- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Magisk
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
Aktív témák
-
törölt tag
Én is ezen vagyok kissé meglepődve, vagyis hogy a 4890-nél nem sokkal gyorsabbak. 5870 GPU-ja elvileg mindenben a duplája a 4890-nek, freki meg azonos, tehát hoznia kéne közel dupla teljesítményt CPU limit nélkül. Valami mégis jócskán visszafogja. Talán memória sávszél, vagy memória méret, tökéletlen driverek, vagy mi?
-
leviske
veterán
A GT216-nak is elvileg fél éve meg kellett volna jelennie. Atól, hogy nem tette, még úgy tűnik, hogy megteszi majd Q4-ben. A GT212-t jóval hamarabb ki tudják adni a zöldek, tehát elméletben volna rá esély, hogy 10Q2 elején megérkezzen. Más kérdés persze, hogy mennyire kellett a 40nm-hez áttervezni és erre mekkora erőforrást tudtak fordítani a Fermi mellett.
-
-
Dark KillerX
addikt
-
Pala
veterán
Nem csak az "újdonság-felár" miatt érdemes várni, hanem pl. azért is, hogy letisztuljon a kínálat, kiderüljön, hogy melyik gyártónak van valami esetleges gondja / bibije, kiforrjanak a driverek, stb. Én igyekszem mások hibájából tanulni
, majd szépen végigolvasom 1-2 hónap múlva az 5850/70 topikot, megnézem kinek mi a nyavalyája (merthogy lesz belőlük, az hétszentség) és ezek alapján vásárolok.
-
-
Bluegene
addikt
végülis Nv-nek az se olyan hatalmas gond ha elveszítik a koronát, erős/jó a márkaneve max nem csúcskártyákat, de mid/low-end és notikba való kártyákat készíthet, no meg a tegrát(mobiltelefnok, GPS-ek, Autóipar, professzionális kártyák) szal elterjeszkednek másfelé
szal most ez nem olyan nagy katasztrófa, persze bukás, de nem végzetes
lehetséges a high-endbe egy jó ideig csak atit lehet venni? az is lehet X2 nem is lesz, hisz túlságosan forró+nem lenne ellenfele, CF-et meg építhet bárki
-
zuchy
őstag
De UT3 alatt CPU limites is lesz a HD5870. Csak extrém magas felbontásban, és szűrőkkel nem. Ellenben a GTX295 nem lesz CPU limitált.
Viszont Unigine Tropics-ban aláz a HD Radeon. Úgy a GTX295 szintjén van. Bár ki tudja, hogy ez a teszt tükrözi-e a valóságot.(#7151) VinoRosso: Igaz...Én arra tippelek, hogy valamivel gyorsabb lesz, mint a GTX295.
-
VinoRosso
veterán
már az előbb pár hszel volt ez, de mondtam hogy kamu az összes. Az egyik azt írja, hogy kenterbe veri a GTX 295öt, itt meg éppen hogy megszorongatja, sőtnagyobb felbontásban sokszor a GTX 295 kerül ki győztesen. A lebiztosabb az, hogyha majd kijön a kártya, aztán az ember körülnézeget a topicokban, hogy milyen becheredényeket postolnak a userek, mert még a megjelenés után is egy csomó tesztben olyan eltérések vannak, hogy nem lehet mindegyik igaz.
-
VinoRosso
veterán
GPU hiba volt. Semmi nem melegedett túl, le lett cserélve a gyári hűtés ugyan, de minden mért érték fele akkora volt, mint a gyári hűtővel, viszont nem merem mondani, hogy mi hűtötte, mert megint jön Blugene kolléga a sufni hűtés elméletével, és nincs kedvem az n+1. kört lefutni vele, hogy nem a gyenge hűtés miatt döglött meg a kártya.
-
csatahajós
senior tag
Én az 1-es verzióra szavazok és szerintem ez inkább november lesz mintsem december. Mellesleg az ábrán a Hemlock alatt két chip szerepel, tehát nagy valószínűséggel egy X2-t kapunk megint 4GB RAM-mal ezóttal. Valószínűsítem, hogy a 400 USD-s Cypress kezdőáron tetemes hasznuk van így simán lemehetnek a kezdeti hype időszak után mondjuk 350 dodóra és akkor már beférhet 499-be egy X2.
Mellesleg tudtátok, hogy a Hemlock valami méreg is
...
Mi lett a Sequoia kódnévvel?
-
tzsolesz
nagyúr
-
Bluegene
addikt
hát nem tudom mit nem lehet ezen megértenie Leviskének
aki monopol helyzetben van vagy technikai monopolhelyzetben(tehát övé a jobb termék), az "ármegállapító" helyzetben van(közgáz alap)
jelenleg processor vonalon az Intel a király, tehát annyiért adja az i7est amennyiért nem szégyelli, így is megveszik és egy i7-esen 1800% profitjuk van, míg egy E5200-on és társain van 20-50% profit
hiába veszik meg kevesen az i7et sok pénzük van
az AMD meg hiába árazná be ugyanígy a gyengébb phenom2jeit, úgy még az AMD hívek se vennék meg nemhogy az ingadozók, az Intel mint márkanév sokkal erősebb mint az AMD, kivenne meg egy phenom2 X4-et 200ezerért? még Oliverda seaki meg kisebb pénzt szán procira az vehet egy quadot vagy akármit, de a legjobbért joguk van max pénzt elkérni
most az AMD videókártyák vannak technikai fölényben és amíg nem jön ki egy életképes ellenfél(nvidia), adddig a legjobbat drágán adják, a közepeset pedig olyan drágán mint Leviske képzelné az 5850-est(ergo 30K-ért nem 5850est vehetsz ahogy álmodja hanem 5770-est), nem tudom mit kell ezen felháborodni, ez van, nem kötelező megvenni
mikor kijön az Nv, akkor nagy csinadrattával bejelentik h az AMD árcsökkentést hajt végre, milyen rendesek, gondolom karácsonyig nem szívesen csökkentenek
aki Karácsonyra ezt kéri
, annak apuci úgyis megveszi jó pénzért, egyébként tényleg nem kötelező megvenni, hisz egy 4800-as is elég fullHD alá szal gyakorlatilag értelmetlen is
-
-
leviske
veterán
Akkor most nem lesz HD5600 széria? Csak mert ugye a 600-asok voltak eddig belőve az előző 800-asok szintjére.
Arról nem is beszélve, hogy milyen "más réteg"-ről is beszélünk? A GTX285 rétegéről, amit a vásárlók talán 5%-a megfontol és az adott 5%-nak talán a negyede rá is szánja magát? A 8800GTS 640 és HD2900XT rétegéről, amit az emberek csak kényszerből piszkáltak? Potenciális vásárlócsalogató réteg ez és biztos jó pont lesz ez azok számára, akik nem vakulnak be a DX11-től és megnézegetik még maguknak a GeForce-okat... Arról nem is beszélve, hogy az ilyentén agresszív árazással azt éri el az AMD, hogy az emberek kivárjanak.
Nem tudom, én a megjelenésig fenntartom inkább a jogot a kételkedésre. Sokallom az árazást, furcsállom a 700-as név korai bevetését...
-
Én pedig akkor fogok legközelebb VGA-t venni, ha majd egy 96gt/3870 körüli kari 10k alatt lesz, és akkor is az alapján fogok dönteni, hogy a legfeljebb 1 éves (már kiforrott, hibajavított) játékok 720p-ben AA,AF nélkül (más téren közel max. részletességgel) röccenésmentesen fussanak.
-
Bluegene
addikt
28 is ready, 2010 Q1, no erre válaszolsz?
szal elképzelhető a 68xx 2010 közepére, ugyanez csak 28nm-en és olcsóbban
és 2010 karácsonya előtt közvetlen a drága 78xx
én majd akkor veszek egy 7870est, brutális lesz, AMD bulldozer processorral és egy nagy 1920-as premium monitorral, elleszek vele egy darabig, annál fincsibb lesz váltani az addigra már leamortizálódott mostaniról
-
Bluegene
addikt
sztem a 68xx széria hamar fog kijönni, fél év múlva, tavasszal, amint beindul a 28nm, hisz az AMD-nek is jobb ha olcsóbb gyártás
de teljesítményben túl nagy előrelépés nem lesz(2900xt vs 3870), fogyasztásban és árban lesz jobb sokkal
a másik amiért gondolom h a RV970 csak die shrink lesz, mert minek ettől erősebb? legyen olcsóbb, de erősebb?? le vannak maradva a játékok
és sztem 2010 karácsonyára jöhet a 78xx széria új fejlsztésű gpu-val
rup1us: a GTX 260 sztem tuti elég lesz egy évig
Ricco_hun: hát számold ki
, 1 év alatt talán 2000Ft-t spórolhatsz a különbségen, de mi van ha az újabb, azonos teljesítményű kártya 12000Ft-tal drágább(5750 vs 4850 pl), mind1
másik hogy jobban befűt a házba: kell szellőztetni
-
Skizz
addikt
És vázolnád az elképzeléseidet párszáz évre visszamenőleg, hogy hogyan kellett volna mindenkitől függetlenek maradnunk? Vagy elégedjünk meg annyival, hogy ez az ország birka...
De OFF vége, ugyanezt javaslom neked is. Ha külföldön szeretnél boldogulni, elhagyni a szülőhazádat, hát tedd azt. De ne birkázz le egy 1000 éves történelemmel bíró országot. Vagy hetedikes általános törikönyv izzít és fusd át azt az 1000 évet, ha eddig nem sikerült.
-
TTomax
félisten
Az 5870 performance,az hogy most csúcsként kezelitek csak annak köszönhető hogy jelenleg nincs más alternatíva... az,hogy "régebben" mi mennyi volt nem lehet mérvadó.Így is úgy is velünk lesz megfizettetve minden,ha "fejlődés" lesz akkor azért,ha meg nem akkor azért... az ATI most kaparta ki magának azt,amit az NV a G80-al.Akinek egy csepp esze van az kihagyja ezt a szériát!
Ezt egyébként már pár hónappal ezelőtt leírtam,azt hiszem pont ide nem kell ehhez közgázt végezni... -
leviske
veterán
A HD3800-asoknál az AMD a sima 800-asokkal egy piaci rést tömött be. A HD4800-asokkal tartotta magát a megkezdett elvéhez, pedig ha közelebb áraztak volna az nVIDIA-hoz, akkor is jónak számított volna az RV770.
Most akkor a HD5000-esekkel felrúgják az egészet és vagy a 5600-asok és 5800-asok közt lesz egy hatalmas rés, vagy ami mégrosszabb, a 5400(?)-asok és 5600-asok közt fog egy kráter tátongani? A monolitikus GPU fejlesztéssel pont amiatt hagyott fel az AMD, mert kicsi a felvásárlóközönsége a high-end cuccoknak. Innentől mennyi értelme volna, hogy a HD5850 is 90k körül kezdjen? A fő széria így fel lenne kínálva egy kemény, ~1%-os piacnak.
A HD5600-asokra meg kétlem, hogy a HD4800 tulajok annyira nagy ütemben fognak vándorolni. A HD4600 tulajoknak meg a HD5600-asok kezdőára drága lesz.
-
zuchy
őstag
Mondjuk a Crysis-os bemutatón fentebb, csak 3 monitor van, és nincsen középen csík.
Én meg tudnám szokni...
A két szélsőt, úgy is csak a periférikus látással lehet látni.(#6639) mad1: Szerintem jobb a kétmagosat magasabb órajelen járatni. Persze attól függ mire kel. GTA4-hez 4 magos passzol, meg egy két játékhoz. De a többi csak 2-t használ.
i7 minek? Most játszani akarunk, vagy renderelni? Az i7 ereje nem a játékokban jön ki.
Én amondó vagyok, hogy egy E8500-t kell 4,5 GHz-n járatni játékhoz. -
Nem irtam, h sokkal gyorsabb barmelyik is, de amelyik jatekkal probaltam, abban mindenhol gyorsabb volt a 280.
Single kartyakat emlitettem direkt, mert ezeket ismerem es probaltam.
Abu85: Igen, lattam, de inkabb maradnek a kezzelfoghato dolgoknal, tehat ami mar kesz es abbol az latszik, h AMD elegge le van maradva.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Jöttek volna a komolyabb szegmensekbe is, ha nem állítják le a fejlesztéseket. A GT212-nek és a GT214-nek lőttek. Persze gazdaságilag jó döntés volt, hiszen a GT215 tömeggyártását is decemberre mondják. Most amúgy éppen a TSMC-vel üzletelnek a kedvezményekről, mert az NV is érintetnek érzi magát a 40 nm-es bénázás miatt. Szvsz van is benne valami. Kis kedvezmény nekik is benne lesz a pakliban.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A szokásos hack működhet. Valamilyen UE3 alapú exe-re átnevezed a játék fájlját és a Catalyst AI-t feltolod Advancedre. Ezután a driverből tologatod az AA-t.
Bici: a HLSL és a GLSL nyelveket grafikai számításokra tervezték. Az OpenCL-t és a CS-t általánosra. Ettől függetlenül utóbbi nyelvek használhatók grafikai számításokra is.
-
Ez az egész nagyon bonyolult, én legalábbis úgy érzem. Fuad híre alapján zömében DX9-es játékok fognak megjelenni, köszönhetően a párhuzamos konzolos fejlesztésnek. Ezeknek a játékoknak talán lesz DX10(.1)-DX11 kompatibilis kiegészítése is. Manapság még úgy érezhetik a fejlesztők, hogy only-DX10(.1)-DX11 játékot írni öngyilkosság, mert még nem terjedt el annyira a Vista, még ha a userek egy részénél már DX10-es vagy magasabb képességű kártya dolgozik a számítógépben. Ebből következik az, hogy egyelőre marad a DX9 dominancia. Ezt a kialakult helyzetet tényleg csak a Windows 7 sikere és elterjedése mozdíthatja előre, ahol már nem csak a hardver, hanem a szoftver is rendelkezésre áll a DX9 feletti játékok futtatásához.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Arról írt, hogy a játékok többsége továbbra is az elavult konzolokra fog készülni, ettől függetlenül lesznek echte PC-s címek, amik valószínű nem még régebbi DX-re épülnek majd, hanem pont ellenkezőleg. Aki ezekkel akar játszani, és GeForce-a van, annak sok választási lehetősége nincs.
-
FireGL
aktív tag
"Az AMD is elfelejtette már a régi kártyáit, mert tudtommal Kata 9.3 óta nincs R600 alatti támogatás."
Nem vagy elég napra kész. 9.3 után volt a 9.3.1, tegnap óta pedig a 9.8 is van a régi dx9 kártyákhoz:
-
Cyberpunk
félisten
Nekem is megvan Win7 RC 64 bit. Faja egy OP rendszer lesz ez csak én még egy darabig kitartok a Vista mellett. Az is elég jó már legalább is nálam
De persze majd váltok. Amiért egyenlőre hanyagolom a win7-et az azért van mert sz@rakodik rajta a PB az meg kell a cod-okhoz
-
zack
nagyúr
Jah...pont ebből az aspektusból vizsgáltam a dolgokat én is!
Mire itt kemény húzónév lesz DX11-ben addig kijönnek az első DX11 kártyák javított verziói, vagy egy új számozázású széria.
Azon túl hogy gyorsabb lesz a a csúcs R8xx a 4890 CF-nél, más változást nem igen látok úgy jövő év közepéig.
Az a decemberi megjelenés, át fog csúszni 2010 Q1-re az szinte biztos, mert valami fennakadás tuti lesz, és akkor ott tartunk 2010 márciusában, hogy van 1db DX11 játék, és fél éve adott hozzá a megfelelő hardver.
U.A. lesz mint a DX10 esetében, annyi különbséggel, hogy a DX11 jobban, és persze gyorsabban el fog terjedni. De mire minden stúdió átáll, szvsz. akár 2010 Q4 - 2011 is lesz..Crysis 2 biztos DX11 lesz, azt hiszem megint az lesz a vízválasztó VGA ügyben.
Majd onnantól kell DX11-es kártyát használni.Abu:
Lényegében a DX11 látvány elemeket a 4890 is meg fogja tudni jeleníteni csak lassulni fog?
Vagy nem fogja tudni megjeleníteni, ellenben gyorsabb lesz? A játék szépségét mennyire fogja befolyásolni hogy DX10.1 vagy DX11? Mert ha annyira, mint a DX10 kontra DX10.1 akkor tényleg csak akkor kell váltani, ha kevés lesz a 4890 CF sebessége.
-
Ricco_hun
senior tag
Na szerinted minek? Hogy ne fogyasszon sokat. Na jó, az 1 tápcsati még belefér.
Nem kell azzal jönni, hogy aki erős kártyát akar az törődjön bele a magas fogyasztásba. Simán megoldhatnák, hogy ne fogyasszon ennyit, de pár mhz pluszért (no meg a frankó kihozatali arányért) szénné feszelik a gpu-t, hogy turbina kelljen a lehűtésére meg legyen rajta 2x8 tápcsati. Akkor inkább válljanak be 100-200MHz-el alacsonyabb gpu órajelet és akkor legalább nem lesz panasz a hűtés hatékonyságára/hangjára. Én meg vehetek nagy teljesítményű karit viszonylag alacsony fogyasztással. Mert 40nm ide vagy oda, nem hiszem, hogy annyit fog segíteni a kisebb csíkszélesség a fogyasztás mérséklésében. A hűtésen meg már mit fejlesztenek? Vagy már a ref kártyákat is vaporx-el hozzák ki? Kétlem. Az kell a 10k-val drágább modelleknek. -
Mert az azt jelenti, hogy keveset fogyaszt.
Nekem ezen kívül még egy molex -> 6 tűs tápcsati átalakítót is kell(ene) majd vennem (márha létezik ilyen), mert a tápom jó régi, és nincs rajta VGA-hoz való csati. Hacsak nyár végén nem jelenik meg valami occó 96gt körüli kari, amin nincs tápcsati.
Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Steam Deck
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 10
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest