- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
keIdor
titán
Csinál valaki első hozzászólást a HD 5800 topicnak, vagy elkezdjem??
toflehi: Ennek DX11-ben 100%-ig biztos vagyok benne, hogy ki fog jönni az ereje.
Ezek tesszelációban lesznek jók, csak az elavult API-k nem tetszenek nekik...
Én ezért is írtam, hogy nem érdekel már a DX9 és DX10, mert ezekre a mostani kártyák is jók, ennek nem itt fog kijönni az ereje.Ez olyan, mintha a HD4870-et DX7-ben tesztelnénk kb. ennyi értelme van a mostani teszteknek is.
-
keIdor
titán
Hát Guru3D elolvasása után nem vagyok elájulva... nekem az 5850-re semmi értelme váltanom, amíg nincs DX11-es játék...
Összességében DX9 és DX10-ben a GTX-285 és GTX-295 között van... ami nem rossz, de kicsit többet vártam.
Mindegy, szerintem úgyis a DX11 lesz a lényeg... meg az a fogyasztás is hízelgő azért...1 magos nV viszont nem ellenfél már neki...
-
-
keIdor
titán
válasz
cowboy_bebop #8077 üzenetére
Én meg inkább várok 2010-ig, elsősorban teljesítmény kell inkább nem DX11, mert csalódtam a listában...
HD4890->HD5770 meg nem biztos, hogy megéri...
Idle fogyasztás miatt is váltanék, ha igaz az a 27W -
keIdor
titán
válasz
cowboy_bebop #8073 üzenetére
Igen. Ezért érdemes várni úgy Novemberig. Aztán kapkodni, mert Decemberben megint fel fog menni a karácsony miatt.
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz
Dark KillerX #7876 üzenetére
Mondjuk erre a Performance beállításra nem kell sokat adni szvsz... szívem szerint Extreme-t indítanék...
Ki fog a HD5800-akkal 1280x1024-be játszani élsimítás (AA) nélkül?
A gyerek 1680x1050-et, vagy 1920x1200-at futtatott volna 4x-8x AA-val annak jobban örültem volna!!! -
keIdor
titán
válasz
Hakuoro #7863 üzenetére
Egész jó, ez vajon a HD5870?
Összehasonlítás képpen: HD4890 OC, i7 920@3,8GHz
-
-
keIdor
titán
Álljunk már vissza az eredeti témára, könyörgöm...
Senkit nem érdekel mit vesz a másik és az sem, hogy hogyan tud a másik Paint-ben dolgozni...
Unom már, hogy benézek napi 5x, mindig látok 30db friss hsz-t, csak egyik se arról szól, amiről kéne... AMD, NV, PhysX, marketing belefér, de ez a "mit vegyek 300.000Ft-ból" meg "hány FPS-el megy a Crysis" faxt se érdekli!!Abu, használhatnád moderátori hatalmad.
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz
Raymond #7555 üzenetére
(#7520) VaniliásRönk:(#7519)emmm: "DirectX 11 - Not Important" Hát igen, nVidiától nem is várok mást, nekik most a DX10.1 lett hírtelen fontos, de majd 2015-ben fontos lesz a DX11 is, és akkor majd a Software Rendering lesz tök fölösleges...
Jajj, csak vonulnának már ki végre....
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
Szép szürke a topic.
Bár imádom mikor Abu meg rocket összecsapnak, ebből csak tanulni lehet.
Ha "csak" a GTX-295 szintjét hozza az is bőven jó, én a HD4890+60%-nak is már örültem volna, persze a 249, 299$-os áron.
-
keIdor
titán
Ismét benchmark alatt a Cypress.
Magas felbontáson gyakran veri a GTX-295, mintha a szávszélesség elfogyna, vagy az 1GB ram, mert gondolom ez nem a 2 gigás...
-
keIdor
titán
válasz
csatahajós #7143 üzenetére
Sequoia: noti chip még simán lehet...
-
keIdor
titán
Elfeledkeztél a HD4870-ről, ami még a GTX-280 előtt volt.
leviske: Ezen nekem is megakadt a szemem... három lehetőséget tudok elképzelni.
1. Mire kijön a Hemlock, mondjuk Decemberben addigra 300$-ra leesik a HD5870 ára, és jöhet 499$-ra az X2. (adná isten ezt a verziót)
2. Lehet nem is X2 a Hemlock, hanem valami emelt órajelű HD5890.
3. Ez valami 2000SP-s mutáns lesz.(ez kizárt szerintem)
TTomax mod: Nem is egyszer már...
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
800SP vs. 240SP és nem volt előrébb az nVidia.
1600SP vs. 512SP, úgy, hogy az ATi másból is dupláz (nV persze még nem tudjuk) szerintem nem lesz előrébb. És akkor még a tesszeláció kérdéses, mert ha emulálni fog kakukk.Ha 600mm2 lesz a GPU, akkor megint csak veszett ügy lesz, ATi árat csökkent és kész is a baj.
-
keIdor
titán
válasz
Dark KillerX #6877 üzenetére
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
Egyetértek, én örülni fogok, ha a 2010-es játékok fele használni fogja rendesen a 4 magot...
A 6 magnak egyelőre nagyon kemény ára lesz, az Intel biztosan 1000$ felett fog kérni érte, az AMD az jó kérdés, de szerintem ők is el fognak kérni 500$ felett, mert miért ne? 8 mag asztalira még jó ideig nem jön, a 6 mag is 2010 Q2-Q3-ra van írva.
-
keIdor
titán
Nekem bőven elég 60 év is, mikor a szovjetek azt ígérték, hogyha nem lépünk be a háborúba és nem üzenünk nekik hadat, akkor visszakapjuk a Trianon előtti Magyar területeket.
Vagy Romániával együtt mi is a németek ellen fordulunk, amikor az oroszok már Debrecennél jártak. Tudnék még, de nem akarok, ez nem az a topic.
Elkúrtuk, de nem ma, hanem már tegnap... úgyhogy birkázok. Tudnám mi olyan nagy szám abban az 1000 évben, ennyi már a magyar büszkeség egy szám? Más itt van 1500 éve, vagy régebb óta..."Ha külföldön szeretnél boldogulni..." In progress...
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
Miért is vagyok olyan hülye, hogy nem akarom kihagyni ezt a szériát?
Mert drága lesz az elején? Én se akarok egyből 100k-ért venni 5870-et, de majd karácsony tájékán...
Én nem a DX11 miatt akarok váltani, hanem csak úgy, mint mindig... a kíváncsiság, meg nem árt a sebesség. De ahogy nézem AvP alatt igen csak ütni fog a dolog, meg a Stalker alatt is!
Ennyi erővel akinek van egy csöpp esze az nem költ PC-re, sőt semmire, mert csak bukik rajta...
Én inkább a Fermi-t akarom kihagyni, mert már nem hiszek az nV-ben. TWIMTBP nélkül senkik. -
keIdor
titán
válasz
leviske #6665 üzenetére
Szerintem még így se drága... régebben mennyi volt egy csúcskártya? 150-200k. Emlékszem mennyi volt a 6800 Ultra pl. mikor megjelent, vagy az X1950XTX, 7950GX2, vagy 8800 Ultra...
És most az mindegy, hogy az 5870 Performance kategória... papíron ja, de most ha megveri a GTX-295-öt is, akkor ez nem közép-felső, hanem kemény High-End.
Az persze más kérdés, hogy az X2/X4/anyámkínnya még simán lehet 150k. -
keIdor
titán
Dobsz bele egy Q9400, Q9550-et az tuti fog menni 450FSB-t, ami bőven elég ha a PH tesztet figyelembe vesszük... bár én a helyedben eladnék mindent, és vennék vagy egy:
Gigabyte P45-UD3R+valamelyik fent említett procit
Gigabyte 790XT-UD4P+Phenom II 945, vagy 955BE-t és el lennék 1-2 évig... -
keIdor
titán
Szvsz itt a támogató driver:
-
keIdor
titán
válasz
csatahajós #6423 üzenetére
Hát elég idegesítő az a sok monitor keret... inkább egy 30-as monitort vennék, ha már nem tudnék mire költeni...
-
keIdor
titán
válasz
ZewaDeluxe #6414 üzenetére
Én meg elveszem.
-
keIdor
titán
Én pakolok mindenhova, ha elbírja miért ne végülis? Akkor nem teszek, ha az AA benyomásánál egy másik effekt tűnik el, és végeredményben rondább lesz az egész. (pl. Crysis EdgeDetect)
HAWX-ot nem tudom milyen, 1 percet láttam belőle, én nem próbáltam ki. Fallout 3 az viszont valóban erősen követeli.
Én eddig 8xAA-t használtam max. életemben, a többi túl sok teljesítményt kér (és nincs különbség).
nV-nél csak 4x-est (GTX-280).Med1on: Hát arra a 128bit-re nagyon durva GDDR5 kell majd, hogy ne fogja vissza.
-
keIdor
titán
Van... Built by AMD.
Szerintem csak simán a Retail termékekre gondolt...Ricco_hun: Szerintem az még arrébb van, elsőnek el kell passzolni a sok HD4700-at és HD4800-at szerintem csak utána fog jönni a ugyanolyan erős DX11 VGA. Ez szerintem 2010-ben lesz, vagy nagyon jó esetben karácsonyra.
-
keIdor
titán
Nem gyengén néz ki a kártya... ehhez lassan új ház is kell majd, és máris 400$ felett járok.
Aktív témák
Hirdetés
- Könyvajánló
- Renault, Dacia topik
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- DUNE médialejátszók topicja
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest