- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Google Pixel topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Aktív témák
-
emmm
őstag
Úgy látom, az AMD/Ati teljesítette a feladatot:
5850 erősebb picivel, mint a GTX 285
5870 ~ 4870 X2
Én ennyit vártam, ezt megcsinálták. -
emmm
őstag
egy kis hülyeség
-
emmm
őstag
Na ez még érdekesebb! A Windows 7 is szépen el fog terjedni, nem úgy, mint a Vista...
Szerk.: HIS Radeon HD 5870 $399
-
emmm
őstag
A tesztekig egy kis érdekesség
-
emmm
őstag
Egy kis hír: a kártyák árairól
Az 5870 330 euró, az 5850 meg 225 euró lenne. Már nem először látom a hírt...mégis igaz lenne?! Ez esetben tényleg agresszív az AMD árpolitikája...
-
emmm
őstag
szép is lenne...
Szerk.: most nézem, hogy az eredeti helyről már leszedték a hírt...
-
emmm
őstag
Közben, nem tudom, volt-e, de egy oldal, ahol folyamatosan frissítik az eddig megjelent képeket/adatokat az új kártyáról:
5870/5850 -
emmm
őstag
válasz
sniper elite #7539 üzenetére
Vegyél nekem is egyet, csak mert jó fej vagyok.
Amúgy mire nem lesz elég a 2 db?
-
emmm
őstag
válasz
Bluegene #7381 üzenetére
COD-ban nem kell fraps, mert be lehet kapcsolni, hogy kiírja az fps-t, de ez csak mellékes. Az hogy azért van több fps-em, mert gyorsabb a gépem...ki gondolta volna.
Amúgy még csak netre sem kell felmennem, ha indítok egymagam egy zombit, vagy kampányt, az érzés mindegyik esetben ugyanaz, azaz, hogy jobban teljesítek, könnyebb a célzás, több a fejlövés, tehát valami igenis változik. A kérdéseimre viszont nem válaszoltál... -
emmm
őstag
Az igazság az, hogy engem is érdekel ez az FPS dolog, de nem igazán értem. Végigolvastam a két fél vitáját, de nem lettem meggyőzve. Ami nyilvánvaló, hogy a magas FPS igenis számít, én mondjuk lövöldözni szoktam, egy Call of Dutyban (bármelyikben) nagyon is lehet érezni a 60 és a 120 FPS közötti különbséget. Annak ellenére, hogy a monitorom 60 Hz-es. Na, most akkor hogy van ez? Sokkal jobban játszom, több fejlövés, stb. ha magasabb az FPS-em, ez az alap kiindulópont sok év után, tehát ez alapján, Abunak nem adok igazat. De akkor mit számít ilyenkor az FPS, és mit a monitor frirssítése? MI a különbség igazából?
-
emmm
őstag
Én mondjuk nem DX9-re gondoltam, hogy azokban sokkal gyorsabb lesz, de igen, én is így látom...azért a 4870 X2 is magas felbontásban, maximális szűrőkkel tudja befogni a GTX295-öt, mert az a gyengéje. A tesztekben is ez látszott. Az újabb programokban viszont, már szépen verni fogja a zöldek kártyáit. Itt meg előttem már említették, hogy az új kártya gyakorlatilag egy X2-es, rendesen felturbózva, alacsony fogyasztással.
Amúgy meg...ha csak ugyanazt a szintet hozza teljesítményben, mint a GTX 295, akkor is sokkal jobb választás, hiszen olcsóbb, és kevesebbet is zabál (bár az ára így is magas ugye, de viszonyítás kérdése).[OFF](#7191) rup1u5
[/OFF]
-
emmm
őstag
Köszönöm a válaszokat!
-
emmm
őstag
-
emmm
őstag
Kérdés: az új kártyákat elvinné még a Corsair VX 450-em? Mondjuk, ha a jelenlegi 4870-et simán viszi...
-
emmm
őstag
Jaj már, elütötte a billentyűt, mit vagytok ennyire szőszálhasogatóak...
-
emmm
őstag
válasz
Dark KillerX #6163 üzenetére
Nem bizony, akkor megcsípi a GTX 295-öt, méghozzá elég rendesen!
-
emmm
őstag
Tehát, 2 milliárd tranyó, 330 mm2 mag, és itt 28 W-ot írnak idle-ben, 190 W maximálisan, az 5870.
-
emmm
őstag
Drága...de mondjuk, várható is volt...
Mondjuk a 26 W idle elég barátságosan hangzik...akkor megoldották volna a memória-problémát?
-
emmm
őstag
Szerintem meg inkább az esti meccsre készüljön mindenki pár jó sörrel.
Majd holnap minden kiderül, vagy mindenki derül
-
emmm
őstag
válasz
csatahajós #6005 üzenetére
Durva lenne...
-
emmm
őstag
Értem a gondolatmeneted, én másképp állok hozzá...ár/érték arányt vizsgálok, mert nem vagyok milliomos. Ebben leginkább az AMD kártyái a nyerők (esetleg pont egált látok, ahol szimpátia dönt). Mindegy, ezen nem veszünk össze...végeredményben, egyikünk sem jár rosszul sem az egyik, sem a másik kártyával.
-
emmm
őstag
válasz
VinoRosso #5914 üzenetére
Pontosan, csak adott árszegmenst lehet a másik gyártó ugyanazon árszegmensével összehasonlítani. A 4890 ellenfele a GTX 275, ahol is mindkettő nagyon jó vétel. A GTX 280 ma abszolút nem éri meg az árát. Éppen ezért nem értettem, hogy a kolléga mégis milyen alapon akarja a két kártyát összehasonlítani...
(#5915) Abu85
Kíváncsi voltam, ki fogja ezt az apróságot kimondani...egy kisebb méretű GPU tudásban simán ellenfele a sokkal nagyobb méretűnek. Talán erre sem ártana végre felfigyelni...
-
emmm
őstag
Szerintem meg menjetek el sörözni, míg jó idő van, az Evergreen megvár
-
emmm
őstag
Őszintén szólva, egy 60 % teljesítmény-emelkedéssel már kiegyeznék, én kb 50 %-ot tartottam minimum elfogadhatónak. Ha ez meglesz, akkor az e feletti plusz már hab a tortán
-
emmm
őstag
válasz
Departed #5576 üzenetére
Nézd meg a videót és döntsd el, mire gondolhatott...
The problem solver - a hatékony menedzser -
emmm
őstag
válasz
cowboy_bebop #5468 üzenetére
Úgy látom, a GT300-ról még ennyi hír sincs
amúgy köszi
-
emmm
őstag
Tényleg, lehet tudni amúgy valamit az nVidia jövőbeli kártyáiról amúgy? Úgy tudom, hogy a GT300 mégsem lesz, vagy csak sokkal később, stb...valaki valami infót?
-
emmm
őstag
Nekem elég lesz a 40-50 k közötti árfekvés, ahogy kb. két hónapja vehettem 45-ért a jelenlegi kártyámat is.
Ezzel most már kihúzom, mire lemegy a 800-as széria ára
Meg addigra talán valami olyan DX11-es gém is lesz, ami engem is érdekelne.
Bár...ha jobban belegondolok, fent van a 64 bites Windows 7-em, de még nem volt kedvem megnézni a Crysist very high módban(#4837) Sheltem77
Teszel be egy RV840-et meg egy RV870-et.
-
emmm
őstag
Én is így gondolom, mert eddig ilyen 200-250 mm2-erről volt szó, erre most meg ez. De érdekességnek felvetettem.
Amúgy meg legyen igazad
Trükkös kölök ez az AMD, folyton ködösít valamit, aztán gyün' a meglepi
(#4833) Ari18
Igen, engem is az a kártya fog érdekelni, ha már egy 50-80 % javulás lesz, akkor bőven megéri, persze ha megfelelő árért számítják.
-
emmm
őstag
Én meg ilyet találtam:
RV810: 120mm²: 320-400 SPs
RV830: 180mm²: 800 SPs
RV840: 225mm²: 1200 SPs
RV870: 300mm²: 2000 SPs
R800: 2x 300mm² X2: 4000 SPs -
emmm
őstag
válasz
csatahajós #3226 üzenetére
Ezt a tuning dolgot én is így gondolom. Meg ha azt nézzük, a 40 nm-en ha más nem, később biztosan egyre jobb lesz a tuningpotenciál. Lásd 4890! Mennyire jól lehet már húzni? A 40 nm is majd kiforrja magát szerintem. Mire a következő széria kijön, addigra elég faszán fog menni ez a része is. A másik pedig, valóban, az egyre faszább hűtők, meg a direkt OC változatok (nem a +20 MHz-re gondolok)...alakul ez még!
Ami nekem szembeötlő, hogy mennyivel kevesebbet fogyaszt az új kártya a 4850-emnél, sebességben pedig hozza... -
emmm
őstag
válasz
cowboy_bebop #3218 üzenetére
Te meg azt ne felejtsd el, ha megrántod a 4850 órajeleire a 4830-at, akkor a fogyasztása annak is megnő, ha nem tévedek...és akkor megint fordul a kocka!
-
emmm
őstag
válasz
cowboy_bebop #3216 üzenetére
Már nem azért, de miért akkor érné meg, ha 20 k-ért dobálnák, ami mellett most 24 k egy 4830? A 4770 egyértelműen verte a 4830-at...akkor miért is kéne olcsóbban adni?! Pont fordítva!
-
emmm
őstag
válasz
cowboy_bebop #3213 üzenetére
Haladok sorban lefelé, de terhelve a többi tesztnél meg kevesebbet zabál, mint a 4830. Még nem néztem végig mindet. Amúgy elég jó a kártya, ennyi pénzért tökéletes választás a kategóriájában.
(#3214) tzsolesz
Nem ezt írták már a nagyokosok is itt korábban, hogy azért magas a Radeonok fogyasztása, mert GDDR 5 van rajtuk? Akkor feltételezem, hogy pont a DDR 5 fogyaszt többet...
-
emmm
őstag
válasz
csatahajós #2706 üzenetére
hűha...
ki is akart itt annyira ilyen kártyát?!
(#2705) Gonosz15Jó is lenne...
-
emmm
őstag
válasz
tzsolesz #2577 üzenetére
Jó, persze, de igazából engem nem egy csúcskategóriás kártya érdekel.
Nekem a 4850-em teljesítménye is kielégíti a kívánalmakat. Ezért annyira nem izgat, mi lesz a sorsuk, porosodnak vagy megveszik őket
Amúgy, ha jól tudom, még kisöprik a raktárkészletet és nem gyártanak a "régi" GTX 295-ből többet, tehát, amíg el nem adják az összeset, addig még kaphatóAmíg a készlet tart.
-
emmm
őstag
Na beértem, nekiálltam olvasgatni őket. Nos, azért a tweaktown-os tesztnél marha zavaró, hogy egyszer ez a szín, egyszer meg az a szín a 4890. Azért ez olyan alapvető lenne, komolyan...
Ami meg még itt zavart, hogy pl. "a millió dolláros kérdés: milyen a játék DX 10.1 nélkül?" - sebességre. Merthogy szerintük akkor aztán átveszi az nvidia a vezetést. Kérdem én: ki az a barom, akinek Ati kártyája van, és ne kapcsolná be, ha lehet, a DX 10.1-et? -
emmm
őstag
Bocs, egy enter kimaradt, és kifogytam az időből
Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest