztok!
Srácok nem ismertek egy két embert aki szokott alkalmi munkát vállalni? Első emeleti lakásból kellene holnap nekem segíteni levinni hulladék ajtót ablakot
-
Zeki
nagyúr
-
-
daninet
veterán
-
tocsek18
senior tag
ott a youtube teli van magyarral
utána mehet az oktaktási hivatal oldalára és csinálhatja 2008tól az összes érettségi feladatot
ha meg fizetni akarsz mindenképp akkor https://www.udemy.com/
ez persze angol[ Szerkesztve ]
-
-
Zeki
nagyúr
Ebben a városban van valahol word+Excel tanfolyam?
-
bsh
addikt
válasz
tibibi #110441 üzenetére
én nem tudom ki a szerelő, a főbérlő haverja, ő hívta. már szóltam neki, hogy megint nem jó a fűtés.
ez a jó az albérletben...
de legalább olcsó.
amúgy megnéztem, és tényleg minden légtelenítő és az odatákolt tágulási tartály is a kazán alja alatt van, szóval igen, a kazán a legmagasabb pont.[ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
válasz
313313 #110439 üzenetére
nem automata, egy kis kézi csapocska van az alján. biztos, hogy az a szar. amúgy ferroli domina f 24 e. most leengedtem a radiátoron keresztül gecisok vizet, mire lement 2 bárig. úgyhogy biztos, hogy töltődik a rendszer akaratlanul. viszont miután leengedtem, csak az a surrogó hangot adta amit nem szokott, és hiába fűtött, nem lettek melegek a radiátorok, ebből arra gondolok, hogy túl kevés a víz és a szivattyú nem keringeti így. de csak találgatok. most töltöttem bele vissza vizet, így megszűnt az a hang és melegek a radiátorok. de így már közel 2.5 bár van benne. de hogy mitől?
illetve annak a radiátornak (inkább ilyen fürdőszobai törölköző szárító izébigyó), ahol leengedtem a vizet, a legfelső csöve nem meleg, mintha levegős lenne, de nem az, a légtelenítőből víz jön, semmi levegő.
hát nem hiszem, hogy a főbérlő 5-700k-t be fog feccölni, akkor inkább tákoltatja továbbamúgy olyan 22 éves a ház saccra, már nem emlékszem mikor költöztem ide, de akörül. akkor még vezetékek lógtak a folyosón lámpák helyett, még kész se volt teljesen. én voltam az első lakó
-
313313
addikt
Vélezlen bem autómata töltős a kazán?
Nálam 2 csappal is el lehet zárni a kazán töltést. Nyugalmi állapotban 1 bar van benne, mikor megy 1,2.... (mikor kitakaritom az iszap leválasztót nyugalmiba 1,2-1,3-ra töltöm, aztán idővel beáll, légteleníti magát a rendszer....)Ha újabb építésű a társasház, saját kéménye van a lakásnak. Egyszerű kazáncserével 500-700k környékén meglehet a dolog, ha kis átalakítás kell (nem tudom mennyire vannak most elszállva az árak....)
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
-
daninet
veterán
igazad van ezek nulláról indulnak. Szóval ha nulla fölé mozdul az már tulnyomás.
A mestörembernek akik a rendszert építette ugy kellett vón vezetni a csöveket, hogy legyen egy magas pontod ahol légteleníthetsz. Az elég baj ha a kazánban van a magas pont
Igy néz ki az enyém, a tartály után az a kúp alakú cucc egy automatikus légtelenítő
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
bsh
addikt
válasz
daninet #110435 üzenetére
de az relatív nyomást mérő műszer, gondolom. máskülönben nem tudom hogy lehetne 0 bár is
az űrben?
szerk: szerintem a legmagasabb pont az vagy ez az új tágulási tartály, vagy a kazánban van, de biztos, hogy a radiátor szintje fölött valahol. azokat nem tudom hogy kell légetelníteni.
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
1bar = légköri nyomás tengerszinten
1bar felett túlnyomás van a rendszerbenFűtési rendszereket nem töltik 2 fölé. Ha 2 bar nyomással zúgott a szivattyu akkor levegős a rendszer. Legmagasabb ponton levegőtlenítsd
[ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
válasz
Devid_81 #110433 üzenetére
de miért lesz magasabb a nyomás ha befosik a tágulási?
hát én nem tudom miért rakott fel még egyet a főbérlő szakija, de gondolom azért, mert nem kapott a 20+ éves kazánba való beépítettet, hogy kicserélje, vagy inkább olcsóbb volt ígyvagy nem ért a kazánok javításához és nem akartak fizetni azért másnak, hogy kicserélje.
a csap is ilyen egyedi valami, a kazánban van, azt se lehet csak úgy kicserélni bármire, ha nem kap bele már gyárit. esetleg ha cserélhető benne valami tömítés készlet? vagy a csap elé beszerel még egy külső gömbcsapot a vízvezetékbe, ha van neki hely.
a csöveket simán meg tudom fogni, nem hiszem, hogy túl forróak lennének. sőt, még inkább elég langyik is.
ellenben viszont a konyhai/fürdési melegvíz, na azt hiába vettem le már alacsony hőfokra, néha leégeti a kezemet úgyis, de néha meg langyos...áh szar már ez a 20+ éves cucc biztos. de kicserélni gondolom nem akaródzik a főbérlőnek, meg gondolom nem is lenne egyszerű társasházban, ha kéményt is kellene hozzá basztatni, mert állítólag most már csak kondenzációst lehet beszerelni, de ahhoz kémény kell. vagy ilyesmit hallottam, nem értek hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
A tagulasi amikor befosik valoban a magas nyomas lesz a problema ami elojon.
Ha mar ketto is van a rendszerben (wtf?! miert nem csak cserelte a meglevot?!) akkor az lesz amit irsz is, hogy folyamatosan megy be a rendszerbe a viz vhonnan (kib@szitt szomszed lesz, tulontozi a viragokat)
Zard el a bejovot, csereld le vizcsapot a feltolto oldalon es zard el.
Sehogy mashogy nem kerulhet extra nyomas a rendszerbe csak igy, hacsak nem kezdett el a boilered 99 fokos vizet termelni a max 70 helyett (ipari 80c is szokott lenni)Nezzel ra vmi thermometerrel a boilerbol kijovo csore is a bizti kedveert hogy kb hany fokos a viz ami kijon a boilerbol.
Szerk: nyomas passz, de 1.5-2bar kozott kellene legyen vhol.
[ Szerkesztve ]
...
-
bsh
addikt
válasz
daninet #110431 üzenetére
a leengedést már próbáltam, csak nem tudom, mennyire kellene leengedni. meg mikor kéne a légnyomást beállítani, mennyi víznél, stb. addig engedtem le (egy radiátor légtelenítőjén keresztül), amíg lement 2 bárra, de szerintem annyit leengedtem belőle így, hogy szárazon járt már a szivattyú, mert csak zúgott de semmi más
vagy szedjem ki a légszelepet és úgy engedjem ki, amíg folyik magától, aztán engedjek bele vissza még egy picit, és utána fújjam fel levegővel ilyen 1-2 bárra? vagy hogy kéne ezt?
de ha a csap átereszt, akkor ez csak ideiglenes megoldás.[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
jól gondolod. a tágulási tartály amíg tágul addig azt kellene látnod, hogy ugyanaz a nyomás, majd a végén mikor koppan akkor kezd nőni. Ha folyamatosan nő akkor több víz kerül a rendszerbe. Engedj le belőle, 4 bar nem egészséges ezeknek
-
bsh
addikt
mi a f...?
akkor kérdezek, mivel itt mindenki mindenhez IS ért. de főleg devid81
van egy ilyen fali kombikazános melegvizes-fűtéses rendszer. a fűtési rendszerben szép lassan (de ilyen hónapok alatt!) megy fel a nyomás, mígnem eléri a 4 bárt (főleg ha fűt, ugye akkor nagyobb a nyomás a rendszerben), és letilt és nem fűt tovább.
már egyszer "megcsinálta" egy szerelő, szerinte a kazánba beépített tágulási tartály membránja szar (szerintem nem), és ezért bekötött még pluszban egy újat a rendszerbe. na de attól még mindig szar maradt ezek szerint...
én nem értek hozzá, de a tágulási tartályból maximum elszökni tud a levegő ha szar a szelep és csökken a nyomás, nőni sehogyan sem tud. szerintem egyetlen módon tud a rendszerben nőni a nyomás: ha a kazánon lévő kis rendszerfeltöltő csapocska szivárog, és szép lassan túltölti a rendszert vízzel. (én annó is ezt mondtam a szerelőnek...) vagy nem? -
bsh
addikt
ezért érdemes honlapot fenntartani... meg a phpdebugbar miatt is
-
-
wolf88
aktív tag
Nissin lehet.
-
bigdady
nagyúr
Milyen élelmiszeripari gyár épül a nagy Tesco utáni északi elkerülő és az 5-ös főút kereszteződésnél, nem tudjátok?
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Kösz. Hívtam ceglédit nem vették fel holnap újra
-
313313
addikt
Plusz egy a Ceglédi útra. Közvetlen a Szerelvény bolt nagy épülete után(kifelé Nagykőrös felé) van a telephelyük. Én se voltam vele tisztában addig, hogy ott milyen cég van, még nem vittem be pár céges autót....
Kis Tescóban van sátras szélvédő javító, nyitvatartása passz...
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
bsh
addikt
válasz
bigdady #110414 üzenetére
régen volt ilyen a tesco parkolóban, de már ezer éve nem jártam arra. de az sem ott helyben csinálja, hanem tán a mátyás király körúton valahol. nem tudom milyen.
esetleg a ceglédi úton van egy szélvédős, azokat kérdezném meg inkább. (szélvédőjavítás – kavicsfelverődés javítás, teljeskörű Casco-s kárfelvétel és kárügyintézés)[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Sziasztok!
Kaptam a szélvédőre egy kavicsot. Tudtok Kecskeméten olyat aki javítja/ragasztja (kis sérülés, és számlaképes kell mert casco fizeti). Tesco parkolóban szokott ilyen lenni, mondjuk csak Pesten láttam eddig, az nem tudom mennyire megbízható. Kecsón van ilyen vagy más? Valakinek tapsztalat?[ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
már itt is megy a gyerekeket küldenek kéregetni-koldulni az utcán?
-
bsh
addikt
válasz
313313 #110410 üzenetére
az engem nem érdekel, társasház kezelő majd kiviszi a kukát. busz is csak tegnap tök véletlen kellett mert nem akartam elhagyni a parkolóhelyemet kosival. aztán csak pislogtam a buszmegállóban, hogy mi a fasz, 110-es busz, az meg mi? és mint kiderült pont arra kellett volna felszállnom várhattam 20 percet.
na mindjárt hívom a dojcsokat oszt hallgathatják a dzsipódiszkót kintről[ Szerkesztve ]
-
313313
addikt
Ha itt járunk jan 1-el módosult sok helyen a szemét szállítás rendje, nézd át azt is XD
Mi szilveszter este futottunk bele tök véletlen, hogy csütörtölről szerdára módosúl az űrítési nap....
-
bsh
addikt
-
313313
addikt
Ünnepek előtt, de előbb tervezték, vittek bele "logikát"
20-30 éve próbálják megrefolmálni a busz közlekedést, mindig a számozás ázvariálásáig jutnak, vagy még módosítanak egy kucsit a menetrenden is....HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
bsh
addikt
mikor és miért számozták át a buszokat?
-
daninet
veterán
válasz
tibibi #110391 üzenetére
emagon van előreszerelt cső, én azt vettem így az a szerszám se kellett amivel a végét kell kialakítani. A szerelvényboltban meg a plánban 25m a legkevesebb cső amit hajlandóak eladni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Újként árulhatnak használt Seagate HDD-ket a piacon
- Autós topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Csataálca
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Nintendo Switch
- Vizsgálja a driver frissítés után leálló GeForce-okat az NVIDIA
- Milyen okostelefont vegyek?
- Politika
- További aktív témák...
- Nothing Phone 2a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 81 Eladó Hp 250 g7 i5 8 gen laptop FHD 256SSD 16GB RAM Zsír új akkuval a képek szerinti állapotban
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AM4 Processzor görbe törött láb javítás
- 80 Eladó Dell Inspiron 3593 15.6" FullHD laptop, Intel Core i7-1065G7, 8GB, 512GB SSD Új Akkuval!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest