- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Aktív témák
-
-
Nagynozi
aktív tag
válasz
janos666 #8406 üzenetére
Nekem nem zavarta a fülemet, inkább az zavart volna ha tudom, hogy már biztos 100fok-on van a GPU, inkább akkor raktad volna rá a vizesblokkot mielőtt meghalt volna szegény kártya, vagy tegerted volna feljebb a fordulatot, bár HD4870X2 hangjárol nemtudok véleményt nyílvánítani, mivel még nem volt dolgom vele.
Bici:Hát én észrevettem az ismeretségi körömben, hogy ez nem fülérzékenység, hanem valakinél már mánia.
-
Nagynozi
aktív tag
-
válasz
janos666 #8361 üzenetére
őszintén? ki nem szarja le?
valószínűleg olyan VGA-t sem árul senki, ami pálinkaszagú, mégsem érdekelné a kutyát se...
#8364: miért, mit tudunk? annyit maximum, hogy 2560x1600 8xAA mellett sokkal gyorsabb minden nVidia kártyánál, kivéve talán az ASUS Marsot. a paramétereiről lehet, hogy jók az információink, de hogy tényleg képes-e magából annyival több fps-t kiböfögni, mint amennyivel több az anyag benne, az még igencsak kérdéses - a kétfelé vágott shader core felvethet komoly párhuzamosítási gondokat is, meg működhet 95%-os hatékonysággal is. én nagyon kíváncsi vagyok a valós képre. -
nkmedve
őstag
válasz
janos666 #8364 üzenetére
Tudunk bizonyos dolgokat, de a tesztek még hátra vannak. Engem érdekel, hogy azok az AMD-s grafikonok mennyire állják meg a helyüket. Technikai adatok alapján az 5870 kell hozza minimum egy 4890CF sebességét ami már elég szép. Ugyanakkor az 5850 is le kéne mossa a GTX285-öt a pályáról. Ha ezzek nem történnek meg akkor valamit nagyon elrontottak.
-
törölt tag
válasz
janos666 #8361 üzenetére
Az aranyozásnak itt csak annyi a szerepe, hogy ne korrodálódjon. Ha valaki alap célokra akarja használni, akkor egy integrált HDMI-s cuccal is megússza. Még jobban is jár, mert azon ventilátor sincs, az árkülönbözeten pedig vehet néhány rekesz sört a filmek mellé.
A félmilliós TV mellé meg nem ilyen dukál, hanem egy olyan kártya, ami képes kinyomni a HD hangokat is: egy HDAV, vagy Auzen HD.
Depression:
Korábban azt írták a 4870-ről, hogy "dead silent". Bíztató, kérdés, igaz-e.
-
-
leviske
veterán
válasz
janos666 #8171 üzenetére
Varázsbot? Hol írtam, hogy varázsbot?
Nem várok az első Larrabee-től áttörést, de tudtommal az RV770 szintjét hozni fogja (bár persze 600mm2-es magméret mellett és 2010-ben). Az Intel be tudja nyelni a méretbéli különbségekből adódó kellemetlenségeket, így a Juniper-nek lazán nekitudnak ugorni. És miután a HD5700-asok ugye a 100-200 dolláros ársávba sorolnak be, ezért a Larrabee lazán meg tud érkezni a piac fő áramába.
Innentől jogos arról beszélni, hogy a középkategóriában versenyképes lesz az Intel.
Az nVIDIA maradását illetően meg csak annyit, hogy -ha jól tudom/emlékszem- a Larrabee-nek jóval nagyobb a DP teljesítménye, mint a GT200-nak. Ha az nVIDIA ezt a vonalat követi tovább, akkor csúnyán meg fog bukni a Tesla az Intellel szemben... És innentől egy hosszútávú piacot vesztettek. Az meg feltételezem komoly tranzisztormilliókba kerülne, hogy a Larrabee-vel és a Cypressel is feltudják venni a harcot, ami egyenlő volna a hatalmas GPU mérettel és a várható buktával.
És akkor ugye még elgondolkoztató, hogy érdemes-e a desktopba fecsérelni a pénzt, mikor már csak 2-3 év és kiszorul az alsó és középkategóriából, aztán végül az egész piacról... Ha most az egész pénzmagjukat az új piacokra irányítják inkább, akkor sokkal több esélyük van az életben maradásra, minthogy feleslegesen szórják a milliókat desktopra, mikor akkora profitot nem is termel már nekik.
A ViA-s X86 meg szép álom, de kétlem, hogy valóra válna. Ha felvásárolják a ViA-t, ugrott a licenc, ha pedig csak beletolják a pénz, akkor egyszerűen megbolondultak... De ha valamilyen úton módon mégis szövetkeznének az nVIDIA-val, akkor még így is volna egy több éves lemaradásuk és egy hátralévő több millió dollárra rúgó fejlesztésük, amibe mind a két cég (nV/ViA) jó eséllyel belerokkanna.
(#8176) TTomax: Elnézést, nem fogalmaztam elég pontosan... a HD5700-asokkal fog konkurálni, ahogy -ha megjelenik- a GT212 is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #8075 üzenetére
Mindegyik egység képes ADD, MUL, MAD műveletre. A speciális ALU ezenkívül még tud trigonometrikus és transzcendens utasításokat is végrehajtani. A G80 SFU-ja annyiban más, hogy 4 órajel alatt végez egy trigonometrikus vagy egy transzcendens utasítással. Ez azért van így, mert az SFU Dual-issue módban tud egy bónusz MUL-t, amit a négy hozzá kötött SP használhat, persze ezek speciális esetek, a belső ütemezés dolgozik a szálak megfelelő végrehajtásáról.
Speciális műveletekkel sose lesz tele a kód. Ez egyszerűen nem életképes megoldás egyik architektúrán sem. Nagyon kevés ilyen utasítást generálnak a mai shader kódok.
Az új Radeon annyiban más a régiekhez viszonyítva, hogy a shader processzorok képesek egy MUL és egy ADD utasítást MAD-ba fűzni, így egy órajel alatt végeznek két művelettel.Robb202: Egyelőre hír lesz, utána Flessel rávetjük magunkat. Valszeg én írom az elemzést Fless pedig a tesztet. Amint kész lesz kimegy mind a kettő.
-
Departed
őstag
válasz
janos666 #7976 üzenetére
Ez viszont már abszolút izlés kérdése, ellentétben az új kártyák teljesítményével...nem hiszem hogy a vásárlók nagyobb része döntene a matricák alapján
Már csak két nap, és ömlenek majd az új képek ezerrel.
De hogy ez a felezett kimeneti rés lett a végeleges, ez ad okot aggodalomra -
leviske
veterán
válasz
janos666 #7850 üzenetére
Ehh... Azt nem veszed figyelmebe, hogy ez alapján a HD5850 megérkezik a HD4890 árszintjére. Ezek alapján feleslegesen ment a rimánkodás, hogy a HD4890 árán meg lehet majd kapni a HD5770-et.
Az, hogy a HD4870 anno mennyibe került, előfordulhat, hogy annak volt köszönhető, hogy a EUR/HUF árfolyam padlón volt, most viszont 270.
-
WesTM
őstag
válasz
janos666 #7836 üzenetére
Így van igazad van.
Én sem tartom teljesen hitelesnek a dolgot, de lehet akármi még. Másik fórumon olvastam egy érdekes számítást, amit ha nem gond beillesztek ide.
"Sztem az, hogy meg kellene vizsgálni, hogy egy 300mmes wafer-en ha 100 valahány darab fér el, akkor mekkora az alapterülete. Ha a kör területe Rnégyzet * Pí, akkor 150 a négyzeten* Pí, az dúrván 70650 négyzetmiliméter. Számoljunk 70000-rel, mivel a kör szélein nem lehet négyzetalakú chippeket gyártani. Szóval 70000/104 = 673/674 négyzetmiliméter egy chip területe."
Még 1X elnézést, hogy loptam más szövegét, de érdekes a dolog.
-
Pala
veterán
válasz
janos666 #7803 üzenetére
"Akkor miért nem kerül már 1.000.000 Ft-ba egy i7-es prockó? Ha minden teljesítmény duplázáskor duplázhatnánk az árat, miért ne?"
Szerintem azért, mert azon lehető legmagasabb áron szeretnék eladni őket, amennyiért még megveszi annyi ember, hogy ebből értelmes profit szülessen a gyártó számára.
A luxustermékekre ez a megállapítás nem vonatkozik (975 EE eléggé annak számít), ott már exponenciálisan nő az ár, és cserébe ehhez mérten sokszor csak minimális többletet kapsz.A többivel én azért nem akarok vitába szállni, mert eleve nem is akartam szembeszegülni az álláspontoddal.
-
Pala
veterán
válasz
janos666 #7800 üzenetére
Hát nemtom, de egyszerű paraszti logikával gondolkodva: 2x teljesítmény -> majdnem 2-szeres ár, ez így rendben is lenne, ha ilyen lineárisan működnének a dolgok.
Szerintem a közvetlenül megjelenés utáni árakra még nem szabad alapozni, eltelik 1-2 hónap és bizonyára csökkenni fognak (és remélhetőleg vele együtt a 4800-asok is). Mondjuk ebben én magam is kételkedem, konkurencia híján nem valószínű, hogy hirtelen 10-15k-t esnének majd az újdonság varázsából kikerült kártyák. Jó lenne, ha az NV is lépne valamit a közeljövőben, mert jelen pillanatban a high end szegmensben az ati egyeduralkodó lesz és az "Intel és az i7" esetéhez hasonlóan úgy szórakozik az árakkal, ahogy nem szégyenli.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #7800 üzenetére
Hát a "lehetetlen" igazából azért volt lehetetlen, mert MSAA van a kártyákban. Itt jön elő az a probléma, hogy a driver egy deferred rendering motorban nem tud normálisan color subsamplet szerezni, ami durván szopás. Ezért van a Shader based eröltetése, mert ott a fejlesztő írja a megfelelő algpritmust.
Az őskori SSAA megoldással sosem lett volna probléma csak ez az eljárás drágább, mint az MSAA, így fel is hagytak az alkalmazásával.
Persze nyilván egy Shader alapú DX10.1-es AA algoritmus költsége sokkal alacsonyabb lesz, mint az SSAA. Az SSAA 4x-es szűrésen el fog zabálni vagy 25-30%-ot a sebességből. Persze van miből, de ebből látszik a lényeg, hogy a megoldás drága. -
Pala
veterán
válasz
janos666 #7796 üzenetére
De az 5870-est inkább a 4870/90-hez kellene hasonlítgatni, elvégre 1 chipes megoldásról van szó, nemde? Itt pedig már kb. 2-szeres gyorsulás várható, ami semmiképpen sem egyhelyben toporgás. 4870X2 ellenében ott van/lesz az 5870X2, szvsz ott is lesz vagy 2-szeres különbség. Az árazás más kérdés, de ha a várható teljesítményt nézzük, lesz itt előrelépés bőven!
-
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #7594 üzenetére
De, mégis szippantani kellett volna előtte valamit, mert tévedtem.
Az 5870-ből az 1Gb-os lesz sokféle csatis, és a 2Gb-os, "Six"-nek becézett típus pedig 6 display portot nyújt.
Sőt, ez onnantól lesz még érdekesebb, hogy ehhez a 2Gb-oshoz már 8+6 pines tápcsatlakozó kell, nem 6+6 (ezek szerint a több memóriachip miatt a fogyasztás már túllépi, vagy legalább is erősen nyaldossa a 225W-os peak értéket, ez összhangban áll azzal, hogy 190-et jósolnak az 1Gb-osnak.) -
csatahajós
senior tag
válasz
janos666 #7549 üzenetére
Én is ezt a logikát favorizálom, egy 5850 most aztán majd később bagóért még egy és még úgy is bőven elég. Igazából a mostani 4870-emet is csak azért cserélném le, mert a Full HD-hoz kevés sokszor az 512VRAM....
Amúgy a "lehasznál" 4870X-2 is jó választás lehet, csak a magas idle fogyi zavar egy kicsikét, legalábbis az új generációhoz képest magas. No meg ott tutifix a hűtőcsere. 5850-nél egy lehelet esély van, hogy ok-s lesz a cooler.
No de már csak 1 hét és meglátjuk.
Szerk.: ja és szerintem még az sem kizárt, hogy lesz 5850X2 mondjuk 450-500 dodóért
-
törölt tag
válasz
janos666 #7483 üzenetére
Láttam rajta Blu-ray filmet (Mammut, Saturn), tűéles a kép, egyáltalán nem látszott, hogy nem ez a natív felbontás.
De itt nem is filmről volt szó, hanem játékról, nagy képernyőn.luw2win:
Ha mindenképpen több kijelző, akkor inkább a projektoros megoldás, amit pár napja linkeltek is. Szépen összeillesztették a vásznakat, s nem volt hol tér. Bár otthon ezt bonyolult lehet úgy összeállítani, ráadásul rengeteg helyet foglal, mert nem "síkbeli".
-
JColee
őstag
válasz
janos666 #7258 üzenetére
Azokon a módokon, ahol többet villant a kártya, ott a jelenlegi, és öreg játékokban magaslik ki, de ezek a jövő játékaiban a játszhatatlan FPS tartományban fognak mozogni.
ha megvettél egy single karit, veszel mellé még egyet a jövőben, hogy vigye a jövő játékait
Vagy most vesz simát, fél évre x2-t, aztán megint cserél a következő generációra, de ez sem olcsó móka, és még rizikója is marad, hogy nem mindig lesz elég a gépe amire akarja, és várnia kell egy kicsit az új játékkal.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #7258 üzenetére
A DX11 pont ezért jött létre. Ahol lehet gyorsítson a feldolgozáson, úgy, hogy a képminőség is jobb. Tesszellatort és aCompute Sahdert kell alkalmazni, és nem lesz sebességgond. Az, hogy az NV belekényszerítette a játékipart a régi megoldások erőltetésére, már nem lényeges. Felbomlottak a TWIMTBP szerződések, most már a gépigények is a korhoz mérséklődnek, mert használják, és használni fogják az új API modern és gyors eljárásait. Nem viccből csinálják ezt a DX10-11 cuccot. Nagyon koros már a DX9, és ez meglátszik a régi eljárások sebességén.
Láttad a Stormrise mekkora erőforrásigénnyel számolja a 8xAA-t? Ezért próbáltam régebben kardoskodni az R600 mellett, mert azzal, hogy az NV logikátlanul felépített megoldása terjedt el, csak a játékostársadalom járt rosszul.
-
alien_
őstag
válasz
janos666 #7036 üzenetére
Igen, annak a hsz-nek kivételesen volt alapja, nem is arra reagáltam, hanem az elmúlt pár nap teljesítményére összesen.
NEISSE: "Szerintem nem lesz olyan nagy durranás inkább felveszik ők is az egyenruhát hogy bejussanak gtx 295 közelébe"
Az 5870 azzal az egy magjával a tesztelt játékokban/beállításokkal legtöbb helyen leveri a 295-öt, mint vak a poharat, de a Crysis kb 8% -al jobban fut NV-n. Szerintem mondhatjuk, hogy a "közelébe jutottak".
Én mint mezei felhasználó nekem mondhatok kódnyelven bármit de itt egy fontos Ár/Teljesítmény.
Ár/teljesítményben pedig az Ati jóval lejjebb tud menni. Azért van ilyen árcédula az új generáción, mert nincs konkurenciája.. Majd ha NV kidobja a GT300-at, lesznek itt olcsóbb Radeon-ok... Személy szerint nem hiszem, hogy egy aggresszív árcsökkentésre a zöldek tudnának bármit mondani.. Maximum majd pár kártyát újra átneveznek
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #7036 üzenetére
Ez azért nem jó gondolkodás, mert a modern játékokban ilyen nem fordulhat elő. A legtöbb shader nem függ a másiktól, így a szuperskalár forma ma a legjobb a grafikai feldolgozásra. Ráadásul ez a méretben is előny, mivel kicsi a chip és a számítási teljesítmény magas. A gyakorlatban is ezt látod, 3D-ben az RV790 tartja a tempót a sokkal nagyobb G200-zal. Ráadásul a G200-nak nincs is DX10.1 támogatása, ami tovább növelné a chip méretét.
A GPGPU-ban jelent problémát a függőség ... lásd Folding.
NEISSE meg akarja magyarázni teljesítmény oldalról a dolgokat, de ezt már az NV sem teszi. A PhysX és a 3D Vision levelek jönnek tömegszámra tőlük. Ja és, hogy nincs szükség nagyobb teljesítményre.
-
zuchy
őstag
válasz
janos666 #7027 üzenetére
Ez csak az ES, és a véglegesen csak 1 sornyi display port lesz, ugye?
Azt én is remélem. Nem gondolhajták, hogy fél szellőzőrácson fog távozni 190W-nyi eldiszipált hő.
De van egy olyan érzésem, hogy megtartja az ősi legendát, miszerint egy Radeonnak hangosnak kell lennie.
Asszem az elő igazán hangos ATi az X850XT volt. -
törölt tag
válasz
janos666 #6971 üzenetére
Ezek szerint megalapozatlanul aggódtam amiatt, hogy az egy tűs csatlakozó miatt elfogy a szufla. Ez az ágankénti bontás hogyan működik? Én ott tartok, hogy a helyére csavarozom a VGA-t, rádugom a PCIe csatlakozót és kész is a nagy mű.
A gyakorlatban hogyan lehet három ágat rákötni? A táp maga elintézi, ha olyan a kialakítása, vagy ennél azért bonyolultabb?
-
nixx-21
őstag
válasz
janos666 #6960 üzenetére
igen ezt akartam említeni amit a végén leírtál... ki az a barom aki egy HD5870X2-t rak egy PCI-E 1.0(v 1.1-es)-ás slotba? ><
1. elég áramot sem tud adni
2. plusz az elegendő sávszél sem lenne meg....PCI-E 2.0 viszont már 150W-t is le tud adni.....
erre jöhet 2* 8pin(vagy akár 2*6pin +1*8pin v 4* 6pin ez utóbbi lenne a legmókásabb) és az meg elég durva ha 450W nem elég...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
janos666 #6960 üzenetére
Vagy rakhatnak rá 3db power-csatit. PCIe 1.0 kompatibilitás alaplap-föggő is. Nem hiszem, hogy egy X2-es vagy akár egy sima HD5870-esnél nagy hátrány lenne a kompatibilitás elhagyása, mivel az már a HD4870X2-nél is szűk keresztmetszet volt, az említett kártyák pedig -elvileg- felette vannak teljesítményben...
-
válasz
janos666 #6910 üzenetére
az SP-osztós törvény egy ökölszabály, ami azért volt valamennyire működőképes, mert a kártyák konfigurációja arányokban nem változott számottevően. az AMD-nél megdobja a teljesítményt a rengeteg ALU, az nVidiánál a sok textúrázó, ill. a GT200-nál a ROP-ok. amúgy ha teljesítmény-becslésre használod, addig még OK is, de ebből visszakövetkeztetni arra, hogy a Radeonok ALU-i az 1/5-ét érik... khmmmm...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
janos666 #6627 üzenetére
"BGA (Ball-Grid-Array) Package
Heat conduction
A further advantage of BGA packages over packages with discrete leads (i.e. packages with legs) is the lower thermal resistance between the package and the PCB. This allows heat generated by the integrated circuit inside the package to flow more easily to the PCB, preventing the chip from overheating."
Tehát a memóriák a hőt a nyák felé adják le (ezért nincs normális hőleadó-felület a látható oldalukon), ergó ha a nyákot meghűtöd, a ram se lesz meleg.
Ez az oka, hogy a Dominator ramokon a nyák magasabb, mint a szokásos, és a hűtő a magasított részen levő tiszta rézhez (is) csatlakozik. Lásd itt vagy itt. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
janos666 #6458 üzenetére
Akkor meg van a következő kártyád: GTX295 a nyerő.
Amúgy meg nem értem, mi a baj, aki full részletességgel akar játszani 1920x1080-ban vagy afelett 8XAA-val minden a jövőben megjelenő játékkal, és a mai DX10/10.1-es játékkal az megveszi az 5870-est, aki meg nem annak jó lesz a 4870/90/5650/70. Aki ennél többre vágyik az megveszi majd a HD5870X2-őt.
Azért furcsállom az elmefuttatásodat, mert pont te vagy az aki szeretne szűrőket, és extra beállításokat használni a játékokban. Erre mint már az kiderült 1920-ban nem alkalmas az eddigi paletta elég sok esetben. Itt a magoldás, a kompromisszum mentes játékra. Nem ez kellett? Ráadásul nem kell attól tojnod, hogy "véletlenül" valóban jönni fognak a DX10.1/DX11-es játékok (ami elég valószínű a pletyik alapján), hiszen biztosra veheted, hogy azokat is viszi akár 2560x1600-ban 8XAA full beállításokkal.
Kérlek szépen, ne hogy visszafelé haladjunk már. Itt van egy vállalat, aki a jövőbe tekint, egy csomó júzer meg a múlt felé kacsintgat.
-
válasz
janos666 #6458 üzenetére
Értelek, de hozzátenném, hogy a szériáról alkotott képet az új nV chip is befolyásolja majd, mert az emberek elfogadják a kisebb gyorsulást, ha a másik sem kerekedik felül.
Addig van hd4 vs. hd5 vita, amíg nincs fermi/g300 a tesztekben.Szerintem, a fermi pedig most olyan messiásként fog szerepelni az nV fanok között, mint az ATi-féle csodadriver a másik oldalon...
"Majd megmutatja az nV, hogy ki a főnök, és a gt300 porig alázza az ATi-t..." -
tome.jr
addikt
válasz
janos666 #6345 üzenetére
Abban igazad van hogy biztos visszafogták a régi kártyák gyártását mert egy ideje pl. 4890-ből szinte nincs választék, alig lehet itt-ott kapni.
Az árakra nagyon kíváncsi leszek. ATI oldalon nagyon népszerű volt eddig a lehúzos nv szlogen, szerintem lesz kis pofára esés az 5xxx széria áraival kapcsolatban. Az ATI sem jótékonysági intézmény, a jelenlegi monopolhelyzetet igencsak meg fogja lovagolni.
De, mindig jobb és jobb kártyák jönnek ki de azért azt erős túlzásnak tartom hogy az 5870 lenyomja majd a GTX 285 SLI-t
-
MZsoltee
veterán
válasz
janos666 #6171 üzenetére
Igazából én a 4890 és 4870 árára leszek kíváncsi. Mert ugye ezeka karik ha nem teljes részletességgel, de mindent elvisznek, főleg a 22-23"-on népszerű 1650*1080ban.
Ha leesik a 4870X2 ára és a 5850es 80k lesz akkor a 4890 lemegy 40kra? És akkor mi lesz a 4870el és a 4850el? 18-20k egy 4850-ért? 25k egy 1GB-os 4870ért? Vagy már teljesen üresek a raktárak és 1-1,5 hónap múlva már nem is lesznek HD4800asok a piacon? -
Med1on
aktív tag
válasz
janos666 #6090 üzenetére
Még 1x nem állítom már át vagy kijön már végre 22-én vagy törlöm azt a bejegyzést.
Az Uss Hornet fedélzetén holnap lesz az az "apokalipszis" de mivel feltételezem nem sok fórumozó jár a környéken ezért nekünk marad a közel két hét várakozás.
A cink az lenne még ha a HD 4770 indulásához hasonló helyzet alakulni kéne, de remélhetőleg sikerül megfelelő mennyiségű készletet kiszállítani a boltokba...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #6042 üzenetére
A Micro-statteringet már kb. másfél éve megoldotta az AMD és az NV.
Technikailag képtelenség kivitelezni, amit írsz ... lehet, hogy mi ezért nem látunk semmi rendellenességet a Radeon rendszereken. Én meg nem tudnám mondani, hogy melyik gépem van bekapcsolva, ha nem látnám a világító ledet. (Tudom én vagyok a hülye, hogy mind a két gépen, ugyan úgy néz ki az asztal.)
-
Med1on
aktív tag
válasz
janos666 #6012 üzenetére
Ha jól emlékszek talán itt de lehet, hogy a Geforce Physx fórumban kifejtetted, hogy a HD 4870 X2-vel mintha nem futottak volna olyan simán a játékok mint egy GTX 260 HD 4870-el. Akkor valami olyasmit is írtál, hogy kipótolod a pénzt és GTX 295 mellett dönteszt de legalábbis mindenképpen egy Nvidia mellett.
(de ha összekavarom az írásod valaki máséval szólj)Ezek után nem nagyon értem a mostani hozzászólásodat mindenesetre mákod van
:
A hardware-infos szerint szinte biztos, hogy a lentebb látható adatok lesznek végleges specifikációk. Ami még erősen kérdéses: a kártya órajelei. A memóriát nagyjából 5GHz-re tippelném ami közel 160GB/s sávszélességet jelentene. A gpu-nál egy nem túl magas és ebből kifolyólag reális ötlet szerintem a 700-800 Mhz ami 2240-2560 GFlops számítási teljesítményt vetít előre. Elméleti szinten tehát összejöhet a duplázás egy RV770-re ami azért gyakorlatban nyílván kevesebbet fog jelenten. Ha most nem adódnának komolyabb problémák az új gyártástechnológiával akkor a fönti órajelekkel szerintem a HD 5870 már akár a HD 4870 X2-től is jobb választás lehet. (itt nem kizárólag csak a teljesítményre gondolok hanem egyébb nem elhanyagolható dolgokra is mint pl: fogyasztás).
40 Nanometer
1600 SPs
80 TMUs
256 Bit GDDR5
September 2009
és a powercolor jóvoltából megismert 299$ -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #5890 üzenetére
A Batman nem a CUDA-n keresztül dolgozik, egyszerűen be van rakva egy feltételes elágazás ami feloldja, vagy letiltja az AA-t a kártyától függően. A CUDA-t a játékok közül egyedül a Stormrise használja az AA kinyerésére. Ott azért van AA a GeForce-okon.
Pedig ez lesz. Az új generáció csak a csúcskategóriába jön, a többi szegmensben újabb átnevezés lesz. Egyszerűen nincs értelme chipet fejleszteni a GPU piacra, mert platformosodik a PC. Egyszerűen az OEM-ek nem fogják kifizetni az NVIDIA-nak a plusz GPU-t amikor ott van a cucc az Intel és az AMD CPU-ban, és azt az Intel és az AMD keményen kifizetteti mindenkivel. Akkor is ha nem használod.
Ezért írtam, hogy az új gépek esetében a 100 dollár alatti piacnak lőttek, mert az megoldják CPU-ból. Ez felett lehet gondolkodni. Persze az NVIDIA-nak más célpiaca lesz. Nem teljesítménnyel fog versenyezni, hanem a PhysX támogatással. Ezért költenek ennyi pénzt a játékokra, mert fejleszteni nem fejlesztenek, csak lehozzák a chipeket a GPGPU piacról, a hézagokat pedig betömik átnevezéssel.
gbors: Meg kellett várni, amíg a szerződések lejártak. A S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky esetében is patchben jött a DX10.1, amint lejárt a TWIMTBP szerződés. Az NV-nek több szempontból is érdeke a DX9. Egyrészt komoly DX10 motorban nem versenyképesek, míg DX11-es rendszerük majd egyszer csak a felsőkategóriában lesz. A DX9+PhysX párosért kardoskodnak, mert ezzel megtartható a GPU piac addig, amíg beindul a Tegra. Nyilván ha már most elhasalnak, akkor komoly mínuszok elé néz a cég, ami nem a legjobb üzletileg, hiszen még mindig a GPU piac felel a bevételek nagy részéért. Jövő ilyenkorra már sokkal jobb lesz a helyzet, 2012-re meg a Tegraval számolnak, mint fő termék. Várhatóan a bevételek több mint fele innen fog származni. Ahogy Mike Rayfield is mondta: "A Tegra jelenti az NVIDIA jövőjét." Ahhoz azonban ügyesnek kell lenni, hogy egy piacról áthelyezd az erőforrásokat máshova mindenféle negatív negyedév nélkül.
Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Milyen TV-t vegyek?
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Formula-1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Diablo IV
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest