- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
Med1on
aktív tag
Nállunk is kintvan de nem úgy sajnos.
Kis érdekesség:
AMD Radeon HD 5870 PCI-Express Scaling -
Med1on
aktív tag
Pcgameshardware.de is kintvan meg a legitreviews.is,
Nem is írok be többet kint van mindenhol. -
Med1on
aktív tag
Reggelt
computerbase.de meg guru3d. de ha volt sry nem látok még rendesen
-
Med1on
aktív tag
Lightos egy rajt lehet a holnapi.
HD 5870 und HD 5850 morgen nur Papiertiger?De ezen kívül még pár helyen láttam régebben, hogy a készletek finom szólva se állnak halomba...
-
Med1on
aktív tag
válasz
ZewaDeluxe #8223 üzenetére
Állítólag van ilyen mondás, hogy ha Jen-Hsun Huang kijön a TSMC-től és meglátja az árnyékát akkor visszabújik Santa Clarába, és hosszú kemény várakozás után lesz csak GT300.
-
Med1on
aktív tag
Ezt a kis időt már fél lábon is kibírjuk
Rop egységek terén szépen beindult az ATi. 2x több 2x gyorsabb
-
Med1on
aktív tag
Szeptember 22. USA, Szeptember 23. Eu.
10.-én amikor beállítottam a Visszaszámlálót, ez volt az akkori elérhető legfrissebb info, de valszeg 23 lesz már ebből... -
-
Med1on
aktív tag
Gondolom azért az Intel jobban örülne a Havok Physx iránynak.
(az a Havoknak kedvezne)A Bullett tényleg mindenkinek elérhető: x86 SIMD SSE, Cell (PS3) sőt Cuda. OpenCl-be történő "behegesztés" után ATi és Nvidia.
Ez lehetne a közös nevező, (ami hatalmas pozitívum lenne) ha ez a rendszer ténylegesen képes lenne azt nyújtani amit a Havok és a Physx mindenki jól járna.
Egyelőre a leglátványosabb videó amit találtam ez.
leviske:
Bullet Physics csak olyan hosszú végig írni. -
Med1on
aktív tag
Igen tisztelem ezért a srácokat. Emiatt én engedném, hogy freeware játékokat "fejlesszenek" mert amíg nem kérnek érte pénzt mehet a dolog. Nem 3fps-el kell tolni az Nvidia tulajoknak hanem a hihetetlen 33fps-t is eléri egy GTX 280 1680 alatt persze képjavítás nélkül.
Igazából nem tudom ki az akit ez a játék érdekel egy szenny DX 10.1 ide Cuda oda.
(a játék tesztjeit olvasva erősen megkérdőjelezhető az, hogy ezek a fejlesztők gondolkoztak is valamin) -
Med1on
aktív tag
Oh my god !!!
"Respekt a Stormrise-os fejlesztőknek."
zuchy gratulálok ez volt a nap poénja.
Respect Stormrise, Viva la Stormrise. Néhány idézet ezekről az aranykezű srácokról:
Egy fillért nem ér a játék
Rettenetes vezérlési megoldás
A Stormrise ugyan direkt konzolokra készült, mégis igen gyenge alkotás lett. A PC-s verzióra sem érdemes sok szót fecsérelni.Ezek a srácok tényleg letettek valamit az asztalra mert a Cudán keresztül oldaják meg az Nvidián az élsimítást. Más kérdés, hogy a játék a vírus és a rosszpcjatekok budget játékai között mozog.
Respect fejlesztők mert sikerült megoldani az élsimítást egy játéknak nevezett techdemo alatt.
A Creative Assembly próbálja elfelejteni ezt a borzalmat próbáljunk mi is csendben emlékezni eme szörnyűségre... -
Med1on
aktív tag
-
Med1on
aktív tag
Aranyban a S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
A bearanyozódás mellett azt is megtudtuk, hogy a játék október 2-án landol a boltok polcaira, ám sajnos egyelőre csak az orosz üzletekben. Az európai megjelenés pedig csak a német illetőségű bitComposer Games kiadó cégen múlik. Reméljük nem kell sokat várni.
Gondolom sejtitek miért szúrtam be ezt a pár sort a gamepod cikkjéből.
(ha nem akkor itt egy kis segítségS.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat DirectX 11 támogatással)
-
Med1on
aktív tag
Megint itt vok
:
(remélem nem volt még)HD5870 stock - i7 965 stock (3.2GHz)
3DMark06 - 16xAF forced in CCC
22383 3DMarks
SM 2.0 Score 8704
SM 3.0 Score 10655
CPU Score 6282No AF forced in CCC
22549 3DMarksDMC 4 1920x1080 8xAA 16xAF
scene 1 162.78
scene 2 123.86
scene 3 221.67
scene 4 118.59resident evil 5 1920x1080 max details 8xAA
97fps -
Med1on
aktív tag
válasz
sniper elite #7918 üzenetére
Néhány eredmény itt.
Átlagosnak azért nem nevezhető 15822 pont.
-
Med1on
aktív tag
Gyiku a 3 kívánság című műsor keretében most álljon itt egy 3D mark Vantage pontszám.
Radeon HD 5870 3DMark Vantage score appeared
15822P
"Tibi bácsi"
-
Med1on
aktív tag
ATi Radeon HD 5870 3DMark 2001 score appeared
Ezzel kapcsolatban kérek hasonló eredményeket illetve véleményeket/észrevételeket.
-
Med1on
aktív tag
válasz
sniper elite #7787 üzenetére
Mivel fut jobban a kutya ATi vagy Nvidia kártyával?
És ha fut sok por van körülötte vagy csak kevés? Mert ha sok akkor támogatja az Nvidia Dog Physx-et.
-
Med1on
aktív tag
válasz
robotjatek #7780 üzenetére
Reméljük nem soknak. Passz ez jó kérdés.
leviske
Én meztelen nénis matrickákkal szó szerint XXX Edition kártyákat hoznék forgalomba.
A Powercolor játékában majd meg is tervezem a kártyát... -
Med1on
aktív tag
Nah igen csak én nem akartam ujjal mutogatni az illetőre.
Mintha lettek volna MCM, X4, hozzászólások is... (mind1 nincs túl nagy jelentőssége a dolognak tényleg jól kavart az AMD)
Közel van a 2000sp az igaz csak hát ez a magméret némiképp meglepő az ATi-tól sokan kissebb chipet vártak. Gondolom nem is technikai akadálya lenne a dolognak csak inkább behúzta a féket az AMD ~340mm2-nél.
-
Med1on
aktív tag
válasz
leviske #7762 üzenetére
Ez igaz de néhány szaki konkrétan ~300mm2 méretre 2000sp-t csont nélkül bevette. Bizony 1 chipre és nem X2-re írtkálták ezeket a vad számokat
A csúcs asszem a 4 ezer volt de lusta vagyok ennyi oldalt visszakeresni mindenesetre néhány gyöngyszemet lehetne találni.
Nagyon jó lenne ha valaki (konkrétan az Nvidiára gondolok) azért valahogy valamivel mégiscsak kizökkentené az AMD-t a 200$ HD 5770 tervből mert tuningolt HD 4890 kártyák ettől olcsóbbak a neweggen. Remélem vagy a 800sp vagy a 128bit (esetleg a 200$) nem igaz a juniper esetében mert akkor itt egy "kellemetlen" választás elé kerülhetnek a vásárlók.
-
Med1on
aktív tag
válasz
leviske #7755 üzenetére
Talán a vásárlók szempontjából nem mind1, hogy mennyi és milyen konkurencia van a piacon.
Szerintem. Akkor amíg nem jön ki a Larrebee (ami ki tudja mikor érkezik meg) addig vegyünk 200$-ért a HD 5770 kártyát?
Ne várj túl sokat az Intel első próbálkozásától saját bevallásuk alapján se ezzel fogják megváltani a világot. Ha jól emlékszek Abu infoi alapján ők is úgy számolnak, hogy a későbbi generációk hoznak áttörést. A felépítése alapján inkább GPGPU részen lehet keresnivalója. A Larrebee megjelenése nem hiszem, hogy érdemben befolyásolni fogja a HD 5000 seria árszabását erre alapozni felesleges.
Arról, hogy melyik lesz az erősebb lehet vitázni de sok értelmét nem látom. Tényleg nagyon minimális infok vannak a GT300-ról, azok alapján max tippelni jósolni lehet, de abból már láttam eleget az RV870 kapcsán (X4, MCM, repkedtek a 2-3 ezer SP-ről szóló hozzászólások is) azokból köszönöm nem kérek.
-
Med1on
aktív tag
Hivatalosan semmit nem lehet tudni, persze vannak néhány információmorzsák amelyek innen-onnan kigurultak az internetre.
Ha ez a méret bejön se nevezhető kis méretűnek a chip szóval az utolsó esélye az ha az RV870-et legalább DX9, 10 részen meg bírja verni. Ha ez se jön össze akkor szerintem felesleges is kiadni.
-
Med1on
aktív tag
válasz
leviske #7738 üzenetére
Azzal lesz megindítva az esélyes de az is 99%, hogy ezt a szériát még "kihúzzák". Nekem Fermi vagy GT300 olymind1. Nagyon röviden jelen pillanatban úgy tűnik, hogy ez egy a G80 alapjaira építő de jelentős módosításokat hordozó chip lesz. Ha élesbe mutat vmit a neve már lehet Nimbusz 2000 is.
Az előállítási költségeket tekintve a HD 4000 vs GT200 sorozat Nvidiás szemszögből rosszabbnak tűnik. A legkellemetlenebb talán a (256mm2, 256bit) HD 4870 és a GTX 260 helyzete (576mm2,448bit) de a többi modell esetén se tűnik jobbnak a helyzet.
(persze ezen kívül még sokminden befolyásolja az árat mire a boltokba kerül a kártya)Most úgy tűnik az RV870 kicsit nőtt (340mm2) közben az Nvidia kicsit fogyott (~450mm2?).
DX11-es teljesítmény összevetés kicsit korainak tűnik nekem főleg, hogy az egyik résztvevőről semmit nem tudunk. Felmerült régebben, hogy a GTX 295 fölé próbálják belőni illetve most a fudzillán a legújabb hír, hogy a GT300 gyorsabb mint az RV870 de azért jobb lenne vmi konkrétabb info az Nvidiától.
A GTX 300-as szériával valamennyire megkezdődhetne egy árverseny legalábbis nagyobb mint egy egyeduralkodó ATi esetében. Ha gyengébb modellekkel is de ha 2 cég is jelen van a piacon nagyobb a verseny mint ha csak egyeduralom van.
Erre jó példa az AMD és az Intel helyzete. -
Med1on
aktív tag
válasz
leviske #7733 üzenetére
Az Nvidia kihullásával én még várnék. Nem sokat csak pár hetet egészen pontosan októberig.
Régebbi nyilatkozatban a zöldek azt mondták szeptemberben "élesben" prezentálják a nagyközönség felé a GT300-at (ők még nem Fermiznek).
Ha semmi nem történik ebben a hónapban sem (a fudzilla és charlie pletykáid nem számolom
) akkor az Nvidia a DX10.1es nyilatkozatai után ismét bebizonyítja, hogy gyakorlatilag üres szavakkal dobálózik... Elméletileg (lehet, hogy csak papíron) létezik egy GTX 380 (GT300 chip,~450mm2, 512 Sp) és annak 2 chipes változata a GX2 is készül. Ha ez igaz akkor ezek után leírni az Nvidiát kb. akkora hiba lenne mint amikor a 8800 GTX idején a zöldek eltemették az R600-at, és az ATi-t.
Az ATi kártyáit favorizálók is beláthatják, hogy konkurencia nélkül esély se lesz, hogy valamikor is szélesebb réteg számára elérhető áron kínálják majd a HD 5870, 5850 kártyát szóval nagyon kéne az a GTX 300 sorozat...
-
Med1on
aktív tag
válasz
sniper elite #7730 üzenetére
Lehet, hogy 6 monitornál már nem parasztvakítás.
-
Med1on
aktív tag
válasz
Ricco_hun #7644 üzenetére
A Juniper méretét ~180mm2-re saccolták ez megtoldva egy 128bites memóriabusszal garantálja az egészen alacsony előálíltási költségeket (a chip kihozatalát jó lenne tudni de tételezzük fel, hogy a TSMC nyár eleje óta ténylegesen javított ezen a téren).
Esélyes egy DX11-es játék megjelenése már októberben (Battleforge) illetve novemberben a Stalker új része szal gondolom "első körben" megpróbálják meglovagolni a Windows 7 és a DX11 által keltett "hisztériát". A lehetőség az árcsökkentésre ott lesz a kezükben tehát bármikor beavatkozhatnak ha nem megfelelőek az eladások.Ha a vásárlók a HD 4870, 4890 5770 között vacilálnak addig nem lesz nagy gondja az AMD-nek. Nekik az elsődleges az, hogy a Geforce mint alternatíva fel se merüljön.
-
Med1on
aktív tag
válasz
Ricco_hun #7635 üzenetére
A kiszivárgott infok alapján erre lehet következtetni:
Nagyjából a cucc egy 40nm-re ültetett DX11-el felszerelt "olcsósított HD 4890 lesz".
Tehát 800Sp, 40Tex, 16Rop 128bit Gddr5. A teljesítménye is a fönt említett modell körül lesz, szerintem majd a HD 4870-4890 közé ékelődik be.
1 tápcsatit láttam rajta tehát a fogyasztára nem igen lesz panasz.
-
Med1on
aktív tag
AMD-nél nem nagyon örülnének ennek a hozzászólásodnak.
Igazad van, csak hát a Catalyst AI kikapcsolása után nem lehet panaszkodni ha néhány képhiba vagy lassulás összejön. AMD részről a válasz tuti az lenne, hogy "user error" mert minek kapcsoltad ki az optimalizálásokat?
Thx így nagyjából tiszta a kép HD 5000 AF részen.
-
Med1on
aktív tag
válasz
Ricco_hun #7066 üzenetére
Várjuk már meg amíg ez a szerencsétlen HD 5870 megérkezik a boltokba...
Aláírom, hogy elsőre nem tűnik kevésnek ez az ár de most már nagyon úgytűnik, hogy "mutat is vmit talajon" a cucc.Mire gondolsz extrém szituációk alatt? 1920 esetleg 2560-as felbontást illetve 8x AA-t? Ezek a kártyák ide valók ezekre az extrém szituációkra. Logikus, aki kiad ennyi pénzt ezekre elvárja, hogy nagyon magas felbontásban képjavítással is megfelelő sebességet kapjon.
Szerintem -
Med1on
aktív tag
"Valamit rosszul mondott vagy irtak az tuti, meg szurok nelkul is lehetetlennek hangzik, megha az X2 lenne az "einer Grafikkarta" akkor is"
A szurok milyen mértékben befolyásolja a Crysis sebességét?.
Meztelen a király!
AMD Cypress ''Radeon HD 5870'' Stripped -
Med1on
aktív tag
Elvileg 850 MHz az a 825 MHz illetve a GDDR5 behúzta a féket 5 GHz-nél a HD 5870 kártyán.
Bemutató HD 5870
AMD belső mérései alapján (tehát ideális körülmények között) nagyjából 50%-al megruházza a HD 5870 a GTX 285-öt.
940MHz-re kell tuningolni majd a HD 5870-et és a dián látott 3TFlops meg is van.
Sztem nem tűnik lehetetlen feladatnak. -
Med1on
aktív tag
Az addig tiszta. hogy nem szeretetszolgálat az AMD de a felhasználók szemszögéből nézve kijelenthető, hogy 300-400 dollárba kerülő kártyák biztos nem fognak tömegtermékké válni.
Szerintem a Juniper chipre is érdemes lenne figyelni az ugyanis könnyel elképzelhető, hogy egy igazán jó ár/teljesítményű megoldás lesz. Amit eddig lehet tudni:
800SP
128bit
DDR5
~180mm2Ígéretesnek tűnik.
-
Med1on
aktív tag
Thx all
Kegyetlenül le fog esni a HD 4870 X2 ára az tuti, de azért aki egy ilyen kaliberű kártyával rendelkezik azt nem tudom sajnálni.
(csak el lehet még egy jó ideig vegetálni ezzel is
)
Az ATi részleg most belekezd a "pénzcsinálásba". Viszonylag olcsón előállítható kártyákat ilyen áron eladni...
-
Med1on
aktív tag
Tehát akkor a végleges specifikációkat tegnap nagyjából jól tippeltem meg és a hardware-info sem tévedett.
Azt néztétek, hogy most megint 399$-ra írják a HD 5870 árát? Sajnos ez nem túl jó hír számunkra. Személy szerint én ezekkel az adatokkal is drágának gondolom főleg ahhoz képest, hogy agresszív árszabást "ígértek".
Ez a 2,1 milliárd tranyó meg a ~310-330mm2 igaz lehet?
Thx emmm. (még csak most jutottam net közelbe ma és úgy gondoltam itt bírom a leggyorsabban beszerezni az infokat)330mm2-re annyira már nem mondanám rá, hogy kis gpu...
-
Med1on
aktív tag
válasz
janos666 #6090 üzenetére
Még 1x nem állítom már át vagy kijön már végre 22-én vagy törlöm azt a bejegyzést.
Az Uss Hornet fedélzetén holnap lesz az az "apokalipszis" de mivel feltételezem nem sok fórumozó jár a környéken ezért nekünk marad a közel két hét várakozás.
A cink az lenne még ha a HD 4770 indulásához hasonló helyzet alakulni kéne, de remélhetőleg sikerül megfelelő mennyiségű készletet kiszállítani a boltokba...
-
Med1on
aktív tag
Átírtam a visszaszámlálót. Szeptember 22-re mutat amikor már ténylegesen megvásárolható a cucc. A vásárlók szempontjából végülis ez a fontosabb bár nem ártana ha a vásárlás előtt már tudnák a hivatalos specifikációkat.
-
Med1on
aktív tag
Ha lejár a visszaszámlálás és lesz 1 kis időm átrakom a számlálót szeptember 22-re amikor már ténylegesen is megvásárolható a cucc.
-
Med1on
aktív tag
A tudatlanságért nem te vagy a hibás azt az AMD okozza.
Szóval nem rég arról lehetett hallani, hogy 249$ a HD 5850 és 299$ a HD 5870. A powercolor reklám játéka ezt meg is erősíti.
Viszont pár napja egy sokkal csúnyább árcédula is fölmerült 399$ HD 5870 és 299$ a HD 5850.Szerintem a specifikációkat tekintve az olcsóbb a 249$ és a 299$ lesz a befutó, de ne vedd 100%-ra még.
A neweggen hiánycikk a HD 4870 X2 ami szintén megerősíti, hogy hamarosan lesz olyan megoldás amely képes leváltani ezt, esélyes hogy a HD 5870 lesz az a kártya.
-
Med1on
aktív tag
válasz
janos666 #6012 üzenetére
Ha jól emlékszek talán itt de lehet, hogy a Geforce Physx fórumban kifejtetted, hogy a HD 4870 X2-vel mintha nem futottak volna olyan simán a játékok mint egy GTX 260 HD 4870-el. Akkor valami olyasmit is írtál, hogy kipótolod a pénzt és GTX 295 mellett dönteszt de legalábbis mindenképpen egy Nvidia mellett.
(de ha összekavarom az írásod valaki máséval szólj)Ezek után nem nagyon értem a mostani hozzászólásodat mindenesetre mákod van
:
A hardware-infos szerint szinte biztos, hogy a lentebb látható adatok lesznek végleges specifikációk. Ami még erősen kérdéses: a kártya órajelei. A memóriát nagyjából 5GHz-re tippelném ami közel 160GB/s sávszélességet jelentene. A gpu-nál egy nem túl magas és ebből kifolyólag reális ötlet szerintem a 700-800 Mhz ami 2240-2560 GFlops számítási teljesítményt vetít előre. Elméleti szinten tehát összejöhet a duplázás egy RV770-re ami azért gyakorlatban nyílván kevesebbet fog jelenten. Ha most nem adódnának komolyabb problémák az új gyártástechnológiával akkor a fönti órajelekkel szerintem a HD 5870 már akár a HD 4870 X2-től is jobb választás lehet. (itt nem kizárólag csak a teljesítményre gondolok hanem egyébb nem elhanyagolható dolgokra is mint pl: fogyasztás).
40 Nanometer
1600 SPs
80 TMUs
256 Bit GDDR5
September 2009
és a powercolor jóvoltából megismert 299$ -
Med1on
aktív tag
Nem akarok ingyenreklámot csapni gbors-nak de egészen kellemes kis tesztet hozott össze a témával kapcsolatban.
Játék Windows 7 alatt, 1. rész ATi Catalyst
Játék Windows 7 alatt, 2. rész Nvidia Geforce -
Med1on
aktív tag
válasz
Cyberpunk #5953 üzenetére
Szeptemberbe bemutatják a Fermi/GT300 (kinek hogy tetszik) képességeit gondolom néhány DX11-es techdemoval. Komolyabb dologra nem érdemes számítani arra meg pláne nem, hogy még ebben a hónapban ennyi példány megjelenik.
Szerintem nem lesznek hatalmas driver problémák mert igazán drasztikus architektúrális változtatást nem kell eszközölni a DX 11 miatt. Nagyobb változás a tesszelláció körül történt de ez már nem ismeretlen terület az ATI-nál.
-
Med1on
aktív tag
Keldor papa:
Úgy tűnik a föntebb kiderült igencsak szerény összegecskét, azt a rongyos kis "Nvidia féle gyorssegélyből származó" 10 milliót sikerült jól elkölteni.Persze elsősorban az AA és a Physxre támogatására kellett fordítani az összeget...
Bici:
Én se tudok ilyen játékról jelen pillanatban.Abu:
Nem teljesen korrekt lépés egy ilyet meghúzni, de az Nvidiára már régebben is jellemző volt, hogy a fejlesztőktől való távozás után véletlenül otthagytak egy kisebb pénzköteget. Mostanában már egyre messzebb mennek szerintem ha tehetnék már az is megfizetnék, hogy 1-1 ilyen játék el se induljon ATi-n. -
Med1on
aktív tag
Nem tartom számon de általában szokott menni az AA az ilyen esetekben az Nvidián de a minősége rosszabb, pl nem mindenhol működik illetve játékból kimentett és kinagyított képeken látható valamilyen szintű eltérés. Ez a helyzet a Far Cry2 alatt is.
Jogosak Abu észrevételei. Csak egy-két játékot vesznek meg nah de milyet?!
Batman: Arkham Asylum - Az év játéka?Csak hát a "nyárcsináláshoz" nem elég 1 fecske..
-
Med1on
aktív tag
5 perc alatt grat.
Hát igen ez a "nyers erő módszere". Egy ekkora, szabad szemmel távolról is látható pénzösszeg letétetele után akár olyan "torz szülemények" is kiszabadulnak a fejlesztők kezei közül mint az Nvidia(TM) Multi Sample Anti-Aliasing.
Részben már megtaláltam a kiskapukat a Batman alatt az egyik UserEngine PhysXLevel=0-1-2 a másik a game.amd.fórumból: bioshock.exe. Talán 1-es szintű Physx-el 10-15 fps mellett szét tudok nézni a pályán (mégis mire lehetne számítani) illetve az élsimítás beizzítása az "Nvidia(TM) Multi Sample Anti-Aliasing" megkerülése miatt most jó kihívásnak tűnik.
-
Med1on
aktív tag
Előre szólok most (is
) nagyon gonosz leszek! Bocs az offért de ezt nem lehet kihagyni
.
Szóval megnéztem az Nvidia most éppen aktuális "Stormrise" játékának a demoját, és a settings menüpontban 1 igencsak szokatlan, és érdekes dolgot láttam az élsimítás menüpontnál. Rögtön eszembe jutottak a dávid és góliát cikked utolsó sorai:
"A jövőben sajnos nemegyszer elő fog fordulni az az esemény, hogy az NVIDIA termékpalettáján még a méregdrága GeForce 200 széria sem lesz képes az Anti-Aliasing támogatására."
Szóval hát a helyes megfogalmazás:
A jövőben sajnos nemegyszer elő fog fordulni az az esemény, hogy az NVIDIA termékpalettáján még a méregdrága GeForce 200 széria sem lesz képes az Anti-Aliasing támogatására, de kivételes esetben előfordulhat az is, hogy egy játékban Geforce 8-as seriától már támogatott ez a képjavító funkció ellenben az ATi kártyákon nem lesz lehetőség az élsimítás bekapcsolására.
Persze ehhez Nostradamus szintű jóstehetség kellett volna de a teljes igazság most már ez.
Kíváncsi vok ennyiből sejted-e mire gondolok de sztem igen.
-
Med1on
aktív tag
A legnagyobb hír az volt a játékkal kapcsolatban amikor a Creative Assembly durcásan bejelentette, hogy nem készít több patch-t a játékhoz a durva lehúzások miatt.
A sok csúnya tesztelő meg az újdonságot befogadni képtelen játékostársadalom így áll a dolgokhoz? akkor nesze nektek nincs több foltozás marad a játék "szintje" 30-40% körül nem tornázzuk föntebb holmi patchekkel...Balika911:
Tudomásom szerint 1 zárt körű rendezvényen ezen a napon bemutatják az új szériát, de hogy a nagyközönség is hozzájut-e majd az infokhoz "azon melegében" azt nem tudom. -
Med1on
aktív tag
Nehéz kérdés. A fönti infok alapján a Juniper (HD 5670?) a középkategóriás megoldás nagyjából HD 4870-4890 szinten mozoghat. A nagyágyúknál a fudzilla spekulációja és néhány elcsípett mondat alapján azt lehet várni, hogy a HD 5850 a GTX 285 körül lesz (+-pár %). A HD 5870 pedig szintén az az előbbi Nvidiás kártyához mérve nagyjából +15-20%-ot fog rátenni.
Én ilyen eredményeket várok. Jelen állás szerint azzal nem érdemes számolni, hogy a fönti százalékoktól nagyobb különbségek lesznek, de ATi-nál sose lehet tudni mit talál ki az utolsó utáni pillanatban.
-
Med1on
aktív tag
-
Med1on
aktív tag
válasz
janos666 #5782 üzenetére
Én is többet várnék 2009-be a játékokban fizika terén. Néhány tárgy eldől esetleg széttör, lövésnél robbanásnál törmelékek repkednek szét illetve nagyon ritkán előfordul a "falbontás".
Jó lenne egyre sűrűbben látni realisztikus folyadék animációkat (megjegyzem a havok tech demok között nem láttam ehhez hasonlót) vagy ilyen szintű cloth animációkat mozgás közben. Szerintem sokkal élethűbb egy játék attól ami pl. Batman-ben megvan amikor is a földön heverő újságok a denevérember mozgásaira reagálva a arrébb repülnek.
Nem akarom ezzel a Physx-et reklámozni (így hirtelenjébe most ezeket a videókat találtam meg a leggyorsabban) egyszerűen csak arra célzok, ilyen lehetőségekkel lehetne bővíteni a játékokat. Az biztos, hogy sokat javulna a játékélmény.
A mai modern GPU-k ereje szerintem már 2009-be elég lenne ilyen célokra is.
-
Med1on
aktív tag
Jogos, az Intel a havokkal nem rövidtávra tervez, ettől függetlenül azért némi pénzmagot befektethetnének a dologba.
Kíváncsi vok az Nvidia meddig bírja pénzelni Geforce Physx-et. Egy részről tényleg viszi a zöldhasúakat mert a fejlesztőket "meg kell támogatni". Másrészről ami nehezen mérhető, hogy az vásárlók hány százaléka vesz a Physx miatt egy Geforce kártyát. Valószínűleg negatív irányba billen a mérleg de pontosan ezt a 2. számadatot nem lehet tudni. -
Med1on
aktív tag
Elég meggyőzőek ezek a tech videók a havok képességeiről. Elvi síkon mind a két rendszer hasonló végeredményt produkál. A gond csak az, hogy nagyon kevés játék van ahol mind a Havok mind a Physx "letesz valamit az asztalra." A Havoknál Strangehold meg az új Red Faction amely látványos fizikai megoldásokat produkál de nem közelíti meg a tech videókban látottakat (talán ez a 2 a leglátványosabb legalábbis hirtelen most ez jutott eszembe).
Valahogy a Havok esetében az az érzésem, hogy sokkal többre lenne képes de a dolgok megrekednek a tech demok szintjén. Rövid keresgélés után találtam néhány 2006-os (Nvidiás
) látványos havok physx videót ahol 1. 2. olyan animációk jelennek meg amelyeket most a Batman-ben teljesen egészében láthatunk.
(és nem csak amolyan "Strangehold módon" ahol inkább csak a falbontás dominált)2005-2006 fele már olyan bemutatók jelentek meg a havokkal amelyeket, a Physx játékok alatt 2007-2008 körül már alkalmazott de a havok még (ilyen részletességben mint ami a videón látszik) most sem. A Strangehold meg a Red Faction szerintem a Cryostasis Batman, Mirror Edge, alatt látottakhoz csak hatalmas jóindulattal mérhető.
-
Med1on
aktív tag
Wolfenstein (dt.): So aktivieren Sie Anti-Aliasing
Innen próbáljatok vmit kihámozni de akkor úgy tűnik nhacer nélkül bukó a dolog.
-
Med1on
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #5409 üzenetére
Maximálisan helytálló amit az UT3-ról írtál tényleg csak demonstráció szintjén él itt a Physx.
Azért 1 valamit még érdemes megjegyezni. Itt az UT3 PhysX Mod with 8800GT Lighthouse PhysX map látható. Amikor az user nemes egyszerűséggel lebontja a rakétavetővel az előtte álló falat majd átmegy a maradványokon illetve amikor 0:35-nél szétlövi azt a néhány lefektetett falécet (ezzel gyakorlatilag csapdát állítva) akkor szerintem szinte mindenkiben felmerül a következő.
Micsoda zúzás lenne itt multiban egy deathmatch módban 8-10 playernél néhány perc alatt.
A kirúgjuk a ház falát feeling nagyon ott van.
(és ez csak pár látványos jelent volt, a Physx fluid, cloud stb. demonstrációi se gyengék
)
Szal ha tényleg egy komplett játékot sikerülne úgy ráépíteni a Geforce Physxre, hogy az ilyen tech videókon látható nyalánkságok normálisan be lennének építve akkor abból úgy gondolom vmi álleejtős dolog sülne ki. Jelen pillanatban azt kell mondanom, hogy szívesen elcserélném a Dx10.1-et a Physx-ért. Később persze lehet, hogy változna ez a helyzet....
Én emiatt nem tudom felróni az Nvidiának, hogy erőforrásokat irányítottak át a Geforce Physx-re és a Cudára mert ha jobban megnézzük a Physx komoly lehetőségeket rejt magában. Nem járnánk rosszul ha a grafikai fejlesztéssekkel párhuzamosan a programozók nagyobb figyelmet szentelnének a játékok fizikájára is mert ez jelenleg egy lehetőségekkel teli kiaknázatlan terület...
-
Med1on
aktív tag
A Wolfenstein alatt 2 trükköt is olvastam amivel be lehet erőltetni az élsimítást. Az egyik az nHancer progi ez csak Nvidia kártyákon működik. A másik módszer radeon kártyákhoz az exe fájl átnevezése pl. xr_3da.exe-re. Gondolom ezek után a driverből be lehet már kapcsolni az AA-t.
Nem tökéletes az eredmény de "valami van"...
-
Med1on
aktív tag
válasz
cowboy_bebop #5355 üzenetére
Én is annyit számoltam
-
Med1on
aktív tag
Ha jól láttam még nem volt:
-
Med1on
aktív tag
Nem tudjátok lehet még szeptember 10-re jegyet venni ide?
AMD Evergreen leleplezése itt fog megtörténni. A képen az USS Hornet Múzeum, egy leszerelt amerikai haditengerészeti repülőgép-hordozója látható.
A nem fogsz hinni a szemednek után jöhet a : Vissza. Támad megint !
-
Med1on
aktív tag
LoL már a chiphell-nél már halomba állnak a DX11-es vgák.
Folyamatosan szivárogtatják ki a képeket.
-
Med1on
aktív tag
válasz
leviske #5215 üzenetére
Ha egyelőre megmaradnak az X2-nél és nem lesz semmilyen MCM-es hókusz-pókusz akkor alkalmazható a régi séma szerintem. Komolyabb újítások esetén esetleg el lehet gondolkozni a névrendszer megváltoztatásán de annak sincs sok értelme, hogy sűrűn változtatják a sémát mert az is a nagy kavarodást tud okozni a vásárlók körében.
Jó lenne tudni, hogy "mit kapunk" egyáltalán szeptemberben mert annak függvényében lehetne a megnevezéseket kialakítani.
-
Med1on
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #5165 üzenetére
Ha jól számoltam egészen pontosan ennyi van még a rajtig.
-
Med1on
aktív tag
Nem úgy volt, hogy a Chiphell fake képeket tett ki?
-
Med1on
aktív tag
Ha jól láttam még nem volt:
AMD RV870 mit P18000 im 3DMark Vantage?
illetve:
# Cypress/RV870: P16000-P18000
# Juniper/RV840: P95xx
# Redwood/RV830: P46xx -
Med1on
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #4971 üzenetére
Túl jól működik az AMD marketing gépezete, aki itt most vmi biztosat tud mondani annak maximális respect
-
Med1on
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #4959 üzenetére
Ilyen harcias pékárúval se találkoztam még
-
-
Med1on
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #4949 üzenetére
Nem vok Abu de én így tudom:
* Cypress – dual-chip flagship graphics solutions powered by two RV870 chips (originally known as R800);
* Juniper – single-chip performance-mainstream graphics solution(s) based on RV870 chip;
* Redwood – single chip mainstream graphics solution(s) based on RV830 chip;
* Cedar – single chip entry-level graphics solution(s) based on RV810 chip;
* Hemlock – unknown. -
Med1on
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #4928 üzenetére
Igen de ezt tudná a HD 5870X2 is 2*1280SP-vel 900MHz-en.
-
Med1on
aktív tag
válasz
Bluegene #4929 üzenetére
A GTX 285 ellen az erősen tuningolt HD 4890 kártyák (950-1000MHz) már sikeresen veszik fel a versenyt. Egy HD 4890 X2 már csúcskártya lenne csupán azért nem készítették el mert már küszöbön az új széria.
A jelenlegi infok egyébként a Fermit a GTX 295 köré teszik. Megkétszerezett GTX 285-ről egyelőre szó sincs.A 2000 sp előtt érdemes lenne a triangle setup, a rop és a textúrázó kapacitást növelni jelenleg ugyanis ezek fogják vissza az RV770 teljesítményét (ha nem is nagy mértékben).
Figyelni kell a redundáns területetekre is főleg, hogy a TSMC 40nm-es kihozatala azért még a javulás után se eget rengető. 2000 sp mellett már csak a redundáns területek nem kis helyet foglalnának el a chipben.Az Nvidiát már megverték GPU fronton a teljesítmény/mm2 és az ebből következő ár/teljesítmény arányban, talán emiatt is a GPGPU részre koncentrálnak a zöldek ahova viszont már nem jók az R600 alapú chipek. Döntött az AMD-ATi is az Nvidia is.
-
Med1on
aktív tag
Csak én érzem úgy, hogy ezekkel "a vad számokkal" kezd egy kicsit elemelkedni a realitás talajától a fórum?
Az RV770 óta kialakult egyfajta "csodavárás". Az elvárások terén hirtelen alap lett a 2,5-3X gyorsulás közben az előd a HD3800 sorozat már feledésbe merült. Ott szó se volt drámai teljesítmény növekedésről nem röpködtek a Tflopsok mégis a piac és a vásárlók egyaránt elégedettek voltak a kártyákkal. A nyers erő módszere helyett, az okos jól optimalizált, a felhasználók nagyobb részének igényeit kielégítő chippel is legalább akkora sikereket lehet elérni mint a több ezer sp-s "szörnyetegekkel."
Talán hasonló volt a helyzet az RV790 esetében is. 960ALU tűnt a legvalószínűbbek de 840-1040sp-ig mindenféle pletykákat lehetett látni a neten. A végeredmény 800 lett tehát semmilyen előrelépés nem történt ezen a részen. Egyszerűen az ATi csak "kihúzatta" és felkészítette az megnövekedett órajelre az RV790et.
Rossz volt ez a kártya? Nem.
A teljesítményre lehetett bármilyen panasz? Nem.
Komolyabb architektúrális változtatás nélkül okosan a szűk keresztmetszetek terén változtatva sikerült jó kártyát alkotni? Igen.Nem feltétlenül kell leírni, egy első ránézésre nem kirobbanó adatokkal rendelkező GPU-t és főleg nem szabad csak az SP-k számából következtetni. A kevesebb néha lehet több.
Lehet, hogy nem alázná porba a Fermit egy ehhez hasonló ATi chip: 1280ALU 64TEX 32ROP 900MHz GPU de egy, a HD 4870X2-őt megközelítő elfogadható árú, fogyasztású, hőtermelésű DX11-re felkészített kártyára szerintem lenne igény (talán még nagyobb is mint csúcsszörnyekre 4Tflops-al 300Wattos fogyasztással és 100-120 ezres árcédulával. -
Med1on
aktív tag
Felröppentek ezek a számok a chipek méretével kapcsolatban:
* Hemlock/R800: 2x 300 mm²
* Cypress/RV870: 300 mm²
* Juniper/RV840: 181 mm²
* Redwood/RV830: 120 mm²
* Cedar/RV810: ?A Juniper területére nagyjából 1280 SP+(redundás terület) / 64 TMU elfér de vajon mit takarhat 300mm2?
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Kuponkunyeráló
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Építő/felújító topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- BestBuy topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest