- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Magisk
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Aktív témák
-
Bluegene
addikt
akkor a PCI-E 1.0 és 2.0 közt nincs egetverő különbség, megnyugodtam
végülis egy quaddal megtámogatva egy P35-ös ill 965-ös lapba is nyugodtan beépíthető egy 5870 teljesítményű kártya(a PCI-E 2.0 X8=PCI-E 1.0 X16), csupán 2%-ot lassul, ami kibírható egy 5870nél
én megvárom a 6800-as szériát, szerintem az 40nm helyett 28nm lesz és olcsóbb
a topic nevét át kéne változtatni Ati Radeon HD 5870/5850-re és írni egy fincsi első hsz-t
-
ZewaDeluxe
tag
Valakit azonnal küldjetek utána egy lámpával...!
...Vagy kössétek be a szemét... ...Bár ez utóbbit a TSMC lehet, hogy már a bejáratnál megteszi...
"...Nem kő itt annyit nézelődni... Nézelődjön az nVidia mérnökeinek a fiókjaiban...! Ott kéne végre valami érdekeset találni..."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
zuchy
őstag
Öhöm, én nem a a játékmenetet dícsértem, nem az irányítást, hanem arra, hogy gondoltak a fejleszők az Nv tulajokra is, hogy ne kelljen 3 fps el játszani, ha valaki mégis Nv-n akar Stromrise-ozni, és AA-t használni. Melyik játék használja még ki a CUDA-t AA alatt? Én másról nem tudok.
-
keIdor
titán
-
janos666
nagyúr
Tényleg érdekes. Hacsak nem felejtették el, hogy régi 3DMarkhoz kötelező jól meghúzni a CPU-t, hanem nekimentek valami alapórajeles Q9550-el, vagy E8400-al, és ennyi az eredmény, akkor igencsak szar még a driver, vagy esetleg valami komolyabb porszem van a gépben.
De HD4800-al is volt ilyen, mikor váltottam 8800GTS-eről, hirtelen megfelelőzött, vagy inkább harmadolódott az FPS CSS-ben, pedig korábban is volt benne még CPU limit is, aztán 2-3 hónap múlva (gondolom panaszkodás miatt) rendbe hozták, és kb ugyan annyi FPS-em volt, mint korábban, és mivel később X2-vel is, így tényleg látható, hogy CPU plafonig ment már a 8800GTS-el is... -
rocket
nagyúr
Par napra vagyunk csak a megjelenestol es most jelentek csak meg az elso kepek Retail kartyakrol, senki nem bohockodik meg retail kartyakkal Azsiaban ami eddig ritka volt nehany nappal a megjelenes elott.
Allitolag az AMD ugy oldotta meg, hogy ido elott megint szivarogni kezdejenek a kartyak, hogy oktober 13-an lesz az Azsiai launch, es annak ellenere ott gyartjak a kartyakat meg nem szalitottak ki az elosztokhoz, igy nem tudnak mit eladni ido elott.
Eszak Amerikaban es Europaban meg kicsi az eselye 2 hettel rajt elott barki arulni merne, mert idaig eler az AMD keze
Persze az szinte biztos, hogy nem fognak omladozni a polcok az elso 2-3 hetben a HD5850/5870 kartyak alatt, de ugytunik nem lesz klasszikus paper launch. -
Oliverda
titán
Hmmm...ezeken is jól látszik hogy az 5850 rövidebb mint az 5870. Mondjuk ahogy elnéztem elég szellős volt az 5870 nyákja tehát annyira nem csodálkozok azon hogy meg tudták oldani rövidebb kivitelben. Gondolom hogy a PWM-en variálhattak hisz az 5850-nek nem kell akkora kraft.
-
nem voltak olyan vészesek a becslések, csak Bundás barátunkon szokás szerint erőt vett a nagyotmondás, és ő beszélt először > 2000, aztán 3200, végül már 4000 SP-ről. szerintem más nem szállt el nagyon. a 2000 ALU amúgy nincs annyira messze a jelenlegitől, ha igaz lett volna, hogy a 80+4 ALU/TEX struktúra átmegy 100+4-be, akkor minimális magméret pluszból meg is van a 2000.
csatahajós: ha a kiszivárgott képeknek hinni lehet, akkor az RV870 NEM MCM. a "dual cluster" dolog csak egy belső szervezési dolog, minden bizonnyal csak így tudták a setup teljesítményt is duplázni.
-
csatahajós
senior tag
"X4, MCM, repkedtek a 2-3 ezer SP-ről szóló hozzászólások is) azokból köszönöm nem kérek. " - miről beszélsz ebből legalább 2 bejött
Ahogy leviske is írta aHemlock az 3200SP lesz és ugyan nem MCM de a jelek szerint dual-cluster. Így amennyiben a Hemlock 2 GPU-s úgy lehetne akár X4 is
-
leviske
veterán
Az, hogy a HD5770 kijön $200-os áron, nem biztosítja be, hogy a HD5750 is drága lesz az előző generációhoz képest. Ha pedig a HD5770 hozza egy tuningolt HD4890 teljesítményét, a HD5750 pedig egy HD4870 1GB teljesítményét (mondjuk utóbbi $150-ért), akkor szerintem nem lesz különösebb gond.
Anno a HD4600-asok sem jöttek a HD3800-asokhoz képest kedvező áron, pedig azok aztán csak elvétve hozták az elődök teljesítményét.
(#7764) Keldor papa: EVGA 890FX lapon csak akkor nem lepődnék meg, ha végül az AMD befogadta volna partnernek. Márpedig a HIS elég rossz szemmel nézné szerintem, ha egy hasonló profilú céget felvenne az AMD, miután Ő a nehezebb helyzetekben is az AMD oldalán állt.
-
leviske
veterán
A 2-3 ezer SP végül igaznak bizonyult, hiszen a Cypress 1600SP-vel fog jönni, a mittoménmi X2 meg ebből fakadóan 3200SP-vel ugye...
A HD5770 $200-os árát pedig az nVIDIA sem fogja különösebben zargatni, ha megjelenik az új GeForce, mert valószínűleg az új kártyákat mérnöki pontossággal igyekszenek majd az AMD kártyái fölé irányozni, hogy ne induljon árverseny. Mert egy árversenyt az EVGA és a BFG nem valószínű, hogy már kibírnának. A többi partner meg úgy hálálná meg az árversenyt, hogy kiadnának 1-1 új GeForce-ot a szériából és le van tudva.
Nem véletlenül jött el az XFX... Valószínűleg Ők már látták a komor jövőt és sem az Intelre nem volt kedvük várni, sem az ION-t nem volt kedvük nyomni.
ABU!: Lesz-e 890FX és 890GX-el szerelt XFX alaplap? Vagy ilyenekről még nem tudni?
-
leviske
veterán
Miért erőlteted ennyire ezt a konkurencianélküliséget?
A Larrabee elég meggyőző teljesítménnyel fog érkezni, főként ha az Intel be tudja lőni a HD4890 fölé. Az Eddigi tesztek alapján egy HD4890 teljesítményű kártya már lehetne hasonló helyzetben, mint anno a HD3850 volt a 8800GT ellenében. Ez pedig ahhoz képest, hogy az emberek mennyire lebecsülik most az Intel, egyáltalán nem rossz.
A 450mm2-t pedig nem kell szentírásnak venni... Mint írtam, ha akkora lesz, nem valószínű, hogy gyorsabb lesz a Cypress-nél. Ahhoz, hogy erősebbek legyenek, kéne rendes tesszellátor és DX10.1 kompatibilitás. Azt persze el tudom képzelni, hogy magasabb órajeleken tudnák normális sebesség mellett emulálni a tesszellációt, de a magasabb órajelekhez elengedhetetlen a jó kihozatali arány. Azt pedig nem lehet jónak hívni, ha 100-ból 20 működik (GT200 kihozatali arányát alapul véve)...
Mind1,majd meglátjuk. Tény, hogy a GTX285 vs HD5870 eredményekből kiindulva, és azt alapul véve, hogy a GTX295 nagyon ritkán tud ráduplázni a GTX285-re, nem elég, ha az nVIDIA a GTX295-öt lövi be célnak, de talán még az sem, ha afölé irányozza az új GeForce-ot.
(#7749) rocket: Ha nekem szólt, akkor nem vagyok write only... Pont amiatt töröltem a 8800GTX/GTS példámat, mert utána megnéztem a képet és láttam, hogy van pár miniméter különbség, plusz a szellőzőkből is több van a GTX-en. Attól függetlenül a 50/70 esetén lenne 3cm különbség, ami gondolom a gyártás során nagyobb költségekkel jár, mint az a hibahatárnyi különbség a GTX és GTS hűtése közt.
-
leviske
veterán
Egyelőre nagyon valószínű az, hogy a 300-as széria a DX10.1-es kártyákkal lesz megindítva. Ez már így magában elgondolkoztató.
Azzal a 450mm2-es, 512SP-os GT300-al pedig én várnék. (Amúgy Ők kezdtek el előbb Fermizni. És Ők mondták előbb, hogy semmit nem fejlesztenek GT300 kódnév alatt)Ha végül 450mm2-es lesz, akkor jó eséllyel DX11 alatt a Cypressel veheti fel a harcot. Ami 1,5x nagyobb magméretből kiindulva nem lesz túl poénos a partnerek szemszögéből nézve.
Arról nem is beszélve, hogy már én fogom hülyének nézni az nVIDIA-t az utóbbi 2-3év miatt, ha most még képesek lesznek DX11-re koncentrálni (hogy felvehessék a versenyt a Cypress-el), mikor az Intel a fenekükben van és pillanatokra van attól, hogy a friss Tesla birodalmat rombadöntse...
(#7736) Oliverda: Ezen én is megakadtam, mivel tudtommal ezzel a költségeket növelik.
MOD: Med1on -a szerk.-re-: A Larrabee ott lesz mint konkurencia. A GTX300-asokkal nem érünk semmit, mert -bár az Intel sem- nem tud árversenyt kezdeni. Az pedig már így előre megmondható, hogy túllőni az Evergreen-eken nem tudnak majd, így vagy hozzájuk igazodnak, vagy bevállalnak egy csúnya árversenyt, amiből ők jönnek ki vesztesen az AMD-vel szemben.
-
Ricco_hun
senior tag
Én is azt mondom, mint Dare2Live, hogy akkor ne akarják már 200 dodóért adni, ha annyira olcsó lesz előálítani. Kis chip, 128 bit, egyszerűbb tápáramkörök stb. Ez már azért kezd pofátlanságba átmenni. Pontosan ezért nem fog csökenni a HD4890 ára, pedig mindenki arra számított. Mert ez a HD5770 drágábban kínál majd kisebb teljesítményt. Úgy néz ki, hogy az AMD most feljebb tol minden kategóriát kb 20k-val. Amit a HD4xxx szériával megcsinált, hogy közelebb hozták az átlagemberhez a felsőközépkategóriát, azt most szépen visszacsinálják. Pedig most még kevesebbe is fáj nekik egy-egy gpu. Mocskos nagy haszonkulcs lesz ezen a HD5xxx szérián. De nem értem, hogy ezzel mi a céljuk. Elvileg részesedést akarnak növelni, le akarják mosni a pályáról az Nv-t. Hát ilyen árazással nem fog összejönni. Az a pár emberke megveszi a HD5850-ét, vagy a 3db HD5870 és kész. A nagy többségnek nem lesz pénze a dx11-es kártyákra vagy nem fog cserélni mert még a régebbi szériás kártyája is nagyobb teljesítményt nyújt, mint ezek. Meg Abu említette, hogy az Nv fanokat akarja még az AMD megtéríteni. Hát kéremszépen ilyen árazással? Az Nv-fanboy-nak ki kell szúrni a szemét a fölényes ár/teljesítmény aránnyal, mert ha csak egy kicsit is elbizonytalanodik a dzsíforszot fogja venni. De ott van pl a HD5850 meg a GTX285 esete. +10-20%-ért az NV fanboy nem fog HD5850-et venni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Most is lehet jobb minőségű AF-et kérni. Ki kell kapcsolni a Catalyst AI-t, ilyenkor nem futnak a trilineáris optimalizációk, így jobb a minőség. Persze többnyire csak nagyítóval észrevehető. Persze ettől függetlenül van annyi kraft a HD 5000-ben, hogy alapból ne legyen szűrés optimalizálás. Komoly újításra azért ne számíts.
-
-
rocket
nagyúr
Agressziv arazast az elcsipett felmondatokbol a pletyka oldalak gondoltak (Abu-val vitaztunk is rola
), mar akkor leirtam, hogy ez csak abban az esetben lehetseges a realisan varhato teljesitmeny plusszal egyutt ha az AMD a Máltai szeretetszolgalat.
-
cizoe
őstag
Nem szeretetszolgálat az AMD sem, akármennyire is úgy tűnt sokáig egyeseknek..
csatahajós: Hülyék lesznek kihozni akkor az x2-t, amikorra ígérik (Q4). a helyükben legalább bevárnám az NV-t az X2-vel. Különben minek? Főleg ha egy single chip Cypress hozza a 4890CF-et még dx9ben is. (khm azért erre még nem tennék komolyabb összeget).
-
janos666
nagyúr
Hát ja, nem lesz kapós, mert sokan inkább a megzuhant árú 4870x2-ket fogják keresni a jóval drágább és alig gyorsabb HD5 helyett (de jó hogy ma eladom az enyém, mennyit ér majd 2-3 hét múlva?
) Talán nem véletlen, hogy jó előre kivonták őket a boltokból.
(#6170) Dark KillerX - Ezt nem tudom honnan veszitek. Én pl. olcsóbban vettem a 4870-emet a topikból elsők közt, mint amennyit 2-3 hónap múlva kértek érte, kb. használtan adtam volna el újkori vételárán hufban ősszel. Mondjuk abban benne voltak a valutaárfolyamok, de én kb akkori dollárátváltott ajánlott fogyasztói áron kaptam (plusz talán 1-2k borravaló, amiért a legelső kártyák egyike).
-
janos666
nagyúr
De, én mondtam, hogy ha mód van rá, már csak geforce-ot akarok, mert érzésre jobban adja a folyamatos képet.
De ugyanazért lesz most Radeonom, mint tavaly nyáron. Pusztán, mert hamarabb hozzá lehet majd jutni, és megint épp úgy áll a dolog, hogy minél hamarabb kéne valami VGA mert ami van azt inkább csak filmezésre használom, és a gép többi részre meg ott öregszik mellette (meg amúgy is lehetne kedvem játszani is).
X2-vel megvárnám a Geforceokat, ha másnem annyiból, hogy mégis mennyit mennek, meg esik-e miattuk a Radeonok ára ha mégis azt vennék, de most itt játszik ez a vízhűtőblokk dolog is, amire épp most van vevő, aztán kitudja később lesz-e még valaha (értelmes áron), meg rá kéne dobni, pedig nem akarok most ilyenekre költeni még pár hétig, a radeon épp időben lenne anyagilag is, szóval a sok kisebb kifogás kiüti a korábbi közepes méretűt...
De most is inkább GTX260-at hozok helyette, mint 4870-et (már ha van olyan opció, mert nem túl tág most a ozgástér, örülhetek, hogy bármit is kapok)
-
ha a feltételezéseid helyesek, abból egyenesen következik a 16 ROP, mert 80 TMU-t és 32 ROP-ot az a sávszélesség ebben az architektúrában nem fog tudni etetni. akkor viszont lesz az 50-70%-os extra performansz a 4870-hez képest, és az nem lesz erősebb, mint a 4870X2, csak a notóriusan szarul skálázódó játékokban.
-
janos666
nagyúr
A f@szt Nostredamus, bárki előre láthatta, aki olvasott a CUDA-n keresztüli Multisample Access-ről a GTX széria megjelenésekor. (Ahhoz kellett csak némi képzelőerő, hogy ha valaki ezt használja majd DX 10.0-ás játékkal is, és így a Radeon nem tudja 10.1-en keresztül megtenni ugyanezt, de nem volt nagy kérdés, hogy ha egyáltalán hozzányúl valaki a CUDA-hoz, ott könnyen kimarad a DX 10.1)
Persze, ha nem használ CUDA-s AA-t, akkor most hülyeséget beszéltem, csak most épp ez tűnik valószínűnek. Erősítsetek, vagy cáfoljatok...
(#5870) Abu85 - Ne már. Épp most mondod, hogy az nvidi ezután csakis high-endet készít, aztán mégis elsöpri az AMD és Intel a CPU mag mellé tokozott kis szarjaival?
Ha platformosodnak, akkor egyre jobban a software renderinget fogják erőltetni, hogy ne kelljen GPU mag(ok)-al szórakozni, csak sok általános CPU maggal. De itt még sokáig jól jön még a gyorsítókártya, sőt kezdetben szükséges lesz, de high-endbe később is sokáig jól jön.
Teljesen össze vissza és magad ellen beszélsz ma.
Egyszer holnap hal meg, ami máskor a jövő nagy kilátása, és az öli meg az elképzelt jövőt, aminek nincs hozzá köze, de ha lenne, akkor épp segítené, vagy már nem is tudom vázlatozni...(#5887) gbors - Kezdjük ott: Miért nem tartották meg az OpenGL-t?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát a teljes kizárás az nehéz ügy. Gyakorlatilag kivitelezhetetlen, mert akkor a célpiac vásárlóbázisának egy része kiesik.
Amúgy az NV-nek ez lételem. Ha nem csinálnák ezt, akkor már idén lehúzhatják a GPU piacon a rolót. Most még van esély egy esetleg két évig kísérteni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Épp fent voltam, mert holnapi híreket már ma el szoktam kezdeni.
Igazából a zseton szerintem a PhysX-ért volt. A játékosok egyre nagyobb bullshitnek tekintik, így valamit tenni kell ez ellen.
Érdekes piac lesz ez.Két résztvevő, konkurálás nélkül. Egyik oldalt DX11, a másokon meg PhysX.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Valszeg a Batman-re. Az NV 10 milliót tett le a PhysX és az AA támogatásért. Sajnos ez annak köszönhető, hogy ez a termékpaletta fog versenyezni az új Radeonnal is.
Gyakorlatilag a stratégia már világos évente vesznek pár játékot, ami plusz dolgokat ad NV alatt. A fejlesztések hiányában tehát a szoftvervásárlásra fordítják a pénzt.
Kb. ez lehet a kód:
If (System.GPU.Nvidia() == false)
GameOptions.AASupport = false; -
alien_
őstag
Aki keres, az talán.... Havok fluid simulation.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Havok top címei only konzolok voltak, de idén jönnek PC-re is.
A GPU-s Havok pedig azért nem felkapott, mert az AMD és az Intel ellen nem dolgozik az idő, így nem is erőlködnek az anyagi támogatásban. Az NV egy csomó pénzt fizet azért, hogy a GeForce PhysX használva legyen, nekik ez élet-halál kérdés, és az idővel sincsenek kibékülve. -
rocket
nagyúr
Ez a STALKER exe-je es nem mukodik ATi kartyakon az AA igy se.
Egyebkent vicces tortenet a Wolfeinstein, ID4 (doom3) enginet hasznalja ami ugye alapbol OpenGL-es, de a single player reszhez modositottak DX9-re az enginet, a multiplayer OpenGL alatt fut es ott van MSAA ATi kartyakon is. -
leviske
veterán
Nem hiszem, hogy az AMD, hivatalos prezentáción egy ilyen gyány céglogót használna... Ezt a logót kéne alapul venni. Egy eredetin szerintem hasonlót lehetne látni...
(#5373) Abu85: Ez mit takar? Miben van több erőforrásigénye a DX10-nek, mint a DX11-nek? Kevesebb ROP-ra, vagy SP-ra van szüksége? A tesszellátor ennyire előtérbe kerülne DX11 esetén?
-
leviske
veterán
Ezzel csak az a gond, hogy csak akkor kivitelezhető, ha az "RV870" (sajnos a valódi kódnevét nem tudom. Ez volna a Redwood?) nem lesz kétmagos, vagy natív kétmagos lesz. Másként elég nagy kavarc lehet a nevekkel, miután a régit követve lehetne HD5870, HD5870X2, HD5870X3(?), HD5870X4. Ez gondolom mondanom sem kell, hogy a vásárlóknak nem tetszene. Erre a helyzetre a K10,5-ös CPU-k számozása sokkal megfelelőbb kiindulópont volna.
Nem hiszem, hogy véletlen volna, hogy egy jól bevált GPU nevezéktant a kukába dobtak.
(#5198) sniper elite: Nem kell törvényszerűségeket levonni a HD4-es széria történelméből. A HD3800-asoknál sem jött az RV690. Nem biztos, hogy szükség lesz egy újabb ráncfelvarrásra. Inkább az új GeForce-tól függ, hogy mennyire lesz szükség plusz kártyára.
-
TESCO-Zsömle
titán
Háteszkészezaez...
Am én egyszerűbben oldottam meg a VGA-csere problémáját. Most itt a gépembe egy 4870-es. Október 24.-én a kiállításon nyerek majd egy HD5870x2-t, és ráérek majd csak utána eladni a VGA-mat, amiből vagy jobb proci lesz, vagy az új karira faragtatok egy blokkot.
Az élet ilyen egyszerü, csak az embernek tudnia kell, mi fog történni.
-
TESCO-Zsömle
titán
Csak azért, mert már láttam olyat is, hogy a Hemlock volt a tetején a listának, mint csúcskártya, azt hiszem éppen ebben a topikban...
A kártyák magyarul:
-Ciprus
-Boróka
-Vörösfenyő
-Cédrus
-Bürök(#4952) Ricco_hun: Tény, hogy amd-nek akkorát kell ismét mutatnia, amekkorát csak tud. A HD4xxx-es széria csak a fordítás volt nV ellen. Az igazi kivéreztetés csak most jön. Nyugodt szívvel jelentem, hogy akkora csapást fognak mérni a konkurenciára, ammekkorát csak bírnak. (Vagy amekkorát nV akart rájuk mérni, mikor még AMD-vel nem fúzionáltak. Az adatokból kiolvasható, ha anno AMD nem lép, ATI nem képes átvészelni a G80 okozta csapást és csődöt jelentenek. nV szerencsétlensége, hogy az ATI problémája egy teherbíróbb vállra került, noha az a váll sem maradt sértetlen...)
-
rocket
nagyúr
Minden uj ATi GPU kapcsan ez megy, nehanyan olyan messze rugaszkodtak megint a realitasok talaljatol, hogy a NASA is keves lenne hozza, hogy ujra foldi palyara allitsa oket
Tulkene lepni az SP-ken valo lovaglason, van elet azon tul is.
Az R600 architekturanak amire az Evergreen is epul sose ez volt a gyenge pontjuk, igy nem arra kellett az AMD-nek helyeznie a hangsulyt. -
DemonDani
addikt
És viszont ha 2000SPvel jönne akkor a TSMC most felmutatott 60%os kihozatal is kevesebb lenne, mivel ezek gondolom a 4770re vonatkoznak, és a 2000SP-s központi egység már akár 2szerese is meglenne méretben (biztos nem 181mm2 lenne).
És mint tudjuk nagyobb chipek gyártásánál szépen nő a hibalehetőség is.Az NV meg jöhet itt a Disperzittel, ez már lefutott kör a G80 alapú cuccokon, és mivel azt sejteni lehet hogy az architektúra csak apró foltozásokon fog átesni, és kisebb optimalizálásokon, így gyakorlatilag ez is csak egy G80 alapú "batár állat" lesz amit gazdaságosan csakis Tesla (szerver) néven árulhatnak. És itt a megfelelő érdeklődést is megkapja, mindemellett pedig nyútja is azt amit tud. (hála a Cudának)
-
Dare2Live
félisten
Ez teljesen egyértelmű.
Én +min 40%ot max +100%ot várok egy 4890->5870 viszonylatban. Ez is nagyon komoly előrelépés.
Amúgy meg ha ATI tudna is többet....: Nem fog adni. Nem lesz +200-300%. Azt majd kiadja jövő ösz-télen 6870néven, nem hülye és nem saját maga ellensége.
Amúgy sztem az 512bit is kizárt, drága és egy 384bites GDDR5nek is iszonyat sávszélessége van.
-
Bluegene
addikt
nézd, ha az nvidia megkétszerezi a GTX 285 teljesítményét, akkor oda hova lesz elég egy 1200 sp-s 5870? le fog tőle maradni 20-50%-kal, ugyanez lesz az X2-essel
sajnos nem lesz elég, az sp-szám növelése viszonylag kis magméret növeléssel megoldható, 220mm2-en kijön a 2000sp 40nm-en Abu szerint is, a jelenlegi RV770 260mm2
, így megvan az olcsó 2000sp-s gpu
ha képesek rá miért fogják vissza magukat? ha képesek megverni az nvidiát miért ne vernék meg?
1280ALU 64TEX 32ROP 900MHz a 900mhz a gond, ahhoz h sok chip elérje növelni kell a feszültséget ami hűthetőségi, fogyasztási problémákat szül főleg az X2-es verziónál, okosabb kiadni 750-800mhz-en de több végrehajtó egységgel
ugyanakkor én arra is gondoltam h nem egy 220-230 mm2-es 2000sp-s középkategóriás chipet gyártanak, hanem inkább egy erősebbet, de erre kisebb az esély(280-300mm2, 3200sp)
Aktív témák
Hirdetés
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest